Jeg strikker og strikker…

I går var jeg en tur innom EuroPris, og da kjøpte jeg meg 4 nøster med et garn som heter Makaroni Interiørgarn fra Trysil (100% polyester). Garnet ser mer ut som lisser, og er ganskje kjukt og mykt. Jeg tenkte at det kunne være passe å strikke en cowl (hals) av på Quick knit loomen. 

Nå i kveld skulle jeg bare ta noen omganger, sånn for å få litt feeling på garnet å hvordan det ble… Om det ble tett og kompakt, eller fluffy og behagelig. Det ble veldig mykt og godt, men det ble jo ikke bare noen “få” omganger når jeg først satte i gang. Jeg endte opp med å strikke opp et helt nøste, og begynte på et til. Det er vanskelig å stoppe når man først kommer i gang vettu :o))

Jeg syntes kanskje at cowlen blir litt smal, men jeg får gjør noen omganger til før jeg prøver den. Skulle den vise å bli for trang, får jeg bare rekke opp å gjøre det på en annen måte. For det er flere måter å lage dette på, så jeg skal nok få til noe som varmer halsen min :o))

Du som strikker en del, har du hørt om dette garnet?

#quickknit #strikke #cowl #quickknitloom #trysil #polyester #håndarbeide #hals #sjerf #februar #tirsdag #blogg

Nytt liv i blomsterbeddet

Da jeg kom hjem i ettermiddag, kom jeg til å kaste et øye bort i blomsterbeddet mitt. Det som er under soveværelsesvinduene mine, og der hadde det skjedd noe den siste tiden. Nytt liv var på vei opp flere steder, og det betyr at definitivt er et steg nærmere våren. Nå er jeg ikke helt sikker på hva det er jeg har satt der, for sånt har jeg jo glemt når de begynner å kikke opp.

Enten så er det påskeliljer eller blå perleblomst…. Blir spennende å se hva det er, og jeg må nok vente litt til innen blomsten kommer. Jeg kjente at smilet viet seg ut fra side til side, der jeg sto midt oppe i snøhaugen å tok bilde av dem :o))

#vår #vårløker #påskeliljer #blåperleblomster #vårtider #nyttliv #februar #tirsdag #blogg

Jack Taylor

Når jeg ikke finner noe spennende å se på TV, så stikker jeg over på Netflix for å finne en spennende film eller serie. Forrige dagen var jeg inne, og kom over en Irsk serie som heter Jack Taylor. Det er en ganske mørk og litt dyster serie, men samtidig veldig fin.

Den handler da om den tidligere politimannen Jack, som drikker for mye, som stadig havner i slosskamp, roter seg stadig bort i trøbbel. Med andre ord serien har alle de klassiske punktene som en sånn serie skal ha. Jack Taylor spilles av den skotske skuespilleren Iain Glen, som også har vært å se i bl.a. Game of Throne og Lara Croft Tomb Raider + mange andre roller.

Serien består av ca 1,5 timers episoder, og så langt ligger det 6 av dem på Netflix. De siste 3 som er produsert i 2016 er ikke lagt til enda, men jeg håper de legger dem ut i løpet av året.

#jacktaylor #netflix #tvserie #serie #iainglen #spenning #krim #blogg

Grått, grått og atter grått!

Ute har det vært en ordentlig drittdag, regn, tåke og bare helt grått å trist. Det passer egentlig perfekt på humøret og formen min i dag, for jeg er så vanvittig sliten og trøtt i kroppen.

Jeg har vært til behandling i dag, og det tar som allid nesten knekken på meg. Vanligvis pleier jeg å begynne timen med å sykle en stund, men i dag var begge to opptatte så jeg måtte finne på noe annet i stedet. Da ble det steppen på meg i stedet i noen omganger. Jeg pleier jo å gå på den en eller annen gang i løpet av timen min allikevel, så det var greit å ta den først. Siden før helga har jeg hatt så vondt i høyre skulder, noe jeg nevnte for Vegard å han gikk løs på sener og muskler å fikk løsnet litt opp.

På lørdag kom det et heftig snøfall, men etter gårsdagens og dagens mildvær har mye av snøen på veiene smeltet bort. Regner allikevel med at det kan være glatt på morningen. Da har det nok frosset til sånn at man må gå forsiktig når man skal på jobben.

