Med benet pÄ en stol

Som jeg fortalte i forrige innlegg sÄ var jeg sÄ uheldig Ä trÄ over ankelen min da jeg kom hjem i natt. Jeg tenkte da at det nok ville bedre seg til i dag, sÄnn at jeg kunne reise til Blaafarveverket sammen med Anne og Brit. Noen ganger er det sÄ veldig lite som skal til for at man skal fÄ vondt og ha problemer med Ä rÞre pÄ seg.

Da alarmen kiiimte til morran i dag, kjente jeg med en gang at alt var ikke sÄ bra med ankelen som jeg trodde. Den var slettes ikke spesielt happy nÄr jeg forsÞkte Ä gÄ pÄ foten. Den var i tillegg ganske hoven, men det var ikke tegn til noen missfarging. Jeg ringte til Anne for Ä si fra at jeg ikke orket Ä bli med dem. Det var jo ikke noen grunn til at de skulle utsette turen pÄ grunn av meg, og dessuten kan jeg jo dra dit senere. Kanskje en gang i lÞpet av ferien.

Det var jo ikke sÄ mye jeg orket Ä gjÞre i dag, sÄ jeg bestemte meg for Ä hompe ut pÄ balkongen. VÊret var helt nydelig, og jeg linet opp med mat, vann og kaffe og boka min. Der dumpet jeg ned i i favorittstolen med bena pÄ en stol. Der ble jeg sittende det meste av dagen og lese.

Da jeg begynte Ä lese hadde jeg omtrent halve boken igjen, men den er/var sÄ fengende og gripende at jeg ikke klarte Ä legge den i fra meg fÞr jeg hadde lest den ut. NÄr jeg nÊrmet meg slutten pÄ boken ble sÄ trist at jeg satt Ä tÞrket tÄrer hele tiden. Anne leser ogsÄ samme boka, og nÄr hun ogsÄ har lest ut sin har vi tenkt til Ä gÄ Ä se filmen. Er den like fin og tÄredryppende som boka har vi noe Ä glede oss til. Andre som har sett filmen sier jo at den er veldig fin, og at det lÞnner seg Ä ha med seg papirlommtÞrkler for det er vanskelig Ä holde tÄrene borte.

I morgen var det meningen at jeg skulle vÊre med til Hadeland Glassverk, men foten min er ikke bra nok til Ä traske rundt enda sÄ jeg holder meg hjemme i morgen ogsÄ. Dersom vÊret er like bra da skal jeg sette meg ut pÄ balkongen for Ä lese eller bare slappe av.

Jeg er jo altetende nÄr det gjelder bÞker, kan like gjerne lese en krim som en ungdomsbok i fantasysjangeren. Neste bok blir nettopp det, og heter Bedratt fra en serie som heter House of Night. Dette er bok nr 2 i serien. BÞkene handler om Zoey Redbird som finner ut at hun er vampyr, og slutter pÄ sin vanlig skole Ä begynner pÄ House of Night. Man blir ikke en vampyr over natten, men mÄ gÄ igjennom en forvandlingsprosess. Ikke alle klarer denne og blir tilintetgjort. Jeg liker jo alt som er litt unaturlig, sÄ dette er jo midt i blinken for meg :o))

#ankel #vondt #trÄkketover #forstuet #blaafarveverket #dagstur #hadeland #glassverk #lese #balkon #houseofnight #fantasy #krim #romaner #bedratt #blogg

The legend of Tarzan

I gĂ„r var vi en tur pĂ„ LillestrĂžm kino for Ă„ se The legend of Tarzan
 Vi valgt en forestilling som begynte kl 15, for da kunne vi dra hjem for Ă„ fyre opp grillen etterpĂ„ Ă„ lage litt god mat. Jeg hadde ikke lest noen resensjoner om filmen i forveien, og gikk inn i salen med et Ă„pent sinn. Den siste Tarzan filmen jeg sĂ„, bortsett fra Disney tegnefilmen, var en utgammel en i svart/hvitt med Johnny WiesmĂŒller. Det er vel ikke mange av dere som vet hvem han er, tenker jeg :o))

Jeg tror ikke at jeg lyver nÄr jeg sier at vi ikke var mer enn 10 stykker i salen. Det var nesten litt spooky at det var sÄ fÄ der, og man fikk nesten fÞlelsen av at man var der helt alene. Vi satt helt bakerst, og jeg ytterst pÄ raden sÄnn at jeg hadde veldig god plass til bena mine. Jeg liker ikke Ä sitte innesperret, sÄ dette var helt perfekt.

