Dette ble for kjedelig…

God kveld!

Torsdag i forrige uke var jeg sammen med en flott gjeng medlemmer av Lørenskog Revmatikerforening på kino. Vi så på filmen “Priscilla”, som er bygget på en biografi av bla Priscilla Presley.

Jeg vet ikke hvilke forventninger jeg hadde til filmen, men helt ærlig så ble jeg skuffet. Hadde vel håpet at det skulle være litt mer stormfullt, men det ble tamt uten de store konfrontasjonene. For meg ble den rett og slett kjedelig og jeg holdt på å sovne i alle fall ved to tilfeller. Til tider skjedde det ingenting, og spesielt når hovedkarakteren bare sto rett opp og ned uten at det ble sagt noe. Det skulle sikkert forestille å vise hennes sinnsstemning i det øyeblikket, for at Priscilla Presley ikke hadde det så lett var alt for tydelig. Å akkurat det hadde jeg nok fått med meg tidligere.

Har du sett filmen? I så fall hva syntes du om den? 

                                                    

Blondina har forsvunnet…

Heisann!

Ute har det vært mye forskjellig vær de siste dagene, regn, snø og vind i dag. Temperaturen i dag lå på -4C da jeg sto opp ved 8 tiden, og nå på ettermiddagen har den landet på +2,6C.

Det har jammen blitt en hel uke siden jeg sist var innom bloggen. Jeg har gått forbi og til og med åpnet laptoppen flere ganger, for så å lukke den igjen uten å logge meg på. Orket rett og slett ikke, og det har faktisk vært litt deilig å være “off” noen dager.

Om mandagen forsvant Blondine statusen da jeg farget håret brunt. Har lenge hatt lyst til det, men det har liksom bare blitt med tanken. Jeg var innom Normal før helgen og kjøpte farge, men de hadde ikke Garnier Nutrisse som jeg pleier å bruke. Det ble i stedet L’Oreal, og jeg var veldig spent på hvordan fargen ble. Resultatet ble litt mørkere enn jeg har hatt før, og så er fargen litt mer kjølig. Jeg er fornøyd med resultatet, og det kan nok hende jeg kjøper den igjen 😉

I går var jeg en tur til Arbeidsstua i Fjellhamar kirke på glatta. Parkeringsplassen var som en bratt skøytebane, og det var ikke bare bare å få parkert bilen. Jeg har jo bare brodder som jeg setter på hælene, og det var litt skummelt å gå. Kom helskinnet både til kirken og tilbake igjen, enda det hadde kommet en del snø på toppen av isen da vi skulle dra igjen.

I dag har jeg vært en del timer på Veiviseren i Lørenskog Hus til Strikkekafé. Vi ble mange, og om jeg ikke tar helt feil var vi 9 eller 10 stk. Koordinatoren på Huset kom også å satt sammen med oss en stund, og hadde med strikketøy. Det er hun vi skal kontakte om det er ting vi lurer på, eller om det er noe vi ønsker å endre på. Ettersom jeg forsto så begynte hun i jobben nå i 2024. Vi fikk også besøk av to nye damer som ville komme å strikke. Like før vi skulle bryte opp så kom en strikkeglad mann bort til oss, som mest sannsynlig kommer en tur neste onsdag. Det syntes jeg er veldig gøy at det ikke bare er damer/jenter som sitter å strikker 😊

Bestisen fikk melding om at hun kunne hente en pakke i en Post Nord pakkeboks, men selvsagt ikke i nærheten av der hun bor. Jeg kjørte henne og det ble rene sightseeingen føre vi fant den. Hun mente at hun visste hvor det var, men når vi kom dit sto ikke boksen der lenger så vi måtte kjøre videre. Hun har jo ikke bil, og det hadde blitt veldig trøblete for henne å hente pakken selv.

Nå rumler det i magen, så det er på tide å komme seg opp av godstolen å lage middag. Tenker det blir Kylling Korma i dag med ris, nam nam 😋.

Håper du har hatt en fin onsdag 🥰


Når jeg byttet fra iPhone til Samsung 📱

Heisann!

