Sommer, sol og luft…

Nå sitter jeg ute på balkongen å nyter den kjølige formiddagsluften, og det er himmelsk etter flere uker med høye morgentemperaturer. Jeg er av dem som ikke fungerer så godt når det blir for varmt, og derfor har jeg nok slitt endel den siste tiden. Spesielt siden jeg er kommet i en alder hvor man er litt ekstra varm innvendig + at jeg de siste dagene etter å ha sittet for mye foran viften har blitt litt forkjølet med feber.

I går var jeg skikkelig elendig på morningen, og måtte takke nei til å være med på en tur til Bærums Verk med Anne og Ann-Karin. Nå hadde ikke den turen helt levd opp til forventningene så jeg fikk kanskje ikke glipp av så veldig mye. Det var alikevel synd at forman var så elendig nå som jeg endelig har fått ferie.

Om ikke så lenge kommer Anne hit for å sitte å skravle, og planlegge litt hva vi skal gjøre de nærmeste dagene av ferien våres. Det blir vel også strikking og hekling på os tenker jeg. Anne kjøpte garn til en ny genser her om dagen, og den har hun sikkert allerede begynt å strikke på kjenner jeg henne rett. Selv holder jeg på å hekle på en grønn duk, som jeg egentlig begynte på når min mor levde. Det skulle egentlig ha vært en gave til henne, men dessverre fikk hun aldri sett den. Fant den igjen når jeg ryddet i noe gammelt håndarbeide og bestemt meg for at nå skulle den bli ferdig. Jeg har ganske mye grønt heklegarn, så det blir sikkert en lang duk til sjenken og småbordene også!!

Jeg har ikke strikket så mye etter at jeg nesten ble ferdig med teppet mitt, men nå er det helt umulig å sitte med det. Det har blitt for stort og varmt, så når høstvinden rusker rundt hushjørnet kommer jeg nok til å finne det frem og gjøre det ferdig.

Når man har ferie selv tenker man ikke alltid på at andre må jobbe,og akkurat nå er det en eller annen i blokkene nedenfor som holder på med en kantklipper som bråker noe helt vanvittig. Han kunne jo godt vente til jeg var ferdig med formiddagskaffen min, hehehehe!!

På tide å legge bort PC’n en stund å rydde litt rundt her… Stolen som Anne skal sitte i er full av Vinja’s kattehår, for det er nemlig hennes faste stol når vi oppholder oss her ute. Jeg får gå over den med rullen før Anne kommer…..

Ha en strålende dag folkens, for det skal jeg i allefall jeg prøve å ha :o))

#sol #sommer #ferie #hekle #strikke #duk #genser #vinja #katt #venninnetreff

Søk i natten

De siste dagenes trusler har gjort meg litt skvetten, og i natt skvakk jeg faktisk litt. Jeg la meg relativt tidlig, og sovnet stort sett med en gang siden det for første gang på ganske lenge var en normal temperatur inne. Når klokka nærmet seg 03:00 ble jeg vekket, og fikk ikke sove igjen…..

Igjen og igjen sirklet et politihelikoper over blokkene der jeg bor, og det var helt umulig å sove når det hang rett over. Det skjer innimellom at de flyr over på natten for å lete etter noen, og jeg ble ganske nysgjerrig så jeg sto opp å kikket ut. Det var tydelig at de var ute etter noen for de sirklet rundt og rundt akkurat over området.

Siden jeg ikke fikk sove igjen gikk jeg ut på balkongen, og da fikk jeg se en mørk skikkelse komme gående oppover gaten… I det vedkommende kom fram til stikkveien, som går opp i gården våres, gikk “han” oppover og slo plutselig på en hodelykt som var skikkelig kraftig. Jeg så da at det var en politimann med en sjæfer som søkte etter noen. “Han” fortsatte oppover skogen til grusveien som går forbi kirken. Jeg syntes det var litt ekkelt at de kommer opp sånn midt om natten.

