Jeg har alt bestemt meg

Hvert eneste Är sÄ lenge jeg kan huske, har det Ä velge medisterpÞlse til jul vÊrt en stor greie. Det er ikke hva som helst som skal stÄ pÄ julebordet hos meg nei. Derfor har jeg hvert eneste Är en smakstest over de forskjellige merkene, men i Är er hele testen avblÄst for jeg har allerede bestemt meg.

Forrige dagen oppdaget jeg at Gilde’s julemedisterpĂžlser hadde kommet i hyllene hos Meny. Jeg klarte bare ikke Ă„ vente Ă„ kjĂžpte et par pakker. I dag stekte jeg opp den fĂžrste pakken til middag
 Ă…Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„, sĂ„ god den var, nam nam! Jeg tenkte fĂžrst at jeg skulle ta opp noen medisterkaker fra i fjor og koke opp en pakke med surkĂ„l, men lot det vĂŠre. Tenker at jeg tar den siste pakken pÄ sĂžndagen, og skal jeg virkelig kose meg Ă„ lage et lite minijulebord bare til meg selv ;o))

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men bare MÅ fjerne skinnet pĂ„ pĂžlsene innen jeg steker dem. Vet det er mange som ikke gjĂžr det, og bare deler dem opp Ă„ slenger dem i pannen. Jeg fĂ„r nesten noja nĂ„r jeg fĂ„r det servert, for den gode stekesmaken er jo ikke der!!

Har du en favoritt medisterpĂžlse, eller kanskje du lager den selv?

#julemat #medisterpĂžlse #julemedister #middag #smake #gilde #blogg

Kortene er tomme…

I mai 2017 hadde jeg et rundt jubileum, (ikke alder) og da fikk jeg 3 gavekort pĂ„ en ganske pen sum tilsammen. Kortene ble liggende i over et Ă„r innen jeg begynte Ă„ bruke dem. Jeg hadde gĂ„tt Ă„ Ăžnsket meg helt nye mĂžbler til “kontoret” mitt lenge, og i juni i Ă„r ryddet og tĂžmte jeg rommet. SĂ„ dro jeg pĂ„ IKEA Ă„ kjĂžpte to romdelere, en seksjon, skuffeseksjon og skrivebord. Alt i hvitt, og det ble sĂ„ fint ;o))

I forrige mÄned kjÞpte jeg en ny 17 mm linse til Olympuskameraet mitt, som jeg har vÊrt veldig fornÞyd med. Etter det kjÞpet var det igjen 1.629,-.

SÄ er det jo ogsÄ sÄnn at slike gavekort ikke varer evig, og mine utgikk per 31.10.18 altsÄ i dag. Derfor mÄtte jeg forte meg Ä bruke opp belÞpet, ellers ble det slettet. I gÄr kveld satt jeg Ä tenkte hva jeg skulle kjÞpe, og kom etterhvert pÄ at jeg trengte et nytt krumkakejern siden det gamle ble kassert her i sommer. I tillegg har jeg Þnsket meg nye kasseroller, sÄnn at jeg kunne kvitte meg med de gamle og slitte som jeg for det meste har arvet etter min mor. Jeg viste at jeg kunne fÄ tak i begge deler hos Jernia, for det dumpet nemlig ned et reklameblad i postkassen i gÄr som fortalte meg det ;o))

Jeg dro ned pÄ Tveita, ettersom det var nÊrmest og jeg orket ikke Ä dra sÄ langt unna siden kroppen ikke var helt i humÞr i dag. RÄtt og kaldt er nemlig ikke noe som passer sÄ veldig godt, dessverre
.

De hadde bare et merke krumkakejern, Wilfa, men det hadde jeg sett pÄ fÞr Ä var bestemt pÄ Ä kjÞpe. Vet ikke om det var tilbud eller om jeg betalte full pris, men det kostet nÄ 399,- De hadde flere sett med kasseroller, men jeg gikk for det rimeligste som kostet 1.100,-. Her fikk jeg 5 kasseroller fra liten til relativ stor. De hadde en tykk og god bunn, noe som gjÞr at maten ikke sÄ lett brenner seg.

