Abid Raja på Lørenskog Hus i kveld

Photo taken with Focos
Photo taken with Focos

Heisann og god kveld!

Bare en kjapp tur innom for å fortelle hva jeg har gjort i kveld.

Sammen med Bestisen og kusinen hennes dro jeg bort til Lørenskog Hus, for å høre politiker og advokat Abid Raja snakke om boken sin «Min skyld». Som handler om livet hans som spedbarn og frem til han ble voksen. Barndommen hans var preget av vold i hjemmet, mot hans mor men også barna etterhvert. Det var så sterkt å sitte der å høre på hvor ille det var. Jeg fikk vondt langt inn i hjertet mitt. Forferdelig at noen skal behøve å vokse opp i sånne forhold.

Vi var kun 40 stykker i rommet, og det var krav til munnbind når vi beveget oss fra stolen vi satt på. Jeg hadde håpet å få en ordentlig bilde av han uten munnbind, men jeg satt dessverre ikke sånn til at det var mulig. Bilde ble det allikevel 😉

Dette er boken hans, som han også solgte og signerte der. Jeg hadde allerede kjøpt boken da den kom ut i november eller desember, husker ikke helt. Hadde håpet å få lest den innen i kveld, men jeg har bare kommet meg er par sider inn.

Har du lest boken hans?

 

#lese #bøker #kultur #samtale #lørenskoghus

 

Nye ørepropper

 

Photo taken with Focos

Heisann!

Jeg har hatt lyst på nye ørepropper en stund, og har jo tenkt på disse som er trådløse. Problemet er bare det at jeg har så smale øreganger, så proppene detter ofte ut igjen å da er det lett å miste dem. I forrige uke var jeg innom Claes Ohlsson, og fant noen som var perfekt for meg. Et par Urbanista Berlin, med kun en ledning mellom proppene. Så om en eller begge skulle ramle ut vil jeg ikke miste dem 😊

Nå har jeg fått testet dem ut noen dager, og er superfornøyd. Dette er ikke noe jeg får betalt for å skryte av, niks måtte bare fortelle hvor fornøyd jeg er 🥰

Bruker du trådløst, eller er du fortsatt festet?

 

En måned nærmere våren, rydde og kreativ dag i går

Hei og god formiddag!

Ute er det en litt ubestemmelig dag når det gjelder været. Da jeg sto opp så det ut til å bli blå himmel og sol, men nå er det litt grått. Litt kjøligere i dag med -4,4C på morningen.

Jeg har sovet så godt i natt og jeg har drømt de villeste drømmer, som jeg overraskende husket da jeg våknet. Noe som er veldig sjelden for meg. Jeg har ikke helt kommet i gang med dagen enda, og sitter med PC’n i fanget og den første kaffekoppen ved siden av meg.

Tenkt da har vi snart lagt hele januar bak oss, den hardeste måneden i året. Dagene har definitivt blitt lenger, og sola går ikke å legger seg like tidlig som den har gjort. Vi er en måned nærmere våren 🥰

Jippy, jeg har funnet igjen øredobben min, som jeg fortalte om at jeg hadde mistet. Jeg tok meg en tur bort i garasjen og undersøkte i bilen med lommelykt, og der oppe i midtkonsollet gjemt bak antibac-flasken lå den å ventet på meg 😊. Det er ikke kostbare øredobber, men like kjære for det.

Gårsdagen gikk med til å rydde i kommoden med sokker og undertøy, og jeg fikk kastet en del. Etterpå gikk jeg løs på det ene klesskapet og fikk litt mer orden i det jeg hadde der.

Så gikk jeg i gang med Frodith sin morsomme utfordring, som gikk ut på å tegne henne. Mitt bidrag kan du lese om HER.

Kaffekoppen er tom, og det er vel på tide å komme i gang med dagen.

Ønsker deg en fantastisk mandag 🥰

 

Utfordringen var å tegne Frodith

Heisann!