I fjor når Svitsj avtalen på iPhonen min gikk ut, valgte jeg å bytte tilbake til Samsung i stedet for å oppgradere til en nyere iPhone. Å jeg har ikke angret på det, bortsett fra at jeg mistet app’n hvor jeg hørte på og lagret alle podcastene jeg fulgte.

Prøvde å finne en tilsvarende til Samsung, men fant ingenting når jeg søkte i Play butikken og syntes jo det var litt rart. Lot det ligge en stund, men i helgen gikk jeg inn på nytt å fant selvsagt flere apper, og jeg valgte da en som heter Podbean.

Da jeg lastet den ned å forsøkte å registrere meg, så hadde jeg allerede en konto der 🤔 Jeg har jo hatt en gammel Samsung og uten å huske det har jeg lastet ned app’n der. Passord var for lengst glemt, men det var lett å fikse. Så nå kan jeg endelig høre på favoritt podcastene igjen, uten å måtte gå via app’n på Apple TV eller Spotify.

Blir litt oppgitt av meg selv noen ganger…, for jeg skjønner ikke hvordan jeg kunne unngå å se appene når jeg var inne å søkte 🙈

Strikkepinnene klirret, hårfarge og Priscilla

Heisann og god morgen!

Det har så vidt begynt å lysne ut, og jeg kan se at det er klarvær. Temperaturen nå på morgenen ligger på -1,8C.

Helt utrolig, jeg har sovet i nesten 8 timer i natt… Det er ikke noe som skjer veldig ofte, men i går var jeg så trøtt og sliten at jeg gikk å la meg tidlig. Kan knapt huske at jeg forsvant inn i drømmeland. Både kroppen og hode er ordentlig uthvilt, noe som heller ikke skjer så ofte.

Vinja’s morgenstell er ferdig og jeg sitter i stua å nyter dagens første kopp med kaffe. Det er helt stille i blokka, for de som skal på jobb og/eller har levert barn i barnehage har alt dratt. Resten har nok ikke stått opp enda 😉

I går gikk turen til Veiviseren i Lørenskog Hus til noen timer med strikking og sosialt samvær. Vi ble 7 stykker og 2 av dem var nye. De hadde fått med seg at vi var der etter at Bestisen la det ut på sosiale medier. Begge to var veldig hyggelige jenter og skravla gikk i mens strikkepinnene klirret. Jeg hadde tatt med et nytt prosjekt som jeg startet med på tirsdags kvelden. Et nytt Sofie sjal i grønt Poppis garn fra Sparkjøp. Jeg strikker litt fast, og angret litt etter at jeg hadde kommet et stykke på at jeg ikke valgte tjukkere pinner. Vurderte å rekke opp men lot det til slutt være som det var. Det blir veldig fint som det er, men jeg kommer nok til å bruke mer garn enn planlagt for å få den vidden jeg vil ha. Garnet er flerfarget så det er ikke så farlig om jeg ikke får samme innfargingen 😊

Senere i dag skal jeg på kino i regi av Lørenskog Revmatikerforening, og se filmen Priscilla som handler om Elvis Presley’s kone. Filmen er basert på memoarene Elvis and Me fra 1985 av Priscilla Presley og Sandra Harmon, og følger livet til Priscilla og hennes kompliserte romantiske forhold til Elvis. Før filmen blir det servering av kaffe og wienerbrød, så vi må komme i god tid sånn at vi også rekker det. Skal bli spennende å se, for det jeg har sett av film og dokumentar om deres forhold er som regel mer om Elvis og ikke så mye om henne. 

Begynner å bli lei det lyse håret mitt igjen, og har bestemt meg for å farge det. Tenker ikke noe dramatisk, men mer en litt lysere og varmere brunfarge som jeg har hatt tidligere også. Skal stikke innom Normal i løpet av dagen å se om jeg finner fargen jeg vil ha der 🤔

Å der kastet Vinja opp, og da er det bare å komme seg opp av stolen å vaske det bort. Når det først skjedde var det greit at det ble før hun skulle få medisin…

Håper du får en fantastisk torsdag 🥰


Arbeidsstua, speilblank is og en lønnsom handletur 🛒

Arkivbilde

Heisann!

I dag har det vært rene vårværet ute, med sol og snøen som tiner og vannet som drypper fra takene. Temperaturen har ligget på +5C det meste av dagen.

