Å ta bilde av pus…

Har man kjæledyr blir det til at man tar mange bilder av dem i forskjellige vinkler, og det er ikke alltid det enkleste for de sitter jo ikke stille særlig lenge av gangen. Selv har jeg en som nesten sitter å gjør seg til foran kamera, Vinja, og så har vi Ronja da…. Hun er ikke begeisteret når mor kommer med kamera!

Her har vi da et veldig typisk eksempel på de bildene jeg ender opp med, i allefall når jeg skal ta bilde av Ronja. Akkurat når jeg dro fram kamera fant hun ut at hun skulle rulle seg frem og tilbake på gulvet flere ganger mens hun lagde sine sedvanelige koselyder, hehehe!!

Etter x-antall forsøk endte jeg til slutt opp med dette… Et sekund tidligere lå hun i en perfekt stilling å kikket opp på meg med store runde øyne, men innen matmora rakk å trykke på utløserknappen så hun vekk igjen.

Nå ligger frk Lillepuzdatter rett ut på ryggen med bena til alle kanter inne på senga mi, og så mørbanket som jeg kjenner meg blir det nok ikke lenge til jeg holder henne med selskap…..

Da kan jula komme…

Nå kan jeg snart senke skuldrene mine, men ikke helt…. Jeg har holdt på i hele dag med å vaske, stryke duker og gardiner å hengt dem opp. Vanligvis når jeg holder på med å pynte til advent så får jeg vondt i skuldre og armer, men denne gangen har armene holdt. Litt støl og sår kanskje, men det er ikke noe å bekymre seg for. Verre er det med det venstre kneet mitt.

Det tåler ikke så mye, og i dag ble det for mye opp å ned av stigen i tillegg til at jeg tro forkjært da jeg hang opp de siste gardinene. Kneet er nå blitt helt stivt og hovnet opp noe som betyr at jeg må holde det litt i ro til jeg skal tilbake på jobb igjen på tirsdag. Jeg liker dårlig at kneet har stivnet til igjen, siden jeg nå har vært så bra uten altfor store i lengre tid.

Når de røde gardinene kommer opp blir det med en gang så lunt og godt inne :o)) Jeg måtte bruke litt tid på adventslysestakene, for her i heimen er det ikke bare å sette dem opp å koble de til. Frøknene Lillepuzdatter av Skånevik har for vane å rive de ned, så jeg må knyte de fast i vindushåndtaket. Jeg gjorde ikke det i begynnelsen jeg hadde pusejentene, og to adventsstaker gikk i gulvet å gikk i stykker.

Litt mørkt å vanskelig å se kanskje…., men favoritt lykten min fra Black Design har kommet fram fra skapet igjen. Med det røde glasset er den virkelig flott, men det er ikke så lett å se på det mørke bildet.

Lysfatet og de røde lysglassene kjøpte jeg på Nille for noen dager siden, og jeg er så fornøyd med at jeg kjøpte dem :o))

Denne hvite metallstjernen har jeg hatt i over 20 år, og det har blitt en tradisjon at den skal henge i kjøkkenvinduet. Det var er en lang periode hvor man ikke fikk tak i sånne stjerner, men nå finnes de over alt. De jeg har sett har derimot vært i papir og ikke i metall og ofte i glorete farger.

Jeg må jo skryte av pusetassene mine i dag…., for i dag fikk jeg lov til å stryke gardinene mine uten at det han en pus eller to i dem. Det pleier det vanligvis å gjøre, og jeg ender opp med å jage dem unna eller stenge dem inne på et annet rom til jeg er ferdig. De har nok endelig skjønt at de skal la meg få stryke i fred, for da unngår de å få kjeft av mammen sin!!

I dag skal det skje…..

Siden jeg brukte hele dagen i går på å rydde i heimen, ble det ikke tid til å gjøre rent å pynte til advent. I dag derimot skal hybelkaninene ta med seg støvlaget å flytte ut. Jeg gleder meg ikke akkurat til en dag med nesa ned i skurebøtta, men når jeg er ferdig med det så kan jeg pynte å sette fram adventstingene….. Å det er mer gøy :o))

Aller først derimot tar jeg meg tid til en par kaffekopper, for å vekke kroppet til liv…. Den er nemlig litt mørbanket og sår etter gårsdagens vekløftningsøvelser, men heldigvis ikke så ille som jeg trodde den skulle være da jeg krøyp under fellen i går/natt.

