Medlemsmøte med lette yoga øvelser

Hei og god fredda!                                         

Ute er det klarvær, og iflg yr.no så skal vi jammen få se sola i løpet av dagen. Temperaturen nå på morgenen/formiddagen ligger på +7,9C

I dag hadde jeg tenkt å innvilge meg en sovemorgen men kroppen ville noe helt annet. Da var det bare å komme seg opp og starte dagen. Jeg har sovet veldig godt i natt, og har ikke vært våken en eneste gang.

Fortalte i går at jeg skulle på mitt første medlemsmøte i Lørenskog Revmatikerforening. Jeg var jo veldig spent på hvordan det ville være, og for en flott kveld det ble. Vi var i overkant av 30 stykker, en mann og resten damer, og vi satt å skravla og koste oss en stund før møte begynte.

De hadde invitert inn yoga instruktøren Jannice Strand, som først snakket litt om Yoga. Så inviterte hun til at vi skulle prøve noen pusteøvelser sammen med henne. Jeg var veldig stresset i kroppen pga søvnmangel, men klarte etter hvert å konsentrere meg om stemmen hennes og fikk roet kroppen. De øvelsene skal jeg ta med meg videre, og jeg ble fristet til å være med når de starter opp igjen på nyåret. Bestisen har allerede hatt Jannice som instruktør noen sesonger. Vi skulle også gjøre skulder og arm rotasjoner når vi gjorde pusteøvelsene, noe som jeg slet med pga betennelsen. Så i dag kjente jeg litt mer på smertene igjen, men ikke på noen måte så ille som det har vært.

Etterpå ble det servert noen gode baguetter etterfulgt av muffins med epler eller blåbær. Det ble etter hvert loddtrekning også, men ingen av mine tall gikk igjennom. De var hele tiden over, under eller midt i mellom.  Bestisen derimot vant 3 ganger 😊

I går tømte jeg skapet mitt på jobben, og fylte opp bagen så den nesten sprakk. Jeg kunne ha sortert og gjennomgått alt på jobb, men orket ikke så det skal jeg gjøre etterpå. Jeg tenker at alt sammen kommer til å gå i makuleringsmaskinen min. Da det var noen sosiale sammenkomster på jobben før om årene, tok jeg alltid masse bilder og jeg fant en hel plastpose full. Alle bildene er tatt med kamera med filmrull, så de har noen år på nakken alle sammen. Jeg tror ikke jeg har noen kopi av bildene her hjemme, så enten setter jeg dem inn i et fotoalbum eller så scanner jeg de og lagrer dem digitalt. Vi får se hva jeg bestemmer meg for etter hvert.

Håper du får en flott fredda 🥰

 

Jeg må nok ta meg en strekk for ikke å sovne 😴

Heisann og god torsdag!

I dag er det endelig blitt litt lysere ute, og det ser ut til av vi slipper unna regnet. Temperaturen da jeg sto opp før det ble lyst var +6,6C.

Det ble ekstremt lite søvn på meg i natt, og jeg følte meg nesten som dagen der på da jeg sto opp. Nå flere timer etterpå har det i grunnen ikke blitt noe bedre. Så vanvittig slitsomt at jeg en dag sover så godt og mye, og så neste natt virker det nærmest som om Jon Blund har glemt meg totalt. 

Vinja forsto ingenting og var lettere forvirret når mamsen hennes sto opp, og begynte å stresse rundt før det ble lyst ut. Til slutt så hoppet hun opp i sengen min og krøllet seg sammen å sovnet, og lot meg styre rundt. Ikke før jeg begynte å ordne med medisinen hennes våknet hun og kom gjespende inn i stua. 

Jeg vurderte litt frem og tilbake om jeg skulle ta bilen til byen eller ta t-banene, men jeg valgte til slutt å ta bilen. Jeg må tømme gareropeskapet mitt i dag, og får en hel masse som jeg skal dra med meg hjem. Det blir tungt, og da er det veldig greit at jeg slipper å trille det så langt. Fristen for å tømme skapet er egentlig i morgen, men da jobber ikke jeg. Årsaken til at skapet skal tømmes er at jeg får nytt i den etasjen jeg sitter, og ikke i en etasje under. Det nye skapet blir tildelt i midten av oktober etter hva jeg husker.

