Pittbulljedda kom fram igjen da jeg satt fast i rushtrafikken 🚗🚙🚖🚌

Mitt ansiktsuttrykk når jeg sitter i bilkø

Heisann!

Nå på formiddagen er himmelen knallblå, og sola skinner så dette blir nok en fin høstdag 🌞🍂. Temperaturen ligger på +17.9C.

Sitter å nyter den første koppen med kaffe, med Vinja dormende bak meg. Hun har allerede fått våtfóret sitt, og har derfor tatt seg en formiddagslur 😺

I går hadde jeg i utgangspunktet ingen planer for dagen, men så fikk jeg en telefon fra Bestisen. Hun følte seg ikke bra, tungpustet og feber oppe i 39,1. Med den kraftige lungebetennelsen hun hadde i mai i minne, ville hun komme seg til legen for å bli sjekket med en gang. Hun lurte da på om jeg kunne kjøre henne og bli med. Det gjorde jeg selvfølgelig. Legen konstaterte at det ikke var noen ny lungebetennelse, men hørte noe annet som skal sjekkes ut hos en spesialist. Ettersom Bestisen selv ikke har gått ut å fortalte noe mer om det, vil heller ikke jeg gjøre det.

Jeg visste at det ville være kø på motorveien oppover ettersom det var fredag ettermiddag, men trodde jeg skulle unngå det verste av det. Nope, det skjedde ikke! Jeg endte opp med å sitte i kø for å komme inn på motorveien, og det rørte seg nesten ikke. Litt vel stressa og irritert kan man si at jeg var, for jeg hadde avtalt å være hos Bestisen 14:15, sånn at hun skulle rekke å ta en Covid test før legetimen (testen hadde jeg med meg). Det rakk vi ikke for jeg endte opp med å komme et kvarter senere, og da hadde jeg også sittet over 30 min i kø. Det ble enda verre da jeg skulle hjem igjen et par timer senere, og endte opp med å sitte 45 min i kø på samme strekningen. Fredager er et mareritt på veiene, men det er så sjelden jeg kjører midt i rush’n så jeg hadde helt glemt hvor ille det kan bli 🙈 Jeg har null tålmodighet når jeg sitter i bilkø, og i går kom Pittbulljedda fram med sitt eksplosive temperament. Det hjelper lite, men jeg klarer ikke å kontrollere det!

Når jeg kom hjem laget jeg meg middag med en gang, så dumpet jeg ned i godstolen. Der satt jeg å glippet med øynene og småsov litt fram til Alle mod 1 begynte på DR1. Klarte å holde meg våken til det var ferdig og jeg fikk gitt Vinja kveldsdosen med medisin. Etter det klarte jeg ikke mer, og slepte meg inn i senga å sovnet før hode traff puten.

Etter at Bestisen var ferdig hos legen var vi innom Kiwi å handlet. Jeg fikk kjøpt det meste av det jeg trengte, men ettersom jeg ikke hadde skrevet handleliste klarte jeg å glemme et par ting. Så da blir det til at jeg tar meg meg tur ut litt senere i dag for å kjøpe det.

Håper du får en fantastisk lørdag 🥰


Med hjerte i halsen

Image by jull from Pixabay

Heisann!

Ute er det ganske så vått etter regnet som kom i natt/morgentimene. Temperaturen nå på formiddagen ligger på +14,1C.

Feberen jeg har jobbet med å bli kvitt de siste dagene, er endelig historie og jeg er tilbake til normalen igjen. Nå bare knirker og knaker det i leddene og musklene mine, men det er faktisk sånn normalen er 😉

I går kom mailen fra banken om at jeg kunne logge meg inn å signere de nye låne dokumentene mine. (mitt gamle flexilån utgår 01.10.23). Jeg fikk hjertebank med en gang, og orket ikke å ta tak i det da. Syntes alt sånt er så skummelt, så jeg utsatte det til i dag. Nå har jeg akkurat vært inne å signert x-antall dokumenter, og jeg satt med hjerte i halsen hele tiden. Blir alltid så stressa når jeg må gjøre sånne ting, og jeg kjenner at pulsen fortsatt er litt høy men det kommer seg.