For noen dager siden kom Frodith med et ønske, eller en utfordring som gikk ut på at de som ville skulle tegne henne. Jeg fikk lyst til å henge meg på denne gangen, for det er en utfordring jeg syntes er spennende 🥰

For de som ikke kjenner Frodith, så syntes jeg du burde stikke inn på bloggen hennes HER, for å bli kjent med henne. Ved å trykke på linken kommer du rett inn på selve utfordringen.

Her er altså mitt bidrag til utfordringen, og håper Frodith liker den 🥰 Om jeg skal være ærlig og det skal jeg jo være, så er jeg veldig fornøyd med resultatet selv. Jeg snoket litt rundt på bloggen hennes til jeg fant et bilde jeg kunne tegne etter. Det var så mange fine, men fant til slutt et som hun kanskje gjenkjenner 🤔.

 

Venninnebesøk, god mat og tv-kveld

Image by TanteTati from Pixabay
Image by TanteTati from Pixabay

Hei og god formiddag!

Ute er det blå himmel og sol, men det blåser ganske heftig. Det ser nesten ut som noen av trærne danser en latinsk dans 😉 Temperaturen har landet på +3,6C.

Jeg sitter å nyter den første koppen med kaffe, og lurer litt på hva jeg skal gjøre først. Planter som skal vannes eller gjennomgå undertøys- og sokkeskuffene, for å kaste det som er slitt. Kanskje ikke det mest spennende, men det må gjøres….

I går pakket jeg med meg strikketøyet og dro opp til Bestisen, for en ettermiddag og kveld med god mat og masse prat. Hun serverte kyllingfilé fylt med hvitløksmør surret med bacon på en seng av rotgrønnsaker. God og ikke så mektig mat.

Jeg har latt det grønne bestemorteppe ligge for en stund, og prøver i stedet å få ferdig et teppe jeg strikker i grønt pleddgarn. Det begynte jeg faktisk på lenge før det andre. Jeg var ganske effektiv i går og har kommet et godt stykke på vei de timene jeg var der.

Det var full pakke på tv i går også, først med MGP delfinale som vi begge må se men som vi irriterer oss over hvor dårlig det er. Greit at det er Corona, men de kunne godt ha gjort det litt mer glamorøst allikevel. Så ble det Hver gang vi møtes, hvor det var Jarle Bernhoft sin dag. Til slutt så jeg Kåss til kvelds før jeg pakket sammen tingene mine å dro hjem igjen.

Det var sent da jeg kom hjem, men jeg endte allikevel opp med å se siste avsnittet av Stjärnorna på slottet innen jeg krøp under dyna. Det var komiker og skuespiller Per Andersson sin dag. Jeg elsker dette programmet, som avkler og viser at kjendisene ikke er annerledes enn oss “vanlige” menneskene. Ikke det at jeg noen gang har trodd noe annet, men enkle andre har nok det.

Da jeg skulle ta av meg smykkene min for natten, oppdaget jeg at jeg hadde mistet en av favoritt-øredobbene mine. En rund øredobb i svart med en blodrød (ikke ekte) sten. Hvor jeg har mistet den vet jeg ikke, men jeg mener at den var på da jeg så meg i speilet på badet hos Bestisen. Jeg har bedt henne sjekke om hun kan se etter den. Krysser fingrene for at den er der, for ellers er den nok tapt for alltid 😢

Håper du har og får en helt nydelig søndag 🥰

 

#været #søndag #rydde #venninnebesøk #godmat #håndarbeid #tvkveld #mistet

 

Snøfall ❄️, nei forresten ☔️

Photo taken with Focos
Photo taken with Focos

Heisann!

Dagen startet grå og trist, men nå er himmelen blå og sola skinner. Temperaturen ligger på +4,5C.

I går kveld ble det plutselig veldig lyst ute, og snøen lavet ned. Snøflakene var store så det tok ikke lang tid før det la seg noen cm på bakken. Æsj tenkte jeg, mer snø nå 🥶 Ikke lenge etterpå begynte det å blåse kraftig, etterfulgt av regn. Å vipps så forsvant snøen igjen, til min store glede 😊

Jeg våknet grytidlig i dag kl 07:30 og var lys våken. Det var ingen ide å prøve å sove noe mer, så jeg sto like godt opp og fikk unna både Vinja og mitt sitt morgenstell. Hun var overlykkelig for at mamsen hennes sto opp så tidlig, hihi.

