Det snødde nok når jeg ble født

Det er alltid morsomt å finne ut av forskjellige ting, og for en stund siden ble jeg veldig nysgjerrig på hva slags vær det var den dagen jeg ble født. Ettersom jeg er adoptert viste jeg ikke når tid på døgnet jeg var født, men etter at jeg kom i kontakt med min biologiske mor i voksen alder fikk jeg vite at jeg ble født kl 18:50 på 1. juledags kvelden.

Nå var jeg ikke så opptatt av å vite hva slags vær det var, når jeg snakket med moren min… Vi hadde litt andre ting å snakke om etter så mange år. Det var mye senere jeg ble litt nysgjerrig på hva slags vær det var den dagen, og inne på yr.no kan man faktisk finne ut hva slags vær de meldte. I flg værmeldingen den dagen, var det noen få kuldegrader og lett snøvær da jeg kom til denne verden.

Vet du hva slags vær det var den dagen du ble født?

#vær #været #snøvær #snø #juledag #født #nysgjerrig #blogg

Ny uke og nye muligheter

God morgen, sovet godt?

En ny uke er i gang, og om et par dager er oktober historie. Hvor ble måneden av egentlig, for jammen klarte ikke den å komme og gå før man fikk sukk for seg. Nå som vi har kommet så langt ut på høsten, begynner jeg faktisk å glede meg til desember og all julepynten.. Ja da, jeg vet det er litt tidlig, men jeg kan ikke hjelpe for det ;o))

Det er jo litt å se frem til i slutten av november, for da skal jeg møte jentene jeg gikk sammen med på barne- og ungdomsskolen. Akkurat det gleder jeg meg veldig til, for mange av dem har jeg faktisk ikke sett siden vi gikk ut av skolen. De fleste har jeg på Facebook, men det er jo ikke det samme som å møtes ansikt til ansikt ;o)) Når vi bikker over i desember er det både et julebord og en julekonsert med Knut Anders Sørum med flere å se fram til.

I går kveld rotet jeg rundt i noen gamle bilder, og da kom jeg over dette bilde av pappsen min og en av mammas flotte blomster. Hun hadde grønne fingre den fine mamman min, og leiligheten var fylt av blomster i alle regnbuens farger. Det var akkurat det samme utenfor i blomsterbedene. Hun elsket å gå rundt å pusle med blomstene sine, og de vokste seg store.

Ønsker deg en fin mandag 😉

#oktober #nyuke #november #desember #jul #konsert #julebord #over #jentetreff #blomster #mamma #pappa #blogg

Årets vinner av Stjernekamp – Adam Douglas

I hele høst har jeg fulgt Stjernekamp på NRK slavisk hver eneste lørdag, og man har jo sin favoritt som man ønsker skal gjøre det bra å vinne. Jeg hadde i utgangspunktet Erlend Bratland som min favoritt, men han ble tidlig stemt ut. Samtidig var det en annen deltager som hadde klart å snike seg inn under huden, og som overtok plassen som min favoritt.

Det var den herlige amerikaneren Adam Douglas, som etter å ha funnet kjærligheten med en norsk jente og flyttet til Norge. Jeg ble bare mer og mer begeistret for ham, og hvor dyktig han var i alle sjangerne. Han synger så fantastisk, og da han gikk til finalen forrige lørdag sto jubelen i taket ;o))

Mer under bildet.

I går var det altså finale, og det sto mellom Adam og Didrik (Solli-Tangen). Begge to sang helt fantastisk, og det var virkelig spennende når det gikk mot slutten av programmet å vinneren skulle kåres. Til min store glede var det Adam som dro hjem seieren, og ble den ultimate entertaineren. En verdig vinner 💖

Nå var han også Bestisens favoritt, og vi hadde fått med oss at han skulle ha konsert i Lillestrøm Kulturhus 3. februar 2018. De billettene måtte vi bare skaffe oss, men da vi leste om konserten var ikke billettene lagt enda. Bestisen har undersøkt hver dag for å se om de var lagt ut. Vi tenkte at det var viktig å skaffe seg billetter så fort som mulig, spesielt hvis han skulle vinne. Nå gjorde han jo det, og billettene ble lagt ut i uken som gikk å vi sikret oss et par. Veldig glad for at vi gjorde det, for iflg Romerike blad så forsvinner de raskt. Gleder meg virkelig til den konserten…

#stjernekamp #musikk #konkurranse #entertainer #adamdouglas #konsert #Lillestrøm #kulturhus #favoritten #blogg

