Alle bilene jeg har hatt

Heisann og god morgen!

Ute skinner solen fra en skyfri himmel. Temperaturen i skyggen ligger pÄ +15,4C i skrivende stund.

Det skjer ikke sÄ mye spennende sÄ jeg kikker pÄ gamle innlegg, og har lyst til Ä mimre litt. Under kommer et gjengitt som ble postet 13 oktober 2018.

Det har blitt noen biler opp igjennom Ärene
 Selv mener jeg at det skulle ha vÊrt 9, men jeg husker bare 8 av dem. Jeg drÞmte om Ä kjÞpe bil mange Är fÞr jeg tok lappen, og da jeg hadde den i hÄnden tok det ikke lang tid innen jeg kjÞpte min fÞrste bil.

Jeg har ikke bilder av alle bilene mine, sĂ„ derfor har jeg lĂ„nt bilder pĂ„ nettet av alle sammen. Stort sett har jeg funnet helt identiske biler, men med avvik pĂ„ farge og litt pĂ„ detaljer for merket. Nedenfor fĂžlger en oversikt over dem alle sammen đŸ„°

Den fÞrste bilen jeg kjÞpte meg var en VW Boble 1965 modell, og det var en kollega av pappa som hadde bilen fÞr meg. Bobla var vel ikke den bilen som sto Þverst pÄ Þnskelista, men oj sÄ glad jeg ble i bilen. Den hadde karakter, og breket som en sau nÄr jeg trykket pÄ hornet. Varmeapparatet var ikke noe Ä skryte av, for det tok litt i overkant av 30 minutter Ä fÄ det varmt pÄ vinteren. Man mÄtte vÊre to om vinteren, meg som kjÞrte og passasjeren som satt Ä skrapet is pÄ innsiden av ruten, hihi

Den andre og fÞrste nye bilen jeg kjÞpte var en Opel Ascona J 1980 modell. Min var ikke rÞd, men blÄgrÄ. Jeg husker at jeg hentet den i pÄskeuken, og var sÄ stolt da jeg dro opp til hytta. Var nesten hysterisk nÄr det kom mÞkk/skitt pÄ den, og det kom litt da jeg kjÞrte pÄ grusvegen det siste stykke. Dette var en skikkelig tÞffing med fartsstriper pÄ siden og persienner i bakruta, som var viktig nÄr man ikke har fylt 20 Är enda. Jeg hadde bilen en god stund, men dessverre var den produsert med dÄrlige plater sÄ den mer eller mindre rustet bort mellom fingrene pÄ meg.

Etter det jeg husker var den neste bilen en Opel Kadett, som ble kjÞpt pÄ siste del av 80-tallet en gang. Bilen var ganske anonym, og jeg hadde den ikke sÊrlig lenge. Bilen pÄ bildet er en GSI, og mer fancy enn den jeg hadde. Fant ikke noe bilde av eksakt samme bil.

Dette var drÞmmebilen min altsÄ, en Opel Vectra, men jeg husker ikke Ärsmodell eller nÄr jeg kjÞpte den. Var sÄ glad i denne bilen, og sÄ for meg at denne skulle jeg ha veldig lenge. Hadde til og med planer om Ä kjÞpe aircondition i den. Dessverre var det en eller annen feil med det elektriske pÄ den, og den var inn og ut av verkstedet x-antall ganger uten at de fant noe galt med den. Som hunkjÞnn Ä komme Ä fortelle at noe er galt med bilen nyttet ikke, ble bare avfeid og nÊrmest ledd av. Da jeg skulle selge den og bilen ble taksert, fant de alle de feilene de tidligere hadde pÄstÄtt ikke var der. Det var ikke mÄte pÄ hvor mange tusenlapper som skulle trekkes av ved salget. Heldigvis for meg hadde jeg spart pÄ alle dokumentene, hvor de bekreftet at ikke noe var galt. De mÄtte gÄ tilbake pÄ det og betale verksteds regningen selv.