Våknet litt tidlig i dag og ble liggende å kikke litt rundt inne på Facebook, og minnene mine. Som regel er det artig ting som dukker opp der, men i dag var det ikke bare det. For 10 år siden i dag fikk jeg nemlig beskjed om at min svenske brevvenninne Birgitta, som jeg kjente fra jeg var 13 år og hun 15 år, hadde valgt å ikke leve lenger. Hun døde egentlig 27 september 2013, men datteren informerte om det et par dager senere. Jeg tenker alltid på henne til jul når jeg henger opp engelen jeg fikk av henne, bursdagen hennes og på dagen hun døde. I år gikk selve dødsdagen hennes meg helt forbi, så jeg skal tenne lys for henne i dag i stedet 🕯️.

Jeg hadde egentlig ikke lagt noen planer for denne freddan, ettersom jeg ikke visste hvordan formen ville være. Nå fikk jeg plutselig en telefon som forandret på, som jeg kan fortelle mer om senere.

Håper du får en fantastisk fredda 🥰

Min første…

Image by Peggy und Marco Lachmann-Anke from Pixabay

Heisann!

Ute er det grått oppe på himmelen, men samtidig ikke mørk. Sola er et eller annet sted der oppe, og presser igjennom lyset 🌞 Temperaturen nå på formiddagen ligger på +15,5C.

I går satt jeg med laptoppen i fanget en evighet, og kunne ikke komme på noe å skrive om. Tilslutt klappet jeg den sammen og la den bort igjen. Ettersom jeg fortsatt hadde feber var jeg bare inne, og det skjedde absolutt ingenting som var noe å skrive om. Fortsatt litt varm i kinnene i dag også, så jeg tar det helt med ro her inne i Casa Fres og Knurr tenker jeg.

Gikk 5 år tilbake i arkivet til September 2018, for å se hva jeg skrev om da. Fant et innlegg med en del spørsmål som jeg hadde svart på, Min første, som jeg bestemte meg for å dele igjen.

🌺MIN FØRSTE LEKE

Hva som var min aller første leke husker jeg ikke. På min 1 årsdag fikk jeg derimot en teddybjørn, som fikk navnet Basse. Jeg har ha ham enda, og han har fast plass på sengen min.

🌺MITT FØRSTE KJÆLEDYR

Det var et marsvin som min moren min ga navnet Tote. Han var veldig snakkesalig, og når han hørte at vi åpnet kjøleskapsdøra kom han løpende (hvis han var løs) Om sommeren tok vi med løvetann blader inn, og da ble han helt vill.

🌺 MITT FØRSTE HJEM

Det var i en 4 manns bolig på Lørenskog med mine foreldre. Der bodde jeg fra jeg kom fra barnehjemmet Solgry i Drøbak bare 6 uker gammel til vi flyttet til Oslo da jeg var 5,5 år gammel.

🌺MINE FØRSTE SKO

Det var et par søte gule tøffelsko med snøring.

🌺MIN FØRSTE RANSEL

Det var en rød skotskrutet en med smekklåser og hvite kantbånd.

🌺MINE FØRSTE OG ELDSTE SØSKENBARN

I min adoptivfamilie er det en kusine som har fylt 85 år, og i den biologiske familien er det også en kusine som er 72 år. Endret alder til det de er nå i 2023.

🌺MITT FØRSTE BARNEBARN

Da jeg ikke har født barn har jeg heller ingen barnebarn.

🌺FØRSTE GANGEN JEG FIKK MENSEN

Jeg fikk mensen da jeg var 11 år gammel.

🌺MIN FØRSTE KJÆRLIGHETS HISTORIE

Det var en sommer romanse med en fyr jeg traff på ferie, som varte i 2,5 uke.

🌺MITT FØRSTE KYSS

Det var langt i fra romantisk, bare et kjapt et fra en gutt i klassen på barneskolen.

🌺MIN FØRSTE REISE ALENE

Her tok jeg utgangspunkt i uten foreldre. Turen gikk til London med en venninne, hvor vi skulle besøke en annen venninne. Hun bodde i London og jobbet som Au Pair. Vi bodde på et hotell ikke langt fra Kings Cross Station.

Jeg hadde aldri vært alene i utlandet før, så det var veldig spennende å stort å dra til en sånn storby som London. Dette var i november måned det året jeg fylte 20 år. 

🌺MIN FØRSTE GRAVIDITET
Jeg har aldri vært gravid.

🌺MIN FØRSTE BIL
Det var en Boble 1965 modell i fargen kremgul. Den var verken gul eller hvit, men en plass midt i mellom. Den hadde et dårlig varmeapparat, så man måtte alltid være to om vinteren. Jeg som kjørte, og passasjeren som satt å skrapte is på innsiden av frontruten.

