Nå var det lenge siden…….

Ojsann,  der trampet to grå kattunger forbi. De holder på med formiddagskonkuransen sin.  Den går ut på å se hvem av dem som kan løpe fortest igjennom hele leiligheten mens hun river ned alt som står i veien. Det ser ut til at det blir uavgjort i dag.

I går var de hos sin første sjekk hos dyrlegen.  De syntes ikke det var så festlig å reise dit, så det ble en liten bæsj + litt oppkast… Jeg så ikke hvem av dem som gjorde hva. De syntes at det var mye spennende å utforske der, og gikk på oppdagelsesferd på kontoret.  Å få vaksine var vel ikke høydepunktet, heller ikke da vi satte på bånedet å tilpasset det. Vinja gikk bortover gulvet å så kastet hun seg på siden å lå der å syntes synd på segselv. Sånn holdt hun på en stund, men etterhvert gikk det greiere.  Det kom inn en dame å hilste på dem, og det var jo morsomt.

Når vi kom hjem prøvde jeg å gå ut med dem i bånd, men de var ikke helt klare for det.  Det var mye bedre å krabbe opp i fanget mitt å ta seg en liten lur.  Klart at de fikk lov til det.

Dyrlegen fant mye ørevoks i ørene deres, og der var det oxo endel midd.  Jeg fikk resept på midd-middel, men det var jo ikke å oppdrive her i nærheten.  Får se om jeg får somla meg opp på Strømmen Storenter om litt, der har de apotek.  Hvis ikke må jeg vente helt til tirsdag før jeg får gitt dem det.  Ikke det idielle akkurat. Ellers var begge to friske.

Selv nyter jeg de siste feriedagene innen jobben på mandag :o(   Gleder meg ikke denne gangen  pga ting som skjer på jobben akkurat nå.

Etter to late dager har jeg vært på farten i dag….

Anne og jeg bestemte i går at vi sklle ta oss en tur til byen i dag….  Anne ville gjerne en tur på Hundekurven for å kjøpe ny mat- og vannskål til Felix.  Hun kom sånn ved 11 tiden, etter å først ha vært hos dyrlegen med Felix for å ta 16 ukers vaksinen og id-merke han.  Vi rusla litt rundt og var først innom Gunnerius, men der hadde de tydeligvis satt på varmen for det var helt tropisk derinne.  Ingen av oss orket å gå der spes lenge. Jeg måtte en tur innom toa, men da trodde jeg nesten at jeg skulle avgå…..  Det stinka hvitløk derinne så jeg holdt på spy…jeg elsker hvitløk, men ikke når et helt rom omfavnes av det.

Vi spiste lunch på Oslo City i underetasjen…  Jeg gikk bort bestilte maten i kassa og betalte cash, men når vi var ferdig å spise kom samme dama bort til oss å ville ha betalt en gang til.  Med en gang husket hun ikke at jeg allerede hadde betalt, men etterhvert så ordnet det seg.

Anne fikk sine skåler til Felix hos Hundekurven, og jeg kjøpe en ny bærebag til kattene som er mer luftig enn reiseburet + mer våtfor som jeg nesten hadde gått tomt for. De som driver Hundekurven er så koselige, og man føler seg virkelig velkommen når man stikker innom.

Jeg kjørte Anne tilbake til Lørenskog, og da tok vi med oss Ronja og Vinja sånn at de kunne få hilse på Felix + at de fikk ormekur.  Møtet gikk vel litt si o så….  Felix oppførte seg veldig bra, og var veldig nysgjerrig på jentene. Han gikk bort til dem å snuste på bagen, og når jeg slapp dem ut var han ikke truende mot dem bare nysgjerrig.  De var ikke spesielt imponert over oppmerksomheten.  Når han kom for nær knurret de og freste til han, og Ronja ble skikkelig sint på han så de begynte å slåss litt.  Tror nok at vi skal møtes på nøytral grunn neste gang.

Nå i kveld tok naboen og jeg med oss hageredskapene å gikk ut for å klippe ned villnisset i skråningen.  Vi ble på langt nær ferdig, men i klarte da å trimme ned Jasminen pluss at jeg klippet ned en gigantisk selje + noen tørre og stygge rosebusker fra fortiden.  Holder været skal vi ta oss en tur ned i der i morgen oxo, da skal vi prøve å trimme ned en furu som oxo har blitt så høy at den stenger for utsikten.  Bare det lille vi fikk gjort gjorde at vi fikk bedre utsikt.  Hadde flere beboere giddet å gå ut så hadde skråninen vært ryddet i løpet av en kveld!!!

Sløv dag etter hyggelig taco-kveld i går….

Det er lenge siden jeg har vært så trøtt og sløv som i dag…..  Ronja og Vinja vekket meg kl 09:30, og da var det ingen vits å prøve å sove igjen.  De skulle koze og leke i senga, og ga seg ikke med å tråkke på inntil jeg sto opp.  De er bare 10 uker gamle, men vet akkurat vilke knapper de skal trykker på…. eller hvor de skal tråkke for å få meg til å stå opp, he he.  Jeg ryddet litt opp etter i går, men det store berget med oppvask etter i går orket jeg ikke å begynne med.  Tok det nå i kveld etter middagen, da kunne jeg ikke utsette det mere.

