Våken og veldig opplagt

Etter en veldig god natt søvn, var det en helt annen person som mer eller mindre spratt ut av senga når klokken ringte i dag. Jeg tror jeg bare var våken en gang i løpet av natten, og resten var jeg laaaaangt inne i la la land.

Da jeg skulle “kle på meg” fjeset mitt til morran, kom Vinja å la seg rett oppå all makeup’n… Hun hadde ikke noe hastverk med å flytte på seg, og det var ikke før jeg begynte å rote rundt under henne for å finne tingene mine at hun flyttet seg litt lengre bort. Hun hadde definitivt ikke lyst til at jeg skulle dra, og gikk hele tiden i bena på meg når jeg hold på å ta på sko og kledde på meg. Når jeg kommer hjem igjen er hun ellevill å nermest klatrer oppover buksebena mine :o))

Nede i Oslo sentrum er det skikkelig tjukk tåke for øyeblikket…. Det så ikke så ille ut tidligere i dag, men så kom det en hel vegg sigende med grå og trist tåke. Den ser ikke ut til å forsvinne med det første. Tror ikke man skal så langt unna gryta innen man finner sola og blå himmel.

På veg hjem i dag, må jeg handle inn litt til i morgen… Hovedretten kommer med gjesten, og jeg må skaffe tilbehøret. Det er ikke så mye jeg trenger å kjøpe men litt blir det. Fikk et Trumf-rabattkort på 740,- som jeg har tenkt til å bruke på Ultra. Tror faktisk at det skal dekke det jeg trenger å kjøpe inn.

Der var lunchen min over, og det er på tide å gå tilbake til arbeidsoppgavene igjen.

Ha en fortsatt flotters dag videre, blogges :o))

#våken #opplagt #sovet #godt #katt #vinja #savn #makeup #tåke #oslo #sentrum #trumf #ultra #handle #lunch

Trøtt i tryne…

Etter å ha hatt fri i flere dager har jeg klart å snu døgnet igjen, og hver eneste kveld har det blitt til at jeg ble sittende oppe mye lenger enn jeg burde ha gjort. Som et resultat har jeg jo også sovet til ut på formiddagen. Slike ting vil jo straffe seg etterhvert….

Da jeg gikk å la meg i går kveld var jeg megatrøtt, og regnet med at jeg kom til å sovne med en gang. Det skjedde jo ikke, og jeg endte opp med å ligge våken hele natten. Vel det føltes nå iallefall sånn, men noen minutter har jeg nok vært i drømmeland innimellom i løpet av natten.


Da alarmen gikk av til morran i dag var jeg våken….., og det gikk ganske greit å komme seg opp av senga. Jeg følte det som om jeg hadde vært på fylla dagen før, og at jeg var fyllesjuk. Ikke akkurat en behagelig følelse når man må avsted på jobben, og være oppegående. Jeg har vel ikke følt at jeg har vært oppegående i dag, men jeg kom meg da igjennom arbeidsdagen på et vis.

Forden hadde ikke vært i bruk siden julaften, og han var ikke lett å starte til morran i dag. Det har vært kaldt, og han var litt kranglete med en gang jeg satte på tenningen. Så kviknet den til å brummet fornøyd da jeg kjørte han ut av garasjen. Folk hadde tydeligvis juleferie for det fantes omtrent ikke noe trafikk ned mot byen, og jeg brukte ikke mange minuttene ned. Ikke var det mange ute i gatene heller, men gjengen som før holdt til borte på Plata var på plass utenfor Gunerius som alltid. Det har blitt det nye tilholdsstedet nå, og det er ikke alltid like festlig å gå forbi dem.

Arbeidsdagen gikk ganske fort, og før jeg viste ordet av det var klokka blitt 16 å det var på tide å komme seg hjem. Kjøleskapet er fortsatt ganske fult, så det var ingen grunn til å dra innom noen matbutikk. Jeg laget en lapskaus i går hvor jeg brukte resten av ribbefettet fra julaften, og jeg hadde ganske mye igjen til i dag. Jeg var ganske frossen når jeg kom hjem, og da smakte det godt med et par boller med rykende varm lappskaus.