Alarmen ulte ved 08:30 tiden i dag, og jeg var ganske kjapt ute av senga og fikk unna både Vinja og mitt morgenstell med en gang. Rakk ikke å drikke kaffe før jeg løp ut av døra, og det kjente jeg på kroppen. Hadde fylt opp By Lien termokoppen min til randen, så det var håp 😉

Det som sto på timeplanen i dag var noen timer i Arbeidsstua i Fjellhamar kirke, og som kirketjeneren sa i går var det veldig lurt å parkere på p-plassen på oversiden. Jeg kjørte inn på den vanlige for å sjekke, og det var like glatt som på en skøytebane. Så jeg snudde å kjørte ut igjen, og Forden måtte virkelig jobbe for å få dekkene til å gripe på isen. Oppe var det strødd ordentlig, så der var det ikke noe problem. Det som ble litt trøblete var å komme seg ned virveltrappa  på side av kirken 🤣

Vi ble ikke så mange i dag, noe som sikkert hadde med at det var så glatt over alt. Ikke så enkelt å komme seg fram om man er stiv i kroppen, dårlig til bens og kanskje også bruker rullator. Jeg hadde ikke noen nye prosjekter å ta med i dag, men hadde skjerfet jeg startet å hakke på i fjor høst. Det er ikke et prosjekt som går fort fram, så det blir nok ikke siste gangen jeg tar det med meg.

Før jeg kjørte Bestisen hjem, var vi innom Kiwi på Lørenskog og handlet litt. Jeg endte opp med 2 relativt fulle handlenett, og det kostet meg under 500,-. Syntes i grunnen at bankkontoen kom veldig godt ut av handleturen 😊

Når jeg kom hjem stekte sola på balkongvinduene, og det var ganske varmt der ute så jeg satte opp balkongdøra for å luft ordentlig. Trodde Vinja ville sprette ut, men å nei da… Hun gikk ned de to trappetrinnene, satte seg og myste mot sola før gikk hun inn igjen. Når det blir skikkelig varmt der ute, flytter hun nok ut tenker jeg 😸

I morgen er det strikkekafé igjen, og da har jeg lyst til å ta med noe annet enn det skjerfet jeg hakker på. Har noen nøster med Poppis garn, og tenker jeg skal legge opp til enten et Sofie skjerf eller et Bystrikk skjerf. Jeg får se hva jeg bestemmer meg for etterpå.

Håper du har hatt en fin dag så langt 🥰


Jeg fikk ordnet opp i det jeg skulle

Image by Vilius Kukanauskas from Pixabay

Heisann!

Da jeg våknet i dag regnet og blåste det noe helt forferdelig, men så plutselig sprakk skydekket opp og sola kom fram. Nå skinner den rett inn i stua, og kommer nok til å gjøre det en stund til. Temperaturen i skyggen ligger på +5,9C.

De siste dagene har jeg bare suset her hjemme og enten sittet med å hekle ferdig kanten på pleddet eller så har jeg ryddet og ordnet litt. Litt godt med sånne dager. I dag startet jeg med å få unna en stor ladning med klesvask. Ble ikke ferdig med alt, men valgte å vente med resten til en annen dag.

Jeg hadde noen oppgaver som jeg hadde notert meg at jeg måtte gjøre i dag, og endte opp med å sitte i telefon en god stund på formiddagen.

Først måtte jeg ringe Viking Redningstjeneste, for å få svar på hvorfor de hadde sendt meg 8 identiske avtalegiro a kr 99,-. Det viste seg at det var en datafeil, og enden på visa ble at jeg måtte laste ned den nyeste app’n deres å registrere meg på nytt og så betale en måneds faktura på akkurat 99,-. Så var det å gå inn i nettbanken å slette de som var blitt sendt feil. Å der ble det selvsagt trøbbel, men fikk til slutt slettet alt sammen, puh!

Den neste på lista var Telia for å si opp et ekstra mobil abonnement som jeg hadde, og som ikke var i bruk lenger. Det tok jo selvsagt en evighet å komme igjennom på telefon. Kunne sikkert gjort det via chatten, men jeg liker å snakke med en faktisk person når det gjelder slike ting.

