Å ta bilde av pus…

Har man kjÊledyr blir det til at man tar mange bilder av dem i forskjellige vinkler, og det er ikke alltid det enkleste for de sitter jo ikke stille sÊrlig lenge av gangen. Selv har jeg en som nesten sitter Ä gjÞr seg til foran kamera, Vinja, og sÄ har vi Ronja da
. Hun er ikke begeisteret nÄr mor kommer med kamera!

Her har vi da et veldig typisk eksempel pÄ de bildene jeg ender opp med, i allefall nÄr jeg skal ta bilde av Ronja. Akkurat nÄr jeg dro fram kamera fant hun ut at hun skulle rulle seg frem og tilbake pÄ gulvet flere ganger mens hun lagde sine sedvanelige koselyder, hehehe!!

Etter x-antall forsÞk endte jeg til slutt opp med dette
 Et sekund tidligere lÄ hun i en perfekt stilling Ä kikket opp pÄ meg med store runde Þyne, men innen matmora rakk Ä trykke pÄ utlÞserknappen sÄ hun vekk igjen.

NÄ ligger frk Lillepuzdatter rett ut pÄ ryggen med bena til alle kanter inne pÄ senga mi, og sÄ mÞrbanket som jeg kjenner meg blir det nok ikke lenge til jeg holder henne med selskap
..

Da kan jula komme…

NÄ kan jeg snart senke skuldrene mine, men ikke helt
. Jeg har holdt pÄ i hele dag med Ä vaske, stryke duker og gardiner Ä hengt dem opp. Vanligvis nÄr jeg holder pÄ med Ä pynte til advent sÄ fÄr jeg vondt i skuldre og armer, men denne gangen har armene holdt. Litt stÞl og sÄr kanskje, men det er ikke noe Ä bekymre seg for. Verre er det med det venstre kneet mitt.

Det tÄler ikke sÄ mye, og i dag ble det for mye opp Ä ned av stigen i tillegg til at jeg tro forkjÊrt da jeg hang opp de siste gardinene. Kneet er nÄ blitt helt stivt og hovnet opp noe som betyr at jeg mÄ holde det litt i ro til jeg skal tilbake pÄ jobb igjen pÄ tirsdag. Jeg liker dÄrlig at kneet har stivnet til igjen, siden jeg nÄ har vÊrt sÄ bra uten altfor store i lengre tid.

NÄr de rÞde gardinene kommer opp blir det med en gang sÄ lunt og godt inne :o)) Jeg mÄtte bruke litt tid pÄ adventslysestakene, for her i heimen er det ikke bare Ä sette dem opp Ä koble de til. FrÞknene Lillepuzdatter av SkÄnevik har for vane Ä rive de ned, sÄ jeg mÄ knyte de fast i vindushÄndtaket. Jeg gjorde ikke det i begynnelsen jeg hadde pusejentene, og to adventsstaker gikk i gulvet Ä gikk i stykker.

Litt mÞrkt Ä vanskelig Ä se kanskje
., men favoritt lykten min fra Black Design har kommet fram fra skapet igjen. Med det rÞde glasset er den virkelig flott, men det er ikke sÄ lett Ä se pÄ det mÞrke bildet.

Lysfatet og de rÞde lysglassene kjÞpte jeg pÄ Nille for noen dager siden, og jeg er sÄ fornÞyd med at jeg kjÞpte dem :o))

Denne hvite metallstjernen har jeg hatt i over 20 Är, og det har blitt en tradisjon at den skal henge i kjÞkkenvinduet. Det var er en lang periode hvor man ikke fikk tak i sÄnne stjerner, men nÄ finnes de over alt. De jeg har sett har derimot vÊrt i papir og ikke i metall og ofte i glorete farger.

Jeg mÄ jo skryte av pusetassene mine i dag
., for i dag fikk jeg lov til Ä stryke gardinene mine uten at det han en pus eller to i dem. Det pleier det vanligvis Ä gjÞre, og jeg ender opp med Ä jage dem unna eller stenge dem inne pÄ et annet rom til jeg er ferdig. De har nok endelig skjÞnt at de skal la meg fÄ stryke i fred, for da unngÄr de Ä fÄ kjeft av mammen sin!!

