Endelig er helga her…

Jeg var så klar for helg da jeg gikk fra jobben i går, for jeg var veldig sliten både i hode og i kroppen… Etter at middagen var spist og oppvasket ordnet bare sank jeg langt ned i godstolen med en pus i fanget. De byttet på å sitte ligge der, og på et tidspunkt trodde jeg nesten at de vill ligge der samtidig. Nei, da det skulle de ikke, og det endte opp med at begge to hoppet ned å gikk å la seg på senga mi i stedet!!


Ute er det vel ikke noe vær å skryte av i dag, men det regner i alle fall ikke å det er positivt. Temperaturen ligger rundt + 4C og pusene og jeg var litt ute på balkongen. Jeg tok meg en morgenkaffe mens de fløy rundt å mjauet å satt og så ut på hva som foregikk nede i gaten. Så var det jo noen småfugler som holdt på nede i buskene, og de hadde de nok veldig lyst til å hilse på… Kanskje leke litt med også, hehehe!!Det var vill og morsom lek utenfor på bakken tidligere i dag…. Mira, den lyse- og mørkbrune hunden, hadde funnet seg en lekekammerat å de holdt på i en evighet med å løpe etter hverandre å rulle rundt. Det var så gøy å stå å se på dem, og jeg snek meg til et par bilder av dem igjennom vinduet.

WM i Falun har i grunnen gått meg helt hus forbi, helt til i dag!! Nå har jeg akkurat fått med meg 3 milen til jentene hvor vi fikk gull og sølv med henholdsvis Therese Johaug og Marit Bjørgen. Så fantastisk bra gjort av jentene :o))

Ellers så er dette en ren kosedag hvor jeg ikke har noen store planer egentlig. Skal feste løse tråder på pulsvantene og skjerfet mitt sånn at det er klar til bruk, for det fortsatt såpass kjølig ute at jeg kan bruke det en stund fremover. Så får vi se om jeg kanskje begynner på et nytt prosjekt litt senere i dag :o))

#helg #fredag #vær #sliten #katter #fugler #varmegrader #hunder #mira #lek #morro #wm #falun #gull #sølv #strikke #pulsvanter #skjerf

Nytt kaffetilbehør fra Bodum…

Til vanlig pleier jeg å bruke kapselmaskinen min når jeg skal brygge kaffe bare til meg selv, men det er litt upraktisk når det er flere som skal ha en kopp. Derfor bestemte jeg meg for å kjøpe meg en “kaffetrakter”, men ikke en som gikk på strøm. Jeg hadde nemlig sett at de hadde glasskolber m/filter hos Kitchn fra Bodum.

I lunchen i går stakk jeg en tur ut for å ta en se litt nøyere på dem…. Det ligger en Kitchn butikk i Torggata, så jeg gikk dit. Jeg ville helst ha en kanne med rødt bånd siden alle duppedingsene mine på kjøkkenet går i den fargen, men det var ikke en farge de førte nå. Jeg bestemte meg for å vente å se om jeg fikk tak i det i en av de andre butikkene. Jeg gikk innom avdelingen på Oslo City på veg hjem, men de hadde veldig dårlig utvalg så jeg gikk derfra uten å handle noe. Så før jeg dro hjem kjørte jeg opp til Strømmen, der det også er en Kitchn butikk…De hadde jo ikke den fargen jeg hadde tenkt meg der heller, men etter at jeg hadde tenkt meg om et par ganger så endte jeg opp med å kjøpe en glasskolbe med rosa bånd. I tillegg kjøpte jeg en presskanne med rosa lokk og håndtak. Jeg hadde en presskanne før, men den ble kassert for et par år siden.

I lunchen i dag stakk jeg ned på Stockfleths og kjøpte to poser med kaffe fra El Salvador… Jeg har akkurat traktet meg en kanne for å smake på kaffen, og den var virkelig god og fyldig. Jeg var litt nysgjerrig på hvor lenge kaffen holdt seg varm i glasskolben, og det var en stund. Tok ikke akkurat tiden, men jeg kunne uten problemer drikke 3 kopper å få god varm kaffe :o))

#kaffe #kolbe #glassbeholder #trakter #bodum #presskanne #kanne #elsalvadore #kitchn #stockfleths #oslo_ciry #oslo #city

Nye banan og pekanmuffins klare….

Før helgen bakte jeg et brett med banan og pekanmuffins, men som jeg nevnte i blogginnlegget mitt så hadde jeg brukt for mye veske…. Jeg sa ikke hvor mye da, men jeg hadde brukt 5 dl i stedet for 5 ss å da er det lett å forstå at muffinsene ikke ble så veldig gode.

