Luke Evans – You raise me up

Heisann!

Når det gjelder musikk så liker jeg det meste å det gjelder alle sjangere. I det siste har jeg fått opp øynene for Luke Evans fra Wales. Skuespiller på film og teater, men også en mann med en helt fantastisk stemme. Det skader jo ikke at han kjekke også 😍 Første gangen jeg hørte han synge, var når han var Gaston i Beauty and the Beast filmen. Han kom ut med et nytt album i november 2022, som er fylt med vakker musikk. Under her kommer en smakebit 🥰                                         

Len deg tilbake og nyt 🥰

 

Stjärnorna på slottet

Jon Henrik Fjällgren, Carolina Grynning, Pia Johansson, Lars Lerin og Anja Lundquist var årets deltakere i Stjärnorna på slottet

Heisann!

Når vi går inn i nytt år starter “Stjärnorna på slottet” på SVT1, og jeg har sett alle sesongene som begynner å bli mange. Jeg elsker å se på programmene, hvor kjendisene har hver sin dag. Der forteller de om sine liv, og det er ikke noen dans på roser hva enkelte av dem har gått igjennom. For de som tror at det bare er glamorøst å være kjendis, uansett yrke, må de bare tro om igjen.

Dette året var det Jon Henrik Fjällgren, Carolina Grynning, Pia Johansson, Lars Lerin og Anja Lundquist. Jeg blir alltid veldig rørt og tårene renner når jeg hører på historier om mobbing, vold og andre grusomheter. Denne sesongen var ikke noe unntak dessverre, og de personlige historiene var til tider veldig vonde å høre på.

Om du har lyst å se programmene, og du har SVT app på TV eller Cromcast/Apple TV så er de åpne i arkivet.


Strikkekino – “I wanna dance with somebody”

Whitney Houston – I wanna dance with somebody

Heisann!

Ute ser det faktisk ut til at vi skal kunne få besøk av sola i dag også. Temperaturen er igjen nede på blått med -1,9C.

I går pakket jeg ned strikketøyet for å dra på Strikkekino på Odeon i Lillestrøm, sammen med Bestisen og kusinen hennes. De siste gangene har også noen av jentene fra Strikkekaféen vært med, men ikke denne gangen. Det var heller ikke helt fult i salen, mange ledige plasser på de nederste radene. Før filmen begynte var det snurring på lykkehjulet og utdeling av premier. Bestisen vant en lekker termos med reklame fra filmen En mann ved navn Otto. Jeg vant ingenting denne gangen 😉

Filmen, I wanna dance with somebody, som handler om Whitney Houstons liv var veldig bra. Naomi Ackie (fra London) spilte henne så dyktig. Hun er ikke så lik Whitney, og det syntes jeg i grunnen var veldig greit. Jeg har vært fan av Whitney helt siden jeg hørte henne første gangen, men er på ingen måte ekspert på livet hennes. Så det var en del ting jeg ikke visste, men noe hadde jeg lest om å oppdaget at de hadde endret litt på. Sikkert for at det skulle bli mer dramatisk… Et par ganger i filmen ble jeg så rørt at tårene rant, og det var når man virkelig hører hvor mektig og fantastisk stemmen hennes var. Tragisk å tenke på at hun ødela livet sitt med stoff og alkohol, men jeg kan på en måte forstå hvorfor hun trengte det komme bort fra seg selv. Når det er sagt så mener jeg ikke at det er greit å ruse seg!!

Jeg smurte fingrene mine godt med håndkrem, sånn at den løse huden holdt seg i ro. Å det gikk veldig fint, og jeg fikk faktisk strikket ganske mye på sjalet mitt under filmen. Kunne sikkert ha strikket litt til, men jeg la det bort når filmen gikk mot slutten.

Tidligere på dagen ble det veldig varmt ute på balkongen, og jeg lot døra stå åpen en god stund. Selv etter at det ble kjøligere igjen, og ettersom jeg ikke hadde så mye på meg ble jeg veldig kald. Det skulle jeg selvsagt ikke ha gjort, for det likte kroppen min dårlig. Huden min ble veldig øm, og samme hvor jeg klemte var det vondt. Jeg kan beskrive det som om man har høy feber, hvor huden og musklene verker over hele kroppen. Ikke noe ukjent fenomen for meg å bli sånn, for jeg tåler ikke å bli kald. Formen ble elendig, men jeg ville på kino så jeg tok en Ibux og innen jeg dro føltes det litt bedre. Mot slutten av filmen begynte jeg fryse og følte at all energi hadde blitt drenert ut av kroppen. Derfor pakket jeg meg inn i et par pledd når jeg kom hjem, og sakte men sikkert etter hvert som kroppen ble varm slapp forkjølelsesfølelsen i huden og energien var stigende. Det er lenge siden jeg har hatt det så ille som i går, og jeg må nok passe bedre på å holde kroppen varm gitt.

