Ronja rydder opp….

Av de to pusene mine er det Ronja som er den mest huslige a de to, hehehehe!!!

I går kveld lå jeg lettere henslengt på sofaen i stua og så på Harry Potter filmen på TV-Norge. Jeg hørte begge kattene var inne på badet, og sparket sand i 5 minutter hver seg. Ikke lenge etter gikk Ronja ut av stua, og så krafset hun noe voldsomt. Jeg sto opp for å se hva det var, og da lå den en liten brun pølse på badegulvet. Jeg fjernet den og vasket over der den hadde ligget, og regnet med at det var det.

Jeg tenkte ikke over at lille klorestativet og smuttisene min var litt her og der da, men når jeg sto opp i dagmorges fikk jeg vite det, hehehehe. Smuttis-skoen min sto ute på gulvet, og da jeg skulle flytte den fant jeg jammen en liten brun pølse til. Det var jo der Ronja hadde holdt på, og når hun ikke klarte å skrape opp noe fra gulvet til å hjemme den…. Ja da hentet hun like gjerne skoen min å la over…  Ikke første gangen hun har gjort det….. Dørmatte er flittig brukt til å gjemme bærsjene som de klarere å sparke med seg eller henger fast i pelsen dere.

Uansett…., det er jo hyggelig at Ronja vil rydde å holde det fint hos oss :o))

En smertefull søndag hos tannlegen….

I dag gikk det ikke lenger, jeg måtte ringe til tannlegevakta på Årvoll… Kinnet mitt var stivt og hovent, pluss at jeg hadde en megastor kul rett ovenfor to av tennene i overmunnen.


(bilde hentet fra Google)

Jeg ringte dem 12:30, og da kunne jeg komme med en gang hvis jeg forta meg. Det var bare å slenge på seg noe klær å hoppe i bilen. Hadde aldrig vært der før, og jeg rota litt før jeg fant det. Herregud så varmt det var der inne… ikke noe aircondition eller vifte som sto på, og jeg trodde nesten at jeg skulle renne bort.

Tannlegen fikk ut masse puss fra den store absessen jeg hadde inne i munnen, og dyttet en gul greie med atibiotika inne i såret. Hun fortalte at de to tennene under absessen var døde, og de måtte rotfylles. Det var ikke akkurat det jeg ville høre. Nå skulle de liksom bare være igjen å sette en tann på krone, så skulle jeg være klar… BUT NO!!! Jeg fikk resept på Ery-Max antibiotika tabletter.

Dro først ned på Legevakten her i Oslo, for der viste jeg at apoteket var oppe… MEN!!! Det var jo ikke en lovlig P-plass å oppdrive, så jeg stilte meg rett utenfor. Det var jo selvsagt fult av folk, og det to forever. Plutselig kom parkeringsvakta, og jeg ville ikke få bot så jeg dro derfra. I stedet dro jeg ned å parkerte under Oslo City, og gikk bort på apoteket på Jerbanetorget. Det var tjukt av folk der oxo, men de hadde flere luker åpne å det gikk ganske radig.

I morgen må jeg ringe til min egen tannlege, sånn at jeg kan komme på til kontroll om et par dager. Samtidig må jeg diskutere med han om det stemmer at tennene har reist til de evige jaktmarket å må rotfylles!!!!

Nå skal jeg bare sitter her å slappe av resten av dagen, og nyyte sommerdagen!!!

Jammen kom ikke husmortryne på i dag….

I går spurte Anne om jeg ville være med til Bjørneparken i Flå, men jeg orket ikke å dra den lange veien… Tror ikke at hun var så veldig happy, for hun sa at hun gadd ikke å sitte hjemme hele ferien. Det er jo ikke snakk om å gjøre det, men akkurat nå klarte jeg bare ikke tanken på å sitte i bilen hele dagen…. For meg som jobber 5 dager i uka så er det jammen deilig å kunne slappe av å ikke gjøre noen ting i det hele tatt, for meg er det ferie oxo. Det må ikke skje noe hele tiden vel??

