Au i knĂŠrne etter trening

Da jeg tidligere i dag sa at jeg mĂ„tte se Ă„ komme i gang med Ă„ gjĂžre meg i stand til behandling og trening, var jeg ikke klar over hvor dĂ„rlig tid jeg faktisk hadde. Jeg satt Ă„ sĂ„ pĂ„ klokka pĂ„ nettbrettet, og den sa at jeg lĂ„ sĂ„nn ganske godt ann. Det jeg ikke viste var at klokken gikk feil
 Den har ikke blitt automatisk oppdatert etter at jeg ladet brett opp igjen, etter at det gikk tom for strĂžm.  SĂ„ plutselig fikk jeg pĂ„minnelse om timen min pĂ„ telefonen, og den er stilt inn pĂ„ 30 minutter fĂžr
.

Da var det en som fikk fart pÄ seg, og selv om jeg ikke er like rask i kroppen som jeg var fÞr sÄ gikk det for seg. Jeg virvlet rundt Ä hentet treningstÞy, mens jeg pusset tenner og dusjet omtrent samtidig. Da jeg gikk inn dÞra var det 1 minutt igjen til timen min begynte, puh!!!

I dag var det knÊrne min som fikk juling, etter flere forskjellige Þvelser
 Jeg sutrer ikke altsÄ, bare konstaterer fakta om at det nÄ er ganske stivt og vondt. NÄr det er sagt sÄ er dette et ledd i Ä styrke muskelaturen i bena, slik at de skal ta over Ä hjelpe til nÄr artrosen i knÊrne gjÞr livet surt for meg. I dag er det dessverre sÄnn at det er mange ting jeg ikke klarer pga smerter, og svake muskler.

Jeg sa til manuellterapeuten for en stund siden, at mitt hÞyeste Þnske var Ä kunne klare Ä sitte pÄ huk nÄr jeg er ute Ä tar bilder. OgsÄ kunne sitte pÄ gulvet sammen med kattene, og klare Ä komme opp igjen uten alt for store problemer. NÄ har jeg ikke sjangsen til noen av delene.

Akkurat nĂ„ sitter jeg i godstolen og gruer meg til at jeg mĂ„ reise meg opp for Ă„ lage middag, for jeg vet at det er en smertefull bevegelse. Ettersom magen min rumler og jeg er sulten, sĂ„ er det vel ikke noe Ă„ utsette lenger đŸ˜±

#smerter #vondter #knĂŠr #trening #Ăžvelser #velvĂŠre #helse #fredag #mars #blogg

Under paraplyen er himmelen alltid blÄ

I allefall under favorittparaplyen jeg fant igjen i pc bagen pĂ„ jobben
. Jeg trodde jeg hadde mistet den eller lagt den igjen et sted jeg hadde vĂŠrt innom. Der lĂ„ den nede i bagen Ă„ sa ingenting, og hadde ikke vĂŠrt for at jeg trengte strĂžmkabelen til pc’n ville jeg vel ikke sett ned i den nĂ„ heller.

Jeg er veldig glad i denne paraplyen, som er svart og kjedelig pĂ„ utsiden
 SĂ„ Ă„pner man den og en fin blĂ„ sommerhimmel Ă„penbarer seg. SĂ„ selv om regnet hĂžljer ned sĂ„ er det alltid lyst og koselig under ☔🌞

FÞr jeg krabbet ut av senga i dag lÄ jeg en stund Ä sjekket ut Facebook, og flere skrev om at det hadde snÞdd hos dem i lÞpet av natten. Dette var i nÊrheten av Oslo, sÄ jeg var spent pÄ om det hadde kommet noe hit ogsÄ. Heldigvis var det bare grÄtt og litt tÄkete her, og varmegrader sÄ det blir nok ikke noe hvitt teppe her.

NÄ mÄ denne damen forte seg Ä gjÞre seg i stand, for om ikke lenge har jeg time til trening og behandling.

