😳 God morgen, kanskje!

For mange er det vel midt på dagen nå, men for meg som har klart å forsove meg er det morgen. Det har vært en natt med mye smerte og lite søvn, så da jeg endelig sovnet så sovnet jeg virkelig. Alarmen har nok uuuult iltert lenge og vel, å som til slutt ga opp.

Nå står jeg og henger på t-banen ned til byen og jesper intenst, og håper at dagen kan bli bedre 😊 Sola skinner nå i alle fall.

Håper alle får en fin dag!

#forsove #sove #trøtt #sol #onsdag #blogg

😄 Smiiiiiil 😄

Det å ta t-banen kan mange ganger være litt deprimerende, i alle fall om morningen hvor man selv er ganske trøtt å uopplagt så det holder. Når man står eller sitter på banen og observerer sine medpassasjerer så er det ikke mange som smiler eller ler. De aller fleste sitter helt alvorlig å glor ned på mobilen sin, eller har lukket øynene å hører på musikk. 

Nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg noen humørbombe, men jeg er ikke noen dysterkvist heller. Som de aller fleste så står jeg litt i min egen verden å lytter til min musikk å håper at reisen snart skal være over. Jeg har prøvd å høre på lydbok, men det er så mye rundt meg som distraherer meg at det ga jeg fort opp.

I dag sto jeg helt først i den ene vognen å kikket innover i den foran, og observerte alle de som satt der. Alle var gravalvorlige, bortsett fra en fyr… Han satt helt alene med ørepropper i ørene, og var den eneste på hele vogna som smilte. Det var som han lyste av godt humør, og det var virkelig så smittende. Jeg kjente at jeg ble i godt humør, og plutselig merket jeg at det rykket på hver av munnen å plutselig sto jeg der å smilte selv også. Da jeg kom til Jernbanetorget var jeg i veldig godt humør, og var veldig klar til å starte arbeidsdagen.

Konklusjonen er at vi burde løfte blikket i blant, og smile til våre medmennesker :o))

#smil #humør #glede #gledespreder #alene #tbanen #reise #tilfra #blogg

En bok i øret eller i hånden

For en stund siden kjøpte jeg de fire første bøkene i Outlander-serien på engelsk, og med frisk mot begynte jeg å lese… Det gikk litt tregt i begynnelsen, men så tok det seg opp. Etter et par dager dabbet det av med lesingen, og det har vært vanskelig å komme i gang igjen.

Bestis Anne fortalte i går at hun hadde lastet ned en app på telefonen som heter Storytel. Der kan man laste ned bøker og høre dem på telefonen, nettbrettet eller pc. Det hørtes veldig fristende ut, så jeg lastet ned appen i går kveld for å bruke den i dag.

Til min store glede lå alle Outlander-bøkene på engelsk der, og jeg passet på å legge dem i bibloteket med en gang. Siden det ikke akkurat har vært nydelig vær i dag, har jeg sittet det meste av dagen foran skrivebordet med hodetelefonene på å hørt på Outlander. Mens jeg hørte på satt jeg å fargela i fargeboken min, og timene bare fløy avgårde. Til slutt verket det i ørene pga hodetelefonene, og jeg var støl av å sitte for lenge stille. Til slutt måtte jeg bare legge bort “boka” og komme meg opp på bena og røre litt på meg. Jeg kom meg igjennom 9 kapitler, og det hadde tatt noen timer å komme meg igjennom. 

Det kan nok hende at hører et kapittel til innen jeg tar kvelden i dag…., vi får se!!

Denne tegningen jobbet jeg med i går når jeg var hos Anne, og jeg ble ferdig med den også :o))

Dette er tegningen jeg har jobbet med i dag, men den er ikke ferdig enda. Jeg har igjen litt midt i tegningen, men det er for mye jobb til at jeg blir ferdig med den i dag. Akkurat nå orker ikke øynene og hodet mitt noe mer. Nå som tegningen er forstørret ser jeg jo at fargeleggingen ikke er helt jevn, men det får bare være sånn
.
Til morran i dag dro jeg fram husmorgenet, og fikk skiftet sengetøy og satt i gang en maskin med klær… Etter det var husmorgenet slitent å måtte hvile seg resten av dagen gitt :o))

Har du hørt om Storytel?