I kveld var det jo meningen at jeg skulle treffe VIP-Snellene til noen timer med strikking og hyggelig samvær. Problemet er bare at hele området utenfor bygget er som en skøytebane som gjør det helt umulig å ferdes der. Vi bestemte derfor å utsette det en uke. Det var da jeg kom til å tenke på at det kunne være like ille utenfor Fjellhamar kirke i morgen. Så jeg ringte til Kirketjeneren å spurte hva han mente. Han hadde ikke vært på jobb i dag, men sa at det var nok best å parkere på parkeringsplassen på oversiden av kirken. Den vi pleier å stå på ligger i en helling, og det kan fort bli problemer med å få parkert bilene uten at de begynte å skli.

Det er dette jeg misliker med vinteren her på Østlandet, at det først kommer sprengkulde og mye snø. Så plutselig slår det om å blir regn og varmegrader, som gjør at det nesten er umulig å gå ut om man ikke har 4 cm med pigger under støvlene… Det var dagens sure oppstøt 🙈

Håper du har hatt en fin mandag så langt 🥰 

Throwback til et innlegg fra januar 2019 – Hvem hadde jeg blitt?

Heisann!

Ute er det knall fin vinterdag med blå himmel og sol, men det påstås at vi skal få litt mer snø. Håper de tar feil, for nå har vi fått nok… Temperaturen ligger på -10,4C 🥶

Det skjer ikke så veldig mye her om dagen… Sitter for det meste å hekler å pusler inne med ting som skal gjøres. Derfor snoket jeg litt rundt på gamle innlegg, og kom over et som jeg skrev i januar 2019 hvor jeg slang ut noen spørsmål jeg hadde tenkt litt på som adoptert. Fikk lyst til å dele det igjen.

 

Hvem hadde jeg blitt?

Som en del av dere allerede vet, så ble jeg bare 6 uker gammel adoptert til de som skulle blir mine foreldre. To mennesker som var veldig kjærlige og omsorgsfulle, og som overøste meg med mye kjærlighet. De har alltid fått meg til å føle at jeg var ønsket.

I voksen alder, fikk jeg kontakt med mine biologiske foreldre. Min mor døde for noen år siden, uten å få flere barn. Min far lever (døde 01.04.19) og via ham har jeg 4 søsken (en søster og 3 brødre)

Meg selv på kjøkkenet hos mormor i Nord Odal

I tiden etter at jeg ble kjent med min biologiske familie har jeg tenkt mye på hvordan livet mitt hadde blitt, dersom jeg hadde vokst opp hos dem.

Hvilke valgt ville jeg ha gjort i livet? Hadde jeg bodd i Telemark hvor de er fra, eller et annet sted? Hva hadde jeg jobbet med? Hadde jeg giftet meg og fått barn? Alle disse og mange flere spørsmål har jeg tenkt på, men det er selvsagt umulig å vite svaret på noen av dem.

En annen ting jeg også har tenkt mye på, er hva slags person hadde jeg hvert. De genene og personligheten vi er født med, vil jo alltid forme oss og innvirke på hvordan vi blir som menneske. Allikevel vil jo også oppdragelse, livsstil og opplevelser i livet ha en innvirkning.  Mine biologiske foreldre var og er veldig forskjellige fra mine adoptivforeldre, og deres væremåte og levestil ville derfor ha hatt en annen innvirkning på meg enn den jeg er vokst opp med.

Jeg syntes det er interessant å tenke på hvor annerledes jeg ville ha vært hvis jeg vokste opp i en helt annen miljø, for jeg ville nok ikke vært akkurat den samme personen som jeg er i dag.

Disse spørsmålene surrer fortsatt rundt i hode mitt fra tid til annen, og kommer vel antagelig til å gjøre det så lenge jeg lever. Vi er jo 5 søsken hvor 3 av oss vokste opp enten med biologisk mor eller som jeg som adoptert, og vi har levd veldig forskjellige liv alle sammen.

Jeg er jo en person som trives veldig godt i eget selskap, men som er veldig utadvendt og sosial på en gang. Det krasjer litt i blant om det blir for mange mennesker rundt meg hele tiden. Blir det for mye trekker jeg meg unna. Hadde det å vokse opp i min biologiske familie påvirket meg, som faktisk er ganske stor? Min biologiske far var utadvendt og sosial, og familiemedlemmene stikker ofte innom hverandre uanmeldt. Eller er jeg kanskje mer lik min biologiske mor som hadde sosial angst og holdt seg mest for seg selv 🤔 Jeg har en følelse av at det er noe i det siste, men det får jeg aldri svar på.                                 