Da jeg våknet første gangen i dag, ganske tidlig, så var jeg overbevist om at det hadde kommet et lass med snø. Fra senga kunne jeg se litt ut igjennom en sprekk i persiennen, og alt så helt hvitt ut. Det var jo ikke noe snø, men derimot tjukk tåke som ligger helt nede på bakken. Helt ærlig, nå er jeg klar for snø :o))

En Facebook venninne hadde vært inne på Minneside for Matias Brenna Wilberg, og lagt ut en link til en nydelig video. Nysgjerrig som jeg måtte jeg jo inn å høre på den, og jeg ble rørt til tårer av den vakre sangen som denne flotte gutten hadde spilt inn. Har du ikke hørt den, så stikk inn å gjør det!

Ha en fortsatt fin lørdag, blogges!!

Helt gåen….

Planen min i dag var at jeg skulle stå opp tidlig for å ta ned alle gardinene i heimen, støvsuge, tørke støv og vaske gulvene…. Ble ikke helt sånn da, for jeg begynte å rydde litt her og litt der å da gikk timene så fort at det ble ikke tid til noe annet.

På soverommet mitt har jeg hatt en gammel strykemaskin til sengetøy og håndklær som har vært min mors. Den er megatung, og derfor har jeg ikke orket å løfte på den tidligere i år. Nå som armene og skuldrene mine er “bedre” gjorde jeg et forsøk, og med mye strev klarte jeg å få den ned i en IKEA bag og slepte den ned i kjelleren. Å få den opp på bordet i boden derimot var ikke så enkelt, men det gikk til slutt. Jeg kjenner at ikke skulle ha gjort jobben alene, men gjort er gjort…..!

hTW98ogQtn

Da jeg gikk på loftet for å hente ned adventslysestaker og stjerna tok jeg med meg noen digre bilder som har vært mine foreldres, og som jeg ikke vil ha på veggene. Den ene var ikke så tung selv om den var stor, men de andre veide litt så de siste trappene opp var tunge å gå. Bare for å ha sagt det så er det 5 etasjer opp, og vi har ikke noen heis. Jeg trenger å gå litt i trapper for å få bevegelse i knærne mine, men det er tungt……

Pusejentene har storkost seg i dag, og hvert hjertelig tilstede hele tiden… Alle steder jeg var å ryddet var de, og fulgte nøye med på alt jeg gjorde. Flyttet jeg på et møbel var de bakenfor å snuste å kikket for å se om det var noe spennende der som de ikke hadde sett før. Når jeg var oppe i skapet å hentet rent sengetøy fløy de rett inn på soverommet. For at de ikke skulle fly rundt i det rene sengetøyet slang jeg det jeg tok av ut i stua, og da fløy de inn dit. Da fikk matmor tid til å legge på det rene sengetøyet og slenge på sengeteppet….

Vinja har sovet opp på klatrestativet en god stund, men nå våknet hun med et mjau å kom hoppende ned. Så var det rett opp på armlenet til stolen for å få litt kos av mammen sin, lille godjenta mi det :o))

Det blir en lettvin middag i dag…., en liten pizza med masse godsaker på. Blogges :o))

Snakk om å være blind…

Jeg var innom Ultra på ettermiddagen i dag, og da fikk jeg plutselig så lyst på risengrynsgrøt… Da jeg svingte forbi disken hvor de har ferdigmaten var tankene mine på noe helt annet. Nemlig at jeg skulle kjøpe med meg noen ringer med Gildes kokte julepølse for å putte i fryseren.

Siden jeg var så ukonsentrert så jeg ikke så veldig nøye på pakningen jeg tok med meg, og jeg så heller ikke så nøye på den da jeg skulle varme risengrynsgrøten. Jeg syntes nok at den hadde en litt merkelig konsistens da den ble varm…., som melkevelling. Det var først etter at jeg hadde spist jeg begynte å tenke på at dette var en veldig rar grøt. Når jeg plukket opp pappomslaget fra søppelet så jeg jo med en gang at jeg hadde varmet og spist Riskrem, hahahahaha… Snakk om å være et stort susehue!!!!