Det var på tide å fylle ut og sende meldekortet til NAV igjen i dag, og denne gangen gikk det raskt. Jeg sjekket meg selv bare en gang, og så sendte jeg det inn. OCD’n slo ikke inn i dag av en eller annen grunn 😊

Jeg hadde tenkt til å friske litt på hårfargen i dag, men tror jeg venter til i morgen. Kjøpte inn Nutrisse No 10 før helgen, som er en ganske lys farge. Min egen farge har blitt ganske ujevn, med veldig lyst hår på toppen og en blågrå farge midt bak. Noe jeg syntes ser litt merkelig ut 😉

Nå er en sen frokost spist, og jeg har sett noen episoder av “The golden girls” (Pantertanter) på Disney+, og nå er det på tide sparke i gang resten av dagen 😊

Håper du får en fin lørdag 🥰

#været #lørdag #snø #regn #meldekort #hårfarge

 

Fridag med sovemorgen og katteliv

Heisann!

Ute er det en nydelig vinterdag, solen skinner fra en nesten blå himmel. Temperaturen ligger på +4,6C.

Det ble en fridag på meg i dag, og jeg benyttet sjansen til å sove helt til kl 10 i dag. Kroppen trengte virkelig det, og jeg følte meg relativt uthvilt når jeg sto opp.

Vinja har hatt en av sine oppkastrunder på morgenen, og nå ligger hun ute på balkongen i favorittstolen sin å sover. Balkongdøra får stå åpen en stund, ettersom det ikke er så kaldt.

Om litt skal jeg ut å ordne noen småting, og så innom butikken for å kjøpe noe jeg glemte i går.

Håper du får en fin torsdag 🥰

 

Sol 🌞 ute, fridag i morgen…, kanskje 🤞

Lotusflower from Pinterest
Lotusflower from Pinterest

Hei og god formiddag!

I dag bader byen i sol fra en knallblå himmel, og det ser ut til å bli en flott vinterdag. Temperaturen lå på -0,8C da jeg sjekket ved 9 tiden.

Nok en arbeidsdag er godt i gang, og jeg har fått unna noen saker siden i dag morges. Må bli klar med mest mulig i dag, for jeg bedt om en fridag i morgen. Ikke noe kjekt om halvferdige ting blir liggende helt fram til tirsdag i neste uke 🙈

Nå har jeg tatt meg en kombinert frokost/lunchpause. Burde selvsagt ha spist på morgenen, men jeg har aldri matlyst før jeg har fått i meg den første kaffekoppen. Etterpå skjer det ofte at jeg helt glemmer å spise, fram til rundt nå på formiddagen. Kroppen og ikke minst hode trenger energi for å fungere ordentlig, så jeg må nok se å skjerpe meg…..

Fortalte i går at jeg hadde bestilt de beste batteridrevne t-lysene hos Plantasjen. Gleden ble dessverre kortvarig, for ut på formiddagen i går fikk jeg mail fra dem. Hvor de informerte om at ordren var kansellert pga at de ikke kunne levere varen. Så i går kveld sjekket jeg litt rundt på nettet, og fant ut at Jernia hadde noen som lignet å som folk hadde gitt tilbakemelding på var veldig gode. I stedet for å bestille t-lysene, har jeg tenkt å dra i butikken å kjøpe dem der hvis jeg like det jeg ser.

Planer for denne dagen? Jeg må ut en tur etter jobb, for å kjøpe inn noen flere vitaminer og litt annet til kjøleskapet. Utover det tar jeg det som det kommer 😉

Håper du får en fantastisk onsdag 🥰

#onsdag #januar #været #arbeidsdag #hverdagslivet #mat #tlys

 

5 raske spørsmål – del 32

Heisann og hoppsann!

