KjĂžkken og pauserom…

Det nye kjÞkken og pauserommet pÄ jobben
 Ikke sÄ vÊrst Ä sitte der Ä slappe av i stedet for Ä gÄ ned i en summende kantine.

Har akkurat hatt lunchen min der, og fikk med meg “FĂžrkveld” fra i gĂ„r hvor Jonas Fjeld snakket og mintes Hilde Heltberg.

375057-1-1317381000215.jpg

Ute har sola tittet fram litt oxo, sÄ det er da litt hÄp for dagen
 Hyggelig om det fine vÊret kunne fortsette en stund videre, for nÄ er jeg ganske lei tÄke, regnvÊr, gummistÞvler og paraply!!

Ikke noe hyggelig start pĂ„ dagen…

HÞrte pÄ radion pÄ morran i dag at det hadde vÊrt en dÞdslykke pÄ Oppsal, ikke sÄ langt fra meg i morgentimene. En bil hadde kjÞrt ned en sykklist, og stukket av. Bilen sto igjen pÄ ulykkesstedet, og sÄ ikke sÄ pen ut. PÄ bildet sÄ det ut til Ä vÊre ved innkjÞringen til ESSO stasjonen. Triste greier :o((

I dag er vi bare 3 pÄ jobb av 8.. Resten av hÞnseflokken har tatt seg ferie, to er i Stocholm, 1 i Tyrkia, 1 pÄ fjellet og den siste i Spania. Vi som er igjen har pÄ toppen av alt lagt igjen arbeidslysten hjemme i dag. Ble enig om at vi fÄr prÞve Ä peppe hverandre opp, sÄ kanskje vi klarer Ä lure frem litt arbeidslyst til Ä komme oss igjennom dagen, hehehehe!!

Jeg har gjort det store i dag
. JEG HAR GLEMT IGJEN MINIBANKKORTET I JAKKELOMMA hjemme. Oppdaget det da jeg kom ned til byen i dag, da jeg skulle legge ned parkeringskortet mitt i lommeboka. Har heldigvis Mastercard kortet med meg, sÄ det ordner seg jo, men det er sÄ dust.

Kanskje man skulle prĂžve Ă„ bli litt produktiv

!!!

Ha en fortsatt fortreffelig fredag :o))

HĂžstplantene har inntatt balkongen…..

Bestemte meg for flere dager siden at jeg skulle dra pÄ Plantasjen i dag
 Det var pÄ tide Ä bytte ut de visne sommerblomstene med noe nytt Ä freshed, noe mer hÞstaktiv.

I verandakassen ble det Erika, og “fĂ„rikĂ„l” som han pĂ„ Plantasjen kaldte dem, hehehe. Det var sĂ„ mange forskjellige sorters Erika, sĂ„ jeg hadde litt problemer med Ă„ velge hvem jeg skulle ha. Kassene er ikke sĂ„ stor sĂ„ jeg kunne ikke ta av de stĂžrste. NĂ„r jeg var pĂ„ Claes Ohlson tidligere i uken kjĂžpte jeg med lykter m/solseller som jeg satte oppi. Det var alt for lite sol til at de fikk en sjangse til Ă„ lade seg opp i dag.

Etter Ä ha kastet ut alle de visne sommerblomstene ble det veldig tomt. Nede i kjelleren hadde jeg endel store potter, som jeg tidligere hadde busker i. SÄ jeg fÞyk ned Ä hentet opp en av dem, og fylte den med en Erika, og et par vekster som sÄ ut som hvit furu. Trodde nok at potta var stÞrre enn det den var, og fikk ikke plass til to av dem sÄ de mÄtte stÄ for seg selv. Jeg hadde oxo to solsellelamper til overs som jeg stakk ned i potta.

Denne lille tassen satt pÄ en bjelke Ä solte seg borte pÄ Plantasjen, sÄ sÞÞÞt :o))

I sta plasserte Vinja seg rett oppĂ„ PC’n i det jeg skulle til Ă„ Ă„pne den. Hun fant ut at det var et perfekt sted Ă„ sitte og pusse pelsen sin.