Ble litt nysgjerrig også så jeg gikk inn på Twitter for å se om politiet haddet twittret om hendelsen, og det hadde de gjort. Det var ikke noen farlig person de lette etter, men en eldre mann i gul skjorte og shorts med en protese. Mannen hadde parkinson. Vet ikke om de fant ham, men det ble da stilt etter hvert…

#politi #politihelikopter #politimann #politihund #søk #natten #twitter #parkinson #sjæfer #hund

Gave til pusene….

For litt over en uke side gikk den gamle kattedoen i stykker. Hanken røk, og det var ikke så enkelt å flytte på det når jeg tok morgenstellet. I tillegg var den litt i trangere laget for to voksne puser.

Jeg har sett etter en ny do, men alle jeg har sett på har ikke hatt noen kraftig hank.

I dag møtte jeg Anne etter at hun hadde vært til årskontroll hos dyrlegen med Felix. Først dro vi på Trikken hvor noen nye øredobber og halskjeder ble kjøpt hos Glitter før vi gikk inn hos Dyrego. Dessverre så hadde de ikke det jeg så etter, de hadde mange doer men med veldig dårlige hanker.

Der bestemte vi at vi skulle dra ned på Alna senteret, med en liten stopp hos Elkjøp for at Anne skulle se på kjøleskap og fryser. Hun skulle ikke kjøpe, men bare se og sammenligne priser. Selv fant jeg den perfekte vaskemaskinen for mitt lille bad, og den var ikke så dyr heller.

Hos dyrebutikken på Alna fant jeg den perfekte kattedoen. Den hadde et kraftig håndtak og et godt hold. Den hadde også en annen praktisk funksjon. Jeg slipper å ta av taket når jeg skal ta morgenstellet, for deler av taket kan åpnes sånn at men kommer til… Fiffig eller hva?

Formen min begynte å dale i takt med den økende temperaturen ute. Jeg hadde nesten ikke spist eller drukket noe i løpet av dagen, noe som straffet seg. Så da vi var inne hos Lefdal holdt jeg på å tørne helt. 

Stakk over til Narvesen og kjøpte en iskald drikke og en is. Det bedret seg noe, men det var ikke før jeg kom hjem til megselv at jeg følte meg bedre.

Jeg var spent på om hvordan pusene skulle ta i mot den nye kattedoen, men det gikk helt fint. Vinja var inni ganske raskt å sjekket den ut, mens med Ronja måtte jeg holde lemmen åpen sånn at hun kunne kikke inn å snuse før hun trådte inn.

Nå har både jeg og pusene planet rett ut… Det er varmt, og en kveldssiesta er på sin plass.

#katt #kattedo #triaden #dyrego #glitter #elkjøp #kjøleskap #vaskemaskin #lefdal #alna #varmt #siesta

Hyggekveld på Lørenskog

Leiligheten min er som en badstu om dagen, og det hjelper ikke å lufte heller for varmen sitter godt plantet i veggene… Derfor var det godt å komme seg ut av heimen noen timer i går. Jeg var invitert til Lørenskog for kvelden til kl 16, men den som klarte å sovne var jo meg det sånn at jeg kom en halvtime for sent…. Heldigvis så var ikke maten ferdig sånn at jeg forsinket den.

Vi satt oss ut på balkongen var det var litt vind som gjorde at det ikke virket så varmt. Jeg tok plassen under parasollen for å slippe å sitte i solen. Etter å ha stilt inn DAB’radion på Klem FM, var vi klar til å skravle oss igjennom kvelden mens vi iaktor naboene og de oss :o))

Felix the cat gikk løs på cloggsene min med en gang jeg kom…. Han syntes tydligvis at de luktet veldig godt :o))

Anne hadde allerede potetene i ovnen, og bakte de der…. Når de begynte å bli ferdig lagde vi ferdig salaten og la svinekotelettene på grillen. De var allerede marinert fra Ultra,men for å få litt mer smak fikk de litt ekstra BBsaus før grillingen. Hmmm, det ble en ordentlig god middag :o))

Til kaffen ble det en hjemmelaget ostekake…. Den var ikke laget fra bunnen av, men var en pakkeløsning som på ingen måte påvirket smaken. Kaken var knallgod og jeg kommer definitivt til å lage den en annen gang!

