NĂ„r synet svikter….

NĂ„r jeg Ă„pnet konvolutten som kom i posten i dag, skvatt jeg himmelhĂžyt
  En regning pĂ„ over 33.000 til tollvesenet??  Min fĂžrste tanke var, har jeg handlet noe fra utlandet i det siste som jeg mĂ„ betale toll for??  SelvfĂžlgelig har jeg ikke gjort det, idiot!! Jeg tok pĂ„ meg lesebrillene, og oppdaget at jeg er en dust, for det var Ă„rsavgiften pĂ„ bilen
 kr 3.300,- SĂ„nn er det nĂ„r synet svikter, og man tror at man klarer Ă„ lese uten lesebrillene!!!

Hadde helt glemt at den for et Ăžyeblikk
  Den forfaller ikke fĂžr 21.03. sĂ„ det er ingen brĂ„hast med Ă„ betale den enda. FĂ„r vente til jeg fĂ„r fylt opp bankkontoen med litt lĂžnning senere ut i mĂ„neden.

Det er ikke den eneste store regningen som kommer i mars, for nĂ„r jeg slo pĂ„ PC’n hadde jeg fĂ„tt mail fra Hafslund om avlesning av strĂžmmen i morgen. Den forrige regningen var vanvittig hĂžy, og jeg hĂ„per inderlig at denne er lavere
 har en fĂžlelse at den ikke kommer til Ă„ vĂŠre det.  De to fĂžrste regningene i Ă„ret er alltid hĂžye, desverre


Jeg vil sĂ„ gjerne hekle, men…..

I dag er det overskyet her i Oslo, med – 2,3C utenfor husveggen.  Vaktmesteren holder pĂ„ for fult utenfor med Ă„ frese unna litt snĂž, og jeg hĂ„per inderlig at han har laget litt bedre plass borte ved garasjene.  Ettersom det kommer mer snĂž, har det en tendens til Ă„ bli smalere og smalere Ă„ komme inn og ut av garasjen.

Jeg hadde sĂ„ lyst Ă„ hekle litt igjen, men kjente fort at armene mine ikke orket de begelsene
  Orker ikke Ă„ sitte helt uvirksom heller, sĂ„ jeg dro frem loomen min i gĂ„r for Ă„ se om det gikk greit.  Det gjorde det, og da fant jeg ut at jeg prĂžver Ă„ lage et teppe pĂ„ den mĂ„ten.

NĂ„ ser det ut som et skjerf, men jeg tenkte at i stedet for Ă„ lage firkanter som jeg mĂ„ sy sammen
 Ja, da lager jeg heller lange remser, sĂ„ blir det mindre sĂžm pĂ„ meg.  Det var jo ikke helt sĂ„nn jeg hadde tankt at teppet skulle se ut, men pytt hva gjĂžr det. Hovedsaken er at det blir et lunt teppe.  Hekle kan jeg gjĂžre nĂ„r armer og nakke blir bedre..

Vinja syntes at garnnÞste var spennende Ä begynte Ä leke med det, sÄ snart det datt ned pÄ gulvet. Alt som rÞrer pÄ seg er jo spennende, men garnnÞster er nÄ alltid spennende.  Jeg pleier Ä ha nÞstene ved siden av meg i sofaen, og da ligger begge to over beina min Ä skal leke med trÄden.  Det er ikke sÄ lett Ä fÄ gjort noe, men det gÄr da pÄ et vis.

Ronja var mer opptatt av fruktfatet, og spesielt pÊren som fant veien til sÞppelkassen like etter.  Den var pÄ utgÄttstadiet, he he. Bare for Ä ha sagt det, sÄ fikk all frukten en god vask etter Ronjas intense snusing.

I gĂ„r kveld var formen sĂ„ dĂ„rlig at jeg orket ikke ha pĂ„ PC’n i det hele tatt
  Nakken slo seg helt vrang og stivnet helt. Det var sĂ„ stivt at det gikk helt rundt oppe i knollen.  Det er noe bedre i dag, men jeg kjenner at jeg orker ikke for lange tider foran PC’n. Med det samme jeg begynner Ă„ skrive, kjenner jeg at musklene begynner Ă„ spenne seg


NÄ er det tide for en kopp kaffe, og sÄ skal jeg heie pÄ kombinert-gutta som hopper. Heia Norge :o)

Ha en fortsatt fin dag :o)

SĂžndag, og en flott vinterdag :o)

Jeg ble vekket av kirkeklokkene til morran i dag, som dundret i vei kl 10, som de pleier Ă„ gjĂžre hver eneste sĂžndag.. Raskt dro jeg opp persiennene for se om tĂ„ka hadde reist sin kos :o)  For et vĂŠr det var ute, – 0,6C blĂ„ himmel og sol.

