Det varte ikke lenge…

Det å vaske bilen på denne tiden av året er nesten bortkastet tid og penger… Hadde det ikke vært for at jeg skulle levere Forden på EU-kontroll nå på mandag, så ville jeg nok ha ventet litt til tror jeg. Nå er den ikke like ille som den var, men allikevel ganske møkkete… Blir nok en liten stund til neste gang den ser såpe og vann nå…

#forden #bilen #skitten #møkkete #vaske #unødvendig #blogg

To som trives inne i kulda

I dag har det vært den kaldeste dagen hittil i vinter med – 15 C, og da er det godt å være innepus…

Mine to skjønninger er veldig glad i varmen og stortrives når gradestokken viser grader opp mot + 25 C og høyere. Det har jeg merket om sommeren når de ligger ute på balkongen, hvor gradene fort kommer over + 30 C når sola står på. Da ligger de rett ut og dormer seg å nyter.

Vinja har ligget og slappet av på senga mi nå i ettermiddag og slappet av… Hun har kastet opp en del de siste dagene, men for å gjøre en lang historie kort så var det for at hun har forsynt seg av en av plantene mine. Merkelig katt altså, kaster opp pga noe hun spiser, så går hun bort å spiser mer av det å kaster opp igjen… Nå har det roet heldigvis…

Hihi, Ronja ser nesten litt forskrekket ut… Hun lå så perfekt på senga mi å pusset pelsen sin, men da jeg kom med kamera så hun alle andre steder enn rett mot meg. Noen ganger er man heldig å får det perfekte bildet med en gang, men andre ganger går det bare ikke i det hele tatt ;o))

Da sola traff balkongen med full kraft i dag, ville Ronja ut en tur. Det var ordentlig varmt der ute, og hun hoppet opp på klatrestativet å la seg godt til rett midt i solsteken. Der lå hun helt til sola begynte å gjemme seg bak en stor furu på andre siden av gaten. Dette har hun ventet lenge på ;o))

#vinter #kaldt #katter #ronja #vinja #nytelse #ute #inne #vinter #balkongliv #blogg

Forden til EU-kontroll

På fredagen ble Forden levert inn hos Bilvask1 Bryn til en grundig vask utvendig… Han, for det er det han er, var så møkkete at man kunne nesten ikke se hvilken farge som var bak på bilen. Jeg burde egentlig ha vasket den for lenge siden, men det har bare blitt med tanken.

Etter et par timer fikk jeg igjen en skinnende ren bil, som jeg knapt kjente igjen. Gikk nesten forbi den før jeg skjønte at det var min bil, hihi! Jeg kunne ikke utsette vasken lenger, for i dag hadde jeg nemlig time på verkstedet til EU-kontroll. Det ble litt i siste liten denne gangen, for kontrollen skal jo være gjennomført innen 28.02. Pleier vanligvis ikke å være så treg altså….

Det var en kald fornøyelse å rusle bort til t-banen og stå der å vente… Nå var det bare 3 minutter, men det virket nesten som 30 minutter. Jeg frøs og hutret der jeg sto, men jeg var langt fra alene om det. Til slutt var vi en pen liten gjeng som sto og hoppet og tråkket rundt i en underlig dans for å holde varmen.

Gradestokken viste – 15C da jeg gikk ut av døra til morran, men selv om det var litt i kaldeste laget for meg, så må jeg innrømme at det var og er en fin vinterdag ;o)) Du tenker kanskje at jeg ikke har kledd på meg nok klær, feil… helt feil, for det har jeg… Fryser allikevel jeg, sånn er det bare, hihihi!

#Forden #bil #eukontroll #verksted #kald #fryse #tbane #vinter #minus #vinterdag #blogg

Hyggelig kveld med venner

På lørdagen var tidligere kollega og min gode venn Terje og jeg på besøk hos Bestis Anne, til middag. Som alltid når vi samles blir det hyggelig, og vi koste oss fra tidlig på formiddagen til langt ut i de små timer. Anne hadde laget en nydelig middag, kyllingfilé surret i bacon med hvitløkssmør inni, som etter å ha blitt brynet litt på i pannen ble lagt på en grønnsaksseng inne i ovnen. Som ekstra tilbehør hadde vi ris og en deilig kyllingsaus. Mmmmmmmm, så godt det smakte.

