Fridag med sovemorgen og katteliv

Heisann!

Ute er det en nydelig vinterdag, solen skinner fra en nesten blå himmel. Temperaturen ligger på +4,6C.

Det ble en fridag på meg i dag, og jeg benyttet sjansen til å sove helt til kl 10 i dag. Kroppen trengte virkelig det, og jeg følte meg relativt uthvilt når jeg sto opp.

Vinja har hatt en av sine oppkastrunder på morgenen, og nå ligger hun ute på balkongen i favorittstolen sin å sover. Balkongdøra får stå åpen en stund, ettersom det ikke er så kaldt.

Om litt skal jeg ut å ordne noen småting, og så innom butikken for å kjøpe noe jeg glemte i går.

Håper du får en fin torsdag 🥰

 

Sol 🌞 ute, fridag i morgen…, kanskje 🤞

Lotusflower from Pinterest
Lotusflower from Pinterest

Hei og god formiddag!

I dag bader byen i sol fra en knallblå himmel, og det ser ut til å bli en flott vinterdag. Temperaturen lå på -0,8C da jeg sjekket ved 9 tiden.

Nok en arbeidsdag er godt i gang, og jeg har fått unna noen saker siden i dag morges. Må bli klar med mest mulig i dag, for jeg bedt om en fridag i morgen. Ikke noe kjekt om halvferdige ting blir liggende helt fram til tirsdag i neste uke 🙈

Nå har jeg tatt meg en kombinert frokost/lunchpause. Burde selvsagt ha spist på morgenen, men jeg har aldri matlyst før jeg har fått i meg den første kaffekoppen. Etterpå skjer det ofte at jeg helt glemmer å spise, fram til rundt nå på formiddagen. Kroppen og ikke minst hode trenger energi for å fungere ordentlig, så jeg må nok se å skjerpe meg…..

Fortalte i går at jeg hadde bestilt de beste batteridrevne t-lysene hos Plantasjen. Gleden ble dessverre kortvarig, for ut på formiddagen i går fikk jeg mail fra dem. Hvor de informerte om at ordren var kansellert pga at de ikke kunne levere varen. Så i går kveld sjekket jeg litt rundt på nettet, og fant ut at Jernia hadde noen som lignet å som folk hadde gitt tilbakemelding på var veldig gode. I stedet for å bestille t-lysene, har jeg tenkt å dra i butikken å kjøpe dem der hvis jeg like det jeg ser.

Planer for denne dagen? Jeg må ut en tur etter jobb, for å kjøpe inn noen flere vitaminer og litt annet til kjøleskapet. Utover det tar jeg det som det kommer 😉

Håper du får en fantastisk onsdag 🥰

#onsdag #januar #været #arbeidsdag #hverdagslivet #mat #tlys

 

5 raske spørsmål – del 32

Heisann og hoppsann!

I dag kom 5 nye spørsmål fra min svenske bloggvenninne Maria (@mariasvardag), som jeg henger med å svarer på. Du kan forresten sjekke ut bloggen hennes HER.

Spørsmål 1: Når du var liten, hva ville du bli når du ble stor?

Svar: Jeg ville jobbe i barnehage, og fikk muligheten i arbeidsuken i 8 klasse på skolen. Ble raskt kurert for det valget, for med mitt djevelske temperament gikk ikke det. Noe jeg oppdaget allerede etter første dagen.

 

Spørsmål 2: Har du noen gang blitt så misfornøyd etter et frisørbesøk, at du har begynt å gråte?

Svar: Misfornøyd har jeg nok blitt, men ikke så ille at jeg har begynt å gråte.

 

Spørsmål 3: Hva er det mest romantiske øyeblikket i ditt liv?

Svar: Det vil jeg beholde for meg selv 💞

 

Spørsmål 4: Reiser du helst med tog, fly eller bil når du skal reise langt av sted?

Svar: Kan jeg kjøre bil, ja så gjør jeg helst det. Noen reisemål er utenfor landets grenser, og da har jeg flydd med flyskrekken sittende helt opp i halsen.

 

Spørsmål 5: Irriterer det deg at noen leser boken eller avisen din over skulderen, når du reiser med tog eller buss?

Svar: Ikke i det hele tatt, så lenge de ikke ber meg om å vente med å snu om til neste side, hihi 🤣

#utfordring #spørsmålogsvar

 

En dags pause, grønne planter og ny arbeidsuke

Image by Ylanite Koppens from Pixabay
Image by Ylanite Koppens from Pixabay

Heisann og god morgen!

Våknet til en klar dag ute, med bare litt morgentåke over Østensjøvannet. Temperaturen ligger på -0,3C.

Jeg har ikke sovet så mange timene i natt, men de jeg har fått har vært gode. Da alarmen begynte å ule sov jeg så hardt at den måtte jobbe ganske hardt for å vekke meg 😉

En ny arbeidsuke startet for meg i dag, og det er nok av arbeidsoppgaver å ta av. De tingene jeg prioriterer i dag, er oppgaver som ofte tar litt tid å bli ferdig med. Det kan være interessant og veldig frustrerende, men også veldig tilfredsstillende når de kan avsluttes.

