Kjøkken og pauserom…

Det nye kjøkken og pauserommet på jobben… Ikke så værst å sitte der å slappe av i stedet for å gå ned i en summende kantine.

Har akkurat hatt lunchen min der, og fikk med meg “Førkveld” fra i går hvor Jonas Fjeld snakket og mintes Hilde Heltberg.

375057-1-1317381000215.jpg

Ute har sola tittet fram litt oxo, så det er da litt håp for dagen… Hyggelig om det fine været kunne fortsette en stund videre, for nå er jeg ganske lei tåke, regnvær, gummistøvler og paraply!!

Ikke noe hyggelig start på dagen…

Hørte på radion på morran i dag at det hadde vært en dødslykke på Oppsal, ikke så langt fra meg i morgentimene. En bil hadde kjørt ned en sykklist, og stukket av. Bilen sto igjen på ulykkesstedet, og så ikke så pen ut. På bildet så det ut til å være ved innkjøringen til ESSO stasjonen. Triste greier :o((

I dag er vi bare 3 på jobb av 8.. Resten av hønseflokken har tatt seg ferie, to er i Stocholm, 1 i Tyrkia, 1 på fjellet og den siste i Spania. Vi som er igjen har på toppen av alt lagt igjen arbeidslysten hjemme i dag. Ble enig om at vi får prøve å peppe hverandre opp, så kanskje vi klarer å lure frem litt arbeidslyst til å komme oss igjennom dagen, hehehehe!!

Jeg har gjort det store i dag…. JEG HAR GLEMT IGJEN MINIBANKKORTET I JAKKELOMMA hjemme. Oppdaget det da jeg kom ned til byen i dag, da jeg skulle legge ned parkeringskortet mitt i lommeboka. Har heldigvis Mastercard kortet med meg, så det ordner seg jo, men det er så dust.

Kanskje man skulle prøve å bli litt produktiv……!!!

Ha en fortsatt fortreffelig fredag :o))

Høstplantene har inntatt balkongen…..

Bestemte meg for flere dager siden at jeg skulle dra på Plantasjen i dag… Det var på tide å bytte ut de visne sommerblomstene med noe nytt å freshed, noe mer høstaktiv.

I verandakassen ble det Erika, og “fårikål” som han på Plantasjen kaldte dem, hehehe. Det var så mange forskjellige sorters Erika, så jeg hadde litt problemer med å velge hvem jeg skulle ha. Kassene er ikke så stor så jeg kunne ikke ta av de største. Når jeg var på Claes Ohlson tidligere i uken kjøpte jeg med lykter m/solseller som jeg satte oppi. Det var alt for lite sol til at de fikk en sjangse til å lade seg opp i dag.

Etter å ha kastet ut alle de visne sommerblomstene ble det veldig tomt. Nede i kjelleren hadde jeg endel store potter, som jeg tidligere hadde busker i. Så jeg føyk ned å hentet opp en av dem, og fylte den med en Erika, og et par vekster som så ut som hvit furu. Trodde nok at potta var større enn det den var, og fikk ikke plass til to av dem så de måtte stå for seg selv. Jeg hadde oxo to solsellelamper til overs som jeg stakk ned i potta.

Denne lille tassen satt på en bjelke å solte seg borte på Plantasjen, så søøøt :o))

I sta plasserte Vinja seg rett oppå PC’n i det jeg skulle til å åpne den. Hun fant ut at det var et perfekt sted å sitte og pusse pelsen sin.

Ronja tar tilværelsen noe mer med ro i kveld, hehehe!! Hun lå lenge ute på balkongen å sov, men når det begynte å bli kjølig var sofaen mye mere innbydende.

Nå er det mørk ute, og lysene har blitt tent inne i stua. Jeg har ikke høstpyntet inne enda, noe jeg venter med til neste helg tenker jeg.

Nå er dama sliten, og jeg skal brygge meg en stor varm kopp kaffe å se på Alt for Norge!!

Krona har landet….!!

