Jeg måtte bare bestille den

Heisann!

Jeg har vært stoooor fan av Alan Rickman siden jeg så han første gangen i Die Hard, en film jeg har sett flere ganger enn jeg kan telle. Så kom Truly Madly Deeply et par år senere, som jeg kjøpte da jeg var i London og som til slutt måtte kastes for den var helt utslitt. I 1991 kom Robin Hood Prince of Thieves som jeg har sett igjen og igjen og igjen, hvor omtrent flesteparten av damene ble helt betatt av Kevin Costner. Ikke jeg, nei jeg hadde bare øyne for Alan Rickman jeg 🥰

De aller fleste kjenner han nok best som Professor Snape i Harry Potter filmene, men han har gjort så mye mye mer…

Madly, Deeply – The Alan Rickman Diaries

Den 18 oktober 2022 ble dagbøkene, eller utdrag av dem utgitt noe jeg klarte å få med meg da jeg så et intervju med kona Rima og Emma Thompson. Jeg var ikke sen om å google om det var mulig å få tak i den på noen norske sider, og gleden var stor da de hadde den både hos Adlibris og hos Ark.  Valgte det første alternativet, ettersom jeg sparte noen kroner på det.

I følge det de opplyser skal jeg ha den allerede i midten av denne uke, og jeg gleder meg sykt til at den skal komme å jeg kan begynne å lese den 🥰

Hva jeg syntes om den, skal jeg fortelle om etter at jeg har lest den ferdig.

 

Strikketreff, og så tar vi snart farvel med oktober 👋

Image by Ylanite Koppens from Pixabay

Heisann og god formiddag!

Tidlig på morgenen i dag var det litt grått ute, men nå på formiddagen driver sola å sloss litt for å komme fram. Innimellom så lyktes den også. Temperaturen ligger på +10,9C.

Den innebygde klokken i kroppen har ikke helt klart å stille seg om enda, men det kommer vel etter hvert. I dag var både hode og kropp relativt uthvilt allerede før kl 7, og uansett hva jeg prøvde på nyttet det ikke å lure til seg et par timer til. Vinja hørte at jeg var våken og kom å la seg oppå brystkassen min å malte inn i øret mitt. Hennes innebygde klokke er heller ikke stilt om, og når klokken nærmet seg 10 var hun klar for våtfóret sitt.

I dag er det siste dagen i oktober måned, som har rast av gårde så alt for fort. Om nesten 13 timer tar vi farvel med oktober og tar skrittet inn i november måned, hvor både nattefrost og snø kan komme på besøk. Jeg håper i det lengste at det lar vente på seg, for jeg er ikke begeistret for snø og kulde. Det har en tendens til å stjele energien min, og henvise meg til godstolen under 2 – 3 lag med pledd. Enn så lenge er det ikke så ille, og jeg har det ganske greit med utetemperaturen 😊

Senere i dag skal jeg på strikketreff igjen, og jeg sitter å tenker på hva jeg skal ta med meg. De siste gangene har jeg heklet på Virus-sjalet mitt i restegarn, men det er så lite garn igjen så det blir igjen hjemme. Tenkte først å starte på en heklet duk, men så har jeg jo et par pledd som skulle ha vært ferdig også. Hadde vært greit å bli ferdig med pleddene, sånn at jeg kunne begynne å strikke en genser til meg selv som de andre jentene/damene gjør.

Nå skal jeg finne fram gummihanskene og renske sluket i dusjen, som er i ferd med å bli tett.  Skulle ha gjort det før helgen, men har enten ikke hatt tid eller så har jeg glemt det. Venter jeg lenger nå blir det helt tett, og da er det en større jobb å renske ut 🤪

Håper du får en fin mandag 🥰

 

Bestefars bue og pokaler er overlevert

Heisann!

Du husker kanskje at jeg fortalte at jeg fikk bestefars bue av den nye eieren av huset besteforeldrene mine bodde i. Fra før hadde jeg en del pokaler, et emblem og noen pins som han hadde fått etter å ha gått flere skirenn i voksen alder.

Min mormor hadde tidligere donert fela hans til museet Odalstunet, og jeg ville derfor donere det jeg hadde dit. Så jeg ringte til han som er museumskurator, som jeg hadde møtt tidligere for noen år siden og spurte om de var interessert. Etter et møte fikk jeg melding om at de gjerne ville ha de tingene jeg hadde. Vi avtalte derfor å møtes på fredag.