I dag tar jeg det litt med ro, og har ingen planer så langt. Kan jo hende at jeg stikker en tur ut, vi får se…

Håper du får en fin tirsdag 🥰


Søvn, julebelysning og strikkekino

Image by Szabolcs Molnar from Pixabay

Heisann!

Ute var det sol for ikke lenge siden, men nå er det litt grått. Iflg yr.no så skal sola komme tilbake igjen. Temperaturen har lagt seg på rødt, og er oppe på +3,2C.

Natt til i går ble det bare et par timer søvn på meg, dels for at jeg satt alt for lenge oppe men også for at jeg hadde vondt i ryggen. Hele dagen hadde jeg følelsen av at hode var fylt med bomull, og jeg hadde vanskelig for å konsentrere meg noen ting. Etter å ha spist middag og vasket opp, dumpet jeg kroppen ned i godstolen for å ta meg en liten strekk…. Strekken varte i 6 timer den 😮. I nærmest zombie tilstand gikk jeg rundt å slo av alt lys før jeg ramlet ned i senga, og sovnet igjen med en gang. Vinja skulle egentlig hatt medisin kl 21, men det ble alt for sent så hun gikk uten…

I dag våknet jeg før kl 8 å kom meg opp av senga med en gang, og tok morgenstellet til Vinja. Hun var ikke helt klar til å stå opp enda, men 1 time senere når det var tid for medisin så satt hun klar i sofaen og ventet i mens jeg gjorde den klar 😸.

Ettersom ryggen er i ganske godt humør i dag, gikk jeg ned i kjelleren og hentet gardintrappen. Så var det ut på balkongen for å ta ned julebelysningen. Vi var 3 stk som fortsatt hadde belysningen oppe, nå er det bare en igjen. Det sjelden jeg lar den henge oppe så lenge som jeg har gjort nå, men det er jo så koselig. Ryggen klarte seg helt fint, og det gjorde de stive leddene i bena også.

Vaskemaskinen går for fult med siste rest av jula, nemlig alle røde håndklær, vaskekluter og pledd. Så nå er definitivt alt som minner om jul ferdig for nå. Noen av dem farger så inn i hampen at jeg kunne ikke ta dem sammen med noe annet, derfor har de blitt liggende til nå.

Gleder meg til i kveld, for da er det igjen strikkekino på Odeon i Lillestrøm. Filmen som ble stemt fram denne gangen er filmen om Whitney Houston. Jeg stemte også på den, for jeg har hørt så mye bra om den. På andre plass kom En mann ved navn Otto med Tom Hanks, som jeg også har veldig lyst til å se… Huden på fingrene mine er snart ferdig med å flasse, og med en god dose håndkrem tror jeg det blir mulighet å strikke noen rader på sjalet mitt mens jeg ser filmen 😊

Nå sitter Vinja ved siden av meg og stirret med et anklagende blikk. Klokken er snart 11, og hun er helt klar for at matkoppen fylles opp med våtfór. Da er det vel best å gjøre som Frøken Pus befaler, hihi 😸

Håper du får en strålende mandag 🥰

Pulverkaffe i en vrang kropp 🤷‍♀️

Image by Alicja from Pixabay

Heisann!

Ute var himmelen nesten helt blå, med bare noen små tynne lyse skyer på morgenen. Nå er det mer skyer enn blå himmel. Temperaturen er så vidt blå med -1,2C. Når sola kommer på balkongen, kan det bli mulighet for en kopp kaffe der ute.

Om kroppen var ille i går, er den enda verre i dag, sukk… Da jeg våknet var jeg stiv fra nakken og helt ned mot korsryggen. Det var så vidt jeg kom meg opp av senga og fikk unna morgenstellet til Vinja. Så jeg kommer til å ta det helt med ro i dag, men ikke sitte helt stille. Ryggen blir jo ikke bedre av å sitte i en stol, selv om det er mest fristende.