Hadde noen venner på besøk i går på Taco….  Det var så deilig vær at vi satt oss ute på verandaen, og ble sittende der  å skravle og koze oss til ganske seint på kvelden. Etter at vi hadde spist kom naboen inn på kaffe og litt kake(r).  Vi satt og utveksa noen artigie historier som bare ble verre og verre utover som kvelden gikk.

Lurer litt på om jeg skal flytte om på litt møbler i morgen.  Jeg har noen som er interessert i senga på lille soverommet, den som moren min brukte.  Hvis jeg demonterer den så kan jeg flytte bokhyllene inn dit i stedet for, kanskje oxo sette spisebordet inn der….  Da får jeg veldig god plass i stua, hmmm må tenke litt mere på det der til i morgen.

Norsk Folkemuseum…

img0473

Nok en herlig og veldig varm sommerdag….  Kanskje litt vel varm til å traske ute i solen, men vi dro alikevel ut på Bygdø og Norsk Folkemuseum.  Tok med kamerabagen, og knipset noen bilder der oxo.  Jeg har desverre ikke noen linse som jeg syntes er god til det bruket, men de ble da ikke så altfor ille alikevel.  Det var mye turister der i dag, og mest fra det store utlandet.  Vi lignet nok litt på turister vi oxo der vi rusla rundt med store kamerasekker, og speilreflekskamera, he he.. 

img0449

Botanisk Hage….!!

I dag har det vært et fantastisk vær, derfor bestemte Anne og jeg å ta med fotapparat å dra en tur i Botanisk Hage.  Det var en flott opplevelse, og jeg angrer veldig på at jeg ikke har dratt dit tidligere. På alle de årene jeg har bodd i Oslo, så har jeg aldrig vært der før.  Vi var der i nesten 3 timer, og jeg fikk noen skikkelig gode bilder.  Det er første gangen jeg har med det nye kamera, så det er klart at mye av det er amatørmessig, for det er jo det jeg er.  Alikevel ble jeg godt fornøyd med en del av dem. Anne hadde en ekstra duppeditt som hun festet på kamera innen selve linsen, og den gjorde at hun kom mye nermere objektene hun var ute etter.

botanisk hage 06082009 005

Har alltid hatt lyst å kunne ta nerbilde av humla, det er et av mine favoritt dyr.  Den er så herlig, lodden og god.

botanisk hage 06082009 063

Når jeg var i Danmark på ferie et år så pleide jeg å redde humler ut av svømmebassenget. Jeg blåste dem tørre mens de satt i hånda mi, og før de fløy avgårde klødde jeg dem på ryggen.  Da surra de skikkelig og viftet med vingene, så fløy de avgårde.

botanisk hage 06082009 073

Man får nesten lyst til å bade…… langt inne i skogen i et kjern!!

botanisk hage 06082009 017

Det ble bare nærbilder i dag, gadd ikke å skifte til annen linse + at jeg faktisk syntes at det er mer morro å ta nærbilder.

botanisk hage 06082009 048

Mer humlebilder, he he…

botanisk hage 06082009 057

Så må vi ha med litt fisk oxo….

botanisk hage 06082009 060

Og litt til, he he

I morgen tenkte vi å dra ut på Folkemuseet å knipse litt der.  Vi dro mye på fotosafari før om årene, men det har blitt mindre og mindre av det.  Jobben, sykdom i familien og andre ting har gjort at sånne fritidssysler har kommet langt ned på lista.
Fortsetter det fine være noen dager til så skal ikke jeg sitte inne å gro….

CSI og så hoppe i køya….

Jeg må bare se ferdig CSI før jeg år å legger meg.  Har helt garantert sett episodene flere ganger, men det spiller ingen rolle. For meg er det bare CSI Las Vegas som gjelder, de andre teller liksom ikke.  Etter at William Petersen slutta syntes jeg ikke det er like festlig å se på det.  De har gjort om konseptet helt, og det liker jeg ikke.

Vinja har forandret seg, og blitt mer kozete…..  I kveld hoppet hun opp i fanget mitt, og lå der å sov i nesten 2 timer mens jeg så på DVD.  De første dagene var det helt utenkelig, for løftet jeg henne opp for å koze så ville hun ikke det. La seg heller på gulvet alene, så etterhvert opp i sofaen.  I dag var et gjennombrudd, og det var kozelig.  Ronja la seg oppe på kaminen å kikket ned på oss, men hun sovnet etterhvert hun oxo.  Nå ligger de rett ut igjen i sofaen og sover. Ingenting er vel så nydelig som to sovende katter……de kan akkurat det der.

Jeg flytta om på noen møbler i dag…. måtte ha litt forandring i stua.  Noen ganger er det mye som skal til for å skape forandringen.  Skulle gjerne ha flyttet om mer jeg, men jeg vet ikke helt hvordan jeg vil ha det….  Skal vente med å flytte noe mer nå inntil de kommer å skal skifte ut det elektriske anlegget om en måned eller så.  Da må alle møblene trekkes ut fra veggen så da er det en ypperlig anlednng til å prøve noe nytt.

