Takk for det gamle 🥳

Image by Mohamed Hassan from Pixabay

Heisann!

Ute er det grått, og i kveld er det forventet masse snø. Det blåser litt innimellom, og den store furua på andre siden av veien vinker med grenene sine. Temperaturen ligger på -3C.

Da har vi kommet til den aller siste dagen i 2023, og hvor ble egentlig det året av? Jeg syntes det har gått så fort, og jeg har fått være med på en del spennende og interessante ting. I mange år syntes jeg det var veldig vemodig at et enda et år var lagt bak meg, og jeg ble litt deppa. Sånn har jeg det heldigvis ikke lenger, noe som kanskje kommer av at jeg har fått så mange nye bekjentskaper og venner. Nå gleder jeg meg faktisk over alt som skal komme i 2024, noe vet jeg allerede om i mens andre ting vil åpenbare seg etter hvert som tiden går 😊

Jeg skulle jo ha feiret Nyttårsaften sammen med Bestisen, men hun har jo fått Corona. Snakket med henne i går, og hun følte seg ikke så alt for ille. Tett i nesen men ikke noe særlig feber. 

Om ikke alt for lenge skal jeg hente ut Ribbensteken fra kjøleskapet sånn at den ikke er så kald når jeg skal dampe den. Det blir mye mat ut av den og jeg spiser jo ikke så mye så jeg fryser nok mesteparten i stedet for å ha det til middag i flere dager på nyåret. Skal også ta ut medisterkaker og pølse fra fryseren samtidig sånn at de tiner i god tid til middagen.

I dag er det 75 år siden foreldrene mine giftet seg i Mo kirke i Nord Odal. Moren min fortalte at det regnet og var speilblank is, og de hadde store problemer med å komme seg ned til hovedveien da de skulle til kirken. Jeg pleier vanligvis å dra på gravlund å tenne lys på denne dagen, men i dag tenner jeg heller lys for dem her hjemme 🕯️🕯️.

På tide å lage seg en sen frokost, for magen rumler å bråker. Den begynner vel å tro at jeg har glemt den 🤣.

Hvordan blir Nyttårsfeiring?


Det har blitt forandring i planene

Heisann!

Ute laver snøen ned og det ser ut til at den har gjort det en stund også, for det har kommet ganske mye. Temperaturen ligger på -4C.

Jeg har plantet baken i godstolen og sitter med dagens første kopp med kaffe. Før jul når jeg bestilte opp mer kaffe fra kaffekapslen.no, fikk jeg lyst til å prøve en variant med karamell smak. Jeg liker karamell godt og jeg syntes det hørtes spennende ut. Kjøpte heldigvis bare en pose, for det er ingen favoritt hos meg. Det er nok bare å innse at jeg liker best svart kaffe ☕

Mobilen ringte før jeg hadde våknet i dag (jeg sov lenge), men jeg rakk ikke å ta den. Så tikket det inn en melding fra Bestisen, er du våken? Jeg hadde en anelser om hva det gjaldt allerede før jeg ringte henne, for hun var ikke helt i form i går når vi snakket sammen. Formen var ikke noe bedre i dag kunne hun fortelle, så hun hadde tatt en Corona test som slo ut med 2 streker omtrent med en gang. Hun har jo invitert meg og flere på skinkestek middag i dag, men det må vi utsette til etter nyttår. Hun orket ikke å steke opp skinkesteken i dag, men den holder seg nok i kjøleskapet et stund til tenker jeg. I tillegg skulle hun ha vært hos meg på Nyttårsaften, men det blir ikke noe av nå. Er man syk og ikke i form skal man holde seg hjemme.

Ettersom planene har blitt forandret, skal jeg krølle meg sammen i godstolen med strikketøy og Snøfall 2 på tv. Jeg begynte å se den da den startet opp 1 desember, men ettersom jeg ikke var frisk orket jeg ikke å se den.

På tide å få i se litt mat kjenner jeg, og skylle ut resten av karamell kaffen 😉

Håper du får en fin fredda 🥰


Jul og bursdagsfeiring overstått

Heisann!

Ute har det kommet en del snø i løpet av natten og morgentimene. Akkurat nå er det opphold og det kan nesten se ut til at sola skal titte fram. Temperaturen ligger på -4,4C.