Det var meningen at Bestisen skulle komme hit i dag på Taco og se siste delfinale av MGP. Ettersom jeg nesten ikke klarer å bevege meg, fant jeg ut at det var like greit å avlyse det. Vi tar det neste uke når det er finale i MGP, og da blir det i stedet hjemmelaget pizza. Noe som er tradisjon ved den norske finalen, og det store som i år går i Liverpool.

For noen dager siden oppdaget jeg at CSI Vegas lå ute med en ny sesong, no 2. Den sitter jeg å ser på nå, og har kommet et par episoder inn. Jeg likte første sesongen for da var Grissom og Sara Sidle med, og det var ordentlig spennende. Denne gangen er de ikke med, kun Cathrin Willows. Klarer derfor ikke helt å bestemme meg for om jeg liker denne sesongen, for den er så annerledes. Skal se igjennom hele så får jeg gjøre meg opp en mening da.

Til jul fikk jeg noen poser med pulverkaffe (instant) av et merke jeg ikke har hørt om, som jeg la i skapet ettersom jeg ikke drikker så mye av det. Nå derimot har jeg tenkt å smake på det, for å se hva jeg syntes. Jeg er ganske sær når det gjelder kaffe, og drikker ikke hva som helst 🤷‍♀️

Håper du får en fin lørdag 🥰


Nå har jula flyttet helt ut


Heisann og god kveld!

Ute har det vært en strålende vinterdag, med både sol og blå himmel. Temperaturen havnet ned på blått igjen, har har ligget på -2,1C.

Gårsdagens aktiviteter har sørget for at kroppen min er stiv og verker som besatt. Ryggen er stiv og jeg klarer nesten ikke å rette meg opp. Betennelsen i venstre skulder har blusset opp igjen. Hofter og knær er så stive at jeg klarer ikke å gå normalt, og for toppe det hele av så flasser huden min av i store flak. Jeg må klippe den for å ikke sitte fast i noe 🙈 Å hva drev jeg med da, som har forårsaket alt dette? Jo jeg tok ned julegardinene, strøk og hang opp nye i alle rom. Det samme gjorde jeg med alle dukene. I stua er tema nå svart, grått og hvitt. På soverommet og kontoret går det i blått med striper av rødt, hvitt og gult med matchende kappe. På kjøkkenet er gardinene rutete i gult, blått, rødt og hvitt. Jeg måtte flytte på en edderkopp da jeg skulle ta ned julegardinene. Nå henger den over kalenderen, så jeg må nok flytte på den når februar kommer om den ikke gjør det selv da. For jeg tar ikke livet av den!!!

Tanken var at jeg skulle gå i kjelleren med gardiner, duker og stolputer i går, men kroppen streiket så det det gjorde jeg tidligere i dag.

I dag har jeg ikke gjort så mye, bare vært en snartur på Brynsenteret å handlet litt. Jeg har vært på jakt etter et sånt skaft med svamp som jeg kan vaske veggene med. I dag fant jeg akkurat det hos Claes Ohlsson. Nå som våren og lyset etterhvert kommer tilbake, skal jeg vaske ned hele heimen. Ettersom jeg ikke klarer å stå på en stol eller stige er en sånn svamp med skaft perfekt 😊

Nå begynner snart fredagsprogrammene jeg følger på TV, og jeg så klar for det i godstolen godt innpakket i koseteppet mitt.

Jeg har dårlig samvittighet for at jeg er så dårlig nabo, og ikke kommer på besøk på bloggene deres. Har bare ikke noe energi når kvelden kommer. Lover meg selv at i morgen blir det annerledes, men så blir det ikke det, sukk 🙈

Håper du har hatt en fin fredda 🥰

Strikkekafé og litt andre ting…

Image by SweetMellowChill from Pixabay

Heisann og god morgen!

I går lå tåka langt ned på hustakene, men i dag har den blåst bort og vi har en klar dag her i Oslo. Temperaturen i går lå på ca +2C, i mens i dag er vi nede på 0C.

Gårsdagen startet med at jeg ble vekket av at naboen ringte meg før kl 8, noe som var ca 1 time før jeg hadde beregnet å stå opp. Tror ikke hun tenkte på at jeg fortsatt sov, ettersom hun selv hadde vært våken mye av natten. Hun trengte hjelp til å ordne med en klokke, og lurte på om jeg kunne komme over. Jeg hadde mest av alt lyst til å si nei, men gjorde ikke det å gikk inn å hjalp henne. Det tok bare et par minutter, og jeg kunne ha lagt meg igjen men hoppet i stedet i dusjen og gjorde meg i stand.