Filmen var STOR, og helt fantastisk
 Det var magiske og flotte naturbilder med flott musikk til som satte meg helt ut til tider. Dyrene i filmen sÄ helt naturtro ut, og jeg glemte helt at de ikke var ekte. Jeg sliter alltid med Ä holde tÄrene borte nÄr dyr har det vondt eller dÞr, ogsÄ pÄ film
 Da Tarzan og Jane kom gÄende over slettene og mÞtte en flokk lÞvinner, og Tarzan kneler og hilser dem
 Da rant det en tÄre nedover kindet mitt. Det samme nÄr Tarzans gorilla mamma dÞr. Jeg gÄr nesten i opplÞsning over sÄnne scener.

Filmen vekslet mellom varme og kjÊrlighetsfulle hendelser, til rÄ og brutall vold etterfulgt av dÞd. Allikevel kunne jeg ikke annet enn Ä bli fasinert av filmen, og jeg mer eller mindre koste meg igjennom det meste av den.

Vi bestemte oss for Ä dra innom pÄ Metro for Ä handle litt digg til kvelden + at jeg ville innom apoteket for Ä kjÞpe solkrem til ansikt og resten av kroppen. Da vi kom ut igjen begynte det Ä regne. Innen vi rakk tilbake til bilen, som vi hadde satt igjen utenfor Kiwi, var vi klissvÄte i tÞyet begge to. Jeg var sÄ vÄt pÄ jeans og genser at det sÄ ut som jeg hadde badet med klÊrne pÄ. Jeg hadde heldigvis en joggbukse med sÄ jeg fikk skiftet til den, mens jeg brukte hÄrfÞneren pÄ genseren for Ä tÞrke den.

Nede i garasjeannlegget hadde vannet rent inn, og borte ved inngangen til heisene sprutet vannet opp fra kommen. Jeg har ikke sett noe lignende fÞr, mens Anne fortalte at dette var ganske vanlig nÄr det regnet kraftig. SÄ helt plutselig sÄ stoppet det opp, men da var det ogsÄ ganske mye vann utover gulvet.

Vi grillet svinekoteletter, og spiste deilig hjemmelaget potetsalat og annen bladsalat. NÄr maten hadde fÄtt lov til Ä synke litt ble det litt snoop og potetgull. Vel, det ble vel kanskje litt mer enn bare litt, men det var jo lÞrdag sÄ da er det vel ikke sÄ farlig.

Jeg hadde bestemt meg for at jeg ikke skulle bli sÄ lenge, for vi hadde planlagt en tur til Blaafarveverket sammen med Annes kusine Brit. Allikevel ble kokken nesten 00:30 innen jeg kom meg avgÄrde. Da jeg skulle gÄ ut av bilen inne i garasjen her hjemme klarte jeg Ä trÄkke over med den venstre ankelen. Det gjorde vondt, men jeg tenkte at det gÄr sikkert over.

#tarzan #thelegendoftarzan #kino #film #lillestrĂžm #kiwi #metro #regnvĂŠr #styrregn #flom #vann #lĂžrdag #lĂžrdagskos #grillmat #ankel #blaafarveverket

☔ Etter regn kommer sol 🌞

I gÄr kveld og i natt regnet det ganske mye, men som jeg har sagt tidligere sÄ gjÞr det ingenting at det regner pÄ natten sÄ lenge det blir fint pÄ dagen. I dag vÄknet jeg utvilt og fornÞyd med at solen kikket inn under rullgardinen. Himmelen er knallblÄ med noen fÄ lyse fine skyer her og der, som glir sakte over himmelen.

