Når synet svikter….

Når jeg åpnet konvolutten som kom i posten i dag, skvatt jeg himmelhøyt…  En regning på over 33.000 til tollvesenet??  Min første tanke var, har jeg handlet noe fra utlandet i det siste som jeg må betale toll for??  Selvfølgelig har jeg ikke gjort det, idiot!! Jeg tok på meg lesebrillene, og oppdaget at jeg er en dust, for det var årsavgiften på bilen… kr 3.300,- Sånn er det når synet svikter, og man tror at man klarer å lese uten lesebrillene!!!

Hadde helt glemt at den for et øyeblikk…  Den forfaller ikke før 21.03. så det er ingen bråhast med å betale den enda. Får vente til jeg får fylt opp bankkontoen med litt lønning senere ut i måneden.

Det er ikke den eneste store regningen som kommer i mars, for når jeg slo på PC’n hadde jeg fått mail fra Hafslund om avlesning av strømmen i morgen. Den forrige regningen var vanvittig høy, og jeg håper inderlig at denne er lavere… har en følelse at den ikke kommer til å være det.  De to første regningene i året er alltid høye, desverre…

Jeg vil så gjerne hekle, men…..

I dag er det overskyet her i Oslo, med – 2,3C utenfor husveggen.  Vaktmesteren holder på for fult utenfor med å frese unna litt snø, og jeg håper inderlig at han har laget litt bedre plass borte ved garasjene.  Ettersom det kommer mer snø, har det en tendens til å bli smalere og smalere å komme inn og ut av garasjen.

Jeg hadde så lyst å hekle litt igjen, men kjente fort at armene mine ikke orket de begelsene…  Orker ikke å sitte helt uvirksom heller, så jeg dro frem loomen min i går for å se om det gikk greit.  Det gjorde det, og da fant jeg ut at jeg prøver å lage et teppe på den måten.

Nå ser det ut som et skjerf, men jeg tenkte at i stedet for å lage firkanter som jeg må sy sammen… Ja, da lager jeg heller lange remser, så blir det mindre søm på meg.  Det var jo ikke helt sånn jeg hadde tankt at teppet skulle se ut, men pytt hva gjør det. Hovedsaken er at det blir et lunt teppe.  Hekle kan jeg gjøre når armer og nakke blir bedre..

Vinja syntes at garnnøste var spennende å begynte å leke med det, så snart det datt ned på gulvet. Alt som rører på seg er jo spennende, men garnnøster er nå alltid spennende.  Jeg pleier å ha nøstene ved siden av meg i sofaen, og da ligger begge to over beina min å skal leke med tråden.  Det er ikke så lett å få gjort noe, men det går da på et vis.

Ronja var mer opptatt av fruktfatet, og spesielt pæren som fant veien til søppelkassen like etter.  Den var på utgåttstadiet, he he. Bare for å ha sagt det, så fikk all frukten en god vask etter Ronjas intense snusing.

I går kveld var formen så dårlig at jeg orket ikke ha på PC’n i det hele tatt…  Nakken slo seg helt vrang og stivnet helt. Det var så stivt at det gikk helt rundt oppe i knollen.  Det er noe bedre i dag, men jeg kjenner at jeg orker ikke for lange tider foran PC’n. Med det samme jeg begynner å skrive, kjenner jeg at musklene begynner å spenne seg…

Nå er det tide for en kopp kaffe, og så skal jeg heie på kombinert-gutta som hopper. Heia Norge :o)

Ha en fortsatt fin dag :o)

Søndag, og en flott vinterdag :o)

Jeg ble vekket av kirkeklokkene til morran i dag, som dundret i vei kl 10, som de pleier å gjøre hver eneste søndag.. Raskt dro jeg opp persiennene for se om tåka hadde reist sin kos :o)  For et vær det var ute, – 0,6C blå himmel og sol.