Neste gang må jeg nok se litt nøyere på hva jeg legger i handlekurven :o))

Jeg kom meg igjennom…

Når alarmen ulte til morran i dag, kan jeg ikke akkurat påstå at formen min var på topp. Alikevel krabbet jeg ut av senga, og kom meg inn i dusjen. Ble utrolig sliten bare av det, og måtte ty til en Ibux for å orke å gjøre meg ferdig.

Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle komme meg på jobb, for jeg hadde ting som var påbegynt der som bare måtte bli ferdig.

Halsen og hode verket mesteparten av dagen, men jeg klarte å komme meg igjennom å bli ferdig med det jeg hadde bestemt meg for å bli ferdig med.

Etter at jeg hadde spist middag nå i kveld, lot jeg meg synke laaaaaangt ned i stresslessen godt innpakket. Ronja kom og krøllet seg sammen i fanget mitt, og det tok ikke lang tid innen vi sovnet begge to.

Ble vekket av telefonen som ringte, og det var den spreke 91 åringen fra Manglerud som ville slå av en prat. Hun hadde en del på hjertet, og det hadde jeg også så samtalen varte ganske lenge :o))

Min såre hals og hodepine har ikke helt gitt seg enda, så nå har jeg tenkt å krabbe under dyna for å få noen timer søvn innen en ny dag på jobben i morgen….

God Natt fra denne damen :o))

Sove snart…., kanskje!!

Mesteparten av denne dagen har jeg tilbrakt oppe i stresslessen godt innpakket i en lunt pledd, og jeg sovet å atter sovet.

Feberen har gått ned til sånn någenlunde normalen igjen, men halsen er fortsatt sår å vond. Det viktigste er nå at feberen går ned sånn at jeg orker å gå på jobb igjen. Sår hals kan dempes med Ibux så det er ikke noe problem.

Jeg burde selvfølgelig krabbe under dyna, men akkurat nå føler jeg meg ikke det spor trøtt. Tok en Ibux for ikke så lenge siden, og den gjør nok sitt til at jeg føler meg så våken. Må vel gjøre et forsøk, for ellers blir jeg jo bare så innmari trøtt i morgen!!

Begge pusene har ligget i fanget mitt på tur i hele dag og kveld :o)) At Vinja vil det er ikke så merkelig, for hun er en skikkelig kosepus. Ronja derimot er ikke så glad i å ligge i fanget, men hun vil gjerne bli klødd og kost med.

Når de ligger i fanget maler de veldig høyt, og da blir jeg så trøtt at jeg sovner…. Nå sitter jeg oppe i senga med begge to liggende ved siden av meg, og de maler omtrent i kor, hehehe

Da er det GOD NATT fra meg :o))

Dårlig start på uka

Hele helgen har jeg gått mer eller mindre og hanglet, og i går våkne jeg med litt lett feber og sår hals…. Jeg følte meg egentig ikke så ille da jeg gikk å la meg i går, men i løpet av natten har ting tydelig forandret seg.

Så da alarmen rev meg ut av søvenen til morran i dag var ikke formen storslagen akkurat, men jeg kom meg da ut av senga. Etter å ha ordnet med mat og drikke til kattene å rensket doen deres var jeg helt utslitt og måtte krabbe tilbake til senga igjen. Det var ikke helt sånn jeg hadde sett for meg starten på denne uka akkurat, men ikke så mye jeg gjøre med det.

Nå har jeg forflyttet meg fra senga til stresslessen, hvor jeg har pakket meg godt inn i et varmt teppe. På bordet ved siden av har jeg linet opp Fribol Hals, Ibux og en stor kopp med rykende varm te. Så får vi inderlig håpe at det skremmer bort feberen til i morgen, for jeg har ikke tid til å være hjemme nå!!!

Ronja er som katter flest, ubestemt når det gjelder om hun skal være ute eller inne. I sta satt hun dørterskelen å mjauet så sårt, og når jeg gikk for å slippe henne ut sprang hun ut. Under et minutt etter hørte jeg klørne hennes på døra og sår mjauing…. Hun skjønner ikke at matmora har tjukk pels, og ikke syntes at det er greit at døra står åpen hele tiden. Nå har både hun og søsteren lagt seg for å ta en aldri så liten formiddagslur!!