Vi har nettopp hatt en liten avslutning for en kollega som har siste dagen sin i morgen. Da ble det holdt tale etterfulgt av kaffe og kaker. Jeg hadde følge med sjefen ut etter at det var ferdig, og passet på å nevne for ham at jeg ikke ville ha noe sånt styr når det blir min tur om et par måneder. Om de bryr seg om det er ikke godt å si, men jeg håper det. Har nemlig aldri vær begeistret for styr rundt meg, om det bursdager eller avslutning pga skifte av jobb. 

Senere i kveld skal jeg på medlemsmøte i Lørenskog Revmatikerforening, og hvis jeg skal klare å holde meg våken uten å sovne så tror jeg at jeg må ta meg en aldri så liten strekk på sofaen når jeg kommer hjem. Litt flaut om jeg skulle sovne på det første møtet jeg er med på etter at jeg byttet avdeling…

Håper du får en flott torsdag 🥰

 

Au da, dette gikk ikke så bra 🙈

Au da. dette gikk ikke så bra 🙈

 

Heisann og hoppsann!

I går så jeg igjennom bilder jeg hadde postet på bloggen opp igjennom årene, og fant dette her…. Bilde ble tatt for noen år siden, og det var den første gangen jeg skulle forsøke å steke krumkaker selv. Som du ser så gikk ikke det så veldig bra, i alle fall ikke i begynnelsen.

Den første jeg laget er den forkullede rundingen du ser til høyre i bilde, og hvorfor den ble sånn var helt enkelt for at jeg glemte meg litt bort. Holdt på med to ting samtidig, og normalt går det greit men ikke denne gangen. Det var bare snakk om noen sekunder, og så var det gjort. Jeg kunne jo ikke gjøre noe annet enn å le av min egen dumhet. De neste to fikk litt vel god farge de også, men så gikk det mye bedre og resten ble faktisk ikke så ille. Årene etter har jeg enten bakt sammen med Bestisen og kusinen, eller kjøpt ferdig i butikken.

Vi er ikke helt der enda, men om litt over en måned er det vel på tide å begynne med julebaksten, og da har jeg faktisk tenkt å gjøre et forsøk igjen. Å jeg skal gjøre mitt ytterste for at krumkakene får en fin og lys farge 🤞

Pleier det å gå på skinner når du baker, eller har det lett for ikke bli helt som planlagt?

Bare for å nevne det, nå kom sola og skinte inn igjennom vinduene mine. Det ble nesten +20C på balkongen og Vinja var ikke sen om å sprette ut når jeg åpnet døra for henne 😺

Har du hatt en fin onsdag så langt?

 

Jeg klarte å forsove meg i dag 🥱

Image by Peace,love,happiness from Pixabay

Hei og god formiddag!

Ute er det fortsatt temmelig grått, men jeg så litt lysning for ikke så lenge siden. Skal være glad så lenge det ikke regner jeg da, og det gjør det ikke. Temperaturen ligger på +11C.

Det er ikke til å tro….. Jeg var så sliten i går kveld at jeg sovnet nesten før hode traff puta, og har sovet så hardt igjennom hele natten uten å være våken en eneste gang. Det resulterte igjen i at jeg faktisk ikke hørte alarmen til morgenen i dag. Skulle ha vært oppe litt før kl 6, men bråvåknet først etter kl 10.

