Smoothie maskinen døde den…

Når det er så varmt som det har vært nå i flere uker, er det godt å avkjøle seg med en smoothie. I helgen ble det brått slutt på den gleden dessverre, for min kjære rosa smoothiemaskin hadde avgått ved døden. Den virket den ene dagen, men dagen etter når jeg skulle bruke den var det ikke liv i den i det hele tatt.

Da jeg brukte den dagen før fylte jeg den litt full, og den brukte litt tid på å mose frukten som satt seg fast midt i flasken. Den ble veldig veldig varm, så det var vel et eller annet som gikk feil inni der. Så kom jeg på at jeg hadde jo en litt større og kraftigere en inne i skapet, vel det var delvis sant. Jeg hadde motordelen, mens glasskolben var borte. Den hadde jeg gitt bort sammen med den gamle kjøkkenmaskinen min. Trodde den tilhørte den jeg, maken til idiot skal man lete lenger etter, hihi!!

Hadde ikke lyst til å bruke masse penger på en ny dyr maskin, så jeg stakk ned på Clas Ohlsson i går og fant en som passet midt i blinken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det ble da denne fra Coline, et merke jeg ikke hadde hørt om før, som kom med 3 beholdere i forskjellige størrelser, lokk med drikketut, lokk til oppbevaring, en beholder med hank m/lokk, to knivsett (et for frosne produkter, is eller harde nøtter, og et som kan brukes til litt mykere produkter) Alle beholderne er av hardplast, så de er sikkert ikke like hardføre som de sommer i glass.  Til mitt bruk tenker jeg at det er helt greit.

Har du hørt om dette merket?

#shopping #clasohlsson #smoothie #smoothiemaskin #ødelagt #blogg

 

Lært meg nytt heklemønster….

Når det er noe nytt jeg skal lære meg, eller om det er noe jeg forstår så pleier jeg ofte å gå inn på YouTube for å finne en forklaring der. Ettersom jeg er elendig på å lese bruksanvisninger, så er YouTube perfekt. Har faktisk lært meg ganske mye nyttig der de siste årene.

Jeg er jo veldig glad i håndarbeide, og da det ikke er så lett å få tak i bl.a. hekleoppskrifter lenger, har jeg vært inne på YouTube og søkt og funnet masse spennende. Det siste jeg kom over var dette mønsteret som du kan se på bildene under. Jeg har sett bilder av dette mønsteret, men skjønte ikke helt hvordan jeg skulle gjøre det ut fra stillbildet. Nå derimot har jeg skjønt hvordan det skal gjøres, og det var superenkelt.

Jeg måtte lage et par prøvelapper for å sjekke ut hvordan mønsteret ble. Det ble veldig fast, og jeg tror nok at det lønner seg å gå opp noen nr på heklenålen. Da blir det mykere og mer fluffy, og det lønte seg å prøve seg litt før man går løs på et ordentlig prosjekt. På begge to har jeg brukt to farger, farge 1 et flerfarget garn i lilla/rosa og farge 2 ensfarget som er på viftene.

Jeg har tenkt å skrive ned mønsteret, sånn for å ha det og hvis noen er interessert kan jeg legge det ut når jeg er ferdig med det.

#håndarbeide #hekle #youtube #læring #prøve #flerfarget #blogg

Så kom regnet…

Da jeg sto opp i dag var stua så klam og varm at det var nærmest ubehagelig. Jeg satte opp alle vinduer så mye jeg kunne, for å få luftet ut. Helt opp kunne jeg ikke sette dem, for da er det store muligheter for at kattene stikker av.  Det hjalp litt, men det var fortsatt utrolig klamt inne….

Så plutselig skyet det over, temperaturen sank fra + 29 C og helt ned til + 23 C samtidig som det begynte å regne. Det varte dessverre ikke så veldig lenge, men det var uansett veldig deilig det litt vi fikk. Iflg værguruene så skal det komme mer senere i dag, og jeg gleder meg allerede. Trodde aldri jeg skulle være så glad for regnvær, men “bring it on”

Licensed from: Pexels pixabay.com

#regn #regnvær #vær #varmt #klamt #blogg

Ei som måtte inn å avkjøle seg…

Vinja kom akkurat inn fra balkongen, og nærmest kastet seg ned på stuegulvet. Der lå hun rett på rygg i blåsten fra viften, og strakte på seg å lot vinden rufse i pelsen hennes. Vinja er ikke av dem som pleier å ligge så mye på ryggen, hun liker best å ligge på siden. Det er bare når hun virkelig skal kose seg og slappe ordentlig av hun gjør det…

Jeg zoomet henne inn, men det ser jeg at jeg ikke burde ha gjord. Bilde ble dessverre veldig utydelig, men nå har frk Pus forsvunnet og et nytt bilde er ikke mulig…..

