Gaven er i boks….

Allerede klokken 10 var Anne på plass, og klar til å dra ut for å handle…. Jeg var jo ikke helt klar som vanlig, men det var ikke så langt unna akkurat…. Vi hadde jo avtalt at vi skulle møtes i dag for å kjøpe inn til en gaveeske med litt digg til damen som fyller 90 år om et par dager :o)) Det ble litt sommel innen vi kom oss avgårde, for Anne måtte jo vise frem den nye Samsung Galaxy S III som hun hadde hentet på morningen i dag…., lekker sak det :o))

Planen var først å dra ned på EuroPris for å se etter en kurv vi kunne bruke, noe vi oxo gjorde. Der hadde de absolutt ingenting som lignet på det vi var ute etter. Vi bestemte da å dra på Brynsenteret for å handle inn innholdet til kurven. Vi kjøpte noen gode oster, kjeks, kaffe, ekslusiv Belgisk sjokolade, hjemmelaget flatbrød og litt forskjellig spekemat. Alt det kom på den nette sum av 700,-. Etterpå stakk vi en liten tur opp på Opus for å spise lunch, rekesmørbrød på meg og roastbiff på Anne…., og så en rykende varm å hærlig kopp kaffe. Det var nesten det beste av alt, for det var den første i dag. Før vi dro videre stakk vi en snartur innom meg for å få lagt ostene i kjøleskapet. Vi dro innom Jysk på veg til IKEA, og der fant vi akkurat den kurven som passet til det vi skulle ha den til :o))
 
Når vi kom til IKEA var det omtrent ikke en eneste ledig parkeringsplass… På den store plassen var det ikke bare kunder hos IKEA som sto, men oxo gjester til Norway Cup som spilte på gressbanen like ved. Da må det jo bli fult da. Jeg regnet med at vi skulle finne en plass på den lille plassen, og det gjorde vi. Der var det en 3 – 4 ledige plasser kunne jeg se i tillegg til den jeg tok :o))


Anne skulle ha tak i en tykkbunnet kjele som hun kunne bruke på induksjonsovnen sin… De kjelene hun har er for tynne, og det er et lite problem når hun skal koke sauser o.l. Det hadde kun en sort som var aktuell, og den tok hun. Jeg så på en fra samme merke tidligere, men mye større som man faktisk kunne steke en stor stek i. Etter litt frem og tilbake endte jeg opp med å ikke kjøpe den. 


Jeg kjøpte meg en sånn stålampe til, som jeg har satt på andre siden av Tv bordet + en til med leselampe på som jeg har satt på soverommet mitt…. Sett kryss i taket, jeg fikk oxo kjøpt det grønne putevaret som jeg har glemt å kjøpe 2 ganger tidligere. Ikke til å tro at jeg faktisk klarte å huske det denne gangen, men det var nesten så jeg glemte det for vi begynte å se på andre ting der. Jeg er veldig lett å lede vekk fra det jeg har i tankene, hehehe!!


Det ble en aldrig så liten tur på Elkjøp på Lørenskog oxo, for Anne skulle kjøpe deksel og beskyttelsesfilm til den nye telefonen sin. Det er så kjedelig at det er så vanskelig å få tak i fancy deksler til Samsung telefonene i butikkene. Det er drøssevis til iPhone selvfølgelig. Vel hun fant et fint et i blått med glitter som hun syntes var fint. Mens hun holdt på med det gikk jeg meg en runde for å se litt på PC’er… De hadde en snekker Toshiba 17,3 tommer som jeg godt kunne ha tenkt meg, men jeg får vel vente litt med det nå…


Jeg burde jo egentlig ikke ha lov til å gå rundt i sånne butikker alene, hehehe… Jeg endte opp med å kjøpe meg WII med to plater med spill – Sport og Party, hærligheten kosta meg 1.299,-. Jeg har ikke fått montert det opp enda, skal gjøre det i morgen. 