“ENDELIG…ENDELIG…ENDELIG…ENDELIG…ENDELIG…ENDELIG…ENDELIG…ENDELIG”

I dag ringte de fra tannlegen… KRONA mi har endelig annkommet, og i morgen formiddag sitter den på plass der den hører hjemme… HVOR, jo i munnen min :o))

Jammen på tide at den kom, for den midlertidige begynner å bli litt slitt. Hadde nok holdt en liten stund til, men…. En annen ting som er fint er at dette blir det siste tannlegebesøket i denne omgangen. Neste gang blir når jeg får innkalling neste år en gang :o))

Vi er ikke helt der enda.. skikkelig høst altså, men det er nok ikke langt unna. Her hos meg så er fortsatt bladene på bjerketreerne grønne. Det har derimot begynt å bli mørkere ute, noe jeg ikke syntes så veldig mye om akkurat. Jeg trives ikke ute når det er så mørk, mest for at synet mitt er blitt dårligere og jeg ser ikke så godt i mørket lenger. Inne tenner jeg masse lys over alt, for å lage litt lun og god stemning.

Var en tur på Metro i dag, og da bare sklei jeg inn hos Black Design hvor jeg kjøpte 4 store turkise lys som jeg jeg skal bruke frem til 1. oktober, hvor heimen blir pyntet med høstffarger. 

På tide å komme seg i senga og få seg litt søvn :o))

Hvem åpnet slusene??

Fytti katta for et regnvær vi har hatt de siste to dagene :o( I går kveld og til morran i dag, var det som om noen hadde åpnet alle slusene oppi der et sted. Det var ikke noe annet å gjøre enn å innvie de nye gummistøvlene, eller hadde jeg jo ikke kommet meg tørrskodd på jobben.

Ellers så har jeg vært suuuuper dårlig på å blogge for tiden!!!  Det går vist sånn i rykk og napp, noen ganger er jeg flink å blogger hver dag å så går det opptil en uke før jeg klarer å få hodet mitt på plass til å skrive noe.

Det er foresten ikke noe nytt på KRONE fronten, så jeg vet fortsatt ikke om den har landet innenfor Norges grenser enda, hehehe! Godt at den midlertidige holder, og jeg ikke har noen problemer med den.

I dag er det en sånn tenkedag på jobben…. Jeg skal lage noen nye kontrakter som skal videre til godkjenning, og da må de små grå jobbe litt :o))

Ha en fortsatt fin mandag :o))

Jeg måtte bare le høy….!!!

For noen minutter siden ringte de fra tannlegen min, for å si at KRONEN min fortsatt var VÆRFAST i HONGKONG. Når hun fortalte meg det, var hun jo veldig lei seg for at timen min måtte utsettes enda en gang, men jeg måtte bare le høyt. Det er ikke engang noen vits i å bli suuuur :o))

Det viser seg at det er noen tropiske stormer nede i det området, som skaper endel problemer.

Når jeg først vil går til TANNLEGEN, da får jeg ikke lov!!!!!!!!!!!!!

Det var slettes ikke morro å dra til dyrlegen….!!!

Som en drømt puttet jeg begge frøknene inn i reisebaggene, og avsted bar det til dyrlegen. Jeg var ved godt mot, og tenkte at denne gangen går det sikkert veldig fint, HA…!

Ronja var så menn ikke enig i det nei, hun var krakilsk med det samme hun kom ut reisebagen. Hun knurret, og freste til både dyrlegen og meg fra første stund. Det gikk ganske greit når dyrlegen kjente på magen, lyttet på hjertet og så på tennene, men da var det slutt. Hun slo seg helt vrang, men godtok at jeg løftet henne opp… tiltross for at hun knurra og freste. Dyrlegen ble tydligvis redd henne, og fór ut for å hente teppe og handsker. Det hadde ikke vært nødvendig, for jeg klarte fint å holde henne å hadde han tatt tak i nakken å hold mens han satte vaksine så hadde vi kunne spart både Ronja og alle andre masse bry!! På toppen av alt mente han at det var min skyld at hun var så håpløs. Han mente at jeg hadde latt henne slippe unna med den oppførselen ved tidligere anledninger…. HALLO!!! Hun var ikke sånn før, men ble SÅNN etter siste besøket ved påsketider da hun ble dopet så langt ned at hun ikke kom seg på tre dager…. NEMLIG!!

Så var det Vinja sin tur… SKREKK OG GRU tenkte jeg, for det er vanligvis hun som er mest vanskelig hos dyrlegen, MEN…. Frøkna tok det hele med knusende ro, og alt gikk som en drøm. Hun var selvsagt veldig stresset med en gang p.g.a at hun hadde hørt Ronja bære seg, men det var fort glemt. Kanskje hun tenkte at… hvis jeg er rolig å lar dyrlegen gjøre det han skal, så kommer jeg hjem fortere :o))

Så fort vi kom hjem var alt glemt…

Jeg slang meg ut på balkongen og spiste lunch å slappet litt av…, innen jeg skulle ha sted til tannlegen for å få satt på den permanente kronen min. Mens jeg satt der så begynte det å styrtregne, og det ga seg ikke før jeg skulle ut av døra. 

