Påskedagene går så fort

Kan nesten ikke fatte at det er bare en dag igjen av påskeferien… Dagene har gått så fantastisk fort, men det har vært deilige dager hvor jeg har fått slappet av å ladet batteriene så jeg klager ikke. Dessuten kan man ikke ha altfor mye ferie, for da setter man ikke ordentlig pris på den når den kommer :o))

Jeg flyttet ut på balkongen i et par timer med Margit Sandemo boka mi i sta, og det var så deilig å kjenne sola varme opp kroppen min. Jeg var kjempestiv da jeg satte meg ut, men etter å ha blitt varmet opp en stund knaket ikke kroppen like høyt og mye, hehehe!! Boka som foresten heter Skytsånden var spennende å innholdsrik fra første stund… Ikke masse informasjon om personene, nei her var det rett på. Så ble det litt hisorie. Handlingen var lett å komme i gang med, og det var vanskelig å legge boka fra seg for en pause i sta. Burde du lese den, ja helt klart :o))

Med det samme jeg forsvant ut på balkongen i sola, kom pusene diltende etter å slang seg ned de oxo. De storkozte seg der de lå å dormet seg i sola, og tydeligvis syntes at livet var hærlig :o))

Nå sitter jeg her å sløver foran tv’n mens jeg ser på Miss Marple på FOXCRIME, men om ikke så lenge begynner Lewis på NRK å han må jeg nesten ha med meg. Jeg har jo litt sansen for den litt enkle krimmen jeg, hvor jeg slipper å gjemme meg bak en pute for at det er så ekkelt. Derfor benker jeg meg alltid når Lewis eller Morse kommer!! Prøvde en gang å komme meg igjennom en Morse bok, men der gikk jeg helt i stå å måtte gi opp… Det ble litt for mye detaljer for meg, og jeg mista helt tråden i handlingen.

Lese i påsken

Jeg har endelig klart å hente fram leselysten min igjen, og syntes det det er gøy… Det har blitt veldig mye sitting foran PC’n på kveldene i stedet for å lese eller gjøre noe annet fornuftig, men nå er det på tide å parkere PC’n litt innimellom. Helt ærlig så har den blitt et fast inventar i fanget mitt, og man skulle nesten tro at den var en del av meg, hihihihihi!!

Jeg leste ut Carrie’s Dagbok på fredagen, og boka var i grunnen ganske fin den. Hele tiden mens jeg leste boka så var det fjeset til Sara Jessica Parker i en yngre versjon jeg så for meg, og det var helt umulig for meg å riste tanken ut av hodet. Ikke at det spiller noen rolle… Jeg syntes at High School Carrie var veldig ulik og ukjent den Carrie som er i tv-serien… Nå har jeg ikke lest boka som tv serien er bygd på, så det kan jo godt være at likhetene er mer nærværende der.

Rett før påske var jeg innom Narvesen ned i byen, og oppdaget at Margit Sandemo hadde kommet ut med en ny mini bokserie, Kiaras Saga. Denne gangen er det bare 3 bøker i serien, og det er i grunnen ganske passe syntes jeg. Noen ganger sliter jeg litt med å lese meg igjennom en lang serie, og holde interreessen oppegående… Jeg har masse andre bøker å ta av i bokhylla, men jeg er så nysgjerrig på denne nyanskaffelsen at jeg tror at den kommer til å snike i køen, hehehe!!

En fin påskeaften

Endel syntes det var rart når jeg sa at jeg skulle ha ribbe, medisterkaker og pølser med surkål på påskeaften, men her i heimen har jeg vært vant til det fra jeg var barn. Vi hadde alltid igjen ribbe til påskaften, og det var på en måte avsluttningen på vinteren å velkommen til vår og varmere tider :o))

I går var Anne og Kine her til middag, og vi koste oss med ribben og resten av tilbehøret… Svoren ble ikke sprø i går, men ribba ble god den, og maten smakte helt fantastisk. Jeg sprettet øl og tok meg en akkevitt til maten, noe de andre to ikke ville ha da de begge skulle kjøre bil senere på kvelden. Det ble masse mat, nesten litt vel mye så jeg har middag i flere dager fremover. Jeg hadde kjøpt inn gelé som vi kunne ha til dessert, men vi ble altfor mette pluss at vi jo hadde påskeegg, hihihi det blir man aldri for gammel til :o))