I morgen skal jeg til fysioterpi igjen, denne gangen hos Elin som jeg har brukt før. Jeg gruer meg faktisk littegranne, for jeg vet jo at formen min kommer til å gå rett i kjelleren etter at jeg har vært der. Det er vanlig vær eneste gang. Skuldrene verker mer enn vanlig, og jeg kommer til å være helt utslitt. De store planene om å gjøre rent i morgen tror jeg kommer til å gå i vasken. Oi, der kom jeg på at jeg må finne rekvisisjonen min, men akkurat nå husker jeg ikke hvor jeg har lagt den… Blir stor leteaksjon etter at jeg har sett Castle…

Venninnebesøk…..

Anne ringte meg på formiddagen i dag å lurte på om jeg hadde bestemt meg for hva jeg skulle, og det hadde jeg egentlig ikke. Hun lurte på om hun komme en tur, sånnmedengang, og det var jo bare kozelig det.


Det var så fint vær at vi satt oss ut på balkongen, og der ble vi sittende i flere timer inntil hun dro hjem igjen. Fikk et referat fra hvordan de hadde hatt det i Danmark den uken de var der. Huset var jo som jeg har nevnt tidligere ganske lite, men de var stort sett der bare på kvelden. Alle middager spiste de jo ute… Jeg må jo innrømme at jeg lengtet litt tilbake til Nord Sjælland når hun fortalte om alle stedene de hadde vært. Vi minnes litt siste gangen vi var på Fredriksborg Slott i Hillerød, hvor jeg ikke klarte å holde fingre vekk fra de gamle gjenstandene. En mange hundre år gammel harpe, hvor det sto at man ikke måtte røre…. Man kan ikke si sånt til meg, for da må jeg bare… og jeg dro fingrene over strengene for å høre om det var lyd i den. Det var det, problemet at vakta kom akkurat da å hun var vel ikke helt blid. Samme gangen skumpet Anne brot i noen gamle våpenskjold i en vindeltrapp, og de holdt på å ramle ned fra veggen. Puh, heldigvis ble de hengende….

Når Anne dro hjem tok hun med seg det gamle klatrestativet til pusene….. Jeg hadde tenkt til å kaste det, men hun og Sven Erik så på det å syntes at det så greit ut å ville ha det. Det var jo det samme for meg om de tok det siden jeg ikke skulle ha det lenger. Litt mindre skrot nede i kjelleren som jeg må kjøre bort på fyllinga.


Vinja ligger på toppen av klatrestativet å kikker ned på meg… Hun syntes nok at det er på tide at jeg slukker lyset og kommer meg seng, for da skal hun være med. Det er standard at hun kommer så fort jeg har lagt meg, og da legger hun seg ved siden av hodeputen min å maler hun så summende at jeg sovner nesten med en gang :o)) Vinja har nok rett, det er på tide å komme seg i seng, GOD NATT!!

Mandag og soooooolen skinner :o))

Utrolig, men i dag klarte jeg å våkne før kl 09:00 uten at det ringte noen alarm… Jeg sto ikke opp med en gang, nei bare lå å slappet av og tenkte at det er ferie og jeg trenger ikke å stresse. Vinja lå nede ved bena mine og sov… Der lå hun rett ut akkurat som matmora, og hadde ingen planer om å stå opp hun heller :o))


(arkivbilde) Været kan man ikke klage på i dag, himmelen er blå og solen skinner… Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre i dag, men jeg burde jo ta meg en runde med støvsugeren og støvkluten. Problemet er at det ikke frister noe serlig, men kanskje det er like greit å få det overstått… Skal sjekke værmeldingen, for hvis det blir dårlig vær i morgen, er det perfekt for rengjøring :o)) Iflg yr.no skal det definitivt bli dårligere vær i morgen, så da avgjorde de det for meg, hehehe!!

Ronja er i kozehumør i dag, og flyr rundt bena mine her jeg sitter… Hun mjauer og kozeknurrer å vil ha masse koz av mammen sin, og det får hun jo. Helst skal hun stå mellom meg å tastaturet sånn at jeg ikke ser noen ting… Da vet hun at jeg må stoppe å skrive å koze litt med henne, hehehe… Utspekulert liten søt frøken :o)) Vinja har tatt tilbake stolen sin på balkongen, og tar seg en aldrig så liten formiddagslur!!

