En deilig vårdag i Botanisk Hage

I dag har været virkelig vært fint her i Oslo, mye bedre enn jeg trodde det skulle bli i dag… Noen mørke skyer kom luskende ut på dagen, men sola klarte å stikke seg fram ganske mye allikevel.

Bestis Anne, niesen Kine og jeg bestemte i går at vi skulle dra en tur i Botanisk Hage for å ta noen bilder, og for bare være ute i det fine været. De kom å hentet meg kl 12, men vi hadde store problemer med å finne en ledig parkeringsplass uten for Botanisk Hage. Jeg hadde en mistanke om at det skulle bli vanskelig, for…. Det er snart mai måned å da pleier et av cirkusene å sette opp telt på plassen. Ganske riktig, der var Arnardo!! Det var ikke en eneste mini plass ledig engang, så vi kjørte videre å tenkte at da får vi heller dra til Vigelandsparken i stedet. Når vi kom til Sars gate, var det en eneste plass ledig som vi var heldig å få… Derfra var det ikke så langt å gå oppover til den nærmeste inngangen.

Jeg hadde tatt med det nye Olympus Pen kamera mitt, for å teste det ut. Alle bildene jeg tok, er tatt med standard linse 14 – 42 mm. Jeg hadde tatt med 40 – 150 mm linsen også, men valgte å ikke bruke den i dag. Nedenfor er noen av de bildene jeg tok…. Jeg er ikke like fornøyd med alle sammen, men de duger ;o))

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da vi kom forbi Lids hus var det masse mennesker der, og vi ble selvsagt nysgjerrig på hva som skulle skje. Vi stoppet opp å ventet, og så kom en mann ut å snakket en masse å ønsket alle velkommen til at Våren skulle synges inn. Litt etter kom et mannskor ut på trappen, som begynte å synge så vakkert at jeg fikk nesten tårer i øynene. Jeg fikk ikke med meg hva koret het. Vi sto en liten stund å lyttet, før vi bestemte oss for å gå opp på kafeen for å få oss litt å spise og drikke. Jeg hadde ikke fått noen kaffe før jeg dro ut, og kroppen skrek etter en kopp..

Det var ingen ledige bord, men noen stoler sto lent mot veggen så vi tok med oss de og satte oss i solen. Jeg er glad vi gikk opp på kafeen når vi gjorde, for etter at konserten var over kom alle opp å køene for å kjøpe mat ble bare lenger og lenger….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter å ha gått rundt i Botaniske Hage noen timer begynte vi å bli sultne. Jeg hadde ikke lyst til å begynne med middag da jeg kom hjem, så jeg foreslo for de andre to at vi skulle stikke innom Domino på Tveita og spise pizza. Å sånn ble det. Av og til er det godt å slippe å være kokk, bare sette seg til dekket bord…

#botaniskhage #natur #fotografering #foto #bilder #utpåturaldrisur #ute #venninnetur #dagensbilder #vår #sang #korsang #domino #tveita #tøyen #sirkus #arnardo #blomstring #blogg

Seks uker går jammen fort…

Jeg er av de som ikke er født med tykt og fyldig hår, nei fra jeg var barn har jeg hatt tynt og bløtt hår som blåser til alle kanter. Som igjen får meg til å se helt dust ut, hvis jeg da ikke bruker litt hairspray for å holde det i sjakk.

For at håret er så tynt er det viktig for meg at jeg klipper det jevnlig, og jeg går derfor til frisørdamen hver 6 uke. Da blir håret klippet, og motorveien av grått hår blir omhyggelig fjernet. Etter at jeg gikk tilbake til å være blondine syntes det heldigvis ikke så veldig godt, så om det skulle gå over tiden er det ikke helt krise. Var nok litt verre i de årene hvor jeg farget håret mitt svart og/eller mørke brunt.

For det meste har jeg brukt Studio Style Frisør på Oppsal som min faste salong. I noen år brukte jeg forskjellige salonger ned i Oslo sentrum, men jeg ble så lei av at så fort jeg hadde funnet en frisør jeg likte, ja da skulle den slutte. Sånt blir jeg så stressa av.

