Zzzzzz, trøtt.no

Nå har jeg sittet og jespet og halsovet den siste timen, så det er vel på tide å komme seg opp i senga, får seg litt søvn. Det er jo fridag i morgen, men det er ingen grunn til å sove bort hele dagen for det…

Nå stikker kattene og jeg en tur på badet å pusser tennene, før vi krøller oss sammen for natten :o))

#natta #godnatt #sove #trøtt #megselv #kattene #mandag #mai #blogg

Den klarte jobben med glans 👍

I går skrev jeg om at jeg hadde kjøpt meg ny kjøkkenmaskin, Electrolux Assistent, og i dag bestemte jeg meg for at den skulle få prøve seg. Ettersom den var helt ny, og jeg ikke hadde hatt dette merket før, tenkte jeg kanskje å begynne litt forsiktig så jeg tenkte det var best å halvere oppskriften.

Da jeg satte i gang å veie opp alle ingridiensene, ombestemte jeg meg å tenkte at det var like greit å teste yteevnen fult ut. Så da ble det til at jeg gikk for den store porsjonen allikevel.

Jeg skriver oppskriften på slutten av innlegget….

Jeg var litt mer nøye når jeg veide opp mengden denne gangen enn sist, derfor ble også deigen løsere og luftigere å arbeide med. Kunne nok ha hatt litt mer mel i når jeg eltet den i maskinen, men jeg var redd for at deigen skulle bli for tørr og kompakt som sist. Mmmm, smakte akkurat på en nå, veldig god :o))  

Kjøkkenmaskinen jobbet rolig med deigen, og jeg syntes ikke at den slet med å elte. Den klarte seg helt fint, men så gjorde jeg også som det sto i bruksanvisningen. Jeg lot ikke hastigheten overstige 2, noe jeg hadde en tendens til å gjøre med Kenwood maskinen. Deigen var glatt og fin når den var eltet ferdig. Jeg kan trygt si at hvis noen vurderer å kjøpe en Electrolux Assistent kjøkkenmaskin, så er dette en maskin som klarer jobben. Når det er sagt så kan den bli for liten når man skal bake ofte brød og lage mat til en stor familie. Da ville nok en kraftigere Kenwood være maskinen å kjøpe.

Dette trenger du:
50 gr gjær, 5 dl melk, 150 gr smør, 250 gr kesella eller kesam (1 boks), 2 dl sukker, 16 dl mel, 1 ts salt, 1 ts kardemumme. 1 egg og 1 ss melk sammenpiseket til pensling.

Slik gjør du:
Varm smør og melk i en kjele til 37C (fingervarmt). Smuldre gjæren ned i en bolle, og hell litt av vesken ned og rør om til gjæren er oppløst. Bland deretter inn resten av vesken. Bland ned kesella/kesam, sukker og salt.

Tilsett melet litt etter litt, og kjør i kjøkkenmaskinen til du får en smidig deig… Blir deigen for løs, tilsett gjerne litt mer mel. Hell deigen ut på bordet, og kna den litt ekstra før den kommer tilbake i bollen til heving. Dekk over bollen med plastfilm, og la deigen heve i ca 60 minutter. La bollene heve ytterligere 30 minutter etter at de er trillet ut, og før steking.

Bollene stekes midt i ovenen på 225 C i ca 10 minutter (kommer litt ann på ovnen)

#bake #bakeglede #boller #gjærbakst #kjøkkenmaskin #electrolux #electroluxassistent #mat #glede #søndag #april #blogg

😺 Må ha litt oversikt jeg 😺

Kattene mine er ikke så ofte uvenner, men en plass strides de om å har gjort det siden det kom i huset… Det er klorestativet som står i stua, og som går fra gulv til tak. På toppen er det en kasse, og det er den som ofte er stridens kjerne. Begge to vil gjerne ligge opp på eller inni boksen, men det at den ene ligger inni og den andre opp går ikke. For dem er det kun plass til en katt.

Nå er det Ronja som troner på toppen, og hun storkoser seg… Der oppe fra kan hun se ut igjennom stuevinduene, og på det som skjer utenfor. Ser hun noen fugler, står ørene rett opp og øynene er trillrunde mens hun lager noen festlige smattelyder med munnen 😍

#katter #ronja #ronjathecat #klorestativ #oversikt #søskenkrangel #lørdag #april #blogg

Det ble ny kjøkkenmaskin 👍

Jeg skrev i går at jeg skulle ut for å se på ny Kjøkkenmaskin, og når jeg skriver det så mener jeg egentlig at jeg skal kjøpe :o))

Vi dro først ned på Expert ved Alna, men der drev de med ombygging så det var bare kaos. Det var kun en liten del av varene som sto framme, mens det ble hamret, snekret og boret så man nesten ikke kunne komme fram. Den maskinen jeg hadde tenkt å se litt nærmere på var en Electrolux Assistent, men den sto ikke framme. Jeg ble litt oppgitt over hele situasjonen, så vi bestemte oss for å dra videre til Lefdal, som ligger over gaten på Alnasenteret.