Når mørket senket seg fant vi fram litt snoop, kjeks og potetgull… Naboene forsvant inn i leilighetene sine en etter en, og slukket lyset mens vi fortsatt satt ute på balkongen i den svale natteluften. Etter flere dager med kraftig varme både ute og inne var det veldig behagelig å føle at jeg faktisk frøys litt :o))

Anne har noen flotte orkideer som jeg bare måtte ta bilde av…. Litt artig med den blå, om nå kommer igjen med nye “hvite” blomster :o))

Da jeg kom hjem igjen i natt så var det som i en badstu i leiligheten, og jeg åpnet det jeg kunne åpne av dører og vindu til ingen nytte. Det var for varmt å ligge inne å sove, så jeg dro med meg madrassen ut på balkongen å la meg der. Ikke før hadde jeg lagt meg så begynte det å regne, og en kjølig luft strømmet inn igjennom de åpne vinduene. Kattene kom ut og la seg ved siden av meg, og ikke lenge etter sovnet vi alle tre.

Jeg våknet igjen kl 06:30 og da var jeg stiv å støl i hele kroppen så jeg tok med meg putene mine og pleddet å rusla inn i senga å sovna momentant. Neste gang jeg våknet var klokken nesten 12:30, og da sto jeg opp.

Ute var det veldig klamt og varmt, men det var ikke lenge før Tor med hammeren kom gliden over himmelen å lagde bråk. Det førte med seg friskere og kjøligere luft pluss noen etterlengtede regndråper.

#lørenskog #balkong #salat #kotelett #svin #snoop #kjeks #potetgull #kaffe #middag #orkide #klemfm #ostekake #hygge #kos #lørdag #varmt #tordenvær 

Så er den her

Det var ikke vondt å gå fra jobben i går ettermiddag å vite at jeg ikke skulle tilbake igjen på 4 lange deilige uker. Arbeidslysten de siste to timene var rimelig laber, men jeg klarte alikevel å bli ferdig med de tingene jeg skulle innen det var på tide å gå.

Det var vanvittig varmt og trykkende nede i Oslo Sentrum, så det var deilig å komme opp i høyden hit hvor det var “litt” luftigere. Jeg avtalte med Anne i går at vi skulle møtes på Bryn Senter etter at jeg var ferdig på jobb. Hun hadde allerede kommet og satt å ventet nede i parkeringshuset på meg. Inne på Bryn var det svalt og godt, så de hadde tydeligvis satt i gang aircondition for fult, deilig :o))

Vi gikk opp i 2. etasje og spiste middag hos Al Dente… Matlysten er ikke akkurat på topp nå i varmen, men valget falt til slutt på en tallerken med Pasta Bolognese som ikke var så stor. Alle de andre rettene de hadde kom i altfor store porsjoner. Det var ganske folketomt der i går, siden alle pensjonistene hadde dratt hjem. Litt tidligere på dagen er det stort sett rene pensjonisttreffen der :o))

Etter at vi hadde spist tok vi oss en runde i butikkene på senteret, og hos Glitter fant jeg noen artige og fine øredobber som jeg kjøpte. Vi var også en snartur innom Brilleland, for det er på tide med en ny synstest og nye briller. Jeg vant noen som jeg falt pladask for, og som jeg godt kunne tenke meg å kjøpe. Det var sent å jeg orket ikke å stå der å vente for å få en synstest…., noe jeg kan gjøre hvilken som helt dag i SOMMERFERIEN :o))

Årsaken til at vi skulle møtes på Bryn var for å gå innom Ultra for å kjøpe noe grillmat…. Det var vel ikke det største utvalget, men vi fant da noe marinert svinekjøtt som så veldig godt ut. Til det skal vi ha bakt potet og salat, noe som garantert kommer til å bli veldig godt.

