Brrr… litt kjølig til morran

Til morran i dag var det ganske friskt ute, og jeg måtte dukke inn i skapet å finne frem en litt tjukkere jakke.  Tenkte at det nok ville bli veldig varmt inne på t-banen, men det var ikke så ille. Blir nok verre når jeg skal hjem igjen i ettermiddag.  I går når jeg skulle hjem holdt jeg nesten på å avgå, puh…..  Det var så ekstremt varm inne på banen at det var ubehagelig å puste, og det ble ikke bedre av at det regnet ute… alle kom inn med våte klær eller paraply.

Skal jeg være helt ærlig så gleder jeg meg til den tiden vi går i møte nå…. høsten.  Da er det kozelig å være inne om kvelden, og tenne masse med t-lys å krølle seg sammen med koseteppe i sofakroken.  Så kommer kattene snikende for litt koz oxo… hva er bedre.

Misforstå meg ikke… jeg elsker sommeren og varmen oxo. Nyter den når det kommer.  Hver årstid har sin sjarm heter det jo.

Så var sofaen på plass….

Jeg har nettopp arvet to-seters sofaen til venninnen min i svart skinn. Fra før har jeg en annen sofa i stoff som er ganske slitt, men den får duge en stund til. Hadde egentlig tenkt til å kvitte meg med den når jeg fikk den nye, men så fant jeg ut at det var greit med å ha litt ekstra sitteplass. Når jeg får råd skal jeg kjøpe en ny i skinn, og bytte ut den gamle holken.

Kattene holder på å bli kjent med sofaen, de snuser og sleiker på den.  Det er en annen pus som har ligget i den før, så de kjenner nok lukten av han tenker jeg. Må bare passe på at de ikke klorer på den så den går i stykker. De er nemlig veldig glad i å bruke klørne innimellom, selv om de vet at de ikke får lov til å gjøre det.

Våkne med feber….

Dette er ikke min favorittdag akkurat, puh…..!!!  Jeg våknet opp med feber og vondt i hodet.  Hadde mest av lyst til å dra dyna over hode å legge meg til å sove igjen, men nei…  Jeg hadde satt meg på vaskeri i dag, og det var blitt av en haug så jeg måtte bare ta meg i nakken å krabbe ut av senga.

Sommeren er ikke tid for forkjølelser akkurat, feber og varmegrader går ikke godt sammen. Vel, det er kanskje ikke så veldig varmt ute i dag, men jeg må skalke alle luker siden de holder på å spyle blokken med høytrykkspyler. Litt dumt å ha vindu åpent da.  Det går egentlig greit så lenge jeg sitter stille, men hver gang jeg kommer opp fra kjelleren er jeg helt ferdig…..

Jeg skal vel ikke klage, for egentlig er det greit at feberen kom nå som jeg er hjemme alikevel. Hadde ingen planer for dagen. Neste uke er det tilbake på jobben, og ikke spesielt populært å begynne med å være hjemme pga forkjølelse. Så snart jeg er ferdig nede i vaskeriet skal jeg sette meg godt til rette å slappe av å ta vare på megselv resten av dagen.

Ronja og Vinja i farten….

Trodde nesten at kattene mine hadde blitt totalt gale i sta….  Det begynte med at Vinja klorte på sofaen, som hun vet ikke er lov, og når jeg snakket til henne begynte hun å løpe, som noen hadde satt en rakett i baken på henne. Hver gang jeg irettesetter henne når hun er borte på sofaen gjør hun dette her… 

Det tok ikke lang tid innen søsteren var i gang oxo.  Hun syntes det var veldig gøy å jakte på Vinja, og dermed løp de igjennom hele leiligheten som ville. Opp i senger, bord, stoler, under bord osv.  Det holdt på i ca 15 minutter, da ble de så slitne at de måtte legge seg ned en liten stund.  Nå ligger de på klatrestativet å halvsover, mens de følger nøye med om jeg har tenkt til å reise meg fra stolen.  Gjør jeg det er Vinja på beina med en gang, og løper ut på kjøkkenet hvor hun hopper opp på kjøkkenbordet.  Der mjauer hun høyt å sårt, og håper på at jeg skal gi henne en godbit…., men den går ikke selvfølgelig.  Hun kan ikke få godbiter hver gang jeg går på kjøkkenet, hvordan skulle det bli da??

