Det kom pakke i posten i dag

Heisann og hoppsann!

Før helgen var jeg inne hos Garnius og bestilte meg garn til flere Sophie skjerf + et sett med heklenåler, og til morgenen i dag fikk jeg melding om at pakken var lagt i postkassen. Jeg var veldig nysgjerrig på om fargene på bildene var i samsvar med nøstene jeg fikk, og det var de. For det er nemlig ikke alltid at det er sånn.          

Jeg valgte to nøster av Drops Melody i en sterk rosa og en støv rosa tror jeg den het. Inne på sidene til Garnius sto det at man skulle bruke pinne no 7, men jeg syntes den blir så stor så jeg har funnet fram pinne no 3,5 og startet på et nytt Sophie skjerf. Valgte den sterk rosa fargen denne gangen.

Burde vel egentlig ha fortsatt på pleddet mitt, men fristelsen til å begynne på noe nytt var for stor når garnpakken kom 😉.

Over her kan du se settet med heklenåler jeg bestilte meg. Jeg valgte å kjøpe metall denne gangen i stedet for de med gummi håndtak. Mange av disse settene er veldig dyre, og med det mener jeg fra 500,- og oppover. Dette settet betalte jeg litt over 300,- for.

Jeg liker godt de med gummi på håndtaket, men ettersom jeg bruker håndkrem hele tiden så blir de seige. Dessverre er de ikke seige på en måte så det går ann å vaske de rene. Å du skal vite at jeg har prøvde opptil flere ganger uten at det lyktes.

I morgen er det igjen Strikkekafé, og da er det Sophie skjerf som blir med i stedet for pleddet mitt 😉.

Vinja Lillepuzdatter er 14 år i dag ❤️

Gratulerer med dagen

Vinja Lillepuzdatter av Skånevik,

14 år i dag ❤️

 

Hvor har disse 14 årene blitt av? I juli 2009 kjørte jeg ned til Skånevik i Hordaland, hvor niesen min bodde for å hente to skjønne grå nøster hjem til Oslo. Ronja (RIP 02.12.21) og Vinja skulle flytte inn hos meg. Jeg hadde aldri hatt ansvaret for et eller flere dyr, og var super nervøs å tenkte hvordan skal dette gå. Det ble en bratt læringskurve, og de har virkelig testet tålmodigheten min mer enn en gang kan jeg love. Til tross for det har jeg ikke angret en dag på at jeg valgte å si ja til å overta dem.

Nå er den flotte frøkna igjen alene, om hun savner søsteren sin er ikke godt å si. Jeg gjør det og skulle ønske at hun også var her. I dag har altså Vinja bursdag og blir 14 år. Hun er en godt voksen dame, med en fortykket hjertemuskel og problemer med stoffskifte som må medisineres 2 ganger om dagen. Allikevel ser det ut til at hun har det fint, og jeg er så glad for at hun fortsatt er her hos meg.

Hun er en liten primadonna, som mener at hun er sjefen i Casa Fres og Knurr. Akkurat det blir vi nok aldri enig om 🥰.


På tide med en forandring

Heisann og god ettermiddag!

Ute skinner sola fra en nesten blå himmel, og det blåser litt ute. Temperaturen i skyggen ligger på +18,3C i skrivende stund.

I dag våknet jeg sent og var ikke i den beste formen, men jeg kom meg da opp å fikk unna morgenstellet til Vinja og meg selv. Så gikk jeg ut med søppel, som jeg egentlig skulle ha vært ute med  går kveld 🙈. Et par naboer sto borte ved neste oppgang å pratet, så jeg gikk bort å slo av en prat før jeg gikk inn igjen.

Jeg hadde egentlig tenkt meg en snartur ned på butikken i dag, men ombestemte meg å tenkte at det kan like godt vente til i morgen. Jeg skal på Strikkekafé på formiddagen, så da kan jeg stikke innom butikken på veg hjem igjen.

Da jeg tok ned julegardinene i januar skiftet jeg til svarte gardiner og duker i stua. Nå som det går mot sommeren, syntes jeg det var litt trist så jeg bestemte meg for at det var på tide med en forandring. Så jeg dukket inn i skapet å fant fram de syrinfargede gardinene, matchende putetrekk og rosa duker. Jeg har grå kapper og det hadde vært finest med de hvite nå, men jeg orket ikke å stryke dem i dag. Så derfor får de grå hente oppe litt til.

