Bare en dag igjen….

Heisann!

I dag er det fortsatt grått ute, og i flg værvarslet så kommer det å fortsette sånn også. Temperaturen nå på formiddagen ligger på +2,9C.

I dag er det siste dagen i november, som jeg syntes har gått så fort at jeg nesten ikke helt klarer å henge med. Egentlig så syntes jeg hele dette året har gått veldig fort, men det er vel sånn det blir når man begynner å dra på årene. Som barn syntes man tiden gikk så sakte, men etter hvert som man blir eldre går det bare fortere og fortere 😉

Jeg tenker nok at desember også kommer til å gå fort, for det skjer noe hver uke helt fram til jul. I morgen er det medlemsmøte og juleavslutning i Revmatikerforeningen med middag. På fredag skal jeg i Lørenskog Hus og se på forestillingen “Shrek”. Neste uke er det strikketreff, julekonsert i Lørenskog kirke og julebord med strikkejentene, og sånn fortsetter det….

Nå nettopp ringte saksbehandleren min i NAV meg for første gang siden han tok over i mai/juni. Vi har hatt en dialog igjen, og har snakket litt om hverandre så han syntes at det var bedre å ringe. Samtalen fikk løst opp i noen småting, mens andre ting igjen er som de er pga lovverk. Å bare for å ha sagt det så har det ingenting med AFP min å gjøre. Dette gjaldt helt andre ting. Hvor mye lettere er det ikke å snakke sammen, i stedet for å sende meldinger fram og tilbake 😊

I ettermiddag skal jeg se igjennom oppskriftene på julekaker, og se hva jeg har lyst å lage dette året. Tenker at det blir Krumkaker og Serinakaker i alle fall, for det vet jeg blir spist opp. I en kommentar hos “Lady August”, kom jeg til å nevne de gode Lakrispinnene jeg har laget noen ganger. Å selv om de ikke er julekaker, så tror jeg bestemt at jeg vil lage en porsjon i år. Må bare sjekke at jeg har lakrispulver i skapet. Har du noen julekaker du bare må bake?

Håper du får en fin onsdag 🥰 

 

Det var litt ekkelt 🗣️

Image by Peggy und Marco Lachmann-Anke from Pixabay

Hei og god formiddag!

Vi har det fortsatt grått her i Oslo i dag også. TV2 været og yr.no er ikke helt enig om det skal være opphold eller om det skal komme noe sludd i løpet av kvelden. Temperaturen ligger nå på +3,2C.

Arbeidsdagen min er over halvvegs og jeg har sittet å sammenlignet noen lister hele formiddagen.  Blir jo helt firkantet i øynene av å sitte glane på så intenst på skjermen. Nå ble jeg akkurat ferdig, og har tatt meg en pause for å få i meg litt mat. Fikk aldri somlet meg til å lage frokost, for PC’n min hadde ikke vært i bruk på noen dager å trengte x-antall oppdateringer. Å det tok lang tid kan jeg love…

Jeg har en platekalender på veggen, og jeg satt å så på den å begynte telle hvor mange dager jeg har igjen å jobbe. Bare 8 stykker, for jeg tar ikke med dagen i dag som snart er over. Det står et stort rødt kryss på den 15.12., som blir den aller siste dagen. Blir det rart? Ja kanskje litt, men jeg gleder meg egentlig til det er over 😊

