Ikke i dag nei….

Når jeg hadde spist middag i dag sørget jeg for at jeg holdt meg i aktivitet, og ikke satt meg ned i godstolen. Jeg ville ikke ha en reprise fra i går, hvor jeg bare skulle slappe av en liten stund og endte opp med å sove altfor lenge.

Jeg hadde noen ting jeg bare måtte se å få gjort i dag…

Etter å ha spist lempet jeg den gamle stasjonære Compac PC’n min på skrivebordet, og begynte å skru i vei. Den gamle maskinen har stått inne i klesskapet mitt i noen år, og tatt opp masse plass. Jeg viste ikke helt hva jeg skulle gjøre med den i lang tid, men så tok jeg beslutningen om å kassere den. Før det ville jeg fjerne harddiscen, men jeg har ikke hatt snøring på hvordan det skulle gjøres.

I dag googlet jeg litt og fant noen instruksjonsvideoer på YouTube, som ganske greit forklarte hvordan det skulle gjøres. Hvordan en harddisc så ut osv. Ingen av de pc’ene som var brukt i videoene var maken til min, men jeg klarte å fjerne skråget som beskytter PC’n. Jeg slapp å lete etter discen, for den var plassert på toppen rett under skråget. Ikke var den vanskelig å fjerne heller. Mens jeg var i farta fjernet jeg CD-rom også, for jeg tenkte at jeg kunne få bruk for den. Det blir nok ikke noe av det, så jeg regner med at den blir kastet sammen med PC’n.

Skal ta den med opp til Miljøstasjonen oppe på Lørenskog å kaste den der om noen dager!!


(Ilustrasjonsbilde)

For noen uker siden begynte det å renne vann både her og der fra steder det ikke skulle fra min kjære Dolce Gusto maskin. Jeg kjøpte den rett før jul i fjor så det skal vel være noe garanti på den. Jeg har brukt flere dager på å lete etter kvitteringen uten å ha lyktes, men i kveld endevendte jeg alle steder jeg har papirer å kvitteringen dukket tilslutt opp.

I morgen skal jeg dra innom Expert på Alna og levere den inn, og så får vi virkelig håpe at de kan reparere den for meg.

Mens jeg nå er i det tekniske hjørnet skal jeg forsøke å få orden på den nyinnkjøpte Huawei mobile wifi fra Netcom. Jeg har installert programmet på PC, men har ikke fått helt orden på internett tilgangen enda.

Ha en fortsatt fin kveld, blogges :o))

#compac #stasjonær #pc #harddisc #cdrom #dolcegusto #expert #alna #huawei

Jeg skulle bare…

Til morran i dag var det ingen kjære mor, og jeg måtte opp lenge før jeg vanligvis pleier… Årsaken var at det var Allmøte på jobben, og selv om jeg skulle gå på den siste klokkeslettet (10) måtte jeg være der før 08:30. Dette for at at vi skal ha noen til å være tilgjengelig på telefonen. Kaffekoppen jeg tok mens jeg kledde på meg fjeset, var nok det som fikk meg våken.

Siden jeg var så tidlig oppe i dag ble det også til at jeg var veldig trøtt og sliten når jeg kom hjem fra jobben… Derfor tenkte jeg at jeg skulle ta meg en aldri så liten PowerNap etter at jeg hadde spist middag. Jeg pakket meg  inn i et pledd, og borte i drømmeland havnet jeg i løpet av noen få sekunder. Sånne PowerNapper er skumle, for de har en tendens til å bli myyyyye lenger enn planlagt. Sånn ble det i dag også, og jeg kom ikke til meg selv før etter 2,5 time gitt :o))

Siden det er så mildt ute om dagen har jeg kunne ha balkongdøren åpen til langt ut på kvelden, og som et resultat av det kommer det inn noen bevingede skapninger som har våknet opp igjen. Dette skaper stor interesse hos pusene mine, og i kveld har de jaktet rundt på en grønn liten sak som er smart nok til å holde seg oppe i taket, hehehe… De har sittet i evigheter å glant opp i taket og mjauet sårt for at de ikke får tak i den :o)

Det er på tide å tenke på å skifte dekk på bilen, og jeg forsøkte å ringe Røhne Selmer på Ensjø i flere omganger i dag for å bestille tid. Til slutt måtte jeg bare gi opp, for jeg ble sittende en evighet i kø for så å få beskjed om at ingen kunne hjelpe meg å samtalen ble avsluttet. Jeg hadde en jobb å gjøre så jeg kunne ikke sitte forever i telefon med dem. Derfor gikk jeg et par minutter på 16 og kjørte innom dem for å ordne en time. Det var gjort på under et minutt, og jeg kunne levere bilen på fredag morgen. Jeg kan sitte å vente på at bilen blir ferdig, men jeg tenker at jeg leverer den og henter den enten i lunchen eller på veg hjem…..