Den neste bilen ble en flunkende ny Opel Astra, som jeg kjÞpte pÄ slutten av 90-tallet tror jeg. Dette var vel den bilen jeg har minst fornÞyd med av dem alle. Jeg er jo ikke en liten og vever person, men kraftig og langbent. Derfor fÞlte jeg at bilen var for liten og trang for meg. Kanskje ikke sÄ rart, nÄr man gÄr fra en stor Vectra. Jeg hadde ikke bilen lenge, hadde ikke betalt den ut en gang innen jeg solgte den.

NÄr jeg byttet bil neste gang gikk jeg over til konkurrenten, og kjÞpte en Ford Focus. En bil som var romslig og behagelig. Den ble med pÄ et par flotte sommerferien til Danmark og x-antall ganger opp for Ä besÞke familien pÄ Rjukan. Jeg hadde den i noen Är, inntil feilene begynte Ä komme en etter en.

Neste gang jeg byttet bil, ble det pÄ nytt en Ford Focus, og det var nok en gang mot slutten av 1900-tallet en gang. Jeg har egentlig ikke noe Ä utsette pÄ bilen, bortsett fra at fargen var kjedelig. Tror, nei jeg vet at det var grunnen til at jeg byttet den ut igjen.

SĂ„ var vi kommet til den siste bilen, min Ăžyesten, nok en Ford Focus Ă„rsmodell 2012. Jeg kjĂžpte den i mai mĂ„ned samme Ă„ret som brukt bil, og da hadde “han” gĂ„tt som leiebil i ca en mĂ„ned mellom Gardermoen og Oslo. Forskjellen pĂ„ bilen pĂ„ bilde og min, er at jeg har har takluke. Jeg er sĂ„ fornĂžyd med denne bilen at jeg har bestemt meg for at jeg skal ha den lenge, sĂ„ sant det ikke blir masse galt med den da. Det har det jo blitt, men har den enda allikevel.

Det var altsÄ mine biler, har du hatt mange biler eller kanskje du ikke har hatt noen?

Ønsker deg en fortsatt fin dag đŸ„°

I dag for 15 Ă„r siden

Heisann og god formiddag!

Nok er dag med mye sol er godt i gang her i Oslo. Temperaturen i skyggen ligger pÄ +17.2C.

Ikke sÄ lett Ä se forskjell pÄ dem, men det er Vinja pÄ det hÞyre bilde og Ronja til venstre.

I dag for 15 Är siden, var det meningen at jeg skulle kjÞre hjem fra SkÄnevik i Hordaland til Oslo med Ronja og Vinja. Som da var knappe 10 uker gamle. SÄnn ble det ikke for den grÞnne Forden jeg den gang hadde gikk i stykker, og mÄtte stÄ et dÞgn pÄ verkstedet til de fikk den delen de trengte.

Heldigvis kom delen dagen etter Ä vi kunne sette kursen hjemover. Pusene var ikke happy for Ä sitte i bur, sÄ det ble noen stopp pÄ veien sÄnn at de kunne strekke pÄ bena. Jeg brukte hele dagen pÄ turen ettersom jeg ikke ville at de skulle vÊre innestengt for lenge av gangen.

De var begge nysgjerrige og ikke redde for noe, og da jeg slapp de ut av buret her hjemme gikk de pÄ oppdagelsesferd med en gang. FÞrste natten endte opp med at begge to krabbet opp i sengen min, og la seg til Ä sove pÄ hver sin side av halsen. Vinja til hÞyre og Ronja til venstre.

I 2021 fikk Ronja (til venstre) diagnosen Diabetes, noe hun sikkert hadde hatt en stund. Jeg mĂ„tte gi henne insulin 2 ganger om dagen, men i slutten av november skjĂžnte jeg at dette ikke gikk lenger. Hun gjorde nesten ikke noe annet enn Ă„ sove, og gjemte seg bort. SĂ„ i samrĂ„d med dyrlegen fikk hun love til Ă„ sovne inn 2 desember 2021. Kommer alltid til Ă„ savne henne. Vinja er her fortsatt, og jeg hĂ„per at vi kan fortsette sammen en god stund til ❀

HĂ„per du fĂ„r en fin tirsdag đŸ„°

Syk i gÄr, men nÄ begynner det Ä ordne seg

Hei og god morgen!

