Med benet på en stol

Som jeg fortalte i forrige innlegg så var jeg så uheldig å trå over ankelen min da jeg kom hjem i natt. Jeg tenkte da at det nok ville bedre seg til i dag, sånn at jeg kunne reise til Blaafarveverket sammen med Anne og Brit. Noen ganger er det så veldig lite som skal til for at man skal få vondt og ha problemer med å røre på seg.

Da alarmen kiiimte til morran i dag, kjente jeg med en gang at alt var ikke så bra med ankelen som jeg trodde. Den var slettes ikke spesielt happy når jeg forsøkte å gå på foten. Den var i tillegg ganske hoven, men det var ikke tegn til noen missfarging. Jeg ringte til Anne for å si fra at jeg ikke orket å bli med dem. Det var jo ikke noen grunn til at de skulle utsette turen på grunn av meg, og dessuten kan jeg jo dra dit senere. Kanskje en gang i løpet av ferien.

Det var jo ikke så mye jeg orket å gjøre i dag, så jeg bestemte meg for å hompe ut på balkongen. Været var helt nydelig, og jeg linet opp med mat, vann og kaffe og boka min. Der dumpet jeg ned i i favorittstolen med bena på en stol. Der ble jeg sittende det meste av dagen og lese.

Da jeg begynte å lese hadde jeg omtrent halve boken igjen, men den er/var så fengende og gripende at jeg ikke klarte å legge den i fra meg før jeg hadde lest den ut. Når jeg nærmet meg slutten på boken ble så trist at jeg satt å tørket tårer hele tiden. Anne leser også samme boka, og når hun også har lest ut sin har vi tenkt til å gå å se filmen. Er den like fin og tåredryppende som boka har vi noe å glede oss til. Andre som har sett filmen sier jo at den er veldig fin, og at det lønner seg å ha med seg papirlommtørkler for det er vanskelig å holde tårene borte.

I morgen var det meningen at jeg skulle være med til Hadeland Glassverk, men foten min er ikke bra nok til å traske rundt enda så jeg holder meg hjemme i morgen også. Dersom været er like bra da skal jeg sette meg ut på balkongen for å lese eller bare slappe av.

Jeg er jo altetende når det gjelder bøker, kan like gjerne lese en krim som en ungdomsbok i fantasysjangeren. Neste bok blir nettopp det, og heter Bedratt fra en serie som heter House of Night. Dette er bok nr 2 i serien. Bøkene handler om Zoey Redbird som finner ut at hun er vampyr, og slutter på sin vanlig skole å begynner på House of Night. Man blir ikke en vampyr over natten, men må gå igjennom en forvandlingsprosess. Ikke alle klarer denne og blir tilintetgjort. Jeg liker jo alt som er litt unaturlig, så dette er jo midt i blinken for meg :o))

#ankel #vondt #tråkketover #forstuet #blaafarveverket #dagstur #hadeland #glassverk #lese #balkon #houseofnight #fantasy #krim #romaner #bedratt #blogg

The legend of Tarzan

I går var vi en tur på Lillestrøm kino for å se The legend of Tarzan… Vi valgt en forestilling som begynte kl 15, for da kunne vi dra hjem for å fyre opp grillen etterpå å lage litt god mat. Jeg hadde ikke lest noen resensjoner om filmen i forveien, og gikk inn i salen med et åpent sinn. Den siste Tarzan filmen jeg så, bortsett fra Disney tegnefilmen, var en utgammel en i svart/hvitt med Johnny Wiesmüller. Det er vel ikke mange av dere som vet hvem han er, tenker jeg :o))

Jeg tror ikke at jeg lyver når jeg sier at vi ikke var mer enn 10 stykker i salen. Det var nesten litt spooky at det var så få der, og man fikk nesten følelsen av at man var der helt alene. Vi satt helt bakerst, og jeg ytterst på raden sånn at jeg hadde veldig god plass til bena mine. Jeg liker ikke å sitte innesperret, så dette var helt perfekt.

Filmen var STOR, og helt fantastisk… Det var magiske og flotte naturbilder med flott musikk til som satte meg helt ut til tider. Dyrene i filmen så helt naturtro ut, og jeg glemte helt at de ikke var ekte. Jeg sliter alltid med å holde tårene borte når dyr har det vondt eller dør, også på film… Da Tarzan og Jane kom gående over slettene og møtte en flokk løvinner, og Tarzan kneler og hilser dem… Da rant det en tåre nedover kindet mitt. Det samme når Tarzans gorilla mamma dør. Jeg går nesten i oppløsning over sånne scener.

