Dette skulle jeg ikke ha gjort

Denne og halve neste uke har jeg ferie, men jeg har jo ingen planer om å ligge på latsiden allikevel. Nei, planen for uken er å gjøre huset rent og pynte til jul. Jeg er ikke helt i rute, men det er ikke noe stress…

I går hadde tenkt til å henge opp julegardinene mine, men ettersom jeg har klart å pådra meg en betennelse bak i skulderen…, bare en liten altså, så bestemte jeg å ta det litt med ro. Særlig….!!! Mens jeg satt å så på God Morgen Norge ble jeg så missfornøyd med hvordan møblene i stua sto. Problemet var et hjørneskap som jeg ikke hadde plass til noe annet sted, trodde jeg da… 

close up of male moving sofa or couch at home
Licensed from: dolgachov / yayimages.com

Etter å løpt rundt med tomstokken og målt, fant jeg ut at jo hjørneskapet kunne stå inne på soverommet mitt. Jeg skulle selvsagt ha ventet til jeg fikk noen til å hjelpe meg, men nei da jeg orket ikke det å satte i gang på egen hånd. Hjørneskapet kom inn på soverommet med litt pust og pes, for jeg gadd jo selvsagt ikke å tømme det først. Det ville jo ha vært for lettvint, ikke sant?

Etterpå fikk jeg snudd skjenken tilbake der den opprinnelig sto for noen år siden. Jeg tømte ikke den heller, og den var tung den. Ja jeg vet det, jeg er en idiot!! Når det var gjort fikk jeg satt toseteren min nærmere veggen, og det var et must hvis jeg skal få plass til juletreet mitt når det blir satt opp. For å få enda mer romslig plass, snudde jeg salongbordet mitt… Nå har det blitt rene danseplassen mot tv’n ;o))

Hvordan det har blitt venter jeg med å vise til julen har flyttet inn…. 🎅🤶

Da jeg var ferdig med flyttesjauen, var også skulderen min helt ferdig. Den verket noe så infernalsk at jeg måtte bare sette meg ned for å slappe av. Som sagt, jeg er en idiot som setter i gang med sånt alene… Akkurat det er en av bakdelene ved å bo alene, (ikke det at jeg syntes det er mange) at man ikke har noen der når noe skal gjøres. Man blir vant til å klare det selv, men noen ganger burde man kanskje ha vett i hode til be om hjelp, og vente til noen kan hjelpe til…..

#flytte #ommøblere #endre #forandring #vondt #betennelse #skulder #selv #enslig #blogg

Enda et tegn… 🎄

Noen dager før 1. søndag i advent setter borettslaget vaktmester opp et juletre på enden av hver blokk. Vi har alltid hatt vårt på baksiden av blokken, til glede for oss alle. I sommer ble det plantet et Magnoliatre på plassen, og da ble beholderen som treet settes i flyttet til enden.

I dag når jeg kom hjem fra en liten handletur, holdt vaktmesteren og en hjelper på med å sette opp trærne. De hadde fått tak i noen utrolig flotte trær dette året. Jeg tok ikke noe bilde av dem da, tenkte at jeg venter til lysene blir tent til søndagen. Dessuten begynte det å snø noe så infernalsk, og jeg hadde mye å bære på så jeg tenkte det var best å komme seg inn.

Christmas tree
Licensed from: adrenalina / yayimages.com

Jeg gleder meg til lysene tennes på juletrærne ute i gården her, omkring i hager og lys-slyngene inne på balkongene. Det er jo så mørkt på denne tiden av året, og det å komme hjem sent på ettermiddagen blir straks litt mer koselig med alt lyset ;o)) Hos meg er det mørk inni heimen når jeg ikke er hjemme, men jeg dekorerer jo balkongen med masse lys. Uten de ser det nesten deprimerende trist ut hos meg…

Bruker du mye lys utendørs i førjulstiden?

#juletre #utetre #lys #lyseopp #utelys #trivelig #koselig #trivsel #vaktmester #borettslag #blogg

Jula nærmer seg…

Jeg kjenner at jeg begynner å få litt høye skuldre, for jeg vet alt jeg skal gjøre innen søndagen… Hele heimen skal vaskes, gardiner skal strykes og henges, duker skal strykes, og det skal pyntes i alle rom. Galskap? Helt sikkert, men ved å stresse å få alt klart til 1. søndag i advent gjør at jeg kan nyte resten av førjulstiden uten å stresse. Da er det i enden egentlig verdt det.