Ronja tar tilvÊrelsen noe mer med ro i kveld, hehehe!! Hun lÄ lenge ute pÄ balkongen Ä sov, men nÄr det begynte Ä bli kjÞlig var sofaen mye mere innbydende.

NĂ„ er det mĂžrk ute, og lysene har blitt tent inne i stua. Jeg har ikke hĂžstpyntet inne enda, noe jeg venter med til neste helg tenker jeg.

NÄ er dama sliten, og jeg skal brygge meg en stor varm kopp kaffe Ä se pÄ Alt for Norge!!

Krona har landet….!!

“ENDELIG
ENDELIG
ENDELIG
ENDELIG
ENDELIG
ENDELIG
ENDELIG
ENDELIG”

I dag ringte de fra tannlegen
 KRONA mi har endelig annkommet, og i morgen formiddag sitter den pÄ plass der den hÞrer hjemme
 HVOR, jo i munnen min :o))

Jammen pÄ tide at den kom, for den midlertidige begynner Ä bli litt slitt. Hadde nok holdt en liten stund til, men
. En annen ting som er fint er at dette blir det siste tannlegebesÞket i denne omgangen. Neste gang blir nÄr jeg fÄr innkalling neste Är en gang :o))

Vi er ikke helt der enda.. skikkelig hÞst altsÄ, men det er nok ikke langt unna. Her hos meg sÄ er fortsatt bladene pÄ bjerketreerne grÞnne. Det har derimot begynt Ä bli mÞrkere ute, noe jeg ikke syntes sÄ veldig mye om akkurat. Jeg trives ikke ute nÄr det er sÄ mÞrk, mest for at synet mitt er blitt dÄrligere og jeg ser ikke sÄ godt i mÞrket lenger. Inne tenner jeg masse lys over alt, for Ä lage litt lun og god stemning.

Var en tur pÄ Metro i dag, og da bare sklei jeg inn hos Black Design hvor jeg kjÞpte 4 store turkise lys som jeg jeg skal bruke frem til 1. oktober, hvor heimen blir pyntet med hÞstffarger. 

PÄ tide Ä komme seg i senga og fÄ seg litt sÞvn :o))

Hvem Ă„pnet slusene??

Fytti katta for et regnvÊr vi har hatt de siste to dagene :o( I gÄr kveld og til morran i dag, var det som om noen hadde Äpnet alle slusene oppi der et sted. Det var ikke noe annet Ä gjÞre enn Ä innvie de nye gummistÞvlene, eller hadde jeg jo ikke kommet meg tÞrrskodd pÄ jobben.

Ellers sÄ har jeg vÊrt suuuuper dÄrlig pÄ Ä blogge for tiden!!!  Det gÄr vist sÄnn i rykk og napp, noen ganger er jeg flink Ä blogger hver dag Ä sÄ gÄr det opptil en uke fÞr jeg klarer Ä fÄ hodet mitt pÄ plass til Ä skrive noe.

Det er foresten ikke noe nytt pÄ KRONE fronten, sÄ jeg vet fortsatt ikke om den har landet innenfor Norges grenser enda, hehehe! Godt at den midlertidige holder, og jeg ikke har noen problemer med den.

I dag er det en sÄnn tenkedag pÄ jobben
. Jeg skal lage noen nye kontrakter som skal videre til godkjenning, og da mÄ de smÄ grÄ jobbe litt :o))

Ha en fortsatt fin mandag :o))

Jeg mĂ„tte bare le hĂžy….!!!

For noen minutter siden ringte de fra tannlegen min, for Ă„ si at KRONEN min fortsatt var VÆRFAST i HONGKONG. NĂ„r hun fortalte meg det, var hun jo veldig lei seg for at timen min mĂ„tte utsettes enda en gang, men jeg mĂ„tte bare le hĂžyt. Det er ikke engang noen vits i Ă„ bli suuuur :o))

Det viser seg at det er noen tropiske stormer nede i det omrÄdet, som skaper endel problemer.

NÄr jeg fÞrst vil gÄr til TANNLEGEN, da fÄr jeg ikke lov!!!!!!!!!!!!!

Det var slettes ikke morro Ă„ dra til dyrlegen….!!!