Nå har klokka blitt alt for mye igjen, og det er på tide å komme seg i senga… Håper bare at jeg får sove i natt sånn at jeg er mer opplagt i morgen enn jeg var i dag.

God natt, blogges


                                                        #trøtt #uopplagt #ford #startvansker #jobb #plata #gunerius #julaften #sove #drømmeland

Flotte jule- og bursdagskort

Jeg er så heldig som har en god venninne som er flink til å lage kort. Hun sier selv at hun ikke er helt fornøyd med dem når de er ferdige, men jeg kan ikke skjønne hvorfor…. Jeg syntes de er råflott,  bare se her….

Dette er julekortet jeg fikk.

Dette var bursdagskort.

Jeg skulle ønske at jeg hadde tålmodighet til å lage noe tilsvarende, men dessverre så er det nok litt for pirkete for meg. Kan nok holde på med pirkete ting, men dette er nok ikke for meg. Må nok heller glede meg over de jeg får i stede.

#julekort #bursdagskort #jul #bursdag #hobby

Dilla på slektsforskning


For ganske mange år siden startet jeg med slektsforskning, for å få litt oversikt over de som hadde vært her før oss. Spesielt på min fars siden viste jeg veldig lite, og når jeg spurte ham om familien så husket han ingenting om dem. Om det var for at han hadde glemt, eller om han ikke var interessert vet ikke jeg.

Det pirret nå iallefall min nysgjerrighet, og jeg begynte veldig forsiktig å grave på nettet. Til å begynne med hadde jeg ikke peiling på hvordan jeg skulle begynne, men etterhvert så fant jeg ut det. Det finnes Folketellinger og nettsider man kan snoke rundt på. I tillegg finnes det grupper man kan melde seg inn i, hvor man kan få hjelp til å finne det man ikke er i stand til å finne selv.

Jeg kom etterhvert ganske langt på de fleste grenene på både pappa og mamma sin side, men en person er fortsatt et lite mysterium for meg. Det er min oldefar, pappas farfar, som flyttet fra Slobyn i Värmland på 1870 tallet. Jeg vet at han bodde i Oslo, nærmere bestemt Frenningen som i dag er Christian Kroghs gt. ved Akerselven. Der ble de eldste av min farfars søsken født og de ble døpt i Jakobs Kirke. Min oldefar var skredder…. Etter en stund flyttet de til Romedal hvor min oldemor var fra, og der har store deler av slekten blitt værende. Han døde i  godt voksen alder, og da bodde han i Hamar. Jeg ønsker å finne ut om det livet oldefar levde og gjerne se et bilde av ham. De fleste menn i familien som jeg har sett bilde av så langt ligner på hverandre, og det hadde vært så artig å se hvordan oldefar så ut å om familielikheten kommer fra ham.I går formiddag fikk jeg helt dilla, og begynte å oppdatere familietreet som jeg for en stund siden la inn på et nytt slektsprogram jeg hadde kommet over: www.geni.com Når jeg først var i gang så klarte jeg jo ikke å stoppe, og jeg ble sittende i mange timer med å registrere og oppdatere. 

For å kunne benytte seg av alle funksjonene i slektsprogrammet må man ha PRO versjonen, men den koster selvsagt penger. Programmet er amerikansk, og etter som jeg har forstått så må jeg betale i dollar per mnd eller et årlig beløp. Jeg har bestemt meg for å ta meg en gratis prøveperiode, før jeg bestemmer meg for om jeg skal betale for det. Da blir det i såfall per måned.