I går ble det ikke noe blogging på meg…. Jeg dro ut tidlig på formiddagen og plukket opp Bestisen, og dro opp til Plantasjen oppe i Skedsmo. Dels for å se etter flere av de gode batteridrevne t-lysene jeg kjøpte til jul, men også noen nye planter. T-lysene fikk vi ikke tak i, men jeg kom hjem med en Polyscias Fabian for erstattet en jeg måtte kaste, en Yuccapalme og en Coffea arabica (kaffeplante) som også var en erstatter for en jeg måtte kaste. Vi tok en lett lunch og kaffe der innen vi dro videre. Vi var innom to Plantasjen til her i Oslo uten å få tak i t-lysene, men fikk tips om at de kanskje var tilgjengelig på nettet. Noe de også var, så jeg har bestilt 2 esker med 6 lys i hver.

Når jeg kom hjem hadde jeg egentlig tenkt til bare å slappe av resten av kvelden, men fant ut at nykommerne burde komme i større potter med en gang. Jeg hadde jo kjøpt noen småplanter i forrige uke, så mens jeg var i gang fikk de også større potter.

Jeg hadde bestemt meg for å ta laks til middag, men glemte jo helt å ta den ut av fryseren før jeg begynte med plantene. Så da jeg endelig fikk satt meg ned til å spise, ja da var klokka 19:30. Ikke ofte jeg spiser middag så sent på kvelden, men godt var det.

I dag har jeg foreløpig ikke lagt noen planer etter arbeidsdagen er ferdig. Jeg får se hva jeg bestemmer meg for etter hvert.

Håper du får en fin tirsdag 🥰

#tirsdag #januar #natur #grønneplanter #shopping #venninnetreff #været

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette trodde jeg ikke ville skje….

Heisann!

Jeg har jo fortalt at jeg har hatt 3 Amaryllis, 2 hvite og 1 rød. Alle sammen ferdig blomstret for denne gangen, vel det var det jeg trodde…. Nå er de i gang igjen 😍

Photo taken with Focos

Dette er den hvite, hvor den nye blomsterstilken har kommet litt lenger. I tillegg er det noe som kommer ut eller er det opp fra løken 🤔 Jeg får se hva som skjer etter hvert.

Photo taken with Focos

Jeg behøver vel egentlig ikke si det, men allikevel dette er den røde. De blomstene som kom i romjulen, sprang aldri ut og visnet i det de skulle åpne seg. Nå håper jeg virkelig at disse blomstene her ikke gjør det samme.

Jeg trodde som sagt ikke at jeg skulle få flere blomster på løkene, for det har skjedd bare en gang på de Amaryllisene jeg har hatt. Hva med den tredje? Vel, der kommer det ikke opp noe annet enn blader etter det jeg kan se, men man vet jo ikke.

Har du fått igjen blomster på Amaryllis, retter blomstring eller senere på året?

#amaryllis #blomstring #natur

 

 

Sløv søndag, venninnebesøk, og tåka er tilbake 🙈

Photo taken with Focos

Hei og god søndag!

Været, ja du ser vel selv på bilde hvordan det er her i dag. Tåken kom ut på kvelden i går, og ble bare tjukkere og tjukkere utover kvelden. Temperaturen ligger på 0C for tilfellet.

I går var Bestisen på besøk hos meg, og som jeg nevnte i går så ble det stekt laks med coleslaw og aioli og poteter til middag. Det smakte himmelsk godt, selv den ferdigkjøpte boksen med coleslaw jeg kjøpte. Hadde ikke prøvd den før, og var litt skeptisk noe det ikke var noen grunn til.

Etter middagen ble det sofaen med hvert vårt strikkeprosjekt, mens vi først så på 2 semifinale i MGP. Hvor vår favoritt Lily Löw ikke gikk videre. Etterpå ble det Hver gang vi møtes, for nå hadde jeg fått igjen TV2 etter at det har vært borte siden før jul. Så satte jeg på Lindmo fra ukesarkivet, men jeg tror vi skravlet bort mesteparten av programmet.

Da jeg kjørte Bestisen hjem igjen til Lørenskog, var det skikkelig tjukk tåke så jeg så ikke så veldig langt foran bilen. Da jeg kjørte av motorveien like ved henne, fantes det ikke tegn til noe tåke i det hele tatt.

Når jeg kom hjem igjen rundt midnatt, måtte jeg lande litt og satte meg til å se på Stjärnorna på slottet. Det var Grynet Molvig sin dag, og det var både interessant og spennende å høre om livet hennes her i Norge og etter at hun flyttet til Sverige.