Ute skinner solen fra en knallblÄ himmel, og det tyder pÄ at det skal bli en fin dag. Temperaturen i skyggen nÄ pÄ morgenen ligger pÄ +15,6C.

I gĂ„r var det ingen god dag her i Casa Fres og Knurr. Jeg hadde nesten ikke sovet, og vĂ„knet veldig sliten med vondt i nakken i tillegg til at jeg var veldig kvalm. Det tok ikke mange minuttene fĂžr jeg mĂ„tte lĂžpe pĂ„ toa for Ă„ kaste opp. Å sĂ„nn fortsatte dagen inntil det roet seg ut pĂ„ ettermiddagen.

Da var jeg sÄ sliten at jeg orket nesten ingenting. Jeg fikk gitt Vinja medisin mellom Þktene, og gitt henne vÄtfór. Kattedoen tenkte jeg ikke pÄ en gang, sÄ der var det litt Ä grave fram i dag.

Er fortsatt ikke helt i slaget i dag, men formen er definitivt mye bedre.

Jeg fikk strikket noen omganger pÄ det gule sjalet mitt i gÄr kveld, og det begynner Ä bli ganske stort. EtterpÄ skal jeg dele det i 2 for Ä se hvor mye lenger jeg mÄ strikke fÞr det er stort nok til Ä fÄ ordentlig rundt meg. Mistenker at jeg mÄ kjÞpe et par nÞster til, men vi fÄr se


NÄ skal jeg nyte dagens fÞrste kopp kaffe ute pÄ balkongen. PÄ morgenen er det veldig deilig der ute fÞr sola treffer vinduene.

HĂ„per du fĂ„r en fin mandag đŸ„°

Tidlig oppe, og fikk plantet ut Ildtoppene

Heisann og god morgen!

Ute er det litt overskyet og litt sol, og det skal bli spennende se hvem som gÄr seirende ut. Temperaturen nÄ pÄ morgenen ligger pÄ +15,3C.

VÄknet allerede kl 06:20 i dag, som jeg syntes var litt vel tidlig sÄ jeg prÞvde Ä sovne om. Klarte Ä fÄ inn en halvtime til men da ga jeg opp. Ble liggende Ä surfe pÄ Tik Tok fram til kl 8 hvor jeg sto opp.

Etter Ä ha fÄtt unna morgenstellet til Vinja, gikk jeg ut pÄ balkongen og begynte Ä dra opp de inntÞrkede Margerittene. RÞttene satt hardt, men jeg fikk dem opp til slutt.

SÄ satte jeg ned de fire Ildtoppene jeg kjÞpte fÞr helgen. Valgte Ä la de stÄ i pottene sine, for jeg tenkte at da var det lettere Ä kontrollere fuktigheten i jorden. SÄ er det bare Ä krysse fingrene Ä hÄpe pÄ at de klarer seg.

NĂ„ skal jeg ta med meg den fĂžrste koppen med kaffe og sette meg ut pĂ„ balkongen ☕

HĂ„per du fĂ„r en fin lĂžrdag đŸ„°

Helgeutfordring fra Utifriluft

Heisann!

Bloggvenninne Margrethe som har bloggen utifriluft.blogg.no har kommet med en helgeutfordring. Den gÄr ut pÄ Ä legge ut et bilde pÄ et tema, denne gangen har vi valget mellom tre alternativer.

Alternativ 1: Strand eller fjell
Alternativ 2: Morgen eller kveld
Alternativ 3: Bil eller bÄt

Har du lyst til Ä vÊre med, sÄ kan du trykke pÄ linken over her for Ä lese om utfordringen.