Da jeg var i byen på søndagen for å se Reisen til Julestjernen, skjedde noe som jeg syntes var litt ekkelt. Jeg har aldri noen sinne vært redd for å gå i byen, dag som natt, men nå syntes jeg ikke noe om det. Mulig jeg har blitt mer pysete med årene, hva vet jeg, men det skjer jo stadig noe. Da jeg gikk opp mot Storgata på søndagen, hørte jeg brøling og sinte stemmer. En bil sto midt over trikkeskinnene og sperret for all trafikk, mens to menn holdt på med å slepe en diger søppelkasse over Hammersborggata. Den ene av dem var veldig sint og hissig, og ropte og brølte noe jeg ikke hørte. Da kom det en politibil som klarte å komme over veien og stoppet rett foran mannen, som da begynte å skrike og slå på rutene til politibilen. De gikk ikke ut av bilen, men det kom en annen politibil og mannen begynte å rope å slå på den bilen. Da politiet hoppet ut av bilen forsøkte han å stikke av, men ble raskt lagt i bakken. Jeg kom i snakk med en mann som hadde stått rett ved, og han påsto at den sinte mannen hadde ropt til politiet at han hadde “flere” kg dynamitt i sekken sin. Om det var sant vet jeg ikke, men både han jeg snakket med og jeg valgte å gå videre bortover Storgata. Vi syntes ikke det var noen ide å stå der å se om det stemte…. For noen år siden hadde jeg bare trukket på skuldrene av hele hendelsen, men nå syntes jeg det bare var ekkelt og faktisk litt skummelt.

Jeg ble forresten ferdig med å pynte til jul i går (ikke juletre), men det hadde sin pris… Den store oppbevaringsesken jeg har til mine 15 nisser er tung som bly, og etter å ha slept den opp fra kjelleren sammen med 4 plastboksen sa nakken skulderen takk for seg. Det gjorde så vondt og jeg var helt stiv, samtidig som jeg nesten ikke klarte å løfte armen. Klarte allikevel å rusle rundt å sette fram alle tingene som skulle fram. Orket ikke å dra alle bokser ol ned i kjelleren i går, så det gjorde jeg tidlig i dag. Da var både skulder og nakke mye bedre igjen… Jo da, jeg vet at jeg burde være mer forsiktig, men det er ikke alltid så lett.

Da var lunchpausen min over, og det er på tide å kaste seg over arbeidsoppgavene igjen.

Håper du har og fortsatt får en fin tirsdag 🥰

 

 

I går var jeg i Folketeateret å så “Reisen til Julestjernen”

Hei og god formiddag!

Ute er det nok en grå og litt trist dag, og snøen som kom i forrige uke er allerede historie. Temperatur en har landet på +3,6C.

Nå måtte jeg sette meg ned å slappe av litt med en kopp kaffe og hvile ryggen min. Har danset rundt med støvsugeren å jaget noen hybelkaniner, og sånt tar på. Vinja forsvant inn i skapet og gjemte seg på den trygge hylla som er bare hennes. Det er dit hun stikker når noe blir veldig skummelt, og støvsugeren er skummel. Om litt skal jeg ned å hente nissene og resten av julepynten min, og få satt det fram på de faste plassene sine.

Reisen til Julestjernen i Folketeateret

I går tok jeg t-banen til byen og møtte Bestisen og Niesen, for å gå i Folketeateret å se Reisen til Julestjernen. Billettene hadde vi bestilt allerede i februar. Jeg var den som kom først, og mens jeg sto der i folkehavet å ventet kom jeg på at jeg hadde glemt å ta med øreproppene min. Det pleier jo alltid å være så høy lyd på alt, men denne gangen var det akkurat passe så jeg trengte ikke å bekymre meg.

Vi hadde flotte plasser på rad 3 helt ytterst, og så helt perfekt opp på scenen. Det var selvsagt mange barn der, og de sitter ikke alltid rolig. Niesen hadde en tass ved siden av seg, som var veldig engasjert og reiste seg opp hele tiden å sto litt i veien. Hun måtte snakke til han, på en pen måte selvsagt, og si at han måtte sette seg ned. Etter det gikk det bedre, men det kriblet nok litt allikevel. Jeg hadde ei som satt å sparket i ryggen på setet mitt, men jeg lot den passere å sa ingenting.