Slutten nærmer seg…

Heisann og god formiddag!

Ute er det ordentlig knallvær i dag med helt blå himmel og sol. Temperaturen ligger på -12C 🥶

I går var det meningen at jeg skulle opp til Veiviseren i Lørenskog på Strikkekafé, men det var nærmest snøstorm ute så det droppet jeg. Kjøreforholdene var så dårlige at jeg tok rett og slett ikke sjansen på å ta ut bilen. Det var totalt kaos på veiene det meste av dagen.

Ut på ettermiddagen sluttet det heldigvis å snø, og da gikk jeg ut for å grave fram garasjeporten og ta meg en tur på butikken. Det gikk greit å kjøre da, men det var allikevel en utfordring å komme fram enkelte steder. Det var mange steder bare måkt sånn at en bil kunne komme fram, og det skapte litt problemer i de bratteste bakkene. Hadde det ikke vært for at kattedoen hadde veldig lite sand igjen, og jeg manglet dopapir ville jeg ha ventet med å dra ut.

Mosaikk pleddet er snart ferdig

Jeg har jo holdt på med det grønne mosaikk pleddet mitt de siste dagene, og på tirsdags kvelden heklet jeg ferdig den siste ruten. Jeg satt å heklet som om jeg hadde en tidsfrist, og droppet å feste tråder. Det begynte jeg med på formiddagen i går, og så gikk jeg løs på å hekle pynte kant rundt. Bestemte meg for at jeg skulle bruke alle 4 fargene på kanten, og i den rekkefølgen jeg hadde bruk på rutene.

Jeg hadde akkurat nok garn til 2 rader med hvitt, og mer enn nok til de 2 mørkeste grønnfargene. Den lyseste derimot har jeg kun litt over et halvt nøste igjen av, og det er ikke nok til å komme rundt en omgang. Tenkte først at jeg skulle dra på Bogerud Tekstil og kjøpe mer, men dropper den fargen og bruker bare av det garnet jeg har i de andre 2 fargene.

Har aldri pleid å presse sånne hekle prosjekter før, men på noen ruter har jeg strammet litt mye inn mot midten + at noen andre igjen er litt løsere i kanten. Bortsett fra det er jeg veldig fornøyd med resultatet. Det har vært veldig gøy å hekle noe annet enn bare vanlig bestemor ruter, og med denne mosaikk teknikken blir det veldig fint. 

Hva skjer resten av dagen i dag, vel jeg kommer nok til å bruke en del tid på å få ferdig kanten på pleddet. Utover det tar jeg dagen som den kommer 🫶🏼

Håper din dag blir god 🥰

                            

Noen ganger fungerer ikke hjernen min som den skal 🙈

På tide å få seg en klipp nå…

Heisann!

Ute kommer det noen små snøfnugg, men ikke så mye ende. De som mener de forstår seg på det, sier det skal komme en del… Temperaturen ligger på -12,4C 🥶

Noen ganger fungerer bare ikke hjernen min som den skal, og den siste uken har det vært et faktum. Jeg tenker da på det at jeg har irritert meg over at jeg ikke lenger kan skifte skrifttype mm, som jeg har sutret over et par ganger og det senest i går. Så vettu får jeg en hyggelig kommentar fra Kari,  som sier at det fungerer hos meg 😊. Jeg bare trykker på ikonet til venstre for “T” på meny linjen. Da går det opp et lys for meg, for det hadde jeg jo faktisk sett selv for ikke lenge siden 🙈 Å bare ved et tastetrykk var alt tilbake til normalen igjen. Må jo bare takke Kari for hjelpen 🫶🏼

Litt senere i dag skal jeg til frisørdamen, og det skal bli godt å få litt orden på fjonene igjen. Det ser kanskje ikke så langt ut på bilde, men det er langt nok til at det ikke samarbeider med meg lenger. Frisørdamen min blir ikke tilgjengelig på en del uker framover, så det var viktig at jeg fikk time nå. For jeg kunne ikke ha ventet til hun var tilbake, og det fristet ikke å gå til en ny frisør(dame) som ikke kjenner håret mitt.

