Knallvær

Jeg var hjemme fra jobben rett etter klokken 17, og da skinte solen som bare den å det var sommervarmt ute på balkongen. Mens lappskausen min sto å godgjorde seg på plata slang jeg meg ut på balkongen for å nyte de deilige varme solstrålene så lenge jeg kunne. Det gjorde virkelig godt for en sliten kropp :o))

Jeg måtte le av pusetassene mine da jeg kom hjem, hehehe…. Gikk igjennom den lille skogen mellom blokkene, og dro med meg mange spennende dufter på skoene mine. De festet seg på dørmatten på innsiden og på gulvet, og de ble helt ville… Begge to lå på gulvet å gnudde seg på de stedene jeg hadde tråkket i en evighet. Vanligvis så pleier de å komme å stryke seg inntil bena mine, for så å storme inn i stua til balkongdøra hvor de mjauer høyt. Da er det bare å forte seg etter for å slippe de ut, men i dag var ikke det noe interressant i det hele tatt, hehehe!!

Nå er blikket festet mot tv-skjermen for ukas utfordringer i 71 grader nord, blogges :o))

Energinivået på topp

Da jeg våknet i dag følte jeg meg helt utvilt til tross for at jeg ikke kom meg i seng før kl 03:30 i natt…. Som i går våknet jeg av at noen satt oppe på brystkassen min, og jeg følte meg beglodd, hehehe…. Det var Vinja som satt der å stirret på meg, og med det samme jeg slo opp øynene kom hun med et sårt mjauuuuuuuuu. Jeg skjønte jo hvorfor hun syntes så synd på seg selv, og det var for at matkoppen hennes var tom :o))

Mens jeg satt å spiste frokost satt jeg å lurte på hva jeg skulle begynne med, men etter litt fram og tilbake ble jeg da enig med meg selv om rekkefølgen…. Først ble sengetøyet skiftet, og så gjorde jeg noe jeg egentlig ikke burde å det var å riste filleryene ved sengen ut av balkonvinduet. Skal egentlig gå ut å gjøre det, men jeg gadd ikke…. Tror ikke at det var så farlig, ingen var ute på den siden av blokken :o))

Forrige søndag kjøpte jeg nye potter sånn at jeg skulle kunne få pottet om Ficus Ginseng trærne mine, og få planten ned avleggerne mine fra november/desember kaktusen min. Skulle ha gjort det for flere dager siden, men jeg har ikke hatt noen glød til det å det. I dag derimot fikk jeg endelig ut fingeren og fikk gjort det. Når jeg var ferdig var kjøkkengulvet dekket av jord, men jeg skulle vaske litt senere så det var ikke så farlig…

Etter å ha støvsugd og vasket rundt tok jeg ned gardinene i stua…… Det var på tide å fjerne sommerens syrinfargede gardiner, duker og putetrekk for å hente fram mine orange gardiner, høstduker og putevar. Fylle opp lysglassene med brun og orange sten…  Jeg var ganske sliten når jeg var ferdig, så jeg kastet meg ned i stresslessen en aldri så liten stund for å hente meg litt :o))

Før helgen kjøpte jeg inn til lappskaus, så når jeg hadde hentet litt krefter så satte jeg i gang med å lage den… Ingenting smaker så godt som en deilig varm og smakfull lappskaus etter at man har vært på bena og jobbet hele dagen. Laget såpass mye at jeg har i til flere dager… Nam nam nam….

Det har heldigvis ikke vært like kjølig ute i dag, og jeg har kunnet lufte ordentlig uten å fryse halvt ihjel… Litt huskaldt er det så jeg har satt på ovnene, for jeg orker ikke å sitte inne å fryse!!