Ganske stor kontrast fra i gÄr, hvor tÄka lÄ helt nede pÄ hustakene. Man blir jo i godt humÞr bare av det :o)

Jeg satte inn turboen, sÄnn at jeg fikk vasket og ordnet kattedoen, dusjet selv, sÄnn at jeg skulle vÊre klar til WM sendingen Ä gutta sitt skirenn. NÄ er de kommet godt i gang, og det blir spennende Ä se hvordan det utvikler seg:

Kattene har akkurat vÊrt inne i skapet mitt, og alt som sto pent Ä pyntelig helt nederst ligger utover gulvet. De ville begge inni der, og det gikk jo selvsag ikke helt etter planen, he he!  Bare Ä sette i gang Ä fÄ rydda opp etter dem :o)

Ha en fortsatt fin formiddag :o)

Floker i pelsen…., men nĂ„ er de borte!!!!

Ronja, min umulius har lett for Ă„ fĂ„ floker i pelsen sin..  Jeg har bĂžrstet og bĂžrstet
klippet og klippet Ă„ endelig klarte jeg Ă„ bli kvitt de to som kom igjen pĂ„ hver hofteben. Den hun hadde i baken har jeg ikke fĂ„tt lov til Ă„ rĂžre.  Har forsĂžkt gang pĂ„ gang Ă„ bli kvitt den, uten serlig hell.

Floka i baken var megastor og lugget nok litt
. I dag tenkte jeg at nok er nok, nĂ„ mĂ„ den bare komme av. Med det samme jeg tok frem saksa begynte hun Ă„ smĂ„jamre seg og snudde baken unna.  Jeg begynte Ă„ klĂž og koze med henne til hun roet seg, og da la hun seg ned. Med den ene hĂ„nden kozte jeg, og med den andre begynte jeg Ă„ klippe.  Da var det akkurat som om hun skjĂžnte at hvis hun lĂ„ stille Ă„ lot meg gjĂžre meg ferdig, ville alt bli bedre.

Det kjentes ut som om jeg fikk med meg alt sammen, men jeg ville ikke stresse henne mer da
.  Vi tar det i morgen tidlig.

EtterpĂ„ ble hun verdens stĂžrste kozeklump, og hun kom Ă„ strĂžyk seg langs bena mine. Ville ligge i fanget flere ganger i lĂžpet av kvelden.  Vanligvis er hun en sĂ„nn en gang per kveld pus nĂ„r det gjelder Ă„ ligge i fanget
 det holder i massevis. Vinja synes nok ikke sĂ„ mye om all denne kozingen til Ronja, for det er nemlig hun som pleier Ă„ ligge i fanget pĂ„ kvelden
 Ă„ dele det er helt utenkelig.  Hun blir litt sjalu, for hun er veldig glad i mammen sin Ă„ syntes det er veldig greit nĂ„r hun kan ha henne for seg selv.

Vinja har aldrig hatt sÄ mye som en floke, men sÄ bruker hun veldig mye tid pÄ Ä pusse pelsen sin.  Ronja er ikke fult sÄ opptatt av det.  Hun vasker Ä pusser seg jo, men ikke pÄ langnÊr sÄ mye som sÞsteren gjÞr.

Nordlendinger var ikke Ăžnsket i hovedstaden….

Satt Ă„ sĂ„ pĂ„ en program under WM-sendingen pĂ„ morran i dag
  Etter krigen var ikke nordlendinger Ăžnsket i Oslo, noe som oxo ble satt inn i boligannonsene. Jeg tenkte er det virkelig mulig at Oslo-borgerne var sĂ„ diskriminerende?  Det er jo utrolig, for flesteparten av de som bodde i Oslo pĂ„ den tiden oxo, var jo egentlig ikke derfra selv!!!

SÄ kom jeg til Ä tenke pÄ mine egne foreldre..  Mamma kom fra Nord Odal og pappa fra Stange pÄ Hedmarken, og ingen av de snakket dialekt. Mamma slo over nÄr hun snakket med andre OdÞlinger og familien, men pappa hÞrte jeg aldrig ytret en setning pÄ hjemtraktens dialekt. Under oppveksten tenkte jeg ikke sÄ mye pÄ det, men i voksen alder sÄ snakket vi om det.

Det var sÄnn under 2. verdenskrig og etter at man fikk hverken jobb eller husrom hvis man snakket dialekt.  Pappa snakket aldrig om det, men mamma fortalte at det var ikke fint Ä snakke dialekt.  Hedmarksdialekten var et difinitivt nei, for da ble du sett pÄ som bonde og litt dum. Det som da skjedde var jo at mange flotte dialekter ble lagt pÄ hylla, og aldrig bli tatt frem igjen. 

Man hÞrer jo om hvor fint det var fÞr, men etter hvert som jeg har blitt eldre sÄ har jeg jo skjÞnt at det ikke var tilfelle. Diskriminering pÄgikk fÞr like mye som i dag..  