Jeg tok meg en liten juleferie fra bloggen i noen dager, bare for å nyte jula uten å sitte å glo inn i PC´n. Om jeg skal være helt ærlig, så har det faktisk vært veldig deilig. Det har vel ikke skjedd så veldig mye spennende heller 😉

På julaften var jeg som jeg alltid er (av eget valg) alene, og koste meg med Ribbesteken jeg kjøpte på OBS i Lillestrøm. Jeg hadde aldri stekt det før, og var veldig usikker på om jeg skulle følge tilberedningen jeg fant på nettet eller gjøre som jeg pleier med vanlig ribbe (damping før steking). Det ble til at jeg gjorde det siste. Jeg hadde krydret den godt, så smaken var det ikke noe i veien med. Eneste feilen jeg gjorde, var at jeg hadde den litt for lenge i ovnen. Burde ha tatt den ut før for den ble litt tørr, men det ble en lærdom som jeg tar med meg til nyttårsaften.

Første juledag hadde jeg jo bursdag, og den feiret jeg sammen med bare Bestisen. Det ble en helt avslappende feiring med beina i sofaen og strikketøyet i fanget. Delfiakaken kom på bordet etter hvert, og smakte veldig godt. Den var ikke like søt og mektig som den pleier å være. Om det var for at jeg ikke brukte Freia lys kokesjokolade, men Coop sin egen Melke kokesjokolade vet jeg ikke. Jeg hadde også kransekake, noe jeg bare må ha til jul. Kjøper ofte hos Meny som er frossen, men i år ble det en fra Europris, og den var helt grei på smak og passe seig 😊

Jeg syntes alltid det er litt stas å henge ut flagget på bursdagen min, men de siste to årene har jeg ikke fått gjort det. Har jo innglasset balkong, og vinduene har vært fryst fast. Var veldig spent når jeg gikk ut i år for å henge flagget, om det skulle gå og det gjorde det. Vinduene satt litt fast, men de løsnet uten altfor mye makt 😊

Andre juledag, men mest i går slo magen se helt vrang. Den var ikke overbegeistret for all den gode maten (og godiset) jeg hadde spist de siste dagene. Jeg lærer aldri og får svi hvert eneste år, men det er heldigvis ikke like ille da.

I dag som i går jobber vaskemaskinen med både klær og håndklær. Planen var egentlig å ta alt i går, men så kom det opp en del vann fra slukene på badet. Noe som tydet på at det begynte å bli tett, så da var det bare å pøse på med Plumbo Gel. Den fikk stå å jobbe en stund, og etterpå bestemte jeg at jeg like godt kunne vente til i dag med resten av vasken. Krysser fingrene for at Plumbo fikset problemet… Å før du roper ut at man ikke skal bruke Plumbo, så jo da det kan man så lenge man ikke bruker pulveret 😉

Jeg tok ut Ribbesteken til Nyttårsaften fra fryseren i går, og om litt skal jeg ta den ut av plasten å krydre den godt sånn at den kan stå å gose seg fram til årets siste dag. De siste årene har det vært kalkun på Nyttårsaften, og hadde det ikke vært for at jeg fikk en Ribbestek til overs hadde det nok blitt det i år også. Jeg har allerede alt tilbehøret i huset, så jeg slipper å stresse i butikken for å handle i siste liten.

Har jo ikke vært på bloggbesøk på en god stund, men jeg håper at du har hatt en fin julefeiring og at du også har en fin torsdag 🥰


🎅🏼 God Jul 🤶🏼

Heisann og God Jul 🎅🏼🤶🏼

Ute er det litt overskyet nå på formiddagen, og det er meldt snø ut over dagen. Snøen som kom for noen dager siden ligger fortsatt, og det er kaldt denne julaften med -8C.

Jeg startet dagen med å skrape alle 4 Flax kalenderne mine i håp om at noen av dem skulle gi noen premie. De to til 50,- var det ikke noe utbytte på, men jammen betalte de to til 100,- seg. På den ene som jeg har skrevet navnet til Vinja på ble det 100,- på symbolene + 100,- på tall. Den som er min ble det 50,- i utbytte. Sånn alt i alt tapte jeg 50,- og det er jo ikke så ille 😉

Alfaset gravlund

Hver julaften så langt tilbake jeg kan huske, har jeg laget meg et stramt program. Som blant annet innebærer at jeg drar på gravlunden på formiddagen for å tenne lys på graven til foreldrene mine. Etter å ha gått noen runder med meg selv, bestemte jeg meg for å dra ned i går på lille julaften. Det ser ikke sånn ut på bilde, men det var veldig mange som hadde tenkt som meg. Ikke mange ledige parkeringsplasser, men jeg fant da en til slutt.

