Jeg strikker og strikker…

I gÄr var jeg en tur innom EuroPris, og da kjÞpte jeg meg 4 nÞster med et garn som heter Makaroni InteriÞrgarn fra Trysil (100% polyester). Garnet ser mer ut som lisser, og er ganskje kjukt og mykt. Jeg tenkte at det kunne vÊre passe Ä strikke en cowl (hals) av pÄ Quick knit loomen. 

NĂ„ i kveld skulle jeg bare ta noen omganger, sĂ„nn for Ă„ fĂ„ litt feeling pĂ„ garnet Ă„ hvordan det ble
 Om det ble tett og kompakt, eller fluffy og behagelig. Det ble veldig mykt og godt, men det ble jo ikke bare noen “fĂ„â€ omganger nĂ„r jeg fĂžrst satte i gang. Jeg endte opp med Ă„ strikke opp et helt nĂžste, og begynte pĂ„ et til. Det er vanskelig Ă„ stoppe nĂ„r man fĂžrst kommer i gang vettu :o))

Jeg syntes kanskje at cowlen blir litt smal, men jeg fÄr gjÞr noen omganger til fÞr jeg prÞver den. Skulle den vise Ä bli for trang, fÄr jeg bare rekke opp Ä gjÞre det pÄ en annen mÄte. For det er flere mÄter Ä lage dette pÄ, sÄ jeg skal nok fÄ til noe som varmer halsen min :o))

Du som strikker en del, har du hĂžrt om dette garnet?

#quickknit #strikke #cowl #quickknitloom #trysil #polyester #hÄndarbeide #hals #sjerf #februar #tirsdag #blogg

Nytt liv i blomsterbeddet

Da jeg kom hjem i ettermiddag, kom jeg til Ä kaste et Þye bort i blomsterbeddet mitt. Det som er under sovevÊrelsesvinduene mine, og der hadde det skjedd noe den siste tiden. Nytt liv var pÄ vei opp flere steder, og det betyr at definitivt er et steg nÊrmere vÄren. NÄ er jeg ikke helt sikker pÄ hva det er jeg har satt der, for sÄnt har jeg jo glemt nÄr de begynner Ä kikke opp.

Enten sÄ er det pÄskeliljer eller blÄ perleblomst
. Blir spennende Ä se hva det er, og jeg mÄ nok vente litt til innen blomsten kommer. Jeg kjente at smilet viet seg ut fra side til side, der jeg sto midt oppe i snÞhaugen Ä tok bilde av dem :o))

#vÄr #vÄrlÞker #pÄskeliljer #blÄperleblomster #vÄrtider #nyttliv #februar #tirsdag #blogg

Jack Taylor

NÄr jeg ikke finner noe spennende Ä se pÄ TV, sÄ stikker jeg over pÄ Netflix for Ä finne en spennende film eller serie. Forrige dagen var jeg inne, og kom over en Irsk serie som heter Jack Taylor. Det er en ganske mÞrk og litt dyster serie, men samtidig veldig fin.

Den handler da om den tidligere politimannen Jack, som drikker for mye, som stadig havner i slosskamp, roter seg stadig bort i trÞbbel. Med andre ord serien har alle de klassiske punktene som en sÄnn serie skal ha. Jack Taylor spilles av den skotske skuespilleren Iain Glen, som ogsÄ har vÊrt Ä se i bl.a. Game of Throne og Lara Croft Tomb Raider + mange andre roller.

Serien bestÄr av ca 1,5 timers episoder, og sÄ langt ligger det 6 av dem pÄ Netflix. De siste 3 som er produsert i 2016 er ikke lagt til enda, men jeg hÄper de legger dem ut i lÞpet av Äret.

#jacktaylor #netflix #tvserie #serie #iainglen #spenning #krim #blogg

GrÄtt, grÄtt og atter grÄtt!

Ute har det vÊrt en ordentlig drittdag, regn, tÄke og bare helt grÄtt Ä trist. Det passer egentlig perfekt pÄ humÞret og formen min i dag, for jeg er sÄ vanvittig sliten og trÞtt i kroppen.

Jeg har vÊrt til behandling i dag, og det tar som allid nesten knekken pÄ meg. Vanligvis pleier jeg Ä begynne timen med Ä sykle en stund, men i dag var begge to opptatte sÄ jeg mÄtte finne pÄ noe annet i stedet. Da ble det steppen pÄ meg i stedet i noen omganger. Jeg pleier jo Ä gÄ pÄ den en eller annen gang i lÞpet av timen min allikevel, sÄ det var greit Ä ta den fÞrst. Siden fÞr helga har jeg hatt sÄ vondt i hÞyre skulder, noe jeg nevnte for Vegard Ä han gikk lÞs pÄ sener og muskler Ä fikk lÞsnet litt opp.

PÄ lÞrdag kom det et heftig snÞfall, men etter gÄrsdagens og dagens mildvÊr har mye av snÞen pÄ veiene smeltet bort. Regner allikevel med at det kan vÊre glatt pÄ morningen. Da har det nok frosset til sÄnn at man mÄ gÄ forsiktig nÄr man skal pÄ jobben.

