Four Seasons Asian Dining

I kveld har jeg vært på på Four Seasons Asian Dining sammen med kollegene på jobben… Anledningen var avslutning av prosjektet vi har har jobbet iherdig med siden i høst. Dessverre så var det fire stykker som ikke kunne være med ettersom formen ikke var helt på topp, synd, men ingenting å gjøre med.

Restauranten ligger i Rosenkrantz gate, og vi ruslet bort dit i samlet flokk.. Det var en deilig ettermiddag så det var bare behagelig å få rørt litt på seg!


(bildet lånt fra restaurantens hjemmeside)

Vi hadde en veldig hyggelig kelner som var hjelpsom og som fikk oss til å føle oss velkommen. I tillegg hadde de nydelig mat.

Til forrett valgte jeg Bo Tai Chanh, som er salat med lettgrillet indrefilé i limedressen, og det smakte utrolig godt.. Tiltross for at kjøttet var litt mer rått enn jeg vanligvis pleier å foretrekke det.

Til hovedrett valgte jeg og to andre Four Seasons Crispy Duck, noe jeg har spist før et par ganger og som jeg liker veldig godt. De som ønsket det kunne gjerne ta vin til maten, men jeg kjørte bil så jeg lot det være. Helt ærlig så tror jeg ikke at jeg hadde tatt noe alkohol selv om bilen hadde stått hjemme.

Til dessert ble det Chocolat Fondant med eksotiske frukter og sorbet + en god kopp kaffe. Jeg var litt uheldig, for når alle de andre som hadde bestilt dessert fikk sin så glimret min med sitt fravær. Når de andre omtrent var ferdig med sin dessert, ja da kom min på bordet. Det gjorde ikke så veldig mye, for vi skravla og koste oss så tiden til den sto foran meg gikk fort :o))

Nå var det egentlig ikke bare en avslutning på prosjektet, men også for å ta farvel med Ann-Christin som hadde sin siste arbeidsdag i dag for at hun har valgt å ta ut AFP. Det blir veldig rart at hun ikke skal være der lenger… Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det før i dag når vi har markert at hun slutter. Hun er en flott dame med mye humor og noen fine kommentarer. Tenkte endel på det etter at vi brøyt opp og da jeg gikk tilbake til bilen….

Tidligere i dag hadde vi også en liten markering i anledning at Ann-Christin slutter, og da hadde sjefen vært ute å kjøpt en kake… Det var en sjokolade med masse krem både inni og utenpå, men den var ikke så søt å den virket ikke så mektig. Jeg tok ikke så stort stykke med tanke på at det ikke var så veldig lenge til vi skulle spise middag.

For å ha et lite minne fra stunden filmet jeg litt med mobilen, og etterpå sendte videofilmen til Ann-Christin på mail så hun også hadde den.

Det har vært en lang dag å jeg begynner å bli ganske sliten, så det blir neppe lenge til jeg kryper under dyna!!

#fourseasanasiandining #rosenkrantzgate #bothaichanh #crispyduck #chocolatfondant #afp

Balkonglivet nytes fullt ut

I natt skrudde vi klokka en time mot sommeren, og for at jeg ikke skulle sove altfor lenge utover dagen satte jeg alarmen til å ringe. I tillegg så skulle Anne komme en tur på besøk ved 12 tiden, for å sitte ute på balkongen for å nyte solen og varmen:

Jeg fløy rundt og ryddet og ordnet litt med det samme jeg sto opp, og det tok litt tid… Spesielt siden jeg til stadighet fant nye ting jeg skulle gjøre noe med :o)) Da jeg endelig trodde at jeg var ferdig og kunne hoppe i dusjen, kunne jeg høre Ronja mjaue veldig mye og høyt. Det gjør hun bare når hun skal kaste opp, og ganske riktig like etter hørte jeg de klassiske brekningslydene. Der midt på dørmatten hadde hun lagt igjen en kladd, og så løpt inn i stua og fortsatt der. 

