Jeg har alt bestemt meg

Hvert eneste år så lenge jeg kan huske, har det å velge medisterpølse til jul vært en stor greie. Det er ikke hva som helst som skal stå på julebordet hos meg nei. Derfor har jeg hvert eneste år en smakstest over de forskjellige merkene, men i år er hele testen avblåst for jeg har allerede bestemt meg.

Forrige dagen oppdaget jeg at Gilde’s julemedisterpølser hadde kommet i hyllene hos Meny. Jeg klarte bare ikke å vente å kjøpte et par pakker. I dag stekte jeg opp den første pakken til middag… Åååååå, så god den var, nam nam! Jeg tenkte først at jeg skulle ta opp noen medisterkaker fra i fjor og koke opp en pakke med surkål, men lot det være. Tenker at jeg tar den siste pakken på søndagen, og skal jeg virkelig kose meg å lage et lite minijulebord bare til meg selv ;o))

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men bare MÅ fjerne skinnet på pølsene innen jeg steker dem. Vet det er mange som ikke gjør det, og bare deler dem opp å slenger dem i pannen. Jeg får nesten noja når jeg får det servert, for den gode stekesmaken er jo ikke der!!

Har du en favoritt medisterpølse, eller kanskje du lager den selv?

#julemat #medisterpølse #julemedister #middag #smake #gilde #blogg

Kortene er tomme…

I mai 2017 hadde jeg et rundt jubileum, (ikke alder) og da fikk jeg 3 gavekort på en ganske pen sum tilsammen. Kortene ble liggende i over et år innen jeg begynte å bruke dem. Jeg hadde gått å ønsket meg helt nye møbler til “kontoret” mitt lenge, og i juni i år ryddet og tømte jeg rommet. Så dro jeg på IKEA å kjøpte to romdelere, en seksjon, skuffeseksjon og skrivebord. Alt i hvitt, og det ble så fint ;o))

I forrige måned kjøpte jeg en ny 17 mm linse til Olympuskameraet mitt, som jeg har vært veldig fornøyd med. Etter det kjøpet var det igjen 1.629,-.

Så er det jo også sånn at slike gavekort ikke varer evig, og mine utgikk per 31.10.18 altså i dag. Derfor måtte jeg forte meg å bruke opp beløpet, ellers ble det slettet. I går kveld satt jeg å tenkte hva jeg skulle kjøpe, og kom etterhvert på at jeg trengte et nytt krumkakejern siden det gamle ble kassert her i sommer. I tillegg har jeg ønsket meg nye kasseroller, sånn at jeg kunne kvitte meg med de gamle og slitte som jeg for det meste har arvet etter min mor. Jeg viste at jeg kunne få tak i begge deler hos Jernia, for det dumpet nemlig ned et reklameblad i postkassen i går som fortalte meg det ;o))

Jeg dro ned på Tveita, ettersom det var nærmest og jeg orket ikke å dra så langt unna siden kroppen ikke var helt i humør i dag. Rått og kaldt er nemlig ikke noe som passer så veldig godt, dessverre….

De hadde bare et merke krumkakejern, Wilfa, men det hadde jeg sett på før å var bestemt på å kjøpe. Vet ikke om det var tilbud eller om jeg betalte full pris, men det kostet nå 399,- De hadde flere sett med kasseroller, men jeg gikk for det rimeligste som kostet 1.100,-. Her fikk jeg 5 kasseroller fra liten til relativ stor. De hadde en tykk og god bunn, noe som gjør at maten ikke så lett brenner seg.

Når jeg hadde dratt igjennom begge kortene hadde jeg 29,- igjen, så man kan vel si at de var tomme. Jeg syntes i grunnen jeg har brukt pengene fornuftig, og ikke kjøpt noe tull. Litt stolt av meg selv der altså ;o))

Da jeg skulle bære den tunge esken med kasserollene ut i bilen, bannet jeg litt for meg selv og angret bittert på at jeg ikke tok med meg bagasjetrallen. Esken var alt for tung for meg, og jeg fikk så vondt i nakken at jeg måtte hvile meg en lang stund da jeg kom hjem, før jeg orket å rydde ut de gamle kasserollene mine. Nå er de nye på plass, og de gamle stappet ned i esken i vente på at jeg skal kvitte meg med dem.