Nå skal denne damen synke godt ned i stresslessen å riktig koze seg med Harrison Ford i Indiana Jones og det siste korstog… Han er skikkelig øyegodis, syntes nå i allefall jeg da :o))

Ha en fortsatt kjempefin søndagskveld, blogges :o))

Et lys er slukket

Det året jeg fylt 13 år, en gang for så mange år siden, fikk jeg min aller første seriøse brevvenninne. Hun het Birgitta og kom fra Skåne i Sverige, og hun var et par år eldre enn meg. Akkurat det syntes jeg var spennende, for den gang var de to årene mye å at hun ville skrive med meg som var så ung var gøy :o)) Hennes liv var helt anderledes enn mitt…. Der mitt var bekymringsløst og harmonisk, så var hennes noe helt annet…

På den tiden var det ikke noen data som vi kunne sitte å chatte sammen på kvelden, nei her var det å skrive brev å gå å vente på at et svar skulle dumpe ned i postkassen. Jeg husker at jeg ble så glad da det kom brev fra Birgitta hvor hun fortalte om alt hun hadde vært med om siden forrige brev. På loftet har jeg de fleste brevene jeg har fått fra henne, og av og til henter jeg de fram og leser dem å minnes en tid som var.

Etter noen år møtte Birgitta sin Sadee, som kom fra Thailand, og giftet seg… Som tiden gikk fikk de også barn, Jacob, Anvar, Matilda, Samuel og Ishak, og i fotoalbummene i hyllen har bilder av dem alle sammen. Til jul utvekslet vi julegaver, ikke store greiene men litt til å legge under juletreet.

Gleden over å være mor til 5 flotte unger kunne ikke stoppe de indre problemene og hun utviklet anoreksia da barna var små, som tok over livet hennes totalt. Hun fortalte igjennom brevene om tankene sine og hvordan det var å leve med denne sykdommen. Det var også den og alle de andre problemene som følger med sykdommen som var årsaken til at vi mistet kontakten. Hva som skjedde og hvordan hun hadde det i de årene vi ikke hadde kontakt vet jeg ikke…

Tidligere i våres fikk vi igjen kontakten på Facebook og det var noe vi begge satte stor pris på… Vi hadde ikke funnet helt tilbake til det som en gang var, men det ville vi nok ha gjort………………….

I går fikk jeg en melding på Facebook som jeg først trodde var fra Birgitta, men det viste seg å være fra datteren Matilda. Hun fortalte at Birgitta hadde gått bort på fredagen, og at de nå skulle stenge Facebook kontoen hennes. Hun la igjen et par telefonnr., hvor et av dem var et mobil nr. Jeg sendte henne en melding for å si hvor lei meg jeg var og kondolerte, og spurte samtidig om hva som hadde skjedd. Til morran i dag fikk jeg en tilbakemelding fra henne hvor hun fortalte at Birgitta ikke orket mer av livet og valgte selv å avslutte det.

Jeg syntes det er vondt å tenke på at hun følte at hun ikke hadde noen annen utvei :o(

Et lys er slukket

Papirer over alt…

I natt har denne damen sovet ekstremt godt, og våknet ikke før klokka var nesten 10…. Da følte jeg meg opplagt og i god form, en helt hærlig følelse :o)) Jeg hadde ikke noen store planer for dagen, og tenkte at jeg skulle bare sitte inne å nyte formiddagen å se litt på tv. Mens jeg spiste frokost ble jeg sittende å se på Hercule Poirot for VOX…. Jeg hadde sett episodene før, men det gjorde egentlig ikke så mye…

I forbindelse med at et par av naboene mine nå har bestemt seg for å glasse inn sine balkonger, så lurte de på hva jeg hadde betalt da jeg gjorde det. Jeg husket selvsagt ikke det da de spurte meg. Så etter frokost bestemte jeg meg for å lete etter papirene jeg fikk, og det resulterte i at jeg fant en haug med gamle kvitteringer som jeg gikk igjennom. De fikk en brå slutt å havnet i søppla…. Jeg fant papirene fra både firmaet som laget rammene til vinduene, Sagstuen AS, og glassmesterfirma, Knut Furulund AS. Hadde i forveien en følelse av at jeg hadde betalt rundt 60.000,-, og det var ikke langt unna heller for regningen var på 59.750,-

Skjønner ikke poenget med at jeg har spart på alle disse papirene, bare tull vettu…. Nå ligger jo alt lagret i nettbanken, og trenger man en kvittering på noe man har betalt kan man bare få det derfra, enkelt å greit :o))

Kroppen min har ikke helt klart å venne seg til at det har begynt å bli kjøligere ute, og der fryser jeg nesten hver enste dag. I går kveld måtte jeg bite i det sure eple og sette på varmeovenene i heimen for å få gjennomvarma litt…. Det luktet skikkelig svidd støv, selv om jeg støvsugde dem nøye før jeg satte dem på.  Akkurat nå er jeg iskald over hele kroppen, så for å bli varm igjen skal jeg stuuuuupe inn i dusjen å skru varmen opp så mye jeg bare orker :o))

Ha en fortsatt fin lørdag, blogges :o))

Å som jeg fryser….