I går hadde det allerede gått seks uker siden sist gang jeg var hos frisøren, og det var godt å få litt orden på det. Resultatet etter 1,5 time i stolen ble dette… En kort og lettstelt frisyre, og det er det greieste når håret ikke er så tykt. Dessuten så syntes jeg selv at jeg kler kort hår bedre enn lang, har liksom ikke 

#hår #frisyre #frisørdamen #klippe #stelle #farge #kort #lettstelt #velvære #blogg

Flat som ei pannekake…

Jeg var fast bestemt på å holde timen min hos fysioterapeuten min i går, og tenkte at det kanskje ville være bra for nakken min.. Den er jo ikke bra, som jeg fortalte i mitt forrige innlegg. Jeg kan jo like godt si det med en gang, det ble ingen behandling :o((

Årsaken var Forden, som sto å hang med fronten på venstre side… Forhjulet mitt var flatt som en pannekake, og det ville ikke hjelpe å fylle på mer luft heller. Jeg hadde ikke noe annet valg enn å ringe NAF for å be dem komme å hjelpe meg. Ettersom det var midt i rushtrafikken tok det i overkant av en time før en hyggelig kar kom…

Han slet med å få av mutterne, for utenpå dem satt noen pynteskruer som slettes ikke ville løsne. Jeg tror han brukte mer tid på få mutterne, enn på å skifte til reservehjulet. Noe jeg faktisk ikke trodde jeg hadde, noe som sier litt om hva jeg vet om bilen min, hihi!!

Det er godt jeg ikke skal kjøre så lenge og langt med dekket, for jeg kan jo ikke kjøre fortere enn 80 Kmt med det. Jeg har ikke skiftet til sommerdekk enda, har time på verkstedet først neste fredag. Uansett er det en god følelse å slippe å sjekke om det er nok luft i dekket, og etterfylle i tide og utide. 

Det aller beste var at som NAF medlem, kostet det meg ingenting å skiftet dekket ;o))

#forden #ford #sommerdekk #reservehjul #bil #flatt #dekk #naf #veihjelp #service #blogg

Au i nakken igjen…

Jeg trodde faktisk at jeg hadde klart å få litt orden på nakken og skuldrene mine, men hvor feil kan man egentlig ha… På torsdag måtte jeg gå hjem fra jobb pga smerter og stivhet i nakken. Noe som gjorde at jeg i tillegg var ganske svimmel. Da det ikke var bedre på fredag ble jeg hjemme dag også.

Det er noe forbasket hærk når nakken blir betent, stiv og vond, for jeg blir helt satt ut å orker nesten ingen ting. Alt jeg skal gjøre blir et ork og en plage.

Når det smeller til, så passer det jo aldri for det er alltid noe man skulle ha gjort, som man må utsette og utsett til det blir bedre igjen… Jeg håper at bedre kommer veldig snart tilbake igjen!!

#au #vondt #nakke #skulder #betennelse #helse #blogg

Det nye kamera kom i går 😍

På lørdag skrev jeg om at jeg hadde bestilt meg nytt Olympus Pen E-PL9 kamera, og sent i går ettermiddag var jeg innom posten å hentet det. Jeg fikk ikke sett så mye på det i går, for jeg måtte lade batteriet og det var ikke klart før jeg skulle gå å legge meg.

Til å begynne med var jeg ikke sikker på om jeg ville ha det hvite eller det brune kamera, men etter å ha tenkt meg om falt valget på det brune. Det var det som for meg hadde den mest retro looken, som jeg i utgangspunktet hadde falt for.