I forveien tenkte jeg at det ville være smart å ta med den lille spaden, som normalt pleier å ligge i bagasjerommet til bilen hele vinteren, men det glemte jeg helt. Det hadde kommet en del snø, som rakk meg opp til kneet og jeg måtte sparke meg en vei inn til graven. Før helgen kjøpte jeg et batteridrevet utelys som jeg satte i den store lykten og så et stort t-lys i den lille lykten på støtten. Er veldig spent på hvor lenge det batteridrevede lyset varer. Det sto nemlig ingenting på lappen om det var timer eller om det lyser hele tiden. Tenkte jeg skulle dra ned igjen i morgen for å se om det lyser fortsatt, bare sånn av ren nysgjerrighet.

Til morran i går begynte kapselmaskinen å blunke til meg, og det betyr bare en ting. Den ville at jeg skulle avkalke den. Jeg har gått å ventet på det, for det begynner å bli en god stund siden sist jeg gjorde det. Da jeg kjøpte maskinen gikk det ikke mange månedene mellom hver gang jeg måtte avkalke, noe som skyltes at jeg nok drakk ganske mye mer kaffe da enn nå. Har begynt å begrense meg litt.

Jeg har ikke pleid å se på “Kvelden før kvelden” på NRK på mange år, men i går gjorde jeg det. Har i grunnen syntes det har vært litt kjedelig, men det var ikke så alt for ille i går. Syntes det var koseligere den gangen man hadde publikum til stede, men det er meg.

Nå maser Vinja noe helt vanvittig på å få våtfóret sitt, og jeg begynner å bli litt sulten selv også hvis jeg skal være helt ærlig.

Håper du får en fin og avslappende julaften 🎅🏼🤶🏼


Det finnes faktisk hjelpsomme og hyggelig mennesker

Heisann!

Jeg må bare fortelle om hva som skjedde meg i går ettermiddag.

Bestisen og jeg var først på Veiviseren til en siste Strikkekafé før jul, og etterpå dro vi videre til OBS i Lillestrøm for å gjøre den store julehandelen der. Vi syntes at det var greit å ikke vente helt til nest siste eller siste dagen med det.

Det var allerede ganske fult med biler på parkeringsplassen, men jeg så en bil som var i ferd med å rygge ut så jeg satte på blunkerten og ventet på at plassen ble ledig. Jeg sto sånn til at vedkommende kunne komme forbi meg på min venstre side. Plutselig kommer det en J%&#A Tesla kjørende gubbe, og presset seg forbi meg. Jeg prøvde å kjøre sånn til at jeg sperret ham, men det gikk ikke. Da han forsøkte å parkere på den ledige plassen, hoppet en yngre kar ut av en varebil og gikk bort til han å snakket en masse å pekte på meg. Jeg hørte ikke hva som ble sagt men Tesla gubben måtte finne seg en ny plass å parkere, og jeg fikk den jeg hadde ventet på. Snakket med den hjelpsomme og hyggelige fyren, som sa at sånn frekkhet som det ville han ikke vite av og det var derfor han hadde snakket til han. Hvor ofte skjer det liksom at noen stiller opp på den måten. Jeg takket han for hjelpen og tok med bagen inn for å handle.

Jeg hadde tatt med Lille Trille, for selv om jeg i utgangspunktet ikke skulle ha så mye visste jeg at det kom til å bli en del allikevel. Veska foran er ikke en del av trilla, bare for å ha sagt det.

Det er lenge siden jeg har kjøpt mineralvann, ettersom jeg blander selv og bruker Sodastream maskinen min. Nå i jula er det ikke praktisk å blande selv, så jeg kjøpte en fire pakning med Pepsi Max. OBS hadde mange Ribbesteker i kjøledisken, og jeg sto på hode å gravde i haugen inntil jeg fant en på litt i overkant av 1 kg. Jeg hadde jo kjøpt en tidligere på 1,5 kg som jeg hadde i kjøleskapet. Den la jeg i fryseren når jeg kom hjem, og så saltet og pepret jeg den siste. Det er mer enn nok med den lille til meg på julaften.

