Sitter man for lenge oppe, ja da blir man trøtt…

Jeg gjorde det igjen i går, ble sittende på YouTube å se på diverse kanaler jeg følger. Å da går timene veldig fort, og plutselig har man kommet over i en tid som for noen kalles morgen. Å sånt straffer seg jo…., man ender opp med å sove lenge og lengre enn langt når man endelig kommer i seng!!

Våknet av at Vinja sto oppe på magen min å mjauet…., hun syntes nemlig at mamsen hennes burde komme seg opp. Da var klokken nesten 11, og hun hadde selvsagt helt rett. Var jeg våken? Nei, på ingen måte! Jeg følte at øynene bare ville gli igjen, og bli der…

Som regel når Vinja kommer å vekker meg sånn er det en grunn til det, og som regel er det fordi det er tomt i matkoppen deres. Det var jo selvsagt det, og frk Pus var veldig happy da hun forsiktig stakk nesen ned i matkoppen å hentet opp en bit å spiste den. Etter det var hun ikke så opptatt av mamsen lenger! Søsteren, Ronja, kom etter ut på kjøkkenet når Vinja gikk ut igjen med høy haleføring😻

Mamsen selv, altså jeg, var fortsatt ikke blitt noe særlig mer våken….

Det rettet seg heldigvis ganske raskt etter en varm og god kopp kaffe, og duften av Sandalwood røkelse ved siden av (elsker den duften). Den fine kaffekoppen i Mummi-serien er helt ny, og i dag er det første gangen jeg bruker den ☕. Ser du den søte rosa pusen i bakgrunnen? Den fikk jeg av Tone Vinningland, som har bloggen https://nouw.com/tonevinningland. Det er en boks som inneholder håndkrem, men som nå snart er tom. Skal fylle den opp med den kremen jeg bruker til daglig, for jeg syntes at katten er så søt 😻

Nå har jeg fylt opp kaffen for andre gang, og når den er drukket opp er jeg klar for lørdagen. Pusene har gått å lagt seg igjen, og tar seg en formiddagsstrekk.


#trøtt #sove #oppe #kaffe #røkelse #sandalwood #mummi #kaffekopp #lørdag #blogg

Lysvandring i Botaniske Hage

Det er mye som er vakkert her i verden, og en av de tingene er fargerik belysning av naturen etter at mørket har lagt seg. I går besøkte jeg Botanisk Hage her i Oslo, og var på en lysvandring rundt i parken.

Det var så vakkert, og jeg tok mange bilder som jeg var så fornøyd med… Inntil jeg fikk dem opp på PC’n, for da ble veldig mange av dem kornete og uklare. Noen bilder gikk dog igjennom nåløyet, og nedenfor kan du se de jeg plukket ut. Litt mer tekst etter alle bildene.Det var veldig mange mennesker der, og jeg følte vel litt at jeg gikk i kø samtidig som jeg var kjerringa mot strømmen. Det kom like mange mennesker mot meg, som det var med meg. Allikevel ødela ikke det den fine opplevelsen av å se den flotte belysningen.

Ettersom jeg ser dårlig så slet jeg litt med å fokusere blikket, når jeg gikk fra et sterkt belyst område. Ble veldig blendet, noe som gjorde at jeg ikke så veldig godt når jeg beveget meg i de mørke partiene. Det er jo meg, ikke noe negativt til arrangøren.

Det har jo vært noe tilsvarende langs Akerselva og Alnaelva, men jeg har ikke vært med når det har blitt arrangert kvelder der. Det ga litt mersmak, så jeg skal prøve å få med meg det også 😊

Har du gått på lysvandring?


#lysvandring #belysning #botanisk #hage #oslo #vakkert #blogg

Opp og ned….

Jeg har vært litt fraværende de siste dagene, for jeg har vært både sliten og i dårlig form. Feber, betennelser og ganske drenert for energi. Mange er flinke til å skrive av seg slike perioder på bloggen, men jeg blir litt tiltaksløs å får ikke til å skrive et ord.

Nå har jeg ikke bare ligget rett ut å syntes synd på meg selv, nei da jeg har vært litt på farten også. Selv om formen ikke er helt på topp, kan man ikke bare ligge i sofaen å se på tv.


Fredag for en uke siden traff jeg jo barne- og ungdomsvenninne Marit, som jeg ikke hadde sett på veldig mange år. Da vi skiltes snakket vi litt løst om å møtes i denne uken også, innen hun skulle reise hjem igjen. Onsdagen var den dagen som passet best for oss alle sammen, og ettermiddagen ble låst i kalenderen.