Jeg mÄtte ha med et par bilder av jentene ogsÄ, som alltid venter pÄ meg nÄr jeg kommer hjem. Som regel ligger ronja oppe pÄ kloretrommelen i entreen, mens Vinja ligger pÄ senga, og nÄr jeg setter nÞkkelen i dÞra kommer de Ä sitter der som den rene velkomstkommiteen :o)) Vinja er vel den som viser mest glede, for hun kommer Ä stryker seg inntil meg. GÄr opp pÄ to ben Ä strekker seg for Ä fÄ kos, og det fÄr hun jo vettu :o))

#vÊr #regn #tÄke #tiner #sliten #trÞtt #behandling #trening #katter #ronja #vinja #minekatter #velkomst #velkomstkomite #februar #mandag #blogg

Det gikk opp et lys 💡

Tidligere i kveld skrev jeg at et innlegg jeg hadde postet pÄ formiddagen, var blitt kuttet. Jeg klarte ikke Ä finne ut av det selv, og sendte en mail til support. Jeg klarte jo ikke Ä glemme problemet, og det lÄ bak i hodet mitt Ä gnagde som et gnagesÄr. 

SĂ„ plutselig gikk det opp et lys
. 💡

De to fÞrste bildene i innlegget var mine egne, mens det siste hadde jeg lÄnt fra nettet. Jeg kom nemlig pÄ at jeg hadde lest et sted, at nÄr man lagrer bilder fra nettet kan det hende at det kan fÞlge med koder og annet skit. Det jeg gjorde da var Ä slette bildet og alt av linjeskift rundt hvor bildet hadde stÄtt. SÄ lastet jeg opp bilde opp pÄ nytt, og lagret endringene. Vips sÄ kom hele innlegget med.

LÊrdommen er, bruk helst egne bilder sÄ slipper man slike problemer som dette her!!

#detlÞsteseg #bloggproblemer #lÄne #blogg

Ting begynner Ă„ skje

Jeg fortalte fÞr jul at jeg hadde kjÞpt noen ny planter til vindusposten min, da julerosene jeg fÞrst hadde kjÞpt ble sÄ pjuske. Det var planter jeg aldri hadde hatt i huset, sÄ jeg kunne ikke sÄ veldig mye om dem. Til Ä begynne med hviste jeg ikke en gang hva den het, men heldigvis fant en tidligere kollega ut at de het Ardisia, og sendte meg notis om hvordan de skulle behandles.

Ting begynte Ä skje ganske tidlig pÄ toppen, med at nye blader begynte Ä vokse seg til. Etterhvert kom det noen hvite smÄ stengler, som jeg antok var nye bÊr. Det har ikke skjedd sÄ mye etter det fÞr i dag, for da oppdaget jeg at de hvite stenglene hadde utviklet seg til sÞte smÄ hvite blomster. Om dette er forstadiet til de rÞde bÊrene, vil jo gjenstÄ Ä seg :o)) Jeg venter i spenning pÄ fortsettelsen!!

#ardisia #planter #hviteblomster #rĂždebĂŠr #blomster #bĂŠr #stueplanter #planteelsker #februar #sĂžndag #nyttliv #blogg

Blir dine blogginnlegg kuttet??


Da jeg skulle legge ut det fÞrste blogginnlegget nÄ i formiddagen, oppdaget jeg at hele innlegget ikke ble vist i forhÄndsvisning. Det ble ikke bedre nÄr jeg postet innlegget. Jeg har selvsagt sendt en mail til support, men det er jo ikke sikkert at de fÄr sett pÄ det i dag.

Lurer derfor pÄ om noen andre har hatt dette problemet i dag?

#kutt #bloggproblemer #irriterende #oppgitt #blogg

Hjemme hos Anne og Felix

I gÄr var det bestis Anne som inviterte til middag med tilbehÞr, i Casa Anne og Felix. Innen jeg kom meg avgÄrde hadde det begynt Ä snÞ ganske tett, noe det ogsÄ fortsatte med til langt ut pÄ kvelden. Jeg tenkte i mitt stille sinn at det kom til Ä bli ganske vanskelige kjÞreforhold innen jeg skulle hjem igjen ut pÄ natten.

Felix the cat kom lÞpende nÄr jeg kom inn dÞra for Ä hilse, men det var bare litt stryking langs bena
 Ofte, ikke hver gang, sÄ gÄr han opp pÄ to ben og sÄ skal han snuse pÄ ansiktet mitt. Han er en skjÞnn og hÊrlig pusegutt :o))

Tema for kvelden var strikking og tv-titting, mens snakketÞyet ogsÄ fikk trimmet seg ganske heftig. Det eneste vi klarte Ä fÄ ordentlig med oss var den Danske MGP finalen. Vi hadde en favoritt i Ida Una, men det var 21 Är gamle Anja Nissen som til slutt dro hjem seieren. Ellers sÄ koste vi oss med hvitlÞkskylling pÄ grÞnnsaksseng, med ris og god saus til. Litt senere nÄr maten hadde sunket betraktelig, ble det fastelavensboller med krem.