Ellers så kjøpte jeg pålegg, litt middag, brød, egg og ikke minst det siste jeg manglet til Delfia kaken jeg alltid lager til jul. Bagen til Lille Trille ble veldig tung, og det var godt at vi var to om å løfte den ut av handlevogna. Hjemme greide jeg det selv.

Når jeg kom hjem pakket jeg bort varene med en gang, og laget meg middag sånn at jeg kunne slappe av resten av kvelden. Det mest anstrengende jeg gjorde var å hente ned bøylene til Amaryllisene mine. De var begynt å bli så lange at de trengte snart støtte, og det siste jeg vil er at de skal knekke. Nå har de noe lene seg til, så det er ingen fare med noen av dem. Ingen av dem kommer til å blomstre til julaften, men i løpet av romjulen vil jeg tro at de kommer.

Har du kommet i mål med du skal gjøre til jul?

I går kom juleneglene på 🎄

Heisann!

Da jeg sto opp litt før kl 10 var det klarvær, men som du ser på bilde over her har det forandret seg. Tåka ligger helt ned på bakken. Temperaturen ligger på rundt +2C.

På badet går vaskemaskinen med første ladning med klær, og når den er ferdig blir det en runde med håndklær. Jeg har latt de ligge igjen et par ganger, så det blir nok en full maskin til vil jeg tro.

I går ettermiddag var jeg nede hos Iris Nailbar på Bryn senter og fikk fikset neglene mine. Jeg hadde allerede i forveien bestemt at jeg skulle ha rød og grønn glitterlakk, men ikke helt nyansen. Jeg var tidlig ute sånn at jeg kunne plukke ut akkurat den fargen jeg ville ha. Det var ingen før meg, så vi kom i gang litt før jeg hadde time.

Neglene mine var ikke så veldig lange denne gangen, men hun tok allikevel av en del sånn at de er nette og fine. Det er godt når jeg skal holde på med mat og andre ting fram mot jul.

Disse to over her sto rett bak Nailbaren og sang nydelige julesanger en god stund, før de flyttet seg ned i 1 etasje å sto der til like før jeg dro fra Bryn. Det var så koselig at både jeg og naildesigneren satt å nynnet til favorittene våre 🎶

Det var meningen at jeg skulle ha møtte Bestisen i dag for å handle litt julegaver, men jeg måtte avlyse da kroppen ikke var helt i form. Vi har heller utsatt det til i morgen til samme tid og sted 😉

Håper du får en fin mandag og start på siste uken før jula starter for fult.


3 søndag i advent, og jeg skal fikse neglene mine 💅🏼

Vinja Lillepuzdatter

Heisann og god 3 søndag i advent!

Ute driver skydekket og sprekke opp, for å gi plass til klarvær. Etter to dager med tåke er det jammen godt med bedre vær. Temperaturen ligger oppe på +2C.

Snøen som har ligget på asfalten ute i gården har nå blitt til is, og den fine vaktmesteren våres har allerede vært ute å strødd. Det betyr at jeg kan la broddene ligge igjen når jeg skal ut etterpå.

Når jeg sto opp i dag var jeg veldig fornøyd med at jeg stekte opp medisterkakene i går, i stedet for å vente til i dag eller i morgen. For jeg hadde faktisk sterke argumenter for å vente 🙈

Jeg glemte helt å skrape Flaks kalenderne og åpne de andre kalenderne i går, så i dag ble det dobbelt med luker. Det hjalp dessverre ikke på Flaks kalenderne, for alle 4 lukene glimret med fravær av gevinster. Ser også dårlig ut for at jeg skal klare å få noe utbytte med symbolene på baksiden av kalenderne. Nå er jeg innforstått med at det er store muligheter for tap når jeg kjøper kalenderne, så jeg blir ikke veldig overrasket om jeg ikke vinner.

Jeg har forsøkt å ta bilde av Vinja foran juletreet eller sammen med en nisse i flere dager, men damen har ikke vært villig til å stille som modell. I går derimot klarte jeg å få tatt et bilde, og det var mer flaks at hun satt stille såpass lenge 😉

Senere i dag skal jeg fikse neglene mine hos Iris Nailbar på Bryn senter. Da skal de rosa/lilla glitterneglene byttes ut med røde glitternegler. Jeg bestilte timen da jeg var å fikset neglene sist for å være sikker på å få en time før jul. Det er sjelden jeg drar på et shoppingsenter på en søndag før jul, så det skal bli spennende å se hvor mange som steamer rundt der.