Filmen vekslet mellom varme og kjærlighetsfulle hendelser, til rå og brutall vold etterfulgt av død. Allikevel kunne jeg ikke annet enn å bli fasinert av filmen, og jeg mer eller mindre koste meg igjennom det meste av den.

Vi bestemte oss for å dra innom på Metro for å handle litt digg til kvelden + at jeg ville innom apoteket for å kjøpe solkrem til ansikt og resten av kroppen. Da vi kom ut igjen begynte det å regne. Innen vi rakk tilbake til bilen, som vi hadde satt igjen utenfor Kiwi, var vi klissvåte i tøyet begge to. Jeg var så våt på jeans og genser at det så ut som jeg hadde badet med klærne på. Jeg hadde heldigvis en joggbukse med så jeg fikk skiftet til den, mens jeg brukte hårføneren på genseren for å tørke den.

Nede i garasjeannlegget hadde vannet rent inn, og borte ved inngangen til heisene sprutet vannet opp fra kommen. Jeg har ikke sett noe lignende før, mens Anne fortalte at dette var ganske vanlig når det regnet kraftig. Så helt plutselig så stoppet det opp, men da var det også ganske mye vann utover gulvet.

Vi grillet svinekoteletter, og spiste deilig hjemmelaget potetsalat og annen bladsalat. Når maten hadde fått lov til å synke litt ble det litt snoop og potetgull. Vel, det ble vel kanskje litt mer enn bare litt, men det var jo lørdag så da er det vel ikke så farlig.

Jeg hadde bestemt meg for at jeg ikke skulle bli så lenge, for vi hadde planlagt en tur til Blaafarveverket sammen med Annes kusine Brit. Allikevel ble kokken nesten 00:30 innen jeg kom meg avgårde. Da jeg skulle gå ut av bilen inne i garasjen her hjemme klarte jeg å tråkke over med den venstre ankelen. Det gjorde vondt, men jeg tenkte at det går sikkert over.

#tarzan #thelegendoftarzan #kino #film #lillestrøm #kiwi #metro #regnvær #styrregn #flom #vann #lørdag #lørdagskos #grillmat #ankel #blaafarveverket

☔ Etter regn kommer sol 🌞

I går kveld og i natt regnet det ganske mye, men som jeg har sagt tidligere så gjør det ingenting at det regner på natten så lenge det blir fint på dagen. I dag våknet jeg utvilt og fornøyd med at solen kikket inn under rullgardinen. Himmelen er knallblå med noen få lyse fine skyer her og der, som glir sakte over himmelen.

Kattene er trøtte i dag, og vil helst bare ligge å småsove å kose seg…. Ronja hadde fått så veldig mange tover i pelsen sin igjen, og de satt så hardt at jeg ikke klarte å gre de ut. Derfor måtte mor til med saksen, og frøken Lillepuzdatter var avslappet og lot mor få holde på en stund. Jeg ble kvitt endel, men hun har noen igjen som krever litt mer list for å bli kvitt, og det fixer vi.

Jeg skal snart spise frokost, som for mange ville være en lunch, og nyte dagens første kopp kaffe. Skulle nesten tro at jeg nettopp hadde stått opp, men det har jeg ikke. Var oppe ganske tidlig å ryddet litt, ordnet morgenstellet til kattene og vasket håret mitt. Å nå sitter jeg her å lytter til stillheten, som innimellom blir avbrutt av fuglene som kvitrer så vakkert. Sånne morgenen liker jeg :o))

Nå må Pittbulljedda se å sette i gang, har en del å gjøre i dag så da kan jeg ikke sitte her hele dagen, knis. Ønsker alle en strålende lørdag :o))

#lørdag #regn #sol #sommer #sommer2016 #juli #juli2016 #katter #ronja #tover #pelsstell #frokost #kaffe #stillhet #ro #blogg

Luft må til

Nå har det gått 4 dager siden jeg var hos legen og fikk fjernet føflekken min. De to første dagene gikk jeg med kompress, og etter det har jeg gått med plaster for det har vært litt sårt. I tillegg ville jeg ikke at det skulle komme noe rusk og rask inn i såret. Nå syntes jeg det var på tide å få luftet den bare flekken litt, sånn at det skulle kunne bli skorpe og gro.