De siste dagene har jeg vært så frossen om kvelden at Mr. Vifteovn har blitt hentet fram å blitt plassert på bordet ved siden av meg…. I dag er ikke noe unntak gitt, han står mer eller mindre å hopper her ved siden av, hehehe!!

esdWRiAQuM

Fortsetter jeg å være så frossen må jeg nok sette på panellovnene, for det verste som finnes er å sitte inne å fryse…. Gjorde noen treningsøvelser for å få opp pulsen sånn at jeg skulle bli varm, men det varte bare en kort stund så hakka jeg tenner igjen. Det blir vel sånn en stund til kroppen har vent seg til at det har begynt å bli kjøligere ute, kanskje :o))

escoxAAQs7

Samme hvor du går eller kjører i området der hvor jeg bor er det dype hull og grøfter i gatene, og gravemaskinene durer å går fra tidlig om morningen til sent ut på ettermiddagen. Så lenge man bruker bena er det ikke i grunnen noe problem å komme fram, men verre er det når man kommer kjørende. Enkelte steder er over halve gaten innsnevret å det like i et uoversiktelig veikryss. Rett ovenfor er det ille når man kommer ovenfra, for da har man vikeplikt fra høyre… Problemet er bare at man må helt ut i krysset før man ser om noen kommer, og skal de den veien man kommer fra har man et problem… Det har vært noen heftige situasjoner der gitt….

Jeg håper bare at de klarer å få gjort det de skal nede i disse hullene sine innen snøen kommer, men jeg har mine tvil…. Nå har de holdt på siden før jeg tok ferie i slutten juli og det ser ikke ut som om de har en gang tenkt på å begynne å fylle igjen noen hull…..

evBB5KAQuo


I dag er det fårikålens dag, og tidligere i dag så kjørte Fårikål Politiet forbi utenfor jobben… Bilen skramlet å laget masse støy, og vi fløy bort til vinduet for å se den men den ble borte før jeg rakk å se den…. Da måtte jeg jo google litt da vettu :o))

Selv er jeg ikke så overbegeisteret for fårikål, og kan i grunnen styre meg…. Jeg syntes jo det ser godt ut, men jeg liker ikke sau eller lam så det blir vel neppe til at jeg noen gang kommer til å lage meg retten. Foreldrene mine var heller ikke så glad i det, så jeg husker at mamma laget retten med svin i stedet å kalte det for Grisikål, hehehe. Var ikke så vondt det :o))

Det er noen dager siden jeg har vært på bloggen nå, har hatt mange tanker i hode mitt som trengtes å sorteres og tenke på i tillegg til at jeg har hatt litt å gjøre å vært i farten. Mandag holdt jeg jammen på med storvask nede i vaskekjelleren og var ikke ferdig før sent, og etterpå var jeg så sliten at jeg bare satt å sløvet resten av kvelden. Tirsdag var jeg først til fotpleie til en etterlengtet time, og så bare en snartur hjemmom før jeg dro til Anne for å feire fødselsdagen hennes… Hun disket opp med deilig kyllinggryte til middag, epleka ke m/is og sjokolade kake til etterpå. Jeg ble så mett at jeg følte jeg skulle spekke. I går hadde jeg time hos fysioterapeuten og det var ingen fornøyelse, som vanlig, og etterpå ble jeg så sliten at jeg bare sank rett ned i godstolen etterpå å sovna med vifteovnen ved siden av…

Nå blir det en dose med Bones, og så kanskje jeg klarer å komme meg i seng sånn ikke så lenge etter det :o))

Gartner for en dag….

