Nye møbler til «kontoret»

I forrige uke ble det rommet som jeg bruker som kontor, strippet for møbler. Bestisen kom på tirsdagen og hjalp meg med å pakke ned alle bøkene, som jeg hadde bestemt meg for å gi til Fretex.

Dette var en jobb jeg har snakket om at jeg skulle gjøre lenge, men med vonde armer og nakke har jeg bare ikke orket. Nå fikk jeg god hjelp av Bestisen, så armen mine ble ikke så utsatt.

På torsdag fikk jeg hjelp til å fjerne alle møblene og kjøre dem på fyllinga. Jeg hadde først tenkt å selge møblene eller gi dem bort, men siden dette var IKEA møbler koster de ikke mye nye. Derfor ble det fyllinga i stedet.

Møblene som ble kastet var lys brune, mens de nye jeg kjøpte fra IKEA er hvite.

Skrivebordet jeg kjøpte er mye mindre enn det gamle, så jeg har også fått bedre plass. Den nye stolen er vel ikke den beste hvis man skal sitte lenge å jobbe, men det kommer jeg ikke til å gjøre uansett.

Denne bokhylla med skuffer falt jeg plask for, første gangen jeg så den. Den står oppført som et møbel til barnerom, men jeg syntes den passet ved siden av skrivebordet.

Vurderte sterkt å kjøpe flere av samme hylle, hvor av en eller to skulle ha dører. Etter å ha tenkt meg om noen ganger, gikk jeg bort fra den ideen.

Jeg valgte to romdelere i stedet for hyllen med skuffer, og jeg angrer ikke på det. De gamle hyllene mine gikk jo nesten opp til taket, så det var god plass til all tipsen min. Det var ikke like enkelt å finne plasser i de nye møblene. Ser nok litt overfylt ut kanskje… Kan nok være at jeg pakker bort noen av dem etter hvert.

Jeg er superfornøyd med hvordan det har blitt, og veldig glad for at jeg valgte hvite møbler denne gangen.

Uten hjelpen jeg fikk av Bestisen og niesen med å frakte og skru sammen møbler, hadde ikke dette vært mulig. Jeg er så takknemlig for alt de hjalp meg med ❤❤

#rydde #kaste #møbler #ikea #hjelp #venner #kontor #blogg

Jeg kjøpte skjeggtrimmer

Nå trodde du kanskje at jeg skulle bruke skjeggtrimmeren på meg selv? Nei, så hårete har jeg enda ikke blitt, og jeg blir det forhåpentligvis ikke heller, hihi!

Nei, jeg kjøpte den for å fjerne tover i baken på Ronja. Min søte og veldig bustete pus, som får tover bare hun går igjennom stua. Jeg børster og børster til ingen nytte, for så fort jeg har blitt kvitt dem er de tilbake. Jeg pleier ofte og ta en runde med saksen på de verste, men det liker frk Lillepuzdatter lite. Derfor etter gode råd fra en hyggelig og hjelpsom kar hos Clas Ohlsson, ble det altså en skjeggtrimmer fra Remington.

I går bestemte jeg meg for å teste den på frk pus, og tenkte at hun kanskje ville bli redd pga av lyden. Niks, hun lå helt stille og malte, helt til mamsen traff en litt lei tove på magen. Da lugget det litt, og med en dyp murring stakk frk pus av.

Nå er ikke Ronja av den langsinte typen, så det gikk ikke lang tid innen hun kom tilbake igjen. Da vanket det masse kos og en god rufs i pelsen. Litt senere på kvelden lå hun på fotskammelen foran meg, og da lot hun meg villig fjerne den jeg ikke fikk tatt før på dagen.

Hun har noen få igjen, og de skal jeg prøve å fjerne litt senere i dag. Å bruke maskinen var mindre stress for Ronja, så når de kommer tilbake (og det gjør de) så vet jeg hvor lett de kan fjernes.

#katt #ronja #pels #stell #remington #skjeggtrimmer #blogg

I går ville hun ha fylt 97 år

I går ville altså den søte, snille, gode og fantastiske mamsen min ha fylt hele 97 år. Som alltid på fødselsdagen hennes drar jeg ned på gravlunden og tenner lys for henne. Syntes det er en fin måte minnes henne på, i tillegg til at jeg får stelt litt med blomstene.

Jeg var litt bekymret for at blomstene skulle ha visnet pga at vi har hatt en del tørke, og det var en stund siden jeg var der sist og vannet å så til dem. Det skulle vise seg at det ikke var noen grunn til bekymring……

Alle blomstene sto der å strakte seg mot sola og var så frodige og fine. Sommerblomstene jeg plantet til 17. mai hadde virkelig kommet for fult. Loubelian hadde bredt seg utover som et blått teppe, og fikk de Spanske Margerittene til å skinne. For et par år siden kjøpte jeg en potterose som jeg plantet på graven. Det var første gangen jeg hadde rose der, og jeg var helt overbevist om at den ikke ville klare seg den første vinteren, men den var sterk og standhaftig. Denne sommeren er den flottere enn noen gang 💖 Jeg blir så glad når blomster jeg planter trives og vokser.

