Julepynten hadde kommet opp!!!

Da jeg gikk igjennom Oppsal Senter på veg til fotpleien, gikk jeg mer eller mindre i mine egne tanker. Plutselig bråstoppet jeg…, hva var det mannen dreiv med?? Jo han bakset med et juletre, for å rette ut greinene. Det var da jeg oppdaget at julepynten var i ferd med å innta senteret. Vet at nisser og pynt har kommet på Plantasjen, men Oppsal Senter pleier da ikke å begynne så tidlig!!

Jeg nevtne det for Kristin, fotpleieren, og hun lo å fortalte at årsaken er at NRK skal komme å filme en eller annen TV-serie. Den skal foregå rundt juletider, derav julepynten. De hadde fått beskjed for en stund siden, og at senteret kunne ha stengte dører mens filmingen pågikk. Blir spennende å se hva slags serie det blir :o))

Hadde først tenkt å dra på gravlund etter at hadde vært til forpleie, men dro før… Var i grunnen greit, for det begynte å bli ganske mørk da jeg var ferdig. Hadde jeg hatt lommelykt i bilen ville ikke gjort så mye, men å fomle der nede i mørket var ikke det jeg hadde mest lyst til. Konstaterte at det nok var på tide å få tak i granbar rundt Erika’n…, sølvkransen hadde utspilt sin rolle for i år.

Etter nattens Detox av rørsystemet er nå formen tilbake til normalen, nesten!! Var litt bekymret for at nattens aktivitieter skulle etterfølges av høy feber, noe det har gjort tidligere… Heldigvis ikke denne gangen. En god natt søvn nå så er jeg på høyden igjen :o))

  

Blir ikke så veldig lenge til jeg tar kvelden kjenner jeg, men jeg tenkte jeg skulle se Live at the Apollo med Jack Dee og Qi på BBC Entertainment først.

Ha en fortsatt fin kveld, og en riktig GOD NATT!!

Halloween (Samhain – All Saint’s Day)

Halloween-feiringen har virkelig inntatt Norge for fult de siste årene. Butikkene bugner med effekter og kostymer til barn og voksne, og de skor seg vel på denne ene dagen. I utgangspunktet var det ikke godteri og unger i dyre kostymer det dreide seg om.

File:Kobe Mosaic17s3072.jpg

Halloween er det engelske navnet på Allehelgensaften, som betyr natten før Allehelgensdag. Den katolske minnefesten for helgener og martyrer, og feiringa av denne kvelden. I flg den engelske tradisjonen feires Halloween om kvelden den 31. oktober, dagen før 1. november, mens Allehelgensdagen eller helgemess i Norge er lagt til siste lørdag i oktober.

Det var først på 1900-tallet at barn utkledt i kostymer gikk fra hus til hus med Trick og Treat.

Den amerikanske feiringen av Halloween stammer fra den katolske Allehelgensdagen som igjen har trekk fra flere “hedenske” høstfester, blant annet den romerske festivalen for Pomona og Kelternes fest for dødsguden Samhain. I protestantiske land sluttet Allehelgensdag etter hvert å være helligdag, i Norge skjedde dette i 1770.

Selv skal jeg minnes mine nermeste døde i kveld, og som på Allehelgenssøndag skal jeg dra på gravlund for å tenne et lys for dem.

En flott høstdag, etter en slitsom natt…..

Ute har en ny flott høstdag startet… Solen skinner, og det er + 6,9 C på gradestokken. Pusene flyr ut og inn av kjøkkenvinduet, og syntes at det er en fin dag :o))

 

Matmora sjøl syntes vel ikke at det er så veldig grei…. Jeg har flydd oppe i hele natt, og oppholdt meg mer på toalettet enn i senga. Fikk renset skikkelig opp samtidig som jeg fikk trimmet litt oxo… Stakkars pusene skjønte ingenting, da de så matmora fly ut av soverommet og inn på toalettet igjen og igjen!!

Det har heldigvis roet seg nå, men jeg er så slapp og vissen i kroppen at jeg er hjemme fra jobben. Noe føde har jeg foreløig ikke orket å ta inn, men om litt skal jeg gjøre et forsøk. Må få i meg noe sånn at jeg får tilbake energien i kroppen.