Forestillingen var så flott laget, og inneholdt mest dialoger men også sang og ballett. Jeg koste meg virkelig i de 2 timene og 10 minuttene som det varte, og så faktisk bare på klokken en gang. Stykket var lagt opp annerledes enn NRK filmatiseringen, uten at det på noen måte var negativt. Heller det motsatte 😊

De som hadde de største rollene:

Sonja/Gulltopp: Amalie Krogh Sundbø (Hanne Kroghs datter)
Kongen/Julemannen: Håvard Bakke
Nissefar: Ingar Helge Gimle
Greven: Olli Wermskog
Heksen: Solveig Andsnes
Ole: Hans Magnus Rye
Petrine: Benedicte Søreng
Nissefar/Magisteren: Øyvind Boye Løvold

Syntes dette var en utrolig flott måte å starte adventstiden på. Teaterstykket passer like godt for voksne som for barn etter min mening. Jeg kikket litt rundt i salen før forestillingen startet, og jeg kunne ikke se et ledig sete noe sted.

Normalt når vi er på sånne ting sammen i Oslo, så tar Bestisen og Niesen bussen sammen til Lørenskog og jeg banen hjem til meg. Denne gangen tok de banen sammen med meg, og så kjørte jeg dem til Lørenskog. Grunnen var at jeg kom til å nevne at jeg ikke hadde fått levert fra meg de gamle julegardinene til Kirkens Bymisjon enda. Niesen lurte da på om hun kunne få dem, og for meg spilte det jo ingen rolle hvem som overtok dem. Det tar ikke lang tid å kjøre opp til Lørenskog og hjem til meg igjen, og jeg tror ikke det tok mer enn ca 15 minutter fra vi dro fra stasjonen og til jeg parkerte bilen i garasjen 🤔

Det var godt å komme hjem og hoppe i koseklær å nyte resten av kvelden med tente lys og litt serier.

Håper du får en flott mandag 🥰

 


1 søndag i advent 🕯️

Image by Anja from Pixabay

Heisann og god formiddag!

Ute er det en grå dag i dag også, og innimellom så regner det. Noe som det iflg værmeldingen kommer til å fortsette med. Temperaturen ligger på +4,3C.

Sitter i stua med den første koppen med kaffe og nyter stillheten. Det er ikke så mye lyder i blokka tidlig på søndag formiddag, bortsett fra noen som er forkjølet og hoster med jevne mellomrom.

Jeg sto opp ved 9 tiden i dag og gikk rett ut i stua for å gi Vinja medisin, men jeg kunne ikke finne henne. Vanligvis kommer hun å sier god morgen, men ikke i dag. Til slutt fant jeg henne inni kattekurven, som jeg har flyttet ut i stua. Hun har ikke villet bruke den på nesten et år, for det var inni den Ronja pleide å ligge å sove den siste tiden hun levde. Jeg har vasket både kurven og putene, men hun har allikevel ikke villet bruke den før nå. Når jeg så henne og sa god morgen kom hun ut og strekte på seg å var klar for medisinen sin 😉 Så var det ut på balkongen en stund for sjekke at alt var i orden der ute…

I går var jeg fast bestemt på at jeg skulle ned i kjelleren og hente opp nissene mine, og resten av julepynten. Det kommer jeg ikke til å gjøre allikevel, for jeg kommer til å bli så sliten og det passer dårlig ettersom jeg skal noe senere i dag. Noe jeg forteller mer om i kveld tenker jeg. Ser at en del av de jeg følger på Snap allerede har pyntet juletreet, og jeg skal innrømme jeg er litt fristet til å gjøre det samme. Skal allikevel motstå fristelsen og vente til helgen igjen.

Jeg tror jammen jeg må ha en kopp kaffe til jeg, kroppen og hode trenger vist det for å våkne ordentlig ☕

Håper du får en fin adventssøndag 🥰

 

Jeg er i rute 😊

Image by Susanne Jutzeler, Schweiz, from Pixabay

Hei og god lørdag!

Ute er det en grå dag og innimellom har det også regnet litt. Temperaturen ligger på +3,2C, og det er jo ikke så aller verst.

Nå måtte jeg ta meg en pust i bakken, og sette meg ned å slappe av med en kopp kaffe og et par pepperkaker. Det er ikke hjemmelagede pepperkaker, men de kjøpte hvor pepperkakemannen har et halvt ben. De er de beste man kan kjøpe, når man ikke skal bake dem selv. 