Marit kom hit til meg og sammen kjørte vi opp til bestis Anne, hvor vi hadde avtalt å møtes. Det ble en kjempekoselig kveld med mye god mat, og gode samtaler om ungdomstiden og hva som har skjedd i årene som har gått etterpå. Vi hadde det så koselig å ble enig om at vi måtte møtes igjen neste gang hun var nedover 😊

Har du god kontakt med barne- og ungdomsvennene dine?


#helse #form #syk #venninner #venninnetreff #kos #møtes #blogg

Å for ein strålande morgon 😊

Man kan jo ikke annet enn å bli i godt humør når man drar opp rullgardinen, og sola er på veg opp fra en skyfri himmel. Gradestokken viser vårtemperatur på + 6C, og fuglene kvitrer utenfor. Jeg kjente at jeg ble glad i hele kroppen av å se det flotte været. 

Med det samme kattene skjønte at mamsen var våken og var i ferd med å stå opp kom de begge mjauende inn på soverommet. Da de hadde konstatert at mamsen, altså jeg, var kommet meg i stående stilling, løp de bort til balkongdøren å stirret på meg med bedende øyne. De ville begge to ut for å hilse en ny dag velkommen 😻😻


Til tross for mitt gode humør, så er ikke alt bare fryd og gammen. Jeg har fortsatt feber i kroppen og en stiv nakke som ikke er veldig samarbeidsvillig. Derfor valgte jeg å være hjemme en dag til, for å prøve å være klar til en jobbedag i morgen i stedet.  Jeg velger å ikke la plagene ta overhånd i dag, og la de ødelegge humøret. BASTA!!

#glad #fornøyd #vårlig #sol #varmegrader #onsdag #blogg

Så laver snøen ned igjen

Ute laver snøen ned igjen, tett som bare den. Tidligere i dag så det ut til at sola skulle komme, men så kom noen grå skyer å gjemte den bort. Ikke lenge etter begynte snøen å dale ned.

Jeg ble pjusk i går med feber og hodepine, som ikke helt ville gi slipp i dag. Derfor skøv jeg på jobbedagen min til i morgen, sånn at jeg fikk en sjanse til å få bokt med feberen min. Litt irritert for at jeg ble dårlig nå, men det er ikke så ille som sist.


Mens jeg nå er hjemme, har jeg fått unna noen maskiner med klesvask. Skulle ha tatt en til, men så har jeg gått tom for skyllemiddel. Det går greit uten, men så lukter det så godt med…

Jeg hadde planer om å plante avleggere fra Grønnrenneren i dag, men så hadde jeg ikke potter. Trodde jeg hadde noen i skapet, men de jeg hadde var megastore og kunne ikke brukes. Derfor får jeg vente til jeg har fått kjøpt meg noen nye. Jeg lurte jo på om jeg skulle plante de rett i jorden eller sette de i vann, og jeg fikk svar på at jeg kunne faktisk gjøre begge deler 😊


#snø #snøvær #vinter #pjusk #syk #feber #grønnrenner #planter #avleggere #blogg

Arm- og pulsvarmere i refleksgarn

De siste årene har jeg blitt helt frelst på arm- og pulsvarmere. Jeg har opptil flere i forskjellige farger, og de fleste av dem har jeg laget selv. Kun noen er kjøpt. De er jo så raske å lage at man klarer fint å få ferdig et par på to kvelder, uten å slite seg ut.

Jeg har brukt forskjellige teknikker når jeg har laget dem, for det er alltid gøy å prøve ut noe nytt for å se om det fungerer. De aller første jeg laget strikket jeg, men så fant jeg ut at knitting loomen min var godt egnet til dette. Så derfor er de aller fleste laget med den. Til å begynne med kunne jeg bare å strikke “rettmasker” på loomen, men etterhvert har jeg også lært meg å strikke “vrangmasker”. Da var jeg litt stolt når jeg fikk til det altså 😊


Den aller første pulsvarmeren jeg laget på loomen var en i rosa refleksgarn. Denne begynner nå å bli slitt, så i forrige uke kjøpte jeg meg noen nøster med samme garnet for å lage noen nye.