Jeg valgte alternativ 3 og gikk for bilen min, som er sÄ viktig for meg. Den tar meg dit jeg mÄ og vil, sÄnn at jeg kan vÊre med pÄ de tingene som gjÞr hverdagen interessant og givende.

Jeg glemte de helt bort 😔

Heisann!

Ja sÄnn er det, jeg har helt glemt bort Ä vanne balkongkassene mine. Som regel har de klart seg godt nÄr det har vÊrt noen tÞrkedager, men ikke denne gangen.

I gÄr klippet jeg vekk alle de brune og inntÞrkede blomstene. NÄr jeg var ferdig skjÞnte jeg at lÞpet var kjÞrt, og sjansen for at noen nye knopper skulle komme tilbake var lik null. SÄ derfor



kjÞpte jeg 4 Ildtopp nÄr jeg var pÄ Coop Xtra i gÄr. Har aldri hatt det i balkongkassene fÞr, men jeg tar sjansen Ä planter de ut. Har jo hatt de inne pÄ balkongen i potte i flere Är, og de har stortrives i alle temperaturer der. Jeg gikk for to hvite og to rosa. Hadde tenkt Ä plante de ut i dag, men akkurat nÄ regner det sÄ jeg fÄr i sÄ fall vente til det blir opphold.

Har du forsÞkt deg pÄ Ä ha Ildtopp ute?

Å plutselig hadde det gĂ„tt en time

Heisann og god morgen!

Det fine sommervÊret vi hadde i gÄr, er mÄ erstattet med regnvÊr. Temperaturen ligger pÄ +15C.

Jeg vĂ„knet allerede fĂžr 8 i dag, og skjĂžnte at det ikke var noen vits Ă„ ligge i sengen lenger. La meg fĂžr midnatt i gĂ„r, og kroppen hadde fĂ„tt det den trengte av sĂžvn. Har fortsatt feber, men fĂžler meg en aning bedre enn i gĂ„r. Å det er jo positivt 😉

Det var ikke meningen at jeg skulle ut i gÄr, men sÄ var det noe jeg mÄtte ha i butikken. SÄ jeg bestemte meg for Ä dra ned pÄ Coop Xtra en tur. Tok samtidig med meg en full pose med glass til gjenvinning, som jeg var innom Ä kastet fÞrst.

FĂžr jeg fikk kjĂžrt av gĂ„rden havnet jeg pĂ„ krakken, sammen nabo H som ikke kom inn i leiligheten. Han hadde nemlig glemt Ă„ ta med nĂžkkel da han og partneren dro ut, og sĂ„ ble det han selv som kom fĂžrst hjem
 Jeg endte da opp med Ă„ holde han med selskap til partneren kom. NĂ„r man sitter pĂ„ uteomrĂ„de, er det ofte at noen som kommer bort Ă„ blir med i samtalen. Det gjorde det i gĂ„r ogsĂ„, sĂ„ tiden bare flĂžy av gĂ„rde. Jeg endte opp med Ă„ sitte ute i 1 time, og brukte bare 20 minutter pĂ„ selve handleturen 😂

Ettersom jeg var sĂ„ tidlig oppe, har jeg fĂ„tt unna en del husarbeid i tillegg til Vinja’s morgenstell. SĂ„ da kan jeg med god samvittighet kose meg med blogg en stund 😉

Ønsker deg en fin fredda đŸ„°

Strikkekafé og Gigaboks

Image by NoName_13 from Pixabay

Heisann og god formiddag!

Ute titter sola fram igjen, etter at vi hadde regnvÊr og overskyet i gÄr. Litt kjÞligere morgentemperatur pÄ +15,2C.

I gĂ„r var jeg mer eller mindre feberfri, men i dag er den tilbake igjen med full styrke. VĂ„knet med vondt i hode og ganske varm i kinnene. Litt dumt for det kan forkludre planene jeg har i morgen, men vi fĂ„r se đŸ€”

Skulle ha vÊrt i vaskeriet i dag ogsÄ, men jeg hadde sÄ lite at jeg gikk ned Ä flyttet timen min til neste uke.