Når jeg kom hjem var det å åpne alle vinduer på balkongen for å få luftet ut den klamme luften der, sånn at det skulle gå ann å sitte der ute litt senere. Folk får si hva de vil, men nå er i allefall jeg DRITT LEI denne VARMEN…. Nå vil jeg ha det litt kjøligere, både for min del og for pusene mine som ligger rett ut.

#sommer #ferie #oslo #sentrum #aircondition #aldente #bryn #ultra #glitter #pasta #bolognese #brilleland #grillmat #varme

Ikke bare lever den…

Nå, har den også begynt å komme med blomster igjen…. Hva snakker jeg om, jo min fine og stanhaftige Azalea som jeg så stolt viser fram med jevne mellomrom, og som jeg er helt overbegeistret over at jeg har klart å holde liv i.

Jeg trodde først at det var et par tørre blader, for jeg hadde ikke på brillene å så ikke så veldig godt, men det var det ikke. To små nye knopper var å vei til å åpne seg, og jeg var nesten i ekstase. Jeg har definitivt ikke grønne fingre, og derfor var dette veldig morsom.

Min mor var veldig flink med Azaleane sine, og fikk de til å blomstre igjen og igjen… Hun sverget til at de måtte stå kaldt, for at de skulle komme igjen. Det har definitivt ikke denne gjort, for den står i kjøkkenvinduet mitt å får varmen fra den opphetede balkongen min. Den står derimot ikke rett i sola, men alikevel. Blir spennende å se om den kommer med noen flere blomster, men gjør den ikke det er jeg kjempefornøyd med de to som har kommet jeg :o))

Ellers så er det kun noen Ildtopper av forskjellig sort som pryder mine vinduskarmer… Leiligheten er full av planter, men de er bare grønne som tydeligvis trives veldig godt….. Selv om jeg ikke alltid er like flink til å vanne dem jevnlig!!

#azalea #blomster #knopp #ildtopp #planter #grønne

Uro i kroppen

Da jeg kjørte hjem fra Oslo sentrum i går ettermiddag hadde jeg samme klumpen i halsen og angstfølelsen i kroppen, som da jeg kjørte hjem etter 22.07.11. Jeg ble rett og slett skremt av de store og voldsomme overskriftene om mulige terrorhandlinger i Norge.

Det var ikke før jeg kom hjem i min egen leilighet at jeg kjente at jeg klarte å senke skuldrene, og slappe av. Tanken på at jeg måtte dra ned til byen igjen for å gå på jobb i dag virket ikke mye fristende der og da.

Det var og er ikke noe alternativ å ikke gå på jobb, så her sitter jeg nå å ser rett opp på Regjeringsbygget som fortsatt er innpakket og tildekket. Den voldsomme angsten jeg følte i kroppen i går har gitt seg, men jeg klarer ikke å skyve tankene vekk fra det som skrives med de største og rødeste fontene i nettavisene. Kommer det til å skje noe, klarer de finne ut hvem denne gruppen er som er på vei hit, og klarer de å stoppe dem?? På en måte har jeg ikke lyst til å lese aviser og høre på nyhetene for jeg vet hvordan det får meg til å føle meg etterpå, men på en annen side så klarer jeg ikke å la være heller.

Om ca 3,5 time tar jeg sommerferie, og slipper å dra ned til Oslo sentrum på 4 uker. Jeg må ikke oppholde meg på plasser som er et naturlig mål for terrorhandlinger, og det kjennes veldig godt. Jeg kommer ikke til å sitte inne i leiligheten i ferien for de jeg ikke tør å dra noen steder, men det kan nok hende at gårsdagens uttalelser får meg til å tenke en gang ekstra på hvilke reisermål jeg velger.