Planen min i dag var jo egentlig å fortsette med rengjøringen der jeg slapp i går, skifte gardiner og stryke duker… Så våknet jeg å følte masse energi i kroppen, og tenkte at det var dumt å la det gå til spille. Utenfor i blomsterbeddet mitt på baksiden av blokken var det så overgrodd og stygt at jeg fant ut at all den energien burde heller brukes der i dag.

Etter å ha spist frokost tok jeg med meg kaffekoppen å satte meg ut på balkongen… Det var litt kjølig så jeg slang en sjal over skuldrene. Vinja kom mjauende ut og hoppet opp i den andre stolen å tok en aldri så liten formiddagslur :o)) På veggen henger de nye uekte eføyene jeg kjøpte i går, og på litt avstand ser de faktisk ekte ut. De skal egentlig henge langt ned over veggen, men det gikk ikke for de to pusene mine begynte å dra i dem. Hadde de fått fortsette med det ville ingen av dem henge der serlig lenge….

Før jeg begynte å grave utenfor bestemte jeg meg for å dra ned på gravlund for å se på tingenes tilstand der nede. Jeg tok med meg Erikaen i tilfelle jeg kunne sette den ned. Det ble det ikke noe av det, for både taggetesene og de spanske margerittene mine sto fine å ranke, og det samme gjorde sølvkransen. Jeg klippet bare av noen visne blomster, og så lot jeg alt være som det var for denne gangen.

Etter at jeg hadde gjort meg ferdig på gravlund dro jeg bortom Plantasjen på Skullerud og kjøpte med en stor pose med jord og noen hvite plastpotter… De hadde ikke de jeg helst ville ha der heller, men jeg gadd ikke lete lenger så jeg kjøpte de dem hadde. Tanken var at jeg skulle potte om i dag, men jeg ble sliten av all gravingen så jeg tror jeg utseter det til en annen dag…

I det jeg gikk ut sprakk skyene opp og sola kom tittede fram, og det ble litt varmt… Jeg tok ikke mange spatakene innen jeg var nødt til å kaste jakken. Først tok jeg å klippet ned noen overgrodde busker og fikk luket unna litt langs jorden. Deretter spadde jeg opp de fleste rosebuskene mine, som jeg hadde lyst til å gjøre allerede i våres. Noen av dem hadde røtter nesten ned til Kina så jeg måtte virkelig jobbe for å få dem opp, og opp kom de til slutt. Jeg fjernet også en liten granbuske som ikke var fin lenger… Når alt var kommet opp av jorden plantet jeg Erika’n jeg i utgangspunktet hadde tenkt til å ha på gravlund og satte noen flere solsellelykter rundt. Det ble luftig og fint, men jeg ser at busken i midten står for nære de andre så den må flyttes bakover mot veggen. Akkurat det orket jeg ikke å gjøre i dag, så det får jeg enten ta litt senere eller vente til våren igjen….

All energien jeg hadde tidligere i dag er nå brukt opp, og jeg er helt utslitt…. Orket ikke å lage meg noen middag så jeg tok et par kalde pizza biter som ble igjen fra i går å det smakte ikke så aller verst akkurat :o))

Sola skinner fortsatt ute på balkongen, så nå tror jeg faktisk at jeg skal brygge meg en stor kopp med kaffe å sette meg ut en stund. Må jammen passe på å nyte sola så lenge jeg har den, for i ukedagene er den snart borte når jeg kommer hjem fra jobben på ettermiddagen.

Ha en fortsatt fin søndagsttermiddag, blogges :o))

Ny sveis og Plantasjen i dag

I natt har jeg virkelig sovet ordentlig, 11,5 time tilsammen…. I går kveld var jeg så frossen at jeg bare skulle putte megselv under dyna en “liten” stund for å få varmen, men det var noe av det dummeste jeg hadde gjort. Jeg hadde satt på tv’n på soverommet å lå å kikket på Beat for Beat, men i det Nytt på nytt begynte gled denne damen inn i drømmeland å våknet ikke før det begynte å lysne i dag morges… Da sto omtrent alt lyset på over alt, så jeg sto opp å slo dem av å ramla ned i senga igjen å sov et par timer til…

Første gangen på veldig lenge at jeg har følt meg helt utvilt nå jeg sto opp igjen, en deilig og veldig uvant følelse.