#gavekort #jubileum #handle #shoppe #kasseroller #krumkakejern #wilfa #jernia #smerter #sliten #blogg

My dinner with Hervé

For en stund siden satt jeg å så på Graham Norton på BBC, som jeg ofte gjør på fredagene. En av gjestene var Jamie Dornan, som de aller fleste kjenner som kjekkasen fra “Fifty shades of grey”. Han var der for å promotere en ny film han hadde hovedrollen i, My dinner with Hervé.

Filmen er bygget på en sann historie. Han spiller en journalisten Danny Tate som i utgangspunktet blir sent til USA for å interjue Gore Vidal. (journalisten som i virkeligheten gjorde interjuet, heter Sacha Gervaise) Mens han venter på å gjøre interjuet blir han invitert til å møte Hervé Villechaize, den kortvokste skuespilleren som ble kjent som Nick Nack i Bond filmen Mannen med den Gyldne pistol, og Tattoo i Fantasy Island på 70 og 80 tallet. I rollen som Hervé er Peter Dinklage, som de aller fleste kjenner fra Game of Throne.

Han har egentlig ikke lyst til å gjøre interjuet, men gjør det allikevel. Hervé’s karriere er per dette tidspunktet redusert til å gjøre reklamefilmer som Tattoo eller vise seg frem under messer ol. Filmer følger de to under en kveld og natt som forandrer livet til Danny for alltid. Noe mer skal jeg ikke si om handlingen, for den bør sees. Jeg så den på HBO Nordic, men om du finner den andre steder også er jeg litt usikker på.

Det er en både en trist, kanskje nesten tragisk, og en morsom film… Det veksler mellom de to hele tiden.

Sacha Gervaise og Hervé Villechaize tatt den kvelden de tilbragt sammen:

Hervé Villechaize på høyden av sin karriere:

Hervé Villechaize ble født i Paris 23. april 1943. Han stoppet tidlig å vokse, og faren hans (som var lege) tok han med til en rekke spesialister uten å finne en årsak eller finne en “kur” slik at han skulle begynne å vokse. Han studerte kunst, og var en dyktig kunstner. Da han fylt 21 år forlot han Frankrike, og flyttet til USA hvor han etterhvert begynte å få roller i diverse filmer. Det var først når han var med i Bond filmen Mannen med den gyldne pistol, som Nick Nack, at filmkarrieren tok av.

Etterhvert fikk han rollen som Tattoo i tv-serien Fantasy Island i 1977 sammen med Ricardo Montalban. En serie som samlet familien min foran tv-skjermen hver eneste søndag kveld. I 1983 kranglet han med produsentene, da han mente at han burde tjene like mye som Ricardo Montalban. Denne krangelen endte opp med at han fikk sparken fra serien.

Han levde livet til det fulle, og ble etterhvert alkoholiker og deprimert. Det var så ille at han gikk glipp av flere filmroller på grunn av problemene han hadde. Lørdag 4. september 1993 hadde han tydeligvis fått nok, og skrev et avskjedsbrev og spilte inn en melding før han gikk ut i hagen og skøt seg. Kona hans fant ham og han ble fraktet til sykehuset, men han døde av skadene han hadde påført seg.

Velger du å se filmen, og er av den sorten som ofte tar til tårene når noe er trist på film….., ha papirlommetørklene klare.

#film #hbo #mydinnerwithhervé #jamiedornan #peterdinklage #hervévillechaize #filmglede #trist #tragisk #humor #blogg

Da la snøen seg

Et par ganger nå har vi hatt snøvær her på Østlandet, men det har ikke blitt til noe særlig før snøfallet som kom i natt. Jeg så at det begynte å lave ned ganske bra innen jeg gikk å la meg, og da jeg sto opp i dag var det helt hvitt ute. Hvor mange cm som har kommet vet jeg ikke, men noen er det… Vaktmesteren har allerede vært ute å måket et par ganger, så det er farbart ut av gården.

Det er 1 varmegrad, så det spørs vel om hvor lenge dette blir liggende. Nede i gata er det bart, så kjøreforholdene her oppe hos meg er ikke så ille. Det er nok de stedene det er mye verre enn her.