NÄr jeg hadde dratt igjennom begge kortene hadde jeg 29,- igjen, sÄ man kan vel si at de var tomme. Jeg syntes i grunnen jeg har brukt pengene fornuftig, og ikke kjÞpt noe tull. Litt stolt av meg selv der altsÄ ;o))

Da jeg skulle bÊre den tunge esken med kasserollene ut i bilen, bannet jeg litt for meg selv og angret bittert pÄ at jeg ikke tok med meg bagasjetrallen. Esken var alt for tung for meg, og jeg fikk sÄ vondt i nakken at jeg mÄtte hvile meg en lang stund da jeg kom hjem, fÞr jeg orket Ä rydde ut de gamle kasserollene mine. NÄ er de nye pÄ plass, og de gamle stappet ned i esken i vente pÄ at jeg skal kvitte meg med dem.

#gavekort #jubileum #handle #shoppe #kasseroller #krumkakejern #wilfa #jernia #smerter #sliten #blogg

My dinner with Hervé

For en stund siden satt jeg Ă„ sĂ„ pĂ„ Graham Norton pĂ„ BBC, som jeg ofte gjĂžr pĂ„ fredagene. En av gjestene var Jamie Dornan, som de aller fleste kjenner som kjekkasen fra “Fifty shades of grey”. Han var der for Ă„ promotere en ny film han hadde hovedrollen i, My dinner with HervĂ©.

Filmen er bygget pÄ en sann historie. Han spiller en journalisten Danny Tate som i utgangspunktet blir sent til USA for Ä interjue Gore Vidal. (journalisten som i virkeligheten gjorde interjuet, heter Sacha Gervaise) Mens han venter pÄ Ä gjÞre interjuet blir han invitert til Ä mÞte Hervé Villechaize, den kortvokste skuespilleren som ble kjent som Nick Nack i Bond filmen Mannen med den Gyldne pistol, og Tattoo i Fantasy Island pÄ 70 og 80 tallet. I rollen som Hervé er Peter Dinklage, som de aller fleste kjenner fra Game of Throne.

Han har egentlig ikke lyst til Ă„ gjĂžre interjuet, men gjĂžr det allikevel. Hervé’s karriere er per dette tidspunktet redusert til Ă„ gjĂžre reklamefilmer som Tattoo eller vise seg frem under messer ol. Filmer fĂžlger de to under en kveld og natt som forandrer livet til Danny for alltid. Noe mer skal jeg ikke si om handlingen, for den bĂžr sees. Jeg sĂ„ den pĂ„ HBO Nordic, men om du finner den andre steder ogsĂ„ er jeg litt usikker pĂ„.

Det er en bÄde en trist, kanskje nesten tragisk, og en morsom film
 Det veksler mellom de to hele tiden.

Sacha Gervaise og Hervé Villechaize tatt den kvelden de tilbragt sammen:

Hervé Villechaize pÄ hÞyden av sin karriere:

HervĂ© Villechaize ble fĂždt i Paris 23. april 1943. Han stoppet tidlig Ă„ vokse, og faren hans (som var lege) tok han med til en rekke spesialister uten Ă„ finne en Ă„rsak eller finne en “kur” slik at han skulle begynne Ă„ vokse. Han studerte kunst, og var en dyktig kunstner. Da han fylt 21 Ă„r forlot han Frankrike, og flyttet til USA hvor han etterhvert begynte Ă„ fĂ„ roller i diverse filmer. Det var fĂžrst nĂ„r han var med i Bond filmen Mannen med den gyldne pistol, som Nick Nack, at filmkarrieren tok av.