Noen som har besteforeldre/foreldre som har opplevd det samme?

TĂ„kelokket har lagt seg godt til over Oslo….

Var veldig spent nĂ„r jeg vĂ„knet til morran i dag, om tĂ„ken hadde forsvunnet
. men nei da lokket lĂ„ like godt som i gĂ„r. Jeg klager ikke av den grunn for temperaturen er forsatt rundt 0 punktet, noe som er bra.  Kjedelig for WM arrangĂžrene og publikum som er i Kollen.

Fra dette punktet kan man se utover hele Oslo, men i dag er det faktisk ikke mulig.

Fra denne kanten kan jeg se ned pÄ ØstensjÞvannet, men det er som en vegg lengre ned sÄ det er ingen sjangse for det.

Hadde egentlig avtalt med Anne at vi skulle gĂ„ i byen i dag, men da jeg vĂ„knet var formen sĂ„ dĂ„rlig at jeg ringte henne Ă„ sa at jeg ikke orket. Det var noe dr.. for jeg hadde egentlig lyst til det
..!!!  Hun jobber ikke sĂ„ lange dager, sĂ„ vi kan kanskje finne en dag over helga som vi kan dra.  Det som hadde vĂŠrt litt gĂžy da er Ă„ vĂŠre pĂ„ Universitetsplassen under medaljeutdelingen.

Ha en fortsatt fin dag :o)

SĂžskenkjĂŠrligheten blomstrer…, men ikke alltid!!

Som regel er pusene gode venner, og kozer seg med hverandre
  Alikevel hender det at det gĂ„r sĂ„ fillene, eller skal vi si pelsen fyker.  I sta rĂžyk de i tottene pĂ„ hverandre sĂ„ det lĂ„ pelsdotter over alt.  Ronja lĂ„ Ă„ smĂ„pratet med meg pĂ„ teppet nĂ„r sĂžsteren kom inn
  Hun likte ikke at Ronja fikk litt mer oppmerksomhet enn henne, og begynte Ă„ erte Ronja.  Det skulle ikke sĂ„ mye til for Ă„ irritere henne, og sĂ„ var de i gang
.!!!

Til Ä begynne med satt bare Ronja og sÄ pÄ sÞsteren, men sÄ gikk hun til angrep. Noen ganger sitter de bare Ä ser pÄ hverandre til en av dem trekker seg unna uten at det blir noen slÄsskamp.

Vinja forstod til slutt at hun ikke kom til Ă„ vinne denne kampen, og gikk med slepende skritt ut i stua. Hun hadde nok ikke lyst, men fant vel ut at det var det beste i denne omgangen.

SÄ fort Ronja gikk ut pÄ kjÞkkenet for Ä spise litt, var Vinja pÄ plass. Da la hun seg pÄ samme plassen som Ronja hadde ligget. Der lÄ hun Ä gnudde pÄ teppet Ä gjorde seg til for meg. 

Jeg vet det blir mye katteprat pÄ bloggen innimellom, men de er jo barna mine og jeg er jo sÄ glad i disse pelsdottene at jeg mÄ jo vise dem frem.  De er like glad i mammen sin, noe de viser hver eneste dag :o)

Oslo tĂ„ka har lagt seg…..

Ute er temperaturen endelig kommet opp pĂ„ et akseptabelt nivĂ„, – 0,9C, og det ligger tĂ„ke helt nede pĂ„ hustakene. Egentlig er jeg jo ikke overrasket, for det er jo hopprenn i Holmenkollen i dag
 kvalifisering.  Hvor mange ganger har jeg ikke tilbrakt oppe i Kollen uten Ă„ se noe til hopperne, ikke fĂ„ :o)

Det blĂ„ser ganske kraftig oxo, sĂ„ det virker nok kaldere enn det gradestokken viser.  Jeg har ikke vĂŠrt ute i dag, og er ikke sĂ„ sikker pĂ„ at jeg skal de heller. Kanskje en liten tur opp Kiwi, fikk sĂ„ innmari lyst pĂ„ noe kjeks med noe sjokoladefyll


Dots er veldig godt, og akkurat denne typen syntes jeg er bedre enn den med mÞrk sjokoladekjeks. Synes den blir for kraftig.  Denne her hmmm, jeg fÄr vann i munnen bare av Ä tenke pÄ den. Det beste hadde hvert om jeg aldrig gikk i butikken, hihihi!!

Da jeg stilte meg opp for Ă„ ta bilde av vimpelen som sto rett ut, lĂžyet vinden
.  Her er den pĂ„ veg ned, og gadd ikke lĂžfte seg for meg igjen med det fĂžrste, he he  NĂ„r jeg kikke ut nĂ„, sĂ„ er det i sin fulle pryd i vinden
typisk!!!