Dørmatta havna inn i dusjen, hvor jeg fant en ganske stor hårball… Ikke noe annet å gjøre å fjerne den og skure matta rein, og etterpå bar jeg den ut å la den på gresseti sola sånn at den skulle tørke fortere. I stua var det bare vått på gulvet så det var enkelt å tørke opp og vaske rent. Frøkna var litt molefunken etterpå, helt til mammen hennes kom bort å koste masse med henne… Da løp hun rundt med halen hevet høyt å småpratet med meg :o))

Mens jeg holdt på å rydde oppdaget jeg en voksen mamma med sønnen sin oppe på muren ved veien…. Der trampet de begge rundt en god stund innen de hoppet ned, og på toppen av muren er det et bedd med busker og med løker. Så når jeg var ute med litt søppel før Anne om måtte jeg bare opp for å sjekke om de nye vekstene hadde overlevd all tråkkingen. Heldigvis hadde det gått fint, og ingen av dem var nedtråkket… 

At unger kan være så ubentenksomme kan jeg jo til dels forstå, men voksne mennesker burde faktisk vite bedre…

Mine påskeliljer har vokst ganske mye de siste dagene, og blomstene har blitt store :o))

Bare i løpet av et par døgn har knoppene tittet fram på mange prydbusker, men de er veldig små enda… Måtte bare teste macro’n på kamera, så knoppene er på langtnær så store som de ser ut her.

Sola hadde ikke kommet på balkongen enda da Anne kom, så vi satte oss litt på kjøkkenet å pratet mens jeg fikk meg et par kopper med kaffe. Ronja hoppet opp på kjøkkenbordet og la seg godt tilrett på avisen min. Der ble hun liggende å glippe med øynene en stund, lille godklumpen min det.

Etterhvert kom sola inn på balkongen og vi forflyttet oss ut dit… Det var så varmt og godt å sitte der og det gjorde godt for kropp og sjel :o)) Når vi sitter sånn går praten ganske høylydt og vi kommer oss igjennom ganske mange temaer i løpet av en dag, og i dag var intet unntak det kan jeg underskrive på. Vi går liksom aldri tom for noe å snakke om, aldri!!!

Siden Anne ble her noen timer, serverte jeg en enkel middag med poteter og fiskeburgere av sei med purre… Det ble kanskje ikke den mest spennende middagen, for jeg hadde ikke noen grønnsaker som tilbehør, noe jeg må kjøpe en dag denne uka.

Vi ble sittende ute i sola helt til Anne fant ut at det var på tide å komme seg hjem for å fóre Felixpusen sin.

Nå skal jeg nyte et par timer foran tv-skjermen innen det blir på tide å kome seg i seng, for i morgen er det en ny arbeidsuke!!

#balkong #rydde #hårball #sol #varme #ronja #fiskeburgere #sei #purre #påskeliljer #prydbusker

Les om Anne’s Gastric Bypass operasjon

For en stund siden tok venninnen min Anne beslutningen om å ta en Gastric Bypass operasjon for å komme ned i vekt, du kan lese hennes historie her.

DAMA HAR FORTJENT EN GULLMEDALJE :o)) Legene gjorde sitt, men hun har også måtte jobbe på egen hånd for at dette skulle gå bra. Nå har hun kommet ned i den vekten hun ønsker å være, men må jo passe på sånn at hun ikke legger på seg igjen.

#gastricbypass #operasjon 

Ut i det fine været..

Det var så fint vær i dag at jeg ikke bare kunne sitte på balkongen å kose meg i dag, niks… jeg måtte ut i sola en tur.

Etter å ha ryddet i skapene for en uke eller så siden hadde jeg fått et par poser med klær til Fretex, og de tok jeg med meg sammen med en pose med glass til kontaineren. Det står en for glass nede på t-banestasjonen, og sist gang jeg forsøkte å kaste noe der var den så full at de ikke gikk å få inn en knappenål engang. Nå var den heldigvis tømt, og jeg ble kvitt alt glasset mitt.