I dag skal det skje…..

Siden jeg brukte hele dagen i gĂ„r pĂ„ Ă„ rydde i heimen, ble det ikke tid til Ă„ gjĂžre rent Ă„ pynte til advent. I dag derimot skal hybelkaninene ta med seg stĂžvlaget Ă„ flytte ut. Jeg gleder meg ikke akkurat til en dag med nesa ned i skurebĂžtta, men nĂ„r jeg er ferdig med det sĂ„ kan jeg pynte Ă„ sette fram adventstingene
.. Å det er mer gĂžy :o))

Aller fÞrst derimot tar jeg meg tid til en par kaffekopper, for Ä vekke kroppet til liv
. Den er nemlig litt mÞrbanket og sÄr etter gÄrsdagens veklÞftningsÞvelser, men heldigvis ikke sÄ ille som jeg trodde den skulle vÊre da jeg krÞyp under fellen i gÄr/natt.

Da jeg vÄknet fÞrste gangen i dag, ganske tidlig, sÄ var jeg overbevist om at det hadde kommet et lass med snÞ. Fra senga kunne jeg se litt ut igjennom en sprekk i persiennen, og alt sÄ helt hvitt ut. Det var jo ikke noe snÞ, men derimot tjukk tÄke som ligger helt nede pÄ bakken. Helt Êrlig, nÄ er jeg klar for snÞ :o))

En Facebook venninne hadde vÊrt inne pÄ Minneside for Matias Brenna Wilberg, og lagt ut en link til en nydelig video. Nysgjerrig som jeg mÄtte jeg jo inn Ä hÞre pÄ den, og jeg ble rÞrt til tÄrer av den vakre sangen som denne flotte gutten hadde spilt inn. Har du ikke hÞrt den, sÄ stikk inn Ä gjÞr det!

Ha en fortsatt fin lĂžrdag, blogges!!

Helt gĂ„en….

Planen min i dag var at jeg skulle stÄ opp tidlig for Ä ta ned alle gardinene i heimen, stÞvsuge, tÞrke stÞv og vaske gulvene
. Ble ikke helt sÄnn da, for jeg begynte Ä rydde litt her og litt der Ä da gikk timene sÄ fort at det ble ikke tid til noe annet.

PĂ„ soverommet mitt har jeg hatt en gammel strykemaskin til sengetĂžy og hĂ„ndklĂŠr som har vĂŠrt min mors. Den er megatung, og derfor har jeg ikke orket Ă„ lĂžfte pĂ„ den tidligere i Ă„r. NĂ„ som armene og skuldrene mine er “bedre” gjorde jeg et forsĂžk, og med mye strev klarte jeg Ă„ fĂ„ den ned i en IKEA bag og slepte den ned i kjelleren. Å fĂ„ den opp pĂ„ bordet i boden derimot var ikke sĂ„ enkelt, men det gikk til slutt. Jeg kjenner at ikke skulle ha gjort jobben alene, men gjort er gjort
..!

hTW98ogQtn

Da jeg gikk pÄ loftet for Ä hente ned adventslysestaker og stjerna tok jeg med meg noen digre bilder som har vÊrt mine foreldres, og som jeg ikke vil ha pÄ veggene. Den ene var ikke sÄ tung selv om den var stor, men de andre veide litt sÄ de siste trappene opp var tunge Ä gÄ. Bare for Ä ha sagt det sÄ er det 5 etasjer opp, og vi har ikke noen heis. Jeg trenger Ä gÄ litt i trapper for Ä fÄ bevegelse i knÊrne mine, men det er tungt



Pusejentene har storkost seg i dag, og hvert hjertelig tilstede hele tiden
 Alle steder jeg var Ä ryddet var de, og fulgte nÞye med pÄ alt jeg gjorde. Flyttet jeg pÄ et mÞbel var de bakenfor Ä snuste Ä kikket for Ä se om det var noe spennende der som de ikke hadde sett fÞr. NÄr jeg var oppe i skapet Ä hentet rent sengetÞy flÞy de rett inn pÄ soverommet. For at de ikke skulle fly rundt i det rene sengetÞyet slang jeg det jeg tok av ut i stua, og da flÞy de inn dit. Da fikk matmor tid til Ä legge pÄ det rene sengetÞyet og slenge pÄ sengeteppet
.