I ettermiddag skal jeg egentlig til fotpleie, og jeg håper virkelig at jeg har kommet meg såpass til at jeg orker det. Bena mine trenger nemlig masse stell og massaje kjenner jeg. Massasjen alene er jo verdt å gå dit for :o))

Ha en fortsatt fin mandag :o))

Josh Svare hjem fra Alt for Norge

I dag var det Josh Svare som måtte reise hjem fra Alt for Norge… Så neste gang er det vel finale, hvis jeg ikke hørte helt feil… snakk om å følge med!

Etter at Mary dro forrige søndag har jeg egentlig ingen favoritt… Det var henne jeg holdt en knapp på, siden slekten hennes kommer fra Tinn som min gjør.

Jeg ble inspirert til å ta opp igjen slektsforskningen etter å ha sett serien, og enda mer inspirert ble jeg da jeg fikk en slektsprogram fra DIS-Norge sammen med medlemsbladet. Hadde alt lagret på den gamle stasjonære PC’n, men så gikk harddisken til dundas uten at jeg, mitt fehue, hadde tatt backup. Nå må jeg skrive alt inn på nytt, og det er mange timers jobb. 

Slektsforskning kan være gøy og frustrerende… Jeg har lett etter info om oldefaren min i flere år, men klarer ikke å finne noen ting… om han altså. Jeg vet en masse om foreldrene, og morsslekten hans tilbake til 1200 tallet i Sverige. Jeg vet oxo mye om hans barn, barnebarn, oldebarn osv., men absolutt ingenting om han…. DET ER SÅ FRUSTRERENDE!! En eller annen dag løsner det vel!!

Håper ikke det blir så ille her….

Herregud for noen snøhauger de har borte i USA… Skrekk og gru, håper inderlig ikke at det blir like ille her når snøen først kommer. Det kan godt begynne å komme litt snø til 1. advent, og så litt mer nærmere jul, og så kan den forsvinne igjen et par uker ut i januar…..!!!

It’s just a perfect day….

Det er nettopp det som det har vært…., perfekt :o)) Jeg sov til jeg våknet av megselv, kl 9, og jeg følte meg helt utvilt. Det er det jammen lenge siden jeg har gjort nå. Har vært så sliten på fredagen at jeg ikke helt har klart å hente meg inn igjen i løpet av helgen, men i dag er det helt anderledes :o))

Jeg fant frem høstkransen og hengte den opp på utgangsdøra i gangen. Ser at jeg kanskje burde ha fjernet her bor plaketten, men pyttsan den kan vel henge der. Kjøpte kransen i fjor til Halloween, og er i grunnen ganske fornøyd med den :o))

På formiddagen lekte sola gjemsel bak skyene en god stund, innen skyene blåste sin kos. Da var ikke denne damen sen med å slenge seg ut på balkongen å nyyyte. Det var så godt å bare sitte der å kjenne varmen fra solstrålene, og merke at energi lagret ble sakte men sikkert fylt opp igjen. Pusene lå rett ut i sola sammen med meg og sov…., vel ikke hele tiden da, hehehe!! Det var en flue og et eller annet merkelig insekt som lurte seg inn på balkongen, og det måtte de jo forsøke å fange.

At jeg satt i stolen å slappet av ble ikke tatt hensyn til, nei her gjaldt det å fange bytte. Ronja klatret oppover meg, og satte klørne i nakken min når hun sto på to og strakte seg etter flua. Ronja tapte den jakten, hehehe, og kom bort til matmor etterpå å kozte for liksom å si undskyld, hehehe!!

På fredag oppdaget jeg at de hadde fått Gildes Julepølse, og da klarte jeg bare ikke å la være. Jeg måtte bare kjøpe en for å smake, og i dag ble det julepølse og surkål til middag….. DET VAR GODT DET :o)) men man må jo ha litt tilbehør….

  

Jeg har igjen 2009 års Gilde Juleakevitt, og da kom den raskt på bordet sammen med en Tuborg…. Ølen var litt for lys til julemat, men det var det jeg hadde så det fikk duge for denne gangen. Det smakte da ganske godt alikevel :o))

Nå har madammen sunket langt ned i godstolen med PC’n i fanget, og kaffekoppen ved siden av. Her har jeg i grunnen tenkt til å bli frem til jeg drar dyna over hodet tenker jeg. Lyset er dempet i heimen, og te-lysene er tent i alle lysestaker og lykter så det har blitt så lunt og trivelig her.