(illustrasjon)

Etter helgens store rydd og kast øvelse har jeg fått ganske vondt i nakken, og høyre skulder… Jeg skulle nok ha tatt litt med ro kjenner jeg, for nå i kveld er det så vondt at jeg er småkvalm av smertene. Det er heldigvis ikke så ille på morningen etter en god natt søvn, og jeg har begynt å ta betennelseshemmende tabletter for å få bukt med det. Jeg må nok være litt forsiktig sånn at det ikke forverrer seg, og jeg ender opp med en skikkelig betennelse igjen :o((

Til tross for kveldens PowerNap er jeg fortsatt trøtt og sliten, så nå har jeg tenkt å rusle tilbake til senga å sove til morgen.

#trøtt #morgen #allmøte #powernap #mildvær #insekter #katter #dekkskifte #røhneselmer #ensjø #smerter #nakke #skulder #betennels

Elektrisk garasjeåpner

For ca 14 dager siden traff jeg vaktmesteren og en nabo da jeg kom hjem fra jobben. De holdt på å montere elektrisk garasjeåpner i garasjen ved siden av min…. Han spurte meg om ikke jeg også skulle ha en sånn, men jeg var litt usikker med en gang. Etter å ha stått der å pratet en stund bestemte jeg meg for at jeg også skulle ha det.

I midten av forrige uke hadde han vært hos meg og montert opp min…. Det har vært en drøm å slippe å slite med den tunge garasjedøren om morningen og spesielt på ettermiddagen når jeg kommer sliten hjem. Med vonde armer, skuldre og rygg er har det ikke alltid vært så enkelt.


(ilustrasjon)

Meningen var at jeg skulle betale ham før helgen, men jeg hadde helt glemt å overføre penger fra sparekontoen min så da ble det ikke noe av den dagen. I dag derimot fikk jeg ordnet det og tatt ut penger, og da jeg kom hjem traff jeg vaktmesteren å fikk gjort opp for meg. Det eneste som står igjen nå er å få montert skjøteledningen jeg kjøpte oppe i taket sånn at jeg slipper å snuble i den når jeg skal ut av bilen….

Jeg har allerede blitt veldig glad for garasjeåpneren, og jeg kommer helt klart til å bli enda mer begeistret når vinteren kommer. Da slipper jeg å gå ut av en varm bil for å åpne porten :o))

#garasjeåpner #elektrisk #vaktmester #montasje #lykke

Det blåser i trea i dag…

Denne helgen har jeg definitivt ikke ligget på latsiden, selv om jeg godt kunne ha tenkt meg å gjøre det…. 

På lørdagen to jeg fram en rull med søppelsekker, og gikk løs på skapene mine. Med hard hånd kastet jeg alt jeg ikke hadde bruk for, og som jeg ikke hadde lagt hånd på det siste året. Det gikk så fort ned i søppelsekken at jeg ikke fikk tid til å ombestemme meg, og jammen ble det 3 fulle sekker og noen mindre plastposer som jeg litt senere på dagen slepte ut i søppelrommet.

Det var knallvær ute, og jeg satte meg ut på balkongen med kattene å slappet av innimellom med en kaffekopp.

For to-tre år siden kjøpte denne hyllen og en til hos Indiska på Nordby Senteret, men jeg har aldri fått somlet meg til å henge dem opp. Når jeg ryddet i går fant jeg dem igjen, og da banket jeg inn noen spikre og fikk dem opp på veggen i stua. De grønne lysglassene kjøpte jeg også hos Indiska, og syntes de passet helt perfekt oppå hyllene :o))

Det var på tide å skru klokken tilbake natt til i idag, og det betydde at jeg kunne sove litt lenger i dag….

Når jeg våknet til morran i dag, var kroppen min helt død…. Jeg hadde mest lyst til å dra dyna over hode og sove videre, men det kunne jeg ikke. For jeg bare måtte vaske og gjøre rent på badet, skifte på sengen og vaske tøy….  De siste to tingene er jo ikke så slitsomt, men å vaske badet er straks litt mer utfordrende når man i utgangspunktet er sliten i kroppen.

Jeg tvang meg opp av senga, og satte i gang før jeg fikk tid til å ombestemme meg…. Skinnende rent ble det, og helt nye oransje håndklær og vaskekluter ble hengt opp. De jeg har hatt oppe kommer til å havne i søppelen tror jeg, for makan til håndklær som støver har jeg ikke sett før. Hele baderommet var dekket av et tynt burgunder støvlag…. At de kan støve og loe litt er greit, men ikke sånn som dette :o((

Det skal bli godt å krype under dyna i kveld i rent sengetøy, og jeg kommer helt garantert til å sove veldig godt :o))

Mens vaskemaskinene holdt på ute på badet, tok jeg med meg kaffekoppen å satte meg ut på balkongen… Ute blåste det noe helt vanvittig, og trærne la seg nesten over på siden… Naboen over meg har gjort som meg og satt opp en vegg på balkongen for å skjerme for innsyn. De har ikke innglasset balkong som meg, og de hadde ikke festet den ordentlig. I hele dag har den stått å slått, og jeg trodde nesten den skulle gå over ende et par ganger. Ut på ettermiddagen kom de hjem, og da hørte jeg at de var ute å festet den.