Pusene min koste seg storveis oxo, for helt plutselig var det to personer til de kunne gå til for å få koz…. Det var en fryd for meg å se spesielt Vinja hengi seg helt til noen andre enn meg, og være så avslappet å la seg bli klødd og strøket over pelsen. Hun har vært så sky og skeptisk ovenfor andre i lang tid, at hun har holdt seg litt på avstand når jeg har hatt besøk.

Lille påskepusen Ronja ligger å passer på påskekurven med sjokoladeegg, og innimellom når hun tror jeg ikke ser henne forsøker hun å stjele et egg… Om hun ville ha forsøkt å spist dem ved jeg ikke, men jeg tar ikke sjangsen. Mest sannsynlig ville hun nok bare ha lekt med det…..!!!

Kroppen er ikke helt med i dag, og det er nok selvforskylt tenker jeg. Det ble litt for mye god mat og snoop i går, i tillegg til at jeg satt oppe å glodde på tv til langt ut i de små timer. Det gjør egentlig ikke så veldig mye for jeg har ikke noen planer for dagen. Jeg kommer nok til å flytte ut på balkongen om ikke så altfor lenge, for nå har sola kommet å begynt å varme opp der ute. Himmelen er igjen knallblå og foreløpig ikke en sky som kan skygge for sola… Det lover bra :o))

Å, så forelsket jeg var

I 1973 da jeg var 13 år kom musical filmen Jesus Christ Superstar, og til min store irritasjon fikk jeg ikke lov til å gå å se den. Husker ikke om det var fordi det var aldersgrensen eller om foreldrene mine sa nei, men jeg fikk i allefall ikke gå på kino. Husker at jeg gråt mine store tårer, men ingenting hjalp dessverre!

Ted Neely som spilte Jesus var så kjekk at ganske mange jenter både ung og gammel var helt fortap i ham… Jeg hadde ganske mange bilder av ham klistret på veggene mine, og satt der å stirra helt forelska å hørte på musikken fra filmen, aaaaaaa, det var tider det :o))

Ted Neely anno 1973 som Jesus, sukk!!

Ted Neely nå, og helt ærlig så syntes jeg fortsatt mannen er ganske sjarmerende til tross for at det har gått 40 år siden :o))

Hadde på NRK 1 tidligere i dag, og da spilte de endel av musikken fra musicalen, og jeg syntes faktisk at de kunne sende filmen igjen oxo. Personlig så syntes jeg det er en flott film, og tror at den garantert kommer til å klare seg igjennom kritiske øyne enn i dag!

Dette er livet…

Både i går og i dag har jeg sovet til jeg våknet uten noen fortyrrende elementer som vekkeklokke tidlig på morningen, alikevel har jeg våknet ved 8 tiden. Det er helt uvant for meg å våkne så tidlig, men jeg klager ikke for det er ganske deilig. I allefall nå jeg føler meg helt utvilt og våken.

Etter å ha spist frokosten i går satte jeg i gang med å tørke støv å sette fram påskepynten min… Anne kom på besøk mens jeg holdt på, men det var greit for da fikk jeg litt selskap. Da jeg sto opp morningen var det jo tåke over Østensjøvannet, men den forsvant utover formiddagen å da Anne kom hadde sola kommet også. Utover dagen ble det ganske varmt og godt på balkongen så vi tok med oss radion og drikke å satte oss ut. Det var rene sommertemperaturen der ute, og det var bare når vi så ut på snøen, og alle klærne alle andre hadde på seg at vi husket at det bare var begynnelsen på våren.

Anne holder litt på med scrapping, og har masse spennende saker å lage ting av… Denne fine påskekurven hadde hun laget til meg, og den passet perfekt til mine innkjøpte påskeegg. Er den ikke fin?