Etter å ramla ut av senga og skiftet sengetøy satte jeg i gang med å skure ned badet… Det var noe jeg skulle ha gjort for flere dager siden, men jeg har utsatt det og utsatt det. Nå når det enedelig var gjort er det jo deilig :o))

Etter en rask og frisk dusj tok jeg med meg radion og Rapsgubbene å satte meg ut på balkongen for å lese. Boken er jo bare så morsom å lese… Jeg syntes jeg ser for meg gubbene og område de bor… Har du ikke lest boka, så burde du gjøre det. Det ble ganske varmt å sitte ute på balkongen etterhvert, men det gjorde godt for stive armer og skuldre.

Pusene har ligget rett ut i varmen å bare sovet i hele dag, de har bare vært borte i vannkoppen for å drikke og så tilbake til favorittplassen igjen. Sola har gjemt seg bak åsen nå, og jeg hører dem romstere der ute. Akkurat nå er det varmere inn enn ute, så det er på tide å sette seg ut å lufte seg litt :o))

Ha en fortsatt fin kveld videre…….

Kunne ikke la være… nok et bilde av kattungene til Lillepuz!!

Linda sendte meg nok et bilde av kattungene til Lillepuz, og de er jo bare så nyyyyydelig at jeg måtte bare legge det ut.

Jeg har jo så lyst på en liten pus til selv om det ikke går for seg…. En annen ting man fort glemmer er når man har voksne katter som stort sett er snille og rolige, hvor mye som gikk i gulvet å knuste. Pottplanter som sto/lå mer pu gulvet enn i vinduskarmen.

Håper at Linda får gitt bort begge to, for hun har jo allerede nok katter selv… Hun nevnte at hun muligens har funnet et hjem til en av dem. Det ordner seg nok, og det er vel på tide at Lillepuz blir sterilisert så slipper hun å ha nye småpuser som må gis bort hvert år :o))

Ronja og Vinja har blitt storesøstre…. igjen :o)

I går kveld fikk jeg melding fra niesen min Linda, hvor hun fortalte at Lillepuz hadde fått to kattunger for ca 3 uker siden. Det vil si at Ronja og Vinja har blitt storesøstre igjen for andre gang.

Jeg ble helt betatt av de to skjønne nøstene, og skulle så gjerne ha tatt de med hit til Oslo… Det hadde nok ikke gått så veldig bra, for pusene mine er litt sære og godtar ikke andre katter. Hadde kanskje gått med masse tålmodighet, men tror ikke vi skal prøve det. De ligner sånn på mine puser i fargen begge to, men mine var mye mer langhåret på den alderen. 

Vinja er den som er mest lik Lillepuz, både i lengden på pelsen og fargene. Ronja er litt mørkere og ikke fult så langhåret. Ååååå, jeg smelter når jeg ser de små pelsdottene :o))

Gårsdagens hendelser har endelig sunket inn….

Med en gang jeg våknet i dag, husket jeg ikke det som hadde skjedd…. MEN så begynte hjernen å virke å alt kom drønene tilbake med full kraft. Slang meg ut av senga å slo på tv for å høre om det var noe nytt….

Jeg måtte sette meg ned i stolen da jeg så antall unge mennesker som var blitt massakert… meiet ned i går. Det er helt umulig å fatte og ta inn størrelsen av det som har skjedd. Det er som om noen har tatt begge hendene rundt hjerte mitt å klemmer hard til, og det er vanskelig å holde tårene borte. Det spiller ingen rolle om jeg ikke kjenner disse personene, de er nordmenn og medmennesker!!

Borettslaget vårt har vært ute å hengt opp flagget på halv stang for minne de omkomne, sårede og de pårørende.

En ting er jeg lettet for å det er at jeg ikke hengte meg på alle diskusjonene på nettet, hvor disse handlingene i Oslo og på Utøya var en Al Qaida eller muslim aksjon. For nå er det jo helt klart at det ikke var tilfelle. Jeg kommenterte ikke i noen av diskusjonene, og holdt mine tanker for meg selv.

Det blir nok en dag hvor jeg blir sittende mye foran tv-skjermen for å følge nyhetene, men en liten tur ut må jeg.

Jeg skjelver enda…. FY FAEN FOR ET SMELL!!!

I det jeg skulle gå hjem fra jobben smalt det…. Jeg skulle gå bort til Bente for å si ha det da det braka løs, og bygningen rista så fælt at jeg sjangla. Vi ble jo engstelig siden vi ikke hviste hva som hadde skjedd.