Ganske stor kontrast fra i går, hvor tåka lå helt nede på hustakene. Man blir jo i godt humør bare av det :o)

Jeg satte inn turboen, sånn at jeg fikk vasket og ordnet kattedoen, dusjet selv, sånn at jeg skulle være klar til WM sendingen å gutta sitt skirenn. Nå er de kommet godt i gang, og det blir spennende å se hvordan det utvikler seg:

Kattene har akkurat vært inne i skapet mitt, og alt som sto pent å pyntelig helt nederst ligger utover gulvet. De ville begge inni der, og det gikk jo selvsag ikke helt etter planen, he he!  Bare å sette i gang å få rydda opp etter dem :o)

Ha en fortsatt fin formiddag :o)

Floker i pelsen…., men nå er de borte!!!!

Ronja, min umulius har lett for å få floker i pelsen sin..  Jeg har børstet og børstet…klippet og klippet å endelig klarte jeg å bli kvitt de to som kom igjen på hver hofteben. Den hun hadde i baken har jeg ikke fått lov til å røre.  Har forsøkt gang på gang å bli kvitt den, uten serlig hell.

Floka i baken var megastor og lugget nok litt…. I dag tenkte jeg at nok er nok, nå må den bare komme av. Med det samme jeg tok frem saksa begynte hun å småjamre seg og snudde baken unna.  Jeg begynte å klø og koze med henne til hun roet seg, og da la hun seg ned. Med den ene hånden kozte jeg, og med den andre begynte jeg å klippe.  Da var det akkurat som om hun skjønte at hvis hun lå stille å lot meg gjøre meg ferdig, ville alt bli bedre.

Det kjentes ut som om jeg fikk med meg alt sammen, men jeg ville ikke stresse henne mer da….  Vi tar det i morgen tidlig.

Etterpå ble hun verdens største kozeklump, og hun kom å strøyk seg langs bena mine. Ville ligge i fanget flere ganger i løpet av kvelden.  Vanligvis er hun en sånn en gang per kveld pus når det gjelder å ligge i fanget… det holder i massevis. Vinja synes nok ikke så mye om all denne kozingen til Ronja, for det er nemlig hun som pleier å ligge i fanget på kvelden… å dele det er helt utenkelig.  Hun blir litt sjalu, for hun er veldig glad i mammen sin å syntes det er veldig greit når hun kan ha henne for seg selv.

Vinja har aldrig hatt så mye som en floke, men så bruker hun veldig mye tid på å pusse pelsen sin.  Ronja er ikke fult så opptatt av det.  Hun vasker å pusser seg jo, men ikke på langnær så mye som søsteren gjør.

Nordlendinger var ikke ønsket i hovedstaden….

Satt å så på en program under WM-sendingen på morran i dag…  Etter krigen var ikke nordlendinger ønsket i Oslo, noe som oxo ble satt inn i boligannonsene. Jeg tenkte er det virkelig mulig at Oslo-borgerne var så diskriminerende?  Det er jo utrolig, for flesteparten av de som bodde i Oslo på den tiden oxo, var jo egentlig ikke derfra selv!!!

Så kom jeg til å tenke på mine egne foreldre..  Mamma kom fra Nord Odal og pappa fra Stange på Hedmarken, og ingen av de snakket dialekt. Mamma slo over når hun snakket med andre Odølinger og familien, men pappa hørte jeg aldrig ytret en setning på hjemtraktens dialekt. Under oppveksten tenkte jeg ikke så mye på det, men i voksen alder så snakket vi om det.

Det var sånn under 2. verdenskrig og etter at man fikk hverken jobb eller husrom hvis man snakket dialekt.  Pappa snakket aldrig om det, men mamma fortalte at det var ikke fint å snakke dialekt.  Hedmarksdialekten var et difinitivt nei, for da ble du sett på som bonde og litt dum. Det som da skjedde var jo at mange flotte dialekter ble lagt på hylla, og aldrig bli tatt frem igjen. 