Thon hotel Opera

Vel meningen var at vi skulle møtes på fredagen, men da klaffet ikke planene våres. Så i stedet ble vi enig om å møtes på Thon hotel Opera på lørdag, kl 11. Jeg var ikke helt i form da jeg våknet, men jeg kom meg opp og fikk gjort meg i stand. Hadde først tenkt til å kjøre bil ned, men kom på at det var så dyrt i parkeringshuset i nærheten at jeg droppet det. Kjørte heller ned til t-banen og tok den ned, og ruslet bort til hotellet igjennom Sentralbanestasjonen. Jeg var 20 minutter for tidlig, så jeg sendte han en melding å sa at jeg var kommet.

Bestefars bue

Dette er altså den gamle buen til bestefar. Museet hadde allerede en bue, men ville selvsagt ha denne som er eldre. Om de kommer til å feste taglet eller om den stilt ut som den er vet jeg ikke. Glemte helt å spørre om det.

Bestefars pokaler

Dette er de pokalene, pinsen og merke jeg hadde liggende i skjenken hos meg, og som det var meningen at museet skulle ha fått for flere år siden. Vi hadde avtalt at jeg skulle komme opp til museet å levere dem, men av en eller annen grunn skjedde det aldri. 

Han ville gjerne se på tingene, men det var litt dumt å pakke de opp. Jeg hadde allerede tatt bilde av dem til bloggen som jeg viste fram.

Vi ble sittende å prate i litt over 1 time nede i resepsjonen. Jeg tror ingen av oss hadde planer om å sitte der så lenge, men vi utvekslet minner og historier fra Odalen å da gikk tiden så fort. Meningen var at han skulle ta en liten sightseeing runde før han skulle ta toget, men vi pratet så lenge at det ble ikke tid til det.

Jeg hadde tenkt til å gå meg en runde nede i Bjørvika før jeg dro hjem, men jeg var sliten så jeg droppet det. Det var mange mennesker på t-banen ned til byen, men på veg ut av byen som jeg skulle fikk jeg hele bakerste vogna alene det meste av veien.

Når jeg kom hjem begynte magen min å rumle, for jeg hadde ikke rukket å spise mer enn en Skyr yoghurt før jeg dro ned til byen. Så jeg laget meg en god lunch og slappet av en stund, før jeg gikk ut å ordnet med Hortensiaen og de andre buskene som jeg fortalte om tidligere i dag.

 

En liten mini dugnad i går

Heisann og god formiddag!

Har du husket å stille om klokken(e) i natt, om du har noen som må stilles manuelt da? Til tross for at jeg laget et innlegg å minnet om det, klarte jeg å glemme det selv. Har to manuelle klokker, en på kjøkkenet og en på soverommet, så det var kjapt å ordne.

Ute er himmelen delvis blå med striper av skyer her og der. Temperaturen da jeg sto opp ved 9 tiden var +3,4C.

Jeg har jo gnålt om at jeg burde gå ut og klippe ned Hortensiaen min i snart en uke nå, men været har jo ikke vært sånn at det var mulig. I går var det en skikkelig fin høstdag, så da benyttet jeg sjansen etter at jeg kom hjem fra byturen min. Å den vil jeg fortelle mer om i et eget innlegg.

En litt trist Hortensia

Hortensiaen så ikke så fin ut lenger, så det var på høy tid å klippe den ned for vinteren. Grenene er ganske sprøe, så de er ikke så vanskelig å klippe over. Derfor tok det ikke lang tid å få den så lav som jeg ville, og det er ganske lavt. I stedet for å legge alle grenene på bakken, knakk jeg dem opp med en gang å la de i søppelsekken jeg hadde med. Ryggen var litt sår, så det var bedre å gjøre det på den måten.


Jeg barberte også av de to buskene på hver side av bedet mitt, men bare de lengste grenene. De skal få litt mer styling til våren, sånn at de blir litt mer like. Den store foran soveromsvinduet mitt må jeg ha hjelp til å ta, for jeg rekker ikke opp. Den elektriske hekkesaksen er for tung for meg, så jeg klarer ikke å bruke den. Jeg har tatt det jeg kan på oversiden fra soveromsvindu, sånn at jeg får opp vindu.

Uansett så er jeg fornøyd med hvordan det ble så langt 😊

Håper du får en fin søndag 🥰

 

I morgen skjer det….

…..hva da tenker du!

Jo, da er det på tide å stille om klokka til vintertid, noe jeg skulle ønske at vi sluttet med. Det hjelper jo lite hva jeg mener om den saken, for det skjer jo uansett.