Nå skal jeg spise de siste bitene av lunchenmaten min, og så er det tilbake til jobben.

#angst #skremt #redd #terrorhandlinger #oslo #ferie #regjeringsbygget

Nedtelling

Jeg her med vilje tvunget megselv til IKKE å tenke for mye på ferie, siden den ikke er Før i slutten av juli måned.

Da hadde det blitt så vanskelig å konsentrere seg om jobb og andre ting som skal gjøre innen den tiden.

Nå derimot er det bare to arbeidsdager til jeg skal ha 4 deilige uker med ferie. Jeg gleder meg var virkelig til å slippe slippe å sette alarmen til å ringe tidlig om morran og sette meg ut på balkongen med kaffekoppen å bare nyte dagen.

I flg værguruene så skal denne kraftige varmen avta til helgen, og jeg kan nesten ikke vente… Det er greit at det er varmt, men akkurat i disse dager så syntes jeg nesten det er litt vel hett.

I natt sov jeg ute på balkongen, og det kommer jeg nok til å gjøre i natt også. Madrassen til gjestesengen var nok litt vel tynn, og jeg kjente godt plankene på gulvet. Tenker at jeg skal legge et ekstra teppe til oppå så blir det nok ganske bra.

Jeg sov nå for en gang skyld veldig godt….

#ferie #varmt #nedtelling

Holder varmen ute…

I går holdt jeg nesten på å gi helt opp, for det var så varmt inne i heimen. Når klokka var 23 hadde jeg temperatur inne på +25 C, og det var helt umulig å få sove. Både kattene mine og jeg var helt slått ut.

Det endte med at jeg krøllet meg sammen på sofaen under vinduet, hvor det var antydning til litt trekk. Hvor lenge jeg lå der Før jeg sovna vet jeg ikke, men det var da en stund.

Klager jeg på som en temperaturen? Nei, ikke idet hele tatt, men jeg vil bare ikke ha den inne i leiligheten når jeg skal sove

Det er nok ennå varmere i dag, og for at det skal bli litt luftigere når natten kommer har jeg lukket opp alle vinduene på balkongen, og lukket alle vinduene igjen. Det har sålangt gjort at jeg har lavere temperatur inne enn ute.

Jeg var ellers tilbake på jobb i dag etter en feriedag i går. Det var ganske kjølig og behagelig der, og for en gang skyld syntes jeg det var ganske behagelig.

I det jeg kjørte bilen ut av garasjen og var på veg hjem hørte jeg mobilen ringe. Det var Anne, og hun pleier sjelden å ringe meg på den tiden så jeg skjønte at det var noe.

Hun begynte med å spørre om jeg hadde mye å gjøre, men det hadde jeg jo ikke……. Det viste seg at Hun hadde mistet nøklene sine til morran og lurte på om jeg kunne kjøre henne ti, niesen hennes i Sørum. Man sier jo ikke nei til noe sånt vøttø….

Siden det er ferietid så var det lite trafikk så det gikk radig til henne og opp og ned igjen fra Sørum.

Nå skal denne damen slappe av og nyte resten av kvelden med Allsång på Skansen spedd på med litt Midsummer Murder.

Ha en fortsatt fin kveld da folkens ;o))

#sol #varme #sove #dårlig #sommer #nøkler #sørum

Takk til Ann-Karin

Jeg måtte bare vise gaven jeg fikk av Ann-Karin på lørdagen. Hun er et nytt bekjentskap, som var med oss til Sverige nå i helgen. Hun er en veldig kreativ dame som lager flotte smykker, og håndarbeide….. Bare se her:

Sokkene passet føttene mine perfekt, og så myke og gode de var i en av mine favorittfarger.

Så tusen takk Ann-Karin for den flotte gaven ;o))