Kattene er trÞtte i dag, og vil helst bare ligge Ä smÄsove Ä kose seg
. Ronja hadde fÄtt sÄ veldig mange tover i pelsen sin igjen, og de satt sÄ hardt at jeg ikke klarte Ä gre de ut. Derfor mÄtte mor til med saksen, og frÞken Lillepuzdatter var avslappet og lot mor fÄ holde pÄ en stund. Jeg ble kvitt endel, men hun har noen igjen som krever litt mer list for Ä bli kvitt, og det fixer vi.

Jeg skal snart spise frokost, som for mange ville vĂŠre en lunch, og nyte dagens fĂžrste kopp kaffe. Skulle nesten tro at jeg nettopp hadde stĂ„tt opp, men det har jeg ikke. Var oppe ganske tidlig Ă„ ryddet litt, ordnet morgenstellet til kattene og vasket hĂ„ret mitt. Å nĂ„ sitter jeg her Ă„ lytter til stillheten, som innimellom blir avbrutt av fuglene som kvitrer sĂ„ vakkert. SĂ„nne morgenen liker jeg :o))

NÄ mÄ Pittbulljedda se Ä sette i gang, har en del Ä gjÞre i dag sÄ da kan jeg ikke sitte her hele dagen, knis. Ønsker alle en strÄlende lÞrdag :o))

#lĂžrdag #regn #sol #sommer #sommer2016 #juli #juli2016 #katter #ronja #tover #pelsstell #frokost #kaffe #stillhet #ro #blogg

Luft mÄ til

NÄ har det gÄtt 4 dager siden jeg var hos legen og fikk fjernet fÞflekken min. De to fÞrste dagene gikk jeg med kompress, og etter det har jeg gÄtt med plaster for det har vÊrt litt sÄrt. I tillegg ville jeg ikke at det skulle komme noe rusk og rask inn i sÄret. NÄ syntes jeg det var pÄ tide Ä fÄ luftet den bare flekken litt, sÄnn at det skulle kunne bli skorpe og gro.

Som du kan se av bilde er det jo ikke akkurat store flekken det er snakk om. I sta kjente jeg at det begynte Ä klÞ litt og det er et godt tegn pÄ at det begynner Ä skje noe.

#fÞflekk #inngrep #leging #gro #klÞr #blogg #helse #velvÊre

😱 Se hva jeg fant 😱

Jeg mÄ jo innrÞmme at det var en stund siden jeg hadde luket i blomsterbedet mitt, og det var masse ugress der. Allikevel er det ikke sÄ lenge siden jeg var ute Ä fjernet denne forhatte krypplanten som tar over hele bedet mitt. NÄ var den igjen over alt, og jeg hadde mitt svare strev med Ä fÄ fjernet alt sammen. I tillegg sÄ hadde klokkebusken min blitt sÄ overvokst at jeg var nÞdt til Ä klippe litt av den ogsÄ. Den ene Astilben min var nesten helt gjemt.

NÄr ugress og klokkebusken var blitt klippet bort fant jeg den lille rosebusken min, og den hadde flere blomster pluss noen knopper som var under veis. Denne rosen er flerfarget. Blomstene blir en blanding av gul, oransje og rosa, men jeg har mistet lappen sÄ jeg vet ikke hva den heter. Vakker er den nÄ i allefall :o))

#natur #ugress #luke #beskjĂŠre #klippe #klokkebusk #busk #krypplanter #roser #blogg

Litt treg start…

Jeg vet ikke om det var for at jeg la meg til Ä sove pÄ ettermiddagen i gÄr, som gjorde at jeg nesten ikke fikk sove sÄ godt i natt. Satt en stund foran tv Ä glippet med Þynene, og tenkte at nÄ blir det vel ikke vanskelig Ä fÄ sove. Helt feil, for med det samme jeg slukket lyset sÄ spratt Þynene opp Ä jeg var lys vÄken. SÄnn dagen etter sÄ sitter man igjen med en fÞlelse av at man ikke har sovet i det hele tatt, men mest sannsynlig sÄ har det nok blitt mer enn man tror.