Endelig ordentlig høst i stua

Det er en stund siden jeg hang opp høstgardinene mine og matchende duker, men så ble det ikke noe mer pynting… I går fikk jeg endelig ut fingeren og ordnet det siste… Litt løvblader (uekte) og andre ting som hører høsten til. Nå kjenner jeg at ting er på stell, og slik jeg vil ha det…

Det å pynte litt opp i heimen nå som det begynner å bli mørkt ute, gjør mørketiden litt mer koselig… I alle fall inne ;o))

Ettersom Bestisen var på besøk og det var finale i Stjernekamp, var det også greit å skeie ut littegranne med noe godt på bordet. Jeg hadde MM i skapet, de som ligner på Nonstop, og så hadde Bestis med seg en pose med potetgull.

Pynter du noe ekstra, bare for at det er høst?

#høst #pynte #stash #løv #pynt #godis #stjernekamp #blogg

På tide med høstrydding…

Utenfor soveromsvinduene min har jeg to tujaer og en hagehortensia, og alle tre har vist tegn på at de trenger å klargjøres for vinteren. Hagehortenisa’n hang utover plenen, og de fine hvite blomsterballene var ikke lenger så fine. De hadde begynt å bli brune og stygge. Tujanene har ikke vært klippet siden i sommer, og trengte å formes igjen.

Derfor tok jeg med meg en stor plastsekk, og hagesaksen å gikk ut etter at jeg hadde ristet søvnen ut av kroppen… Sånn rundt den tiden når kirkeklokkene hadde sluttet å slå.

Jeg hadde ikke planlagt å være ute så lenge, så jeg droppet sokker i kloksene… Det dukker opp noen naboer mens jeg sto å jobbet, og da ble det til at jeg stoppet opp å skravla litt med dem. Oppholdet ute ble derfor litt lengre enn forventet, så jeg ble iskald på tærne og det gjorde nesten litt vondt.

Autumn pruning

Licensed from: VIPDesignUSA / yayimages.com

Når jeg var ferdig med å frisere buskene mine, var hele den store plastsekken smekkfull. Vanligvis pleier jeg å sette slike ting bak søppelsjakten, men siden det blåste så kraftig tok jeg ikke sjansen. Sekken ville mest sannsynlig ha veltet og alt avklippet blitt blåst utover…

Det var godt å komme inn i varmen igjen, og tine tærne mine igjen… Jeg lærer aldri, og det er ikke første gangen jeg har gått ut i tynne innesko uten sokker å blitt veldig kald på bena. Sist gang klarte jeg å bli sausa forkjølet pga av min dumhet.

#høstrydding #busker #tuja #hortensia #natur #blogg

I går laget jeg: Makaronigrateng A la Tone.

For et par uker siden postet Tone Voung Vinningland et innlegg på bloggen sin om en Makaronigrateng hun hadde laget, som jeg syntes hørtes så god ut at jeg ville prøve den selv. Du kan lese Tone’s innlegg HER. I går skulle Bestisen komme for å se Stjernekamp finalen her hos meg, og da tenkte jeg at det ville være en fin anledning til å lage gratengen.

Dette er hva du trenger for å lage gratengen: 400 gr kjøttdeig/karbonadedeig, 2 – 3 kjøttpølser (avhengig hvor stor porsjon du lager), 200 gr makaroni eller mer for større porsjon, 1 til 2 glass med Al Forno Dolmio og revet ost på toppen. Avhengig av ovnen så stekes formen midt i ovnen på 200 C i ca 15 min eller til osten har fått en fin og gyllen farge.

Gratengen var altså så god at jeg kommer garantert til å lage den igjen, og igjen og igjen, hihi! For at det ikke skal bli så tungt, er det godt med litt salat til. Jeg brukte en kjøpt Middelhavssalat med litt ekstra ruccula til, men en hjemmelaget salat smaker jo selvsagt enda bedre ;o))

Jeg anbefaler virkelig at du prøver denne retten, mmm supergod ;o))

#mat #grateng #makaroni #kjøttdeig #karbonadedeig #dolmio #middag #salat #godt #www.fruvinningland.blogg.no #blogg
 

Bare finværet ute 🍂

Jeg har ikke helt kommet i gang enda, og sitter med søvnen hengende igjen i øyekroken. Trøtt er jeg ikke, men jeg har bare ikke fått i gang hode og kroppen enda. Den kommer nok til å våkne når jeg drar fram skurebøtta og støvsugeren, men først skal jeg ha en kopp kaffe.