Jeg kjenner godt i armer og skuldre at jeg var ute å jobbet som gartner i går… De er ikke helt venner med meg for øyeblikket, men jeg overlever og dessuten har jeg fått time hos Elin til fysioterapi onsdag. Det gruer jeg meg litt til for nå er det en stund siden jeg har vært der, og da vet jeg at det kommer til å gjøre ekstra vondt. Hun behandler oxo på en helt annen måte en det jeg har fått det siste året, mer massasje i stedet for å bare å trykke på punkter. Det har nemlig ikke vært så veldig til hjelp for meg…

Nå skal jeg ta meg en kopp kaffe og nyte den mens jeg tenker over hva jeg skal gjøre i dag, ut må jeg i allefall… får litt luft :o)) Ha en fortsatt fin mandag, blogges :o))

 

Slapp i næpa….

Nå har jeg sittet å sette på i allefall et par sesonger av Rizzoli and Isles på TV Norge, og hele tiden har lurt på hvorfor Sasha Alexander som gjør rollen som Dr. Maura Isles virker så forbasket kjent? 


Samtidig har jeg sett på gamle NCIS episoder på FOX Crime, og der er jo samme dama. Kan ikke fatte at jeg ikke har kjent henne igjen, eneste forskjellen er at i NCIS har hun hatt ravnsvart hår mens i Rizzoli and Isles har hun brunt som over her. Noen ganger går hjernen helt blank, men i dag våknet den faktisk opp lenge nok til at jeg så koblingen. Unyttig informasjon kanskje, hehehe!!! 

 

Gartneren er ferdig…..


Gartneren er nå ferdig med å luke og klippe ned overgrodde busker + fjernet et lass med villvin, som hadde viklet seg igjennom hele blomsterbeddet. Under balkongene på hver side hadde villvinene begynte å ta overhånd igjen, men denne gangen orket jeg ikke å fjerne den. Jeg gjorde det her i våres, og da ble det to store søppelsekker med bare den. Har den først fått fotfeste er det ikke mulig å vinne over den… Skal ikke mer enn et lite blad eller stilk til at den formerer seg igjen.

Selv om det blåste ute så stekte solen ganske bra borte i roa mi, og jeg ble ganske varm, puh. Nå skal jeg ta løpefart inn i dusjen før jeg lager meg litt middag :o))

 

Huff, hva er det for en lyd…

Det var i allefall det jeg tenkte da jeg ble vekket i dag morges…. Trodde først at jeg hadde satt klokka til å ringe, men kjente til slutt igjen lyden av mobilen. Hei sa en blid stemme i andre enden, det var Anne som ville slå av en prat. Min stemme var så grøtete at jeg nesten ikke frem en lyd, men den kom seg når jeg begynte å bruke den. Det var egentlig bra at hun ringte for klokka var allerede 10:30, og jeg hadde ikke planlagt å sove så lenge i dag… Trengte det vel!!


(bilde lånt fra harrods.com) Mammas venninne Eldbjørg som jeg fortsatt har litt kontakt med fyller 90 år 2 august, men det skulle man ikke trodd når man ser henne. Hun ser ungdommlig ut og relativt kjapp i ganglaget, for ikke å snakke om at hun er oppdatert på alt som skjer i verden. Å sitte å prate og diskutere med henne er en fryd. Hva skal man kjøpe til en dame som har alt, og da kom jeg på at jeg kunne lage en Gift Basket med forskjellige godsaker. Noen gode oster, kjeks, brød, kaffe og noen eksklusive sjokolader. Jeg har brukt denne ideen ved flere tilfeller, og fikk den en gang jeg var hos Harrods mathall. Der har de noen fatastiske Food Baskets, og jeg har kjøpt med meg det et par ganger. Anne ville være med, så jeg tenkte at vi kunne dra ned på Color Line og kjøpe et gavekort på en reise for 2 som hun oxo kan få. Det må vel være en fin presang vel :o))