Jeg har tenkt mange ganger på hvor dumt det var at jeg ikke hørte etter når de voksne snakket om familien, og hvem som var i slekt med hvem. Da var jeg ikke så veldig interessert, og nå er foreldregenerasjonen borte på begge sider å vi søskenbarn er de eldste i familien…

Det blir nok til at jeg oppdaterer litt mer inne på programmet i løpet av dagen, for det frister ikke å gå ut i kulden i dag……


#slekt #slektsforskning #forskning #familie #farfar #oldefar #geni #frenningen #christiankrogsgate #akerselva #romedal

Bursdagsfeiring med gode venninner i går


I går var det min bursdag, og jeg startet dagen med å sove lenge å ta livet helt med ro. Etter å ha ordnet med morgenstellet til kattene, så gikk jeg ut på balkongen for å henge flagget. Siden jeg har stripset igjen balkongvinduene mine for å få hengt opp belysningen, så fikk jeg ikke hengt flagge på stangen utenfor. Jeg fant allikevel en løsning sånn at det syntes både ute og inne.

Dagen min ble feiret sammen med Anne og Kine, helt rolig som jeg liker det. Vi satt å pratet og koste oss fra klokka var ca 15 til de dro hjem ved 23 tiden. Jeg hadde ikke bakt noen bursdagskake, men hadde Delfiakake og kransekake pluss en boks med pepperkaker. Jeg var jo litt bekymret for at Delfiakaken ikke skulle være bra, men den smakte veldig godt å det var heldigvis ikke bare jeg som syntes det :o))Av Anne og Kine fikk jeg dette flotte vaffeljernet fra Wilfa, som jeg hadde vært med å plukke ut. Jeg har ønsket meg et nyere og dobbelt vaffeljern lenge, men det har ikke blitt noe av at jeg har kjøpt det. Nå blir det vaffelkveld, og det blir ikke røre fra pose men fra grunnen….. Her skal det gjøres skikkelig, hehehe!! Ikke det at det er noe galt med posevarianten heller!!


Fra fetter Ivar og kona Marit fikk jeg et God Jul håndkle, en eske med deilig Toffifee og en pose med julete. Teen har jeg allerede smakt på, og den var veldig god. Jeg fant fram den gamle tebryggeren fra Bodum som jeg kjøpte i København for mange år siden. Den er fin å bruke på løs te.


Fra Ann-Karin fikk jeg fire fine duftende såper fra Lucky Duck, som jeg virkelig gleder meg til å ta i bruk. En neglefil er også veldig greit å ha. Denne var akkurat passe stor til å få plass i de lille sminkepungen jeg har i vesken.

Det var ganske kjølig ute i hele går og her i Oslo sank vel gradestokken til ca -14C utover kvelden. Merket det godt inne å jeg var nødt til å sette opp panelovnene noen ekstra hakk for at det skulle være lunt og godt inne. Det hjalp en del når jeg tente alle lykter og lysglass i hele heimen….. Da ble det etterhvert nesten for varmt!

Etter at gjestene hadde dratt, ble jeg sittende en god stund å se tv og kose med kattene. De hadde holdt seg for segselv mens jeg hadde besøk å når vi ble igjen alene kom de å ville ligge i fanget å kose masse med mammen sin. Det var jo klart at de fikk det vettu :o))


#bursdag #feiring #gaver #vaffeljern #dobbelt #godjul #håndkle #julete #te #duftsåper #neglefil #luckyduck #kaldt #minusgrader #lysglass #lykter #bodum #tebrygger #delfiakake #kransekake #pepperkaker

Julaften vel overstått


I dag er det viledag her i heimen etter to dager med masse god mat og snoop….. Da er det godt å ha en dag hvor man kan tasse rundt i pysjen halve dagen, og bare slappe av å nyte at man har fri. Jeg sov helt til klokken var 10:30 i dag, og da var skikkelig dorsk i kroppen. Ute er det svinkaldt å det frister ikke akkurat til å gå en tur akkurat. Tenker nok at dagen kommer til å bli tilbrakt her inne foran tv-skjermen sammen med kattene :o))Jeg ble strålende fornøyd med ribben på julaften, den ble helt perfekt…. Svoren ble helt sprø og jeg var borte å små-smakte på den mens ribben lå å vilte. Den ble mør og fin med veldig god smak. Tror det er første gangen jeg har fått så fin ribbe tror jeg.