Jeg var ikke så tidlig hjemme i dag, så jeg har ikke fått testet kamera ut ordentlig. Noen få bilder inne og ute på balkongen ble det da… Det blir nok en liten fotosafari til helgen, sånn at jeg virkelig får testet det ut på forskjellige motiver.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kattene måtte jo være modeller, om de liker det eller ei… Ronja lå ute på balkongen hvor det var et sterkere lys, mens Vinja lå inne i entreen hvor lyset fra lampen fikk bilde til å bli mer gult. Jeg tok nesten alle bildene i auto-funksjonen denne gangen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen modell er jeg ikke, men jeg måtte teste ut selfi-skjermen som på dette kamera felles ned under kamera. Jeg syntes det var lettere å få blikket riktig med denne skjermen, noe jeg syntes har vært vanskelig med andre kamera.

Jeg var veldig spent på hvor lett eller vanskelig det var å overføre bilder til mobilen, og til min store glede var det superenkelt. Etter å ha lastet ned Olympus OI. Share app’en, gikk det som en drøm. Det gjør jo at jeg også kan raskt dele bildene mine på Instagram, hvis jeg har lyst til det.

Så langt er jeg veldig fornøyd, og jeg gleder meg sykt til å teste det ut enda mer…

#kamera #olympus #pen #fotografere #foto #teste #nytt #blogg

Jeg begynner å bli lei

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har etterfylt luft på det ene dekket foran på Forden. Et eller annet sted lekker det ut luft, men ikke sånn fra den ene dagen til andre altså. Det går noen uker mellom hver gang jeg må fylle på. Sist gang jeg var oppe og etterfylte tenkte jeg at nå holder det vel til jeg skifte til sommerdekk….

Det gjorde jo ikke det, for i dag måtte jeg opp å fylle på igjen…, og jeg er så lei av det. Jeg vet at dekket har blitt plugget før, etter at jeg hadde klart å få en skrue eller spiker i det. Mulig at pluggen ikke er tett lenger, men da tror jeg ikke det er noen vits å plugge på nytt for det begynner nemlig å bli slitt rundt ved felgen også….

Closeup of a flat tire
Licensed from: Jaykayl / yayimages.com

#bil #forden #dekk #luft #etterfylle #lei #lekk #blogg

Jeg har fått innkalling til tannlegen

På formiddagen i dag tikket det inn en melding på mobilen fra tannlegen min, det var på tide med den årlige sjekken igjen… Jeg har selv bedt om at de legger opp til innkalling i mai, for da er jeg ferdig med det som eventuelt må gjøres innen sommeren kommer. Som alltid må jeg flytte på timen noen dager, for de setter den alltid opp time før jeg får lønning. Det måtte jeg i dag også, men jeg var heldig å fikk time før 17. mai.

I mange år hadde jeg tannlegeskrekk, men etter at jeg byttet tannlege har det forsvunnet. Han er så rolig og behagelig, at jeg helt glemmer hvorfor jeg er der…., vel nesten da. Jeg har nå i alle fall ikke hjertebank og rumlende mage lenger. De siste gangene har jeg kunnet gå ut fra tannlegen med et blende hvitt smil, og ingen hull i tennene.
 

crazy dentist
Licensed from: izakowski / yayimages.com

Jeg tror ikke at jeg er så heldig denne gangen, for jeg har nemlig hatt litt ubehag i en jeksel i overmunnen. Det har ist når jeg har drukket noe kaldt, og de siste dagene føler jeg at det har blitt noe verre. Derfor gleder jeg meg til å få sjekket ut tannen, og få gjort noe med den. Er jeg heldig er det bare en løs fylling som må byttes ut!!!

Har du tannlegeskrekk, og er du flink til å gå hvert år?

#tannlege #årlig #kontroll #tenner #hull #fylling #ubehag #tannlegeskrekk #helse #blogg

Våren er definitivt her…

I går tok jeg med meg kamera da jeg dro ut en tur, for å se om ikke også jeg kunne klare å finne noen fine blomster jeg kunne legge ut på bloggen. Været var jo helt strålende med deilig temperatur og masse sol. Jeg kan ikke huske sist gang jeg hadde så lite med klær på meg, når jeg gikk meg en tur. Fuglene kvitteret oppe i trærne og humlene summet rundt bena mine ved blomsterbedene.