Håper dere andre har hatt en bedre start på uka :o))

Nye lykter fra Party Lite

I går når Anne kom til meg hadde hun med seg Party Lite lyktene jeg bestilte om mandagen… Det ble ikke til at jeg pakket de ut i går, men utpå dagen i dag gjorde jeg det. Jeg måtte ommøblere litt for å få satt dem der jeg syntes de passet inn best. Litt forandring fryder :o))

Jeg hadde litt problemer med å sette sammen denne lykten… Skulle ikke tro at det skulle være så vanskelig å sette sammen to deler, men jeg slet litt. Det var noen kanter som sto opp, og jeg klarte ikke å få det øverste glasset over eller innsiden. Jeg måtte ringe Anne for å høre hvordan hun hadde gjort det, og da viste det seg at øverste delen skulle over piggene som sto opp. For å få det til var jeg nødt til å bøye litt på dem, men da smatt den på plass med en gang.

I katalogen vi satt å så på når vi var på partyet, og lykten som Marit hadde med var glasset rødt. Jeg hadde veldig lyst på det, men den var dessverre utsolgt i rødt. Jeg har noen røde t-lys som jeg tror kommer til å få en fin effekt i det grå glasset :o)) Vi får se neste helg når julen begynner å flytte inn i heimen!

Denne lykten falt jeg for med en gang… Den har avtagbare paneller som gir en fin effekt når lyset er tent. Man får også en fin effekt hvis man tar av panellene. I både denne og den grå lykten kan man bruke et t-lystre hvor det er plass til 3 t-lys rundt en søyle. Jeg bestilte bare et sånt, og angret på det etterpå så Anne skulle kontakte Marit som holdt partyet for å bestille et par til.

De hadde mange flotte lykter og lysestaker og lys i katalogen, men det koster en del så jeg har nok ikke råd til å kjøpe noe serlig derfra på en stund. Jeg er veldig fornøyd med de to jeg har kjøpt, og har glede av dem i en god stund framover nå tenker jeg :o))

Avslappende lørdagskveld

Utrolig nok ble jeg ferdig med alt jeg skulle gjøre innen Anne kom, dels for at jeg satte i gang et ekstra gir jeg ikke hviste jeg hadde, og så måtte hun jobbe ganske lenge. Da ble det tid til å sitt å slappe av en liten stund fram til hun kom.

Når jeg hadde fått shinet opp heimen gikk jeg ut med litt søppel, og da tok jeg med meg kamera for å ta noen frost og kveldsbilder… Dessverre så låste kamera seg totalt, og jeg endte egentlig bare opp med et som jeg faktisk syntes var relativt greit. Nesten litt magisk :o)) Når jeg kom inn måtte jeg ta ut batteriet og sette det inn igjen for å få liv i kameraet igjen. Tar jeg ikke helt feil så har det skjedd når jeg har tatt bilder i mørket før, så jeg tror ikke at det er noe galt med det. Håper i allefall ikke det for det er et utrolig godt lite kamera, som er lite og nett å ha i vesken å lommen.

Siden det var en sånn kjølig dag og kveld så bestemte jeg meg for å lage en lappskaus som lørdagsmiddag, og den falt i smak hos både gjesten og kokken :o)) Laget såpass mye at jeg har igjen til i allefall en middag til som jeg lett kan varme opp når jeg kommer fra jobb.

Etter middagen slang vi oss ned i stua og dro fram strikketøyet…. Jeg har jo ikke vært noe flink til å strikke og teppet mitt er langt fra ferdig, som man kan se på bilde. Det er jo tragisk egentlig, for Anne kjøpte garn en stund etter meg til en tilsvarende teppe å hun er allerede ferdig med sitt. Hun har begynt på et nytt prosjekt allerede, skiskytergenseren. Dette betyr jo at jeg bare må se å sette opp farten for å bli ferdig med mitt teppe også. Hadde jo vært greit å bli klar med det før jul i allefall!!!

Utrolig lekker genser som jeg faktisk kunne tenke meg å strikke selv, men da må jeg bli ferdig med teppet mitt først :o))

I mens gårsdagen var helt grå og en tjukk tåke lå helt nede på bakken, er denne dagen helt motsatt. Himmelen er knallblå og solen skinner og det er bare et par minusgrader. Jeg er litt snufsete i nesen og har litt feber så jeg skal holde meg inne med cupfinale og strikketøy :o))

Ha en fortsatt fin søndag, blogges :o))