Ute skinner sola og en lett vind får bladene på bjørka til å skjelve litt, en perfekt høstdag etter min mening 😊

I kveld er det finale iStjernekamp, som jeg og Bestisen har fulgt med stor iver, og kampen står mellom Didrik Solli-Tangen og Adam Douglas. Sistnevnte hadde ingen av oss hørt om før programmet startet, men vi har blitt heftig og begeistret etter som serien har gått. Han har mestret alle sjangere med glans. Så i kveld heier vi på han, og håper at flertallet vil stemme han frem som vinneren. Vi skal forresten på konsert med ham på nyåret og jeg gleder meg virkelig.

Jpeg

Skal du finne på noe spennende i dag?

#lørdag #søvn  #bøtteballetten #sovemorgen #sol #høstdag #lørdag #stjernekamp #blogg

Jeg gikk meg en tur i byen

Etter å ha hatt verdens dårligste dag i går, med smerter både her og der og helt drenert for energi, har jeg hatt en veldig fin dag. Jeg lot bilen stå i garasjen og gikk til t banen. Det føltes veldig godt at energien var kommet tilbake, sånn at jeg orket å være mer i aktivitet igjen.

Så når lunchen kom følte jeg for å ta meg en tur ut for å lufte meg litt, og gå rundt noen kvartaler. Det er lenge siden jeg har gått meg en tur, men det gjorde veldig godt å få rørt seg litt. Jeg sjekket akkurat helseappen, og jeg har tilbakelagt sånn omtrent 4,4 km med det jeg har gått til og fra t banen og lunchen.

Gamle fine bygninger rives over alt i Oslo, og etter ha gått ned ved Kirkeristen gikk jeg til venstre for å gå bort til Storgata igjen. Da hadde de revet nesten et helt kvartal, og holdt på å sette opp et eller flere nye bygg. Jeg har sagt det før, og jeg må si det igjen… Jeg liker de gamle bygningene bedre enn de nye, ettersom de har mer karakter. Nå må jeg nesten svinge nedom der om litt, for å se hva det er som blir bygget opp igjen.

Jeg hadde ikke hatt tid til å smøre matpakke før jeg dro på jobb i dag, så jeg stakk innom 7eleven for å kjøpe et par boller. Jeg ba om rosinboller, og han spurte meg en ekstra gang om det var det jeg skulle ha, noe jeg bekreftet. Da jeg kom på jobb og satte tennene i den første bollen, så var med sjokolade i stedet for rosiner… Jeg liker de også, men syntes kanskje de kan være litt vel søte noen ganger.

Nå har denne damen tenkt å krype under dyna, for selv om formen er bedre i dag så begynner jeg allikevel å bli trøtt. Det er en ny arbeidsdag i morgen, den siste dagen denne uka før helgen starter ;o))

Ha en riktig god natt folkens.

#utpåtur #utpåturaldrisur #bytur #oslo #byfornyelse #rive #bygge #vondter #blogg

Var det deg Frodith?

Jeg føyk igjennom rulledøra på Oslo City, og i hodet mitt hadde jeg bare en tanke. Det var at jeg skulle rekke t banen, som snart skulle gå. Klokka var omtrent 16:50 ish!

Plutselig syntes jeg at jeg så et kjent ansikt, men var ikke helt sikker. Var det Frodith som hastet ut igjennom den samme døra? Jeg stoppet nesten opp da jeg kastet et blikk bakover, men så skulle jeg jo ha denne t banen da….

Det var deg, var det ikke Frodith?

#spørsmål #usikker #frodith #påveghjem #blogg

Pakke i posten

I disse dager går jeg nesten å venter på pakker hver dag, hihi, og i dag kom det en ny en… Denne gangen var det kjørehanskene mine som kom ;o)) Jeg har ønsket meg et par lenge nå, helt siden de gamle jeg fikk av faren min gikk i stykker.

For litt over en uke siden snoket jeg rundt på Wish, og da fant jeg akkurat det jeg så etter til en veldig gunstig pris. Mye av det man kjøper hos Wish er ikke ekte vare, men disse er ekte skinn og veldig behagelig å ha på seg. Nå bruker jeg de ikke bare når jeg kjører bil, men ellers også. Jeg liker ikke å dekke til fingertuppene mine, bare når det er ekstremt kaldt, og da er disse her helt perfekte. Det er av samme grunn jeg kun bruker pulsvanter 💖

Vanter/votter eller pulsvanter, hva foretrekker du?

#shopping #kjøpe #kjørehansker #pulsvanter #blogg