NÄr jeg kom ut pÄ badet til morran var det omtrent dette synet som mÞtte meg, jeg syntes til og med at jeg kunne skimte krÞllspennene
 Kanskje jeg ikke hadde fÄtt opp Þynene helt, knis :o))

Akkurat nÄ sitter jeg med dagens fÞrste kaffekopp Ä debatterer med meg selv om hva jeg skal gjÞre i dag
 Jeg tror at jeg kommer til Ä ta meg en tur ut Ä luke og rufse litt i blomsterbedet mitt, for det ser ut til at det trengs. Perfekt vÊr Ä gjÞre det pÄ ogsÄ siden solen ikke steker i dag.

Ha skal du gjĂžre i dag?

#trÞtt #sÞvnproblemer #kaffe #gjÞremÄl #blomsterbed #fredag #sommerferie #blogg

Fargerik dame med blÄ Þyne

NÄr jeg sitter med en blyant eller en penn i hÄnden Ä det er et stykke papir foran meg, mÄ jeg bare lage noen tegninger. Ikke det at jeg sÄ veldig flink, men jeg syntes allikevel at det er veldig gÞy Ä tegne. Det blir alltid et Þye, en munn eller et helt ansikt pÄ noe som skal se ut som en dame/kvinne. Kroppen er det sjelden jeg lager, bare ansiktet.

I forrige uke fant jeg en app som heter Sketch Guru, som jeg lastet ned pÄ nettbrettet
 Det er rart Ä tegne pÄ nettbrettet, men ogsÄ litt morsomt. Forrige dagen ble det en ny dame som sÄ dagens lys, men hun ser ikke sÄ happy ut akkurat. Tror jeg tegnet om munnen hennes 7 ganger innen jeg til slutt ga opp Ä fÄ den som jeg ville
 Resultatet kan du se her :o))

#tegning #sketchguru #app #nettbrett #hobby #fargerik #moro #gĂžy #nytt #blogg

Lek med farger

#lek #moro #farger #sketchguru #app #fargeglad #fargerik #tegning #blogg

Outlander – bĂžkene

I noen dager nÄ har jeg forsÞkt Ä fÄ tak i bÞkene som Outlander-serien er bygget pÄ. Helst ville jeg ha hatt dem pÄ norsk, men det skulle by pÄ litt problemer, for der var det kun de to fÞrste Ä oppdrive. Siden jeg leser like godt pÄ engelsk som pÄ norsk, sÄ bestemte jeg for Ä kjÞpe de pÄ engelsk. Hos Tanum kunne jeg fÄr de fire fÞrste bÞkene i en boks til under 300,-. Da slo jeg like godt til med en gang.

Jeg syntes jo at serien er sĂ„ fin, og kunne tenke meg Ă„ lese bĂžkene ogsÄ  Det tar mellom 8 – 10 arbeidsdager fĂžr bĂžkene kommer, og jeg kommer til Ă„ vake over postkassen nĂ„r tiden nĂŠrmer seg :o))

#outlander #bĂžker #tvserie #tanum #bestilling #leselyst #dianagabaldon #blogg

Dagstur til Holmenkollen og Frognerseteren

FÞrste dag i sommerferien som jeg satte alarmen pÄ, men det var jo til ingen nytte for jeg hÞrte den ikke engang
 Det var litt kjedelig for jeg hadde avtalt med Anne at vi skulle ta en tur opp til Holmenkollen i dag, men vi har jo ferie sÄ helt krise var det jo ikke. Etter en rask frokost kom vi oss avgÄrde. Da jeg sto opp var ikke vÊret akkurat helt pÄ topp, men det bedret seg og utover dagen og ettermiddagen ble stort sett bare sol og atter sol :o))

NÄr vi kom til TÄsen ble det kÞkjÞring ettersom TÄsentunellen er stengt, og vi mÄtte kjÞre pÄ oversiden. Man vet jo hvordan det blir nÄr to filer skal bli til en + at man mÄ Äle seg igjennom noen rundkjÞringer mm, ja da blir det kÞ da vettu.

