Bygdetullinger og byoriginaler…

To gamle kompiser satt og mimret.
“Lurer p
å hvorfor det ikke finnes bygdetullinger
 og byoriginaler lenger…”

“Tror du det ikke produseres slike lenger?”
“Klart det kommer slike fortsatt”.
“Men hvorfor ser vi de ikke da?”

“Jeg ser de hver dag, jeg”.
“Men hvor da?”
“De er I Oslo, i det store bygget p
å
 Karl Johan, som heter Stortinget.”

Alt gikk helt fint….

Det var ikke fritt for at jeg gruet meg når jeg sto opp til morran i dag, hvorfor det? Jo for i dag skulle vi til Katteklinikken 10 liv på Lørenskog til årskontroll og vaksinasjon. Jeg hadde friskt i minne hva som skjedde forrige gangen, hvor alt gikki helt galt å begge pusene var mer stresset da vi dro hjem enn når vi kom dit. Jeg satte klokka på 08:00 sånn at jeg hadde god tid til å gjøre meg i stand, og pusene kunne ha en helt vanlig rolig morgen. Når tiden kom til å putte dem i reisebagene gikk det greit med Vinja, men Ronja satte alle fire beina rett ut sånn at hun var sikker på at hun ikke kom inn, hehehe!! Det gikk på andre forsøket, da jeg holdt henne godt med fast grep å viste hvem som var sjefen.


Jeg hadde spurt Anne i forveien om hun ville være med, så jeg feiet innom å hentet henne før vi dro videre til katteklinikken… Pusene mjauet hele veien hjemmefra og til klinikket, men med det samme jeg slo av motoren og lukket opp døra ble det stilt. Da tittet de nysgjerrig ut på omverdenen å syntes at livet ikke var så ille alikevel.

Hadde store planer om å ta noen bilder mens vi var på klinikken, men jeg var nødt til å delta mens pusene ble undersøkt. Dyrlege Eva tok på min oppfordring Vinja først, og hun var så rolig å godtok undersøkelsen, graving i ørene, negleklipping og vaksine med stor ro. Hun var rød i høyre øre og hadde noe skitt som ble tatt ut, og jeg fikk resept på øredråper som jeg må dryppe i. Ikke så mye som et knurr eller fres kom, og så snart dyrlegen var ferdig med undersøkelsen gikk hun nokså villig inn i bagen sin. Anne tok henne med seg ut på venteværelse så lenge.

Så var det Ronja sin tur, og jeg tenkte skrekk å gru…. men hele undersøkelsen gikk helt strålende og hun oppførte seg så fint. Litt engstelig var hun nok, men med en sånn fantastisk dyrlege som Eva Egeberg forsvant det meste av mistenksomheten og uroen hun hadde i kroppen. Selvsagt ga hun fra seg noen lyder for å vise sin missnøye, men hun var rolig…. NESTEN :o)) Dyrlegen skulle gå over neglene hennes helt til slutt, og da lot vi henne få gå litt rundt å snuse litt å få bestemme selv…. Så skulle hun hoppe opp på benken for å se litt ut av vinduet, men hun kom ikke opp….. Da ble hun altså så sint for at hun ikke kom opp, og begynte å frese og knurre… Dyrlegen fikk klippet neglene på forbena, men vi droppet bakbena… de fixer hun selv alikevel.

Pusene var friske og dyrlegen var fornøyd med dem, bortsett fra vekten til Ronja som stoppet på 5,8 kg Det er alt for mye, så nå må hun aktiviseres mer sånn at hun blir lettere. Selv om hun er kvikk og i farta nå er det ikke bra å veie så mye etter som hun blir eldre å blir roligere… Akkurat det bekymrer meg endel!!

Anne ble meg hjem for å spise lunch og sitte å skravle litt… Vi snakket om at vi godt kunne ha tenkt oss en tur på Løten Lys igjen nå i høst, og det har jeg virkelig lyst til for jeg har ikke vært der på noen år. Mens mamme levde reiste vi dit ganske ofte å kjøpte fine lys som man ikke kunne få andre steder. Siste gangen jeg var der ble jeg litt skuffet for jeg syntes ikke at de hadde noen spennende lys, og jeg dro derfra uten å kjøpe noe i det hele tatt.