Hos Lefdal var det orden i hyllene, og jeg fikk relativt raskt hjelp etter at jeg hadde trukket kølapp. Det var såpass tidlig på dagen at det ikke var så mange mennesker der enda.

Jeg valgte en rød Electrolux Assistent som har W1000 yteevne, og som kommer med to boller (4,8 og 2,9 l) samt en ballongvispe, eltekrok og det som Kenwood kaller en Kvisp. Selvsagt måtte jeg ha en rød maskin, ettersom alle mine elektriske kjøkkenredskaper har den fargen :o))

Planen var at jeg skulle sette en bolledeig, for å teste ut maskinen når jeg kom hjem. Jeg endte opp med å komme hjem så sent at jeg ikke orket å begynne med det. Jeg har ingen planer for søndagen, så da kan jeg bruke formiddagen på litt baking :o))

#expert #lefdal #kjøkkenmaskin #electrolux #electroluxassistent #bake #boller #mat #lørdag #april #blogg

Sliten ja, men fornøyd 😄

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra dagens treningsøkt hos fysioterapeuten…. Han utfordret meg til å gjøre øvelser som var både smertefulle og tunge, og jeg bet tennene sammen å klarte dem. Kanskje ikke så grasiøst som jeg skulle ha ønsket, men jeg klarte det da. Hele kroppen fikk gjennomgå i dag, og jeg kjenner det veldig godt både i knærne og i skuldrene!

Etter en times trening er jeg så vanvittig sliten, men jeg er også veldig fornøyd over at jeg klarte å utføre oppgavene jeg fikk. Hadde jeg jobbet 100% hadde det vært helt umulig for å klare disse øvelsene, og samtidig hatt energi til noe annet etterpå.

Nå skal jeg slappe av en stund å hente meg litt, før jeg skal en tur ut for å se på ny kjøkkenmaskin. Etter å ha gått noen runder med meg selv, har jeg bestemt meg for å se litt nærmere på en Electrolux maskin. Mulig det blir et kjøp i dag….. 😏
 

Training stuff
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

#trening #øvelser #slit #ork #klare #energi #sliten #kjøkkenmaskin #electrolux #fredag #april #blogg

🍕 Dr. Oetker Veggie Pizza 🍕

I dag hadde jeg egentlig tenkt å ta fiskeburgere av steinbitt m/hvitløk og gressløk til middag, men så var jeg innom Meny på veien hjem…. Jeg hadde vært borte å hentet et par kartonger med yoghurt, og gikk tilbake mot kassa forbi frysedisken med pizza. Nå hadde jeg ikke tenkt å kjøpe pizza, men så fikk jeg øye på en eske jeg ikke hadde sett før.

Det var Dr. Oetker Veggie Pizza, og jeg bare måtte kjøpe en for å smake…. Jeg har aldri smakt en Veggie Pizza før, så jeg var veldig spent på om det ville være noen smak i den. Jeg ble ikke skuffet, for pizzaen var veldig god. En annen ting var at jeg ikke ble så mett og stinn i magen av den, noe man ofte kan bli av ferdigpizza. Tenker at jeg kommer til å kjøpe den igjen en gang senere jeg :o))

Har du smakt denne pizzaen, og hvis ja, syntes du den var god?

#droetker #veggiepizza #vegetar #pizza #mat #ferdigmat #godt #smakfult #torsdag #april #blogg

Kenwood eller Kitchnaid? Hva mener du?

For et par uker siden hadde jeg store problemer med å få min Kenwood Major starte når jeg skulle bruke den. Det er ikke første gangen det skjer, men denne gangen brukte jeg mye tid på å lirke den i gang. Jeg innser at det er på tide å gå til anskaffelse av en ny maskin, men hvilken skal jeg velge meg?

Jeg baker ikke mye, og når jeg først gjør det er det ikke store deigen jeg produserer akkurat. Så derfor vurderer jeg å bytte til Kitchnaid, men er veldig usikker på yteevnen på den. Har forsøkt å lese for og mot på nettet, og flere inkl noen kokker mener jo at til vanlig husbruk for et så lite hushold som mitt er den ok. At den tar seg bedre ut på benken er ikke så viktig for meg, men at den ikke er så klumpete å tar sånn plass som Kenwood gjør er ganske viktig.

Nå har jeg lyst til å høre med deg som baker og lager mat hvor du bruker kjøkkenmaskin, hvem du ville ha valgt og hvorfor. En ting å ha i bakhode er at jeg baker og lager mat til bare megselv, så jeg lager ikke mye av gangen. 

  

#kjøkkenmaskin #kenwood #kitchnaid #valg #velge #matlaging #baking #spørsmål #torsdag #april #blogg

Litt shopping….