Støtten på graven har for andre gang begynt å lute fremover, og selv om den er boltet er jeg litt bekymret for at den skal velte. Så når jeg først var på gravlunden, stakk jeg innom kontoret for å høre hva vi kunne gjøre med det. Dessverre så var det ikke de som hadde med det å gjøre, så jeg må ringe Gravferdsetaten. Skulle ha gjort det i dag, men jeg har helt glemt det….

#mamma #bursdag #grav #gravlund #støtte #blomster #rose #loubelia #margeritter #natur #blogg

Jeg var hos legen i går

Det går ikke akkurat fremover som jeg hadde håpet med skulderen og nakken min. Betennelsen sitter godt nedover langs skulderbladet, og selv med både betennelseshemmende tabletter og trening er jeg ikke der jeg hadde håpet å være.

I går var jeg på nytt hos legen, og endte opp med en ny sykemelding. Denne gangen ble det til og med 27. juli. Ettersom det var en stund siden jeg hadde tatt MR, ville legen at jeg skulle ta en ny. Jeg tok av den venstre i fjor, mens det er veldig lenge siden jeg tok av høyre. Det skal bli interessant å se hva som foregår inni skulderen.

Jeg er jo en person som liker å observere folk, og det får man rikelig anledning til når man sitter på et venteværelse. I går var det ikke mange pasienter der, kun 5 stk med meg. En mann som satt å avslappet av med en avis, en ung dame satt å støttet hode i hånden, en eldre dame satt å tviholdt på vesken sin som om noen skulle stjele den, en annen dame så ut som hun sov, og så var det meg som satt å kikket på alle de andre, hihi!!

Det er ikke aircondition på venteværelset, bare en liten vifte så det var ganske varmt å sitte der… Legen var litt forsinket, så jeg satt en stund å ble varm i pannen ;o)) Selv om det også var varmt ute, var det litt luftigere siden det blåste litt.

#lege #syk #sykemeldt #betennelse #skulder #nakke #mr #undersøkelse #venteværelse #observere #varmt #blogg

Sommervarmen kom tilbake…

I går kom sommeren tilbake for fult med temperaturer godt opp mot + 30 C, og selv om jeg ikke er overbegeistret for så høye temperaturer, så må jeg innrømme at jeg syntes at det var litt godt også. For det har vært kvelder hvor jeg syntes det har vært litt kjølig.

Det er ganske tørt ute igjen, og jeg hadde tenkt meg ut for å vanne bedene mine nå i kveld. Så fikk jeg SMS fra Oslo Kommune om at det var vanningsforbud med slange/spreder. Skulderen og nakken min er ikke så god i kveld, så det å bære vannkanner var ikke noe jeg orket. Får heller vente til i morgen, og håpe på en mer samarbeidsvillig skulder.


Licensed from: jill111 pixabay.com

Når vi får sånne fine varme sommerkvelder, er det veldig lett at man sitter oppe alt for lenge. Noen kvelder glir over i natt og nesten morgen innen jeg finner senga. Da har fuglene allerede startet sin morgenkonsert ;o)) Når man først kommer inn i den vanen med å legge seg sent, er det ikke så lett å komme ut av det igjen.

#sommer #varme #sol #sommernatt #blogg

Sommer for meg…

Det er mange ting som definerer sommeren for meg, men en av de jeg setter veldig stor pris på er norske jordbær. Det å kjøpe den første kurven, rense bærene og skjære dem i skiver for å legge på en skive eller to med brød, det er sommer det. 

Jeg kjøpte min første kurv med norske jordbær før helgen, men dessverre så glemte jeg den inne i kjøleskapet. De hadde blitt myke, men det var ikke noe i veien med smaken på dem 🍓 Smaken av norske jordbær er den beste sommerfølelsen.

#sommer #sommerfølelse #jordbær #bær #smak #blogg

Ny printer/scanner…

Den siste tiden har jeg vært ganske busy, så bloggen har virkelig kommet helt nederst på lista over “Things to do”.  Syntes det var på tide å stikke innom en tur, bare sånn at folk kan se at det fortsatt er liv i meg, hihi!!