Nede ved Alna står det mange kleskontainere til Fretex så jeg dro ned dit for kvitte meg med posene mine. Før så sto det tilsvarende over alt, men nå må man jakte på å finne dem. Jeg gadd med andre ord ikke å kjøre rundt for å se om jeg fant noen…

Forden var ikke helt fornøyd, og har ikke vært det en stund…. Han var veldig møkkete, så jeg dro opp på ESSO stasjonen og vasket han ren. Nå ser han omtrent ny ut igjen :o)) Om ikke lenge skal jeg dra ned på Bryn senter å levere den til en grundig vask både utvendig og innvendig. Traff en nabo da jeg dro ut, og hun fortalte at hun betalte ca 300,- tilsammen for begge deler noe som ikke er ille.

Det var et par stk foran meg, så jeg kjøpte meg en kopp kaffe å slang meg ned på krakken i sola mens jeg ventet. Jeg har lengtet så lenge etter sånne gode dager som dette, og det er utrolig hvor godt det påvirker kropp og sjel med varmegrader og solstråler :o))

Når Forden var blitt ren og pen dro jeg en tur bort på Plantasjen ved Skullerud… Jeg trengte noe som lyste opp vinduskarmen min litt, for de store krotonplantene mine er ikke akkurat så veldig fargesprakende. Jeg kjøpte meg en falsk solsikke til å ha på balkongbordet, for det nytter ikke å ha noe levende der. Pusene min skal smake på bladene, og så blir det veldig varmt der å det takler ikke alle planter. I tillegg kjøpte jeg meg to gule krysantemum m/rosa potte til stuevinduet. Sto lenge å vurderte hvilken farge jeg skulle ha på pottene, rosa eller mintgrønn, men fant ut at det livet mer opp med de rosa. Jeg har så mye grønt i stua fra før av.

Vel hjemme igjen kom de nye plantene i vinduskarmen og kroton kom ned på gulvet foran kaminen…. Etterpå ble det en runde rundt med vannkannen for å vanne litt, for det var litt tørt gitt. Noen av dem trenger påfyll av mer jord, så jeg må se om jeg har noe jord oppe i leiligheten eller kjelleren i morgen.

Nå blir det noen repriser av NCIS på denne damen :o))

#fretex #glass #alna #ford #esso #plantasjen #solsikke #krysantemum #rosapotte #skullerud #ncis

Monica Heldal – Boy from the North

Jeg er egentlig ikke så veldig glad i rolig musikk, men denne låta til Monica Heldal – Boy from the North er helt fantastisk.

#monicaheldal #boyfromthenorth #musikk

Helg igjen :o))

Det var deilig å kunne gå hjem fra jobben i går ettermiddag, og vite at to fridager ventet…. Jeg var sliten siden jeg hadde sovet dårlig de siste nettene, og overskuddet jeg hadde i starten av uka var brukt opp. I natt derimot har jeg sovet veldig godt, og våknet opp til en strålende dag ute. Termometeret på veggen viste at utenfor soveromsvinduet var det + 19C nesten sommertemperatur det. Ute i lufta var det nok ikke fult så mye, men det var nå i allefall en hyggelig temperatur å se :o))

Til morran i dag brukte jeg litt ekstra tid på å få børstet og klipt pelsen til Ronja… Hun får, som jeg har sagt før, ofte tover i pelsen og må børstes daglig. I dag derimot var jeg nødt til å ta i bruk saksa, for under pelsen hennes hadde tovet seg såpass sammen at det ikke gikk å børste det ut. Tovene kan ikke sitte der for lenge, for da kan hun få problemer med huden under. Hun er en snill pusejente som lar mammen sin gjøre det meste med henne, selv om det ikke alltid erlike morsomt.

I går som i dag var det knallvær, og mens middagen sto å putret på plata satt jeg en stund ute på balkongen i sola å slappet av. Sola hadde varmet opp vinduene på balkongen så der ute var det full sommer, og etter at jeg hadde spist middag var det fortsatt lunt å fint å sitte der ute. Det er jo akkurat dette som er så deilig med innglassing. Jeg kan begynne å sitte der allerede nå i kortermet genser, mens andre må pakke på seg tjukke jakker….