Jeg hadde ikke sovet så mye selv natt til i går, så jeg gikk for det meste rundt med grus i øynene hele dagen og små gjespet.

Rett før kl 11 var jeg på plass hos Bestisen, og sammen dro vi bort til Lørenskog Hus for å gå på strikkekafé på Veiviseren. Bordet var fult av strikkeglade damer, men de aller fleste av dem var ukjente. Kun en av de faste som var der. Etter hvert så kom 3 av de vi vanligvis strikker sammen med, og klemte oss sammen rundt bordet. Noen av damene satt bare å strikket og sa ikke så mye, mens andre hadde munndiare som jeg har, hihi! Jeg hadde ikke tatt meg tid til å spise før jeg dro hjemmefra, så jeg kjøpte meg et halvt rundstykke med ost og skinke til en dobbel Americano ☕Jeg var veldig usikker på om jeg skulle strikke pga at huden flasser på fingrene, men etter å ha smurt meg godt med håndkrem gikk det ganske greit. Bestisen og jeg var de siste som gikk, som vanlig, og da hadde vi sittet der i ca 3 timer. 

Etter en snartur innom garnbutikken på Metro hvor Bestisen kjøpte mer garn til et sett hun strikker til barn 4 år, dro vi videre til OBS i Lillestrøm for handle. Om vi handler sammen så pleier vi å gjøre det om torsdagene, men jeg hadde litt andre planer for dagen i dag.

Når jeg kom hjem igjen føyk jeg rundt å ryddet, og fikk unna en stor oppvask før jeg laget meg middag. For jeg visste at jeg ikke kom til å ha så mye energi etter at jeg hadde spist. Noe som stemte ganske bra, og jeg bare sank så langt det gikk ned i godstolen å der ble jeg helt til det var på tide å krabbe under dyna.

Håper du hadde en fin dag og i går, og at dagen i dag også blir det 🥰

 

Da ble jeg hårkort igjen…

Heisann!

Det var jammen grått i dag også, og ut på ettermiddagen kom tjukk tåke som fortsatt henger ned på hustakene. Temperaturen har ligget på +2,4C.

I dag ringte alarmen klokken 9, og jeg var så trøtt at det svei i øynene. Det kom til dels av at jeg ikke kom meg i seng tidlig nok i går, men også for at Vinja absolutt skulle ligge oppå meg. Hadde frk Pus bare ligget stille ville det gått bra, men nei… Hun tråkket i vei en god stund, og så snudde hun på seg hvert 5 minutt… Å lukke soveromsdøra er ikke aktuelt, for da hadde hun bare sittet utenfor å mjauset og skreket. Glad i henne for det jeg da 🥰

På formiddagen i dag var jeg å klippet håret mitt, og det var virkelig på tide. Jeg var spent på hva frisørdamen ville si når hun så hvordan jeg hadde klippet det selv 🙈 Hehe, hun sa ikke mer enn at det syntes 🤣

Jeg var tidlig ute så vi rakk å sitte å skravle en stund over en kopp kaffe, før hun gikk løs på fjonene. Det forsvant noen cm med fliser, og jeg ble veldig hårkort igjen 😉

Etter frisørtimen dro jeg ned på Bryn senteret for å handle litt hos Meny. Var først innom Vita for å kjøpe meg en ny parfyme, og etter god service av henne som jobber der endte jeg opp med Sofie Elise sin. Forsøkte på det samme fra en annen kjede før helgen, men gikk igjen da damen bak disken mistet litt interesse når jeg ikke var villig til å betale mange hundre kroner!!

Kjøpte en en salat som jeg plukket sammen selv, og det ble lunch og middagen min i dag 😋

Ble veldig trøtt etter å ha spist, og skøyv meg bakover i godstolen og tok en dupp på en time. Å det gjorde godt og jeg tror heller ikke det kommer til å ødelegge nattesøvnen min 😉

Håper du har hatt en fin tirsdag 🥰

Katteliv, og en dag med Miss Marple

Heisann!

I går var det en litt grå dag ute her i Oslo. Temperaturen la seg på -4,3C.

Jeg sov helt til klokken 11 i går, og hadde vel ikke våknet da heller om ikke Vinja hadde kommet å hoppet oppå meg. Hun stakk snuten i ansiktet mitt og mjauset meg inn i øret. Damen var ikke imponert over at mamsen hennes hadde sovet forbi medisinering og helt fram til tid for våtfor. Var ikke noe annet å gjøre enn å krabbe ut av senga og gni søvnen ut av øynene, jesp!