#storytel #lese #lydbok #tekstbok #outlander #serie #hobby #fargelegging #fargeleggingforvoksne #fargebok #blogg #august #august2016 #søndag 

For en trøtt uke

Nå ja, det er vel ikke uka som er trøtt men jeg som er det…. Hver eneste kveld tenker jeg at jeg skal ta fram nettbrettet eller PC’n og blogge litt, og lese bloggvennenes innlegg. Noe som ikke skjer!! Hver kveld blir jeg bare så vanvittig trøtt og uopplagt etter middagen, at det er til og med slitsomt å bare sitte rett opp og ned å se på TV.

I går var jeg også hos fysioterapeuten for første gang på noen uker, og det hun drev med da gjorde meg helt slått ut. Hun konsentrerte seg om muskelfestene oppe i hode mitt, og det resulterer at jeg kan føle meg litt svimmel og ør i hode etterpå. Det skjedde også i går, så når jeg var innom Rema etter behandlingen følte jeg nesten som om jeg hadde tatt et glass vin for mye.

Akkurat nå føler jeg meg ganske våken og opplagt, men hvordan det blir når jeg kommer hjem fra jobb og har spist middagen blir spennende å se. Man kan jo alltid håpe at formen holder seg oppe frem til det er på tide å ta kvelden.

Om været utenfor har noen påvirkning, er ikke godt å si. Det er høy luftfuktighet, klamt og varmt, noe som gjør at man føler at alt man har på seg klistrer seg til kroppen. Skal jeg være ærlig så hadde det vært greit at det kom et ordentlig tordenvær, som ofte gjør at trykket letter å luften blir lettere.

Aaaaa, det var godt…..!! Jeg måtte bare sutre og beklage meg litt, og det var godt å få det ut :o))

#trøtt #uopplagt #sliten #arbeidsuke #fysioterapi #rema #varmt #klamt #blogg #august #august2016 #fredag

😩 Smertestillende 😩

Jeg kom over denne hos "Vanskeligere Liv" Facebook side, og syntes den var litt morsom… Jeg har nok sett den tidligere også 😂 Leger kan få seg til å skrive de festligste ting, på medisinsesker. Skal jeg være ærlig så har jeg vel fått noen "humorbokser" jeg også 😜

#humor #bilde #medisiner #beskrivelse #leger #blogg

Det var hardt, jesp!

Om jeg syntes det var vanskelig å stå opp i går, så var det ikke noe enklere i dag kan jeg informere om. I går trengte jeg ikke gjøre noe annet enn å hoppe i dusjen, og rett inn i joggebuksa. Det kunne jeg jo ikke i dag siden jeg skulle på jobb, for første gang på 4 uker. Med ny telefon og ny ringelyd på alarmen var jeg ganske bekymret for at jeg ikke skulle høre den, men det gikk greit.

Heldigvis så hadde jeg gjort klart det meste i går kveld innen jeg gikk å la meg, sånn at jeg slapp å stresse rund som en galning. Allikevel ble det nok litt armer å ben, før jeg kom meg ut av døra.

Tenkte først at jeg skulle kjøre til jobb og begynne pent, men da jeg kom ned til Østensjø Skole så sto det bom stille langs hele Østensjøveien. Jeg forsøkte å stå litt i kø for å se om det løsnet, men da det ikke gjorde det snudde jeg å kjørte opp til t-banestasjonen å tok første og beste bane til byen. Det hadde nettopp gått en bane som tok med seg de fleste på perrongen, og da var det nesten ingen med neste bane. Jeg fikk dermed sitteplass ned til byen, og da ble i grunnen starten på uken ikke så ille allikevel :o))

Den første dagen blir det meste av tiden brukt til å lese seg igjennom alle mailene som har kommet. Selv om de fleste går til en fellesmail, er det alltid noen som havner direkte også. Jeg hadde en pen liste som jeg må gå igjennom, og det kan se ut til at det er der jeg må bruke tiden min i dag.

