Oppdatering av uken så langt…

Heisann!

Ute har det vært en fin dag så langt, med sol og litt skyer. Temperaturen tidlig på morgenen i dag var på +11C, og nå på ettermiddagen +22C.

Det er noen dager siden jeg har vært på bloggen, men jeg trengte en liten pause. Har vært sliten i hode etter så mye inntrykk på dagen. og da var det godt å bare være når jeg kom hjem igjen.

I dag våknet jeg allerede kl 05:30, men jeg syntes det var litt vel tidlig å stå opp så jeg la meg ned igjen. Klarte å sovne og våknet igjen en time senere, men da fikk jeg ikke sove noe mer så jeg sto opp kl 07:00 og brygget meg en kopp kaffe. Satt en stund i stua innpakket i et pledd og scrollet på mobilen med Vinja i fanget, før jeg startet dagen på ordentlig.

Litt oppdatering av de siste dagene:

Bilde lånt fra nettet – Fjellhamar kirke

På tirsdag gikk turen til Fjellhamar kirke og Arbeidsstua, for et par timer med strikking og sosialt samvær. Alle de strikkeglade damene er medlem i Lørenskog Revmatikerforening, som også står som arrangør. Jeg telte ikke akkurat, men jeg vil tro vi var i overkant av 10 stykker der. Det var mange samtaler rundt bordet, og jeg hørte en av dem gikk på juleturen til Göteborg og julekonserten med Didrik Solli Tangen. Jeg skal kun være med konserten, og jeg gleder meg allerede.

Bilde er lånt fra nettet – Veiviseren, Lørenskog Hus

I går var det Strikkekafé på Veiviseren igjen, og jeg var der jeg vettu. Denne gangen ble vi 7 stykker. Jeg ble ferdig med arm no 2 på Crush genseren min på tirsdagen, men jeg orket ikke å sitte på Strikkekafé med raglanfelling. Så jeg tok med meg et nytt strikketøy, nemlig et Sofie sjal. Jeg hadde så mange nøster igjen fra jeg strikket den grønn Vela genseren min, så jeg fant ut at de passet perfekt til et sjal. Jeg kom ganske langt på det i løpet av timene jeg var der + litt her hjemme også.

Så kommer vi til i dag, hvor Bestisen, ei av de vi strikker med og jeg har vært på Seniorkino å sett på Book club: The next chapter. Fint å være pensjonist, for da kan man gå på kino på dagtid, og det liker jeg for da har man igjen en god del av dagen etterpå. Jeg så første Book club filmen for flere år siden og likte den godt. Denne nye er på ingen måte noe dårligere, heller det motsatte. Den var veldig morsom og vi fikk trimmet lattermusklene mer enn en gang. Å så var det jo litt kjærlighet også da 😉. Filmen kan varmt anbefales.

Etter filmen dro Bestisen og jeg til OBS i Lillestrøm for å handle litt. Jeg skulle egentlig bare ha dopapir og våtfór til Vinja, men selvsagt ble det litt ekstra. Før jeg kjørte Bestisen hjem, var vi en snartur innom Evidensia DK for å kjøpe tørrfór til Vinja. Det er noe jeg må kjøpe hos Veterinær, ettersom hun må ha spesialfór.

Nå har jeg slengt føttene på fotskammelen, og der skal de få lov til å bli en stund.

Håper du har hatt en fin torsdag 🥰


Arm no 2 er i gang, og så kom det mer regn ☔️


Heisann!

I flere dager har jeg sagt at jeg skulle begynne på andre armen til Crush genseren. Først i kveld kom jeg ordentlig i gang, og ettersom jeg har strikket en del har jeg kommet lenger enn på bilde.

Jeg begynte på et nytt nøste, for at fargene på armene skulle bli like. Så bomma jeg litt allikevel… Burde ha nøstet opp litt og begynt lenger inn på nøstet, så hadde det blitt helt likt. Nå ja, det er egentlig ikke noe som gjør meg så mye 😉. Når jeg la bort strikketøyet målte jeg armen, og jeg har igjen ca 14 cm før den er ferdig.

I morgen skal jeg i Arbeidsstua borte i Fjellhamar Kirke, og er jeg flittig der blir kanskje armen ferdig 😉.

Vi slapp ikke unna regnet i dag heller. Først kom han Tor å buldret og brakte, og så bøtta det ned noe voldsomt. Vi har fått mer enn nok regn nå så det holder ☔️.

Nå skal jeg se på Åsted Norge, som jeg hadde glemt var i dag.

Kattepass, og jeg er noen sekunder på film

Photo from Pixabay wild-flowers

Heisann og god formiddag!