Vinja har sovet opp pÄ klatrestativet en god stund, men nÄ vÄknet hun med et mjau Ä kom hoppende ned. SÄ var det rett opp pÄ armlenet til stolen for Ä fÄ litt kos av mammen sin, lille godjenta mi det :o))

Det blir en lettvin middag i dag
., en liten pizza med masse godsaker pÄ. Blogges :o))

Snakk om Ă„ vĂŠre blind…

Jeg var innom Ultra pÄ ettermiddagen i dag, og da fikk jeg plutselig sÄ lyst pÄ risengrynsgrÞt
 Da jeg svingte forbi disken hvor de har ferdigmaten var tankene mine pÄ noe helt annet. Nemlig at jeg skulle kjÞpe med meg noen ringer med Gildes kokte julepÞlse for Ä putte i fryseren.

Siden jeg var sÄ ukonsentrert sÄ jeg ikke sÄ veldig nÞye pÄ pakningen jeg tok med meg, og jeg sÄ heller ikke sÄ nÞye pÄ den da jeg skulle varme risengrynsgrÞten. Jeg syntes nok at den hadde en litt merkelig konsistens da den ble varm
., som melkevelling. Det var fÞrst etter at jeg hadde spist jeg begynte Ä tenke pÄ at dette var en veldig rar grÞt. NÄr jeg plukket opp pappomslaget fra sÞppelet sÄ jeg jo med en gang at jeg hadde varmet og spist Riskrem, hahahahaha
 Snakk om Ä vÊre et stort susehue!!!!

Neste gang mÄ jeg nok se litt nÞyere pÄ hva jeg legger i handlekurven :o))

Jeg kom meg igjennom…

NÄr alarmen ulte til morran i dag, kan jeg ikke akkurat pÄstÄ at formen min var pÄ topp. Alikevel krabbet jeg ut av senga, og kom meg inn i dusjen. Ble utrolig sliten bare av det, og mÄtte ty til en Ibux for Ä orke Ä gjÞre meg ferdig.

Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle komme meg pÄ jobb, for jeg hadde ting som var pÄbegynt der som bare mÄtte bli ferdig.

Halsen og hode verket mesteparten av dagen, men jeg klarte Ă„ komme meg igjennom Ă„ bli ferdig med det jeg hadde bestemt meg for Ă„ bli ferdig med.

Etter at jeg hadde spist middag nÄ i kveld, lot jeg meg synke laaaaaangt ned i stresslessen godt innpakket. Ronja kom og krÞllet seg sammen i fanget mitt, og det tok ikke lang tid innen vi sovnet begge to.

Ble vekket av telefonen som ringte, og det var den spreke 91 Äringen fra Manglerud som ville slÄ av en prat. Hun hadde en del pÄ hjertet, og det hadde jeg ogsÄ sÄ samtalen varte ganske lenge :o))

Min sÄre hals og hodepine har ikke helt gitt seg enda, sÄ nÄ har jeg tenkt Ä krabbe under dyna for Ä fÄ noen timer sÞvn innen en ny dag pÄ jobben i morgen
.

God Natt fra denne damen :o))

Sove snart…., kanskje!!

Mesteparten av denne dagen har jeg tilbrakt oppe i stresslessen godt innpakket i en lunt pledd, og jeg sovet Ă„ atter sovet.

Feberen har gÄtt ned til sÄnn nÄgenlunde normalen igjen, men halsen er fortsatt sÄr Ä vond. Det viktigste er nÄ at feberen gÄr ned sÄnn at jeg orker Ä gÄ pÄ jobb igjen. SÄr hals kan dempes med Ibux sÄ det er ikke noe problem.