Jeg har hengt opp gardinene og tørket støv å lagt på nye duker, og skulle egentlig ha tørket støv litt flere steder. Problemet er bare det at kroppen ikke klarte mer, så det får bare vent til i morgen eller torsdagen. Så nå har jeg sunket langt ned i godstolen og sprettet en Brooklyn Lager, og nyter den og slapper av litt før jeg skal starte med middagen.

Håper du har hatt en fin tirsdag 🥰


Jeg hadde med sjokoladeis

Image by Polly_3 from Pixabay

Heisann!

Kom hjem for et par timer siden, etter noen hyggelig timer hos Bestisen.

Jeg dro innom ESSO stasjonen på vei til henne og kjøpte med meg en boks med sjokoladeis og et par jordbær dougnuts. De hadde andre smaker også, men både Bestisen og jeg liker de med jordbær best.

Vi satt en stund å skravla før vi bestilte pizza fra Peppes. En med marinert kylling, som var litt sterkere enn de sa i menyen. Jeg liker at det er litt heftig smak, så det var helt greit for meg 😉. Litt seinere ble det sjokoladeis, nam nam.


Jeg hadde tatt med meg hekletøyet mitt, og klarte å bli ferdig med nesten 2 lapper. Det syntes jeg i grunnen var ganske bra og effektivt. Jeg hadde også tatt med meg engangshandsker, og testet ut å bruke dem når jeg heklet. Det gikk litt trøgt i starten, men så fant jeg teken og det var som om jeg ikke hadde dem på. Skal ta de med når jeg skal på Strikkekafé til onsdagen, og da regner jeg med at noen kommer til å glane. Det får de bare gjøre 😉.

Parkeringsnaboen til Bestisen sto ikke helt greit i dag heller. Jeg fikk inn bilen uten problemer, og parkerte helt inntil stolpen på passasjersiden. Selv da var det ikke lett å komme ut av bilen uten å komme bort i den andre bilen med min dør. Det gikk, men bare så vidt… 🤬.

Snart på tide at denne dama her kryper under dyna, natta 😴

Kan jeg bruke engangshandsker?

Image by 💚🌺💚Nowaja💚🌺💚 from Pixabay – fairy-peacock

Heisann!

Jeg begynner med værrapporten som vanlig, som kan fortelle at himmelen er ikke like blå i dag men solen er da framme allikevel. Temperaturen ligger på +18,8C i solen.

I går hadde jeg en deilig og lat dag, hvor jeg gjorde minst mulig. Vel jeg fikk farget håret mitt som jeg fortalte om, og selv om det ikke ble helt som jeg håpet er det jo litt farge opp i der. Ser det veldig godt når lyset skinner på det. Jeg elsker late dager innimellom, og jeg har ingen problemer med å ikke gjøre noe annet enn å sitte i en stol eller sofa med lukkede øyne å drømme meg bort. Jeg har alltid vært sånn, og helt ærlig så tror jeg at jeg trenger det innimellom. Andre igjen ville kanskje bli sprø av å ikke ha noe å foreta seg.

Denne dagen skal jeg ikke synke ned i godstolen eller sofaen, niks jeg har helt andre planer. Akkurat det skal jeg fortelle mer om senere i dag tenker jeg 😉.

For tiden driver jeg å skifter hud på fingrene igjen, og denne gangen er det ganske ille. Hver dag og flere ganger om dagen må jeg klippe vekk løst skinn. Det er ikke vondt, bare veldig ubehagelig og ikke noe pent å se på. Jeg som er så glad i å drive med håndarbeid, kan ikke ta i det for jeg henger hele tiden fast i garnet. Prøver å smøre med håndkrem, men det hjelper bare en liten stund. I dag skal jeg prøve å bruke engangshandsker, for å se om det går ann å hekle med de på. Hvis ikke, må bare håndarbeide ligge inntil utbruddet er over igjen. For det går over igjen, noen ganger ganske fort i mens andre ganger igjen kan det ta uker. Jeg har hatt dette siden jeg var tidlig i 20 årene, og ingen hudleger har klart å finne en kur for dette. Fant selv en norsk produsert krem som heter AGROSAN, som lindrer og gjør utbruddene kortere. Så nå går jeg å smører meg flere ganger om dagen…

På tide å klappe igjen laptoppen og få seg litt å spise, før jeg fortsetter med dagen 😊.

Håper du får en fantastisk mandag 🥰

Det ble ikke som jeg hadde håpet

Heisann og god 1 pinsedag!

Ute blåser det nordavind fra alle kanter, men himmelen er blå og sola skinner så jeg klager ikke. Temperaturen denne ligger på +14,6C, nå like før sola treffer balkongen.