Maten smakte himmelsk og jeg satt veldig lenge ved bordet og koste meg… Det er bare så synd at når man lager så mye god mat, så blir magen så fort mett. Man ønsker å kunne spise mer for at det er så godt, men klarer det bare ikke.

Julaften feirer jeg alltid alene, etter eget valg… Da jeg vokste opp var det bare mamma, pappa og jeg å da de ble borte og jeg ble igjen alene bestemte jeg at julaften skulle jeg feire for meg selv. Følge de tradisjonene jeg var vant til. Til å begynne med så syntes familie og venner at det var helt feil å spurte igjen og igjen om ikke jeg ville komme å flere sammen med dem. Etterhvert har de skjønt at det er sånn jeg vil ha det, og at jeg har det helt fint med å feire alene :o))

                                                                                                              Årets julegaver:


Dette Nail settet fra Scholl var fra Anne, og jeg var med å kjøpe det. Jeg har et batteridrevet fra før, men denne går på strøm. I tillegg så er det en tørkefunksjon for nylakkerte negler. Jeg har ikke prøvd den enda, men det skal jeg i løpet av julen.


Før jul hadde flere ganger sett på en sånn blender, men hver gang bestemt meg for å vente… Så når jeg åpnet gaven fra fetter Ivar og kona Marit så var det akkurat den blenderen jeg hadde lyst på, i rosa til og med. Med denne skal jeg lage mye godt :o))


Denne gaven var fra megselv, hehehe… Syntes pungen var søt, og så trengte jeg en ny pilleeske, og begge to fant jeg hos Glitter på Tveita rett før jul.


                                                        Fra fetteren min og kona fikk jeg også dette kubbelyset, som passer perfekt i julelykten min….


Disse to flotte gavene fikk jeg fra Ann-Karin. Etuiet er sydd av kjæresten til en kollega av henne, og er til å ha strikkepinner i. Helt perfekt for meg, som alltid roter bort pinnene mine. Smykket har Ann-Karin laget til meg, og jeg syntes det er råflott :o))


Av mine fantastiske naboer fikk jeg disse to flotte figurene, kjøpt hos Kremmerhuset. Når julen er over skal de få fast plass oppe på kaminen, som er sort å der vil de passe helt perfekt :o))

Jeg er kjempefornøyd med alle gavene jeg har fått dette året :o)) Noen var helt uventet, og andre viste jeg om! Gleder meg spesielt til å prøve blenderen, og når butikkene åpner igjen skal jeg handle inn noen godsaker for å teste den ut ordentlig .o))

 
#ribbe #svor #godt #mat #mør #julaften #alene #julegaver #negler #nail #beauty #scholl #blender #pung #pilleeske #lys #etui #smykke #dyrefigurer #kremmerhuset

Jeg er i rute


Jeg bestemte i går at jeg skulle komme meg ut av døra sånn ved 12:30 tiden for å dra til Alfaset Gravlund, for å tenne lys for mamma og pappa. Klokka ble nok litt mer enn det, for jeg hadde noen julesamtaler jeg måtte ta. Til faren min og til min tante i Telemark, og da gikk minuttene ganske fort :o))

Det var smart tenkt å dra tidligere ned dit, for jeg hadde ingen problemer med å finne en parkeringsplass. Akkurat da var det mange ledige plasser, så jeg kunne velge og vrake. Når jeg kom ned til graven ble jeg litt lang i masken, for lokket på lykten min var borte og den var full av snø. Jeg fant det etter å gått rund å sparket litt i snøen, men glassene i lykten var jo fulle av is. Jeg forsøkte å få av det meste, men lyktes ikke helt så man kunne jo ikke se at jeg hadde tent lyset. Det vil nok tine etter hvert, så nå som mørket kommer vil lyset skinne tenker jeg.