Jeg skulle jo ha vært på jobb nede i byen i dag, men det var ingen vits i det. Innen jeg hadde fått gjort meg klar og kommet meg ned ville mye av dagen gått. Så derfor blir det hjemmekontor i dag, og jeg har allerede kommet godt i gang der jeg slapp i går. Kjenner at jeg blir så oppgitt over at jeg klarer å forsove meg med så mange timer, for hadde det bare vært 1 time så hadde det vært greit… Ikke 4 timer 🙈

Det var en stund siden jeg hadde vært inne å lest e-avisene jeg abonnerer på, men i går kveld tok jeg en runde. Ettersom jeg svært sjelden ser nyheter, hadde jeg ikke fått med meg at det hadde gått et ras oppe i Atrå i Telemark. Mye nedbør kan fort gjøre at sånt skjer der det er bratte skråninger. Jeg har både en søster og en tante i område, men ikke akkurat der raset har gått. Veien var stengt da jeg leste nyheten men de jobbet med en alternativ rute inntil veien var sikret og ryddet. Var for sent å ringe i går kveld for høre litt mer om hvordan de er berørt, men skal gjøre det etter jobb i dag.

På tide å kaste seg over arbeidet igjen 💻.

 

Det blir en aktiv uke, men så gruer jeg meg litt også 😬

Arkivbilde fra noen år tilbake, men det er ikke et av mine

Hei og god tirsdag!

Ute siler regnet ned og det er egentlig best å være inne i dag. Da jeg sto opp for noen timer siden lå temperaturen på +8C, og jeg tror ikke den er så mye høyere nå.

Arbeidsdagen er godt i gang, men ettersom jeg sov dårlig i natt er det vanskelig å konsentrere seg om oppgavene. Tåken som jeg føler surrer rundt i hjernen oppløser seg nok etter hvert, og jeg kommer meg igjennom det som skal gjøres allikevel tenker jeg i løpet av dagen.

Satt å kikket igjennom kalenderen tidligere i dag for å sjekke hva jeg hadde planlagt denne uken. Det var litt mer enn jeg først trodde, men det er ting jeg gleder meg til så det er helt greit. I dag og i morgen er det kun jobb, på torsdag er det først jobb m/avslutning for en kollega og så er det medlemsmøte i Lørenskog Revmatikerforening, fredag har jeg sagt ja til å være med på Musikkbingo på Lørenskog hus, og på lørdag skal Bestisen og jeg igjen til Lørenskog hus for å høre på Sigbjørn Johnsen. Etter det tror jeg ikke at det var noe mer. Jeg må være flink å ikke sitte oppe så lenge om kveldene, sånn at jeg får inn nok søvn. Ellers er jeg redd jeg kommer til å strekke strikken litt vel langt.

Nå som oktober er bare en uke unna, har tankene rundt AFP begynt å svirre veldig i hode mitt. Ikke så mye til det å faktisk gå av, men det at jeg må faktisk søke om å ta ut AFP. Det har jeg fått beskjed av NAV at jeg kan gjøre det ca 3 mnd før jeg ønsker å gå av. Jeg syntes alt sånt er litt skummelt, for jeg er så redd for at jeg skal gjøre noe feil. Har hørt at det skal være enkelt, men av erfaring så blir det aldri det når det gjelder noe jeg skal gjøre. Så det skal bli veldig spennende å se om alt går på skinner eller om det blir noe rot….

Da jeg satt meg til å jobbe i dag morges, var det så kjølig inne på kontoret mitt at jeg nesten hakket tenner. Så jeg måtte bare sette på vifteovnene for å få opp varmen. Har jo helst ikke lyst til å sette på varmen riktig enda, men det er heller ikke godt å sitte å fryse når man skal jobbe. 

Da var lunch og kaffepause over, og jeg må kaste meg over arbeidsoppgavene igjen.

Håper du får en fin tirsdag om sola skinner eller det regner 🥰

 

Strikkekino i kveld – Ticket to Paradise

Strikkekino i Lillestrøm 26.9.22 – Ticet to Paradise

Heisann og god kveld!

Ute plasker regner ned, og det er mørkt og trist. Jeg har akkurat vært ute og kjørt i mørket, og det var ikke så festlig på grunn av alt vann som føyk  opp fra veibanen fra de andre bilene. Kjente det var godt når jeg endelig kunne parkere bilen i garasjen her hjemme.