Det snør ikke lenger nå, og jeg hører at det har begynt å dryppe på vannbrettet så det har allerede begynt å smelte.

Da det snødde som verst til morgenen i dag, satt kattene i hvert sitt vindu å så på snøfillene som lavet ned. Jeg angrer på at jeg ikke fant fram mobilen eller kamera, for de forsøkte å jakte på snøfnuggene fra innsiden av ruten. Opp på to ben å strakte seg etter dem, og fikk et litt betuttet uttrykk i ansiktet når det ikke gikk ;o))

Har det kommet snø hos deg?

#snø #snafall #vinter #katter #humor #blogg

Var hos legen i dag

Tiden går så fort, og i dag var det altså på tide med et nytt legebesøk. Jeg går jo siden midten av september 80% sykemeldt, på grunn av nakken og skuldrene. Formen er desverre ikke der jeg skulle ha ønsket at den var, ettersom jeg hele tiden har vondt i nakken og skuldrene i tillegg til andre vondter her og der. Derfor sykemeldte legen meg fortsatt 80% ut november, og så blir det ny vurdering i slutten av måneden.

Licensed from: Bru-nO pixabay.com

Jeg var veldig spent på om legen min hadde fått uttalelsen fra spesialisten på Ullevål, hvor jeg var i forrige uke. Det hadde han, og jeg fikk en utskrift av det han skrev. Spesialisten konkluderte med at jeg har kronisk muskelsmertesyndrom, som iflg min lege er det samme som fibromyalgi. Det forklarer hvorfor kroppen min er som den er, og hvorfor ingen behandling har fungert og gjort at jeg har blitt bedre. Hadde jeg vist det for flere år siden, ville jeg ha spart mange penger….. Det eneste som fungerer til en viss grad er trening og at jeg holder meg aktiv.

#helse #sykemelding #smerter #skulder #nakke #muskelsmerter #fibromyalgi #blogg

Gravde fram husmor-genet fra mørket

I dag har jeg faktisk lekt husmor, noe jeg ikke gjør så ofte, og bakte en ladning med boller på formiddagen. Jeg hadde bare et par igjen fra forrige gang jeg bakte, og tom for boller kan jeg ikke være altså…

Deigen ble veldig fin og slapp bollen uten at jeg trengte å bruke alt melet. Det blir alltid best resultat når jeg bruker mindre mel enn det som er angitt i oppskriften.

Jeg lot deigen heve i bollen i en times tid, og da sa den klart i fra at det var på tide elte bollene. Den hang utover bollen, så det var jammen godt at jeg hadde festet plasten godt.

Jeg lagde emnene litt store denne gangen, så det ble bare 22 stykker. Vanligvis pleier jeg ikke å lage de så store, men pytt det gjør ingenting.

Smakte akkurat på et par, og de var supergode. Ettersom det er så fint vær i dag, satte jeg meg ut på balkongen i sola og koste meg bollene og en kopp kaffe ;o))

#bake #boller #mat #husmor #yummi #godt #blogg

Det kom det første snøværet

Nå hadde jeg akkurat kledd på meg, og skulle til å gå ut for å rydde i bedene mine… Kom til å kikke ut, og der laver snøen ned…. Ikke akkurat det jeg trodde skulle komme, for de meldte faktisk regn her i Oslo :o((

Det ser heldigvis ut til å avta igjen, så det var nok bare en liten smak på hva som skal komme senere… Jeg håper virkelig at det blir veeeeldig lenge til, for vinteren blir enda lang nok.

#vær #snø #høst #vinter #blogg

Starter dagen på kjøkkenet

For meg er det å sitte på kjøkkenet på lørdags formiddagen og høre på Finn Bjelke’s Pop Quiz, en perfekt start på dagen. Det blir ikke helt det samme uten, syntes jeg! Selvsagt kan jeg jo ALT her jeg sitter med kaffekoppen, hehehe!!