#blÄ #himmel #skyer #vÊr #paraply #himmel #snÞ #fredag #mars #blogg

En som koser seg

Helst ville nok Ronja ha ligget i fanget mitt Ă„ kost seg
. Hun vet nemlig at nĂ„r hun ligger der Ă„ blir klĂždd, sĂ„ kommer ogsĂ„ mamsen fram med bĂžrsten. Det er noe av det beste hun vet om. NĂ„ hadde det seg sĂ„nn at fanget til mamsen var opptatt, sĂ„ da mĂ„tte hun ta til takke med sofaen. Det er vel ikke det verste stedet Ă„ ligge Ă„ kose det heller đŸ˜»

#kos #velvĂŠre #katt #ronja #ronjathecat #nyte #torsdag #mars #blogg

HĂžrte ingenting jeg….

Noen dager er det bare sÄnn at man er totalt dÞv pÄ begge Þrene nÄr alarmen setter i gang. Jeg hadde en sÄnn dag i dag, dessverre! Hvor lenge vekkeklokken hoppet og danset pÄ nattbordet, fÞr den ga opp vet jeg ikke! Selv var jeg langt inne i drÞmmeland, og kom ikke til megselv fÞr jeg burde ha vÊrt ute av dÞra! Det er godt at jeg har sovet meg igjennom hele natten, og det har vÊrt en god sÞvn. Noe som ikke er sÄ godt er jo at det mÄtte vÊre pÄ en dag hvor jeg skal pÄ jobb, og ikke kan ligge slÞve.

NÄr man kommer til seg selv, sÄnn helt pÄ feil klokkeslett blir hele dagen Þdelagt. Jeg blir stresset for jeg mÄ forte meg for Ä komme avgÄrde sÄ raskt som mulig. Resten av dagen blir likesom ikke helt normal.Waking up in the morning
Licensed from: kaarsten / yayimages.com

NĂ„ ja, det er jo ikke noe jeg kan gjĂžre med det nÄ . Det er bare Ă„ brette opp jakkeermene og sette i gang med jobben, for det er nok Ă„ gjĂžre!!

NÄ skal jeg ikke vÊre negativ, men utenfor kontorvinduene har det nÄ begynt Ä regne
 Det passer i grunnen veldig godt til humÞret mitt akkurat nÄ, litt mÞrkt og grÄtt!!

#sove #forsove #irriterende #regn #mÞrkt #grÄtt #torsdag #mars #blogg

NAV en hyggelig opplevelse 😊

Jeg var livredd for Ä forsove meg i dag, sÄ jeg satte alarmen pÄ grytidlig. Jeg hadde en avtale med sjefen om at vi skulle ta samme bane, og den ville vÊre pÄ SkÞyenÄsen 08:29. Ettersom jeg ventet med Ä fornye 30 dagers periodebilletten min til i dag, ble det litt stress da jeg hadde glemt passordet. Har man glemt det, mĠbankkortet legges inn pÄ nytt
. Jeg hÞrte banen nede pÄ Godlia, sÄ jeg skal love at fingrene mine lÞp fort over tastene for at jeg skulle bli ferdig til den kom. Hehe, jeg rakk det jeg serru!

NAV kontoret Ă„pnet samtidig som mĂžtet skulle begynne, sĂ„ vi mĂ„tte stĂ„ ute og fryse i nesten 15 minutter innen dĂžrene Ă„pnet. Jeg hadde heldigvis tatt pĂ„ en boblejakke, sĂ„ jeg holdt meg relativt varm 😊

Vi ble mĂžtt av en voksen mann, som hĂ„ndhilste pĂ„ oss med en fast trykk
 Bare det var en positiv start syntes jeg, for jeg HATER nĂ„r folk tar meg i hĂ„nda med et sĂ„nt fiskeaktig slapt hĂ„ndtrykk. Mannen fortalte hvorfor de hadde kalt meg inn, og sĂ„ spurte han hvordan jeg hadde det. Hvordan jeg syntes at det gikk Ă„ jobbe 50%, og jeg fortalte ĂŠrlig akkurat hvordan det sto til. Om hva jeg gjorde for Ă„ prĂžve Ă„ bli bedre osv. Det er jo ikke noen andre enn jeg selv med hjelp av manuellterapeuten som kan pĂ„virke fremgangen min. Selve mĂžte varte i ca 20 minutter!