Etterhvert fikk han rollen som Tattoo i tv-serien Fantasy Island i 1977 sammen med Ricardo Montalban. En serie som samlet familien min foran tv-skjermen hver eneste sĂžndag kveld. I 1983 kranglet han med produsentene, da han mente at han burde tjene like mye som Ricardo Montalban. Denne krangelen endte opp med at han fikk sparken fra serien.

Han levde livet til det fulle, og ble etterhvert alkoholiker og deprimert. Det var sÄ ille at han gikk glipp av flere filmroller pÄ grunn av problemene han hadde. LÞrdag 4. september 1993 hadde han tydeligvis fÄtt nok, og skrev et avskjedsbrev og spilte inn en melding fÞr han gikk ut i hagen og skÞt seg. Kona hans fant ham og han ble fraktet til sykehuset, men han dÞde av skadene han hadde pÄfÞrt seg.

Velger du Ä se filmen, og er av den sorten som ofte tar til tÄrene nÄr noe er trist pÄ film
.., ha papirlommetÞrklene klare.

#film #hbo #mydinnerwithhervé #jamiedornan #peterdinklage #hervévillechaize #filmglede #trist #tragisk #humor #blogg

Da la snĂžen seg

Et par ganger nĂ„ har vi hatt snĂžvĂŠr her pĂ„ Østlandet, men det har ikke blitt til noe sĂŠrlig fĂžr snĂžfallet som kom i natt. Jeg sĂ„ at det begynte Ă„ lave ned ganske bra innen jeg gikk Ă„ la meg, og da jeg sto opp i dag var det helt hvitt ute. Hvor mange cm som har kommet vet jeg ikke, men noen er det
 Vaktmesteren har allerede vĂŠrt ute Ă„ mĂ„ket et par ganger, sĂ„ det er farbart ut av gĂ„rden.

Det er 1 varmegrad, sÄ det spÞrs vel om hvor lenge dette blir liggende. Nede i gata er det bart, sÄ kjÞreforholdene her oppe hos meg er ikke sÄ ille. Det er nok de stedene det er mye verre enn her.

Det snÞr ikke lenger nÄ, og jeg hÞrer at det har begynt Ä dryppe pÄ vannbrettet sÄ det har allerede begynt Ä smelte.

Da det snÞdde som verst til morgenen i dag, satt kattene i hvert sitt vindu Ä sÄ pÄ snÞfillene som lavet ned. Jeg angrer pÄ at jeg ikke fant fram mobilen eller kamera, for de forsÞkte Ä jakte pÄ snÞfnuggene fra innsiden av ruten. Opp pÄ to ben Ä strakte seg etter dem, og fikk et litt betuttet uttrykk i ansiktet nÄr det ikke gikk ;o))

Har det kommet snĂž hos deg?

#snĂž #snafall #vinter #katter #humor #blogg

Var hos legen i dag

Tiden gÄr sÄ fort, og i dag var det altsÄ pÄ tide med et nytt legebesÞk. Jeg gÄr jo siden midten av september 80% sykemeldt, pÄ grunn av nakken og skuldrene. Formen er desverre ikke der jeg skulle ha Þnsket at den var, ettersom jeg hele tiden har vondt i nakken og skuldrene i tillegg til andre vondter her og der. Derfor sykemeldte legen meg fortsatt 80% ut november, og sÄ blir det ny vurdering i slutten av mÄneden.

Licensed from: Bru-nO pixabay.com

Jeg var veldig spent pĂ„ om legen min hadde fĂ„tt uttalelsen fra spesialisten pĂ„ UllevĂ„l, hvor jeg var i forrige uke. Det hadde han, og jeg fikk en utskrift av det han skrev. Spesialisten konkluderte med at jeg har kronisk muskelsmertesyndrom, som iflg min lege er det samme som fibromyalgi. Det forklarer hvorfor kroppen min er som den er, og hvorfor ingen behandling har fungert og gjort at jeg har blitt bedre. Hadde jeg vist det for flere Ă„r siden, ville jeg ha spart mange penger
.. Det eneste som fungerer til en viss grad er trening og at jeg holder meg aktiv.