Når jeg først var oppe fikk jeg fart på meg selv, og fikk i gang en maskin med klær. Noe jeg egentlig skulle ha gjort for et par dager siden… Kjenner jeg må skjerpe meg, sånn at jeg ikke blir sånn at jeg utsetter alt å blir dorsk og lat nå som jeg ikke jobber mer 🙈

I mens vaskemaskinen dura i vei, gikk jeg løs på de store pappeskene fra ODA. De måtte rives opp sånn at jeg får de inn i papirkonteineren. Jeg sleit for de var veldig godt limt sammen, men jeg ga meg ikke å til slutt var begge i passe store strimler. Skulle ønske at alle gjorde det samme, for da ville det være plass til alle som vil kaste papir og papp. Skal ikke ta alle under en kam, men noen gidder ikke og bare bøyer pappen nok sammen til at de går igjennom sprekken. Å da blåser de seg opp inne i konteineren sånn at ingen andre kan kaste noe. Det var dagens sure oppstøt 😉

Jeg holder på å skifte hud på fingrene igjen, og da kan jeg ikke strikke. Garnet henger seg fast i den løse og tørre huden, og det er bare ubehagelig. Så derfor har mye av dagen blitt tilbrakt foran tv skjermen, hvor det ble Agatha Christie maraton med Miss Marple. Har jo sett alt sammen før, men helt greit å se igjen 😊

Senere i dag, om ca 11 timer, skal jeg til frisørdamen og klippe meg. Jeg gleder med som et barn til å få ordentlig fasong på fjonene igjen. Skal bli interessant å høre hva hun mener om mine forsøk på å klippe meg selv 🙈

Er du fortsatt våken ønsker jeg deg en riktig god natt, ellers blir det god dag 🥰

Sløve dager, katteliv og litt kjærlighet til plantene mine

Vinja Lillepuzdatter ser etter Nøtteliten

Heisann!

Ute er det tåke, men det ser ut til at den kan gli vekk. Temperaturen er langt nede på blått, og har ligget stabilt fra i går på -9,4C.

Det bor ikke mange barn i blokkene her, og de få som gjør det ser jeg kun når de går til og kommer fra skole/barnehage. I dag derimot var det et par som hadde det gøy med hvert sitt akebrett, og sklei en stund i bakken utenfor vinduene mine. Savner litt lyden av barn som leker…..

Hver dag nå har Nøtteliten kommet stormende nedover platene på veggen og hoppet på vannbrettet. Både ved soverommet og ved stuen. Vinja blir jo helt i ekstase, og hun hører dem lenge før jeg gjør det. Hun kan oppholde seg et helt annet sted i heimen, og så plutselig kommer hun stormende. For noen dager siden holdt Nøtteliten på utenfor stuevinduet, og da satt Vinja på sofaryggen å fulgte med. Å hun satt der lenge å kikket etter at Nøtteliten forsvant igjen, og håpet nok på at det skulle komme tilbake igjen 😸

De siste dagene har jeg for det meste bare vært inne, kun dratt en liten tur ned på Bryn senteret for å handle litt nødvendige ting. Det var meningen at Bestisen skulle ha vært hos meg i går til Taco og MGP kveld, men hun sliter med hoste og var ikke helt i form så vi utsatte det heller til neste helg.

I går fikk plantene mine litt stell og kjærlighet som de sårt trengte. Jeg gikk først rundt med saksen og klippet vekk og ned blomster og grener som hadde avgått ved døden. Kristtorn så ikke frisk ut så jeg klippet den ned i håp om at den skal komme seg igjen. Amaryllisene mine var ferdig blomstret, så jeg klippet de ned å satte de til side. Noen ganger så kommer de igjen med en ny blomster stilk, og kanskje skjer det denne gangen også. Jeg hadde tenkt til å plante om de blomstene/plantene som er i oppsatsene jeg fikk før jul, men jeg hadde ikke nok jord så det må vente til jeg har fått vært på plantasjen en tur. De har det fortsatt fint der de står, så det er ikke noen bråhast akkurat.

Planer for dagen i dag? Vel, jeg har egentlig ikke lagt noen, men det er sport på tv, så jeg ender vel opp i godstolen med strikketøyet tenker jeg.

Håper du får en fantastisk søndag 🥰