Ble akkurat ferdig med å henge opp de fargede julelysene ute på balkongen. Det ble ikke de jeg hadde tenkt, for jeg oppdaget at et par av pærene ikke lyste lenger. Jeg hadde heldigvis noen andre som jeg kjøpte i fjor, som jeg tror blir en bra erstatter. De er litt annerledes, hvor det er små “lyspærer” på lenken. Hvordan de blir når det er mørkt vet jeg ikke enda, men skumringen er snart her så da får jeg se om jeg blir fornøyd.

Da Bestisen og jeg var på veg hjem fra Ullevål Sykehus i går, kjørte vi innom Bryn senteret for å handle på Meny. Vi skulle jo på Musikkbingo senere, og trengte å få i oss litt mat. Orket ikke å kokkelere, så vi kjøpte med oss 4 kyllinglår og en frøloff som fikk bli middagen våres. Jeg kjøpte samtidig med 2 pk med medisterdeig som jeg skal steke opp neste helg. I tillegg kjøpte jeg en ribbe på i overkant av 2 kg. Pleier jo å kjøpe det i Sverige til en langt billigere pris. På Meny kostet den 179,80 for kg så jeg måtte ut med litt i underkant av 400,- for den. Ettersom jeg ikke rekker å dra til Sverige før jul, så får det bare bli sånn.

Jeg kan nå hake av de viktigste tingene til juleforberedelsene, og kjenner at jeg er fornøyd med det jeg har fått til med feber og dårlig form. Julegardiner og duker er strøket og lagt på, adventslysestakene er satt fram i vinduene, lysene på balkongen er hengt opp og maten er kjøpt inn. I morgen skal jeg gå ned å hente opp den store oppbevaringsboksen, og den er diger, med nisser og resten av julepynten. Jeg kommer ikke til å sette fram noe i morgen, men venter med det til mandagen.

Det eneste jeg skal gjøre i dag, er å gå ned i kjelleren med gardintrappen og lyslenken som skal kastes. Resten av kvelden skal jeg bare slappe av og kose meg.

Håper du har hatt og fortsatt får en fin lørdag 🥰

 

Feberfri dag på Ullevål Sykehus

 

Ullevål Sykehus – Øyeavdelingen

Heisann og god formiddag!

Ute er det fortsatt litt grått og trist, men heldigvis snør det ikke lenger. Temperaturen på morgenen var +3,2C.

Akkurat nå sitter jeg i en korridor på Ullevål Sykehus og venter. Bestisen hadde time hos Øyeavdelingen igjen, for å sjekke hvordan det står til. Hun var jo til samme undersøkelsen i august, etter at optiker så noe på bildene hun tok. Ikke noe farlig, men som gjør at hun ser veldig dårlig. Jeg er med som sjåfør og støtte.

Ellers så er jeg feberfri og formen er rimelig grei. Hoster fortsatt litt og nesen renner som en lekk brannslange, men det gir seg vel snart det også.

Senere i kveld er det «Musikkbingo» på Veiviseren i Lørenskog Hus, og det gleder jeg meg til. Det var så gøy forrige gang, og det blir det garantert denne gangen også.

Håper du får en fin fredda 🥰

 

 

Det går ned, så opp og så ned igjen..

Image by Jill Wellington from Pixabay

Heisann!

Ute snør det lett i motsetning til går hvor den lavet ned og la seg godt på bakken. Temperaturen i dag er på -1,1C nå på formiddagen.

Formen min som var så bra på tirsdagen, ramlet langt ned i kjelleren i går. Da våknet jeg opp med høy feber, hodepine, sår hals og snufsete nese. Med andre ord godt forkjølet. Jeg tok en corona-test for å være på den sikre siden og den var heldigvis negativ. Om det var for at jeg slet meg halvt ut med å stryke og henge opp gardiner på tirsdagen, eller om dette hadde kommet uansett vet jeg ikke. Tok det nå i alle fall helt med ro i går, og er noe bedre igjen i dag.