And now i bid you GOOD NIGHT!!

04

Jeg angrer ikke et sekund……..

Nå er det 4 dager siden jeg kom hjem til Oslo med Ronja og Vinja, og de er bare helt herlige. De er rampete, og har all verdens energi.  Om morningen vekker de meg med nuss på nesa og små mjauuu. De ligger i senga mi om natten, og det er ikke alltid like enkelt å få sove.  De skal gjerne leke litt med håret, ørene og nesa mi.  Vinja har fått for seg at det er greit å suge på øreflippen min samtidig som hun maler høyt inn i øret mitt.  Det var det jeg våknet av i dagmorges.  Jeg skjønte ikke hva det var med en gang…

Nå holder de på oppe i vindusposten å leker, mye rart å se på ute. I går så de to skjærer som spankulert ute på plenen, og det var veldig spennende. De fulgte nøye med, og skulle gjerne å ha vært der å lekt med dem, he he..

Sven Erik fikk ordna båndene dems i går, sånn at jeg kan ta dem med meg ut en tur når været blir bedre.  Har ikke lyst til å ta dem med ut i regnet.  Vinja liker ikke at det regner å blåser på henne, og så er jeg litt redd for at de skal bli syke oxo.  De er ikke vaksinert mot noe enda, noe de blir om 14 dagers tid da de er 12 uker gamle. Jeg hadde ikke sett Felix på noen uker, og han var blitt så stor.  Han blir antageligvis veldig slank og lang når han blir voksen pus. For allerede nå var han lang. Vi har blitt enig om at Felix skal komme på besøk hit, for å se om disse tre går sammen.

I går dro jeg ut for å handle inn litt mat, og senere mer kattemat og sand…så da var de alene i noen timer.  Det var jo spennende å se om de gjorde noe mer ugang når jeg var borte, men de hadde vært så snille så.  Antar at de hadde ligget i sofaen å sovet det meste av tiden. Der var de da jeg kom hjem, og tittet trøtt på meg når jeg ropte på dem.

Kattungene har fått navn: Ronja og Vinja!!

Etter å ha tenkt meg om en stund, og kikket på personlighetene til kattungene har jeg bestemt meg for hva de skal hete. Den helt grå har fått navnet Ronja og den andre som har hvite sokker har fått navnet Vinja.  Begge navnene hadde jeg tenkt på før jeg møtte dem, men gikk litt bort fra det.  Etter å ha kjent dem en ukes tid var det ikke vanskelig å bestemme seg for navnet.  Ronja er tøff, frekk og ei lita ugangskråke men samtidig den som dilter etter meg og vil ha kroppskontakt.  Vinja er tøff på sin måte, rampete og litt sky, men er ikke så opptatt av å koze så mye.  Begge to er lekne, og finnes ikke redde i det hele tatt. 

Til morran i dag fant de ut at soveromsvinduet mitt var veldig morsomt å sitte i, så jeg flyttet på litt blomster sånn at de fikk plass.  Der satt de lenge å fulgte nøye med et par skjærer som spaserte på gressplenen, men så kom en flue bort på vinduet og den ble det jaktet febrilskt etter en god stund.  Flua vant til slutt…..

Nå har de lagt seg godt tilrette under kontorstolen min for å sove som bare katter kan.  De er jo bare så skjønne begge to.

Borte bra, men hjemme best!!!

Dette har vært en skikkelig sløv dag, ikke for kattene men for meg.  Jeg har vært helt utslitt etter å ha kjørt bil i flere timer i går.  Kattene var ikke slitne i det hele tatt, de har flydd rundt å lekt, småsloss og bare kost seg hele tiden.  Nå har de planet ut igjen, en sover i sofaen o den andre på armlenet mitt.  Det gjør det litt vanskeli å skrive, men jeg har ikke hjerte til å vekke henne.  Jeg er så stolt av dem, for begge to har vært flinke å bruke doen sin på egen hånd.  De har vært vant til å gjøre fra seg der de sto, siden de bodde ute i stallen.

Jeg hadde litt av en konsert fra baksetet hele veien hjem fra Skånevik.  Kattungene var så sinte og irriterte over å måtte sitte innestengte i buret.  Lufta dem en liten tur oppe på Haukliseter, men det var bare en kort stund for det regnet og blåste surt.  Ville ikke at de sklle bli syke.  De neste to gangene jeg stoppet, slapp jeg dem bare løs inne i bilen, mens jeg satt i baksetet.  Det syntes de var helt topp, og spratt rundt overalt.  Kikket ut av vindet på alt det merkelig de aldrig hadde sett før. 

Jeg hadde gruet meg skikkelig til å kjøre den lange veien med dem, men det gikk i grunnen veldig greit.  Med det samme jeg slapp dem ut av buret her hjemme var de i 100, og undersøkte alle steder. Anne og Sven Erik kom innom med litt kattemat, men kattungene hadde ikke tid til å hilse… Altfor mye å undersøke……

Nå skal jeg lene meg godt tilbake å slappe av litt, mens jeg ser en ny episode av Murder she wrote.