Jeg burde selvfÞlgelig krabbe under dyna, men akkurat nÄ fÞler jeg meg ikke det spor trÞtt. Tok en Ibux for ikke sÄ lenge siden, og den gjÞr nok sitt til at jeg fÞler meg sÄ vÄken. MÄ vel gjÞre et forsÞk, for ellers blir jeg jo bare sÄ innmari trÞtt i morgen!!

Begge pusene har ligget i fanget mitt pÄ tur i hele dag og kveld :o)) At Vinja vil det er ikke sÄ merkelig, for hun er en skikkelig kosepus. Ronja derimot er ikke sÄ glad i Ä ligge i fanget, men hun vil gjerne bli klÞdd og kost med.

NÄr de ligger i fanget maler de veldig hÞyt, og da blir jeg sÄ trÞtt at jeg sovner
. NÄ sitter jeg oppe i senga med begge to liggende ved siden av meg, og de maler omtrent i kor, hehehe

Da er det GOD NATT fra meg :o))

DÄrlig start pÄ uka

Hele helgen har jeg gÄtt mer eller mindre og hanglet, og i gÄr vÄkne jeg med litt lett feber og sÄr hals
. Jeg fÞlte meg egentig ikke sÄ ille da jeg gikk Ä la meg i gÄr, men i lÞpet av natten har ting tydelig forandret seg.

SÄ da alarmen rev meg ut av sÞvenen til morran i dag var ikke formen storslagen akkurat, men jeg kom meg da ut av senga. Etter Ä ha ordnet med mat og drikke til kattene Ä rensket doen deres var jeg helt utslitt og mÄtte krabbe tilbake til senga igjen. Det var ikke helt sÄnn jeg hadde sett for meg starten pÄ denne uka akkurat, men ikke sÄ mye jeg gjÞre med det.

NÄ har jeg forflyttet meg fra senga til stresslessen, hvor jeg har pakket meg godt inn i et varmt teppe. PÄ bordet ved siden av har jeg linet opp Fribol Hals, Ibux og en stor kopp med rykende varm te. SÄ fÄr vi inderlig hÄpe at det skremmer bort feberen til i morgen, for jeg har ikke tid til Ä vÊre hjemme nÄ!!!

Ronja er som katter flest, ubestemt nÄr det gjelder om hun skal vÊre ute eller inne. I sta satt hun dÞrterskelen Ä mjauet sÄ sÄrt, og nÄr jeg gikk for Ä slippe henne ut sprang hun ut. Under et minutt etter hÞrte jeg klÞrne hennes pÄ dÞra og sÄr mjauing
. Hun skjÞnner ikke at matmora har tjukk pels, og ikke syntes at det er greit at dÞra stÄr Äpen hele tiden. NÄ har bÄde hun og sÞsteren lagt seg for Ä ta en aldri sÄ liten formiddagslur!!

HÄper dere andre har hatt en bedre start pÄ uka :o))

Nye lykter fra Party Lite

I gÄr nÄr Anne kom til meg hadde hun med seg Party Lite lyktene jeg bestilte om mandagen
 Det ble ikke til at jeg pakket de ut i gÄr, men utpÄ dagen i dag gjorde jeg det. Jeg mÄtte ommÞblere litt for Ä fÄ satt dem der jeg syntes de passet inn best. Litt forandring fryder :o))

Jeg hadde litt problemer med Ä sette sammen denne lykten
 Skulle ikke tro at det skulle vÊre sÄ vanskelig Ä sette sammen to deler, men jeg slet litt. Det var noen kanter som sto opp, og jeg klarte ikke Ä fÄ det Þverste glasset over eller innsiden. Jeg mÄtte ringe Anne for Ä hÞre hvordan hun hadde gjort det, og da viste det seg at Þverste delen skulle over piggene som sto opp. For Ä fÄ det til var jeg nÞdt til Ä bÞye litt pÄ dem, men da smatt den pÄ plass med en gang.