Mannen fortalte videre at NAV ikke kom til Ä innkalle meg noen flere ganger, sÄ sant jeg ble bedre og kom 100% tilbake i jobb. Skulle jeg ikke klare det, gÄr sykepengene mine ut i midten av oktober, og da blir det selvsagt noen flere mÞter. Jeg hÄper virkelig at det ikke gÄr sÄ langt, for jeg vil jo ikke ha en ufÞregrad!!!!!

Jeg spurte om jeg kunne kontakte ham direkte dersom jeg hadde noen spĂžrsmĂ„l, og det bekreftet han at jeg kunne. FĂžlte at det var veldig greit Ă„ ha en person Ă„ forholde meg til, i stedet for Ă„ bli kastet fra person til person 😊

#nav #dialogsamtale #samtale #mĂžte #hyggelig #sykemelding #langtidssykefravĂŠr #periodebillett #onsdag #mars #blogg

NAV i morgen

Ja da har man gÄtt sykemeldt sÄpass lenge at man har blitt kalt inn til NAV. Brevet kom for ca 14 dager siden og jeg har egentlig ikke tenkt sÄ veldig mye pÄ det fÞr nÄ. I morgen kl 9 skal sjefen og jeg mÞte pÄ det lokale kontoret jeg hÞrer til.

Ettersom jeg ikke helt vet hva jeg kan forvente meg, sÄ gruer jeg meg litt til mÞtet. Jeg har fÄtt innkalling to ganger tidligere, men da ble mÞtene avlyst ettersom jeg var tilbake pÄ jobb igjen. Akkurat det hadde jeg jo hÄpet at jeg skulle vÊre denne gangen ogsÄ, men dessverre sÄ skulle det ikke bli sÄnn. Smerter, betennelser og annen skit vil ikke slippe taket, og blusser stadig opp igjen. Noe det har gjort igjen etter gÄrsdagens behandling, men ikke sÄ ille som forrige gang.

I dag har jeg hatt mye vondt, og har vĂŠrt veldig sliten etter at jeg kom hjem fra jobben
. SĂ„ planene om Ă„ fĂ„ tatt en tango med stĂžvsugeren lot jeg ligge til en annen dag. StĂžvsugeren ble nok skuffet, men det fĂ„r ikke hjelpe 😉

SĂ„ nĂ„ sitter jeg her godt innpakket i et par pledd for Ă„ fĂ„ varmen, og tenker pĂ„ morgendagen
. Hva skal vi snakke om, er mannen hyggelig (for det er en mann) og kommer han til Ă„ spĂžrre og grave en hel masse ting. Normalt er jeg en ganske tĂžff person, nĂ„r jeg vet hva jeg gĂ„r til. NĂ„r det gjelder dette mĂžtet har jeg ikke kontrollen, og da gruer jeg meg đŸ˜±

Noen som har vĂŠrt igjennom slike dialogsamtaler? Er det greit?

#nav #dialogsamtale #samtale #gruer #engstelig #vondter #betennelser #smerter #ukjent #mars #tirsdag #blogg

PĂ„ tur med nytt kamera

Tenk jeg fikk det nye kamera til slutt, pÄ torsdag i forrige uke, men det var etter at jeg mÄtte ringe Ä undersÞke hva som skjedde. Jeg hadde ikke hÞrt noen ting fra Komplett, og hadde jeg ikke ringt vet jeg nÄr hadde fÄtt kamera. Jeg har ikke hatt sjansen til Ä lese meg igjennom bruksanvisningen enda, sÄ da jeg tok det med meg ut pÄ tur i dag, ble alle bildene tatt med auto og jeg har ikke redigert dem fÞr jeg la dem ut.

Jeg var pÄ tur med bestisen Anne, for hun har jo kjÞpt seg makent kamera, i dag og vi hadde i forveien bestemt at vi skulle dra til Botanisk Have for Ä lete etter noe Ä ta bilder av. Vi var nok litt tidlig ute, for det var ikke sÄ mye som var kommet av jorda enda. Noen lyspunkter fant vi da innimellom alt det brune og dÞde lÞvet.