Etter å ha blitt omhyggelig børstet og stelt med forsvant Ronja å la seg på en av favorittplassene sine, nemlig ved dørstokken. Der har hun oversikt bort til balkongdøra, og på Vinja sånn at hun ikke kan snike seg innpå henne når hun kommer inn :o))

Vinja bare elsker å ligge ute på balkongen, eller i det hele tatt være der ute. Oftes ligger hun i stolen sin, men det hender at hun tar seg en aldri så liten strekk på gulvet også.

Jeg var en tur på polet i går, og da jeg kom hjem ble Ronja veldig nysgjerrig på den ene flasken jeg hadde kjøpt. Hun rynket på nesen når jeg skrudde av korten, og syntes ikke at flasken var like spennende da, og godt er nå det :o))

Vinja ble liggende en stund på balkonggulvet, men så plutselig oppdaget hun en edderkopp like ved bena min, hens det stive blikket :o)) Dessverre for henne, men heldigvis for edderkoppen så forsvant den raskt under plankene, hehehe!!

Sola begynner nå å komme inn på balkongen, og i dag har jeg tenkt til å ta med meg en bok å sette meg ut dit. Jeg har ikke åpnet en bok på evigheter, kjøpt dem har jeg, men ikke lest i dem. Naboene hamrer, sager og borrer men det har jeg tenkt å lukke ørene for å gli inn i min egen verden :o))

Ha en fantastisk flott lørdag, blogges :o))

#sol #varme #ronja #tover #pels #vinja #havanaclub #balkong #edderkopp #lese #bok

Det spirer og gror

Det er ikke til å unngå å merke at våren begynner å ta tak i våren ute… Dagene er definitivt blitt lengre og lysere å en del varmere, noe som gjør at man slipper å pakke på seg masse klær. I blomsterbeddene mine har det også begynt å bli liv, og når jeg var ute med søppel nå i ettermiddag satt svarttrosten oppe i en av bjørketrærne og sang så vakkert. Når jeg hører den synger så kan jeg ikke bli annet enn i godt humør :o))

Azalean min vokser fortsatt og er helt dekket av nye blader blader på toppen. Nede ved jorden har det også begynt å komme nye blader, så jeg er i ekstase over at fortsatt klarer å holde liv i den. I tillegg at den trives så godt :o))

I det jeg bestemt meg for å kaste begge krotonplantene mine kom de med blomster… De blir nok kastet når vi nermere oss påske, men så lenge blomstene står der så fine skal de få lov til å stå i vindu å trone. Selve plantene er ikke noe fine lenger, og det er på tide å skifte dem ut nå. Tenker at det blir et besøk hos Plantasjen om ikke så lenge :o))

#vår #svarttrost #azalea #kroton #plantasjen 

Overmodne bananer

For et par uker siden beklaget jeg meg høylydt på jobben over at bananene blir så fort stygge og overmodne.

Jeg hadde nettopp kjøpt en klase bananer som lå kjølig, og som i løpet av et par dager hadde blitt helt overmodne og ekle. Da jeg kjøpte dem hadde dem hadde de vært mer grønne enn gule, og derfor mente jeg det var litt tidlig.

En kollega sa da at hvis jeg delte opp klasen sånn at bananene lå adskilt så ville de holde lenger. Så derfor gjorde jeg nettopp det når jeg kjøpe en klase på mandag, og det fungerte ganske bra. Et par flekker på skallet er det, men inni er de helt fine.

#bananer #overmodne

Hviste du det?

At tittelmusikken fra CSI seriene er det The Who som står for…

Jeg har vært fan av dem så lenge jeg kan huske, og oppe i skapet har jeg omtrent alt de har utgitt på LP… Problemet er bare det at jeg får jo aldri spilt dem siden jeg ikke eier en god gammeldags platespiller. Jeg har vurdert flere ganger å gå til anskaffelse av en nyere spiller, som kan kobles til PC’n men har slått det fra meg igjen for det koster endel. Så er det jo det da, hvor ofte kommer jeg til å bruke den?