Sola kom fram og jeg la meg tilbake å slappet av, og det tok ikke lange stunden før jeg sovnet. Jeg hadde vært smart nok til å ta på en varm jakke, for når jeg våknet igjen var sola borte å da var det ikke så varmt å ligge der lenger. Det gjorde nå veldig godt med en liten hvil.

På fredagen laget jeg lapskaus, og jeg laget såpass mye at det var til flere middager… Siden jeg har holdt på å styre hele helgen var det greit å varme opp lapskausen, men etter å ha spist det i tre dager må jeg innrømme at jeg er lei… I morgen blir det fisk, helt klart :o))

Resten av kvelden skal jeg sitte med bena på fotskammelen og sløve foran tv’n….

Ha en fortsatt fin søndagskveld, blogges!!

#rydde #kaste #vaske #balkong #vind #indiska #hylle #lysglass #kaffe #lapskaus #vaskemaskin #sengetøy #rent #trøtt #sliten

My Earth Orchid – Ludisia

For noen uker siden var jeg på Plantasjen, og da kjøpte jeg meg en Earth Orchid som heter Ludisia. Jeg har aldri hatt en slik plante før, og var jo veldig spent på hvordan det skulle bli….. Damen jeg spurte oppe på Plantasjen sa at jeg skulle vanne den så det sto vann godt opp i pyntepotta, og det gjorde jeg også. Nå i sta leste jeg at det skulle man ikke. Man skulle vanne den godt, men det skulle ikke stå noe potten. Det skulle tømmes ut, så da får jeg passe på det neste gang jeg skal vanne den…

Den blomstrer fra september til mars, med disse søte små hvite blomstene… Når den har blomstret ferdig, skal man klippe ned stilken ca 3 cm fra bladene. Den liker seg ikke i sterk sol, og trives best inne i rommet noe som også gjør at fargen på bladene blir mer intens. Ludesia vokser langs elvene i Malaysia, Indonesia og Burma.

#orkide #earthorchid #planter #ludesia #plantasjen #malaysia #indonesia #burma 

Dagens bilde

#dagensbilde #havehortensia

Dagens bilde

#gammel #sykkel #alene #youngstorget #høst #løv

Stemningsfult

Nå som høsten har kommet for fult, tennes det også mange t-lys i denne heimen. Jeg har lykter og lysglass over alt, og det blir med en gang så lunt og godt når de alle er tent.

Jeg gjorde noen forandringer i stua, og flyttet denne lykten fra Partylight som jeg kjøpte i fjor opp på kaminen hvor den syntes bedre. Kaminen blir alikevel ikke fyrt i så da kan jeg like godt bruke den til å lage litt steming :o))

Med hånden på hjerte så er vel høsten den tiden jeg liker aller best, selv om det blir fort mørk på ettermiddagen!!

De aller fleste løvtrærne har mistet bladene sine nå, og det er bare de mørke bare grene tilbake. Jeg har dessverre ikke fått hatt høstrydding i blomsterbeddene mine, men når jeg skulle sette i gang kom jo det flere dager med øsende regnvær. I dag har det vært opphold, men da har jeg selvsagt hatt andre ting å foreta meg… Jeg får se hva jeg rekker etter jobb, hvis været holder da…..

Nå skal denne damen kose seg med hjemmelaget blåbærmuffins og kaffe, mens hun ser på “Alt for Norge”.

#lys #stemning #kos #hygge #innekos #lykter #lysglass #høst #blader #partylight #blomsterbedd #høstrydding #altfornorge

Blåbærmuffins

For noen dager siden kjøpte jeg noen silikonformer til muffins, og en pose med muffinsblanding. Jeg kunne selvsagt å ha bakt dem fra bunnen av, og det skal jeg gjøre neste gang, men hadde lyst til å prøve ferdigblandingen denne gangen.

Tidligere på formiddagen slang jeg sammen røren… Jeg hadde noen blåbær i kjøleskapet så jeg puttet noen i hver av formene før jeg helte opp i røren. Formene var større enn jeg trodde sånn at de ekstra i papir jeg hadde funnet fram, bare kunne settes bort igjen.

Jeg smakte akkurat på et par til kaffen, og med blåbær i var det helt…., nam nam :o))

#bake #muffins #blåbær #silikon #former #kaffe #nytelse #godt