Helt slått ut….

De siste dagene har ikke formen vært noe å skryte av…. Det begynte på kvelden om onsdagen, hvor jeg nøys og nøys flere ganger, samtidig som jeg begynte å fryse. Jeg pakket meg inn i flere tepper for å bli varm, men det lykkes ikke helt. Jeg jobber ikke hver dag, og syntes ikke at jeg kunne være hjemme.

Så jeg kom meg opp og på jobb med god hjelp av Dr Ibux! Jeg kom meg også igjennom dagen på et vis, men jeg droppet å gå på Kulturnatt på Lørenskog, som var avtalt for en stund siden. Grunnen var at det skulle være ute, og jeg hadde ikke lyst til å bli noe mere syk. Bestis Anne og jeg hadde billetter til Knut Anders Sørum konsert på fredag, og den hadde jeg gledet meg til så lenge.

Når fredagen kom våknet jeg opp med nest enn 40 i feber og ingen stemme, og jeg orket nesten ikke å kreke meg ut av senga. Kattene måtte ha mat og få rent toalett, så jeg fikk ordnet det… Etterpå tok jeg med meg en haug med tepper og satte meg i stua for å halvt sove og halvt se på TV.

Det meste av dagen ble jeg på stedet hvil og jeg kan ikke klage på at jeg ikke har fått sove. Både på dagen og natt til i dag.

Allerede da jeg slo opp øynene på fredag morgen, skjønte jeg at konserten med Knut Anders Sørum ikke ble av for min del. Jeg sendte en melding til bestisen, og ga beskjed. Hun slapp heldigvis å gå konserten alene, da hun fikk med seg niesen sin Kine! Jeg var glad for at noen kunne benytte seg av billetten min.

Nå i dag er formen noe bedre, men ikke helt på topp. Jeg har tatt det helt med ro i hele dagen, men var nødt til å dra ut en liten tur på Meny form å handle på ettermiddagen. Nå blir det full slappings i joggingsen foran tv’en resten av kvelden.

#syk #feber #sårhals #kulturkveld #lørenskog #konsert #knutanderssørum #sløve #joggings #tvkveld

På besøk hos Olivia

Her om dagen spurte min gode venn Terje om vi skulle ta en kopp kaffe og noe å bite i, etter at jeg var ferdig på jobb i dag. Det var lenge siden vi hadde møttes, og så jeg syntes det var en veldig god ide. Vi gjorde ingen avtale om hvor vi skulle gå, noe vi først bestemte oss for i dag. Terje kom og møtte meg utenfor jobben, og etter en liten prat ble vi enig om å dra ned på Olivia som ligger i Østbanehallen. Terje hadde vært der før, men det var første gangen for meg. Vi var begge to litt sultne, og da syntes vi det var greit å ta en middag i stedet for noe lettere.

Vi hadde ikke lyst til å sitte ute i hallen, og ba om få et bord inne. På damen som viste oss inn virket det som om det ikke var noen ledige bord der, eller så ville hun helst ha sett at vi satt ute. Å nei da, vi hadde bestemt oss for å sitte inne, så det var bare for damen å lede oss inn!!

Terje bestilte en pizza mens jeg valgte en pastarett med kylling og bacon og noen andre godsaker. Det smakte urolig godt, men jeg ble så vanvittig mett enda jeg forsøkte å spise så sakte jeg kunne.

 

Blir litt kjedelig kanskje med bare mat og inventarbilde, så derfor syntes jeg at det var greit at vi også ble med på et bilde. Å jeg spurte Terje om jeg fikk poste bilde av ham, og jeg er helt sikker på at han sa JA til det :o))

Etter å ha sittet å skravlet en stund så hadde middagen sunket såpass ned at vi orket å be om menyen, for å sjekke ut hvilke desserter de hadde. Begge to kunne ikke motstå sjokoladefondant og iskrem. Det ble ikke sagt så veldig mye mens vi desserten, da var det tid til bare å nyyyyyyte :o))

Veldig stilig inventar hos Olivia, hvor noe er nytt og noe er gammelt fra den gamle ventehallen. Nå har jo jeg såpass mange år på baken at jeg husker vagt hvordan den gamle ventehallen så ut. Som barn var jeg med mamma og pappa dit for å møte familiemedlemmer som kom på besøk, og når vi selv skulle reise med toget. Akkurat det gjorde vi ikke så ofte, siden vi hadde bil.

Vi ble sittende ganske lenge på Olivia og prate og kose oss… Kelneren gikk etterhvert forbi mange ganger, og syntes nok at vi hadde sittet der litt vel lenge, og tilslutt kom hun bort å spurte om det var noe mer vi ønsket. Da var vi egentlig moden for å bryte opp, så vi ba om å få regningen.

Det var hyggelig å spise ute i dag, for jeg hadde ikke peiling på hva jeg skulle ha til middag… Når jeg kom hjem kunne jeg bare synke langt ned i godstolen, med en varm kopp kaffe.