Derfor kastet jeg alle sammen nå i ettermiddag, og laget noen nye. Nedenfor er resultatet, og disse både ser og smaker helt anderledes. Så cluet er!! Les alltid oppskriften ordentlig, og ikke hold på med masse andre ting samtidig da blir det bare rot….
Både i går og i dag har det vært knallvær, og i går benyttet jeg sjansen til å sitte ute på balkongen i sola å kose meg… Der jeg er, ja der er også Vinja. Hun kom mjauende etter meg og satt på meg, lå ved siden av å ikke minst satt på bordet ved siden av meg. Siden jeg hadde satt meg på krakken der Ronja nå pleier å ligge, så spratt hun opp på klatrestativet hvor å nærmest lå å solte seg :o))


Utenfor i blomsterbeddet har det så smått begynt å skje ting…. Jeg har ikke lagt merke til det før, men i går var jeg utenfor å plutselig var det kommet opp mange grønne spirer. Det er et sikkert vårtegn.. Ikke det at jeg tror at vinteren helt har sluppet taket enda, men jeg gleder meg over nytt liv utenfor å sola som varmer opp en stiv trerot av en kropp :o))

Anne kom en tur utpå ettermiddagen, og vi laget en Amerikansk gryte med ekstra løk til middag å så ble det litt annet godsaker utpå kvelden. Begge to satt iherdig med hvert sitt strikketøy, og jeg ble endelig ferdig med skjerfet så nå er det bare å feste tråder så er det helt klart til bruk. Når det er gjort kommer det et bilde!

I dag har jeg sittet klistret til PC’n med en haug med gamle fotoalbum ved siden av… Mye av dagen har gått med til å scanne inne gamle bilder av farmor, farfar, pappa, mamma og pappas søsken. Noen av bildene skal jeg dele på slektsgruppen jeg er medlem av på Face. En i familien har nemlig laget en lukket gruppe for vår famlie, for han mente at det var på tide at vi samlet troppene igjen… Det var et utrolig bra tiltak, og aktiviteten har vært høy ettersom familiemedlemmene har meldt seg inn :o))

#bake #banan #muffins #bakverk #pekan #sol #vår #nytt #liv #vinja #katt #slek #familie #scanne

Banan og Pekanmuffins

Bakegleden står høyt i taket hos Casa Fres og Knurr nå om dagen…, og i dag ble det en ladning med banan og pekanmuffins. De siste gangene jeg har bakt muffins har jeg brukt hjernet mitt, men i dag valgte jeg å bruke papirformer på brett. De ble ganske store i omkrets men hevet seg ikke så veldig mye, noe som kanskje kom av at jeg brukte en fersk banan i stedet for moden!!


Det sto i oppskriften at de skulle stekes i mellom 20 – 25 min, men da var de langt fra ferdig… Jeg stekte dem i ca 15 min lenger, men tror nok at de kunne ha stått inne litt lenger. De var litt klinete fra bananen inni når jeg smakte på en, men da var den ikke helt avkjølt enda. Vi får se hvordan den er når den ha fått stått å kost seg en stund… Jeg oppdaget nå som jeg leste oppskriften igjen at jeg hadde blingset på hvor mye melk jeg skulle ha….., og jeg brukte alt for mye, hehe!!

Ingredienser: 
150 g hvetemel, 1,5 ts bakepulver, en klype salt, 70 g strøsukker, 115 g pekannøtter uten skall, grovhakket, 2 store modne bananer, most, 5 ss melk, 2 ss smeltet smør, 1 stort egg pisket og 0,5 ts vaniljessens. 

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 190 C. Plasser 8 papirformer på et muffinsbrett. Sikt mel, bakepulver og salt opp i en bolle, tilsett sukker og pekannøtter, og rør til det er godt blandet.

Ha moste bananer, melk, smør, egg og vaniljeessens i en egen bolle, og bland det godt. Tilsett de våte ingrediensene til det tørre, og rør forsiktig til det er akkurat blandet.

Fordel blandingen jevnt i papirformene, og stek muffinsene i stekeovnen i 20 – 25 minutter til de har hevet seg og er gylne. Ta muffinsene ut av ovnene, og legg dem på en rist for avkjøling.

De smakte nå i allefall veldig godt, og var ikke så veldig søte. Tenker at hvis jeg hadde brukt en ordentlig moden banan, så vill nok røren blitt litt søtere enn den ble denne gangen.