Jeg måtte ha med et par bilder av jentene også, som alltid venter på meg når jeg kommer hjem. Som regel ligger ronja oppe på kloretrommelen i entreen, mens Vinja ligger på senga, og når jeg setter nøkkelen i døra kommer de å sitter der som den rene velkomstkommiteen :o)) Vinja er vel den som viser mest glede, for hun kommer å stryker seg inntil meg. Går opp på to ben å strekker seg for å få kos, og det får hun jo vettu :o))

#vær #regn #tåke #tiner #sliten #trøtt #behandling #trening #katter #ronja #vinja #minekatter #velkomst #velkomstkomite #februar #mandag #blogg

God natt

Stakk bare en snartur innom for å si
GOD NATT!

Ønsker alle en god natt, og håper dere får en fin start på uken som kommer.

#godnatt #sove #blogg

Det gikk opp et lys 💡

Tidligere i kveld skrev jeg at et innlegg jeg hadde postet på formiddagen, var blitt kuttet. Jeg klarte ikke å finne ut av det selv, og sendte en mail til support. Jeg klarte jo ikke å glemme problemet, og det lå bak i hodet mitt å gnagde som et gnagesår. 

Så plutselig gikk det opp et lys…. 💡

De to første bildene i innlegget var mine egne, mens det siste hadde jeg lånt fra nettet. Jeg kom nemlig på at jeg hadde lest et sted, at når man lagrer bilder fra nettet kan det hende at det kan følge med koder og annet skit. Det jeg gjorde da var å slette bildet og alt av linjeskift rundt hvor bildet hadde stått. Så lastet jeg opp bilde opp på nytt, og lagret endringene. Vips så kom hele innlegget med.

Lærdommen er, bruk helst egne bilder så slipper man slike problemer som dette her!!

#detløsteseg #bloggproblemer #låne #blogg

Ting begynner å skje

Jeg fortalte før jul at jeg hadde kjøpt noen ny planter til vindusposten min, da julerosene jeg først hadde kjøpt ble så pjuske. Det var planter jeg aldri hadde hatt i huset, så jeg kunne ikke så veldig mye om dem. Til å begynne med hviste jeg ikke en gang hva den het, men heldigvis fant en tidligere kollega ut at de het Ardisia, og sendte meg notis om hvordan de skulle behandles.

Ting begynte å skje ganske tidlig på toppen, med at nye blader begynte å vokse seg til. Etterhvert kom det noen hvite små stengler, som jeg antok var nye bær. Det har ikke skjedd så mye etter det før i dag, for da oppdaget jeg at de hvite stenglene hadde utviklet seg til søte små hvite blomster. Om dette er forstadiet til de røde bærene, vil jo gjenstå å seg :o)) Jeg venter i spenning på fortsettelsen!!

#ardisia #planter #hviteblomster #rødebær #blomster #bær #stueplanter #planteelsker #februar #søndag #nyttliv #blogg

Blir dine blogginnlegg kuttet??


Da jeg skulle legge ut det første blogginnlegget nå i formiddagen, oppdaget jeg at hele innlegget ikke ble vist i forhåndsvisning. Det ble ikke bedre når jeg postet innlegget. Jeg har selvsagt sendt en mail til support, men det er jo ikke sikkert at de får sett på det i dag.

Lurer derfor på om noen andre har hatt dette problemet i dag?

#kutt #bloggproblemer #irriterende #oppgitt #blogg

Hjemme hos Anne og Felix

I går var det bestis Anne som inviterte til middag med tilbehør, i Casa Anne og Felix. Innen jeg kom meg avgårde hadde det begynt å snø ganske tett, noe det også fortsatte med til langt ut på kvelden. Jeg tenkte i mitt stille sinn at det kom til å bli ganske vanskelige kjøreforhold innen jeg skulle hjem igjen ut på natten.

Felix the cat kom løpende når jeg kom inn døra for å hilse, men det var bare litt stryking langs bena… Ofte, ikke hver gang, så går han opp på to ben og så skal han snuse på ansiktet mitt. Han er en skjønn og hærlig pusegutt :o))

Tema for kvelden var strikking og tv-titting, mens snakketøyet også fikk trimmet seg ganske heftig. Det eneste vi klarte å få ordentlig med oss var den Danske MGP finalen. Vi hadde en favoritt i Ida Una, men det var 21 år gamle Anja Nissen som til slutt dro hjem seieren. Ellers så koste vi oss med hvitløkskylling på grønnsaksseng, med ris og god saus til. Litt senere når maten hadde sunket betraktelig, ble det fastelavensboller med krem.