Ønsker deg en fin søndag 🥰


Det er lov å skifte mening

Heisann og god kveld!

Da har kvelden kommet og jeg kan lene meg tilbake i godstolen, for å se på finalen i Maskorama.

Tidligere på formiddagen var jeg fast bestemt på at jeg skulle vente med å steke medisterkakene til i morgen. Kanskje også mandag. Utover dagen begynte jeg sakte men sikkert å forandre mening, og når kl ble 16 satte jeg i gang.

Det går jo ganske raskt når man har kjøkkenmaskin som tar den tyngste jobben. Jeg fikk en perfekt deig, som var akkurat så løs som jeg syntes den bør være.

I fjor var jeg litt uheldig med krydringen, og endte opp med kaker som nesten ikke smakte noe. Den feilen gjorde jeg ikke denne gangen, for jeg krydret godt å stekte først en prøvekake som smakte perfekt.

Jeg hadde 1 kg med medisterdeig, og ut av det fikk jeg 22 kaker medberegnet prøvekaken. Kunne sikkert ha fått flere om jeg hadde lagd emnene mindre, men jeg liker å ha litt størrelse på dem. Da blir de ikke så harde når jeg steker de om igjen.

Skal fryse ned alle sammen, og vente med å ha de til middag til julaften.

Å nå skal jeg nyte resten av Maskorama og noen andre favorittprogram.

Ha en fortsatt fin lørdagskveld 🥰              

I år kjøpte jeg i stedet for å bake

Heisann!

Som regel pleier jeg å bake lussekatter hvert år til Lucia dagen, men dette året orket jeg ikke å styre med det.

Jeg hadde sett på nett at Meny hadde noen som så delikate ut på bilde, så jeg bestemte meg for å kjøpe et par av dem.

De ser kanskje ikke så ille ut på bilde, men helt ærlig så var de en skuffelse. Ikke var de noen rosin på toppen eller noen andre steder. I alle fall ikke i den jeg prøvesmakte et par dager før Lucia dagen. De var pakket individuelt i plast, som var greit nok.

Til alt hell så hadde COOP Xtra noen, som ikke lå i plast og som så hjemmelagde ut. Kjøpte de dagen før, og smakte ikke på dem før på morgenen. De var faktisk veldig gode, så jeg koste meg storveis i mens jeg så Luciamorgen på STV2 kl 7. 😋        

Baker du lussekatter eller kjøper du?


Julekonsert i Lørenskog kirke

Heisann!

Ute er er tåka enda tjukkere enn den var i går. Temperaturen har krabbet opp på rødt igjen, og har landet på +1,3C.

I dag var tanken at jeg skulle opp tidlig for å steke medisterkaker, men jeg har ikke kommet i gang enda. Det har kommet en betennelse i høyre skulder i løpet av natten, så det er nok best å ikke irritere den for mye i dag.

Jeg gikk jo glipp av julekonserten til Didrik Solli Tangen pga Corona, men alt håp var ikke ute for en julekonsert før jul allievel. For om onsdagen som var, hadde jeg billett til julekonsert i Lørenskog kirke. Den hadde fått navnet “Når kirkeklokka slår”.

Jeg gikk sammen med Bestisen og kusinen, og vi trodde vi var tidlig ute sånn at vi kunne få en bra plass! Dessverre ikke, og endte opp med å sitte bakerst. Ikke noe krise for det er en liten kirke.

Fra venstre: David Remberg, Frikk Hana, Ingrid Kayser og Maria Remberg

De som sørget for at det ble fin stemning og vakker sang var, søsknene David og Maria Remberg, Frikk Hana og Ingrid Kayser. Mot slutten av konserten hadde de med et par venner, som står ytterst på det nederste bilde. Fikk desverre ikke med navnet på dem.

Vi var jo å så dem før jul i fjor også, og syntes det var en herlig konsert. Årets var like bra om ikke bedre 😉

 

Vi fikk servert klassiske julesanger som ble sunget som jeg liker best å høre dem, men også noen som var jazzet opp. Noen sanger hadde jeg ikke hørt. Jeg tok ikke så mange bilder, for jeg ville nyte konserten med egne øyne å ikke igjennom mobilen. Filmet litt mot slutten som du kan sjekke ut over her.

Har du fått med deg en julekonsert i år?