Kl 11 hadde jeg time hos frisørdamen for å få ordnet litt på sveisen min… Jeg hadde tenkt til å ta en før bilde, men glemte det helt, men jeg hadde et jeg tok for en uke siden etter å strevd en evighet med føneren. Måtte myse mot formiddagsola på etterbilde og ser skikkelig trøtt og dratt ut……. Var slettes ikke enig med meg selv hvilken farge jeg skulle ha før jeg kom dit, men endte tilslutt opp med at jeg ville ha det veldig lyst å det ble det jammen også, hehehehe!! Det har jo vært ganske lyst i forveien, men litt mer gyllent kanskje. Litt uvant å ha det så lyst, men det er en vanesak. Håret var veldig flisete så det ble nødvendig å ta av litt, og gjorde at så friskt ut å ikke som en piasavakost :o))

Når jeg var ferdig hos frisørendamen dro jeg en kjapp tur hjemme, og ringte samtidig til Anne for å spørre om hun hadde noe fåre…. Jeg hadde tenkt meg en tur på Plantasjen oppe ved Olavsgård å lurte på om hun ville være med. Hun hadde ikke noe annet på kalenderen så hun sa ja til en tur opp dit. Jeg trengte noen potter til å plante om noen avleggere fra november/desemberkaktusen min…. Kom litt sent avgårde for jeg traff naboen ute i gården å ble stående en stund å skravle med henne.

De hadde ikke de pottene jeg var ute etter og de dem hadde passet ikke helt… Da mener jeg ikke når det gjelder farge, men de var for lave. Får heller lete hos andre for å finne noe lignende. Jeg fikk da tak to uekte eføyer til å pynte opp på balkongen m/kurver til, et par ruller med søppelsekker, en eske med te-lys og en stor potte med Erika til graven. Vi tok oss tid til å sitte ned på kafeen for å ta en vaffel og en kaffe for meg. Hadde kanskje trodd at det ville være flere folk der siden det var lørdag, og tid for å begynne å plante til høsten men det var det ikke.

Vi ble enig om at Anne skulle komme en tur til meg på kvelden, og i stedet for å lage mat skulle vi bestille en pizza… Jeg dro innom Ultra og kjøpte litt snoop til kvelden å så var det rett hjem å hente fram støvsugeren å skreme hybelkaninene og annet rusk ut av heimen. Jeg ble akkurat ferdig til Anne kom, og da hadde jeg jammen holdt på jevnt og trudt, puh. I morgen skal jeg gå grundigere til verks, for da støvkluten og skurefilla fram og når det er klart skal andre gardiner og duker fram…..

Det ble pizza fra Dollie Dimple`s, en Bankers med ekstra ost og hvitløksdressing til, nam nam… Når maten hadde sunket litt ned i magen fant jeg fram snoopet jeg hadde kjøpt, og vi kozte oss med det mens vi så på Stjernekampen og deretter Lindmo hvor Halvar Flatland og datteren var med. Det var så flott å se ham oppe og i gang igjen :o))

Siden jeg sov så godt natt til i dag er jeg jo ikke trøtt nå enda klokka snart er 03:00 på natten…. Tror nok kanskje jeg skal jeg prøve å legge kroppen i vater i noen timer nå, natta!!!

Høsten er her

Helt ærlig så har jeg ikke fått med meg at mange av løvtrærne har blitt brune og gule, før i dag… På veg hjem fra jobben tok jeg bussen fra Helsfyr, som stopper oppe i Ytre Ringvei. Det gjør at jeg får nedoverbakke hele veien hjem, og akkurat i dag som begge knærne mine var ekstra stive å vonde så var det veldig behagelig.