#bake #muffins #banan #pekan #nøtter #casafresogknurr

Dagens bilde – aviser og reklame

#dagensbilde #aviser #reklame

Ferdig snart?

Det ble ikke noe blogging i går, for da var jeg så oppslukt i strikketøyet mitt… Jeg strikket og strikket og stikket å var så sikker på at jeg skulle bi ferdig med det rosa skjerfet mitt, men nei da. Den ene raden etter den andre ble ferdig, men det virket ikke som om det vokste i det hele tatt. Til slutt ble jeg så frustrert at jeg hadde mest lyst til å bare pakke det sammen, men jeg gjorde jo ikke det. Ville jo bli ferdig med det.

Det er alltid sånn når et arbeid går mot sitt slutt… Da vil man gjerne bli ferdig, sånn at man kan begynne å bruke det samt begynne på et nytt prosjekt. Jeg har en pose med grønt garn til et par nye pulsvanter, og et nytt skjerf som jeg har tenkt til skal strikkes i dobbelt perlestrikk. Det er et mønster jeg ikke har prøvd meg på før, men jeg så det her om dagen å det friste å prøve det.

                                                                                              (Ilustrasjon, bilde lån fra google)

I dag derimot har det ikke blitt noe strikking i det hele tatt… Jeg var ikke hjemme før kl 18:15, og etter at middag, oppvask, klesvask mm var unnagjort hadde jeg ikke noen glød til å ta det fram, men man vet jo aldri hva som skjer når jeg har sittet å slappet av en stund.

Nå har jeg brygget meg en stor kopp med rykende varm kaffe, satt meg godt til rett i godstolen å gjort meg klar til en ny sesong av “Hele Storbritania baker” på TV6. Det vil jeg jo ikke gå glipp av :o))

#strikke #rosa #pink #perlestrikk #skjerf #pulsvanter #grønn #husarbeid #kaffe #hele #storbritania #baker #tv6

Vi gir noe å får noe tilbake..

Nå har jeg skrytt og rost naboen min på Face, og jeg kan jo ikke være noe dårligere enn at jeg skryter litt av henne påbloggen også :o)) I går var det jeg som ruslet over til dem med noe å bite i, og i dag var det den andre veien!

Tidligere i kveld var jeg i ferd med å ta ut noen boller fra fryseren, da det ringte på. Utenfor sto naboen min med to rykende varme boller rett fra ovnen. Det var jo så overraskende å hyggelig gjort, og jeg slapp å tine de jeg hadde som egentlig ikke var så veldig gode. Ikke lenge etter, i det jeg holdt på med middagen ringte det på igjen. Da sto hun utenfor med en tallerken med riskrem og en liten mugge med rød saus.


Det var godt at jeg hadde valgt en fiskefilé til middag, og ikke en kraftig en siden jeg fikk en så god dessert. Jeg kan ikke huske sist jeg spiste riskrem, men at det var godt er det ingen tvil om, mmmm!!


Jeg har ikke smakt på bollene enda, men det blir ikke lenge til jeg skal brygge meg en kopp kaffe å ta en prøvesmak ;o)) Jeg har sagt det før og jeg sier det gjerne igjen, gjærbakst er bare noe av det beste som finnes :o))

#fastelaven #boller #bakst #gjærbakst #riskrem #saus #nabo #snill #omtenksomhet

Mine valentinhjerter

I går kom bakegløden over meg, og siden det var Valentin så bestemte jeg meg for å bake muffins i hjerteformene til maskinen min. De er vel egentlig til macroner, men det gikk helt greit å jeg endte opp med noen søte små kaker. Jeg syntes egentlig at det er greit at de ikke blir så store, for muffins kan fort være veldig mektige.

Sjokolade passer veldig godt til Valentin, og så er det utrolig godt….Når jeg var ferdig med å steke samlet jeg sammen noen hjerter å gikk over til naboen…. Hun ble veldig glad for dem, og inviterte meg inn på en kopp kaffe. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å være der så lenge, men når man sitter sånn helt uformelt på hver sin side av kjøkkenbordet går klokken veldig fort.

Etter å ha vært inne noen dager og ikke fått skravlet noe særlig var det veldig hyggelig med en prat. Dessuten har jeg jo verdens hyggeligste naboer også, som jeg har kjent i mange år :o))

#muffins #valentin #sjokolade #hjerter #bake #nabo #sosial #samtale #prate #kos #hyggelig