Da jeg sto opp ved 9 tiden i dag var himmelen ganske så blå, og jeg også litt til sola. Så kom det snikende en del skyer, men nå er de borte igjen å sola skinner igjen 🌞.  Temperaturen ligger på +14C.

I går kveld la jeg meg ganske tidlig, for jeg var helt skutt og satt omtrent bare å gjespet så kjeven knaket. Sjekket Fitbit app’n og jammen har jeg vært i drømmeland i over 8 timer. Kjenner at det gjorde kroppen veldig godt.

Bestisen har vært på Strikke Cruise til København i helgen, og i går dro jeg opp for å se til Felix the Cat. Han hadde det helt fint han, men var selvsagt veldig selskapssyk. Så etter at matkoppen var fylt opp og doen var rensket, vanket det masse kos på han.

På grunn av de store vannmengdene som kom i løpet av natten i går, var det igjen blitt flom flere steder på Lørenskog. Det var kø over alt ettersom folk forsøkte å finne andre veier å komme fram på. Akkurat der jeg skulle kjøre var det greit, men nede ved Lørenskog Stasjon var det flom og det vil jeg også tro at det var andre steder hvor veien ligger helt tett på Langvannet.

Husker du at jeg sa at jeg og de jeg strikker sammen med hadde en ekstra Strikkekafé forrige mandag! Da hadde vi altså, og fikk besøk av Tonje Brenna fra Arbeiderpartiet. Vi satt å skravlet og koste oss i nesten 1 time, og ble samtidig filmet. Rett før helgen ble et innlegg lagt ut på AP sin Facebook side, hvor Tonje Brenna snakker om eldre politikk og kulturtilbud. Det er mest henne som snakker, og så er det noen få sekunder med oss sittende ved bordet. Trykk på linken HER  om du har lyst å se innslaget. Om du lurer på hvem jeg er, så er det hun romslige som sitter inntil veggen 😉.

Jeg har ikke lagt noen spesielle planer for denne mandagen, men en runde med støvsuger og støvkluten blir det i alle fall. Etter det får vi se hva som skjer 😉.

Håper du får en fin mandag 🥰

Det gikk greit på Hageland, men etter det….

Heisann og god formiddag!

Ute blåser det en del, og tidligere i dag kunne jeg kan se blå himmelen og sol. Nå er det mer grått. Det kraftige regnet som nærmest fosset ned i går kveld og natt har passert. Temperaturen ligger på +14C.

At regnet fosset ned i går/natt er ingen overdrivelse, og i mørket så det nesten ut som en vegg. Her oppe hos meg på de Stormfulle Høyder, rant vannet for det meste forbi uten at gjorde noen skade. Gressbakken mellom blokken ovenfor og min er allikevel veldig våt å driver å tømmer seg for vann, og en liten bekk renner fortsatt ned mot sluket. Andre steder har de nok ikke vært like heldig som her.

Jeg kom meg ut av døra etter hvert i går, og kjørte rett bort til Hageland på Tveita for å kjøp en Fuktighetsmåler til plantene mine. De hadde en billigere en på Biltema, men jeg likte denne på bilde over bedre. Jeg fant det jeg skulle ha med en gang, og lot være å se på plantene de hadde. Stolt gikk jeg ut av butikken med bare det jeg kom for å kjøpe.

Som du ser på bilde så er det på tide å vanne denne planten i dag. Nå skal det bli slutt på å overvanne her i Casa Fres og Knurr 😉

Jeg måtte en tur innom en matbutikk også, og valgte å dra til Meny på Oppsal senter i stedet for ned på Bryn.

Når jeg kom til Meny sto fortsatt bordet med Calathea ved inngangen, og da klarte jeg ikke å stoppe meg selv. Så det ble en ny Calathea til samlingen 🙈. Det sto ikke hva den het på potten, og jeg har ikke fått googlet meg fram til noe navn enda. Når jeg kom hjem kjente jeg at den var knusktørr, så jeg lot vannet renne en stund over jorden og så lot jeg den stå over sluket å renne av seg før jeg satte den i en potteskjuler. Det var noen skadede blader som jeg klippet vekk. De hadde bare blitt stygge så det var ikke noe å ta vare på. Jeg har ikke ledig plass i noen av vinduene enda, så den har fått plass på stuebordet sammen med den andre.

Jeg sa i går at jeg skulle begynne på arm no 2 til Crush genseren, men jeg kom aldri så langt. Nakken og skuldrene var litt i dårlig humør, så jeg syntes det var greit å la dem hvile litt. I dag kjennes det bedre ut, så da skal jeg starte på armen.

Håper du får en fin søndag 🥰


Crush genseren vokser 🧶

Heisann!

Crush genseren min vokser litt for hver dag, og nå er bolen og en arm ferdig. Skal legge opp til arm no 2 senere i dag, og da tenker jeg at innen en dag eller to kan jeg begynne på raglanfellingen.