Vet ikke om du husker at jeg fortalte at jeg hadde kjøpt meg hårfarge, men det har jeg altså gjort og bestemte at jeg skulle farge håret denne helgen. I dag tidlig satte jeg i gang med først å vaske håret med shampoo’n jeg også kjøpte og frottere håret innen jeg begynte å farge det. Jeg valgte den rosa fargen, som ikke skulle være av de sterke. Så jeg var veldig spent på hvordan det ble i håret mitt. Vel, du kan jo se selv hva resultatet ble… Ikke akkurat som forventet kan man si. Fargen tok ikke over alt, og der det ble litt var det mye lysere enn jeg trodde det skulle bli. Om jeg hadde for lite farge i og samtidig ikke klarte å fordele det ordentlig, se det vet jeg ikke. Skal gjøre et nytt forsøk til helgen igjen, så får vi se hva som skjer da. Bilde til venstre er i mens håret er vått, og til høyre etter at det tørket.

Ellers så våknet jeg allerede kl 7 i dag, men syntes det var for tidlig å stå opp så jeg dro dyna over meg og sov videre til kl 8. Da var jeg lys våken og fikk ikke sove igjen, så jeg sto opp å ordnet morgenstellet til Vinja og tok meg en kopp kaffe før jeg begynte med håret mitt.

Jeg har ikke lagt noen spesielle planer for dagen, men det kan nok hende jeg tar på en vindjakke og setter meg ute på krakken i løpet av dagen. Eller kanskje jeg setter meg på balkongen i stedet, hvor det er mye varmere. Vi får se hva jeg bestemmer meg for etter hvert.

Håper du får en fantastisk søndag 🥰


Det ble nye hudprodukter på meg i går

Heisann!

Som jeg fortalte tidligere i dag, så kjøpte jeg nye hudprodukter i går. Syntes det er så vanskelig å finne et produkt som passer huden min og som jeg liker. Har prøvd mange merker og noen av dem har vært gode, men til slutt endt opp med å være vanskelig å skaffe til veie.

Forrige dagen kjøpte jeg meg en flaske med Eue de toilette fra Korres. Jeg visste ikke da at de også hadde hudprodukter også. Det tipset en venninne meg om, og jeg leste meg litt opp på nettet om produktene. I går var jeg hos Vita på Lørenskog og fikk hjelp av en veldig hyggelig dame til å velge de rette produktene til min hudtype.

På bilde over her kan du se hva jeg kjøpte. De hadde en pakke med natt- og dagkrem til tilbudspris. Fikk begge kremene for litt over hva en kostet. I tillegg kjøpte jeg med toner og renseskum.

Jeg testet produktene i sta og fikk en positiv opplevelse, så dette ser bra ut vettu 🥰.

Katteliv og velvære på en lørdag

Image by ASTAR SHAHAM from Pixabay

Heisann og god formiddag!

Ute er det nok en nydelig vårdag med blå himmel og sol. Temperaturen utenfor soveromsvinduet mitt er på +18C.

Jeg var nok ganske trøtt og sliten i går, for jeg sovnet i godstolen rundt kl 23 med Vinja i fanget og kom ikke til meg selv før litt over kl 4 i dag. Det var veldig fristende å bare lene meg tilbake igjen i stolen og sove videre, men jeg kom meg opp og gikk runden å slo av alt lys å krøyp under dyna i senga. Hadde satt alarmen på kl 9, og når den gikk av var jeg egentlig både opplagt og utsovet å sto opp 😊.

Vinja sitter ute i stua å stirrer på meg, for hun mener at NÅ SKAL MATKOPPEN fylles opp med våtfór. Jeg mener at hun må vente til nærmere kl 11 før det skjer, og denne kampen vinner jeg. Hun har tørrfór så hun sulter ikke, for de som måtte tro det.

Jeg har allerede vært ute på balkongen å vannet popcorn gresset, balkongkassene og pallekarmen min. Om litt skal jeg gå runden inne også, og kjenne på hvem som trenger vann. I stuevinduet mitt har jeg en Yuccapalme, som nå har blitt alt for stor til å stå der. Problemet er det at jeg ikke vet hvor jeg ellers skal plassere den, sånn at bladene kan få strekt ordentlig på seg. Må gå litt i tenkeboksen på det i dag 🤔.

Dette skal bli en dag hvor velvære står øverste på timeplanen, og først skal føttene mine igjen skal bli HAPPY FEET. De er ikke helt det nå dessverre. Så skal jeg pakke ut og ta i bruk de nye hudproduktene jeg kjøpte i går. Skal vise de i et eget innlegg senere i dag.

