You got mail 📧

Image by Peggy und Marco Lachmann-Anke from Pixabay

Heisann og god fredda!

Oppe på himmelen er det en del skyer i dag, og sola driver å leker gjemsel. Temperaturen i skyggen ligger på +21,4C.

Jeg var litt trøtt og sigen i kroppen i dag, så det var ikke så lett å komme seg opp. Da jeg endelig krøyp ut av senga, satt Vinja å så anklagende på meg rett utenfor soverommet. Det var gått over den normale tiden for når hun fikk medisin, og det var ikke greit iflg Dronningen av Casa Fres og Knurr 😾. Hun er ikke vanskelig å blidgjøre, så det gikk fort over.

Damen fra HR avdelingen hos tidligere arbeidsgiver var tidlig på i dag, og hadde sendt meg mail med bekreftelsen på at jeg hadde blitt pensjonist. Da var det bare å forfatte en mail til Handel og Kontor med de spørsmålene jeg hadde, og sende med bekreftelsen. Kjente at det var godt å få den saken ut av verden, og så håper jeg at Handel og Kontor kommer tilbake med svar om ikke så lenge.

Jeg har også meldt meg inn i Pensjonistforbundet med Lørenskog Pensjonistforening som lokallag i dag. Det var Bestisen som satte meg på den ideen, ettersom hun automatisk ble medlem der da hun ble uførepensjonist. Ikke alle blir automatisk medlem, men hennes forbund er et av de som har en sånn avtale. Grunnen til at jeg valgte Lørenskog som lokallag, er for at de er veldig aktive og at jeg er med på mye som skjer der allerede også. Akkurat nå kom bekreftelsen på at medlemsskapet mitt var blitt registrert, så da er den saken i boks også 😊.

Skulderen min har bedret seg betraktelig til i dag, og det gjør ikke like vondt å bruke armen som det har gjort. Det er slitsomt når smertene stråler ut fra skulderen bare man gjør den minste bevegelse. Skal fortsatt ta det litt med ro, men det betyr ikke at jeg skal sitte helt i ro.

Jeg har noen planter som trenger å pottes om, og det har jeg tenkt til å få gjort i løpet av dagen i dag, kanskje 🤔.

Håper du får en fantastisk fredda 🥰

 

Det var i siste liten 🙈

Heisann!

I dag har vi endelig fått litt skyer oppe på himmelen, og det er ikke så varmt. Akkurat det er veldig behagelig. Temperaturen utenfor stuevinduet mitt nå er +24,2C, og hadde jeg fått bestemme skulle det ikke blitt noe varmere enn det 🌞.

Status skulder, så er ikke betennelsen like hissig som den har vært. Det går heldigvis den rette veien, om litt sakte. Jeg blir så utålmodig og vil at vondtene skal bli borte med en eneste gang, selv om jeg vet at det er ikke alltid sånn.

I går brukte jeg litt tid i telefonen for å ordne opp med Handel og Kontor medlemsskapet mitt. Fra juli har jeg jo ikke noen lønn å trekke kontingenten fra. Det gikk veldig greit å komme fram til HK, og jeg fikk vite at jeg som pensjonist slipper å betale kontingent. Jeg skal kun betale for forsikringene jeg har igjennom forbundet. For å ordne dette måtte jeg sende inn en bekreftelse fra tidligere arbeidsgiver om at jeg har blitt AFP pensjonist og at siste utbetaling av lønn er gjort… Det var ikke like enkelt å komme fram hos tidligere arbeidsgiver. Menyen man skal trykke seg igjennom, er lagt opp for kunder og ikke ansatte. Allikevel klarte jeg å komme fram til sentralbordet, som ikke klarte å sette meg videre men i stedet brøt samtalen. Til slutt kom jeg på at jeg hadde mobilnummeret til henne på HR avdelingen jeg hadde møte med før jeg sluttet. Hun var opptatt, og ba meg ringe henne i dag i stedet. Hvilket jeg også gjorde, og hun skal ordne med bekreftelsen i morgen å sende meg den på mail. Det er også hennes siste arbeidsdag før sommerferien, og hadde jeg ventet litt til ville det ikke blitt ordnet før hun var tilbake igjen…

I går var det premiere på den nye Indiana Jones filmen, og da jeg snakket med Bestisen i dag ble vi enige om at vi skulle gå å se den til uka. Denne uka og helgen passer det ikke. Jeg er en stoooor Harrison Ford fan, og har vært det siden han dukket opp på kinolerretet en gang på 1970 tallet. Jeg gleder meg virkelig til å se denne siste filmen, hvor vi får se ham som både ung og gammel. Veldig mye tekniske greier for å få det til, noe jeg så litt av et eller annet sted.