#vinja #vinjathecat #pus #katt #hvile #varmt #blogg

Varm mat, nei takk

Nå som det er så vanvittig varmt, er det ekstremt vanskelig å finne noe mat som frister. Det å spise kraftig eller varm mat byr meg nesten i mot, og da er det ikke så veldig mye igjen å velge. Blir salat da vettu.

Jeg har ikke vært i nærheten av en matbutikk på flere dager, så jeg var nødt til å stikke ned på Bryn senteret for å bytte inn gasspatroner til Sodastream maskinen. Når jeg hadde gjort det stakk jeg like godt en snartur innom Meny for å handle. De har en utrolig flott salatdisk med mange godsaker, så jeg bestemte meg for at det fikk bli middagen min i dag. Her hjemme hadde jeg bare thousand island dressing, så jeg tok med en urtedressing i et lite beger som var veldig god ;o))

Hvordan er det med deg og mat nå i varmen, spiser du det samme som resten av året?

Jeg fløy rundt å ryddet, ordnet og vannet blomster i sta å ble så varm… Det eneste som kunne kjøle meg ned da var en deilig smoothie av tropisk frukt. Nå har jeg fått tilbake normal kroppstemperatur igjen, og det føles veldig behagelig.

#middag #varm #kald #salat #matlyst #smoothie #mat #blogg

Jeg har ikke rent bort enda

Jeg klager ikke altså…., men jeg syntes i grunnen at det er på tide at vi får litt kjøligere vær. Er du ikke enig? Det skal ikke være kaldt, men hvis vi kunne trekke fra noen grader sånn at vi kanskje ender rundt 24 – 25 C. Da hadde det vært midt i blinken. Etter å sjekket værmeldingen for endte gangen, så ser det ut at til det kan slå til i neste uke, krysser fingrene jeg ;o))

Leiligheten min blir veldig varm når vi får sånne hetebølger som vi har hatt nå i veldig lang tid. Varmen finner de minstre sprekker, og sniker seg inn… Uansett hvor mye jeg lufter så ligger temperaturen godt over 30 C på solsiden. Det er slitsomt for både meg og de veldig raggete pusene mine. De ligger rett ut, og sover å dormer seg det meste av dagen. Her i heimen våkner vi mest til liv, når mørket faller på og ute temperaturen faller…

Licensed from: tiburi pixabay.com

Hvis jeg skal være ærlig, og det skal jeg jo være, så har jeg vel egentlig aldri vært så glad i for høye temperaturer. Derfor skulle man kanskje tro at jeg plagdes veldig nå om dagen, men det har i grunnen gått ganske greit. Noen svetteperler har nok piplet fram på pannen og nedover ryggen så det kilte littegranne, uten at det har vært altfor plagsomt.

Hvordan klarer du deg i varmen?

#sommer #sommervarme #varmt #svett #katter #temperatur #blogg

Auuuuuuu, i did it again 😔

Jeg har jo fortalt før at jeg er veldig uheldig, og med jevne mellomrom brekker jeg en tå, ramler og slår meg, eller slår meg på annen måte, og krangler med en av kattene sånn at jeg får et kraftig klor.

I dag skjedde det igjen, da jeg kom hjem på ettermiddagen. Jeg hadde tatt ut varene mine av bagasjerommet på bilen, og skulle lukke bagasjedøren. Jeg tar tak i håndtaket på innsiden, og rykket til…. I det jeg gjør det hektet klokken min seg fast i noe, og bagasjedøren treffer armen min før den går igjen.

Det gjorde noe inni hampen vondt, og jeg klarte å lire av meg en lang rekke med fargerike, og ikke så pene ord heller. Akkurat da måtte en nabo jeg ikke kjenner noe særlig komme forbi, men han hadde jo ikke sett hva som hadde skjedd. Hele hendelsen skjedde i ly av garasjen. Han sa hei, og så litt rart på meg, hihi.

