Au i knærne etter trening

Da jeg tidligere i dag sa at jeg måtte se å komme i gang med å gjøre meg i stand til behandling og trening, var jeg ikke klar over hvor dårlig tid jeg faktisk hadde. Jeg satt å så på klokka på nettbrettet, og den sa at jeg lå sånn ganske godt ann. Det jeg ikke viste var at klokken gikk feil… Den har ikke blitt automatisk oppdatert etter at jeg ladet brett opp igjen, etter at det gikk tom for strøm.  Så plutselig fikk jeg påminnelse om timen min på telefonen, og den er stilt inn på 30 minutter før….

Da var det en som fikk fart på seg, og selv om jeg ikke er like rask i kroppen som jeg var før så gikk det for seg. Jeg virvlet rundt å hentet treningstøy, mens jeg pusset tenner og dusjet omtrent samtidig. Da jeg gikk inn døra var det 1 minutt igjen til timen min begynte, puh!!!

I dag var det knærne min som fikk juling, etter flere forskjellige øvelser… Jeg sutrer ikke altså, bare konstaterer fakta om at det nå er ganske stivt og vondt. Når det er sagt så er dette et ledd i å styrke muskelaturen i bena, slik at de skal ta over å hjelpe til når artrosen i knærne gjør livet surt for meg. I dag er det dessverre sånn at det er mange ting jeg ikke klarer pga smerter, og svake muskler.

Jeg sa til manuellterapeuten for en stund siden, at mitt høyeste ønske var å kunne klare å sitte på huk når jeg er ute å tar bilder. Også kunne sitte på gulvet sammen med kattene, og klare å komme opp igjen uten alt for store problemer. Nå har jeg ikke sjangsen til noen av delene.

Akkurat nå sitter jeg i godstolen og gruer meg til at jeg må reise meg opp for å lage middag, for jeg vet at det er en smertefull bevegelse. Ettersom magen min rumler og jeg er sulten, så er det vel ikke noe å utsette lenger 😱

#smerter #vondter #knær #trening #øvelser #velvære #helse #fredag #mars #blogg

Under paraplyen er himmelen alltid blå

I allefall under favorittparaplyen jeg fant igjen i pc bagen på jobben…. Jeg trodde jeg hadde mistet den eller lagt den igjen et sted jeg hadde vært innom. Der lå den nede i bagen å sa ingenting, og hadde ikke vært for at jeg trengte strømkabelen til pc’n ville jeg vel ikke sett ned i den nå heller.

Jeg er veldig glad i denne paraplyen, som er svart og kjedelig på utsiden… Så åpner man den og en fin blå sommerhimmel åpenbarer seg. Så selv om regnet høljer ned så er det alltid lyst og koselig under ☔🌞

Før jeg krabbet ut av senga i dag lå jeg en stund å sjekket ut Facebook, og flere skrev om at det hadde snødd hos dem i løpet av natten. Dette var i nærheten av Oslo, så jeg var spent på om det hadde kommet noe hit også. Heldigvis var det bare grått og litt tåkete her, og varmegrader så det blir nok ikke noe hvitt teppe her.

Nå må denne damen forte seg å gjøre seg i stand, for om ikke lenge har jeg time til trening og behandling.

#blå #himmel #skyer #vær #paraply #himmel #snø #fredag #mars #blogg

En som koser seg

Helst ville nok Ronja ha ligget i fanget mitt å kost seg…. Hun vet nemlig at når hun ligger der å blir klødd, så kommer også mamsen fram med børsten. Det er noe av det beste hun vet om. Nå hadde det seg sånn at fanget til mamsen var opptatt, så da måtte hun ta til takke med sofaen. Det er vel ikke det verste stedet å ligge å kose det heller 😻

#kos #velvære #katt #ronja #ronjathecat #nyte #torsdag #mars #blogg

Hørte ingenting jeg….

Noen dager er det bare sånn at man er totalt døv på begge ørene når alarmen setter i gang. Jeg hadde en sånn dag i dag, dessverre! Hvor lenge vekkeklokken hoppet og danset på nattbordet, før den ga opp vet jeg ikke! Selv var jeg langt inne i drømmeland, og kom ikke til megselv før jeg burde ha vært ute av døra! Det er godt at jeg har sovet meg igjennom hele natten, og det har vært en god søvn. Noe som ikke er så godt er jo at det måtte være på en dag hvor jeg skal på jobb, og ikke kan ligge sløve.