#helse #sykemelding #smerter #skulder #nakke #muskelsmerter #fibromyalgi #blogg

Gravde fram husmor-genet fra mĂžrket

I dag har jeg faktisk lekt husmor, noe jeg ikke gjĂžr sĂ„ ofte, og bakte en ladning med boller pĂ„ formiddagen. Jeg hadde bare et par igjen fra forrige gang jeg bakte, og tom for boller kan jeg ikke vĂŠre altsÄ 

Deigen ble veldig fin og slapp bollen uten at jeg trengte Ä bruke alt melet. Det blir alltid best resultat nÄr jeg bruker mindre mel enn det som er angitt i oppskriften.

Jeg lot deigen heve i bollen i en times tid, og da sa den klart i fra at det var pÄ tide elte bollene. Den hang utover bollen, sÄ det var jammen godt at jeg hadde festet plasten godt.

Jeg lagde emnene litt store denne gangen, sÄ det ble bare 22 stykker. Vanligvis pleier jeg ikke Ä lage de sÄ store, men pytt det gjÞr ingenting.

Smakte akkurat pÄ et par, og de var supergode. Ettersom det er sÄ fint vÊr i dag, satte jeg meg ut pÄ balkongen i sola og koste meg bollene og en kopp kaffe ;o))

#bake #boller #mat #husmor #yummi #godt #blogg

Det kom det fĂžrste snĂžvĂŠret

NÄ hadde jeg akkurat kledd pÄ meg, og skulle til Ä gÄ ut for Ä rydde i bedene mine
 Kom til Ä kikke ut, og der laver snÞen ned
. Ikke akkurat det jeg trodde skulle komme, for de meldte faktisk regn her i Oslo :o((

Det ser heldigvis ut til Ä avta igjen, sÄ det var nok bare en liten smak pÄ hva som skal komme senere
 Jeg hÄper virkelig at det blir veeeeldig lenge til, for vinteren blir enda lang nok.

#vĂŠr #snĂž #hĂžst #vinter #blogg

Starter dagen pÄ kjÞkkenet

For meg er det Ă„ sitte pĂ„ kjĂžkkenet pĂ„ lĂžrdags formiddagen og hĂžre pĂ„ Finn Bjelke’s Pop Quiz, en perfekt start pĂ„ dagen. Det blir ikke helt det samme uten, syntes jeg! Selvsagt kan jeg jo ALT her jeg sitter med kaffekoppen, hehehe!!

Status pÄ forkjÞlelsen er vel at det ble et steg tilbake i gÄr. Det tok pÄ Ä vÊre pÄ jobben, selv om det bare var 4 timer men jeg kom meg igjennom. Da jeg gikk hjem verket kroppen ikke bare pga feber, men ogsÄ pga nakken og skuldrene. Det er vel pÄ sÄnne dager at det kan vÊre litt vanskelig Ä se positivt pÄ det. Noe jeg vel heller ikke helt klarte i gÄr
 I dag er det heller ikke akkurat strÄlende, men etter en febernedsettende begynner kroppen igjen Ä fungere.

cup of coffee
Licensed from: Yellowj / yayimages.com

Til tross for en relativt dÄrlig form mÄ jeg ut med saksa Ä beklippe noen busker og rydde i bedene mine. Tar jeg det med ro, sÄ skal det nok gÄ ganske greit tenker jeg. MÄ bare passe pÄ at jeg kler pÄ meg akkurat passe med tÞy, ikke for mye bare nok at jeg holder meg varm.

Vet det hÞres helt sykt Ä gÄ ut Ä drive med hagearbeid nÄr formen ikke er pÄ topp, men hvis jeg ikke fÄr gjort det nÄ sÄ er det ikke sikkert at jeg fÄr gjort det. Plutselig er frosten og snÞen der, og da er det litt sent.