I den anledning tenkte jeg det var greit å komme med en forklaring hvordan det skal gjøres 🤪

Hihi, nei da det er nok ikke sånn det skal gjøres, men jeg syntes denne var litt artig 😂

Er du fortsatt usikker på hvordan det fungerer, så er det en veldig fin tommelfingerregel. Klokka skal alltid stilles mot sommeren, altså om høsten 1 time tilbake og om våren 1 time fram.

Lykke til i morgen 😉

 

Koselig kafébesøk, au i skulderen, og live-sending på nattetid

Oppsal 28.10.22 – Tåke

Hei og god formiddag!

Ute ligger tåka helt nede på bakken nå på formiddagen, noe den også gjorde i går. Da kom klarværet med sola ut på dagen, men det spørs vel om det skjer i dag. Temperaturen nå på formiddagen ligger på +10,9C.

Ettersom det er så “varmt” har jeg kunnet la balkongdøra stå åpen, og fått luftet ordentlig ut i stua. Det har vært for kaldt til det de siste dagene…. Vinja benyttet sjansen til å være ute en stund, og var så fornøyd at hun kunne gå ut og inn som hun ville 😸

I går blusset betennelsen opp igjen i skulderen min, og jeg orket rett å slett ikke jobbe. Jeg hadde håpet at den skulle holde seg noenlunde “frisk” fremover, men sånn skulle det altså ikke være. Derfor valgte jeg å holde meg langt unna PC og nettbrett i hele går. Skulderen er ikke spesielt i bedre humør i dag heller, men klarte ikke å holde meg vekk fra bloggen så jeg bruker mobilen.

Jeg hadde avtalt å møte Bestisen og en tidligere kollega av henne på Bryn senteret i går etter arbeidstid. I stedet for å sitte hjemme å sture, så sendt jeg henne en melding å sa at jeg kunne treffe dem tidligere som ble et par timer før enn planlagt. Vi kom omtrent samtidig, og de andre to fikk lyst til å sette seg ned på Al Dente å ta seg noe å spise først. Der inne var det totalt kaos og smekkfullt med mennesker, men vi fikk en plass allikevel. Lydnivået var litt i høyeste laget for meg, men jeg klarte å holde ut. Vi ble sittende der en god stund og skravle. Elisabeth, som kollegaen heter, er ei veldig hyggelig dame og praten gikk ivrig på kryss og tvers av bordet. Da vi brøyt opp etter, hmm 🤔 etter en stund, gikk vi opp en etasje og på Cubus kjøpte jeg meg to par vide bukser. En i brunt og en i svart. De hadde kostet 399,-, men det var 30% rabatt så jeg fikk begge for 558,-. Kan ikke huske sist jeg kjøpte meg bukser, men det er lenge siden.

Bestisen og jeg var innom Meny og handlet litt innen vi satte oss i bilen og havnet i en kø som til tider sto helt stille, for da var rush-trafikken i gang for fult. Jeg ville innom Gigaboks som ligger på baksiden av Metro senteret. De har noen store og veldig gode sånne kopper med nudler, som jeg bruker når jeg ikke orker å styre med middag. Jeg hadde bare en igjen så det var på tide å fylle opp lageret, i tillegg kjøpte jeg også en pakke med vårruller. Det ble litt annet også, som vi ikke skal snakke så høyt om 🙈

Jeg var så sliten og skulderen verket som besatt da jeg kom hjem, og etter å ha spist litt sank jeg langt ned i godstolen med Vinja i fanget. Der ble jeg sittende å halvegs følge med på tv, men sovna hele tiden… Kom jeg meg i seng? Nei da, gjorde jo ikke det og da en av mine favoritt artister, Jace Everett, startet en live-sending på Instagram kl 2, ble det til at jeg så på den. Han og hans norske bestevenn Amund Maarud har laget et album sammen som heter “Raus”, som kom ut i går og som er så bra. De skal forresten ha en live-sending sammen nå førstkommende søndag kl 20, og den skal jeg helt klart få med meg.

Akkurat nå går en smekkfull vaskemaskin for fult ute på badet… Blir ikke til at jeg vasker like ofte som før, men nå måtte jeg bare. Når den er ferdig, skal jeg dra bort på Oppsal og kjøpe en eske med kattesand. Hadde egentlig tenkt til å gjøre det på veg hjem i går, men de var stengt innen jeg var tilbake.

Håper du får en fin fredda 🥰

 

Dette var jo bortkastet tid

Image by Waldryano from Pixabay

Hei og god kveld!

I dag ble regnet erstattet av tjukk tåke her oppe hos meg, men ikke fult så ille nede i byen. Temperaturen har ligget mellom +4C og +7C.