I går brukte jeg mye tid på plantene mine, som jeg også sa jeg skulle. Gikk først rundt med en saks og klippet vekk det som var tørt og avblomstret. Å det var dessverre en god del. Etterpå gikk en Kaktus, en Calathea, en Azalea og 2 Coleus i søpla. Vanligvis syntes jeg det er veldig trist å kaste planter, men alle disse var passert redning så det var greit. De fleste av dem var pottet om og hadde god jord uten masse røtter, så den sparte jeg til senere bruk. Før jeg gikk rundt med fuktighetsmåleren og vannkannen, omorganisert de plantene jeg hadde igjen. Det blir hardt å ikke kjøpe nye å fylle opp “litt”, men jeg skal stritte i mot i det lengste 😉

Jeg skulle ha vært hos Arbeidsstua i Lørenskog i dag, men droppet det denne gangen ettersom jeg skal til frisørdamen. Hadde nok klart begge deler, men syntes det ble litt stressende. De blir nok ikke så mange, for det var flere enn meg som meldte fra at de ikke kom.

På tide å fylle opp kaffekoppen for andre gang i dag ☕. Kjenner at kroppen trenger mer enn en kopp for å komme ordentlig i gang.

Håper du får en fin tirsdag 🥰


Plantene mine trenger sårt litt TLC ❤️

15 januar 2017

Heisann og hoppsann!

Ute har snøværet blåst seg bort og blitt erstattet av en nesten blå himmel. Temperaturen har sunket betraktelig fra i går til i dag, og har landet på -12,4C 🥶

Er det flere enn meg som irriterer seg over at vi ikke lenger kan endre skrifttype, størrelse og farge?? Jeg syntes denne klassiske skrifttypen er kjedelig, og har lenge brukt noe annet. Det kan jeg ikke lenger og det er noe skit. Har sendt dem en mail og spurt om hvorfor og om det kommer tilbake igjen, men har ikke fått noe svar… 😒

Satt å kikket på gamle blogg innlegg, og kom over bilde over her fra 15 januar 2017. Var ikke mye snø det året i januar, men veldig glatt til til tider. Jeg skrev at jeg slet med å komme meg opp fra t-banen, hvor det for det meste var speilblank is hele veien opp til meg på de stormfulle høyder. Tror det var da jeg gikk til anskaffelse av brodder 🤔

I går brukte jeg mye av dagen på å hekle på mosaikk pleddet mitt, og ble ferdig med en rad på 7 ruter som egentlig skal sys sammen i dag. Når jeg holdt pleddet opp syntes jeg det ble litt vel bredt, så nå har jeg bestemt at jeg heller skal ha det som i utgangspunktet var lengden bli bredden. Vurderte en ekstra rad, men med pyntekant på noen omganger er ikke det nødvendig. Tenker at jeg trenger bare 2 rader til så er det langt nok, for det rekker meg nesten opp til armene nå. Skal bli så deilig å bli ferdig med pleddet, for jeg har holdt på med det ganske lenge….

Jeg har vært litt sløv med å vanne plantesamlingen min, så det må jeg gjøre i dag for noen av dem henger med bladene sine å ser veldig triste ut. Det er dessverre noen som ikke er levedyktige lenger, og de skal jeg kaste. Det kommer ikke til å bli tomt i vinduskarmer og potteskjulere allikevel, for om du har fulgt meg en stund så husker du kanskje at jeg gikk helt berserk i 2023 og kjøpte litt vel mange planter. De fleste av dem hadde jeg egentlig ikke plass til 🙈.

Hadde egentlig tenkt meg ut i dag, men tror jeg utsetter det til i morgen. Da må jeg uansett ut for jeg skal til frisørdamen og få litt orden på fjonene. Skal virkelig bli deilig å få litt fasong på håret igjen, for det har blitt langt og lite samarbeidsvillig om morgenen når jeg forsøker å få orden på det. Trodde ikke det var så lenge siden jeg var der sist, men jammen har det gått nesten 9 uker siden 😯

Håper du får en fantastisk mandag og start på uken 🥰