Ha en fin lĂžrdag da folkens ;o))

#lĂžrdag #helse #forkjĂžlet #feber #jobb #popquiz #radio #hagearbeide #blogg

Det gĂ„r litt bedre….

PÄ formiddagen i dag var jeg sÄ frustrert pÄ facebook, for de nektet Ä overfÞre blogginnlegget mitt. De pÄsto at det var noe ulovlig i innlegget. Jeg forsto ingenting, for jeg hadde jo bare beskrevet hvordan min morgen var med forkjÞlelsen. Jeg hadde ogsÄ lÄnt et bilde fra Pixabay, som jeg hadde gjort mange Är fÞr.

Etterhvert skjÞnte jeg at det var akkurat dette bilde som var problemet, men hvorfor er uvist. For det var av en bamse med en jente som tÞmte opp hostesaft pÄ en skje
 Jeg byttet ut bilde, og da jeg gikk det greit
.

Ellers sÄ har jeg for det meste brukt dagen til Ä slappe av Ä ta det helt med ro. Pakket meg inn i et par fleeze-pledd og tok Ibux for Ä fÄ ned feberen, noe som har fungert ganske bra. Ikke helt i slaget, men betraktelig bedre enn det jeg har vÊrt. Magemusklene mine derimot er skikkelig gretne, for de er stÞle og sÄre etter all hostingen


Disse dagene som jeg har vÊrt sÄ dÄrlig har jeg ikke spist sÄ mye, matlysten har heller vÊrt ganske dÄrlig. For Ä fÄ litt fart pÄ den, laget jeg meg en kjapp lappskaus av karbonadedeig og en blanding av frosne grÞnnsaker. Det gjorde susen det, og smakte sÄ utrolig godt ;o))

NÄ skal jeg bare nyte resten av kvelden, og hoppe i loppekassa i relativt normal tid sÄnn at jeg er uthvilt til i morgen ;o))

Ha en fortsatt fin kveld folkens ;o))

#helse #bloggproblemer #facebook #feber #forkjĂžlet #lappskaus #blogg

Bare for en liten stund

Jeg vÄkner i det en voldsom hostekule holder pÄ Ä kvele meg, og kjenner at magemusklene strammer seg Ä verker som om jeg skulle ha utfÞrt harde treningsÞkter. Etterhvert fÄr jeg kontroll over hosten, men da tar nesen over Ä begynner Ä renne som en lekk hageslange. Jeg rekker akkurat Ä hente fram et papirlommetÞrkle Ä stopper strÞmmen av
., ja du vet!! Jeg blÄser sÄ jeg fÄr dotter i Þrene, og en ny hostekule bygger seg opp
.

For en herlig mÄte Ä starte dagen pÄ!!!

Jeg nÊrmest sleper meg ut av sengen, rasker sammen litt rent tÞy Ä sleper meg videre mot badet
. Det Ä komme seg inn i dusjen krever en enorm viljestyrke, og med de siste kreftene klarer jeg Ä komme meg inn Ä fÄ skrudd pÄ vannet. Der blir jeg stÄende en liten stund mens det varme vannet skyller vekk litt av forkjÞlelsen. Etter Ä ha fÄtt igjen kontrollen over kroppen jobber jeg meg igjennom morgenstellet
.

Nesen er helt tett, men allikevel kjenner jeg en svak duft av dusjsÄpen, og etterhvert som det varme vannet skyller vekk sÄpen tar den ogsÄ med seg litt av forkjÞlelsen. Den gjÞr jo egentlig ikke det, for feberen, den tette nesen og hosten er der fortsatt, men det fÞles sÄnn for en liten stund i alle fall.

Jeg nyter den gode fÞlelsen sÄ lenge den varer ;o))

#helse #velvÊre #forkjÞlet #dusj #blogg