I kveld var det strikkekino på Odeon i Lillestrøm igjen, og filmen som flertallet hadde stemt på var «Ticket to Paradise». I hovedrollene hadde vi George Clooney og Julia Roberts. Vanligvis er det Bestisen, kusinen og jeg som treffes for å strikke og se film. Denne gangen hadde vi fått med oss 3 av damene fra Strikkekaféen også. De hadde ikke plasser ved siden av oss, men vi fikk pratet litt sammen både før og etter filmen.

Jeg var veldig spent på hvordan filmen var, for jeg hadde jo ikke stemt på den. Filmen var morsom, litt søt og helt herlig. Skal ikke si noe om handlingen, syntes du skal se den selv 😉. Den går vel under kategorien som en komedie, og hele salen lo hjertelig flere ganger igjennom filmen. Når jeg tenker meg om, så tror jeg ikke at jeg har sett verken George Clooney eller Julia Roberts i en morsom film før. De har sikker vært med i en eller flere, bare jeg som ikke har sett det.

Jeg ble inspirert av Solliv før jeg dro i dag, og fant fram et nøste med bomullsgarn og begynte å strikke på en klut. Kom jammen et stykke på den i mens jeg så på filmen. Bilde kommer når jeg har kommet litt lenger.

Nå sitter Vinja ved siden av stolen min, og stirrer irritert på meg. Hun vil ha kos, men vil ikke dele meg med mobiltelefonen. Da er det vel best å legge den bort en stund.

Har du hatt en fin mandag ?

Dette kunne ha gått riktig galt 🙈

 

Image by Jill Wellington from Pixabay

Hei og god mandag!

Ute er det en trist høstdag med regn og litt vind, og etter det jeg har sett skal vi ha samme type vær i noen dager. Temperaturen nå på formiddagen er på +9,3C.

Jeg fortalte jo at rosen jeg har på balkongen har skiftet farge fra hvit til rød oransje, nå som den har kommet med nye knopper og blomster. Har jo lurt litt på hvorfor det skjer, og måtte google litt. Det kan være flere årsaker som sykdom (noe jeg ikke tror det er), så kan det være at det opprinnelige rotsystemet på den har blitt podet. Altså at den i utgangspunktet startet opp som rød oransje, og så har de podet på en hvit blomst. Når de hvite dør og nye blomster kommer, vil planten altså komme med originalfargen. Så er det en tredje forklaring, nemlig temperaturen hvor rosen kommer med sterkere farge når det er kjølig og midt på sommeren når det er varmt vil den komme med en lysere farge. Hva som er tilfelle med den rosen jeg har, vet jeg neimen ikke. Jeg heller litt mot forklaringen om poding 🤔

Hvordan er det med skulderen og kroppen i dag? Etter en totalt lat dag i går har begge kommet seg betraktelig, og jeg føler at energi nivået har steget ganske bra. Ikke 100%, men skal vi si 75% så er ikke det langt unna.

Da jeg var å handlet sist skulle jeg kjøpe brød, og endte opp med et som var varmt som ikke kunne skjæres opp i butikken. Helt greit tenkte jeg, for jeg har jo maskin hjemme som jeg kan bruke. Først i går dro jeg den fram for å få skjært opp brødet. Jeg er nemlig ikke så god på skjære brød med kniv. Blir jo alltid så skjevt og rart. Maskinen fungerer sånn at man må holde inne to knapper for å få skjære hjulet til å gå rundt som en sikkerhet, og så er det bare å gyve løs. I går var det veldig vanskelig å koordinere høyre og venstre hånd, så det ble bare tull i begynnelsen. Når jeg endelig fikk taket på det, var jeg litt uoppmerksom et øyeblikk å holdt på å få den ene fingeren inn i maskinen. Kunne fort ha blitt det rene blodbadet, hvor jeg endte opp med en veldig skadet finger. Det gikk heldigvis bra denne gangen, og jeg tror det er tryggest at jeg bruker maskinen i butikken heretter 🙈.