Når jeg kom hjem satte jeg på ovnen med en gang sånn at jeg fikk begynt å dampe på ribben, og etter ca 45 min. i ovnen var dette resultatet. Nå er den satt inn igjen uten folie, og skal stå der å gose seg i ca 2,5 time til. Det lukter helt himmelsk allerede, og magen min har begynt å romle litt. Skal ikke gjøre samme feilen som jeg pleier, å småspise godterier før middagen…. Bedre å vente til etterpå sånn at den gode middagen kan nytes til det fulle :o))

Mens ribba sto å dampet ringte jeg til min kusine på Tangen i Hedmark, som jeg ikke har snakket med på veldig lenge. Jeg hadde lyst til å ønske henne God Jul og slå av en prat sånn før det var på tide å vie litt mer tid til matlagingen. Det sto bra til med dem, og hun ventet at mine tremenninger med familie skulle komme til julemiddag og pakkeåpning.

I går kveld fikk jeg hengt ut julekransen på utgangsdøren min…. Jeg hadde jo egentlig tenkt til å henge den opp litt tidligere, men glemte det helt bort. Kransen kjøpte jeg for et par år siden nede i Julemarkedet som avholdes i Spikersuppa her i Oslo. Den jeg hadde før gikk i gulvet da jeg skulle henge den opp året innen, og så litt sjaber og sliten ut. Denne her er jeg veldig fornøyd med og passer ekstra godt på når jeg skal henge den så den ikke ramler i bakken.

Som det store barnet jeg er, så har jeg nå plantet meg foran tv-skjermen for å se på “Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul” Det blir liksom ikke jul uten at jeg har fått med meg det. Har ikke julestemningen kommet før den begynner, så kommer den definitivt etterpå.

Ha en fin juleaften sammen med de dere har kjær :o))


#gravlund #alfaset #lys #lykt #ribbe #dampe #kose #julekrans #familie #kusine #tremenninger #far #tante #telemark #hedmark #tangen #kalleanka #julemarked #jul #mat

Lille julaften og solen skinner


Det var så deilig å våkne opp i dag og vite at jeg var i rute… Noe som er aller første gangen, tror jeg. Jeg er ekspert i å utsette ting til dagen etter, men det har jeg ikke gjort i år. Nei, når noe skulle gjøres har jeg satt i gang å fått det unna med en gang :o)) Ingenting er glemt som skulle handles inn av matvarer eller julegaver, så nå er det bare å en omgang på badet, støvsuge og vaske gulver så er alt klappet og klart.


Når jeg skulle legge meg i går kveld fant jeg denne hårballen liggende rett ut på senga mi. Der hadde Ronja virkelig tatt seg til rette, og hun hadde ikke lyst til å flytt seg i det hele tatt. Jeg måtte løfte henne opp å legge henne ned ved fotenden av sengen for å få lagt meg, til damens store irritasjon. Hun var tydligvis trøtt og fant ut at hun ikke gadd å krangle å ble liggende der jeg plasserte henne :o))


Den tjukke tåken vi har hatt i et par dager nå, var borte da jeg sto opp til morran i dag.. Nå skinner solen ute og det er noe få kuldegrader ute, som er helt perfekt :o))

Jeg tenkte å stikke en snartur bort på Oppsal en liten tur, men kun for å stikke innom Narvesen for å kjøpe Programbladet. Pleier vanligvis ikke å kjøpe det ellers, men til jul syntes jeg det er greit. Da er det som regel en god del programmer og filmer på tv, og det er greit å ha en liten oversikt over hva som tilbys. Kanskje jeg tar en tur innom Nille mens jeg først er ute, for det hender de har tillbud på julepynt og stash sånn tett på jul. Jeg fikk kjøpt noen av de store nissene min på den måten :o))

Ha en strålende dag, og ikke stress for jul blir det alikevel :o))


#jul #forberedelser #vaske #støvsuge #programbladet #nille #oppsal #katt #ronja #trøtt