I forrige uke var jeg en tur innom Elkjøp på Alna, og kjøpte meg en ny printer/scanner fra Epson. Jeg har lenge ønsket meg en kombi-printer, som er både praktisk og som sparer plass. På grunn av alt som har pågått den siste tiden, har jeg ikke fått installert programvaren på PC og mobilen. I dag fikk jeg endelig satt meg ned å ordnet det.

Jeg tenkte i forveien at dette kom sikkert til å bli veldig komplisert, og at jeg kom til å rote det til for meg. Det var ikke komplisert i det hele tatt, bare veldig tidkrevende. Kun en gang stoppet det opp, da printeren ikke klarte å finne det trådløse nettet automatisk. No problema, det var bare å gjøre det manuelt å vips så var alt i orden igjen…

Nå kan sitte i stua eller hvor som helst i heimen å sende dokumenter til printeren…..

Det føles veldig godt at alt gikk på skinner, og at jeg fixet dette helt selv. For når jeg forsøkte å forstå noen av bruksanvisningene fra IKEA, på de nye møblene jeg har kjøpt denne uka måtte jeg gi tapt gitt. Godt at det var en person med en ung og kjapp hjerne i nærheten som kunne bistå ;o)) Som også sto for mesteparten av monteringen 💖

#printer #scanner #epson #koble #nedlasting #innstallere #programvare #fixe #ordne #ikea #bruksanvisning #blogg

Jeg plantet en løk

Fra jeg var barn har jeg stukket frø, stener og løker ned i blomsterpotter for å se om det ble noe ut av det. Vet ikke helt om moren syntes at det var så festlig, damen med grønne fingre som pyslet om blomstene sine hver dag. Hun oppdaget fort når noe kom stikkende opp av jorden, som ikke var ment til å være der….

Før helgen var jeg nede på Meny på Bryn og handlet, og da jeg var tom for løk kjøpte jeg en to-pakk. Så vel ikke så nøye på dem, bare klemte litt på den ene for å kjenne at de var faste og fine. Forrige dagen skulle jeg lage en pasta bolognese, og tenkte at jeg skjærer opp en løp og slenger i for litt ekstra smak. Da oppdaget jeg det, hihi!! Jeg skulle klippe av “strømpen” rundt løkene, og så en voldsom bladvekst på toppen av løken. 

Den var ikke lenger fast å fin, så jeg valgte å ikke bruke den i bolognesen min, mer under bildet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I stedet for å kaste den fant jeg en blomsterpotte og plantet den i den. Bladene på toppen lå helt sidelengs da jeg satte den ned, men nå et par dager etter har de begynt å reise seg. Jeg leste at når man setter løk så skal man vanne ofte og godt, noe jeg også har gjort.

Jeg har aldri plantet en mat-løk i jorden før, så det skal bli spennende å se hva som skjer fremover. Hadde vært hyggelig om det hadde kommet flere, men da burde den kanskje ha stått i en større potte??

Har du plantet løk på denne måten, hvis ja, hvordan har du da behandlet den?

#løk #plante #matløk #grønnsaker #blogg

Kanskje ikke feriebilen….

Nei denne snasene lille saken rommer nok ikke halvparten engang, av hva jeg pleier å ta med når jeg skal på ferie. Da må jeg nok ha et mye større bagasjerom ;o))

Kom over denne lekkerbisken nede på Alna senteret tidligere denne uken, og jeg falt plask for den. Den sto utstilt inne i et opplyst rom i det ene parkeringshuset. Jeg kan med en stor dose humor, se meg selv prøve å klemme meg “ned” i bilen med store vanskeligheter. Jeg blir lattermildt bare av å tenke på det, hihi! Dels for at jeg er så stiv i leddene og kroppen, at det hadde vært hysterisk morsomt å se meg prøve. I tillegg har jeg jo heller ingen sylfidekropp, så det hadde nok også vært ekstremt dårlig plass til meg der. Det som hadde vært enda mer hysterisk, er å se meg komme ut av bilen igjen… Kjenner en latterkrampe boble nede i magen, haha!

Jeg har ikke noe greie på bilmerker, så hvilken type dette er aner jeg ikke. KANSKJE DU VET DET?

#bil #kjøretøy #lekker #liten #humor #søt #bilmerke Blogg

Nå har den skiftet farge

Jeg skrev tidligere om den eneste rosebusken jeg har igjen i bedet mitt, som du kan lese om HER. Blomstene skifter farge omtrent igjennom hele sommeren, og de begynner som oftes som gule. Så litt etter litt går de over i rosa i flere sjatteringer. Jeg syntes den er så utrolig vakker…

Dette bildet tok jeg for noen dager siden, og da kan man tydelig se at den har blitt både rosa og litt oransje. Om noen dager har den nok forandret farge igjen, og jeg syntes det er så spennende å følge den ;o))

#roser #blomster #busk #farger #rosa #oransje #natur #blogg