Det ble jo et merke med en gang, som så langt verre ut da enn det gjør nå. Allikevel er det veldig vondt og ømt, og det skal bli interessant å se hvordan det ser ut i morgen 😳

#au #sår #skade #uhell #uheldig #vondt #blogg

Snart «Happy Feet»

Dette kaller jeg ren velvære altså…. Starter dagen hos fotpleien, og sitter allerede med bena i et deilig fotbad.

Denne gangen er det første besøket i ny salong, men hos en fotpleier som jeg gikk hos i mange år. Tror det er 8 år siden jeg var hos henne sist. Likte henne så godt, og syntes det var trist at hun sluttet der jeg gikk. Akkurat da hadde jeg ikke anledning til å bli med på lasset, som jeg ble spurt om.

Det er lenge siden jeg hat vært til fotpleie, så dette skal bli deilig… 🤓 Ønsker dere en fin mandag 😊

#velvære #føtter #fotpleie #blogg

Stillheten har senket seg igjen

Jeg våknet i grunnen ganske tidlig i dag, men jeg følte meg ikke helt uthvilt så jeg la meg ned igjen å sovnet nesten før hode traff puten. Neste gangen jeg våknet var kl 10, og kirkeklokkene til Oppsal kirke slo så det var umulig å sove noe mer. Det var ikke noen vits å ligge å dra seg lenger, så jeg spratt opp av senga. Vinja lå nede ved bena min, og løftet så vidt på det ene øyelokket da jeg sto opp, mens Ronja lå i sofaen i stua. Hun hoppet ned å løp til balkongdøra, for nå ville hun ut.

Tiden etter at kirkeklokkene har slått for andre gangen, og inntil resten av verden våkner ordentlig er så deilig. Da er det helst stille ute, ingen biler som haster for bi nede i gaten og ingen som roper å skriker. Det er den beste tiden på en søndag. Litt senere så er det rene rushtrafikken i gaten, av folk som skal på utflukt eller dra på stranden.

Dagens første kaffekopp er nesten drukket opp, og jeg tror jammen at jeg må gå å brygge meg en til. Det kjennes sånn ut i kroppen som om det kreves to kopper for å få sparket den i gang i dag. 

#morgenstund #søndag #stille #rushtid #kaffe #sove #våkne #blogg

How it ends

Jeg skrev i går at jeg hadde blitt forkjølet med feber, og at formen ikke akkurat var på topp. I dag har feberen sunket noe, men jeg har til gjengjeld mistet stemmen å går rundt å visker til kattene. Jeg holder meg inne og slapper av i dag, og da blir litt film. Orket ikke å høre på lydbok i dag, så jeg gikk inn på Netflix og begynte å lete etter noe jeg kunne se på.

Nå er jeg veldig glad i katastrofefilmer, og kom raskt over en helt ny film som faktisk ble lagt ut på Netflix i går som heter How it ends. Det er en ganske mørk film med veldig lite innslag av humor. Skal jeg se en sånn type film, må det være litt humor for å lette litt på stemningen. Denne ble litt tungt og vanskelig å se, men jeg klarte jo ikke å slå den av heller og følte meg faktisk litt deppa når filmen sluttet.

Handlingen begynner med at advokaten Will (Theo James) er på besøk hos sine fremtidige svigerforeldre i Chicago, for å be svigerfar om lov til å gifte seg med datteren Sam (Kat Graham). De har nettopp funnet ut at hun er gravid og venter en sønn. Svigerfar (Forest Whitaker) er ikke av de letteste, og besøket ender i en liten krangel. Tilbake på hotellet ringer Will til Sam og forteller om besøket, og under samtalens gang begynner ting å skje hos Sam i Seattle. Det høres ut som et jordskjelv og samtalen blir brutt.

Will drar til flyplassen for å reise hjem, men alle fly er innstilt så han drar tilbake til svigerforeldrene. De er i ferd med å forlate leiligheten, og svigerfar har bestemt seg for å dra til Seattle for å finne Sam. Will blir da med han.

Resten av filmen handler om deres ferd mot Seattle, hvor de blir forfulgt, beskutt og ranet… Etterhvert som filmen går blir Will og svigerfar bedre kjent på godt og vondt, og det begynner også sakte men sikkert gå opp for dem at det som har skjedd i California kanskje var et jordskjelv allikevel…..!!

Hvis du liker litt mørke og dystre filmer så er denne for deg, hvis ikke styr unna!

#film #netflix #howitends #katastrofefilm #mørk #dyster #blogg