Som du kan se av bilde er det jo ikke akkurat store flekken det er snakk om. I sta kjente jeg at det begynte å klø litt og det er et godt tegn på at det begynner å skje noe.

#føflekk #inngrep #leging #gro #klør #blogg #helse #velvære

😱 Se hva jeg fant 😱

Jeg må jo innrømme at det var en stund siden jeg hadde luket i blomsterbedet mitt, og det var masse ugress der. Allikevel er det ikke så lenge siden jeg var ute å fjernet denne forhatte krypplanten som tar over hele bedet mitt. Nå var den igjen over alt, og jeg hadde mitt svare strev med å få fjernet alt sammen. I tillegg så hadde klokkebusken min blitt så overvokst at jeg var nødt til å klippe litt av den også. Den ene Astilben min var nesten helt gjemt.

Når ugress og klokkebusken var blitt klippet bort fant jeg den lille rosebusken min, og den hadde flere blomster pluss noen knopper som var under veis. Denne rosen er flerfarget. Blomstene blir en blanding av gul, oransje og rosa, men jeg har mistet lappen så jeg vet ikke hva den heter. Vakker er den nå i allefall :o))

#natur #ugress #luke #beskjære #klippe #klokkebusk #busk #krypplanter #roser #blogg

Litt treg start…

Jeg vet ikke om det var for at jeg la meg til å sove på ettermiddagen i går, som gjorde at jeg nesten ikke fikk sove så godt i natt. Satt en stund foran tv å glippet med øynene, og tenkte at nå blir det vel ikke vanskelig å få sove. Helt feil, for med det samme jeg slukket lyset så spratt øynene opp å jeg var lys våken. Sånn dagen etter så sitter man igjen med en følelse av at man ikke har sovet i det hele tatt, men mest sannsynlig så har det nok blitt mer enn man tror.

Når jeg kom ut på badet til morran var det omtrent dette synet som møtte meg, jeg syntes til og med at jeg kunne skimte krøllspennene… Kanskje jeg ikke hadde fått opp øynene helt, knis :o))

Akkurat nå sitter jeg med dagens første kaffekopp å debatterer med meg selv om hva jeg skal gjøre i dag… Jeg tror at jeg kommer til å ta meg en tur ut å luke og rufse litt i blomsterbedet mitt, for det ser ut til at det trengs. Perfekt vær å gjøre det på også siden solen ikke steker i dag.

Ha skal du gjøre i dag?

#trøtt #søvnproblemer #kaffe #gjøremål #blomsterbed #fredag #sommerferie #blogg

Fargerik dame med blå øyne

Når jeg sitter med en blyant eller en penn i hånden å det er et stykke papir foran meg, må jeg bare lage noen tegninger. Ikke det at jeg så veldig flink, men jeg syntes allikevel at det er veldig gøy å tegne. Det blir alltid et øye, en munn eller et helt ansikt på noe som skal se ut som en dame/kvinne. Kroppen er det sjelden jeg lager, bare ansiktet.

I forrige uke fant jeg en app som heter Sketch Guru, som jeg lastet ned på nettbrettet… Det er rart å tegne på nettbrettet, men også litt morsomt. Forrige dagen ble det en ny dame som så dagens lys, men hun ser ikke så happy ut akkurat. Tror jeg tegnet om munnen hennes 7 ganger innen jeg til slutt ga opp å få den som jeg ville… Resultatet kan du se her :o))

#tegning #sketchguru #app #nettbrett #hobby #fargerik #moro #gøy #nytt #blogg

Outlander – bøkene

I noen dager nå har jeg forsøkt å få tak i bøkene som Outlander-serien er bygget på. Helst ville jeg ha hatt dem på norsk, men det skulle by på litt problemer, for der var det kun de to første å oppdrive. Siden jeg leser like godt på engelsk som på norsk, så bestemte jeg for å kjøpe de på engelsk. Hos Tanum kunne jeg får de fire første bøkene i en boks til under 300,-. Da slo jeg like godt til med en gang.