Juleforberedelsene som jeg tenkte at jeg skulle være godt i gang med denne uken, har derfor bare måtte vente. Skal allikevel prøve å få tørket litt støv og få lagt på noen juleduker i ettermiddag, så får jeg ta resten litt etter litt….

Jeg kom plutselig på at jeg hadde pakket bort noe av pynten til juletreet oppe i skapet. Vanligvis så ligger all pynten i store plastbokser i kjelleren, men etter at vi hadde innbrudd der nede i fjor tenkte jeg at det var best å ha pynten jeg er mest glad i her oppe.

Mange har allerede hengt opp utebelysning og adventsstjerner i vinduet, men det syntes jeg er litt tidlig og venter selv til søndag med å tenne dem. Skal gå ned i kjelleren senere i dag og hente det opp å sjekke om alt lyser som det skal, så kan jeg få kjøpt pærer ol om det trengs. For det er jo irriterende å skal tenne adventslysestakene, og så virker de ikke 🥺.

Det ble veldig mye snakk om juleforberedelser i dette innlegget, men det er den tiden og jeg er veldig glad i adventstiden og jula når den endelig kommer. Det er mye som skal ordnes og hentes fram. Selv om jeg blir dønn sliten av alle forberedelsene, så vil jeg gjøre dem for å hente fram den fine og gode stemningen jeg får 🥰

Håper du får en fantastisk torsdag 🥰

 


Katteliv 😺, julegardiner og juletrær 🎄

Årets juletre er satt opp

Heisann og god dagen!

Ute er det nesten blå himmel, og vinden som vi har hatt besøk av de siste dagene har nå blåst seg bort. Temperaturen ligger på -1,8C.

Arbeidsdagen min er allerede godt i gang, og jeg har snart bare 1 time igjen å jobbe. Akkurat nå tok jeg meg en forsinket frokost. Jeg satt og sammenlignet noen lister, og ville bli ferdig med dem innen jeg spiste. Det tok dessverre lenger tid enn jeg hadde trodd, så derfor har jeg slått sammen frokosten og lunchen. Ikke helt ideelt, men sånn blir det bare i blant.

Formen min er mye bedre i dag, ingen feber og snufsete nese og halsen er også tilbake til normalen. I går kveld trodde jeg nesten at det skulle bli verre igjen, for jeg frøys, kroppen verket og jeg følte meg helt energiløs. Så kom jeg på at dette er også symptomer jeg får når jeg har blitt kald. Det ble jeg nemlig da jeg var ute å handlet i går… Innen jeg gikk å la meg var formen heldigvis tilbake til normalen igjen. Å, som jeg gleder meg til vinteren “NOT”, med kulde osv.

Tidligere i uken så jeg at Vaktmesteren hadde hentet juletrærne til Borettslaget, og jeg var spent på når han kom til å sette de opp. Nå på formiddagen var han i full gang med å feste de i holderen og henge på lys. Som seg hør og bør så blir de nok ikke tent før til helgen. Bilde har jeg tatt igjennom noen ikke altfor rene vinduer og zoomet, så det er ikke av beste kvalitet.

Vinja ble helt i ekstase i sta, for Nøtteliten satt på vannbrettet og koste seg med noe h*n hadde gjemt nede i Tujaen min, og som den hadde hentet opp. Vinja spratt opp i vinduskarmen og nærmest kastet seg mot vinduet, uten at Nøtteliten blunket en gang. H*n kikket så vidt på henne og fortsatte å spise på det h*n hadde. Vinja skulle gjerne ha hilst personlig på Nøtteliten, men det var nok ikke en god ide, hihi.

Når jeg er ferdig å jobbe i dag, blir det og stryke å henge opp julegardinene. Jeg begynner med de som jeg kjøpte i går som skal på soverommet og kontoret. Så går jeg ned i kjelleren og henter de andre. Stuegardinene trenger ikke å strykes, og kan bare henges rett opp. Jeg sa i går at jeg skulle teste ut Domestos på dusjveggene i dag, men vi får se om jeg har noen energi igjen etter at gardinene er oppe. Kommer en dag i morgen også 😉

Håper du har og fortsatt får en flott tirsdag 🥰

 

 

Det ble nye gardiner på meg 😊

Hei og god kveld!