Dagen startet med at jeg sto opp lenge før det ble lyst, og jeg tror ikke jeg våknet ordentlig før jeg kom meg inn i dusjen. Vinja lå å sov i stolen min i stua, og hun rørte ikke på seg før jeg begynte å finne fram medisinen hennes. Hun skjønte at mamsen hadde tenkt å dra snart, og kom til å være borte lenge. Det likte hun veldig dårlig….

Jeg hadde time hos fastlegen kl 9 i dag, og prøvde å være ute i god tid… Akkurat det ble det ikke noe av, og jeg trådte inn på venteværelset 5 minutter før timen min. Legen var forsinket, så jeg kom først inn 10 minutter etter den startet. Det var jo selvsagt bortkastet tid med denne legetimen, og fastlegen min ble oppgitt over at saksbehandleren hadde bedt om timen når jeg fortalte at jeg går av med AFP om et par måneder. Jeg fortalte fastlegen akkurat det jeg hadde fortalt saksbehandleren min x-antall ganger, og han noterte flittig sånn at han kunne skrive en rapport tilbake.

Fastlegen fortalte at han hadde ikke tall på hvor mange ganger han hadde opplevd dette her. Allikevel var han jo lettet over at han slapp å skrive en lang legeerklæring som skulle sendes til NAV. Noe som ville ha tatt han noen timer å ferdigstille. 

Når jeg var ferdig hos legen hastet jeg videre for å komme meg ned på jobben i sentrum. Det er alltid spennende når man kommer sent på jobb, hvilken plass man skal sitte på. Det er jo free seating, og de beste plassene blir jo fort opptatt. Jeg er jo litt sånn at jeg helst vil ha en fast plass, ellers blir jeg stresset, men dessverre så ender jeg opp med forskjellige plasser  hver gang.

På veg hjem i dag var jeg innom Meny på Bryn senteret for å handle litt. Det var tomt for våtfór til Vinja, og det var ikke aktuelt å komme hjem uten. For hun forventer at matkoppen blir fylt opp nesten før jeg får låst opp døra, og for en mjauekonsert hun lager 😉

Etter middagen i dag var jeg så trøtt og sliten at sovnet med en gang baken sank ned i godstolen. Jeg merket ikke en gang at Vinja hoppet opp og la seg i fanget mitt. Da jeg våknet mjauset hun litt og la seg ned til å sove igjen. Hun maler jo alltid så høyt og hypnotiserende at det er vanskelig å holde seg våken, noe jeg ikke klarte å sovnet litt igjen. Så nå blir det vel ikke så lett å sove til natten tenker jeg 🤔

Det blir dårlig med besøk hos naboene i bloggblokka i dag, så jeg får ta det igjen i morgen.

Ønsker deg en god kveld, eller kanskje det er bedre å si god natt 🥰

 

Huskaldt, og om en måned henter jeg fram julepynten

Bilde tatt 16. oktober 2022

Hei og god morgen!

Ute er det fortsatt grått og det ser ut til at vi skal få mer regn, og iflg yr.no så skal vi få det også. Temperaturen da jeg sto opp for et par timer siden var +7,5C, og det er det fortsatt.

Vinja var ikke helt ferdig med å kaste opp i dag, og hadde kommet med litt til før jeg våknet i dag. Allikevel virker hun i bedre form i dag. Hun har spist opp alt våtfóret hun ikke ville ha i går, og tok villig i mot medisinen sin. Så kanskje hun er ferdig for denne gangen 🤞

Det var så huskaldt da jeg sto opp til morgenen, at jeg var nødt til å skru opp varmen på +25 for å få en akseptabel temperatur å sitte å jobbe i. Jeg satt å skalv over hele kroppen da jeg forsøkte å logge meg inn på jobb PC’n. Nå er det ikke så ille så jeg kan skru ned igjen noen hakk. På kontoret sitter vi i åpent landskap, og der er det alltid diskusjon om temperaturen. Noen, som meg, fryser og vil ha det varmere, i mens andre igjen syntes det er for varmt. Sånn er det både om sommeren og om vinteren….

Tiden går så fort, så alt for fort, og det er snart bare 1 måned til jeg skal pynte til jul. Jeg elsker jo julen og pynter hele heimen i rødt med nisser i alle størrelsen. Gjør jo alltid det til 1 søndag i advent, eller 1 desember om den kommer først. Jeg pleier vanligvis å holder kalenderen fri i de dagene, men i år så skal jeg noe hele helgen så jeg må enten starte før eller etter. I dag er det også 2 mnd til bursdagen min, som jeg ikke har tenkt å gjøre så veldig mye ut av. Pleier egentlig aldri å gjøre det heller. Den eneste gangen jeg hadde planer om å invitere til et større selskap, var når jeg fylte rundt for et par år siden. Problemet var bare det at vi var midt i korona og lockdown, så det ble ikke noe av. 