#olivia #østbanehallen #mat #middag #vennetreff #kos #hygge #glede #pastarett #dessert #uteliv #onsdag #januar #blogg

Spikersuppe

Jeg satt å scrollet meg igjennom Facebook nettopp nå, og et familiemedlem hadde laget spikersuppe som så utrolig god og fristende ut.

Tankene mine begynte da å svirre rundt oppe i hode mitt, og jeg kom til å tenke på min onkel Leif. Han var en av de eldre brødrene til pappa, og da jeg var barn jobbet han rett nedenfor oss hvor de var i ferd med å sette opp noen blokker. Han bodde i et brakkehus like ved byggeplassen, siden det var langt å kjøre fra Tangen på Hedmarken hver dag. Innimellom var han oppe hos oss og spiste middag.

Ved en anledning husker jeg at mamma spurte onkel hva han ville ha til middag, og da sa han at han ville ha spikersuppe.

Mamma sa ingenting, men hun fikk et veldig lurt utrykk i ansiktet sitt. Da onkel hadde dratt ned til seg selv, fortalte hun hva hun hadde tenkt. Ville han ha spikersuppe så skulle han få det. Neste dag var hun borte på det lokale senteret, og stakk innom Jernia og kjøpte noe av den største spikeren hun kunne få tak i. Vel hjemme igjen ble den kokt, for å kvitte seg med eventuelle basselusker.

Spikersuppen ble laget, og det duftet herlig i hele heimen. Da onkel kom nermest siklet han og hadde stjerner i øynene, og så fram til et herlig måltid. Mamma fylte opp talerknene og for en gang skyld fikk onkel mat sist. Midt oppe i suppen hans hadde hun plassert spikeren. Onkel så den ikke ved første skjeen, men da han fylte den pånytt havnet spikeren med. Jeg kan fortsatt huske ansiktsuttrykket hans, og latterbrølet som fulgte.

Spikeren ble fjernet til stor humor, og vi koste oss alle sammen med suppen som var veldig god.

Nå er alle sammen borte, og det er kun minnene tilbake…. Jeg er dog veldig heldig for jeg har mange gode og fine minner om dem alle sammen, og av og til lener jeg meg tilbake å henter dem fram en etter en 😊

#suppe #mat #spiker #spikersuppe #familie #onkel #humor #minner #familieminner #blogg

Ut på luftetur

Etter ha sittet foran PC’n fra jeg kom på jobb til midt på dagen uten noen pause, kjente jeg at jeg trengte å lufte hodet mitt. Derfor slang jeg på meg boblejakka å gikk ut i den friske luften. Det var så pass friskt at jeg dro skjerfet godt rundt halsen, og dro opp glidelåsen i jakken så høyt den gikk. Jeg klager ikke på at det var kjølig for det var godt å kjenne den kalde luften i ansiktet.

Det var lite folk ute i byen på formiddagen, noe som overrasket meg litt. Vanligvis er det fult av folk som vimer rundt i butikkene, men kanskje de ikke har noe penger igjen etter en massiv julehandel 😱 Eller så kanskje det bare var litt tidlig enda!

Da jeg begynte å hekle litt her om dagen, så hadde jeg egentlig ikke den heklenål str jeg skulle ha. Garnet jeg hadde kjøpt sa at jeg skulle bruke 1,25 eller 1,50, mens den minste str jeg hadde var 3,5. Det gikk helt fint å hekle med den, men jeg syntes ikke at det ble så pent. Så da jeg først var ute i lunchen stakk jeg inn på Oslo City og garnbutikken. Jeg kjøpte like godt begge størrelsene så har jeg.

Nå skal jeg begynne helt på nytt, og med et annet mønster enn jeg først hadde startet opp med. Bilde kommer etter hvert som jeg kommer litt i gang.

#vær #klarvær #luftetur #lunch #tirsdag #håndarbeide #hekle #heklenål #blogg

God morgen!

Jeg stakk bare innom for å si god morgen, for er det ikke det da? Her i Oslo har vi fått igjen sola og den blå himmelen, og da stiger både humøret og energien i kroppen.

#godmorgen #god #morgen #tirsdag #januar #blogg

På tide å szzzzzzzove!

Denne dagen har gått så fort… Syntes ikke det er lenge siden jeg satt med kaffekoppen på morran, og skulle starte dagen. Nå er den snart over, vel det burde den vel egentlig ha vært for lenge siden. Problemet er bare det at jeg ikke er trøtt i det hele tatt, og går jeg å legger meg for tidlig blir jeg bare liggende å glane i taket. Det å telle sauer hjelper ikke for meg!

Tenker at jeg skal forsøke meg på noen timer søvn nå, for det kan jo hende at jeg lykkes vettu 😊 NATTA!!

#mandag #natt #sove #dagensomgikk #natta #blogg

Velvære og møte i dag…

En ny uke har startet med nye muligheter og utfordringer… I dag har jeg time til pleie og velvære av føttene mine, og det skal bli helt fantastisk. Det er ikke det at jeg ikke klarer å ordne bena mine selv, men det er jo så deilig å lene seg tilbake i den gode stolen å la noen andre gjøre jobben.