Midt i borettslaget er det en koselig, om noe igjenvokst skog som nå har begynt å ta på seg høstkåpa… Det er en del rognebærtrær i skogen, og de er smekk fulle med bær som lyser rødt lang vei… Så vakkert :o))

På den lille plassen mellom de to øverste blokkene er høsten ganske tydelig der bladene ligger spredt utover hele plenen…

Vi har vært veldig heldig med været her i Tigerstaden i dag med blå himmel og masse sol, noe som gjorde at mørket ikke kom snikende før en god stund etter at jeg hadde kommet hjem. Etter å ha spist litt slang jeg meg ut på balkongen og satt der å bare nøt ettermiddagen i solen. Det var så varmt og godt at jeg hadde ikke lyst til å gå inn igjen, men det ringte på døra…. Det var den nye naboen i 2 etg., som lurte på om hun kunne få komme inn for å kikke på innglassingen av balkongen. De hadde nemlig bestilt det samme i dag, men en litt annen utførelse enn jeg har.

På veg ut pratet vi i vei, og jeg ble med ut i gangen for å slippe at en liten pus ved navn Ronja skulle snike seg ut… Der kom naboen rett ovenfor ut, og ble stående sammen med oss å prate. Det viste seg at de også hadde bestilt innglassing i dag, og jeg vet at ingen av dem kommer til å angre på det. Det blir slutt på alt av støv om sommeren, ikke noe vått gulv og møbler, ikke noe snømåking om vinteren og som om ikke det er nok så kan balkongen brukes fra tidlig om våren til langt utover høsten :o))

Jeg har neglisert blomsterbeddene mine en stund, noe som tydelig kan sees på bilde… Alikevel midt oppe i alt ugresset sto den søte blåklokken å lyste opp så jeg måtte smile der jeg sto å gremmes over det overgrodde beddet. Jeg må nok ta meg selv i nakken å ta et skikkelig skippertak nå i helgen!!

Havehortensian min stortrives fortsatt, men så fort gradene går ned 0 punktet er det slutt å den blir brun… Så derfor er det bare å nyte den nå som den står i full blomst :o))

En dag nærmere lørdagen og frisørtimen min å jeg kjenner at jeg begynner å bli lettere desperat etter å få fixet håret…. Det er mange år siden jeg har gått så lenge mellom frisørtimene som nå. Vanligvis så går det aldri mer enn 5-6 uker mellom, men nå har det gått bortimot 3 mnd å med tynt og fint hår er det alt for lenge. Jeg har fortsatt ikke klart å bestemme meg for hvilken hårfarge jeg skal ha nå, men den blir nå i allefall lysere enn hva jeg har hatt den siste tiden…

Nå har jeg slengt de stive bena mine på krakken og sitter å slapper av mens jeg venter på at de nye episodene med Bones skal begynne om noen minutter. Ha en fortsatt fin torsdagskveld :o))

Apostlenes hester

Jepp, de har faktisk sånn delvis i dvale en god stund…. Da jeg begynte å jobbe igjen etter å ha gått sykemeldt en stund bestemte jeg meg for det var på tide å slutte å kjøre bil til jobb å heller ta t-banen. Jeg har jo hele tiden vist at det var sinnsykt å bruke bilen, men med vonde knær og ankler tok jeg den lettvindte løsningen. Klarte ikke helt å gi slipp på bilen så jeg har kjørt ned til t-banestasjonen, og det har vært ganske behagelig :o))

I dag lot jeg bilen bli stående i garasjen og tok apostlenes hester i bruk å ruslet ned til t-banen… Det var kjølig i dag og det merket jeg ganske godt på knærne mine som ble ganske stive innen jeg kom ned. Akkurat det er det jeg gruer meg mest til når vinteren og kulda setter i gang for fult om ikke så lenge. Når jeg skulle hjem vurderte jeg sterkt om jeg skulle hoppe av på Helsfyr og ta bussen derfra hjem, men så kom Mortensrud akkurat da jeg kom ned på perrongen så jeg tok den helt opp.

Jeg kunne ha tatt banen til Oppsal og gått den lette, men noe lengre veien hjem, men jeg gjorde ikke det… Tok den tyngste veien som er bare rett oppover, men raskere. Det venstre kneet mitt hang ikke helt med oppover bakkene, og i den siste kneika hadde det mer eller mindre fått nok. Jeg kom meg opp med litt besvær, puh. Forhåpentlig så blir det noe bedre ved jevnlig trening og gåing….

Jesp, nå må denne damen få seg litt søvn, natta!!

Jeg hadde ikke det!