Hornet hørtes ut som en brekende sau, hihi. Dette var bilen jeg definitivt ikke ville ha, men som jeg ble så glad i.

🌺MIN FØRSTE MOBILTELEFON
Det var en grønn Siemens telefon, med en lang antenne, lokk over tastaturet og et gigantisk batteri som satt på baksiden av telefonen. Det tok forever å lade, og varte ikke så lenge.

🌺MIN FØRSTE DATAMASKIN
Jeg husker ikke hvilket år det var, men det var en laptop som jeg arvet fra Bestisen eller niesen hennes. Den var ikke stor, men den var tung. Jeg brukte den en stund før jeg før jeg fikk meg en større stasjonær PC.

Spørsmålene hadde lånt fra ei jeg fulgte her blogg.no den gangen, som nå ikke har en aktiv blogg lenger. Om du har lyst til å låne og svare på spørsmålene er det lov 😉

Julekonsertene er i boks

Heisann!

Nå er det snart bare 2 måneder igjen til desember, og bare 1 måned til julekonsertene går av stabelen rundt om kring i vårt avlange land. Jeg har alltid syntes det er koselig å gå på julekonsert, og prøver i alle fall å få med en. I år skal jeg faktisk på 2 stk., og jeg gleder meg allerede 🎅🏼🤶🏼

Den første konserten er med Didrik Solli Tangen i Lørenskog Hus 30 november. Den heter O Helga Natt, som også er en av de vakreste julesangene jeg vet om. Får alltid klump i halsen og tårer i øyekroken når jeg hører den. Konserten har vært utsolgt lenge, så om man vil få med seg den må man satse på avbestilling. Jeg har kjøpt billett igjennom Lørenskog Revmatikerforening, og vi blir 50 stk derfra.

Didrik har en herlig stemme, og jeg håper og tror at han satser på de mer klassiske julesangene. Er ikke så veldig begeistret når de fine gamle blir jazzet eller poppet opp, men det er jo meg 😉

Den neste konserten jeg skal på er 13 desember (Luciadagen) i Lørenskog kirke. Den har fått navnet Når kirkeklokka slår, og de som står for konserten er disse flotte ungdommene på bilde over her. Fra venstre søsknene Maria Elise og David Thomas Remberg, Frikk Hana og Ingrid Kayser. Jeg var å hørte på dem i fjor også, og storkoste meg selv om noen av julesangen var litt jazzet opp. Lørenskog kirke er ikke så stor, så det blir en veldig intim konsert.

Det er ofte mye å ordne til jul sånn i slutten av november og i desember, og da er det koselig å gå på en julekonsert å glemme alt å bare nyte de vakre julesanger. For meg er det en stund hvor jeg senker skuldrene og stresser ned.

Skal du på noen julekonsert i år? I så fall med hvem?

 

Det var full vinter i kjøleskapet 🌨️

Image by Chil Vera from Pixabay

Heisann!

Ute skinner solen og morgenduggen på vinduene begynner å bli borte. Det er ikke helt knallblå himmel, for noen skyer er framme og skygger for sola innimellom. Temperaturen nå på formiddagen ligger på +13,8C.

De siste dagene har jeg vært gått rundt å vært frossen hele tiden, og jeg har vært nødt til å sette på vifteovnen en stund stua på ettermiddagen og kvelden for å bli varm. I dag våknet jeg pjusk med feber i kroppen og en sår hals. Så i stedet for en hyggelig formiddag med håndarbeide i Arbeidsstua i dag, blir jeg hjemme innpakket i det lune pleddet mitt. Det er en fin anledning til å feste løse tråder på sjalet mitt, og komme i gang med raglanfellingen på Crush genseren som dessverre har blitt liggende en stund nå.

I går kveld fikk jeg hakeslipp da jeg kom på kjøkkenet for å lage litt kveldsmat. Jeg hadde ikke sjekket at kjøleskapsdøra gikk ordentlig igjen når jeg hentet ut det jeg skulle ha til middag. Den hadde med andre ord stått på gløtt i flere timer. Det hadde blitt full vinter inni kjøleskapet, og den bakre veggen hadde fått et lag på ca 0,5 cm med “snø”. Tenkte med en gang at nå kommer vannet til å flomme utover gulvet, når det begynner å tine. For jeg trodde nemlig ikke kondens hullet kom til å klare alt det vannet som ville komme, men heldigvis bekymret jeg meg i unøde. Det gikk helt fint, og det var helt tørt i bunnen av kjøleskapet da jeg sjekket før jeg la meg, og nå på morgenen, puh!