Jeg ble ikke ferdig med sjerfet mitt, men det har da vokst ganske betraktelig. Jeg vil at det skal være ganske langt, sånn at jeg kan surre det i allefall et par ganger rundt halsen. Det er ikke helt der enda, men det begynner å nærme seg :o)) Bestis Anne strikker seg genser i et flerfarget garn, og på sikt kunne jeg godt ha tenkt meg å gjøre et forsøkt på det jeg også. Før jeg kan gripe ann et sånt prosjekt må armene og skuldrene mine ha det bedre enn de har det nå.

Felix overrasket stort med å hoppe opp i sofaen, og legge seg til å sove ved siden av meg. Det har han aldri gjort på sine snart 8 år. Det syntes jeg var så koselig, en aldri så liten tillitsærklæring 💙

Da jeg bestemte meg for å dra hjem nærmet klokka seg 01:00, og da hadde det heldigvis sluttet å snø. I stedet hadde tåka kommet, og den lå ganske lavt nede mot bakken. Det var ikke noe gøy å kjøre i det hele tatt, for i tillegg til tåka var det veldig glatt. Heldigvis så kjørte samtlige som var ute på veien fornuftig. Tror ikke farten var over 70 kmt, og det føltes veldig trygt 

Vel hjemme så hadde det lagt seg en vegg av snø foran garasjeporten, og det var så vidt porten gikk opp. Akkurat da angret jeg på at jeg ikke hadde lagt den lille spaden i bilen, men det ordnet seg. Til tross for at det var mye snø, så var det ikke alt for tungt å spa den unna. 

Akkurat nå begynner himmelen å bli blå over Oslo, og det er + 2C grader ute. Det drypper fra taket, og etter det jeg kunne se på yr.no så vil det komme til å dryppe mer de nermeste dagene :o))

#venninnekveld #casaanneogfelix #felix #felixthecat #håndarbeide #strikke #middag #godmiddag #fastelavensboller #MGP #snøvær #tåke #glatt #februar #lørdag #blogg

En treg start på lørdagen

Planen min var egentlig å stå opp tidlig i dag, og få unnagjort noen huslige sysler… Vel det var nå i allefall planen min, men jeg hadde tydeligvis behov for litt ekstra søvn. Jeg våknet ikke før kl 10:20 sånn cirka med en pus liggende på hodeputa ved siden av meg, og den andre inntil hoften min. Der lå de å malte som et par spinnemaskiner….. Vi ble liggende noen minutter å kose, før det var opp å hoppe.

Toini fortalte på sin blogg at det hadde vært sol tidlig på morningen, men den hadde jeg gått glipp av. For nå er det grått, litt vind og det ser ut til at det kan komme noe nedbør. Det er vel egentlig meldt snø til kvelden, hvis det ikke passerer.

Jeg var ganske raskt til å slå på PC’n etter at morgenstellet til kattene var ferdig, for jeg måtte jo inn for å se Karnevalsopptoget i blogg-gate, som Frodith har dratt i gang. Jeg deltok selv i karnevalet, og syntes at du burde stikke inn for å se meg og alle de andre flotte menneskene i karnevalsdrakt. Du finner oss hjemme hos Frodith “HER”.

Nå skal jeg lene meg tilbake i godstolen en stund, nyte en god kopp kaffe eller to, og så må jeg gjøre meg klar til venninnekveld med bestisen. Det blir en full tv-kveld med Dansk og Svensk MGP, Hver gang vi møtes, Mesterenes Mestere og Lindmo, mens vi helt sikkert skravler bort halvparten. Jeg skal ta med Quick knit loomen min og forsøke å gjøre klar sjerfet jeg startet på for en uke siden. I tillegg skal vi kose oss med kyllingfilé fylt med hvitløkssmør surret i bacon, stekt på en grønnsaksseng i ovnen. Nå fikk jeg vann i munnen nå!!!

Ønsker alle bloggvenner, med og uten blogg en riktig fin lørdag :o))

#sove #trøtt #sliten #kosestund #katter #ronja #vinja #karnevalstog #frodith #karnevalsdrakt #kostyme #venninnekveld #bestis #tvkveld #håndarbeide #quicknit #sjal #februar #lørdag #blogg