Jeg ble ikke ferdig med sjerfet mitt, men det har da vokst ganske betraktelig. Jeg vil at det skal vÊre ganske langt, sÄnn at jeg kan surre det i allefall et par ganger rundt halsen. Det er ikke helt der enda, men det begynner Ä nÊrme seg :o)) Bestis Anne strikker seg genser i et flerfarget garn, og pÄ sikt kunne jeg godt ha tenkt meg Ä gjÞre et forsÞkt pÄ det jeg ogsÄ. FÞr jeg kan gripe ann et sÄnt prosjekt mÄ armene og skuldrene mine ha det bedre enn de har det nÄ.

Felix overrasket stort med Ă„ hoppe opp i sofaen, og legge seg til Ă„ sove ved siden av meg. Det har han aldri gjort pĂ„ sine snart 8 Ă„r. Det syntes jeg var sĂ„ koselig, en aldri sĂ„ liten tillitsĂŠrklĂŠring 💙

Da jeg bestemte meg for Ä dra hjem nÊrmet klokka seg 01:00, og da hadde det heldigvis sluttet Ä snÞ. I stedet hadde tÄka kommet, og den lÄ ganske lavt nede mot bakken. Det var ikke noe gÞy Ä kjÞre i det hele tatt, for i tillegg til tÄka var det veldig glatt. Heldigvis sÄ kjÞrte samtlige som var ute pÄ veien fornuftig. Tror ikke farten var over 70 kmt, og det fÞltes veldig trygt 

Vel hjemme sÄ hadde det lagt seg en vegg av snÞ foran garasjeporten, og det var sÄ vidt porten gikk opp. Akkurat da angret jeg pÄ at jeg ikke hadde lagt den lille spaden i bilen, men det ordnet seg. Til tross for at det var mye snÞ, sÄ var det ikke alt for tungt Ä spa den unna. 

Akkurat nÄ begynner himmelen Ä bli blÄ over Oslo, og det er + 2C grader ute. Det drypper fra taket, og etter det jeg kunne se pÄ yr.no sÄ vil det komme til Ä dryppe mer de nermeste dagene :o))

#venninnekveld #casaanneogfelix #felix #felixthecat #hÄndarbeide #strikke #middag #godmiddag #fastelavensboller #MGP #snÞvÊr #tÄke #glatt #februar #lÞrdag #blogg

En treg start pÄ lÞrdagen

Planen min var egentlig Ä stÄ opp tidlig i dag, og fÄ unnagjort noen huslige sysler
 Vel det var nÄ i allefall planen min, men jeg hadde tydeligvis behov for litt ekstra sÞvn. Jeg vÄknet ikke fÞr kl 10:20 sÄnn cirka med en pus liggende pÄ hodeputa ved siden av meg, og den andre inntil hoften min. Der lÄ de Ä malte som et par spinnemaskiner
.. Vi ble liggende noen minutter Ä kose, fÞr det var opp Ä hoppe.

Toini fortalte pÄ sin blogg at det hadde vÊrt sol tidlig pÄ morningen, men den hadde jeg gÄtt glipp av. For nÄ er det grÄtt, litt vind og det ser ut til at det kan komme noe nedbÞr. Det er vel egentlig meldt snÞ til kvelden, hvis det ikke passerer.

Jeg var ganske raskt til Ă„ slĂ„ pĂ„ PC’n etter at morgenstellet til kattene var ferdig, for jeg mĂ„tte jo inn for Ă„ se Karnevalsopptoget i blogg-gate, som Frodith har dratt i gang. Jeg deltok selv i karnevalet, og syntes at du burde stikke inn for Ă„ se meg og alle de andre flotte menneskene i karnevalsdrakt. Du finner oss hjemme hos Frodith “HER”.

NÄ skal jeg lene meg tilbake i godstolen en stund, nyte en god kopp kaffe eller to, og sÄ mÄ jeg gjÞre meg klar til venninnekveld med bestisen. Det blir en full tv-kveld med Dansk og Svensk MGP, Hver gang vi mÞtes, Mesterenes Mestere og Lindmo, mens vi helt sikkert skravler bort halvparten. Jeg skal ta med Quick knit loomen min og forsÞke Ä gjÞre klar sjerfet jeg startet pÄ for en uke siden. I tillegg skal vi kose oss med kyllingfilé fylt med hvitlÞkssmÞr surret i bacon, stekt pÄ en grÞnnsaksseng i ovnen. NÄ fikk jeg vann i munnen nÄ!!!

Ønsker alle bloggvenner, med og uten blogg en riktig fin lÞrdag :o))

#sove #trÞtt #sliten #kosestund #katter #ronja #vinja #karnevalstog #frodith #karnevalsdrakt #kostyme #venninnekveld #bestis #tvkveld #hÄndarbeide #quicknit #sjal #februar #lÞrdag #blogg