Pusene har hatt sin formiddagstrim, og nĂ„ ligger de Ă„ slenger i stua
.  De lĂžper rundt hele heimen i en vanvittig fart, og nĂ„r de kommer stormende er det bare Ă„ passe bena sine. SĂ„ lenge de ikke klorer pĂ„ mĂžblene og lĂžper over bordet, kan de egentlig fĂ„r gjĂžre som de vil.  Ikke alltid de holder seg pĂ„ gulvet, og da vanker det en skjennepreken eller to, hihihi!!!

I natt har jeg sovet utrolig godt, og fÞler meg mer avslappet enn jeg gjorde i gÄr
.

Ha en fortsatt fin dag :o)

Jeg kan sitte i timevis Ă„ se pĂ„ pusene….

Jeg ble ganske sliten etter runden med stĂžvsugeren, sĂ„ jeg slang meg pĂ„ sofaen for Ă„ se pĂ„ WM sendingen.  Pusene la seg oxo til Ă„ sove. Vinja lĂ„ pĂ„ det pelslĂžse klatrestativet, mens Ronja har funnet seg et nytt sted
 min godstol. I dag lĂ„ hun der i flere timer, og var jo sĂ„ hĂŠrlig der hun lĂ„. 

Plutselig reiste hun seg opp og kom lĂžpende bort til meg pĂ„ sofaen
  Hun er ikke noen lettvekter, og da hun hoppet opp pĂ„ magen min merket jeg det godt, he he!  Der la hun seg godt tilrette, og sĂ„ sovna vi igjen begge to.  Noen ganger kan hun vĂŠre en ordentlig kozeklump, men det mĂ„ vĂŠre helt pĂ„ hennes premisser.

Akkurat nĂ„ driver hun Ă„ tester grensene
  Hun vet at hun ikke fĂ„r lov til Ă„ klore pĂ„ mĂžblene, men for Ă„ fĂ„ oppmerksomhet flyr hun rundt Ă„ gjĂžr akkurat det.  Jeg ser med en gang at hun skal finne pĂ„ noe
  Hun senker hode, lager rund rygg og halen i vĂŠret
  Da er det bare Ă„ fĂžlge med Ă„ vĂŠre pĂ„ vakt
 Hun kan noen ganger vĂŠre en prĂžvelse!!!!!

StĂžvsuging er slitsom for sĂ„re muskler….

TEST: iRobot Roomba 563 Pet Series - La roboten ta stĂžvsugingen

Kanskje det er en sĂ„nn jeg burde skaffe meg, en som stĂžvsuger som jeg bare slĂ„r pĂ„ Ă„ sĂ„ ordner den resten selv. Jeg kan sitte i sofaen Ă„ se pĂ„.  Akkurat nĂ„ som nakken og skuldrene er sĂ„ ille hadde det vĂŠrt helt topp.  Jeg har ingen stor og tung stĂžvsuger, men jeg fikk veldig vondt i nakken og hode etter dagens Ăžkt.  Noen vil kanskje si at nĂ„r man er sĂ„ ille, sĂ„ fĂ„r man heller holde seg unna sĂ„nne oppgaver
  Hadde det ikke bodd to pelsdotter her oxo, sĂ„ hadde jeg nok kunne ventet litt til
 Det var kattehĂ„r over alt, og stĂžvsugerposen var pĂ„ bristepunktet pĂ„ slutten
. det var sĂ„ vidt den orket Ă„ suge opp pĂ„ slutten!!

Ute er det – 9C, og det snþr lett
 

Tujan min er har en halvmeter med snÞ pÄ toppen, sÄ den kommer vel til Ä bli helt skakk nÄr snÞen endelig detter av den. Foran garasjen min har det dannet seg en stor issvull, og jeg mÄ fÄ hjelp at vakmesteren til Ä hakke den vekk.  Hvis ikke kommer jeg ikke til Ä fÄ opp garasjeporten min til slutt.

Testa ut macro’n pĂ„ kamera mitt i sta, og Vinja satt i vinduet Ă„ kikket ut
 mĂ„tte knipse litt av henne, men det ble vel ikke sĂ„ veldig klart. Jeg klarte ikke helt Ă„ holde hĂ„nden min i ro merket jeg.

Ronja ser skikkelig sur ut der hun sitter Ă„ kikke opp pĂ„ meg
  Hun er ikke sĂ„ veldig happy nĂ„r hun ser mammen tar frem kamera, for da vet hun at hun mest sannsynlig mĂ„ vĂŠre fotomodell
 et virke hun definitivt ikke liker, he he!!

TV’n stĂ„r pĂ„ og WM sendingene dundrer ut
 om ikke lenge er det sprint som jeg mĂ„ fĂ„ med meg.  HĂ„per jo at det norske flagget kommer til vaie hĂžyest, HEIA NORGE!!!

Ha en fortsatt fin dag :o)