Som en drÞmt puttet jeg begge frÞknene inn i reisebaggene, og avsted bar det til dyrlegen. Jeg var ved godt mot, og tenkte at denne gangen gÄr det sikkert veldig fint, HA
!

Ronja var sĂ„ menn ikke enig i det nei, hun var krakilsk med det samme hun kom ut reisebagen. Hun knurret, og freste til bĂ„de dyrlegen og meg fra fĂžrste stund. Det gikk ganske greit nĂ„r dyrlegen kjente pĂ„ magen, lyttet pĂ„ hjertet og sĂ„ pĂ„ tennene, men da var det slutt. Hun slo seg helt vrang, men godtok at jeg lĂžftet henne opp
 tiltross for at hun knurra og freste. Dyrlegen ble tydligvis redd henne, og fĂłr ut for Ă„ hente teppe og handsker. Det hadde ikke vĂŠrt nĂždvendig, for jeg klarte fint Ă„ holde henne Ă„ hadde han tatt tak i nakken Ă„ hold mens han satte vaksine sĂ„ hadde vi kunne spart bĂ„de Ronja og alle andre masse bry!! PĂ„ toppen av alt mente han at det var min skyld at hun var sĂ„ hĂ„plĂžs. Han mente at jeg hadde latt henne slippe unna med den oppfĂžrselen ved tidligere anledninger
. HALLO!!! Hun var ikke sĂ„nn fĂžr, men ble SÅNN etter siste besĂžket ved pĂ„sketider da hun ble dopet sĂ„ langt ned at hun ikke kom seg pĂ„ tre dager
. NEMLIG!!

SÄ var det Vinja sin tur
 SKREKK OG GRU tenkte jeg, for det er vanligvis hun som er mest vanskelig hos dyrlegen, MEN
. FrÞkna tok det hele med knusende ro, og alt gikk som en drÞm. Hun var selvsagt veldig stresset med en gang p.g.a at hun hadde hÞrt Ronja bÊre seg, men det var fort glemt. Kanskje hun tenkte at
 hvis jeg er rolig Ä lar dyrlegen gjÞre det han skal, sÄ kommer jeg hjem fortere :o))

SĂ„ fort vi kom hjem var alt glemt


Jeg slang meg ut pĂ„ balkongen og spiste lunch Ă„ slappet litt av
, innen jeg skulle ha sted til tannlegen for Ă„ fĂ„ satt pĂ„ den permanente kronen min. Mens jeg satt der sĂ„ begynte det Ă„ styrtregne, og det ga seg ikke fĂžr jeg skulle ut av dĂžra. 

NÄr jeg kom nesten ned til TÞyen ringte mobilen min, det var Tannlegekontoret som fortalte at kronen min var vÊrfast i langvekkistan p.g.a en tyfon eller orkan. De kunne jo godt ha ringt litt tidligere, sÄ hadde jeg spart meg for Ä dra nedover. De regnet med at tannen var her til torsdag, og jeg fikk en ny time da. Det er jo litt typisk da, nÄ som jeg hadde gledet meg til Ä bli ferdig med tannlegen i dag
.. NÄ ja, noen dager fra eller til spiller vel ikke noen rolle.

Ute bÞtter regnet ned igjen, og det har begynt Ä blÄse kraftig
 Usj, ekkelt hÞstvÊr spÞr du meg!!

Om ikke lenge begynner 71 grader Nord, og det har jeg tenkt Ä fÄ med meg :o)) 

Alt for Norge i dag….

Jeg mÄtte jo se pÄ Alt for Norge i dag oxo, og i dag var det skigÄing oppe pÄ Finnse. De var i grunnen ganske flinke, men noen unntak. Jeg skal ikke le av dem, for jeg er helt hÄplÞs pÄ ski selv og har ikke hatt ski pÄ beina siden vinteren 1991. Matti var utrolig god, men sÄ jobber han som skiinstruktÞr hjemme i USA.

I dag var det Saskia Larsen som mÄtte reise hjem. Etter at laget hennes tapte i dag, mÄtte de konkurere mot hverandre og de kjÞrte fÞrst med hunder. Deretter mÄtte de pÄ scenen med DDE Ä synge pÄ norsk. Det i seg selv er jo ikke sÄ enkelt, men de mÄtte jo i tillegg synge pÄ trÞdersk. Jeg syntes de var flinke jeg
. Det sto mellom Saskia og Mary
 For meg som gjerne vil at Mary skal vinne, sÄ ble jeg ikke lei meg nÄr Saskia mÄtte dra.