Når jeg kom nesten ned til Tøyen ringte mobilen min, det var Tannlegekontoret som fortalte at kronen min var værfast i langvekkistan p.g.a en tyfon eller orkan. De kunne jo godt ha ringt litt tidligere, så hadde jeg spart meg for å dra nedover. De regnet med at tannen var her til torsdag, og jeg fikk en ny time da. Det er jo litt typisk da, nå som jeg hadde gledet meg til å bli ferdig med tannlegen i dag….. Nå ja, noen dager fra eller til spiller vel ikke noen rolle.

Ute bøtter regnet ned igjen, og det har begynt å blåse kraftig… Usj, ekkelt høstvær spør du meg!!

Om ikke lenge begynner 71 grader Nord, og det har jeg tenkt å få med meg :o)) 

Alt for Norge i dag….

Jeg måtte jo se på Alt for Norge i dag oxo, og i dag var det skigåing oppe på Finnse. De var i grunnen ganske flinke, men noen unntak. Jeg skal ikke le av dem, for jeg er helt håpløs på ski selv og har ikke hatt ski på beina siden vinteren 1991. Matti var utrolig god, men så jobber han som skiinstruktør hjemme i USA.

I dag var det Saskia Larsen som måtte reise hjem. Etter at laget hennes tapte i dag, måtte de konkurere mot hverandre og de kjørte først med hunder. Deretter måtte de på scenen med DDE å synge på norsk. Det i seg selv er jo ikke så enkelt, men de måtte jo i tillegg synge på trødersk. Jeg syntes de var flinke jeg…. Det sto mellom Saskia og Mary… For meg som gjerne vil at Mary skal vinne, så ble jeg ikke lei meg når Saskia måtte dra.

Frøken Ronja har vært ekstremt rampete i dag… Hun ville koze når jeg satt med PC’n i fanget og skrev på noe, og jeg klødde og strøyk henne en hel masse!! Det var liksom ikke det hun var ute etter, NEI… hun ville ligge i fanget mitt å koze. Når hun ikke fikk det hevnet hun seg med å klore på sofaen og stolen min. DET FÅR HUN IKKE LOV TIL!!!! Jeg prøvde absolutt alt uten at noe hjalp, så tilslutt var det frem med sprayen som stinker… DA GA HUN SEG, for den liker hun ikke. 

Feberen er så å si borte, men kroppen min er ikke fornøyd i kveld… Det verker i ryggen, skuldrene og armene mine. Derfor har jeg tenkt til å krabbe til køys nå, sånn at jeg får meg en god lang natt søvn. 

Feeeeeever…..

Endelig begynner å kroppen å reagere som den skal, etter noen dager med høy feber. Denne gangen var jeg ikke tett i nesen eller sår i halsen…., bare feber.

Vanligvis så har jeg bare 36,3 C i normal kroppstemperatur, så da den gikk godt over 39 C på fredagen var jeg naturlig nok ikke helt mitt vanlige livlige og smågale selv, hehehe!!

I dag pøsregnet det når jeg våknet, og fortsatte helt frem til for en time siden. Da plutselig kom sola tittende frem, men det var ikke lenge før den gikk å gjemte seg bak noen skyer. Nå gjør den nok et forsøk på å komme fram, men skyene er ikke særlig samarbeidsvillig akkurat.

Når jeg satt ute på balkongen på formiddagen kom frøken Vinja Lillepuzdatter av Skånevik, ut å satte seg på bordet ved siden av meg. Hun var så fasinert av te-lyset i lykten. Hun satt og lå rundt lykten i evigheter å stirret fiksert på flammen. Innimellom gikk hun helt inntil, men når hun kjente varmen fra lykten gikk hun unna igjen. Hun har nok svidd værhår og pels en gang for mye tidligere, hehehe!!

I morgen skal frøknene Lillepuzdatter av Skånevik til dyrlegen for den årlige kontrollen, og få vaksine. De vet det ikke enda, og godt er det……. for de er ikke spesielt happy når vi kommer dit. Ronja kommer helt klart til å være missfornøyd, for sist gang hun var der ved påsketider ble hun dopet så hardt ned at hun ikke kom seg igjen på 3 dager. En forferdelig opplevelse både for pus og matmor.