PÄ veg oppover mÞtte vi flere turistbusser, men det var allikevel ganske mange deroppe. Etter som tiden gikk strÞmmet det pÄ med biler. Vi dro fÞrst opp under selve hoppet Ä kikket litt rundt og tok noen bilder.  Jeg har jo hÞydeskrekk sÄ det holder, og syntes ikke det var spesielt festlig Ä stÄ borte ved gelenderet Ä se ned i juvet. Anne bryr seg ikke om det, og hun kunne vel henge opp ned utfor kanten uten at det hadde skremt henne.

For de som liker et adrelinkikk kunne man ta heisen opp i tÄrnet, og fra derfra kjÞre ned i line til andre siden. Jeg ble svimmel bare av Ä se opp nÄr de kom ned, sÄ det var ikke noe for meg.

Anne er en ivrig jeger etter stolper, og hadde sjekket i forveien om det var noen i nÊrheten. Det viste seg at det var noen, men hun bestemte seg for bare Ä finne den som var nÊrmest. Knis, etter Ä ha lest litt feil Ä jaktet pÄ feil plass fant hun den oppe ved trollet :o)) Da hadde jeg gÄtt Ä satt meg i bilen for Ä vente til hun var tilbake igjen. Jeg satt Ä studerte bildene jeg hadde tatt, for Ä se hvordan de hadde blitt.

Formen min var litt dalende utover dagen, og jeg fÞlte meg uggen i kroppen og litt Þr i hode
. Det var deilig Ä komme seg ut Ä rÞre litt pÄ allikevel, men til slutt kjente jeg at jeg ikke orket sÄ veldig mye mer. Derfor var det godt nÄr vi kjÞrte opp mot Frognerseteren for Ä spise litt lunch. Jeg hadde veldig lyst til Ä spise et karbonadesmÞrbrÞd, men det hadde de ikke. Skulle man ha noe varmt, da mÄtte man bestille middag. SÄ sulten var jeg jo ikke. I stedet ble det et rekesmÞrbrÞd og til kaffen et wienerbrÞd. Frognerseteren er kjent for sin eplekake, men jeg syntes ikke sÄ veldig mye om den
 For meg har den litt for mye epler, men jeg vet mange syntes at den er supergod.

Det var ingen ledige bord ute da vi kom sÄ vi bestemte oss for Ä sitte inne i stedet. Alle andre satt ute, sÄ vi ble sittende inne helt alene. Jeg syntes at det var helt perfekt, for det var helt stille og rolig.

PÄ veg hjem igjen dro vi innom Bryn Senter for jeg mÄtte ha noen smÄting fra apoteket, litt hos Clas Ohlsson og sÄ litt middagsmat. Jeg hadde ikke noe matlyst da jeg gikk inn hos Meny, men nÄr jeg kom forbi ferskvaredisken kjente jeg lukten av deilig lunchkaker Ä da klarte jeg ikke Ä la vÊre Ä kjÞpe et par :o))

Formen min hadde ikke bedret seg noe serlig, noe jeg trodde den ville sĂ„ etter middagen krabbet jeg under dyna og sov en stund. Vinja hĂžrte at mamsen hennes la seg i senga, og da gikk det ikke mange minuttene fĂžr hun kom Ă„ la seg i armkroken min. Der lĂ„ hun Ă„ malte sĂ„ hypnotiserende at jeg sovna omtrent med en gang. Jeg hadde satt pĂ„ alarmen, sĂ„nn at jeg ikke skulle sove over “Sommar med Ernst”, og da jeg vĂ„knet lĂ„ hun Ă„ fortsatt i armkroken min og sov. Hun var ikke helt med pĂ„ at det var pĂ„ tide Ă„ stĂ„ opp igjen, sĂ„ jeg mĂ„tte smyge meg ut av senga
 SĂžte lille gullungen til mamsen sin det :o))

#dagstur #holmenkollen #skibakke #turister #utpÄturaldrisur #frognerseteren #lunch #oslo #visitoslo #visitnorway #sommer #sommer2016 #juli #juli2016 #torsdag #sommerferie #blogg