(bilde lånt av vg.no)

Jeg er så glad for at jeg somla med å komme meg ut av døra, hadde jeg ikke gjort det ville jeg ha vært nede i 1 etg da det smalt. Der nede så det ikke ut, alle vindusrutene på gateplan var knust… Det lå like mye glass inne som ute. Vi kom oss ikke ut av bygningen fordi dørene hadde blitt vrengt en aning, og gikk ikke å åpne. Noen av gutta i etg over fikk til slutt sparket ned en lettvegg.

Utenfor var det bare kaos, folk over alt som var redde og noen gråt. Utenfor Gunnerius snakket jeg med en mann som hadde kommet ovenfra, og han fortalte at det hadde skjedd en eksplosjon oppe i regjeringskvartalet. Jeg var ikke sen om å komme meg bort i bilen, og kjørte ut av byen. Jeg ville ikke oppholde meg der lengre enn jeg måtte.

Måtte innom Ultra for å handle litt, og da jeg sto ved frysedisken kom reaksjonen… Jeg begynte å skjelve så fælt at jeg klarte ikke å røre meg av flekken. Jeg bare måtte prate med noen, og ringte til en venninne og fikk snakket av meg den verste skrekken. Jeg er fortsatt shaky, men har klart å roe meg ned ganske mye.

Dette er jo helt forferdelig, og helt ufattelig!! Jeg har aldrig vært av den oppfattning at noe sånt ikke skje her, men jeg håpet jo at det ikke ville det. 

Akkurat nå er jeg veldig glad for at jeg gikk på ferie i dag, og slipper å oppholde meg i Oslo de nermeste dagene. Det 
var kanskje ikke helt sånn jeg hadde forestilt meg siste dag på jobb før ferien ville være :o/

Jedda tester øl….

Var innom Ultra i starten av uka, og kjøpte med meg litt ymse engelsk og skotsk øl som jeg nå driver å tester ut. Syntes nemlig det var på tide å utvide smakssansene en aning..

Så langt har jeg smakt disse typene:

 

Et ganske godt øl som ikke luktet så godt, men smakte sånn passe. Det gikk ann til sterk mat, men ellers pirret det ikke meg noe serlig.

 

Dette var nok mer et øl etter min smak. Litt mørkere og fyldigere i smaken, og definitivt noe man kan koze seg med på en varm sommerdag.

 

Av de tre jeg har testet så langt er nok denne vinneren… Et ordentlig fyldig øl, som jeg KOOOOZTE meg med. Det var oxo mørkt, og einet seg både til å drikke til mat og utenom. Skal man ha det til mat, bør nok maten ha en del smak ellers kan nok ølen overta.

Jeg har igjen 3 flasker med øl i kjøleskapet, en skotsk og to engelske… Det blir ikke noe mer smaking i dag, men når jeg kommer hjem fra jobben i morgen skal jeg definitivt gjøre det… Feire at ferien endelig har startet :o)) 

Så var det bare 2 dager igjen….

Kom arbeidslyst og treng deg på…. HER SKAL DU MOTGANG FINNE!!!

Om to dager, eller 1,5, så begynner ferien…. Å jeg kan ikke la være å mase om det, for jeg gleder meg noe vanvittig. Bare tanken på å stå opp om morningen og gå ut å sette seg på balkongen med en kopp kaffe, ja det får meg nesten i trance, hehehehe!!!


(bilde er hentet fra google.no)

I går fikk jeg endelig gjort noe jeg har sagt jeg skulle gjøre i flere år…. Jeg kjøpte meg en ny kjølebag/boks, av den sorten som kan kobles til bilen om nødvendig. Den kostet kr 399,- og tar 25 l. Jeg kunne sikkert ha funnet en som koster enda mer, men den her holder i massevis tor meg.

Kattene fikk oxo litt… Våtfór koppene deres var gamle og slitte så jeg var innom å investerte nye i rosa og lys grønn. Det er jo klart at de må få litt de oxo, hehehe!!

På tide å gå ut for å kjøpe litt mat til lunchen, kjenner at det rumler i magen nå.

Ha en fortsatt flotters dag videre :o))