Jeg burde jo selvsagt ha tatt et bilde av den herlige retten, men tenkte ikke på det før jeg hadde forsynt meg ganske grådig av de som lå på tallerkenen min ;o))

Når den gode middagen hadde fordelt seg litt nedover i systemet, fant Anne fram ostekaken hun hadde bakt. Den var nydelig, men veldig mektig så jeg nøyde meg en voksent stykke til kaffen. Munnen og øynene mine ville gjerne ha et stykke til, men magen min var fornøyd så jeg lot være ;o))

Nå er det siste gangen jeg viser fram duken jeg har heklet, men jeg ville gjerne at dere skulle se hvor fin den ble på bordet til Bestisen. Hvis jeg skal få lov å skryte av meg selv, og det skal jeg, så syntes jeg at  duken er veldig fin, hihihi!!

#venner #vennefest #middag #dessert #kylling #grønnsaker #ris #ostekake #kaffe #håndarbeide #hekle #duk #blogg

Jeg hakker i veg…

I dag har jeg tatt livet helt med ro, sittet i godstolen å sånn halvveis fulgt med på TV. Samtidig som jeg har hakket i veg på restegarnssjerfet mitt, som ble litt bredere enn jeg trodde så det er nesten et sjal..

Noen av fargene passer kanskje ikke helt sammen, men det gjør egentlig ikke så veldig mye. Det funker sånn nogenlunde 🤓

Jeg har fått brukt opp mye av restegarnet mitt, til forskjellige prosjektet. Allikevel er det en god del igjen som jeg må finne et bruk for, men jeg har en ide allerede nå hva det blir. Jeg fikk nemlig en bok med oppskrifter på sokker av niesen min til jul. Mye av garnet passer perfekt til sokker, så her er penger spart 🤓

#håndarbeide #hobby #sjerf #sjal #hakke #blogg

Nå er den ferdig 🤓

Sent i går kveld festet jeg den siste løse tråden på duken jeg har heklet, og DEEEET var kjedelig det. Å hekle den var veldig gøy, selv om det tok litt tid å komme rundt omgangene på slutten. Feste tråder er ikke gøy, i alle fall ikke når det ble så mange som det ble på denne… En pen liten haug ble det til slutt, hihi!!

Det som gjenstår nå er å presse den, sånn at den blir slett og fin. Er ikke helt fornøyd med de første radene helt innerst, som ble litt strammere enn jeg hadde tenkt meg. For på et tidspunkt truet duken med å bli en søt liten… Nå tror jeg at alt dette ordner seg etter at den er presset, og når den kommer på bordet.. Ettersom den er så tung vil den strekke seg ut litt av seg selv ;o))
 

Jeg målte duken mens den lå i fanget, og det så ut til at den var sånn ca 1,20. Bordet til Bestis er 90×90 så det er helt perfekt. Allikevel er jeg veldig spent på hvordan den vil ta seg ut når hun legger den på. En ting er å se den sånn flatt på gulvet, men det er noe helt annet når den ligger der den skal være ;o))

#hekle #duk #rund #håndarbeidet #hobby #blogg

21.02.2018

Om ikke så lenge skal jeg skal jeg løpe av sted for å rekke ukas første treningstime… Jeg trener hos Manuellterapeuten min to ganger i uka, onsdager og fredager. Skal jeg være helt ærlig er onsdag den verste dagen min, for da har det gått så lang tid siden jeg sist trente. Fredagen pleier alltid å gå bedre, for da er jeg mykere i leddene mine.