I katalogen vi satt Ä sÄ pÄ nÄr vi var pÄ partyet, og lykten som Marit hadde med var glasset rÞdt. Jeg hadde veldig lyst pÄ det, men den var dessverre utsolgt i rÞdt. Jeg har noen rÞde t-lys som jeg tror kommer til Ä fÄ en fin effekt i det grÄ glasset :o)) Vi fÄr se neste helg nÄr julen begynner Ä flytte inn i heimen!

Denne lykten falt jeg for med en gang
 Den har avtagbare paneller som gir en fin effekt nÄr lyset er tent. Man fÄr ogsÄ en fin effekt hvis man tar av panellene. I bÄde denne og den grÄ lykten kan man bruke et t-lystre hvor det er plass til 3 t-lys rundt en sÞyle. Jeg bestilte bare et sÄnt, og angret pÄ det etterpÄ sÄ Anne skulle kontakte Marit som holdt partyet for Ä bestille et par til.

De hadde mange flotte lykter og lysestaker og lys i katalogen, men det koster en del sÄ jeg har nok ikke rÄd til Ä kjÞpe noe serlig derfra pÄ en stund. Jeg er veldig fornÞyd med de to jeg har kjÞpt, og har glede av dem i en god stund framover nÄ tenker jeg :o))

Avslappende lĂžrdagskveld

Utrolig nok ble jeg ferdig med alt jeg skulle gjÞre innen Anne kom, dels for at jeg satte i gang et ekstra gir jeg ikke hviste jeg hadde, og sÄ mÄtte hun jobbe ganske lenge. Da ble det tid til Ä sitt Ä slappe av en liten stund fram til hun kom.

NÄr jeg hadde fÄtt shinet opp heimen gikk jeg ut med litt sÞppel, og da tok jeg med meg kamera for Ä ta noen frost og kveldsbilder
 Dessverre sÄ lÄste kamera seg totalt, og jeg endte egentlig bare opp med et som jeg faktisk syntes var relativt greit. Nesten litt magisk :o)) NÄr jeg kom inn mÄtte jeg ta ut batteriet og sette det inn igjen for Ä fÄ liv i kameraet igjen. Tar jeg ikke helt feil sÄ har det skjedd nÄr jeg har tatt bilder i mÞrket fÞr, sÄ jeg tror ikke at det er noe galt med det. HÄper i allefall ikke det for det er et utrolig godt lite kamera, som er lite og nett Ä ha i vesken Ä lommen.

Siden det var en sÄnn kjÞlig dag og kveld sÄ bestemte jeg meg for Ä lage en lappskaus som lÞrdagsmiddag, og den falt i smak hos bÄde gjesten og kokken :o)) Laget sÄpass mye at jeg har igjen til i allefall en middag til som jeg lett kan varme opp nÄr jeg kommer fra jobb.

Etter middagen slang vi oss ned i stua og dro fram strikketÞyet
. Jeg har jo ikke vÊrt noe flink til Ä strikke og teppet mitt er langt fra ferdig, som man kan se pÄ bilde. Det er jo tragisk egentlig, for Anne kjÞpte garn en stund etter meg til en tilsvarende teppe Ä hun er allerede ferdig med sitt. Hun har begynt pÄ et nytt prosjekt allerede, skiskytergenseren. Dette betyr jo at jeg bare mÄ se Ä sette opp farten for Ä bli ferdig med mitt teppe ogsÄ. Hadde jo vÊrt greit Ä bli klar med det fÞr jul i allefall!!!

Utrolig lekker genser som jeg faktisk kunne tenke meg Ä strikke selv, men da mÄ jeg bli ferdig med teppet mitt fÞrst :o))

I mens gÄrsdagen var helt grÄ og en tjukk tÄke lÄ helt nede pÄ bakken, er denne dagen helt motsatt. Himmelen er knallblÄ og solen skinner og det er bare et par minusgrader. Jeg er litt snufsete i nesen og har litt feber sÄ jeg skal holde meg inne med cupfinale og strikketÞy :o))

Ha en fortsatt fin sĂžndag, blogges :o))