FrĂžken Ronja har vĂŠrt ekstremt rampete i dag
 Hun ville koze nĂ„r jeg satt med PC’n i fanget og skrev pĂ„ noe, og jeg klĂždde og strĂžyk henne en hel masse!! Det var liksom ikke det hun var ute etter, NEI
 hun ville ligge i fanget mitt Ă„ koze. NĂ„r hun ikke fikk det hevnet hun seg med Ă„ klore pĂ„ sofaen og stolen min. DET FÅR HUN IKKE LOV TIL!!!! Jeg prĂžvde absolutt alt uten at noe hjalp, sĂ„ tilslutt var det frem med sprayen som stinker
 DA GA HUN SEG, for den liker hun ikke. 

Feberen er sĂ„ Ă„ si borte, men kroppen min er ikke fornĂžyd i kveld
 Det verker i ryggen, skuldrene og armene mine. Derfor har jeg tenkt til Ă„ krabbe til kĂžys nĂ„, sĂ„nn at jeg fĂ„r meg en god lang natt sĂžvn. 

Feeeeeever…..

Endelig begynner Ä kroppen Ä reagere som den skal, etter noen dager med hÞy feber. Denne gangen var jeg ikke tett i nesen eller sÄr i halsen
., bare feber.

Vanligvis sÄ har jeg bare 36,3 C i normal kroppstemperatur, sÄ da den gikk godt over 39 C pÄ fredagen var jeg naturlig nok ikke helt mitt vanlige livlige og smÄgale selv, hehehe!!

I dag pÞsregnet det nÄr jeg vÄknet, og fortsatte helt frem til for en time siden. Da plutselig kom sola tittende frem, men det var ikke lenge fÞr den gikk Ä gjemte seg bak noen skyer. NÄ gjÞr den nok et forsÞk pÄ Ä komme fram, men skyene er ikke sÊrlig samarbeidsvillig akkurat.

NÄr jeg satt ute pÄ balkongen pÄ formiddagen kom frÞken Vinja Lillepuzdatter av SkÄnevik, ut Ä satte seg pÄ bordet ved siden av meg. Hun var sÄ fasinert av te-lyset i lykten. Hun satt og lÄ rundt lykten i evigheter Ä stirret fiksert pÄ flammen. Innimellom gikk hun helt inntil, men nÄr hun kjente varmen fra lykten gikk hun unna igjen. Hun har nok svidd vÊrhÄr og pels en gang for mye tidligere, hehehe!!

I morgen skal frÞknene Lillepuzdatter av SkÄnevik til dyrlegen for den Ärlige kontrollen, og fÄ vaksine. De vet det ikke enda, og godt er det

. for de er ikke spesielt happy nÄr vi kommer dit. Ronja kommer helt klart til Ä vÊre missfornÞyd, for sist gang hun var der ved pÄsketider ble hun dopet sÄ hardt ned at hun ikke kom seg igjen pÄ 3 dager. En forferdelig opplevelse bÄde for pus og matmor.

Selv har jeg det jeg hÄper blir siste tannlegbesÞket pÄ en en god stund :o)) Jeg skal nemlig bytte ut den midlertidige kronen, og fÄ pÄ den permanente. Jeg kommer til Ä sprette som en sprettball nedover trappa nÄr jeg ferdig :o)) JEG GLEDER MEG!!

Snakket med Anne tidligere i dag, og hun fortalte at da de kom til Seljord hadde de sittet 1 time i kÞ fÞr de fikk parkert bilen. Det hadde vÊrt 30.000 betalende mennesker + et ukjent ikke betalende der i gÄr, og hun syntes det ble altfor mange. Det hadde vÊrt vannskelig Ä konsentrere seg om hva som fantes i bodene, for hun brukte altfor mye tid pÄ Ä bli dyttet og skumpet inn i av andre. Selv da de dro bort til tanten hennes hadde de hatt problemer med Ä parkere. Folk hadde bare slengt bilen inn der det var ledig, uansett om det var privat parkering!!