Her kommer noen av de bildene jeg tok…

Humla er en av mine store favoritter, som jeg ønsker velkommen hvert år… Som jeg har fortalt før, så pleier jeg å klø de litt på ryggen hvis de sitter lenge nok stille. Da summer de ekstra og vifter med fingene, noe jeg tar som et tegn på at de liker det ;o)) Denne humlen var veldig opptatt av å fly fra blomst til blomst for å sanke inn godsaker.

Det var ikke mange hvitveis jeg fant, men noen var det da… De fleste jeg fant hadde ikke sprunget ut enda, men disse sto å lyste så fint i sola.

Jeg fant faktisk et par hestehov også, noe jeg ikke klarte i fjor vår… Da var det ikke en eneste en på de stiene jeg gikk, om det var for at jeg gikk på feil sted eller noen allerede hadde plukket dem, se det vet jeg ikke.

Da jeg var inne i skogen for å ta bilder av de hvitveisene som ikke var sprunget ut enda, kvakk jeg til… Jeg bøyde meg ned for å ta bilde, og plutselig hørte jeg at det freste like ved fingrene mine. Jeg så noe røre seg under bladene, men jeg skvatt unna så fort at jeg ikke så hva det var. Jeg kan tenke meg at det var en huggorm, som lå gjemt og som bare ville si fra at NÅ KOM DU FOR NÆRE. Så redd som jeg er for slanger, gjorde jeg ikke noe forsøk på å finne den igjen. Jeg var bare sjeleglad at den ikke bet meg, puh!

Har du sett noe til huggormen i år?

#blomster #hvitveis #hestehov #natur #fotografering #foto #krokus #huggorm #redsel #blogg

Slapper litt av vi…

Tidligere i dag var det liv og røre, når kattene holdt på med morgentrimmen sin… De løp etter hverandre i vill fart, rullet rundt på gulvet og la igjen så mye pels at man skulle tro jeg hadde tre og to stykker ;o))

Sånt tar på, og derfor har de nå lagt seg ned for å slappe av litt en stund 💖


(Vinja)


(Ronja)

#katter #katteliv #søstre #vinja #ronja #blogg

Det ser ut til å bli en fin dag

Det ser ut til at denne dagen blir like fin som den vi hadde i går. Himmelen er blå, sola skinner, og temperaturen er ikke ille den heller. Det er litt vind i dag også, men kanskje ikke like kraftig som i går. Da måtte jeg feste markisen, sånn at vinden ikke rev og slet for mye i den.

Jeg våknet litt tidligere i dag enn jeg gjorde i går, og fikk unna en del ting med det samme jeg kom opp. Tok på en jakke og satt meg ut på balkongen med en kaffekopp en stund ;o))

De moderne fugleskremslene ser faktisk ut til å fungere, og både i går og i dag har de virkelig fått prøvd vingene sine. Så langt har jeg ikke sett noe til måkene, men skjærene lar seg ikke lure. De har skjønt at dette ikke er noe å være redd for, men så er vel ikke det de som legger egg og skal oppdra ungene sine på takene heller.

Jeg kan se Østensjøvannet fra balkongen min, og når jeg zoomet inn med kamera kunne jeg se at isen hadde sluppet ved kantene. Da varer det nok heller ikke lenge før den knekker opp utover heller, og med det våkner fuglelivet for fult der nede. 

I år skal jeg ta meg noen runder der nede, og spesielt når ungene klekkes å begynner å komme fram. I fjor var jeg litt sen på den, så de fleste ungene var blitt store. Jeg fikk filmet et svanepar med 5 eller 6 unger, som var ganske store. De kom opp på land da de skjønte at folk hadde med seg mat til de, men man måtte passe på å ikke komme for nære…. Da bruste mor eller far i fjærene og freste!

Ha en fortsatt fin dag ;o))

#søndag #vær #fint #fugleliv #fugleunger #vår #sol #østensjøvannet #blogg