Dette påskeegget fikk jeg da jeg var veldig liten, og siden jeg tok så godt vare på det har jeg det enda.. Hadde helt glemt at jeg hadde det, men når påskepynten ble møysommelig pakket ut så dukket det opp. Var veldig spent på om pusene ville la det være i fred siden det har så mye fjær, men de har vært veldig snille å latt det stå. Snuste litt på det med en gang, og så var det ferdig :o))

Da jeg var på Nille på onsdagen var det nesten ikke noe påskepynt igjen, og det lille som var solgte de ut til 50%. Da klarte jeg jo ikke å la være å handle inn litt nytt, men det hadde ikke de sterke påskefargene som jeg ellers bruker. Alikevel passet de godt inn der jeg satte dem.

Disse søte påskeharene kunne jeg ikke la stå igjen i butikken :o))

Disse to søtingene her tror jeg faktisk ikke kommer til å bli pakket bort når påsken er over… De er ikke utpreget påskepynt så derfor skal de få lov til å bli på kaminen, syntes de sitter fint der oppe :o))

Ute har det begynt å blåse litt, og det er litt skyer på himmelen men sola har begynt å varme opp balkongen, og varmgradene stiger oppover gradestokken så det blir nok ikke så lenge før jeg flytter ut dit med boka mi en stund. Må passe på å sitte ute så lenge vi har dette fine været, for helt plutselig er det borte igjen. Nå sier jo værmeldingen at det skal bli litt dårlig et par dager, og så blir det bare finværet til langt ut i neste ute. Vi får se om det stemmer, håper det :o))

Ha en fin laaaaaaangfredag, blogges :o))

Aaaaa, påsken er her

Hvor deilig var det ikke å våkne av segselv allerede klokken 8 i dag, og atpåtil føle seg utvilt… Det hører ikke med til vanlighetene her i gården, men på den aller første fridagen i påsken gjorde jeg altså det. Jeg var ganske sliten i både hode og kroppen i går kveld, enda jeg hadde utsatt støvtørking og gulvsvaks, så jeg hadde trodd at jeg kom til å sove til langt ut på dagen. Heldigvis så skjedde ikke det, batteriene ble tydligvis ladet i løpet av natten så jeg har mer enn nok energi til å sveive litt rundt med støvkluten nå…

I ukedagene blir det ikke tid til å sette seg ned ved kjøkkenbordet for å spise frokost, men det tar jeg meg god tid til når jeg har fri… I dag ble det deilige bløtkokte egg til frokost, og nå sitter jeg å nyter formiddagen med en varm kopp kaffe, og tenker på at det skal bli deilig når alt støvet er borte, Med to aktive røytende pusetasser så er både støv og kattehår raskt tilbake igjen, å da er det påan igjen, hehehe1

Foreløpig er vel ikke været noe å skryte av, men jeg syntes at det er antydning til lysning enkelte steder…. Da jeg sto opp var det tjukk tåke over Østensjøvannet, men den har nå forsvunnet igjen. Håper at det blir litt sol i dag oxo, sånn at jeg kan få satt meg litt ut…

Vinja var akkurat innom kjøkkenbordet å gikk foran nesen på meg for å få litt oppmerksonhet, og da jeg fortsatt å skrive på PC’n mjauet hun høyt å så anklagende på meg før hun forsvant. Nå er hun tilbake igjen, og går rundt meg å nesten piper. Hun var ikke så mjauete før, men det siste året har hun blitt det. Nå gadd hun ikke mere og hoppet opp kjøkkenbenken, videre opp på kjøkkendøra og rusla over på kjøleskapet som står bak. Så bort på på fryseren ved siden av hvor hun har lagt seg under kaktusen min, lille raringen!

Kaffekoppen er tom, og ber om å bli fylt opp en gang til…. Så blir det valsetakt rundt i stua med støvkluken, blogges :o))


Siste arbeidsdag før påske

Så var dagen kommet, siste arbeidsdag før påskeferien, og det er virkelig deilig å tenke på at jeg nå skal ha hele 5 dager fri :o)) Jeg skal definitivt koze meg å slappe av og bare nyte fridagene mine, for nå er jeg så klar for late dager med en bok eller god musikk i solen :o))

Siden jeg skal handle inn til påsken etter jobb i dag, tok jeg bilen på jobben…. Det var så lite trafikk at jeg brukte bare 10 minutter ned, og da gjorde det ikke så mye at jeg sov litt lenger enn jeg egentlig skulle, hehehe!! Mange hadde nok sin siste arbeidsdag i går, og dro avgårde på påskeferie da, så jeg regner med at det blir like lite trafikk hjem i dag oxo….., håper!!