I følge mønsteret skal man strikke for- og bakstykket hver for seg, når man kommer under armene. Jeg syntes genseren sitter bedre med raglan, så da blir det sånn.

De er jo så lune og gode disse genserne i Candyfloss garn, og vil holde meg god og varm når det blir kjøligere ute 🥰

 

Man skjønner at sommeren er over når….

Heisann og god formiddag!

Ute sildrer regnet ned med jevne mellomrom, og det ser ut til å bli en veldig grå dag. Temperaturen ligger på +14,2C.

I dag innvilget jeg meg en sovemorgen, og sto faktisk ikke opp før klokken nærmet seg 10:30. Ikke ofte det blir til at jeg ligger så lenge, men jeg følte jeg trengte det. Vinja var tydeligvis trøtt hun også, for hun kom ikke å vekket meg som hun pleier når jeg ikke er oppe ved 9 tiden. Først når jeg kom ut i stuen reiste hun seg opp å strakk på seg, og mjauset god morgen 😺.

Nakken og skuldrene mine er litt stive og såre i dag, noe som kommer av at jeg har sittet å strikket litt vel mye de siste dagen på Crush genseren min. Bolen ble ferdig for noen dager siden, og i går ble jeg ferdig med første armen. Kommer bilde i et eget innlegg. Kjente at skuldrene ikke var happy da jeg var ferdig, så jeg ventet med å starte på arm no 2. Like greit å ta det litt med ro, ellers må bare strikketøyet legges helt bort en stund. 

Man skjønner at sommeren er over, når TV kanalene begynner å sende nye program og ikke bare repriser. I går oppdaget jeg at både Dansk TV og Svensk TV sendte sine Alle mot 1 program. Danskene hadde egentlig begynt i forrige uke, men den var ikke tilgjengelig i ukesarkivet. Jeg elsker jo sånne konkurranseprogram, hvor jeg kan delta å teste ut kunnskapen. Når det gjelder Alle mot 1 er det vel mer flaks enn noe annet som gjelder. I går var jeg helt på jordet, og ikke i nærheten av resultatet 🙈.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt meg ut i dag, men så tror jeg at jeg skal det allikevel. Da jeg var inne hos bloggvenninne Mette i går, så jeg at hun hadde kjøpt seg en sånn fuktighetsmåler som sjekker om man trenger å vanne plantene. Det hadde jeg trengt også, og så at de hadde 5 stykker igjen på lager nede på Biltema på Alna. Så da går ferden dit litt senere i dag.

Først må jeg få i meg litt mat, for magen romler høyere enn Vinja maler… Å hun maler ekstremt høy der hun ligger bak meg å koser seg 😺.

Håper du får en fantastisk lørdag 🥰


Alle mine Outlander bøker

Heisann!

At jeg er stor fan av serien Outlander er ingen overdrivelse. Jeg begynte å se serien da den kom, men husker at jeg slet litt med første episoden aller første gangen. Kanskje jeg bare var for sliten i hode, for andre gangen gikk det bra og jeg fosset igjennom alle episodene. Bare for å nevne det, så er det er Viaplay som har avtale om å sende de nyeste episodene først. Et år senere kommer de på Netflix og noen andre strømme tjenester.

Til nå så ligger 6,5 sesong ute på Viaplay, og så kommer de resterende episodene i sesong 7 på nyåret.

Jeg hadde de 5 første bøkene på engelsk, i tillegg til at jeg hadde alle i bokhylla på Storytel også på engelsk. Det var et stort ønske om at bøkene skulle utgis på norsk også, noe som endelig skjedde i 2022. Jeg var ikke sen om å abonnere på serien hos Cappelen Damm, for selv om jeg ikke har problemer med å lese eller høre engelsk, er det greit å ha bøkene på eget språk.

Til nå har det kommet ut 13 bøker, og de er på størrelse med en murstein sånn cirka. Etter det som kom fram i den norske Outlander gruppa på Facebook tidligere i år, så skal det utgis 17 bøker til sammen. Om det stemmer får tiden vise.

Hvordan er det med deg, er du en Outlander fan?

En epleskrott har blitt til et stort tre 🍎

Heisann!

Ute er det litt grått i dag, og på morgenkvisten før jeg sto opp kom det også litt regn. Temperaturen nå ligger på +15,3C.

Her startet dagen ved 6 tiden, hvor jeg våknet opp til at Vinja kastet opp. Da var det bare å stå opp og tørke og vaske det bort. Jeg var så trøtt at jeg sovna igjen nesten før hode traff puten. Så for ca 30 minutter siden var hun i gang igjen… Da var det ikke bare en stor hårball som kom opp, men også en del gress. Like etter begynte hun å mase etter våtfóret sitt 😺.