På morgen var jeg nede i kjellerboden for å få oversikt over om jeg faktisk kjøpte meg nye julegardiner til soverommene. Jeg hadde nemlig fått for meg at det hadde jeg, men nei da… Der lå de gode gamle gardinene, som jeg har brukt de siste tiårene. 

Jeg så nemlig noen fine julegardiner nede på Rusta i fjor, og det var de jeg hadde håpet at jeg hadde kjøpt. Jeg har veldig lyst på nye, så jeg skal ta meg en tur ned en dag denne uken for å se hva de har. Kanskje de har de samme gardinene denne sesongen også, eller også noen nye som er like fine ;o))

house at Christmas

Licensed from: adrenalina / yayimages.com

Litt smågal er jeg nok når det gjelder jul og pynting av heimen… Jeg er ikke like gal som jeg pleide å være, for da var det så mye pynt at man nesten ikke kom fram. Det så ut som et ordentlig julehus, og det var veldig koselig men for mye. Nå er mye av den gamle julepynten pakket bort, og jeg har bare noen få bokser som blir hentet fram fra kjelleren.

Hvordan er det hjemme hos deg, pynter du alle rom i heimen? Eller blir det bare litt her og der?

#jul #julepynt #julegardiner #pynte #gal #julehus #høytid #blogg

Fredag, da skjer det ikke mye i postkassa mi

Jeg tuller ikke altså, for det skjer til vanlig ingenting spennende i postkassen min på fredagene. Det kommer ikke reklame engang, nei på fredagene så støver det i postkassen.

Denne fredagen derimot var det annerledes, for når jeg åpnet døren lå et en enslig hvit, litt stor konvolutt og ventet på meg. Å, den var fra våres alle Frodith 💖 Det var en premie for at jeg hadde vært med i Frogge-utfordringen hennes for noen uker siden. Jeg blir som et barn på julaften jeg, når det kommer gaver eller premier til meg, også denne gangen.

Oppe i konvolutten lå denne utrolig søte neglefilen 💖 En sånn har jeg aldri hatt før, så jeg ble så begeistret for den. Den har allerede fått plass i vesken min, for hvis det er noe jeg aldri har når jeg trenger det… Er nettopp en neglefil.

Tusen takk Frodith for den fine premien 😍

#premie #frogge #utfordring #frodith #glede #takknemlig #blogg

Greit å kunne selv…

Jeg kan vel like godt innrømme det med en gang, at jeg har klokkemani… Etter som tiden har gått har jeg skaffet meg en god del klokker, i alle regnbuens farger + noen ekstra. Ingen av disse klokkene er av den sorten man trekker opp, men holdes i gang av batteri.

Det å levere inn en klokke for å skifte batteri, kan koste alt fra 70,- til opp til 150,-, og når flere av klokkene stopper å gå samtidig blir det en dyr afære å levere de inn. Jeg har gjort det inntil nå, for jeg har ikke helt skjønt hvordan jeg skulle skifte batteri selv… Nå har jeg funnet ut av det…

Så på fredagen dro jeg innom Clas Ohlsson å kjøpte med to pakker med klokkebatterier, noe som holdt da jeg hadde 9 klokker som sto bom stille.

Med godt verktøy og en god leselampe satte jeg i gang med å skifte… Det som tok tid var ikke å skifte batteriene, men det å stille dem etterpå. Flere av klokkene viser også dato, og det å komme fram til rett dato tok tid. Nå er det gjort, og jeg kjenner en stor tilfredsstillelse over å ha fixet det selv og kanskje mest for at jeg har spart en masse penger ;o))

#gjørdetselv #fixe #klokker #klokkemani #sparepenger #blogg

Det ble en tur til “Jul i Vinterland”

Når desember nærmer seg dukker det opp Julemarkeder over alt, og jeg har jo lyst til å gå på dem alle sammen. Det hadde vært hyggelig å rekke dem alle sammen, men der kommer i alle fall jeg i tidsklemma så jeg må nok velge bort de fleste av dem.

En ting jeg føler at jeg må ha med meg er Juli i Vinterland, som holder til i Spikersuppa her i Oslo. Meningen var at jeg skulle ned på åpningsdagen 18. november, men det ble ikke noe av. I stedet ble det en tur nå tirsdag ;o))

Det er et julemarket på Youngstorget også, og jeg var innom for å kikke litt. I fjor var det et mini-market med noen av de de samme bodene som i Spikersuppa, men i år var det helt forandret. Nå har de satt opp et stort telt med glassvegger, som ligner på en lavvo. Der inne selges det stort sett bare samiske produkter, noe som kanskje ikke er helt min greie.