Etter at jeg har vært å handlet har jeg tenkt å svinge rundt med skurebøtta i noen timer, sånn at heimen er fri for støv og kattehår. Så vettu skal jeg dukke ned i eskene med påskepynt å sette frem noen kyllinger og harer for første gang på flere år. Måtte gi opp å sette frem fluffy kyllinger når kattene var små, for de stakk av gårde med dem og ødela dem. Nå som de har blitt litt eldre så er ikke det like spennende. Litt snusing blir det nok sikkert alikevel, hehehehe!

Det er ingenting å si på været i dag heller, for himmelen er blå og solen skinner… Til dere som drar på påskeferie i dag, kjør forsiktig sånn at dere kan nyte påsken sammen med familie eller venner :o))

Dårlig dag på jobben

Jeg kan i grunnen forstå at bussjåførene kan bli både irritert og sinte når de dagen lang utsettes for hauger med mennesker som oppfører seg som en saueflokk. Hadde det vært meg så hadde nok min tålmodighet fått seg en knekk, og mitt hissige temperament ville ikke vært så lett å holde i sjakk.

På veg hjem i dag hoppet jeg av t-banen på Helsfyr for å ta bussen videre opp til toppen, for å slippe alle bakkene. Jeg hadde håpet at det ville være mindre folk med bussen siden det var påske, men det sto et hav av mennesker der da jeg kom + 3 barnevogner. Det ble totalt kaos da vognene skulle inn midt i bussen, og alle vi andre var nødt til å gå inn foran hos bussjåføren. Siden det ikke gikk å komme forbi barnevognene ble det ganske fort fult å bussjåføren ropte ut at alle måtte trekke innover, men det var jo ikke så enkelt for vi kom ikke av flekken.


Jeg sto helt i mine egne tanker og kloret meg fast for ikke å ramle overende siden sjåføren kjørte så fort, og derfor la jeg ikke merke til at vi hadde stoppet å ble stående. Plutselig hørte jeg høye stemer foran meg, og der var sjåføren. Han var tydeligvis irritert, og snakket med høy stemme til de tre med barnevognene å sa at de ikke kunne stå sånn for de sperret utgangen. Det var ikke enkelt for dem å flytte seg, for noen hadde plassert sine to store kofferter inntil kanten, noe den ene damen forsøkte å fortelle han. Til å begynne med ville han ikke høre på hva hun eller noen andre sa, men så flyttet han blikket å så koffertene. Den ene hadde veltet å lå utover å tok opp masse plass, hvorpå sjåføren begynte å rive å røske i den for å få den opp i stående posisjon. Den var tydeligvis veldig tung for han måtte rive og slite i den, og det hele endte opp med at han reiv av hanken… Den som eide dem så tydeligvis ikke det, eller så turte de ikke å si noe til ham.

Etter å ha flyttet på koffertene begynte sjåføren å dirigere barnevognene sånn at det ble bedre plass, og da så jeg midt snitt til å snike meg forbi og fikk slengt baken ned på et ledig sete. Dermed slapp jeg å stå der å klore meg fast resten av veien til mitt stoppested. Jeg er jo egentlig ikke så glad i å ta offentlig transportmidler, men noen ganger har det sine plussider, hehehe!!

I morgen derimot for t-bane og buss være meg foruten, for da har jeg tenkt til å ta bilen… Jeg skal innom butikken på veg hjem for å handle inn til påske, og da er det praktisk å ha bilen så slipper jeg å bære meg halvt ihjel… Nestenblondina er nå trøtt og sliten så det er på tide å komme seg under dyna i noen timer tror jeg, natta!!