Gruppa ble startet i 1964, men het ikke The Who på den tiden. De har hatt både The Detours og The Hight Numbers som navn før de tilslutt endte opp med The Who. Originaloppsettningen var Pete Townshend på gitar, Roger Daltrey sang, Keith Moon trommer og John Entwistle bass.

De har ikke bare stått på scenen og holdt storslagne konserter verden over, nei de har også laget et par filmer… Først Tommy som de selv medvirket i sammen med en rekke kjente musikere og skuespillere, som: Elton John, Eric Clapton, Ann Margret, Oliver Reed, Tina Turner, Jack Nicholson, Robert Powel, Paul Nichols. Jeg bare digger den filmen og musikken. Noen år etter kom Quadrophenia hvor Pete Townshend hadde co-skrevet screenplay, mens Franc Roddanm laget filmen. På rollelisten sto bla. Sting, Toya Willcox, Phil Daniels, Jesse Birdsall m.fl.

THE WHO DEN GANG:

THE WHO I DAG:

I dag er det kun Pete Townshend og Roger Daltrey igjen av originalbesetningen.

 

Trommis Keith Moon døde 7. september 1978 som følge av en overdose… På bilde til venstre en ung Keith, og på bilde til høyre er han sammen med Zak Starky som i dag sitter med trommestikkene å holder orden på rytmene i bandet. Han er igjen sønn av Ringo Starr.

Etter at Keith døde var det Kenny Jones som overtok trommestikkene, og holdt dem fast fram til 1988. Som ung var han trommis for The small Faces sammen med bl.a. Rod Stewart og Ron Woods.

Den 27. juni 2002 døde John Entwistle på et hotellrom på Hard Rock Hotel and Casino i Las Vegas av et hjerteinnfarkt.

Bandet holder fortsatt koken og skal ut på en ny turne i år, men jeg mener å ha lest et sted at de nå har bestemt seg at dette blir siste gangen. Akkurat det er jeg ikke 100% sikker på!!

Jeg var så heldig å se The Who i Oslo Spectrum for en del år siden, på en turne hvor de bare spilte musikken fra Quadrophenia. Det var stort, og jeg koste meg storveis igjennom hele konserten. Hadde ikke sagt nei hvis muligheten til en ny konsert hadde åpnet seg, sukk!!

Det var litt om et av mine store idoler :o))

#thewho #petetownshend #rogerdaltrey #keithmoon #johnentwistle #kennyjones #zakstarky #tommy #quadrophenia #csi #thedetours #thehighnumber #thesmallfaces #ronwood #rodstewart

Kos med mor

Mor, altså meg er så frossen i dag at jeg var nødt til å finne fram den gode gamle vifteovnen min å sette den på bordet ved siden av meg.

Jeg begynte å fryse allerede mens jeg var på jobben i dag, utpå ettermiddagen en gang, og jeg var ikke i stand til å få varmen tilbake i kroppen igjen. Da jeg kjørte hjem freste jeg AC’n opp på + 25C og jeg begynte så vidt å bli varm da jeg kom hjem. I det jeg gikk ut av bilen kom det en ordentlig guffen kjølig vind som fikk meg til å fryse igjen. Inne i heimen ble alle panellovnene skrudd opp, og den tjukkeste jakken i skapet ble omhyggelig kneppet igjen.

Pusene holdt seg langt unna fanget mitt så lenge vifteovnen sto å hoppet ved siden av meg, men så fort jeg slo den av kom Ronja å la seg til rette. Hun var helt bestemt på at mammen hennes skulle kose masse med henne, noe som innebærer rufsing av pels fra hode og helt ned til tærne, massering av potene og ørene. Da maaaaaler frøkna så høyt og syntes livet bare er helt topp.

Ellers så har hun sloss litt med søsteren sin i dag, for det å irritere henne såpass mye at hun går til angrep er noe som gjør dagen eller kvelden perfekt, hehehe!! Når det er sagt så hender det at Vinja gir igjen med samme mynt, men stort sett så er det Ronja som setter i gang når Vinja ligger rett ut å slapper av!!

Nå har begge to ligger nå rett ut å tar en liten kveldsstrekk, men så fort jeg reiser meg opp sitter de ved siden av meg :o))