Vet ikke hvor lenge jeg holdt pÄ for Ä fÄ et bilde av bien som klatret rundt inne i blomsten
 Dette var det jeg endte opp med. Ved flere anledninger hadde jeg bien sittende slik at det hadde blitt det supre nÊrbilde, men i det jeg trykte pÄ utlÞserknappen greide den Ä fly avsted. SÄnn er det nÄr man skal prÞve Ä ta bilder av dyr.

Ettersom det ikke var sÄ mye Ä ta bilde av i Botanisk Have, bestemte vi at vi skulle dra til Hvervenbukta Ä gÄ litt langs stranda. Vel det var i allefall det som var planen
. FÞrst endte vi opp med Ä kjÞre pÄ en sightseeing tur ettersom vi ikke fant avkjÞringen med en gang, og nÄr vi fÞrst fant det var det sÄ mange mennesker der Ä ingen ledige parkeringsplasser. Bare det Ä fÄ parkert der er et innlegg i seg selv, men jeg tror at jeg dropper det. I stedet bestemte vi Ä kjÞre inn til Oslo igjen, og heller spasere langs bryggene.

Denne lille sÞte humlen kom flyvende Ä nesten satte seg pÄ meg, fÞr den tok en brÄ sving Ä landet pÄ bakken. Jeg elsker jo humler, og mÄ jo bare ta bilde av dem nÄr jeg fÄr muligheten :o))

Det ble etter hvert varmt der vi gikk i solsteiken, og sÄ begynte vi Ä bli sultne. Ingen av oss hadde spist siden tidlig pÄ morningen/formiddagen, sÄ vi bestemte oss for Ä sette oss ned et sted Ä spise. Valget falt pÄ Cafe Skansen, som ligger ved siden av Akershus Festning inn mot byen. PÄ grunn av det fine vÊret var det mye folk ute i byen og pÄ uterestaurantene.

Jeg er ikke av dem som sitter sÄ ofte pÄ uterestaurant Ä drikker Þl, men i dag fikk jeg sÄ lyst pÄ. Det smakte godt med en iskald Þl der jeg satt i sola Ä sÄ pÄ folkelivet :o))

#foto #fotografering #fotosafari #nyttkamera #botaniskhave #hvervenbukta #sjÞ #oslo #byliv #cafeskansen #utepils #utpÄtur #sÞndag #mars #blogg

Forelsket i stemmen

FÞr helgen var jeg pÄ kino for Ä se pÄ Beauty and the Beast, sammen med bestisen Anne. Vi er begge litt barnslige Ä liker Disney tegnefilmer, og etter Ä ha sett tegnefilmversjonen av Beauty and the Beast ble det en stor favoritt. Derfor var vi veldig nysgjerrig pÄ hvordan denne filmen var sammenlignet med akkurat tegnefilmen. Ingen av oss ble skuffet, og vi storkoste oss i litt over 2 timer som filmen varte.

Jeg hadde nesten trodd at det skulle vÊre mange barn/unge der siden filmen startet kl 18, men vi var mest voksne. Vi var ikke mange der, men litt flere enn vi var forrige gang jeg var pÄ kino. Da var vi 5 stk i salen, sÄ vi satt ikke akkurat opp pÄ hverandre :o))

Mot slutten av filmen synger “The Beast” spilt av Dan Stevens sangen Evermore, en nydelig sang som jeg hadde hĂžrt fĂžr. Den gangen med Josh Groban, som har en fantastisk stemme, men Dan Stevens stemme var noe helt annet. Jeg kan ikke forklare hva det er, men jeg ble helt forelsket i stemmen. Hvor mange ganger jeg har spilt den etter at jeg sĂ„ filmen vet jeg ikke, men det er veldig mange.

Du kan jo hÞre selv, kanskje du ogsÄ syntes at den er like fin som jeg syntes :o))

#forelsket #stemme #vakkert #film #kino #beautyandthebeast #nydelig #sĂžndag #mars #blogg

Advarsel: Sutreinnlegg

Jeg tenkte at det kunne vÊre greit Ä advare at jeg kommer til Ä sutre og beklage meg litt i dette innelegget. PÄ den mÄten sÄ kan jo de som ikke orker Ä lese om sÄnt, unngÄ Ä klikke seg inn, hihihi!!