Jeg er ikke akkurat kjent for å ta noen pauser når jeg er på jobb utenom lunchen, som f.eks. 5 – 10 for en kopp kaffe. De aller fleste gjør det, men jeg er en sånn person “SOM BARE SKAL” og da blir det aldri til at jeg kommer så langt som til en pause. Derfor hender det at jeg heller tar en lengre lunchpause utenfor huset.

I dag hadde jeg sitet pal foran PC’n omtrent fra jeg kom på jobb, og nakken og skuldrene min var virkelig sure på meg. Derfor bestemte jeg meg for å ta en tur ut for å handle, ettersom jeg manglet noen småting.

Jeg er veldig glad i pafymen min fra Tresor – La nuit, men jeg liker også å bruke produkter fra Body Shop. I den siste tiden har jeg brukt en mild bodymist fra Body Shop i form av en behagelig blomsterduft. Nå hadde jeg lyst til å prøve noe litt mer krydret, og fant akkurat det jeg lette etter. Italian Summer Fig, som luktet helt hærlig. Skal bruke den i morgen, og da får vi se om det samme gjelder når den kommer på kroppen. Jeg kjøpte også Eau de toilette, som er noe sterkere.

Jeg bruker ikke så mye make up, men litt pudder og concealer må til for å dekke over små ugjevnheter i huden. Nå var det nesten tomt for begge to, og jeg hadde ikke lyst til å vente til det blir helt tomt heller.

Jeg bare elsker filmen Robin Hood – Prince of Theeves, og jeg trodde at jeg hadde den på DVD. Etter å ha vært igjennom de få filmene jeg har spart på, fant jeg ut at jeg ikke hadde det. Jeg har hatt den på VHS en gang, men alt jeg hadde av det har blitt kastet. Så når jeg var nede på Oslo City i dag stakk jeg innom Platekompaniet, for å se om de hadde den. De hadde kun en film igjen på Blu ray, og den bare måtte jeg ha vettu. Har ikke sett den enda, det kan vente til i morgen tenker jeg :o))

#shoppe #lunch #kaffepause #oslocity #bodyshop #duft #parfyme #bodymist #pudder #concealer #dvd #film #robinhood #princeoftheeves #onsdag #april #blogg

🤢 For en stank 🤢

I flere dager, har det vært en forferdelig stank i kjøleskapet mitt… Flere ganger har jeg søkt igjennom hyllene for å finne ut hva som var årsaken. Hver eneste gang har jeg endt opp med å ikke finne årsaken. Til slutt tenkte jeg at det måtte være noe som jeg har kastet, og lukten hang igjen. For jeg kastet nemlig en gammel ost som hadde blitt muggete, og som luktet.

Så når jeg kom hjem i dag, begynte jeg å ta ut av kjøleskapet for å vaske der inne. Jeg kom ikke lenger enn til øverste hylla, før jeg fandt årsaken til at jeg nesten brakk meg når jeg åpnet kjøleskapsdøra. Bak noen poser med fiskesaus sto noen boksen med smøreost, som jeg hadde hatt til ost og kjekskvelden for stund siden. Det var 4 esker tilsammen, og all hadde en helt unormal grønnfarge på toppen. Jeg grøsser bare jeg tenker på det!!! Hadde jeg bare flyttet litt på sauseposene når jeg sjekke aller første gangen, kunne jeg spart meg for all denne stanken……
 

hispanic young woman holding breath
Licensed from: diego_cervo / yayimages.com

Det er ikke første gangen jeg har “glemt” mat i kjøleskapet, og som begynner å stinke å ikke nok med det… Blir skikkelig grønn og  hårete 🤢

Glemmer du mat i kjøleskapet, eller du flinkt til å rydde jevnlig?

#mat #stank #stinke #muggete #kjøleskapet #ost #onsdag #april #blogg

Koble helt av 😊

Noen ganger er det bare sånn, at jeg ikke orker noe annet enn å sitte i godstolen å gjøre ingenting. Å det har ingenting med at jeg er sliten i kroppen. Nei, det er hode mitt som ikke orker å ta inn nye inntrykk!

I går etter jobb var det litt sånn…. Jeg orket ikke se på TV eller lese en bok eller blogge for den sakens skyld. Det var litt fult oppe i øverste etasje, noe det kan bli innimellom.

Det jeg da gjorde var å finne fram høyttalere min, og så gikk jeg inn på Storytel app'n å fant fram en Agatha Christie bok. Den ble lest av David Suchet, som har spilt Hercule Poirot i mange filmer.

Jeg hadde linet meg opp med både kaldt og varmt drikke, så jeg kunne sitte en stund å slappe av til David S som leste Mord på Nilen med stor innlevelse!

#velvære #lydbok #storytel #agathachristie #mordpånilen #davidsuchet #tirsdag #april #blogg