PÄ tide Ä tenke pÄ middagen
 I dag blir det noe sÄ enkelt som kjÞttkaker, poteter og grÞnnsaker med brun saus. For den som lurer pÄ om jeg har laget kakene og sausen fra bunnen, sÄ er svaret NEI :o))

39,3 C i gĂ„r kveld og 38,7 til morran…..

Ikke har jeg vondt i halsen og ikke er jeg tett i desen, men feber har jeg sĂ„ det monner :o( Da jeg gikk pĂ„ jobben i gĂ„r var formen helt fin, men utover dagen kjente jeg at jeg ble varmere og varmer. Å, det kom ikke av at det var varmt inn pĂ„ jobben. NĂ„r jeg kom hjem fra jobben hadde jeg mest av alt lyst til Ă„ gĂ„ Ă„ legge meg, men det kunne jeg jo ikke
..


(bilde hentet fra google)

Jeg skulle pĂ„ Edderkoppen sammen med Anne Ă„ se pĂ„ denna sjarmĂžren, Åge Sten Nilsen, i The Show Must Go On. Etter Ă„ ha dopet meg pĂ„ Ibux kom feberen ned i noe mer behagelig nivĂ„. Jeg hadde store forventninger til showet, og jeg ble IKKE SKUFFET
, det var bare helt rĂ„tt! Kunne godt tenke meg Ă„ gĂ„ enda en gang :o))

I dag var det meningen at jeg skulle vĂŠre med Anne og Sven Erik til Seljord pĂ„ Dursku’n, men formen var ikke pĂ„ det nivĂ„et at jeg orket Ă„ vĂŠre med. I stedet sov jeg til jeg vĂ„knet av megselv ved 09:30 tiden, med Vinja liggende oppĂ„ magen min. Der lĂ„ hun sĂ„ lang hun var Ă„ maaaaalte og kozte seg. Hun mĂ„ ha ligget der lenge, for jeg var sĂ„ vidt vĂ„ken ved 07:30 Ă„ da var hun der allerede.

Etter Ä ha dopet meg pÄ Ibux og noen kopper kaffe fÞlte jeg meg litt bedre
. Jeg stupte inn i dusjen, og fikk pÄ meg noen respektable klÊr. Bestemte meg for at jeg mÄtte ut Ä lufte meg litt. Ringte til ElbjÞrg, ei tÞff dame pÄ 86 Är, og spurte om hun hadde lyst Ä bli med en tur til LÞrenskog. Det ville hun gjerne, for hun kjedet seg inne Ä hadde lyst til Ä ta seg ut en tur ut uansett.

 

NÄr jeg var hos Black Design pÄ Jessheim i sommerferien sÄ jeg denne lysestaken
 De hadde satt glass pÄ holderene, og jeg falt plask for den. Det er det som er sÄ fint med denne staken, den kan brukes pÄ tre forskjellige mÄter. De hadde ingen flere igjen pÄ LÞrenskog, men ringte til Jessheim som skulle komme ned med noen pÄ mandag :o))

 

Disse glassen var plassert pÄ lysestaken men glass i bunnen og fargede te-lys. Glassene finnes i lilla og rÞdt oxo, og kan fint brukes som adventslysestake og til jul.

ElbjĂžrg var sĂ„ takknemlig for Ă„ fĂ„ vĂŠre med, og hun kozte seg storveis ved Ă„ fly inn og ut av alle klesbutikkene. Det var jo noen av dem som hadde klĂŠr til “voksne” damer. Hun kjĂžpte ikke noe i dag, men fant mye som hun syntes var fint Ă„ kunne tenke seg. Det var ikke bare hun som ble sliten nĂ„r vi satt i bilen igjen
. Jeg var helt ferdig, og hadde mest av alt lyst til Ă„ legge meg i baksetet Ă„ slappe av en stund
., gjorde jo ikke det :o))

Det blir nok ikke sÄ veldig lenge fÞr jeg tar kvelden tenker jeg
 feberen er hjertelig til stedet kjenner jeg! Beste medisinen er nok Ä komme seg under dyna da :o))