Aller først skal jeg nyte den første koppen med kaffe, senke skuldrene en stund før jeg fortsetter med det jeg har på timeplanen.

Ønsker deg en super lørdag 🥰

En kopp kaffe i sola på freddan ☕

Kaffepause på en fredda

Heisann og hoppsann!

Det var så deilig vær ute når jeg kom hjem fra Lørenskog i dag. Så etter å ha pakket bort varene mine, tok jeg å brygget meg en kopp med kaffe og gikk ut og satt meg på krakken ved enden av blokken. Jeg vurderte å sette meg i Boblehagen som er på enden av blokken nedenfor, men der er det mer isolert så jeg droppet det.

Det var så stille og nesten ikke et menneske å se til å begynne med. Etter hvert kom en nabo ut med sin kaffekopp, og vi ble sittende å skravle i et par timer før vi gikk hvert til vårt igjen. Ofte når man setter seg ned på krakken, kommer det som regel noen å setter seg å prater en stund. Noen ganger i bare forbifarten og andre ganger bevist.

Dette er vel en lønn?

Da vi hadde dugnad i fjor, for et år siden, ble denne lønnen (for det er vel det) plantet. De søte figurene under treet er det en av naboene i blokken nedenfor som har lånt ut. Som jeg forsto det den gangen var det bare midlertidig, men de står der fortsatt til glede for alle som går forbi 🥰.

Jeg må ta meg en tur på hagesenteret snart for å kjøpe planter til gravlunden og til pallekarmene mine. Det er på tide å gjøre klart det siste før sommeren starter for fult.

Ha en fortsatt fin fortsatt fin kveld 🥰

Jeg stilte som sjåfør 🚘

Heisann og god ettermiddag!

Det har vært litt blandet vær i dag, blå himmel med sol og overskyet, før himmelen igjen ble blå. Temperaturen tidlig på morgenen var bare +7C.

Alarmen gikk av kl 7 her i Casa Fres og Knurr, og jeg kan love deg at jeg var trøtt. For jeg fikk kun 3 timer og 40 minutter med søvn i natt. Samme hvor mye jeg forsøkte å slappe av og puste rolig og slette alle tanker, var jeg lys våken.

Å hvorfor måtte jeg stå opp så tidlig? Jo for jeg hadde lovet å kjøre Bestisen til legetimen sin, og jeg måtte være hos henne kl 9:30. Siden det var på Lørenskog måtte jeg beregne god tid pga trafikk osv, sånn at Bestisen ikke kom til for sent.

Bare for å si det, så føler Bestisen mye bedre. Allikevel blir hun fort sliten og det tar nok litt tid innen hun er tilbake til sånn hun var før hun ble syk. Ikke så mye annet å gjøre enn å ta tiden til hjelp.

Etter at Bestisen var ferdig hos legen, dro vi bort til Metro Senteret for å spise lunch hos Folkets Café. Jeg hadde så vidt orket å klemme i meg en tørr brødskive før jeg dro hjemmefra, så det var godt med et halvt rundstykke, en dobbel Americano og en Pepsi Max. Vi ble sittende der en stund og skravle sammen, og chatte litt med VIP Gjengen om Sommerparty vi skal ha i juni.

Til slutt brøyt vi opp og gikk opp på Coop Mega og handlet inne til Pinse. Jeg visst jo egentlig at det var langhelg, men hadde glemt at det manglet diverse i kjøleskapet. Så da endte jeg opp med et par relativt fulle plastposer med varer + litt som egentlig ikke burde ha vært opp i der 🙈. Syntes jeg fortjente å kose meg litt i den siste langhelgen på en god stund 😉. Jeg kjørt Bestisen hjem til seg, før jeg dro hjem til meg selv igjen.

Hjemme ventet en utsultet Vinja på meg (iflg henne selv), for hun hadde jo ikke full matkoppen med tørrfór. Det var ikke det hun ville ha, men i stedet våtfór. Så da var det bare å slippe handleposene og fylle opp matskålen henne 😉. I mens jeg pakket ut varene, gjorde hun seg ferdig med å spise å løp med raske skritt inn i stua å satte seg på dørstokken å mjauset høyt. Det var på tide å komme ut på balkongen å lufte seg😺.

Frk Pus er fortsatt der ute, har bare vært innom å sleiket restene i matkoppen og litt annet.

Håper du har hatt en fin fredda 🥰