På baksiden av blokken ned mot veien, har det vokst opp et stort epletre. Ingen har bevist plantet det, noen har bare kastet en epleskrott i forbifarten. Treet begynner å bli ganske gammelt, og hvert år produserer det mange epler. Er de gode? Nei, det er de ikke. Det er de sureste eplene jeg noen gang har smakt, og egner seg nok mer til mos eller i baking med en god dose sukker på. Vi hadde et tre til som var like stort, som sto nede ved stikkveien opp til blokkene. Dessverre så var det noen som ikke syntes at det hadde noen plass der, og saget det ned. Nå i høst skal det vist ryddes ordentlig opp i skråning hvor det gjenværende treet står, og da er jeg redd at det ryker også… Krysser fingre, tær og alt annet som krysses kan om at det får stå 🤞🏼.

Hvordan er det med meg og forkjølelsen? Helt ærlig så føler jeg meg faktisk i ganske god form i dag, og det kjennes ut som siste rest av feberen forsvant i løpet av natten.

Planer for denne freddan, vel i utgangspunktet ingen. For jeg visste ikke hvordan formen ville være, så jeg tar dagen helt som den kommer. Mulig jeg dumper ned i godstolen med strikketøyet, og hører litt på en bok hos Storytel 😉

Håper du får en fantastisk fredda 🥰

Hvorfor måtte de selge planter der….

Heisann!

Tidligere denne uken var jeg innom Meny for å handle, og rett utenfor butikken hadde de et stort bord fult med Calathea. Jeg ble helt skjelven i kroppen bare av å se på dem, og klarte ikke å stoppe meg selv fra å ta med meg en. Jeg hadde to av de 3 sortene på bordet, så da valgte jeg selvfølgelig den jeg ikke hadde fra før 🥰

Calathea Sanderiana
Calathea Sanderiana

Det sto selvsagt ikke navnet på Calathea’n på potten, noe som er vanvittig irriterende. Det finnes jo så mange forskjellige typer, og mange av dem er også veldig like så det er ikke så greit å finne navnet. Jeg tror allikevel at jeg har funnet navnet, eller det var vel Bestisen som fant det om jeg skal være helt ærlig 😉. Å jeg var enig med henne at den nye Calathea’n heter Sanderiana.

Jeg hadde ikke noe ledig plass i noen vinduskarmene, så foreløpig har den fått plass på stuebordet. Hadde jeg hatt mer plass ville jeg nok ha kjøpt flere Calathea…. Den er utrolig vakker med de mørke grønne bladene med rosa striper og dyp burgunder på undersiden.

De graver og graver

Heisann!

Nok en dag med blå himmel og sol, men noen skyer driver innimellom å skygger for sola 🌥️. Temperaturen var +13,8C da jeg sto opp ved 8 tiden, nå er den oppe på +16,2C.

Her nyses det fortsatt og feberen koser seg i kroppen, så det blir nok en dag hvor jeg tar det med ro og ikke gjør så veldig mye anstrengende. Litt lei meg for at jeg ikke kunne være med til Strömstad, men er man syk så er man.

For flere uker siden ble det gravd opp i veien nedenfor blokkene jeg bor i. Først var det de som skulle legge ned fiber, som holdt på evig lenge. Når de var ferdig kom et annet firma å gravde mer, for at de skulle lage bedre fortau. De skulle egentlig ha vært ferdig i forrige uke, men som du ser på bilde er de ikke det.

All denne gravingen skaper først problemer for de som vanligvis parkerer i veien, som nå har fått tillatelse til å parkere inne i gården. De fleste er flinke å parkere sånn at de ikke står til hinder for andre, men så har man de som tar seg til rette å parkerer foran garasjene våre. Det gjør at vi verken kommer inn eller ut…. Det andre problemet er ved inn/utkjøringen til blokkene, så er det så høye kanter at de med lave biler har fått dem skrapet opp foran og under. Min bil er også lav, men heldigvis ikke såpass at det har skapt problemer for meg. Krysser fingrene for at de klarer å få gjort seg ferdig denne uken 🤞🏼

Jeg må bare vise rosen jeg har på balkongen en gang til, for den har blitt så stor og fin. Kan nesten ikke fatte at den spinkle saken, som sto igjen etter at jeg hadde fjernet alt tørt i våres har blitt til dette. Nå er det 6 knopper og 2 blomster 🥰.

Jeg ser at det er mange tørre og visne blomster i balkongkassene og på Ildtoppene mine nå. Dersom jeg orker i løpet av dagen skal jeg ta saksen og rydde opp litt, eller så får det vente til i morgen.

Håper du får en fin torsdag 🥰