Når man kommer til seg selv, sånn helt på feil klokkeslett blir hele dagen ødelagt. Jeg blir stresset for jeg må forte meg for å komme avgårde så raskt som mulig. Resten av dagen blir likesom ikke helt normal.Waking up in the morning
Licensed from: kaarsten / yayimages.com

Nå ja, det er jo ikke noe jeg kan gjøre med det nå…. Det er bare å brette opp jakkeermene og sette i gang med jobben, for det er nok å gjøre!!

Nå skal jeg ikke være negativ, men utenfor kontorvinduene har det nå begynt å regne… Det passer i grunnen veldig godt til humøret mitt akkurat nå, litt mørkt og grått!!

#sove #forsove #irriterende #regn #mørkt #grått #torsdag #mars #blogg

NAV en hyggelig opplevelse 😊

Jeg var livredd for å forsove meg i dag, så jeg satte alarmen på grytidlig. Jeg hadde en avtale med sjefen om at vi skulle ta samme bane, og den ville være på Skøyenåsen 08:29. Ettersom jeg ventet med å fornye 30 dagers periodebilletten min til i dag, ble det litt stress da jeg hadde glemt passordet. Har man glemt det, må bankkortet legges inn på nytt…. Jeg hørte banen nede på Godlia, så jeg skal love at fingrene mine løp fort over tastene for at jeg skulle bli ferdig til den kom. Hehe, jeg rakk det jeg serru!

NAV kontoret åpnet samtidig som møtet skulle begynne, så vi måtte stå ute og fryse i nesten 15 minutter innen dørene åpnet. Jeg hadde heldigvis tatt på en boblejakke, så jeg holdt meg relativt varm 😊

Vi ble møtt av en voksen mann, som håndhilste på oss med en fast trykk… Bare det var en positiv start syntes jeg, for jeg HATER når folk tar meg i hånda med et sånt fiskeaktig slapt håndtrykk. Mannen fortalte hvorfor de hadde kalt meg inn, og så spurte han hvordan jeg hadde det. Hvordan jeg syntes at det gikk å jobbe 50%, og jeg fortalte ærlig akkurat hvordan det sto til. Om hva jeg gjorde for å prøve å bli bedre osv. Det er jo ikke noen andre enn jeg selv med hjelp av manuellterapeuten som kan påvirke fremgangen min. Selve møte varte i ca 20 minutter!

Mannen fortalte videre at NAV ikke kom til å innkalle meg noen flere ganger, så sant jeg ble bedre og kom 100% tilbake i jobb. Skulle jeg ikke klare det, går sykepengene mine ut i midten av oktober, og da blir det selvsagt noen flere møter. Jeg håper virkelig at det ikke går så langt, for jeg vil jo ikke ha en uføregrad!!!!!

Jeg spurte om jeg kunne kontakte ham direkte dersom jeg hadde noen spørsmål, og det bekreftet han at jeg kunne. Følte at det var veldig greit å ha en person å forholde meg til, i stedet for å bli kastet fra person til person 😊

#nav #dialogsamtale #samtale #møte #hyggelig #sykemelding #langtidssykefravær #periodebillett #onsdag #mars #blogg

NAV i morgen

Ja da har man gått sykemeldt såpass lenge at man har blitt kalt inn til NAV. Brevet kom for ca 14 dager siden og jeg har egentlig ikke tenkt så veldig mye på det før nå. I morgen kl 9 skal sjefen og jeg møte på det lokale kontoret jeg hører til.

Ettersom jeg ikke helt vet hva jeg kan forvente meg, så gruer jeg meg litt til møtet. Jeg har fått innkalling to ganger tidligere, men da ble møtene avlyst ettersom jeg var tilbake på jobb igjen. Akkurat det hadde jeg jo håpet at jeg skulle være denne gangen også, men dessverre så skulle det ikke bli sånn. Smerter, betennelser og annen skit vil ikke slippe taket, og blusser stadig opp igjen. Noe det har gjort igjen etter gårsdagens behandling, men ikke så ille som forrige gang.