Nå kom Vinja strøk seg inntil benet mitt å mjauset sårt, for hun mener at det er på tide at jeg fyller opp matkoppen hennes med våtfór 😸

Håper du får en fantastisk tirsdag 🥰


Sofie sjalet er endelig ferdig 🧶

Heisann!

Ikke det beste bilde av Sofie sjalet akkurat, men jeg skal ta et bedre bilde etter at jeg har fått festet alle løse tråder. Å de er det dessverre blitt mange av. Ikke at jeg har brukt så mange nøster, men heller at tråden har røket og hatt mange knuter.

Jeg satt noen timer å strikket i dag for å få det ferdig. Skal innrømme at jeg ble litt lei på slutten. I tillegg til at jeg kjente det godt i skuldrene også.

Måtte prøve det, og det var så mykt og deilig så dette blir godt på kalde vinterdager 🥰

Jeg skrapte sammen den jorden jeg hadde

Heisann!

De siste månedene har det flyttet inn en del nye grønne planter i Casa Fres og Knurr. Jeg har ikke stresset med å potte de om, for de har i grunnen hatt det bra i pottene de kom i.

Den siste tiden har de kommet med flere nye blader og strekt ordentlig på røttene sine, så det var på tide å gjøre noe. I går var jeg ute på balkongen og hentet inn jord og lekakuler. Jeg skrapte sammen den jorden jeg hadde i 3 poser, og hadde akkurat nok til å potte om 2 Calathea og 1 Smaragdpalme. Sistnevnte fikk jeg ikke ut av potten med å klemme å lirke. Så til sist var jeg nødt til å klippe den opp. Det var nesten ikke jord igjen, bare store kraftige røtter. Jeg var nøye med å ikke sette plantene i for store potter, for det har jeg lært at man ikke skal.

Jeg har igjen 1 Calathea som også trenger større potte, men jeg mangler både potte og jord. Det er ikke noe krise med den enda men mulig jeg stikker innom Plantasjen eller Plantehallen i morgen, etter at jeg har vært i Arbeidsstua.

🪴🪴🪴🪴🪴🌱🌱🌱🌱🪴🪴🪴🪴🪴

En flott musikalsk og teater opplevelse 🎶

Heisann!

Ute har det regnet i natt og på morgenkvisten, men akkurat nå er det opphold. Hadde vært deilig med noen solstråler, men i følge yr.no skal ikke det skje. Temperaturen nå på formiddagen ligger på +14C, men det blåser så det virker kjøligere.

I går hadde Bestisen bursdag, og i den anledning var hun, niesen, en venninne av henne og jeg i Lørenskog Hus for å se Lørenskog Musikalteaters oppsetning av The Addams Family.

Bilde tatt av programmet
Bilde lånt fra programmet
Alle de flotte unge skuespillerne – bilde lånt fra programmet

Jeg møtte de andre tre på “Huset” en halvtime før forestillingen begynte. De hadde vært ute å spist middag først, noe jeg også kunne ha vært med på men som jeg droppet. Trodde kanskje at det ikke ville være så mange i salen, ettersom dette var siste forestillingen de spilte. Der tok jeg feil, for det var helt fult.

Forestillingen hadde fått veldig god kritikk, og det var ikke vanskelig å forstå. Ungdommene var så flinke både når det gjaldt både skuespill og sang. Det var rørende, morsomt og bare helt fantastisk. Bestisen og jeg så jo disse ungdommene i Shrek i fjor, og ble helt satt ut av den 😊

De hadde laget en helt ny storyline hvor Wednesday forelsker seg i en helt vanlig gutt og de vil gifte seg, og det var ingen av foreldrene i utgangspunktet så happy for. Så er det jo sånn da at kjærligheten seirer til slutt 🥰. 

Etter forestillingen var vi raskt ute av salen, og kom oss ned i garasjen før alle andre. Niesen til Bestisen hadde en avtale hun måtte rekke, og da var det best å ikke bli stående i kø til heiser og for å komme seg ut av garasjen. Kan fort bli litt kork…

I dag er jeg litt sliten i kroppen, og jeg har vondt i venstre fot. Setene vi satt på i går er lave og det er ikke så god plass til mine lange ben. Når man i tillegg har artrose i hofter og knær er det ikke så lett å komme seg opp. Jeg klarte å vri foten da jeg skulle reise meg opp, og kjente at det gjorde vondt men det var ikke så ille da. Når jeg derimot kom hjem og tok av meg skoen hadde jeg problemer med å belaste foten.  Litt bedre i dag, men jeg holder foten i ro så mye som mulig. Da er den sikkert bra igjen til i morgen når jeg skal til arbeidsstua i Fjellhamar kirke.