Selv har jeg det jeg håper blir siste tannlegbesøket på en en god stund :o)) Jeg skal nemlig bytte ut den midlertidige kronen, og få på den permanente. Jeg kommer til å sprette som en sprettball nedover trappa når jeg ferdig :o)) JEG GLEDER MEG!!

Snakket med Anne tidligere i dag, og hun fortalte at da de kom til Seljord hadde de sittet 1 time i kø før de fikk parkert bilen. Det hadde vært 30.000 betalende mennesker + et ukjent ikke betalende der i går, og hun syntes det ble altfor mange. Det hadde vært vannskelig å konsentrere seg om hva som fantes i bodene, for hun brukte altfor mye tid på å bli dyttet og skumpet inn i av andre. Selv da de dro bort til tanten hennes hadde de hatt problemer med å parkere. Folk hadde bare slengt bilen inn der det var ledig, uansett om det var privat parkering!!

På tide å tenke på middagen… I dag blir det noe så enkelt som kjøttkaker, poteter og grønnsaker med brun saus. For den som lurer på om jeg har laget kakene og sausen fra bunnen, så er svaret NEI :o))

39,3 C i går kveld og 38,7 til morran…..

Ikke har jeg vondt i halsen og ikke er jeg tett i desen, men feber har jeg så det monner :o( Da jeg gikk på jobben i går var formen helt fin, men utover dagen kjente jeg at jeg ble varmere og varmer. Å, det kom ikke av at det var varmt inn på jobben. Når jeg kom hjem fra jobben hadde jeg mest av alt lyst til å gå å legge meg, men det kunne jeg jo ikke…..


(bilde hentet fra google)

Jeg skulle på Edderkoppen sammen med Anne å se på denna sjarmøren, Åge Sten Nilsen, i The Show Must Go On. Etter å ha dopet meg på Ibux kom feberen ned i noe mer behagelig nivå. Jeg hadde store forventninger til showet, og jeg ble IKKE SKUFFET…, det var bare helt rått! Kunne godt tenke meg å gå enda en gang :o))

I dag var det meningen at jeg skulle være med Anne og Sven Erik til Seljord på Dursku’n, men formen var ikke på det nivået at jeg orket å være med. I stedet sov jeg til jeg våknet av megselv ved 09:30 tiden, med Vinja liggende oppå magen min. Der lå hun så lang hun var å maaaaalte og kozte seg. Hun må ha ligget der lenge, for jeg var så vidt våken ved 07:30 å da var hun der allerede.

Etter å ha dopet meg på Ibux og noen kopper kaffe følte jeg meg litt bedre…. Jeg stupte inn i dusjen, og fikk på meg noen respektable klær. Bestemte meg for at jeg måtte ut å lufte meg litt. Ringte til Elbjørg, ei tøff dame på 86 år, og spurte om hun hadde lyst å bli med en tur til Lørenskog. Det ville hun gjerne, for hun kjedet seg inne å hadde lyst til å ta seg ut en tur ut uansett.

 

Når jeg var hos Black Design på Jessheim i sommerferien så jeg denne lysestaken… De hadde satt glass på holderene, og jeg falt plask for den. Det er det som er så fint med denne staken, den kan brukes på tre forskjellige måter. De hadde ingen flere igjen på Lørenskog, men ringte til Jessheim som skulle komme ned med noen på mandag :o))

 

Disse glassen var plassert på lysestaken men glass i bunnen og fargede te-lys. Glassene finnes i lilla og rødt oxo, og kan fint brukes som adventslysestake og til jul.

Elbjørg var så takknemlig for å få være med, og hun kozte seg storveis ved å fly inn og ut av alle klesbutikkene. Det var jo noen av dem som hadde klær til “voksne” damer. Hun kjøpte ikke noe i dag, men fant mye som hun syntes var fint å kunne tenke seg. Det var ikke bare hun som ble sliten når vi satt i bilen igjen…. Jeg var helt ferdig, og hadde mest av alt lyst til å legge meg i baksetet å slappe av en stund…., gjorde jo ikke det :o))

Det blir nok ikke så veldig lenge før jeg tar kvelden tenker jeg… feberen er hjertelig til stedet kjenner jeg! Beste medisinen er nok å komme seg under dyna da :o))