Mens bena mine står i bløt kan jeg nyte en kopp kaffe eller en kopp med te. Det er et lite pusterom i en stressende hverdag.

Etter at jeg har hvert til fotpleie skal jeg til Humanetisk Forbund på et introduksjonsmøte. Jeg meldte meg inn der i fjor og nå blir det en liten innføring om forbundet. Det er noen år siden jeg meldte meg ut av Statskirken, da det ikke var noe for meg. Den siste tiden har jeg begynte å tenke på hva som ville skje når jeg en gang dør, hvem skulle da ta hånd om meg osv. Begravelsesbyrået gjør jo sine ting uansett hvor man hører til, men jeg vil jo ha en eller annen seremoni. Jeg leste om HEF og kjente at dette var det jeg lette etter.

Jeg er ikke så glad i å gå på møter å sånn alene, og jeg kjenner at jeg syntes det er litt skummelt. Det skal ikke stoppe meg fra å gå, men det er noen sommerfugler i magen som har begynt å røre på seg 😉

I går var det kjukk tåke ute, og når jeg våknet i dag var det ikke blitt noe bedre… Det er like ille om ikke verre i dag, og det ligger litt på minussiden så jeg må nok kle meg godt når jeg skal ut litt senere.

Ha en fortsatt fin dag folkens 😊

#mandag #nyuke #januar #fotpleie #velvære #introduksjonsmøte #humanetiskforbund #hef #vær #tåke #rått #blogg

Det slo meg plutselig

Hvert eneste år så lenge jeg kan huske har jeg slitt med tett sluk på kjøkkenet, spesielt etter at jul- og nyttårshelgen er over. Med det mener jeg ikke bare sånn litt tett, men mer sånn at man bruker en formue i avløpsåpner for å få bukt med problemet.

Da jeg sto å vasket opp stekepannen etter middagen, s!o det meg at i år har jeg ikke hatt noe problemer. Vannet renner fritt og lett igjennom rørene, og jeg har ikke åpnet boksen med Plumbo Gel, som jeg kjøpte for flere måneder siden.

Noe av årsaken er vel at vi hadde besøk av et firma som skyldte alle rør, både inne og de som er felles for oss alle sammen. I tillegg har jeg blitt flinkere til å ikke skylle fett og andre uhumskheter ned i slumret, noe jeg gjorde ganske ofte tidligere. Nå tørker jeg ut stekepannen med kjøkkenpapir før jeg vasker den…

Jeg husker frustrasjonen når vannet ikke ville gå den, og jeg tømte på mengder med avløpsåpner uten at det var til noe nytt. Vaktmesteren var inne med kraftigere saker, som fjernet proppen, men det var jo bare midlertidig. I min leilighet er ikke fallet helt riktig, noe som skaper problemer hvis det minste skitt samler seg i rørene.

For å være på den sikre siden er det kanskje greit å tømme litt ned i rørene med jevne mellomrom…..!!

#tettsomeipotte #tett #avløp #frustrasjon #avløpsåpner #propp #blogg

Ikke mye å se

For de som kjenner meg så vet de at jeg liker å beklage meg litt over været, spesielt når det ikke er sånn som jeg syntes det bør være. I dag er det en sånn dag…. Det er ikke så kaldt ute, men det er kjukk tåke som gjør at det er vanskelig å se lenger enn noen meter fra fra stuevinduet.

Nå hadde ikke jeg noe ute å gjøre i dag, så jeg lot tåke være tåke å koste meg inne med varm kaffe og kattene som surret rundt meg 😺

Da jeg stakk ut for å ta et bilde hadde det lettet litt, men tåka var da enda kjukk nok allikevel 😊

I fjor kjøpte jeg nye solcellelykter til balkongkassen, og etter at jeg hadde tatt vekk sommerblomstene la jeg dem ned i kassene til høst blomstene ble kjøpt inn og plantet. Det var veldig dumt, for kassene ble etterhvert fylt med vann pga regnet. Lyktene ble liggende under vann noe de ikke tålte, og i vinter har det ikke kommet et lysglimt fra dem. Så snart Rusta, hvor jeg kjøpte dem, har fått fylt opp hyllene sine, skal jeg kjøpe noen nye. Det er så koselig med lys i kassene 🔦

#vær #vinter #tåke #drittvær #lykter #solcellelykter #blogg

Gratulerer med dagen

I dag har vår alles kjære Toini bursdag, og ikke hvilken bursdag som helst… Nei, den flotte damen som gir så mange flotte naturopplevelser på bloggen sin, som du forresten finner HER, fyller 50 år i dag. På bloggen sin tryller hun frem de flotteste naturbilder du kan tenke deg, nydelige dråpebilder som setter fantasien i sving, dyrebilder og de skjønne hundene hennes er også ofte modeller 💖

Jeg vet at Frodithen våres også har hedret henne idag, men når man runder et nytt 10-år kan man godt feires flere ganger.

Gratulerer med dagen, og velkommen etter til de glade 50-årene 😉 Håper du får en fin feiring sammen med familien i dag!

#bursdag #fødselsdag #dvergpinschereimitthjerte #50 #feiring #gratulerer #blogg