Kom tilfeldig til å kikke ut av vinduet, og nå kjenner jeg at jeg fikk veldig dårlig samvittighet… En dame i blokken ovenfor holder på å luker og klipper vekk vildvin fra rosebuskene, noe jeg selv skulle ha gjort for veldig lenge siden. Tror faktisk at jeg må ta å gjøre det samme med mitt eget bedd, for i dag er den ingen undskylning… Været er fint og det blåser litt så det er en perfekt dag å rufse i blomsterbeddet. Jeg har jo allerede tatt før bilde, så da kan jeg jo legge ut etterbilde seinere i dag :o))

Ha en fortsatt fin søndag, blogges seinere :o))

Felix er ikke her lenger…..

For litt over en time siden var Anne og Sven-Erik her og hentet Felix… Når han fikk se Anne ble han så glad, og løp bort til henne å så opp på henne med det blikket. Hun løftet han opp å kozte med han, og det var ikke vanskelig å se at han var glad for å se mamman sin igjen. Jeg ble helt rørt jeg, og fikk klump i halsen :o)) Anne ringte meg i det de kjørte over Svinesundsbroa for å si at nå var de i Norge igjen, og at de mest sannsynlig ville være hos meg om et par timer. Det passet jo bra for da fikk pusene slappe av en stund etter middagen, og jeg rakk å spise min før de kom.


Felix og jeg har stort sett vært ute på balkongen i hele dag… Jeg satt å leste litt å da kom han ut til meg og tok en runde omkring, før han hoppet opp i det lilleklatrestativet å rullet seg sammen å sovnet. Jeg lagde ikke så mye bråk der jeg satt, og da holdt han seg i ro å sov så søtt. Pusejentene kom ut innimellom for å se om det skjedde noe der, men da det ikke gjorde det gikk de inn igjen uten å bry seg om Felix :o))


Jeg har hatt en sånn dag i dag hvor jeg ikke har orket å ha på noe radio eller noe musikk, bare sittet å slappet av ute på balkongen å lytta til regnet som trommet på gelenderet. Noen ganger har jeg det sånn at jeg ikke orker å høre noen lyder eller være i nærheten av andre mennesker, og dette har vært en sånn dag. Det merkelig er at det virket som om kattene merket det, for de holdt fred det meste av dagen. Noen timer alene sånn gjør underverk for kropp og sjel :o))


Bestemte meg for å ta en pizza til middag, og da måtte jeg jo oxo ha en øl…. Når jeg var på Ultra i går kjøpte jeg et par flasker Fuller’s London Pride, som er et veldig godt øl :o)) For en stund siden rasket jeg med meg flere forskjellige øl fra England, Scotland og Irland for å finne en ny og spennende øl. London Pride var en av de jeg endte opp med. Man må prøve noe nytt innimellom, ellers så syntes jeg jo Tuborg og det svenske Bayerske Falcon øllet oxo er veldig godt :o))


Etter at Felix hadde blitt hentet fant jeg frem de nye lekene jeg hadde, og pusene kastet seg over dem med en eneste gang….. De var tydligvis en suksess, og det er jo bra for ingenting er så kjedelig som å kjøpe noe til dem som de ikke bryr seg om. Jeg holdt på å le meg skakk der de holdt på med dem… Som den lille prinsessen hun er valgte Vinja automatisk de rosa lekene. Først tok hun den rosa blekkspruten, og så lekte hun med den rosa knaseputa. De lilla brøy hun seg ikke så mye om, men Ronja brøy seg ikke noe om det.. Leker er leker for henne, er ikke så opptatt av farger hun :o))

I en hel uke har leiligheten vært fylt med en evig dur som har minnet veldig om en småhissig humle, men nå er det stille igjen å det er så deilig. Pusene har roet seg, og går ikke lenger rundt å smyger og kikker rundt hjørner for å se om en stor kjekk pusegutt står å lurer på dem :o)) Det tok ikke lange stunden innen alt var tilbake til normalen i heimen!!

 

SOMMER OL, begynner det i dag?