Man hører jo om hvor fint det var før, men etter hvert som jeg har blitt eldre så har jeg jo skjønt at det ikke var tilfelle. Diskriminering pågikk før like mye som i dag..  

Noen som har besteforeldre/foreldre som har opplevd det samme?

Tåkelokket har lagt seg godt til over Oslo….

Var veldig spent når jeg våknet til morran i dag, om tåken hadde forsvunnet…. men nei da lokket lå like godt som i går. Jeg klager ikke av den grunn for temperaturen er forsatt rundt 0 punktet, noe som er bra.  Kjedelig for WM arrangørene og publikum som er i Kollen.

Fra dette punktet kan man se utover hele Oslo, men i dag er det faktisk ikke mulig.

Fra denne kanten kan jeg se ned på Østensjøvannet, men det er som en vegg lengre ned så det er ingen sjangse for det.

Hadde egentlig avtalt med Anne at vi skulle gå i byen i dag, men da jeg våknet var formen så dårlig at jeg ringte henne å sa at jeg ikke orket. Det var noe dr.. for jeg hadde egentlig lyst til det…..!!!  Hun jobber ikke så lange dager, så vi kan kanskje finne en dag over helga som vi kan dra.  Det som hadde vært litt gøy da er å være på Universitetsplassen under medaljeutdelingen.

Ha en fortsatt fin dag :o)

Søskenkjærligheten blomstrer…, men ikke alltid!!

Som regel er pusene gode venner, og kozer seg med hverandre…  Alikevel hender det at det går så fillene, eller skal vi si pelsen fyker.  I sta røyk de i tottene på hverandre så det lå pelsdotter over alt.  Ronja lå å småpratet med meg på teppet når søsteren kom inn…  Hun likte ikke at Ronja fikk litt mer oppmerksomhet enn henne, og begynte å erte Ronja.  Det skulle ikke så mye til for å irritere henne, og så var de i gang….!!!

Til å begynne med satt bare Ronja og så på søsteren, men så gikk hun til angrep. Noen ganger sitter de bare å ser på hverandre til en av dem trekker seg unna uten at det blir noen slåsskamp.

Vinja forstod til slutt at hun ikke kom til å vinne denne kampen, og gikk med slepende skritt ut i stua. Hun hadde nok ikke lyst, men fant vel ut at det var det beste i denne omgangen.

Så fort Ronja gikk ut på kjøkkenet for å spise litt, var Vinja på plass. Da la hun seg på samme plassen som Ronja hadde ligget. Der lå hun å gnudde på teppet å gjorde seg til for meg. 

Jeg vet det blir mye katteprat på bloggen innimellom, men de er jo barna mine og jeg er jo så glad i disse pelsdottene at jeg må jo vise dem frem.  De er like glad i mammen sin, noe de viser hver eneste dag :o)

Oslo tåka har lagt seg…..

Ute er temperaturen endelig kommet opp på et akseptabelt nivå, – 0,9C, og det ligger tåke helt nede på hustakene. Egentlig er jeg jo ikke overrasket, for det er jo hopprenn i Holmenkollen i dag… kvalifisering.  Hvor mange ganger har jeg ikke tilbrakt oppe i Kollen uten å se noe til hopperne, ikke få :o)

Det blåser ganske kraftig oxo, så det virker nok kaldere enn det gradestokken viser.  Jeg har ikke vært ute i dag, og er ikke så sikker på at jeg skal de heller. Kanskje en liten tur opp Kiwi, fikk så innmari lyst på noe kjeks med noe sjokoladefyll…

Dots er veldig godt, og akkurat denne typen syntes jeg er bedre enn den med mørk sjokoladekjeks. Synes den blir for kraftig.  Denne her hmmm, jeg får vann i munnen bare av å tenke på den. Det beste hadde hvert om jeg aldrig gikk i butikken, hihihi!!