Det er veldig hyggelig å gå rundt i byen på ettermiddagen og kvelden, når alle lysene er tent. Stemningen blir liksom litt lun og trivelig, selv når det kjølig ute.

Det var ikke så mye mennesker når jeg var innom julemarkedet på tirsdagettermiddag, men en del var det jo. Det var mange spennende boder, og på en kald dag som det var ble det veldig fristende med alle duftene fra bodene som solgte varm mat og drikke. Jeg hadde ingen plan om å handle noe, og det ble heller ikke til at jeg gjorde det. Har tenkt meg tilbake igjen litt nærmere jul, og da på en dag jeg ikke har vært på jobb først.

Jeg hadde dessverre kledd meg litt dårlig for å være ute så lenge, og ble veldig kald etter en runde eller to rundt der. En kopp med rykende varm gløgg gjorde virkelig susen. Jeg kjente hvordan varmen sakte men sikkert spredde seg rundt i kroppen, og jeg var klar for en liten runde til. Med hånden på hjerte, så tror jeg at det var en av den beste gløggen jeg noen gang har drukket.

Nå dro jeg ikke alene på julemarked, men hadde med meg Bestisen også. Da vi følte at vi hadde sett det vi ville, stakk vi inn på Egon som ligger vis a vis julemarkedet for å spise middag. Det begynte å bli såpass sent på ettermiddagen, at ingen av oss hadde lyst til å begynne å kokkelere når vi kom hjem.

Det var godt å komme inn i varmen å tine opp kroppen igjen, og få i seg litt god mat ;o))

Har du vært på julemarked enda, eller skal du på et?

#julivinterland #julemarked #youngstorget #spikersuppa #gløgg #kos #gløgg #middag #blogg
 

Jeg blir litt fraværende for tiden

Ja jeg blir faktiskt det, litt fraværende for tiden, ettersom jeg har bestemt at jeg hver kveld skal sitte å strikker for å få ferdig pleddet mitt til 1. desember. Det er noen omganger igjen, og skal jeg klare det jeg har satt meg fore er jeg nødt til å konsentrere meg bare om det… For hvis jeg drar fram PC’n for å “bare” osv., så kjenner jeg meg selv… Da blir jeg sittende med den resten av kvelden, og det blir ikke strikket noe den kvelden. Å det holder ikke vettu!!

PC’n og nettbrettet får seg en aldri så liten hvilepause inntil strikkeprosjektet er ferdig. Det kan nok hende jeg stikker innom å slenger inn et innlegg fra telefonen, og kanskje kommenterer litt her og der men ikke så mye.

Er jeg flittig nå så kan det nok hende at jeg blir ferdig før helgen med pleddet mitt, og da er jeg plutselig tilbake igjen ;o))

Snow flower
Licensed from: Alelana / yayimages.com

Håper dere kjekke og kjære bloggvenner får en fin tirsdag ;o))

#fraværende #opptatt #strikke #strikkeprosjekt #pledd #blogg

Bursdagsmiddag på Buen Restaurant

Da jeg våknet i dag var i det minste benet mitt i bedre humør, selv om resten av meg ikke var helt på topp…. Akkurat det kan jeg i grunnen leve med, så jeg var klar for nye opplevelser, og det var også det som sto på planen litt senere.

Det har seg nemlig sånn at beste vennen Terje har bursdag i morgen, og han inviterte i den anledning på middag i dag. Jeg hadde avtalt at jeg skulle hente han og Matthew på t-banen, og så skulle vi dra videre til Anne å sitte der å prate litt innen vi skulle dra bort for å spise.  Det var en stund siden vi har vært samme, så jeg gledet meg til dagen sammen med dem. Når jeg kom ned på banen var de allerede på plass.

Felix the cat er veldig begeistret for gutta, og det viste han tydelig når vi kom inn døra. Artig å se hvordan han reagerer 😉

Etter å ha sittet hos Anne i et par timer, ruslet vi bort til Buen Restaurant som ligger borte på Lørenskog hus. Buen er en Asiatisk restaurant, som servere god og delikat mat. Jeg har spist der 3 ganger tidligere, og har vært like fornøyd vær gang.

Jeg bestilte vårruller til forrett, og det smakte helt himmelsk sammen den deilige sausen til. Den var ganske spicy, men ikke for mye… Bare sånn at man kjente det litt i munnen etterpå. Vårrullene var sprø og smakfulle, mmmm!

Til hovedrett valgte jeg en favoritt, kylling i carrysaus med ris… Jeg liker så godt at jeg får maten servert på et fat, så kan jeg legge over på tallerkenen etterhvert som jeg spiser. Da ser det heller ikke så ille ut når man ikke spiser opp alt, for det er en voksen porsjon man får. Risen blir servert i en stor felles bolle.