Jeg kom meg ut av døra til slutt i dag, og dro først å ned i gata for å levere posene med tøy i kontaineren. Jeg trodde det var Fretex sin, men det var Kirkens Bymisjon sin og da ble det de som fikk alle posene mine denne gangen.

Det snødde lett da jeg dro ut, og det hadde lagt seg litt på bakken. En cm kanskje, men ikke mer. Nede i gata var det helt bart og ganske vått.

Jeg dro videre ned mot Alna og Rusta for å se etter nye julegardiner. Når jeg kom dit var det bare en ledig parkeringsplass igjen, og den var jeg rask til å kapre med en gang.

I helgen var jeg inne på hjemmesiden til Rusta og sett meg ut noen gardiner som var fine, men en ting er jo et bilde på nettet et annet er å se dem i virkeligheten. Jeg fant dem i butikken, men de var mye tynnere enn de så ut på nettet. Derfor kikket jeg litt videre, og fant til slutt de du ser på bilde her. Det er to gardiner i pakka som kostet 249,-, og gardinkappene kostet 99 per stk. Jeg er litt sær når det gjelder gardiner, for de må være like på begge sider noe disse er. Kan ikke fordra de som er trykt, og som er hvite ut mot verden. Gardinene er kanskje ikke klassiske julegardiner, men jeg likte dem allikevel.

Kjøpte også en batteridrevet lyslenke med stjerner, som jeg nå har festet inne i en stor lykt jeg har på gulvet. Det ble veldig koselig 😊

Før jeg dro hjem var jeg en snartur innom Europris og kjøpte en flaske Domestos og en sprayflaske. Har nemlig fått tips av Bestisen at det er noe av det beste middelet man kan bruke for å få det skinnende rent inne i dusjen. Å i morgen skal jeg teste ut om det faktisk fungerer 😉

Hvordan har din dag vært?

 

Å snøen laver ned….

Bilde er lånt fra Pixabay

Hei og god formiddag!

Ute laver og virvler snøen ned, og det er ganske store snøfiller som kommer også. Det blåser ganske kraftig til tider så det snør sidelengs, oppover og nedover. Temperaturen ligger på -1,8C.

Formen er heldigvis litt bedre i dag, men feberen henger i og nesen er snufsete. Jeg må allikevel ut en tur. Dels for å kvitte meg med alle posene med klær, men også for å kjøpe noen pastiller eller drops til å smøre halsen. Trodde jeg hadde en pose i skapet, men jeg har nok spist de opp for jeg kunne ikke finne den.

Hvis jeg orker skal jeg ta en tur ned om Rusta på Alna, for å se på noen julegardiner til soverommet og kontoret. Jeg kjøpte noen i fjor som er både røde og fine, men jeg syntes det ble altfor tynne. Sjekket ut hjemmesiden deres, og så at de hadde noen som kan være aktuelle. Om de er like fine når de henger oppe er jo noe annet. De må være røde og ikke burgunder…. For her i Casa Fres og Knurr har jeg bare røde eller røde og hvite gardiner i alle vinduene. Det er også en så lun og fin farge som varmer.

I morgen etter jobb skal julegardinene opp, om det er nye eller om jeg må bruke fjorårets. Det er en sånn stor jobb så det er godt å få den unna såpass tidlig denne uken, for da kan jeg småpusle litt hver dag sånn at jula har flyttet inn før helgen. I slutten av denne uka og i helgen er timeplanen allerede fylt opp, så da rekker jeg ikke å gjøre noe.

Nå sitter Vinja og ser på meg med “DET” blikket, for hun er helt klar for at matkoppen hennes fylles opp med våtfór. Det er litt tidlig, men i dag skal hun få det som hun vil.

Håper at du får en fin mandag 🥰