I dag har jeg hatt mye vondt, og har vært veldig sliten etter at jeg kom hjem fra jobben…. Så planene om å få tatt en tango med støvsugeren lot jeg ligge til en annen dag. Støvsugeren ble nok skuffet, men det får ikke hjelpe 😉

Så nå sitter jeg her godt innpakket i et par pledd for å få varmen, og tenker på morgendagen…. Hva skal vi snakke om, er mannen hyggelig (for det er en mann) og kommer han til å spørre og grave en hel masse ting. Normalt er jeg en ganske tøff person, når jeg vet hva jeg går til. Når det gjelder dette møtet har jeg ikke kontrollen, og da gruer jeg meg 😱

Noen som har vært igjennom slike dialogsamtaler? Er det greit?

#nav #dialogsamtale #samtale #gruer #engstelig #vondter #betennelser #smerter #ukjent #mars #tirsdag #blogg

På tur med nytt kamera

Tenk jeg fikk det nye kamera til slutt, på torsdag i forrige uke, men det var etter at jeg måtte ringe å undersøke hva som skjedde. Jeg hadde ikke hørt noen ting fra Komplett, og hadde jeg ikke ringt vet jeg når hadde fått kamera. Jeg har ikke hatt sjansen til å lese meg igjennom bruksanvisningen enda, så da jeg tok det med meg ut på tur i dag, ble alle bildene tatt med auto og jeg har ikke redigert dem før jeg la dem ut.

Jeg var på tur med bestisen Anne, for hun har jo kjøpt seg makent kamera, i dag og vi hadde i forveien bestemt at vi skulle dra til Botanisk Have for å lete etter noe å ta bilder av. Vi var nok litt tidlig ute, for det var ikke så mye som var kommet av jorda enda. Noen lyspunkter fant vi da innimellom alt det brune og døde løvet.

Vet ikke hvor lenge jeg holdt på for å få et bilde av bien som klatret rundt inne i blomsten… Dette var det jeg endte opp med. Ved flere anledninger hadde jeg bien sittende slik at det hadde blitt det supre nærbilde, men i det jeg trykte på utløserknappen greide den å fly avsted. Sånn er det når man skal prøve å ta bilder av dyr.

Ettersom det ikke var så mye å ta bilde av i Botanisk Have, bestemte vi at vi skulle dra til Hvervenbukta å gå litt langs stranda. Vel det var i allefall det som var planen…. Først endte vi opp med å kjøre på en sightseeing tur ettersom vi ikke fant avkjøringen med en gang, og når vi først fant det var det så mange mennesker der å ingen ledige parkeringsplasser. Bare det å få parkert der er et innlegg i seg selv, men jeg tror at jeg dropper det. I stedet bestemte vi å kjøre inn til Oslo igjen, og heller spasere langs bryggene.

Denne lille søte humlen kom flyvende å nesten satte seg på meg, før den tok en brå sving å landet på bakken. Jeg elsker jo humler, og må jo bare ta bilde av dem når jeg får muligheten :o))

Det ble etter hvert varmt der vi gikk i solsteiken, og så begynte vi å bli sultne. Ingen av oss hadde spist siden tidlig på morningen/formiddagen, så vi bestemte oss for å sette oss ned et sted å spise. Valget falt på Cafe Skansen, som ligger ved siden av Akershus Festning inn mot byen. På grunn av det fine været var det mye folk ute i byen og på uterestaurantene.

Jeg er ikke av dem som sitter så ofte på uterestaurant å drikker øl, men i dag fikk jeg så lyst på. Det smakte godt med en iskald øl der jeg satt i sola å så på folkelivet :o))

#foto #fotografering #fotosafari #nyttkamera #botaniskhave #hvervenbukta #sjø #oslo #byliv #cafeskansen #utepils #utpåtur #søndag #mars #blogg

Forelsket i stemmen

Før helgen var jeg på kino for å se på Beauty and the Beast, sammen med bestisen Anne. Vi er begge litt barnslige å liker Disney tegnefilmer, og etter å ha sett tegnefilmversjonen av Beauty and the Beast ble det en stor favoritt. Derfor var vi veldig nysgjerrig på hvordan denne filmen var sammenlignet med akkurat tegnefilmen. Ingen av oss ble skuffet, og vi storkoste oss i litt over 2 timer som filmen varte.