Anne nevte at hun og Sven-Erik hadde tenkt seg på IKEA i ettermiddag, og da hang jeg meg på jeg…. Det var ikke noe spes jeg skulle ha, i allefall ikke før jeg dro, men jeg kom på at jeg trengte flere lyspærer og kleshengere når jeg først begynte å rusle rundt. Sven-Erik kjøpte seg et speil på stedt med forstørring på baksiden. Han skal nemlig teste ut å bruke linser for første gang, og da måtte han kunne se øynene sine. Anne skulle oxo ha speil, men hun skulle ha et som hun kunne se hele seg å valgte firkanter som settes sammen til den str man vil ha. Når jeg skulle hjem igjen havnet midt oppe i rushtrafikken, og brukte en evighet på å komme meg hjem.

Det har virkelig vært deilig å ha fri i dag, og det ga mersmak å ta sånne langweekender… Jeg har fortsatt 3 uker igjen med ferie til tross for at jeg allerede har hatt 4 uker. Sjefene på jobben har sagt klart i fra at alle må gjøre så godt de kan for å bruke opp all ferien før utgangen av året. Det har nemlig vært litt vel mye overføring av ferie de siste årene, og det er ikke så populært!!

Pusene er trøtte etter alt de har vært med om i dag så de ligger å slenger litt her og dær, mens denne damen sitter å nyter fredagens tv-programmer å er litt småsliten sjøl oxo, hehehe!!

Innelunch i almenningen…..

Hadde egentlig tenkt meg ut en tur i dag oxo, men så er været så utstadig at jeg dropper det i dag…. Det ene øyeblikket ser det ut til at det skal begynne å regne, og i neste skinner solen. Tanken på å gå ut å bli overrasket av et skybrudd er ikke så fristende. Da må jeg sitter på jobben resten av dagen kliss våt på bena….

Jeg var oppe grytidlig til morran i dag sånn at jeg skulle rekke å komme meg på jobb før kl 08:00. Det var All-møte i dag, og jeg hadde meldt meg frivillig til å være telefonvakt. Da er det greit å være tidlig ute sånn at jeg får logget meg inn i alle systemer, samtidig som jeg rekker å hente meg både vann og kaffe. Det var så stille på telefonene at jeg fikk gjort en hel masse mens de andre var borte. Hele lokalet var omtrent helt tyst, og det var bare så deilig å sitte der å jobbe.

I natt har Vinja ligget i senga mi omtrent hele tiden… Hun kom rett etter at jeg hadde lagt meg og la seg inntil halsen min, men så forsvant hun en liten stund før hun var tilbake igjen. Jeg var våken et par ganger i natt, og da lå hun fortsatt der. Til morran rørte jeg nok litt ekstra på bena når jeg skulle stå opp og da ble hun nok litt irritert på meg og mjauet for å si fra at Hei du, jeg ligger her altså, hehehe!!

I morgen har jeg en feriedag i anledning av at jeg skal til dyrlegen med pusene.. Jeg gleder meg ikke noe serlig til den stria som det er, men at jeg skal ha en feriedag syntes jeg er ganske behagelig å tenke på. Slippe å legge meg så tidlig, og det beste av alt å kunne sove litt lengre. Fredag er dessuten en favorittdag selv om jeg jobber, for når man kommer hjem fra jobben vet man at man har 2 hele dager fri :o))

Ha en fin torsdag, blogges :o))

En dags pause…..

Det ble ikke noe blogging i går, for jeg begynte å strikke på en pulsvante…. Ble helt oppslukt i strikkingen at jeg glemte alt annet, og innen jeg gikk å la meg så hadde jeg strikket den ferdig. Jeg var jo veldig spent på om armene skulle holde, men det gikk helt fint. I dag har jeg tatt meg en pause for at jeg ikke skal overbelaste armene mine. Jeg strikket på frihånd uten å følge noe mønster, og det gikk helt greit. Hadde glemt hvor gøy jeg syntes det var å sitte med strikketøyet, så det blir nok mere av det utover høsten og vinteren tenker jeg :o))

Var veldig rastløs i kroppen i går, så når lunchen kom måtte jeg bare ut en tur å gå litt… Noen ganger må jeg bare ut å røre på meg, og da blir det å traske gatelangs. Før når jeg hadde eget kontor så var ikke behovet like stort til å komme seg bort og ut, men etter at vi ble sittende i åpent landskap uten noen form for skjerming har behovet blitt større. Noen ganger kan det ta på mentalt å sitte så tett med mennesker rundt seg på alle kanter.