Ha en strålende dag folkens :o))

#jobbstart #ferieslutt #tbanen #kø #august #august 2016 #sommer #sommer2016 #blogg #tirsdag

💧Vi er ferdig spylt 💧

I dag skulle jeg normalt ha begynt på jobb igjen etter ferien, men siden borettslaget hadde bestilt spyling av alle rør og sluk måtte jeg ta en ekstra dag. De har holdt på en stund med dette arbeidet, men i dag var det altså min blokk sin tur. Derfor måtte jeg opp grytidlig for å bli ferdig med morgenstellet. Vi fikk nemlig ikke lov til å bruke toalett eller vann, før de hadde vært Inne i leiligheten.

I går ryddet jeg ut av kjøkkenskapet under vasken sånn at de skulle komme til. Det var en god anledning til å få ryddet og kastet litt skrot som hadde samlet seg der. Syntes det har lett for å samle seg i alle skapene mine jeg, veldig irriterende skal jeg være ærlig.

Da de var på befaring tidlig på morningen, spurte jeg når de kom til meg sånn cirka. Det var ikke før litt utpå formiddagen, så da behøvde jeg ikke stresse med å stenge kattene inne på soverommet med en gang. De skjønte at noe var i gjære for de gikk rundt å skjulte på meg hele tiden, og forventet nok at jeg skulle finne på noen fantestreker. 

Jeg fant fram fargeboken og alle tusjene mine, og satt med det… Da ble jeg så engasjert at jeg glemte at jeg måtte på toalettet, eller å se på klokken hele tiden. Tiden gikk ganske fort, og plutselig ringte de på døren. De brukte ikke så lang tid inne hos meg, og det var to av dem. En tok badet, mens den andre tok seg av kjøkkenet. Jeg nevnte for kjøkken mannen at jeg ikke hadde en vanlig pakning i låsen, men en syltestrikk. Det var en løsning jeg kom på da jeg hadde lekkasje, og det viste seg at pakningen var helt oppskalerer. Jeg kikket på syltestrikken etter at han hadde fjernet den, og den var fortsatt i ganske god skikk.

Litt synd at min blokk ble tatt så sent, for da måtte jeg ta en ekstra feriedag… Hadde passet bedre om de hadde kommet i forrige uke!!

#spyling #rør #arbeid #kjøkken #borettslag #fargebok #fargelegging #tusj #katter #feriedag

🎼 Grabben er ikke dårlig han heller 🎶

På fredagskvelden var bestis Anne og jeg på konsert nede på Rockefeller her i Oslo. Vi skulle se og høre på Jack Vreeswijk, noe jeg hadde gledet meg til siden jeg bestilte billettene. Jack er sønn av den legendariske Cornelis Vreeswijk, og under denne konserten spilte han sanger av sin far og noen han selv hadde skrevet.

De åpnet dørene kl 19, og vi dro hjemmefra sånn at vi var ute i god tid. Jeg hadde fått en mail tidligere på dagenom at forventet konsertstart skulle være kl 20, og at det var sitteplasser. Jeg kjente at det var en av de beste nyhetene, for jeg hadde hatt store problemer med å stå oppreist i over 2 timer.


(Ikke det beste bilde av Jack, men jeg fikk det ikke bedre)

Jeg vet ikke hva jeg hadde forventet av konserten, men det var iallefall ikke det vi fikk. En lun og fin opplevelse, hvor Jack sang låtene og fortalte bakgrunnen til hvordan de kom til. Bare det var en opplevelse i seg selv, og det var mange fine historier om Cornelis og om han selv. Jeg koste meg igjennom hele konserten, og tiden gikk så altfor fort. Hadde det vært opp til meg, kunne han gjerne ha holdt på enda lenger 😊

Etter konserten ruslet vi ut iaugustnatten, og tok henholdsvis buss og t-banen hjem hvert til vårt. Jeg var litt susete i hode etter vinen jeg drakk, som egentlig ikke var så mye. Problemet var bare det at jeg ikke hadde spist så mye i løpet av dagen, og da gikk det lille jeg drakk rett i toppen. Bare for å ha sagt det, så kom jeg meg helskinnet hjem å jeg gikk for egen maskin uten å bruke hele fortauet, hihihi 😊