Planer for denne dagen: Bortsett fra at jeg skal jobbe fram til kl 14 ish, så har jeg egentlig ikke noen planer. Jeg må ha litt mer sand til kattetoalettet, men det er ikke noe problem å vente til i morgen. Vi får se hva det blir til.

Hvordan er det med deg og julen, pynter du tidlig, mye, moderat eller lite?

 

Vinja har kastet opp, og jeg øvd meg på…

Image by Andy JARRIGE from Pixabay

….å gjøre absolutt ingenting, og jeg tror faktisk at jeg har lyktes også. I alle fall til en viss grad 😉

Vinja har hatt en av sine dager i dag, hvor hun har vært kvalm og har kastet opp mye et par ganger. Hun har derfor vært litt hengete hele dagen. Først slappet hun av på senga mi, men så fant hun ut at hun ville ha litt trøst å kom å la seg i fanget mitt. Der ligger hun fortsatt, og maler høyt.

Jeg skal ingen steder for jeg fant en serie jeg pleide å se på for noe år siden på Viaplay, nemlig Medium. Så da får Vinja ligge i fanget mitt å dorme i mens jeg ser på den.

Ute høljeregner og blåser det, og det er ordentlig guffent der ute.Temperaturen har vært litt høyere i hele dag enn de siste dagene med +5,5C.

Ryggen min som har kranglet mer og mindre de siste dagene, har nå rettet seg og jeg har ikke lenger noen problemer med å gå eller bøye meg. Til gjengjeld er jeg litt støl og stiv i andre muskler som har måtte jobbe litt ekstra, men det er i grunnen ingenting 🤪

Tidligere i dag oppdaget jeg at Lisa Aisato hadde kommet ut med kalenderen sin for 2023, og da var jeg ikke sen om å bestille den. Jeg har den for inneværende år også, og har vært så fornøyd med den at jeg ville sikre meg en for neste år også 🥰 Tegningene er jo så herlige og jeg kan ikke få nok av dem. Liker du dem?

Håper du har hatt en fin mandag 🥰

Katteliv, og så er det på tide å gå på besøk…

Vinja Lillepuzdatter av Skånevik

Heisann og god søndag!

Enn så lenge er det en litt grå dag ute, men det regner i alle fall ikke. Temperaturen da jeg sto opp var på +3,8C og nå litt høyere.

I går var planen at jeg skulle møte Bestisen og dra på Bondens marked i Lillestrøm, men da jeg prøvde å komme meg ut av senga var ikke det så lett. Ryggen hadde slått seg helt vrang, så det krevde at alle muskler i hele kroppen jobbet sammen for at jeg skulle komme meg opp. Så da ble det ikke noen marked på meg dessverre 🙁 Det å sitte var allikevel ikke løsningen, så jeg ruslet rundt inne i heimen  og satt litt før jeg ruslet litt til. Sånn holdt jeg på hele dagen, og mot kvelden slapp det heldigvis litt. I dag er det enda litt bedre, men jeg kjenner at jeg må være litt forsiktig…

Av den grunn får Hortensiaen min stå en ekstra dag, vel stå den henger vel kanskje mer enn den står oppreist. Uansett, så tar jeg den i morgen i stedet, for da har ryggen fått hvile en ekstra dag…

I sommer begynte Vinja og miste masse pels på hver side av magen, halsen og på selve magen. Ikke bare vanlig røyting, nei hun endte opp med å bli helt bar på flere steder. På magen ble det til slutt en megastor klump som dyrlegen måtte fjerne for meg. Dette var noe som skjedde første gangen i fjor sommer, og hva som er årsaken er det ingen som kan svare på. Nå er de bare flekkene dekket med ny pels, og hun er snart tilbake til sitt normale jeg. Allikevel så er det godt synlig på halsen at pelsen ikke har vokst ut enda.

I går var det igjen Maskorama på NRK, og jeg lyttet og forsøkte å finne ut hvem som skjulte seg bak maskene. Jeg trodde jeg kjente igjen Trine Rein bak en av dem forrige gang, men nå er jeg ikke så sikker lenger. Syntes det er veldig vanskelig denne gangen, og jeg er ikke den eneste som syntes det… 

Nå skal jeg fylle opp kaffekoppen å gå på besøk i bloggblokka, noe jeg ikke har gjort på noen dager.

Håper du får en fantastisk søndag 🥰