Var oppe grytidlig i dag sånn at jeg skulle rekke å få vasket og fønet håret mitt før jeg skulle avgårde… Øynene var som smale streker der jeg famlet meg fra senga og ut på badet, men det kom seg når dusjen kom på :o)) Pusene skjønte ikke at det skulle være nødvendig å stå opp så tidlig, og jeg så ikke noe til dem før jeg begynte å føne håret mitt…. Dessuten var det jo helt mørkt ute, og veldig kaldt + 6,7 C. Da var det bedre å ligge å koze seg på matmors langhårede labbetusteppe, hehehe!!

Jeg hadde time hos revmatolog dr. Vatne i dag 08:30 for å høre hva de siste blodprøvene og røntgenbildene ga for svar…. Han fortalte at jeg ikke hadde leddgikt eller fibromyalgi, og det var jeg veldig lettet over :o)) Jeg hadde derimot ganske kraftig artrose i skuldre, hofter og knær :o(( Verst er det i venstre kne og skulder, og han sa at jeg nok måtte belage meg på operasjon om noen år. I tillegg viste røntgenbildene at inne i det venstre kneet var det en løs benbit som flyttet seg rundt.

Årsaken til at jeg har denne løse benbiten er at jeg for mange år siden ramlet å slo begge knærne på en fortauskant, med alle de smertene å plagene det medførte… Knærne har ikke vært seg selv siden, og nå forstår jeg hvorfor det venstre kneet er så vanvittig vondt innimellom.

At jeg har fått diagnosen artrose gir meg rett til fult betalt medisinsk trening hos fysioterapeuten, som jeg selvsagt skal benytte meg av. Dr. Vatne har sendt over alt til min fastlege, og om noen dager skal jeg bestille time sånn at han kan skrive ut en ny rekvisisjon til meg.

Jeg hadde helt glemt hvor mye kø det kan være mot Økern om morningen, og holdt nesten på å komme for sent… Det hadde tatt seg nydelig ut!! Først gikk det tregt på Østensjøveien det siste stykket før Bryn Senter å ikke så veldig mye raskere på Ringveien. Da jeg tråkket inn døra var det bare to minutter igjen til timen min begynte. Kjente at stressmåleren min gikk i taket, men siden han var litt forsinket sank den nesten ned på normalen igjen innen jeg gikk inn, puh!!

Når lunchen kom i dag stakk jeg en ut en liten tur for å røre litt på meg, og for å kjøpe en dunk med Silver Swan Soy Sauce som jeg hadde gått tom for. Nevnte det for Anne om søndagen og hun lurte på om jeg kunne kjøpe med en til henne også. De koster bare 20,- stykke og smaker utrolig godt. Vet at enkelte syntes at den kanskje er litt salt, men det syntes ikke jeg. Pleier å bruke litt i panna når jeg steker kylling for å smakssette. Den er også veldig god over nudler, noe søsteren min tipset meg om da hun laget den gode retten Pansit :o))

Jeg har ikke kjørt bil til byen siden før jeg ble sykemeldt i april, men i dag gjorde jeg det. Dels for at det ville ta for lang tid å dra hjem med bilen for så å dra ned til byen igjen på morningen, og så måtte jeg en tur innom dyrlegen på Lørenskog etter jobben for å kjøpe tørrfòr til pusene. Det var ruslefart på køen fra Østre Aker gravlund og opp til Trosterud, og så plutselig løsnet det. Etter at jeg hadde vært hos dyrlegen stakk jeg innom Anne å levert Silver Swan flasken til henne. Vi sto ute på parkeringsplassen å skravlet en stund…. Det var så kaldt at jeg begynte å fryse så jeg skalv, og da jeg kom meg inn i bilen igjen var jeg nødt til å skru på varmen høyt for å prøve å få tilbake varmen i kroppen, det lykkes ikke….

Vifteovnene står ved siden av meg på bordet og blåser deilig varm luft på meg nå, og jeg orker ikke tanken på å gå vekk for da begynner jeg å fryse igjen, brrrrrr!!

Nå blir det en episode med CSI New York å så blir det senga tenker jeg…., kroppen er vond å sliten i dag så det er best å få lagt seg sånn någenlunde i dag :o))