Det har ikke vært så greit de siste månedene, da det høyre kneet mitt virkelig har slått seg vrang. Har jeg sittet for lenge kan jeg ikke bare sprette opp å gå avsted, nei da har jeg måttet stå litt å sakte men sikkert forsøkt å belaste kneet. Gjorde jeg ikke det, så var det som om noen stakk en kniv inn i kneet å vridde rundt. Det er fortsatt vondt når jeg har sittet lenge, men heldigvis ikke så ille som det har vært. Nå er det jo en gang sånn at jeg til tider sitter mye og lenge foran PC’n og jobber. Ikke er jeg spesielt flink til å reise meg for å ta noen pauser heller…

Jeg er nok ikke i nærheten av å være så sprek som avataren min prøver å overbevise om.. Nei, her går det nok i et langt saktere tempo gitt.. Farten er ikke så viktig for meg, nei her er det snakk om å gjennomføre så godt jeg kan.

#trening #øvelser #manuellterapeut #behandling #helse #blogg

OL på Youngstorget

Er du i Oslo nå i disse OL tider, og har lyst til å se litt spennende idrett burde du stikke bortom Youngstorget. Der har nemlig SpareBank 1 satt opp en storskjerm, hvor du kan følge OL sendingene. Det er også satt opp telt hvor du kan sette deg ned å hvile bena en stund også.

Selv stoppet jeg opp en kort stund da jeg var ute for å handle i lunchen. Da var det skiskyting som foregikk, og det var ganske spennende. Nå kunne ikke jeg stå der så lenge, for jeg hadde bare en halvtimes pause hvor jeg skulle rekke over det jeg skulle. 

#ol #storskjerm #sparebank1 #idrett #youngstorget #oslo #skiskyting #spenning #blogg

Kunne ikke motstå fristelsen

Etter julen 2016 sa jeg bestemt at NÅ skal jeg ikke kjøpe noen flere Mummi kopper, skåler og asjetter. Jeg hadde nesten fylt en hylle i kjøkkenskapet med kopper, og mente at det fikk holde med de jeg hadde. Helt til i dag har jeg faktisk klart å holde det løfte også.

For noen dager siden kom det en reklame-mail fra Kitchn, og der informerte de om to nye kopper som var i butikken. Jeg så på dem, og kjente med en gang at jeg hadde veldig lyst på dem. Så slo jeg tanken fra meg, og glemte det igjen. I dag var jeg en tur ute i lunchen, og gikk forbi Kitchn i Torggata på veg tilbake til jobben. Da var det som om bena mine styrte rett inn i butikken helt selv… Rett innenfor døra sto damen i butikken å pakket ut de nye koppene, og jeg klarte ikke å gå ut av butikken uten at de ble med sammen med skålene og asjettene…

Er de ikke fine 💖 Jeg elsker jo bare Mummi servicet, og syntes det er litt stilig at jeg ikke har noen som er like. Når man dekker på bordet har alle sin individuelle kopper og asjetter ;o)) Nå er hylla i kjøkkenskapet fult, så kan jeg bare ikke kjøpe flere.

#mumin #mummi #kopper #skåler #asjetter #service #blogg

Multitasking

Det går fint ann å gjøre to ting samtidig, som for eksempel sminke seg og se på favorittserien sin på mobilen, hihi!. I går da jeg “kledde” på meg fjeset, begynte jeg med å se på Sesong 1 av Outlander igjen. Jeg rakk selvsagt ikke å se hele episoden, for den varte jo en time. Resten så jeg mens jeg spiste litt lunch…

Jeg måtte passe klokka sånn at jeg ikke helt drømte meg bort i serien…., og det var slettes ikke lett å la være skal jeg si deg. Når jeg først begynner å se, så lever jeg meg så totalt inn i handlingen at jeg glemmer tid å sted. Jeg har tenkt å se de tre første sesongene, i alle fall en gang til, innen sesong 4 kommer på Viaplay til høsten. Gleder meg sykt til sesong 4, hvor det blir gjensyn med gamle og savnede karakterer….

#tvserier #serier #tv #outlander #glede #hekta #fan #blogg