Det har seg jo sÄnn at jeg ble 100% sykemeldt igjen i 1,5 uker pga betennelser, og denne uken var jeg tilbake pÄ jobb 50%. Akkurat det var mye tÞffere enn jeg trodde det skulle bli, ikke bare pga smerter men ogsÄ for at kroppen min nektet helt Ä spille pÄ lag. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi trodd at jeg skulle fÞle meg sÄ langt nede, kropslig altsÄ, som jeg har gjort denne uken.

 

Bored boy
Licensed from: iimages / yayimages.com

NĂ„r alarmen gikk av pĂ„ morningen var det kun viljekraften som fikk meg ut av senga
 Jeg var sĂ„ dĂž i kroppen at jeg hadde mest lyst til Ă„ bli i senga, og ligge der langt under dyna og syntes synd pĂ„ meg selv. Det var heldigvis ikke noe alternativ, sĂ„ jeg slepte meg ut pĂ„ badet og inne i dusjen. Satte temperaturen pĂ„ “nesten” iskaldt for Ă„ fĂ„ en reaksjon i kroppen, og det hjalp det
. Den fikk jo nesten sjokk!!

Ettersom jeg har hatt nok Ä gjÞre pÄ jobben har tiden der gÄtt veldig fort, men jeg har kjent pÄ at kroppen ikke var helt med. Jeg mistenker at Ärsaken til dette formfallet er en blanding av Ä jobbe mer og for at det er vÄr. Jeg har nemlig lett for Ä bli veldig slapp i kroppen nÄr vÄren kommer, noe som sikkert har med en eller annen allergi (har ikke sjekket det ut). Verst har det egentlig vÊrt nÄr jeg kom hjem fra jobben igjen, for etter at jeg hadde spist middag og ryddet opp var jeg sÄ sliten og uopplagt at jeg satt i godstolen Ä halvsov helt til det var pÄ tide Ä legge seg.

Hver kveld lĂžftet jeg PC’n opp i fanget, men jeg fikk meg aldri til Ă„ Ă„pne den engang. Jeg satt Ă„ sĂ„ pĂ„ den og tenkte at jeg skulle skrive et blogginnlegg, men all tiltakslyst var borte sĂ„ PC’n den havna pĂ„ gulvet ved siden av stolen.

EnerginivÄet er pÄ veg opp igjen, og de siste to dagene har jeg fÞlt at jeg faktisk orker Ä gjÞre noe ekstra pÄ ettermiddagen, og det kjennes sÄ godt.

SÄnn, nÄ har fÄtt ut litt sutring og frustrasjon sÄ er vi ferdig med det :o))

#sutre #klage #sliten #trĂžtt #energi #velvĂŠre #helse #vondter #lĂžrdag #mars #blogg

Mer kattebilder – pus og ekornet

For noen dager siden fortalte jeg om ekornet som klatrer opp og ned langs veggene pĂ„ blokkene vĂ„res. Det er flere av dem, og i dag var et av dem pĂ„ farten igjen
. Jeg satt i stua og hĂžrte noe pĂ„ vannbrettet inne pĂ„ soverommet. Vinja lĂ„ pĂ„ senga mi Ă„ dorma seg, og hun hĂžrte ogsĂ„ lyden Ă„ kikket opp. Jeg sĂ„ ekornet kikke opp og inn igjennom vinduet.

Innen jeg rakk Ă„ reagere var Vinja oppe i vinduskarmen, og de stirret pĂ„ hverandre en stund innen ekornet spratt oppover langs veggen. Vinja satt igjen litt overrasket og skuffet over at ekornet ikke ville vĂŠre sammen med henne. Hun nektet Ă„ flytte pĂ„ seg, og satt pal Ă„ stirret oppover for Ă„ se om ekornet kom tilbake igjen. Å plutselig hĂžrte jeg et lite dunk, og den lille krabaten var tilbake. Vinja var i ekstase og begge to gikk frem og tilbake pĂ„ hver sin side av vinduet. Innen jeg rakk Ă„ reagere Ă„ komme med kamera, forsvant den lille sĂžtnosen til Vinjas store skuffelse.

#katter #vinja #vinjathecat #ekorn #besĂžk #klatre #husveggen #mars #mandag #blogg