Tidligere i dag var jeg ute på balkongen og tok ned julebelysningen. Syntes det var på tide nå ettersom omtrent alle andre hadde tatt ned sine. Jeg prøvde å legge lenken sånn at den ikke surret seg, men det gjorde den allikevel og jeg fikk litt av en jobb med å surre den ut igjen 🙈 Så nå er absolutt alt som har med jul å gjøre, pakket ned i kjellerboden.

Planene for resten av dagen er å gjøre minst mulig. Sitte godt i godstolen å se tv og kanskje strikke litt. Hva med det heklede pleddet mitt? Ble litt lei, så nå har jeg hentet fram et annet teppe jeg strikker i grønt pleddgarn 😉

Håper du får en fin søndag 🥰

#helgeliv #været #tåke #venninnebesøk #mat #julebelysning #håndarbeid #pledd

 

Venninnebesøk, og jeg kom meg sent i seng, jesp!

Photo taken with Focos

Heisan og god formiddag, tror jeg!

Ute er det en grå dag så langt, men iflg yr.no skal sola komme på besøk ut på dagen. Vi får se om de har rett. Temperaturen ligger på +2C.

Jeg kom meg sent i seng i natt, så jeg er litt sigen i hode og kroppen enda. Det var dumt å sitte oppe så lenge, men jeg begynte å se på Granchester på Circus å lot den ene episoden etter den andre komme og gå. Jeg er på kaffekopp no 2, så hode begynner å våkne nå kjenner jeg 😉

I går jakta jeg rundt i kokebøkene for å finne noe å spise til Bestisen kommer på besøk. Mye godt, men det tok tid å lage samtidig som det var litt kraftig mat. Noe det har blitt mye av siden lenge før jul, så jeg var klar for noe lettere. Til slutt endte jeg opp med stekt laks, som jeg skal servere til coleslaw og/eller aioli og poteter.

Jeg har ikke bare sittet å latet meg og ventet på at hode og resten av kroppen skal våkne. Niks, jeg har ryddet under stuebordet, hvor det hadde samlet seg en del ukeblader og bøker. Har også gjennomgått skuffene i den ene kommoden min, og sortert ut ting som ikke trengte å ligge der. Som blant annet glukosemåleren som jeg kjøpte når Ronja fikk diabetes. Den er nesten ikke brukt, så jeg vet ikke om kan få solgt den? Kostet jo en del, så det hadde vært greit å få tilbake noen av pengene.

Håper du får en fin lørdag 🥰

#lørdag #helg #venninnebesøk #rydde #mat #været

 

Freddan er her, og jeg har nye negler 💅

Heisann!

Ute er himmelen dekket av et tynt lag med skyer, men jeg kan se en lysning over Manglerud så kanskje sola kommer. Temperaturen ligger på -0,2C.

Har helt glemt å fortelle at jeg var hos Iris Nailbar, tror jeg, og fikset neglene mine på onsdagen etter jobb. Det var på tide å fjerne juleneglene og finne en ny farge. Jeg er jo veldig glad i glitter, så det ble det denne gangen også. Syntes alltid det er så vanskelig å ta gode bilder av neglene, og jeg har vel ikke lykkes helt denne gangen heller 🤨

Freddan er her og helga banker snart på døra og vil inn. Planen for i dag, er at jeg skal ut å handle litt om ikke så lenge. Det er ikke så mye jeg skal ha, men jeg må finne noe å servere Bestisen til middag når hun kommer til meg i morgen. Har bladd igjennom alle kokebøkene mine, uten å lande på noen av oppskriftene. De som kunne være aktuelle, tok veldig lang tid å tilberede. Jeg har ikke lyst til å stå på kjøkkenet hele tiden, så jeg må finne noe som ikke tar så lang tid. Blir nok en ordning tenker jeg 😉

Håper du får en fantastisk fredag 🥰

#freddan #snarthelg #negler #negledesign #venninnebesøk #mat #været

 

🎅🏻 Julehilsen på avveier 🤶🎄

 

Photo taken with Focos

🎅🤶🎄

Etter at jeg satte opp en lapp på postkassen om at jeg ikke ønsker reklame, er det sjelden det kommer post. Jeg sjekker jo allikevel, og forrige dagen lå det en liten konvolutt der.

Jeg kjente igjen skriften til min tidligere brevvenninne og nå Facebook venn Heidi fra Danmark. Da jeg åpnet var det et julekort, som hun litt senere på kvelden fortalte at hun hadde sendt 11.12.21. Noe som i utgangspunktet skulle være tidlig nok til at det rakk fram til julaften. Så er det jo sånn da at det er PostNord, som sørger for forsendelse av post i Danmark. Iflg Heidi så kommer omtrent halvparten av posten forsinket frem, og mye av den andre halvparten ikke i det hele tatt.

Heidi er alltid tidlig ute med julekortene sine, så da jeg ikke fikk noe fra henne begynte jeg jo å lure på hva som hadde skjedd. Feiet det til slutt vekk med at hun kanskje hadde sluttet å sende julekort som så mange andre.

Det var nå veldig hyggelig at det kom fram til slutt 😊

#jul #julekort #bortevekk