Det er så vanskelig å finne noe å spise om dagen, også i dag har jeg slitt litt. Så kom jeg på at jeg hadde en pakke med kjøttpølser i kjøleskapet, og den har jeg bestemt at jeg skal skjære opp og steke inn i en omelett. Kanskje slenge på en skive eller to med ost også. Jeg har litt salat i kjøleskapet som jeg kan ta ved siden av, og vipps så har jeg en middag som smaker 😉.

Ønsker deg en fortsatt fin dag 🥰


Midtiukendagen, og jeg har ting å ordne….

Image by Jill Wellington from Pixabay

Hei og god onsdag!

Ute er det en nydelig sommerdag med knallblå himmel. Temperaturen i skyggen nå i skrivende stund ligger på +25,3C, så det blir nok varmt inne i dag også.

Arbeidet nede i gaten pågår for fult i dag også, og på en måte er det bra for da kanskje det ikke tar så lang tid før de er ferdig. Det som ikke er så bra, er at det bråker en del, og ettersom det er varmt må vinduene stå åpne å da høres det. Etter at de hadde gravd et hull tvers over veien i går, la de en jernplate over. Når bilene og bussen kjørte over hørtes et stor dunk, og jeg kan love deg at det ble kjørt mange ganger over i går. Jeg holdt nesten på å bli sprø til slutt. Burde jo ikke irritere meg over sånt, men jeg klarte ikke å la være dessverre.

Status på skulderen, er at den fortsatt er betent og vond. Det positive er at jeg ikke er så stiv i musklene opp mot hode og ned rundt skulderbladet. Noe som gjør at jeg kan bevege meg mer fritt uten at det gjør vondt hele tiden.

Jeg kom plutselig på at jeg må gjøre noe med medlemsskapet mitt i Handel og Kontor, vel kontingenten, for det blir nemlig ikke noe lønn å trekke den fra lenger. Da må jeg sørge for at de sender meg regning på det. For jeg vil jo fortsatt være medlem, og ha de få forsikringene jeg har igjennom foreningen videre. Jeg tviler på om det er noe som skjer automatisk, så det er greit å sjekke ut å ordne selv.

Snakket nettopp med Bestisen, og fikk høre litt om hvordan de hadde hatt det på sommerfesten i går. De hadde kost seg med mye god mat og kaker. Så hadde de bestemt at vi skulle gå på Chat Noir til høsten for å se på Evig Ung med bl.a. Hege Schøyen. Det var litt vanskelig å få billetter, så en av Snellene påtok seg oppdraget om å finne en dag og bestille. Får vi billetter så tror jeg dette kan bli veldig gøy, og så blir det vel til at vi spiser middag før forestillingen.

Håper du får en midtiukendag 🥰


Fortsatt au i skulderen, og de vekket meg i dag også

Image by Nicole Klesy from Pixabay

Heisann!

Ute er det overskyet men lyset fra sola prøver å trenge igjennom noen steder, uten at det er direkte sollys. Temperaturen da jeg sto opp ved 9 tiden var +19,2C og nå +23,3C.

Gårsdagens regnvær gjorde godt, og det førte med seg lavere temperaturer igjen. Noe jeg syntes var helt himmelsk, for så varmt som det har vært er ikke noe jeg er så glad for. Jeg håper det kommer enda mer regn i dag, for det som kom i går var ikke nok. I alle fall her jeg bor.

Oppdatering av skulderen min: Den er like betent og vond i dag som den var i går, og jeg er like stiv. Det er såpass vondt at jeg fant ut at jeg orket ikke å være sosial i dag, og sa fra til VIP-Snellene at jeg ikke kom på Sommerfesten. Det går greit en liten stund når jeg tar smertestillende, men kan jo ikke spise ubegrenset av det heller…

I dag er det bursdagen til den snille og gode mammaen min ❤️ Hun ble født på denne dagen for 102 år siden. Jeg har sagt det mange ganger før, at hun var den snilleste og godeste mammaen jeg kunne få og at jeg savner henne. Hun hadde ikke mer enn 7 år skolegang og 1 år på husstellskole, men damen var smart hun og hadde alltid svar på det meste jeg spurte om 🥰.

Jeg ble vekket grytidlig i dag også av arbeidet nede i gata, men klarte å sovne igjen. I motsetning til i går, så ble det ikke stille etter bråket på morgenen. Nei, i dag støyer arbeidsmaskinene hele tiden. Det er for varmt inne til å lukke døra, så da får jeg bare leve med det.