Just kidding, hehehe. Det er klart at jeg har fått med meg at åpningssermonien er i kveld, og selvsagt har jeg tenkt til å se på den. Ellers så er jeg ikke så veldig opptatt av det som kommer til å skje i de neste ukene. Kommer sikkert til å se litt på det, men jeg vil ikke sitte slavisk foran tv-skjermen som jeg vet endel kommer til å gjøre.

Jeg kom meg da ut av døra tilslutt i dag, men det tok en stund fra jeg sa jeg skulle dra til jeg faktisk gjorde det. Prøvde å ringe Anne enda engang for å høre om jeg skulle kjøpe våtfor til Felix, men jeg fikk ikke tak i henne.  Så jeg bestemte meg for å kjøpe en eske alikevel, for hun vil jo måtte trenge den på et senere tidspunkt.Makan til utvalg av for til alle kjæledyr skal man lete lenge etter…. Jeg måtte lete litt før jeg fant det som Felix liker så godt, men tilslutt gjorde jeg da det. Jeg fikk oxo tak i de lekene til pusejentene som jeg var ute etter. Hadde tenkt til å ta bilde av dem, men da jeg la dem ut så kom Felix å forsøkte å stjele dem. Fant ut at jeg skulle pakke de bort til etter at han er dratt i morgen, så skal de få dem da. 


Ser jeg en bokhandel så må jeg bare innom for å se om jeg kan finne en spennende bok eller to. Jeg fant opptil flere som jeg kunne tenke meg, men så besinnet jeg meg å bestemte meg for at jeg må lese ut noen av de jeg har i hylle hjemme først. I stedet gikk jeg ut med et par nye trykkblyanter, hehehe. For noen dager siden, eller kanskje detvar en uke siden så kjøpte jeg et par håndholdte vifter som jeg kunne avkjøle meg litt med, når det trengtes. Problemet med begge to var at det var noe galt med begge to. I stedet for å blåse luften fremover, blåste den bakover å da ble det ikke helt samme effekten. Derfor dro jeg innom Claser’n igjen i dag når jeg var på Alna og kjøpte et par til. Jeg testa begge to når jeg kom hjem og de fungerte som de skulle begge to :o)) De hadde tilbud på DVD filmer 99,- for to stk. så jeg fant noen jeg kunne tenke meg, om jeg syntes de er noe vil jo vise seg :o))


Jeg har til tider ganske vondt i hendene mine, og alltid problemer med å åpne godt tilskrudde lokk….. Det er så ille mange ganger at jeg må ringe på hos en nabo for å få hjelp til å åpne dem. Når jeg var på Claser’n fant jeg denne dingsen her, og jeg måtte jo selvsagt ha den. Prøvde den i sta når jeg skulle åpne lokket på Dolmioglasset, og det gikk som en drøm :o))

Etter å ha vært på Alnasenteret dro jeg til Brynsenteret for å handle inn noen småting som jeg glemte her om dagen. Jeg glemmer alltid noe, så jeg er nødt for å begynne med huskelapp tror jeg. Kanskje laste ned en app på telefonen er tingen, hehehe!!


Når jeg kom hjem spratt Felix igjennom kjøkkenvinduet, og han kom bort til meg å ville faktisk ha en liten koz. Etterpå slang han seg ned på kjøkkenbordet, og jeg fikk lov til å stryke han på hode, rundt ørene og på haken. Det er ikke noe herdagskost akkurat, for han er ikke av de mest kozete pusetassene jeg kjenner :o))


De andre to taterne slang seg så men ikke ned nei, de ble rett og slett uvenner å røyk i tottene på hverandre så fillene føyk. Felix lå oppe på kaminen og fulgte nysgjerrig med på det som utspant seg på gulvet, og tenkte sikkert at det var da enda godt at det ikke er meg denne gangen :o)) Like fort som de ble uvenner, var de gode venner igjen….

Da var åpningssermonien for OL i full gang, så kanskje jeg skulle vie oppmerksomheten mot tv’n en stund…. Ha en fortsatt fin fredagskveld, blogges :o))