Da jeg stilte meg opp for å ta bilde av vimpelen som sto rett ut, løyet vinden….  Her er den på veg ned, og gadd ikke løfte seg for meg igjen med det første, he he  Når jeg kikke ut nå, så er det i sin fulle pryd i vinden…typisk!!!

Pusene har hatt sin formiddagstrim, og nå ligger de å slenger i stua….  De løper rundt hele heimen i en vanvittig fart, og når de kommer stormende er det bare å passe bena sine. Så lenge de ikke klorer på møblene og løper over bordet, kan de egentlig får gjøre som de vil.  Ikke alltid de holder seg på gulvet, og da vanker det en skjennepreken eller to, hihihi!!!

I natt har jeg sovet utrolig godt, og føler meg mer avslappet enn jeg gjorde i går….

Ha en fortsatt fin dag :o)

Jeg kan sitte i timevis å se på pusene….

Jeg ble ganske sliten etter runden med støvsugeren, så jeg slang meg på sofaen for å se på WM sendingen.  Pusene la seg oxo til å sove. Vinja lå på det pelsløse klatrestativet, mens Ronja har funnet seg et nytt sted… min godstol. I dag lå hun der i flere timer, og var jo så hærlig der hun lå. 

Plutselig reiste hun seg opp og kom løpende bort til meg på sofaen…  Hun er ikke noen lettvekter, og da hun hoppet opp på magen min merket jeg det godt, he he!  Der la hun seg godt tilrette, og så sovna vi igjen begge to.  Noen ganger kan hun være en ordentlig kozeklump, men det må være helt på hennes premisser.

Akkurat nå driver hun å tester grensene…  Hun vet at hun ikke får lov til å klore på møblene, men for å få oppmerksomhet flyr hun rundt å gjør akkurat det.  Jeg ser med en gang at hun skal finne på noe…  Hun senker hode, lager rund rygg og halen i været…  Da er det bare å følge med å være på vakt… Hun kan noen ganger være en prøvelse!!!!!

Støvsuging er slitsom for såre muskler….

TEST: iRobot Roomba 563 Pet Series - La roboten ta støvsugingen

Kanskje det er en sånn jeg burde skaffe meg, en som støvsuger som jeg bare slår på å så ordner den resten selv. Jeg kan sitte i sofaen å se på.  Akkurat nå som nakken og skuldrene er så ille hadde det vært helt topp.  Jeg har ingen stor og tung støvsuger, men jeg fikk veldig vondt i nakken og hode etter dagens økt.  Noen vil kanskje si at når man er så ille, så får man heller holde seg unna sånne oppgaver…  Hadde det ikke bodd to pelsdotter her oxo, så hadde jeg nok kunne ventet litt til… Det var kattehår over alt, og støvsugerposen var på bristepunktet på slutten…. det var så vidt den orket å suge opp på slutten!!

Ute er det – 9C, og det snør lett… 

Tujan min er har en halvmeter med snø på toppen, så den kommer vel til å bli helt skakk når snøen endelig detter av den. Foran garasjen min har det dannet seg en stor issvull, og jeg må få hjelp at vakmesteren til å hakke den vekk.  Hvis ikke kommer jeg ikke til å få opp garasjeporten min til slutt.

Testa ut macro’n på kamera mitt i sta, og Vinja satt i vinduet å kikket ut… måtte knipse litt av henne, men det ble vel ikke så veldig klart. Jeg klarte ikke helt å holde hånden min i ro merket jeg.

Ronja ser skikkelig sur ut der hun sitter å kikke opp på meg…  Hun er ikke så veldig happy når hun ser mammen tar frem kamera, for da vet hun at hun mest sannsynlig må være fotomodell… et virke hun definitivt ikke liker, he he!!

TV’n står på og WM sendingene dundrer ut… om ikke lenge er det sprint som jeg må få med meg.  Håper jo at det norske flagget kommer til vaie høyest, HEIA NORGE!!!

Ha en fortsatt fin dag :o)