Håper du får en fin og rolig tirsdag 🥰


Frodith’s Fargerike Catwalk – Dag 7: Lilla

Heisann!

Da har Frodith kommet med en ny utfordring, denne gangen heter den Frodith’s Fargerike Catwalk og vi skal ta et bilde av oss selv med klær i forskjellige farger. Jeg er ikke så komfortabel med å ta bilde av meg selv i helpositur, så her hos meg blir det en lett blanding av hele meg, litt annet og portretter. Den syvende dagen er det lilla som er fargen.

Den siste dagen i fargeutfordringen, og det er fra en tidligere utfordring som Frodith hadde for noen år siden. Jeg måtte tenke litt annerledes her 😉.

Nedenfor er oversikten over fargene, og jeg kommer til å følge dem i den rekkefølgen de står.

 

DAG 1: ROSA

DAG 2: GUL

DAG 3: GRØNN

DAG 4: ORANSJE

DAG 5: TURKIS/BLÅ

DAG 6: RØD

DAG 7: LILLA 

Jeg ble revet ut av søvnen før kl 7

Heisann!

På morgenen var himmelen helt blå, men nå har det kommet en del skyer som jeg tar i mot med åpne armer. Temperaturen i skyggen nå er på +24,8C.

I dag ble jeg revet ut av søvnen allerede før klokken var 7, og jeg kan ikke påstå at jeg var fornøyd. Bråket var nede i gaten hvor arbeidet med å legge ned fiberkabel var i gang. Da må de fjerne asfalten først å det høres. Hver gang de har startet et sånt arbeid, har de gravd grøfter langs veien rett før fellesferien begynner å så blir det ikke gjort noen ting før langt ut på høsten. Håper ikke at det skjer her også, for det er allerede problemer for de som skal parkere bilene sine til vanlig.

Til tross for alt bråket klarte jeg å sovne igjen, og våknet rett før klokken 9 og da var det helt stille nede i gaten.

Jeg satt en stund på balkongen med kaffekoppen på formiddagen, og det var så deilig temperatur der ute. Vinja kom å la seg i den andre stolen, helt fram til det var på tide med våtfór. Da ble hun veldig snakkesalig og ville jeg skulle bli med på kjøkkenet 😺.

Det var meningen at jeg skulle møte Bestisen i dag, for å dra på IKEA sånn at hun skulle se på en pidestall hun hadde funnet på nettet. Selv skulle jeg egentlig bare bli med, og så skulle vi dra innom Coop Mega for at jeg skulle kjøpe inn frukten til i morgen. Problemet er bare at jeg våknet med en kraftig betennelse i skulderen, som igjen gjorde at jeg er stiv helt fra oppe i hode til under skulderbladet. Det er så ille at jeg ikke orker å kjøre bil i dag, og det må jeg for å komme meg dit jeg skulle. Forhåpentlig er stivheten ikke så ille i morgen, sånn at jeg får handlet og at jeg kan dra på sommerfesten til VIP-Snellene 😊.

Sitter å lurer på hva jeg skal ha til middag i dag. Matlysten er liksom ikke på topp når det er varmt. Jeg har en pakke med med 4 frosne laksefiléer som jeg kan ta av, sammen med potet og aioli. Det er lett og god mat. Eller så har jeg jo kjøttpølse som jeg kan ha i en omelett eller ta poteter til 🤔. Jeg må snart bestemme meg, for laksen må tines først…

Håper du år en fin mandag 🥰


Frodith’s Fargerike Catwalk – Dag 6: Rød

Heisann!

Da har Frodith kommet med en ny utfordring, denne gangen heter den Frodith’s Fargerike Catwalk og vi skal ta et bilde av oss selv med klær i forskjellige farger. Jeg er ikke så komfortabel med å ta bilde av meg selv i helpositur, så her hos meg blir det en lett blanding av hele meg, litt annet og portretter. Den sjette dagen er det rød som er fargen.

Jeg eier jo ikke et eneste klesplagg i rødt tenkte jeg da jeg så hvilken farge som gjaldt for dag 6. Du kan tro jeg har gått noen runder med meg selv for å løse oppgaven. Så plutselig kom jeg på at jeg har jo noe rødt, nemlig morgenkåpen min fra The Disney Store med Ole Brumm og Tigger på ryggen. Bilde ble litt utydelig, men du ser Brumm og Tigger ikke sant?

Nedenfor er oversikten over fargene, og jeg kommer til å følge dem i den rekkefølgen de står.

 

DAG 1: ROSA

DAG 2: GUL

DAG 3: GRØNN

DAG 4: ORANSJE

DAG 5: TURKIS/BLÅ

DAG 6: RØD

DAG 7: LILLA 

Litt varmt hos meg kanskje?