Mens jeg nå alikevel var ute å “spaserte” stakk jeg innom Vita i Storgata for å kjøpe hudprodukter og litt annet småting som jeg manglet. Butikken er ganske stor, og de har stort utvalgt der…. Det finnes en Vita på Oslo City oxo, men den er så liten og trang at man må gå ut for å skifte mening. Dessuten liker jeg meg bedre i den i Storgata :o)) 


I hele går var det mørkt og trist ute, og midt på dagen skulle man nesten tro at det var kvelden… Man blir litt missmodig når det er så mørkt, og i går kveld tente jeg lys i alle lysglassene mine for å gjøre det litt trivelig inne i allefall. Da jeg gikk fra jobben begynte det så smått å duske, og utpå kvelden striregnet det. De hadde meldt at det var muligheter for torden, men det glimret heldigvis med sitt fravær :o))

For litt siden ringte naboen på, egentlig bare for å si hei og at de faktisk var hjemme :o)) Vi satt oss på kjøkkenet og drakk kaffe og skravlet en god stund. Hyggelig det når naboen kommer uten å spørre om det passer i forveien. De er mye på hytta om sommeren så det blir ikke så ofte vi prater sammen da, men om vinteren hender vi inviterer hverandre på en kopp kaffe og en kakebit sånnplutseligutenogavtaleiforveien :o))


(bilde hentet fra google) Dagens lunch ble på Cantina Cortina (http://www.cantinacortina.no/) ved Folketeateret sammen med jentene på jobben. Anledningen var at en av jentene gikk over i et engasjemang i en annen avdeling nå i august. Det var hun som valgte stedet på bakgrunn at stedet hadde fått så god omtale i avisene. Vi satt ute i hallen og spiste. Alle sammen valgte småretter, og for noen ble det kanskje litt lite. Jeg valgte en pasta m/pesto rett som var ganske god, men det ble kanskje ensformig og jeg kunne kanskje ha tenkt meg litt kylling på toppen… Både service og mat var godt, men en av jentene tåler ikke mat med mye olje å når hun spurte om hun kunne få brødet sitt uten olje fikk hun beskjed om at det hadde de ikke…, men de kunne lage det. Da droppet hun det for innen det hadde kommet på bordet ville vi andre være ferdig med å spise. Kunne tenke meg å teste ut middagene deres en annen gang.

Hadde time hos fysioterapeuten min i dag, og endelig hadde jeg fått frikortet mitt sånn at jeg slapp å betale… Jeg hadde følelsen at skuldrene satt oppunder øreflippene i dag, så det var godt å få behandling. Ble alikevel veldig sliten, så etter at jeg hadde spist middag var jeg nødt til å legge meg litt på senga for å slappe av. Blir ikke like sliten hver gang, men i dag var en sånn dag som tappet meg for krefter.

Nå har jeg inntatt godstolen for å se åpningsseremonien til de Paraolympiske Leker i London…. Akkurat nå kom den fargesprakende troppen til Mexico inn på arenaen :o)) Jeg prøver å huske om Palaolymiske lekene hadde åpningsseremoni før om årene, og hvis de hadde om den ble vist på tv. Det tror jeg ikke at den ble… Etter hva jeg kan huske så var det ikke vist så veldig mye fra lekene i det hele tatt. Bare en liten reportasje i sportsnyhetene på Dagsrevyen. Det syntes jeg alltid var så dårlig at de fikk så lite omtale, for det burde jo ikke være noe forskjell om man er handikappet eller ikke… De er idrettsmenn og kvinner de oxo!!

Årskontroll og vaksine,,,,

På fredag kom brevet fra katteklinikken om at det var på tide å bestille time til årskontrollen og vaksina… Jeg mente at jeg ikke var der før i slutten av september eller begynnelsen av oktober, men der tok jeg vist feil. Jeg var der 12. september faktisk….