Helt ærlig så husker jeg ikke helt hva alt det gode på dessert tallerkenen var, men mener nå i alle fall at det mango is. Resten husker jeg ikke, men alt sammen var bare så godt så det spiller egentlig ingen rolle.

Vi satt og pratet og koste oss en stund etter at vi var ferdig med å spise, før vi måtte bryte opp. Det hadde blitt kjølig ute, så jeg frøys da vi gikk tilbake til Anne. Vi ble ikke så lenge, for Terje og jeg skulle kjøre Matthew til Gardermoen. Han skulle rekke et fly hjem som gikk kl 21. Før det måtte jeg fylle opp tanken på bilen, da den var ganske tom. Etterpå kjørte jeg Terje hjem. Dette har virkelig vært en koselig dag og kveld med de beste vennene 😊

Har du lyst på å få en flott matopplevelse i koselige omgivelser med serviceinnstilte servitører, burde du virkelig besøke Buen Restaurant. Den ligger som sagt på Lørenskog, som ligger 20 minutter med bil utenfor Oslo. Det går buss fra Bussterminalen som stopper på Lørenskog terminal, og derfra tar det bare noen få minutter bort til restauranten.

#bursdag #middag #venner #asiatisk #mat #buen #restaurant #lørenskog #gardermoen #blogg

Litt forandring i planene

I dag var egentlig planen at Bestisen og jeg skulle ta oss en tur ned til Oslo sentrum. Det er åpning av Jul i Vinterland i Spikersuppa, og det er noe vi hadde lyst til å ha med oss.

Dessverre så våknet jeg med vondt i det skadede benet, så det var uaktuelt for meg å traske og trå for mye på det. Litt surt, men nå er jo julemarkedet åpent ut desember så vi skal nok få det med oss 🤓

Etter å snakket med Tone (fruvinningland.blogg.no) om pleddprosjektet hennes, slang jeg meg ned i godstolen med lille My og spiste litt formiddagsmat. For på det tidspunktet var det nemlig blitt et stykke ut på dagen. Nå var ikke det Tones skyld at frokosten ble til lunch, nei jeg sov nemlig ganske lenge i dag, hihi 🤓

NRK har sportssendinger fra langrennssesongen på Beitostølen, og jeg er jo sånn passe interessert så tv’n står nå å surrer i bakgrunnen.

Jeg har jo ikke fått strikket så mye på pleddet mitt som jeg hadde planer om. Derfor må jeg jeg virkelig være litt effektiv i dag. Jeg har allerede klart å strikke noen cm allerede, og flere skal se bli innen dagen er omme.

Håper du får en nydelig lørdag 🤓

#hjemme #inne #strikke #pledd #planendring #lillemy #mummi #lunch #blogg

Nattugla måtte tidlig opp

I dag var det ingen vei utenom, jeg bare måtte opp grytidlig… Forden, bilen min altså, hadde time hos Røhne Selmer på Ensjø for å skifte til vinterdekk. Vanligvis pleier jeg å levere bilen og hente den igjen senere, men i dag har jeg så mye i timeplanen etter jobb at det ikke passet. Derfor møtte jeg opp så tidlig, slik at de tok bilen min først….

Jeg merket ikke så mye til at jeg var trøtt før jeg satte meg ned for å vente…. Da kjente jeg at hele ansiktet mitt bare datt sammen og øynene bare ville være igjen. For at de ikke skulle finne meg sovende når Forden var ferdig, drakk jeg to kopper med kaffe å det hjalp det…

Kuldegradene som de meldte i går, kom heldigvis ikke til den delen av Oslo som jeg bor så jeg behøvde ikke bekymre meg for at det skulle være vanskelige kjøreforhold. I tillegg hadde vegvesenet vært ute og saltet veiene.

Til daglig så bruker jeg jo ikke bilen, men tar t-bane og buss når jeg skal noen steder. Allikevel så hender det at jeg skal handle store og tunge ting, og da er det veldig greit å ha bilen tilgjengelig. Så i dag etter at jeg har hatt behandling/trening skal jeg kjøre rundt og handle inn alle de tunge tingene jeg har ventet med. To av de tingene er kattesand og en stor sekk med tørrfor.

Utenfor skinner nå solen fra en blå himmel, så det ser ut til at vi her i Oslo avslutter arbeidsuken med en strålende dag ;o))

#forden #bil #vinterdekk #skifte #is #snø #føre #trøtt #blogg