Håper du får en fin mandag 🥰

6 store og 2 små var ute å spiste middag

Heisann!

Ute er himmelen knallblå, og sola skinner 🌞 Temperaturen derimot var litt skarp da jeg sto opp til morgenen i dag med +9,4C. 

Det er svært sjelden at jeg husker drømmene mine lenger, selv om de er der hver natt. Det er når man er i REM modus som drømmene er kraftige og livlige, og iflg Fitbit klokken var jeg i REM i det alarmen gikk av til morgenen.  Å for første gang på lenge husket jeg drømmen jeg hadde, og skjønte ikke helt at jeg var tilbake til virkeligheten med en gang.

I går var 6 store mennesker og 2 små på Egon ved Triaden og spiste middag, i anledningen at Bestisen har bursdag i dag. Hun hadde bestilt bord til kl 15, og ettersom vi hadde med 2 små var det et greit tidspunkt. Tanken var først at vi skulle spise middag og gå på teater i dag, men fant ut at vi delte det opp. De to små (gutter) på 4 år, hadde ikke møtt hverandre før men fant tonen med en gang. De storkoste seg og lekte sammen fra første stund. Innimellom ble de veldig høyrøstet så foreldrene og bestemor måtte minne dem på innestemmen. Ikke at det var noen fare for at de forstyrret noen av de andre gjestene 😊 De syntes det bare var hyggelig med to sånne flotte og energiske småtasser.

Jeg bestilte Baconsurret indrefilé til middag og en alkoholfri Brooklyn Special til drikke. Til dessert ble det Sjokoladefondant og en dobbel Americano. Det som var litt dumt, var at kaffen kom så lenge før desserten at den var nesten kald. Kunne sikkert ha klaget på det, men orket ikke. Dessuten så gjorde de som serverte en fantastisk jobb og de sto ikke stille et øyeblikk, for det var helt smekk fult med folk både inne og ute.

Rett før kl 18 brøt vi opp, og da var både de store og de små fornøyde og veldig mette 😊

Resten av kvelden gikk med til å kose med Vinja og se på TV. Det var jo “Stjernekamp” som jeg bare må få med meg, og i går var det jo opera som var kategorien. Det er en av mine favoritter, for ikke alle fikser det så godt. Syntes i grunnen de fleste klarte seg fint. Til slutt var det Mia Gundersen som måtte forlate konkurransen. Neste gang er visst kategorien 90-tallsmusikk.

Planer for søndagen bortsett fra forestillingen The Addams Family i Lørenskog Hus, er vel egentlig bare å nyte dagen og brett å legge bort klesvasken min som endelig er tørr.

Håper du får en fantastisk søndag 🥰


Endelig ble det nye negler 💅🏼

Heisann!

Før helgen var jeg innom Iris Nailbar og fikk fikset neglene mine. Jeg elsker lange negler, men nå var de blitt alt for lange og var i veien hele tiden. Sist gang jeg var å fikset neglene var faktisk 22 juli, som er nesten 10 uker siden. Helt ærlig så trodde jeg ikke det var så lenge siden 🤔

Den gangen valgte jeg Ombre negler med en mørkere blå øverst og rosa nederst i glitter lakk. Som passet perfekt for årstiden, men ikke så mye nå på høsten.

Jeg liker veldig godt den lakken hvor de bruker en magnet for å lage mønster. Det var også det jeg bestemte meg for å gå for, men var litt usikker på hvilken farge. Hadde veldig lyst på brun, og de hadde noen farger å velge mellom. Som du ser på bilde, så gikk jeg for en mørkere farge. På grunn av at neglene var så lange, hadde jeg klart å knekke venstre tommelfinger negl, så der måtte hun sette på en falsk. Det er en god stund siden jeg har måttet gjøre det. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, men det var litt uvant med en gang ettersom jeg har hatt så fargesprakende negler i hele år.

Tenker jeg rekker å skifte en gang til i slutten av oktober, før jeg skal ta på juleneglene. Da kommer jeg til å gå for sort og oransje med litt dekorasjon, som 🎃🦇. Det er i alle fall planen så langt 😉