#musikk #konsert #vreeswijk #jack #Cornelis #nytelse #opplevelse #rockefeller #august #sommer #sommer2016 #august2016 #blogg

Det gikk greit…

På fredag formiddag pakket jeg med meg Ronja og Vinja i bilen, og drøm til den årlige kontrollen og vaksineringen. Vinja lagde ikke noe ballade da jeg jeg skulle ha henne inn i buret, men Ronja bestemte seg for at hun skulle ikke inn. Hun stakk av fra meg flere ganger, før hun gjemte seg oppe i klatrestativets hus oppunder taket. Der satt hun småsur og stirret på meg, og følte at der var hun sikker.

Det hun ikke hadde regnet med var at mamsen fant fram trappen, og klatret opp. Med litt besvær klarte jeg å få henne ned, til store protester…. Etter det roet hun seg ned og det gikk veldig greit å kjøre opp de 15 minuttene de tok å komme til dyrlegen på Lørenskog. Bestis Anne ble med for å hjelpe meg, og så ble hun med hjem til meg etterpå siden vi skulle ut på byen senere 😊


(Vinja, ligger i armkroken til mamsen)

Begge kattene var friske, men Ronja må på slankekur… Jeg viste i forveien at dyrlegen kom til å si det, så nå blir det å redusere maten sånn at frøkna gradvis kommer seg ned i vekt. Siden mamsen også må ned så får vi gjøre dette sammen, og det skal nok gå bra.

Når vi kom hjem ruslet kattene igjennom hele leilighet for å sjekke om alt var som de hadde forlatt det. De var trøtte og slitne etter å bli mast litt med av meg og dyrlegen, så de krøllet seg snart sammen og sovnet 😽😽😻
 

Min venn Birgitta

Det året jeg fylte 13 år, var det fortsatt vanlig å ha brevvenner…. Jeg fikk min første igjennom et underholdningsprogram som het “Hylands hørna”, som var en samproduksjon mellom NRK og SVT i Sverige. AC og jeg var like gamle, mens jeg var barnslig å ikke så opptatt av festing enda, var AC stikk motsatt. Allikevel ble vi gode venner, og skrev brev til hverandre i mange år.

AC hadde en annen brevvenn som var 2 år eldre enn oss, som hun nok syntes var litt kjedelig…., tror jeg da! For å gjøre en lang historie kortere, så arvet jeg henne. Hun het Birgitta og bodde den gangen i Lund i Skåne. Vi fant tone veldig fort, og startet et vennskap som varte i mange år. Birgitta giftet seg etterhvert med sin Sadee og sammen fikk de 4 flotte barn, 3 gutter og 1 jente. Birgitta slet med anorexia og andre psykiske plager, og til slutt hadde hun mer enn nok med seg selv. Vårt vennskap ble satt på hold noen år, til vi igjen gjenopptok det på Facebook for et par år siden. Dessverre skulle vi ikke få være venner så lenge.

Birgitta hadde fortsatt problemer, og plutselig en dag fikk jeg en melding fra datteren om at Birgitta ikke hadde orket mer. Hun hadde tatt beslutningen å avslutte livet sitt 😢 Jeg ble så trist og lei meg for at hun følte at det var den eneste løsningen for henne…. R.I.P.

 

Når jeg ryddet og kastet i skapene mine her om dagen fant jeg igjen bokmerket jeg fikk av Birgitta for mange år siden. Jeg kjente at jeg ble så vemodig da jeg så det.  Siden jeg nå har gitt meg i kast med Outlander-bøkene, så ville jeg gjerne bruke bokmerket i stedet for en papirlapp eller noe annet jeg hadde for hånden.

Birgitta var alltid så flink til å gi flotte gaver til jul og bursdager, med det mener jeg ikke dyre gaver men den typen man gir fra hjerte. Mange ganger hadde hun også laget dem selv. Jeg har spart på dem allesammen 💝

Jeg håper hun har funnet fred der hun er nå!

#venn #brevvenn #hylandshørna #nrk #svt #underholdningsprogram #barndomsminner #savn #avslutning #rip #blogg