I gÄr gikk turen til Veiviseren og Strikkekafé igjen. Det var litt frafall fra de som har vÊrt med en stund. De to nyeste som har vÊrt med et par ganger var pÄ plass, og sÄ kom en helt ny dame ogsÄ som opprinnelig er fra Bergen. Som alltid sto stemningen hÞyt i taket mens vi svingte bÄde strikkepinner og heklenÄl fra klokka 11 og til den nÊrmet seg 15.

Bestisen og jeg dro en tur bort pÄ Gigaboks, som ligger i bygningen rett bak LÞrenskog hus, for Ä handle litt. Det ble ikke noen storhandel pÄ meg, men jeg fikk da med noen bokser med nudler, min favoritt soya Silver Swan, en stor pose med frossen lapskausblanding og en plastboks med hylle som jeg nÄ har fylt opp med strikkepinner, heklenÄler og litt annet til hÄndarbeide. Til nÄ har jeg samlet dette i plastposer litt her og der, som har gjort at jeg hele tiden mÄ lete etter det jeg skal ha.

FÞr vi dro fra senteret var vi ogsÄ en snartur innom Normal, hvor jeg fikk kjÞpt meg mer dagkrem og hÄndsÄpe til badet.

Etter Ă„ ha spist litt sank jeg langt ned i godstolen, og fortsatte Ă„ se pĂ„ The Crown. Har nĂ„ kommet til sesong 4, hvor Charles og Diana nettopp har giftet seg. Elsker serien, og fatter ikke hvorfor jeg ikke begynte Ă„ se den da den fĂžrst hadde premiere đŸ€ŠđŸ»â€â™€ïž.

Ettersom formen ikke er pÄ topp i dag, sÄ blir det nok Ä ta det litt med ro enten med strikketÞyet eller lese litt.

Ønsker deg en fin torsdag đŸ„°

Vi mÄ aldri glemme

đŸŒč❀ 22 juli 2011 – Vi mĂ„ aldri glemme ❀đŸŒč

 

 

John Blund glemte Ă„ komme til meg

Heisann og god formiddag!

Ute er det litt grÄtt etter natten eller morgenens regnvÊr, men jeg kan se antydning til lysning. SÄ kanskje sola kommer allikevel. Temperaturen ligger pÄ +19,6C.

Image by Irina Savchishina from Pixabay

Natt til i gĂ„r hadde John Blund glemt meg, eller sĂ„ kanskje han hadde fĂ„tt heteslag. For han dukket nemlig ikke opp med sekken sin, og jeg endte opp med Ă„ vĂŠre vĂ„ken hele natten. Sjekket nettopp Fitbit klokken, og den viste at jeg hadde vĂŠrt i drĂžmmeland i kun 30 minutter. Å det var de minuttene fĂžr alarmen gikk av kl 8:30 đŸ„±

Like etter fikk jeg en melding fra nabo H, som lurte pĂ„ om jeg ville ta en morgenkaffe pĂ„ krakken sammen med henne. Formen var elendig, men jeg tenkte som sĂ„ at den blir ikke noe verre av en hyggelig samtale og kaffe. Å det stemte veldig bra det 😉 Selv om det fĂžltes som om hode var fylt av bomull, sĂ„ var formen bedre.

Petter eller Petra edderkopp hadde vĂŠrt aktiv de siste dagene, og spunnet et stort nett over Hagehortensiaen og busken ved siden av.

I natt har jeg i alle fall sovet godt, og i fÞlge Fitbit klokken har det blitt nesten 8 timer. Jeg er mer opplagt pÄ grunn av nok sÞvn, men har til gjengjeld fÄtt feber og en sÄr hals. Det passet dÄrlig inn med planene mine i dag, men ikke mye Ä gjÞre med dessverre. SÄ da blir det nok en dag inne med strikketÞy og bok.

HĂ„per du fĂ„r en fin mandag đŸ„°