Tenkte å ta fram hekletøyet mitt om litt, og da blir det nok litt aktivt igjen.  Det kan bli en utfordring å ha garnet for segselv, vi får se hvordan det blir :o)

Skal…skal ikke??

Sitter her å ser ut på regnværet utenfor, og lurer på om jeg skal gidde å gå ned i kjelleren for å rydde i fryseren eller ikke.  Egentlig har jeg ikke lyst, men en eller annen gang må jeg vel sette i gang med det. Har nemlig tenkt til å selge fryseren, ettersom jeg ikke har behov for den.  Jeg har et helt greit fryseskap her på kjøkkenet som er 1,80 høyt, og det holder i massevis. Har ikke tenkt til å kjøpe en halv gris eller okså å fryse ned akkurat.

Jeg blir jo så slapp og giddasløs av detta regnværet…., men heisann der åpnet skydekket seg gitt å en stripe av blå himmel kom til syne.  Kanskje det blir bedre vær utover dagen og kvelden.  Det kan vi trenge etter det uværet som var i går og natt.

Tror jeg dropper fryseren i dag…. !! Eller….!!

En fantastisk dag…

I går var Anne, Berit og jeg på en jentetur til Nordby for å shoppe litt. Vi skravla så fælt at jeg hadde nesten gnagsår i ørene, he he.  Turen dit går jo så fort når vi sitter sånn å skravler, og før vi vet ordet av det er vi framme.

Jeg dro mest av alt for at jeg måtte ha tørrfór til kattene, og noen sekker med kattesand.  Hadde ikke så mye penger å bruke, så da måtte jeg prioritere dem denne gangen.  Litt til meg ble det selvsagt, 3 kg kjøttdeig som jeg har porsjonert bort å kasta i fryseren… I tillegg fikk jeg kjøpt Magnesium og Gurkemeie i helsekosten mot betennelsene mine, og der sparte jeg masse penger.  Spesielt på Gurkemeie, for den er rådyr her hjemme.

Det var litt frustrerende at jeg så masse spennende tøy som jeg kunne tenkt meg….  Sånn er det alltid når jeg ikke har penger til å handle for.  Blir ikke så lenge til neste gang, så da får jeg se om jeg skal ta å fornye garderoben med noe nytt.

Jeg så noen flotte bilder hos I-ET som oxo syntes var veldig fine….  Anne likte de samme, og kjøpte et av de jeg kunne ha tenkt meg… desverre hadde de ikke flere av det. Kanskje de har fått inn flere til neste gang jeg drar.  Før syntes jeg at det var mye mer spennende saker der, men det har blitt dårligere…. eller kanskje det er jeg som har forandret smak!!!!!!

Opp tidlig i morgen, usj…

Akkurat nå angrer jeg på at jeg satte meg på vasking i morgen kl 8….  Det betyr at jeg må opp en halvtime i forveien, og jeg kommer helt klart til å være dødstrøtt.  Jeg kjenner meg selv så godt at jeg klarer ikke å komme meg i seng på lenge enda.  Pleier ikke å legge meg før kl 02 på natten eller der omkring, så derfor er jeg jo ikke trøtt enda.

Kanskje dette er en måte å snu døgnet på…. sitte lenge oppe, og opp tidlig neste morgen for så å bli så trøtt på kvelden i morgen at jeg må legge meg tidlig!!!  Vi får se hva som skjer.

Strikkemønster…

Veninna mi Anne ringte meg til morran i dag…. endelig tilbake fra Danmark! Hun lurte på om jeg hadde noen strikkemønstre igjen?  Jeg lovet å rote i skuffer og skaper for å se hva jeg kunne finne.  Før armene mine pakket sammen, strikket jeg ganske mye å jeg kan ikke huske at jeg har kasta noe av det. 

Jeg fant to Drops blader i sta, men det skal være mye mer…. Har en plastpost med heklemønstre, og inniblandt der skal det oxo være noen strikkemønstre.  Når Anne begynte å snakke om å strikke var det veldig fristende å prøve seg igjen.  Men først må jeg få ferdig en duk som jeg hekler på….  den begynte jeg på for, hva er det nå, over et år siden. Jo det må det være, for det var før jeg fikk kattene.  De har bodd hos meg i 1 år nå. Det er ikke alltid det går så fort, he he..

Problemet med mange av de strikkemønstrene jeg har er, at de er fra 80 tallet, hvor det var høye skulderputer osv.!!!!