Jeg syntes jo at serien er så fin, og kunne tenke meg å lese bøkene også… Det tar mellom 8 – 10 arbeidsdager før bøkene kommer, og jeg kommer til å vake over postkassen når tiden nærmer seg :o))

#outlander #bøker #tvserie #tanum #bestilling #leselyst #dianagabaldon #blogg

Dagstur til Holmenkollen og Frognerseteren

Første dag i sommerferien som jeg satte alarmen på, men det var jo til ingen nytte for jeg hørte den ikke engang… Det var litt kjedelig for jeg hadde avtalt med Anne at vi skulle ta en tur opp til Holmenkollen i dag, men vi har jo ferie så helt krise var det jo ikke. Etter en rask frokost kom vi oss avgårde. Da jeg sto opp var ikke været akkurat helt på topp, men det bedret seg og utover dagen og ettermiddagen ble stort sett bare sol og atter sol :o))

Når vi kom til Tåsen ble det køkjøring ettersom Tåsentunellen er stengt, og vi måtte kjøre på oversiden. Man vet jo hvordan det blir når to filer skal bli til en + at man må åle seg igjennom noen rundkjøringer mm, ja da blir det kø da vettu.

På veg oppover møtte vi flere turistbusser, men det var allikevel ganske mange deroppe. Etter som tiden gikk strømmet det på med biler. Vi dro først opp under selve hoppet å kikket litt rundt og tok noen bilder.  Jeg har jo høydeskrekk så det holder, og syntes ikke det var spesielt festlig å stå borte ved gelenderet å se ned i juvet. Anne bryr seg ikke om det, og hun kunne vel henge opp ned utfor kanten uten at det hadde skremt henne.

For de som liker et adrelinkikk kunne man ta heisen opp i tårnet, og fra derfra kjøre ned i line til andre siden. Jeg ble svimmel bare av å se opp når de kom ned, så det var ikke noe for meg.

Anne er en ivrig jeger etter stolper, og hadde sjekket i forveien om det var noen i nærheten. Det viste seg at det var noen, men hun bestemte seg for bare å finne den som var nærmest. Knis, etter å ha lest litt feil å jaktet på feil plass fant hun den oppe ved trollet :o)) Da hadde jeg gått å satt meg i bilen for å vente til hun var tilbake igjen. Jeg satt å studerte bildene jeg hadde tatt, for å se hvordan de hadde blitt.

Formen min var litt dalende utover dagen, og jeg følte meg uggen i kroppen og litt ør i hode…. Det var deilig å komme seg ut å røre litt på allikevel, men til slutt kjente jeg at jeg ikke orket så veldig mye mer. Derfor var det godt når vi kjørte opp mot Frognerseteren for å spise litt lunch. Jeg hadde veldig lyst til å spise et karbonadesmørbrød, men det hadde de ikke. Skulle man ha noe varmt, da måtte man bestille middag. Så sulten var jeg jo ikke. I stedet ble det et rekesmørbrød og til kaffen et wienerbrød. Frognerseteren er kjent for sin eplekake, men jeg syntes ikke så veldig mye om den… For meg har den litt for mye epler, men jeg vet mange syntes at den er supergod.

Det var ingen ledige bord ute da vi kom så vi bestemte oss for å sitte inne i stedet. Alle andre satt ute, så vi ble sittende inne helt alene. Jeg syntes at det var helt perfekt, for det var helt stille og rolig.

På veg hjem igjen dro vi innom Bryn Senter for jeg måtte ha noen småting fra apoteket, litt hos Clas Ohlsson og så litt middagsmat. Jeg hadde ikke noe matlyst da jeg gikk inn hos Meny, men når jeg kom forbi ferskvaredisken kjente jeg lukten av deilig lunchkaker å da klarte jeg ikke å la være å kjøpe et par :o))

Formen min hadde ikke bedret seg noe serlig, noe jeg trodde den ville så etter middagen krabbet jeg under dyna og sov en stund. Vinja hørte at mamsen hennes la seg i senga, og da gikk det ikke mange minuttene før hun kom å la seg i armkroken min. Der lå hun å malte så hypnotiserende at jeg sovna omtrent med en gang. Jeg hadde satt på alarmen, sånn at jeg ikke skulle sove over “Sommar med Ernst”, og da jeg våknet lå hun å fortsatt i armkroken min og sov. Hun var ikke helt med på at det var på tide å stå opp igjen, så jeg måtte smyge meg ut av senga… Søte lille gullungen til mamsen sin det :o))

#dagstur #holmenkollen #skibakke #turister #utpåturaldrisur #frognerseteren #lunch #oslo #visitoslo #visitnorway #sommer #sommer2016 #juli #juli2016 #torsdag #sommerferie #blogg