En tur i byen

Siden været var så bra i dag ble det en lang spasertur i luncpausen, kanskje litt lengre enn den burde ha vært. Bena mine førte meg mor Grünerløkka hvor jeg ikke har vært på veldig mange år. Livet ute i gatene har definitivt begynt igjen, for folk satte ute på fortauet med kaffekoppene sine å kozte seg i sola. Hadde det ikke vært for at jeg ikke hadde så god tid skulle jeg jammen ha satt meg ned selv.

Jeg stakk innom Maritabutikken å kikket litt, og de hadde veldig mye spennende der… Fant en fin ildfast form der som jeg har en mindre str av her hjemme, men den var tung å jeg orket ikke å dra rundt på den på spaserturen min. Jeg får ta sjangsen på at den er der over påske, for da kommer jeg til å kjøpe den. De hadde oxo et flott kaffeservice til en vettu pris som jeg oxo kunne ha tenkt meg, men den må jeg kanskje tenke litt på om jeg skal kjøpe!

Akerselva er ikke helt hva den engang var for tiden… De driver å graver å ordner, og det sies at det skal bli fine stier å gå på men når det blir ferdig er ikke godt å si. De har holdt på i evigheter med dette, og jeg håper at vi snart skal se fruktene av alt arbeidet. 

Jeg har som sagt ikke vært oppe på Grünerløkka på evigheter, og jeg klarte jo selvfølgelig å gå meg helt bort. Det var derfor spaserturen ble lengre enn jeg hadde planlagt… Jeg gikk litt hit og litt dit, og plutselig endte jeg opp litt nedenfor Mathallen, og da viste jeg jo hvor jeg var henne. Det er var artig å komme seg ut å se noe annet enn det vanlige området jeg pleier å gå rundt i lunchen!

På veg tilbake fant jeg disse flotte veggkunstverkene… Jeg har ikke peilig på hva det heter der de var, men jeg tror det var noe kunstnergreier der nede. Når jeg skal bort til Mathallen nest gang skal jeg gå forbi der å kikke litt nermere for å se hva som er i bygningene.

Jeg hadde ikke spist noe serlig i dag, så jeg stakk innom å kjøpte meg en börek med feta og spinat. Kanskje ikke det sunneste jeg kunne kjøpe meg, men det var i allefall godt :o))

Merker at det begynner å bli vår ute, for det stinker dritt overalt… Flere ganger i dag trodde jeg faktisk at jeg hadde trått i hundebæsj, men det var lukten av råttent gress tror jeg som hadde kommet fra dvalen under is og snø. Stinket skikkelig, men det er et tegn på at det går mot varmere og lunere tider :o))

Det var like før

Når klokka ringte til morran i dag var kroppen helt gåen, og det var bare med verdens største viljekraft at jeg klart å komme meg opp å inn i dusjen. Jeg hadde lovet å være på jobb til 8, siden en kollega skulle komme først kl 08:30 og den andre hadde en avtale på morningen. Når jeg først kom meg opp gikk det ganske fort unna, selv om jeg var trøtt og sløv. I det jeg hadde fått på meg yttertøyet å var på veg ut av døra, hørte jeg en av pusene brekke seg inne i stua. Det var Ronja som spydde på gulvteppet, og da var det ikke noe annet å gjøre enn å ta av seg igjen å begynne å vaske.

Heldigvis så var det lett å få opp og vaske, så jeg ble ikke så veldig forsinket…. Fristelsen til å gå bort i garasjen var stor og tanken veldig behagelig, og det var like før jeg gjorde det… Så besinnet jeg meg og labbet ned til t-banestasjonen, hvor jeg faktisk greide å nå banen etter den jeg skulle ha tatt. Siden det er påske og mye mindre folk fikk jeg sitte i dag oxo, noe som ellers ikke hører med til vanligheten. Jeg var på jobb 08:15 så med tanke på at jeg hadde vasket på morningen var vel ikke det så ille.

Det strålende været vi har hatt noen dager nå ser ut til å fortsette i dag oxo. Solen skinner allerede fra en blå himmel, noe som innbyr til å ta seg en tur ut i lunchen i dag… Nå må denne damen sette inn turbogiret så jeg blir ferdig med det jeg skal i dag!

Ha en fortreffelig dag, blogges :o))