I dag kom 5 nye spørsmål fra min svenske bloggvenninne Maria (@mariasvardag), som jeg henger med å svarer på. Du kan forresten sjekke ut bloggen hennes HER.

Spørsmål 1: Når du var liten, hva ville du bli når du ble stor?

Svar: Jeg ville jobbe i barnehage, og fikk muligheten i arbeidsuken i 8 klasse på skolen. Ble raskt kurert for det valget, for med mitt djevelske temperament gikk ikke det. Noe jeg oppdaget allerede etter første dagen.

 

Spørsmål 2: Har du noen gang blitt så misfornøyd etter et frisørbesøk, at du har begynt å gråte?

Svar: Misfornøyd har jeg nok blitt, men ikke så ille at jeg har begynt å gråte.

 

Spørsmål 3: Hva er det mest romantiske øyeblikket i ditt liv?

Svar: Det vil jeg beholde for meg selv 💞

 

Spørsmål 4: Reiser du helst med tog, fly eller bil når du skal reise langt av sted?

Svar: Kan jeg kjøre bil, ja så gjør jeg helst det. Noen reisemål er utenfor landets grenser, og da har jeg flydd med flyskrekken sittende helt opp i halsen.

 

Spørsmål 5: Irriterer det deg at noen leser boken eller avisen din over skulderen, når du reiser med tog eller buss?

Svar: Ikke i det hele tatt, så lenge de ikke ber meg om å vente med å snu om til neste side, hihi 🤣

#utfordring #spørsmålogsvar

 

En dags pause, grønne planter og ny arbeidsuke

Image by Ylanite Koppens from Pixabay
Image by Ylanite Koppens from Pixabay

Heisann og god morgen!

Våknet til en klar dag ute, med bare litt morgentåke over Østensjøvannet. Temperaturen ligger på -0,3C.

Jeg har ikke sovet så mange timene i natt, men de jeg har fått har vært gode. Da alarmen begynte å ule sov jeg så hardt at den måtte jobbe ganske hardt for å vekke meg 😉

En ny arbeidsuke startet for meg i dag, og det er nok av arbeidsoppgaver å ta av. De tingene jeg prioriterer i dag, er oppgaver som ofte tar litt tid å bli ferdig med. Det kan være interessant og veldig frustrerende, men også veldig tilfredsstillende når de kan avsluttes.

I går ble det ikke noe blogging på meg…. Jeg dro ut tidlig på formiddagen og plukket opp Bestisen, og dro opp til Plantasjen oppe i Skedsmo. Dels for å se etter flere av de gode batteridrevne t-lysene jeg kjøpte til jul, men også noen nye planter. T-lysene fikk vi ikke tak i, men jeg kom hjem med en Polyscias Fabian for erstattet en jeg måtte kaste, en Yuccapalme og en Coffea arabica (kaffeplante) som også var en erstatter for en jeg måtte kaste. Vi tok en lett lunch og kaffe der innen vi dro videre. Vi var innom to Plantasjen til her i Oslo uten å få tak i t-lysene, men fikk tips om at de kanskje var tilgjengelig på nettet. Noe de også var, så jeg har bestilt 2 esker med 6 lys i hver.

Når jeg kom hjem hadde jeg egentlig tenkt til bare å slappe av resten av kvelden, men fant ut at nykommerne burde komme i større potter med en gang. Jeg hadde jo kjøpt noen småplanter i forrige uke, så mens jeg var i gang fikk de også større potter.

Jeg hadde bestemt meg for å ta laks til middag, men glemte jo helt å ta den ut av fryseren før jeg begynte med plantene. Så da jeg endelig fikk satt meg ned til å spise, ja da var klokka 19:30. Ikke ofte jeg spiser middag så sent på kvelden, men godt var det.

I dag har jeg foreløpig ikke lagt noen planer etter arbeidsdagen er ferdig. Jeg får se hva jeg bestemmer meg for etter hvert.

Håper du får en fin tirsdag 🥰

#tirsdag #januar #natur #grønneplanter #shopping #venninnetreff #været