Jeg hadde nesten trodd at det skulle være mange barn/unge der siden filmen startet kl 18, men vi var mest voksne. Vi var ikke mange der, men litt flere enn vi var forrige gang jeg var på kino. Da var vi 5 stk i salen, så vi satt ikke akkurat opp på hverandre :o))

Mot slutten av filmen synger “The Beast” spilt av Dan Stevens sangen Evermore, en nydelig sang som jeg hadde hørt før. Den gangen med Josh Groban, som har en fantastisk stemme, men Dan Stevens stemme var noe helt annet. Jeg kan ikke forklare hva det er, men jeg ble helt forelsket i stemmen. Hvor mange ganger jeg har spilt den etter at jeg så filmen vet jeg ikke, men det er veldig mange.

Du kan jo høre selv, kanskje du også syntes at den er like fin som jeg syntes :o))

#forelsket #stemme #vakkert #film #kino #beautyandthebeast #nydelig #søndag #mars #blogg

Advarsel: Sutreinnlegg

Jeg tenkte at det kunne være greit å advare at jeg kommer til å sutre og beklage meg litt i dette innelegget. På den måten så kan jo de som ikke orker å lese om sånt, unngå å klikke seg inn, hihihi!!

Det har seg jo sånn at jeg ble 100% sykemeldt igjen i 1,5 uker pga betennelser, og denne uken var jeg tilbake på jobb 50%. Akkurat det var mye tøffere enn jeg trodde det skulle bli, ikke bare pga smerter men også for at kroppen min nektet helt å spille på lag. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at jeg skulle føle meg så langt nede, kropslig altså, som jeg har gjort denne uken.

 

Bored boy
Licensed from: iimages / yayimages.com

Når alarmen gikk av på morningen var det kun viljekraften som fikk meg ut av senga… Jeg var så dø i kroppen at jeg hadde mest lyst til å bli i senga, og ligge der langt under dyna og syntes synd på meg selv. Det var heldigvis ikke noe alternativ, så jeg slepte meg ut på badet og inne i dusjen. Satte temperaturen på “nesten” iskaldt for å få en reaksjon i kroppen, og det hjalp det…. Den fikk jo nesten sjokk!!

Ettersom jeg har hatt nok å gjøre på jobben har tiden der gått veldig fort, men jeg har kjent på at kroppen ikke var helt med. Jeg mistenker at årsaken til dette formfallet er en blanding av å jobbe mer og for at det er vår. Jeg har nemlig lett for å bli veldig slapp i kroppen når våren kommer, noe som sikkert har med en eller annen allergi (har ikke sjekket det ut). Verst har det egentlig vært når jeg kom hjem fra jobben igjen, for etter at jeg hadde spist middag og ryddet opp var jeg så sliten og uopplagt at jeg satt i godstolen å halvsov helt til det var på tide å legge seg.

Hver kveld løftet jeg PC’n opp i fanget, men jeg fikk meg aldri til å åpne den engang. Jeg satt å så på den og tenkte at jeg skulle skrive et blogginnlegg, men all tiltakslyst var borte så PC’n den havna på gulvet ved siden av stolen.

Energinivået er på veg opp igjen, og de siste to dagene har jeg følt at jeg faktisk orker å gjøre noe ekstra på ettermiddagen, og det kjennes så godt.

Sånn, nå har fått ut litt sutring og frustrasjon så er vi ferdig med det :o))

#sutre #klage #sliten #trøtt #energi #velvære #helse #vondter #lørdag #mars #blogg

Mer kattebilder – pus og ekornet

For noen dager siden fortalte jeg om ekornet som klatrer opp og ned langs veggene på blokkene våres. Det er flere av dem, og i dag var et av dem på farten igjen…. Jeg satt i stua og hørte noe på vannbrettet inne på soverommet. Vinja lå på senga mi å dorma seg, og hun hørte også lyden å kikket opp. Jeg så ekornet kikke opp og inn igjennom vinduet.

Innen jeg rakk å reagere var Vinja oppe i vinduskarmen, og de stirret på hverandre en stund innen ekornet spratt oppover langs veggen. Vinja satt igjen litt overrasket og skuffet over at ekornet ikke ville være sammen med henne. Hun nektet å flytte på seg, og satt pal å stirret oppover for å se om ekornet kom tilbake igjen. Å plutselig hørte jeg et lite dunk, og den lille krabaten var tilbake. Vinja var i ekstase og begge to gikk frem og tilbake på hver sin side av vinduet. Innen jeg rakk å reagere å komme med kamera, forsvant den lille søtnosen til Vinjas store skuffelse.

#katter #vinja #vinjathecat #ekorn #besøk #klatre #husveggen #mars #mandag #blogg