Status på forkjølelsen er vel at det ble et steg tilbake i går. Det tok på å være på jobben, selv om det bare var 4 timer men jeg kom meg igjennom. Da jeg gikk hjem verket kroppen ikke bare pga feber, men også pga nakken og skuldrene. Det er vel på sånne dager at det kan være litt vanskelig å se positivt på det. Noe jeg vel heller ikke helt klarte i går… I dag er det heller ikke akkurat strålende, men etter en febernedsettende begynner kroppen igjen å fungere.

cup of coffee
Licensed from: Yellowj / yayimages.com

Til tross for en relativt dårlig form må jeg ut med saksa å beklippe noen busker og rydde i bedene mine. Tar jeg det med ro, så skal det nok gå ganske greit tenker jeg. Må bare passe på at jeg kler på meg akkurat passe med tøy, ikke for mye bare nok at jeg holder meg varm.

Vet det høres helt sykt å gå ut å drive med hagearbeid når formen ikke er på topp, men hvis jeg ikke får gjort det nå så er det ikke sikkert at jeg får gjort det. Plutselig er frosten og snøen der, og da er det litt sent.

Ha en fin lørdag da folkens ;o))

#lørdag #helse #forkjølet #feber #jobb #popquiz #radio #hagearbeide #blogg

Det går litt bedre….

På formiddagen i dag var jeg så frustrert på facebook, for de nektet å overføre blogginnlegget mitt. De påsto at det var noe ulovlig i innlegget. Jeg forsto ingenting, for jeg hadde jo bare beskrevet hvordan min morgen var med forkjølelsen. Jeg hadde også lånt et bilde fra Pixabay, som jeg hadde gjort mange år før.

Etterhvert skjønte jeg at det var akkurat dette bilde som var problemet, men hvorfor er uvist. For det var av en bamse med en jente som tømte opp hostesaft på en skje… Jeg byttet ut bilde, og da jeg gikk det greit….

Ellers så har jeg for det meste brukt dagen til å slappe av å ta det helt med ro. Pakket meg inn i et par fleeze-pledd og tok Ibux for å få ned feberen, noe som har fungert ganske bra. Ikke helt i slaget, men betraktelig bedre enn det jeg har vært. Magemusklene mine derimot er skikkelig gretne, for de er støle og såre etter all hostingen…

Disse dagene som jeg har vært så dårlig har jeg ikke spist så mye, matlysten har heller vært ganske dårlig. For å få litt fart på den, laget jeg meg en kjapp lappskaus av karbonadedeig og en blanding av frosne grønnsaker. Det gjorde susen det, og smakte så utrolig godt ;o))

Nå skal jeg bare nyte resten av kvelden, og hoppe i loppekassa i relativt normal tid sånn at jeg er uthvilt til i morgen ;o))

Ha en fortsatt fin kveld folkens ;o))

#helse #bloggproblemer #facebook #feber #forkjølet #lappskaus #blogg

Bare for en liten stund

Jeg våkner i det en voldsom hostekule holder på å kvele meg, og kjenner at magemusklene strammer seg å verker som om jeg skulle ha utført harde treningsøkter. Etterhvert får jeg kontroll over hosten, men da tar nesen over å begynner å renne som en lekk hageslange. Jeg rekker akkurat å hente fram et papirlommetørkle å stopper strømmen av…., ja du vet!! Jeg blåser så jeg får dotter i ørene, og en ny hostekule bygger seg opp….

For en herlig måte å starte dagen på!!!

Jeg nærmest sleper meg ut av sengen, rasker sammen litt rent tøy å sleper meg videre mot badet…. Det å komme seg inn i dusjen krever en enorm viljestyrke, og med de siste kreftene klarer jeg å komme meg inn å få skrudd på vannet. Der blir jeg stående en liten stund mens det varme vannet skyller vekk litt av forkjølelsen. Etter å ha fått igjen kontrollen over kroppen jobber jeg meg igjennom morgenstellet….

Nesen er helt tett, men allikevel kjenner jeg en svak duft av dusjsåpen, og etterhvert som det varme vannet skyller vekk såpen tar den også med seg litt av forkjølelsen. Den gjør jo egentlig ikke det, for feberen, den tette nesen og hosten er der fortsatt, men det føles sånn for en liten stund i alle fall.

Jeg nyter den gode følelsen så lenge den varer ;o))

#helse #velvære #forkjølet #dusj #blogg