Selv om jeg bor i Oslo så har jeg valgt Katteklinikken 10 liv på Lørenskog… De er nok litt dyrere enn andre steder, men de er så flinke med dyrene og spesielt mine to primadonnaer. De er jo ikke spesielt fornøyde når de blir lurt inn i burene sine for å kjøre en liten tur, og da er det betryggende å vite at de kommer til en dyrlege som er flink til å roe dem ned. Jeg spurte spesiet etter Eva denne gangen, for hun har virkelig godt lag med pusekatter med primadonnanykker, hehehe!! 

Jeg har bedt meg fri fra jobben sånn at jeg kan holde et lite øye med pusene en stund etter…. Det hender jo at de kan bli både trøtte og uvelle av vaksinen, og da er det greit å være der hvis noe skulle skje. De har i grunnen ikke hatt noen problemer de andre gangene, men man vet jo aldrig…. 

Månen 27.08.2012 Kl. 22:17

Lettelse….


I hele dag har jeg gått rundt å kikket opp i taket, i vinduskarmer og langs gulvet i fall jeg skulle se den halvdaue vepsen fra i går kveld. Jeg syntes det har surra både her og der, men når jeg har sett etter var det ingenting alikevel. Det er helt for j…. å være så skrekkslagen over at en sånn liten skapning skal komme i nærheten av meg, men jeg klarer bare ikke å slappe av. Jeg prøver å være flink til å holde meg i ro, men så setter den inn turboen, og kursen for meg å da er det gjort. Panikken overtar å jeg flyr hysterisk avgårde…. Pusene sitter med store øyne å ser på mammen sin å lurer fælt på hva det går av meg, hehehe!!

Nå kan jeg slappe av for denne gangen…. I sta rota Ronja under det høye skapet i stua, og ut kom en steindau veps :o)) Den hadde definitivt flydd sin siste runde, og den gikk til de evige jaktmarker, puh!!

Good friends….

Telemarkskanalen minutt for minutt…


Det ble litt vel sent før jeg endelig kom meg i seng i natt, så derfor er jeg så sløv og sigen i kroppen i dag.
Ikke bare jeg som er det, for mine firbente pelsdotter ser ut til å ha det på samme måte,
for de ligger rett ut å sover. Ørene beveger seg litt innimellom, sånn bare for å sjekke om det skjer
noe spennende…, men det gjør det ikke :o))

Har benket meg foran tv-skjermen for å se på Telemarkskanalen minutt for minutt, noe som er et vakkert
skue, og ikke krever så innmari mye av meg. Det passer jo helt perfekt når man helst vil ligge
under dyna og sløve, men ikke syntes at man kan det hele dagen heller.

At Norge er et vakkert land vet vi jo, men alikevel blir man helt slått ut av naturbildene som glir forbi.
Det spiller ingen rolle om ikke sola skinner hele tiden, for det er så flott alikevel, og jeg har
bestemt meg for at neste sommer skal jeg ta meg en tur på kanalen :o))

I går kveld hadde en halvdau veps forvillet seg inn i heimen, til pusenes store glede, og de brukte
mye tid og energi på å fange den. Vepsen vant alle rundene, så jeg tenkte at jeg skulle
få den ut før jeg gikk å la meg, men den forsvant for meg for ikke å bli sett igjen. Jeg har fortgsatt
ikke sett noe til den, og jeg håper ikke at den dukker opp igjen men har flydd videre til de
evige jaktmarker. Jeg har total vepseskrekk, og jeg kjenner at det strammer i halsen og jeg
får pustevansker bare ved å tenke på den og skrive om den, grøss!!

Det er jammen litt av en fantastisk mekanissme disse sluseportene og trappene… Flott å se den store båten
bli forflyttet oppover i terrenget. Dette programmet er en fin måte å vise turistene hvor flott Norge er.

På tide å hente seg en ny kopp kaffe og nyte tv utsendelsene en stund til, for det er litt tidlig å sette i gang
med middagen syntes jeg.

Ha en fortsatt fin søndag, vi blogges :o))