Heisann og god kveld!

Jeg har flere ganger nevnt at det er varmt og godt inne i kroken der jeg bor, og over her kan du se hva termometeren viste rundt kl 17 i dag. Det er ille inne, men utenfor stuevinduet mitt er det betraktelig verre.

Ettersom Vinja vil være ute i varmen kan jeg ikke lukke balkongdøra, for hun kommer inn innimellom for å spise litt, gå på do og avkjøle seg. Derfor blir det ganske hot inne i stua midt på dagen og utover kvelden.  For ikke å renne helt bort så går vifta for fult og blåser rett på meg. Det blir ikke noe kjøligere, bare virker sånn i det luften treffer kroppen min 😉.


Balkonglivet på en søndag formiddag

Heisann og god søndag!

Ute er det nok en fin sommerdag uten noen skyer på himmelen. Temperaturen nå på formiddagen er det +23C, og stigende.

I går ble det ganske ulidelig varmt inne i stua, enda jeg hadde skalket alle luker. Det var like varmt og trykkende da jeg sto opp i dag, men nå har jeg fått lufta så det begynner å rette seg. Leiligheten min er inne i en krok, og der blir det hett når sola står på. Noe den gjør fra tidlig på dagen til sent på kvelden, og veggen er så varme at jeg kunne stekt egg på den inne. Vel, kanskje litt overdrevent, men varmt er det puh.

I dag ble det frokost på balkongen, ettersom det var det kjøligste stedet på den tiden av dagen. Å er det sommer, ja da må jeg ha jordbær på brødskiva. Det hvite du ser ser ikke sukker, men litt Natreen søtningsmiddel. Jeg har alltid trodd at det var helt normalt med jordbærskiver på brødskiva, men har i ettertid skjønt at det ikke er det. For når jeg har skrevet om det på bloggen, så var det mange som ikke spiste jordbær på den måten. 

Da jeg satte meg ut på balkongen var det helt stille, og det eneste man kunne høre var svarttrosten og de andre småfuglene som kvitret og skvatret. Nå har folk begynte å våkne og en del av de som er hjemme har satt seg ut på balkongen de også. I tillegg har biltrafikken nede i gaten tatt seg opp, kanskje de skal ut å bade?

Vinja lå en stund i fanget mitt, men så var ikke det noe interessant lenger så hun hoppet opp på krakken å lå der en stund. Så forsvant hun inn i tønna til klatrestativet. Der ligger hun nå å sover mens hun maler, men det varer nok ikke lenge før hun stikker inn på kjøkkenet for å spise litt mer våtfór.

Jeg har allerede slått opp den nye parasollen min, for det er ikke så lenge til sola treffer balkongen og da er det greit at det er noe som holder den ute. Varmt blir det nok allikevel, men ikke så ille som det ellers ville ha blitt.

Jeg klør i fingrene etter å holde på med noe håndarbeide, men dessverre så har jeg et nytt utbrudd hvor huden flasser av. Denne gangen er det verre enn sist, og det er helt umulig å holde på med noe som har med garn å gjøre. Så da er det bare å smøre jevnlig og klippe vekk det som flasser, og håpe på at det snart gir seg. Greia er også den at det ikke er noe behagelig å bruke så mye håndkrem nå i varmen. Føler liksom at jeg er seig og klissete på hendene, og da blir alt jeg tar i det samme…..

Jeg har lagt null planer for denne dagen, og skal bare nyte og kose meg.

Ønsker deg en nydelig søndag 🥰


Frodith’s Fargerike Catwalk – Dag 5: Turkis/blå

Heisann!

Da har Frodith kommet med en ny utfordring, denne gangen heter den Frodith’s Fargerike Catwalk og vi skal ta et bilde av oss selv med klær i forskjellige farger. Jeg er ikke så komfortabel med å ta bilde av meg selv i helpositur, så her hos meg blir det en lett blanding av hele meg, litt annet og portretter. Den femte dagen er det turkis/blå som er fargen.

Du har sikkert fått med deg at flere av bildene mine er av eldre dato, ettersom jeg ikke klarte å finne noen nyere med fargene. Eller så har jeg ikke klær nå i de forskjellige fargene. Dagens bilde er nok et portrett tatt på t-banen i London en gang på 80/90 tallet.

Nedenfor er oversikten over fargene, og jeg kommer til å følge dem i den rekkefølgen de står.

 

DAG 1: ROSA

DAG 2: GUL

DAG 3: GRØNN

DAG 4: ORANSJE

DAG 5: TURKIS/BLÅ

DAG 6: RØD

DAG 7: LILLA