Jeg prøvde meg på loomen da også, men ble ikke fornøyd med resultatet. Rakk det opp igjen og bestemte meg for å prøve å hekle dem. I stedet for å lage en rund enkel sylinder, valgte jeg å lage en vrangbord nederst. Den ser da mer ut som en arm, men det fungerer ganske greit. Jeg skal ha dem under boblejakken, og ermene er litt korte så da vil denne varme godt nedover hånden. Hvorfor ikke bruke vanter eller votter? Jeg kan ikke fordra å ha noe over fingrene, og derfor er en pulsvarmer perfekt for meg 😊

For å vise at det var refleksgarn jeg bruker, var jeg nødt til å bruke blitz når jeg tok bilde. Ellers så det bare ut som helt vanlig rosa garn.

#håndarbeide #strikke #hekle #refleks #refleksgarn #rosa #knittingloom #blogg

Jeg trenger litt hjelp – planter

I høst kjøpte jeg meg noen nye planter, deriblant en grønnrenner som jeg syntes er utrolig flott. Den vokser fort og kan bli ganske stor. Allerede da jeg kjøpte den hadde den to avleggere, som hang i en lang stilk. Nå har det begynt å danne seg to til.

Det er her jeg trenger litt hjelp fra noen med grønne fingre….


Jeg har veldig lyst til å plante avleggerne i egen potte, men jeg er usikker på hvordan jeg skal gjøre det. Har jo ikke lyst til å ta livet av dem, før de får en sjanse til å vokse på egen hånd. Så hva er beste metoden?

1. Sette de rett i jorden å la dem utvikle røtter på den måten?
2. Sette de i vann, slik at det dannes røtter før jeg planter?

Håper det er noen med grønne fingre som har hatt en slik plante, og som kan gi meg litt råd.

#planter #grønnrenner #natur #hjelp #stueplante #blogg

Retromiddag og besøk

I går var det ikke noe trivelig vær ute, men desto bedre inne med tente lys som frisket opp stemningen. Bestis Anne og jeg bytter jo som jeg har nevnt tidligere med å dra på besøk til hverandre på lørdagene, hvis vi ikke har noe annet på timeplanen. I går var det hennes til til å komme til meg. Egentlig skulle hun ha vært hos meg forrige lørdag, men da lå jeg under et lag med varme pledd å pleiet forkjølelsen min.

Jeg hadde litt husarbeid som måtte tas innen hun skulle komme, for det har kommet litt i bakhånden med feber og mer tid på jobben. Så jeg satte i gang rett etter jeg var stått opp, og klarte å bli ferdig på litt over en time. Da måtte jeg sette meg ned med en kopp kaffe å hente meg litt, innen jeg stupte inn i dusjen.


Tidligere i uken hadde vi bestemt at vi skulle ha terteskjell med fiskepudding, reker og erter i hvit saus til middag. Det er utrolig godt men veldig mektig. Når jeg nevner at jeg har hatt det til middag, så er det mange som drar litt på smilebåndet for de syntes det er så retro. Noen uttaler at ja det hadde vi mye av tilbake i 70 og 80 tallet. Akkurat som om de syntes at det er litt merkelig å lage det… NB! Bilde er lånt fra nettet!

Jeg syntes jo at dette er en nydelig rett, som man kan ha som en forrett og som en hovedrett. Det er lettvint å lage og smaker veldig godt. Hvis man ikke føler seg komfortabel med å lage hvit saus selv, finnes det gode alternativer i pose man kan koke opp med melk (som vi gjorde i går).  Jeg syntes jo at denne retten burde få fjernet retrostempelet og hentes fram på matbordet vårt igjen.

Etter middagen sank vi langt ned i henholdsvis godstolen og i sofaen med håndarbeide, mens skravla gikk på høygir. Det har skjedd litt ting den siste uken som var viktig å luftet ut, uten at jeg skal si noe mer om det.

Ellers så sto jo TV’n på sånn at vi fikk med oss Mesternes Mestere, og etterpå gikk jeg inn på Apple TV’n og hentet fram den svenske Melodifestivalen (Mello) som jeg egentlig ikke tror vi fikk så mye ut av. Vi skravla litt vel mye, hihi! Tenker jeg skal se den om igjen i dag, kanskje!

Det har blitt mye strikking og hekling på disse lørdagskveldene våre de siste månedene, så vi snakket litt om at det var på tide å hente fram fargebøkene og fargene våre igjen. Være litt kreative på andre måter 😊

Pleier du ha terteskjell med fiskepudding, reker og erter i hvit saus?


#retro #mat #terteskjell #fiskepudding #reker #erter #saus #lørdagskveld #venninnekveld #blogg