Etterpå blir det Alt for Norge og Åndenes Makt… Deretter skal jeg gjøre et tappert forsøk på å legge meg tidlig, for å møte den kommende uka litt mer våken enn jeg pleier!!!

Ny komfyr…, ikke helt planlagt!!

Her om dagen da jeg kom hjem fra jobben og skulle lage meg middag, var det lite aktivitet på komfyren. Ingenting lyste og ingenting ble varmt, og ut i sikringsboksen med meg… der var selvsagt sikringen slått ut. Årsaken er den store plata, den virker sånn nesten på fyll styrke, men ikke på noen av de andre hakkene.

Gorenje komfyr 50cm - Varmluft EC9238ENO

Nå må dama ut for å kjøpe ny komfyr…. uff!!! Jeg hadde nå planer om å kjøpe ny før jul, men ikke akkurat denne måneden. Oktober var satt av til å kjøpe nye vinterdekk til bilen, men sånn blir det ikke. Nå blir det JA TAKK BEGGE DELER :o((

Det er almannamøte på jobb i dag, og jeg var ikke sen om å melde meg frivillig som telefonvakt. Er ikke så glad i å sitte i møte, og når det er mulig for å slippe griper jeg sjangsen. Det har ikke vært mer enn 3 telefoner så langt så det kan ikke kalles rush akkurat.

Været i Oslo er grått og trist… Skyene henger tungt og det virker ikke som om det har lyst til å klarne opp noe mer heller.  Nå ja, arbeidet venter, så det er bare å brette opp ermene og sette i gang.

Ha en fortsatt fin torsdag, uansett vær :o))

Castle sesong 4

Sesong 3 sluttet jo så trist med at Beckett ble skutt, og døde??  Eller gjorde hun det??

Jeg kunne ikke la det ligge, og begynte å snoke rundt på nettet for å sjekke hva som skjer i sesong 4. Til min stoooooore lettelse overlever Beckett, men det er dramatisk i første episoden. Gleder meg sykt til den kommer neste år :o))

Jeg er jo så sløv….

Nok en PC fri kveld i går, men denne gangen for de jeg helt enkelt var for trøtt og sliten til å dra den frem. Etter middag var jeg så trøtt og uopplagt at jeg tok med meg et lunt teppe, og krabbet opp i sofaen med pusene. De sa ikke nei til litt selskap fra matmor, og litt ekstra koz.

Ronja krøllet seg sammen på bena mine, mens Vinja ville ligge under teppet oppe på magen min. Hun liker å gjemme seg bort og kjenne kroppskontakt :o))

Når klokka ringte i dag trodde jeg nesten den hadde ringt for tidlig, for ute var det bekmørkt… Det ble ikke ordentlig lyst engang til jeg skulle gå. Tror kanskje ikke det helt blir det uansett.

I går forsvant det siste snoopet jeg kjøpte i Sverige, og det merker jeg på kroppen i dag. Det ble for mye søtt, og for lite bevegelse noe som gjør kroppen min tung og uvillig i dag. I tillegg så syntes jeg klærne strammer både her og der… Hehehe, kanskje de ville ha gjort det uansett!!!

Arbeidet kaller…,blogges :o))  Ha en fortsatt fin tirsdag!

Castle…. etterpå natta!!

Tenkte først at jeg skulle legge meg tidlig i kveld, men så oppdaget jeg at det var en dobbel episode med Castle… Det kunne jeg jo ikke gå glipp av vel, hehehe. Kunne jo selvsagt ha tatt det opp, men da vet jeg hva som skjer… Da kommer jeg til å glemme hele greia…..

Æsj, jeg skulle ha fixa neglene mine i kveld… det kom jeg på nå :o(( Jeg orker bare ikke å begynne med det nå så seint, så det får nok vente til i morgen kveld. 

På tide å pakke ned PC’n for i kveld, for nå sitter Ronja ved siden av meg på armlenet. Hun lager kozelyder å ser på meg med det blikket, og det betyr at hun vil ligge litt i fanget å bli kozt med en stund. Hvem kan nekte henne det :o))