Jeg hadde først tenkt meg ut en tur på formiddagen, men ombestemte meg og skal heller få unna litt småtteri her hjemme i stedet.

Håper du får en fantastisk mandag 🥰

 

Litt status på rosene

Hei og god kveld!

Dette har vært en utrolig sløv dag, hvor jeg har øvd kraftig på å gjøre ingenting. Lyktes ikke helt, men så veldig anstrengende var det nå ikke det jeg gjorde da. Det nærmest støvet i blomsterpottene mine, så jeg måtte ta en runde med vannkannen.

Formen har vært litt dalende utover dagen, noe som sikkert har sin årsak i gårsdagens aktiviteter. Det var vel egentlig litt forventet, for det blir ofte sånn når det skjer mye den ene dagen. I morgen er jeg oppe og hopper igjen 🥰

Se, den hvite rosa har blitt rød oransje
Knoppene er i ferd med å springe ut

Helt utrolig min hvite rose har skiftet farge til rød oransje. Jeg så ikke helt at den skulle komme, men så morsomt at den gjør det. Jeg tror aldri at jeg har opplevd at en rose har skiftet farge før, har du? Om det ikke blir et temperaturfall til under null de nærmeste dagene, kan de se ut som at alle 6 knoppene skal rekke å springe ut.

Ute i pallekarmen har min gamle rose begynt å våkne til liv igjen. Den kom tidlig med knopper som sprang ut i juni måned. Når de visnet bort, har den i grunnen stått å sett litt lei seg ut. Da jeg stakk hode ut av vinduet i dag, oppdaget jeg en klase med nye knopper og noen av dem er på god vei til å åpne seg. Denne rosen er jeg jo så glad i, for den er utrolig vakker med sine to farger i gult og rosa. Det er ikke noe uvanlig at denne rosen har to blomstringer, og den siste har en tendens til å komme sent på høsten.

Bare for å nevne det, så står det veldig bra til med tomatplanten min. Den vokser og koser seg ute på balkongen enn så lenge.

Har du hatt en fin søndag?

 

Koselig bursdagsfeiring med musical og middag

Hei og god søndag!

Ute driver sola og sloss med noen skyer, og jeg håper virkelig den går seirende ut av den kampen. Hadde vært deilig med en varm dag på balkongen. Temperaturen i skrivende stund ligger på +11,3C.

Kroppen er litt tung og ikke helt seg selv enda. Noe som ikke er uventet etter en veldig hyggelig kveld i går med musical og middag litt senere. Den begynner å komme seg nå, og når kopp no 2 med kaffe er tom tenker jeg det går greit ☕

Som jeg fortalte i går var det bursdagen til Bestisen, og hun hadde lyst til å finne på noe annet enn kaffeslabberas på dagen. Å da valgte hun musical og middag i stedet. Jeg hadde avtalt med Bestisen i forveien hvilken t-bane jeg kom med, sånn at hun fikk en buss som korresponderte med når vi begge var på Helsfyr. Heldigvis var det ingen forsinkelser sånn at ingen av oss måtte vente på den andre, og vi dro videre sammen til Majorstua hvor vi møtte opp med niesen og kusinen. Så ruslet vi alle fire bort til Chateau Neuf, for å se musicalen Sister Act. Vi hadde plasser nesten bakerst på felt B, og jeg hadde store problemer med de siste trappetrinnene. Kneet protesterte vilt og jeg nærmest krabbet oppover. Så sikkert helt idiotisk ut, men opp måtte jeg jo…

Sister Act i Chateau Neuf – Nonnekoret
Sister Act – Chateau Neuf – Mia Gundersen og Tom Sterri

Forestillingen var bare helt perfekt og vi koste oss fra start til slutt. Den var morsom med flott og fengende musikk. Jeg klarte nesten ikke å sitte stille, og nærmest danset der jeg satt i stolen. Rockefoten beveget seg hele tiden. Det var noen som ble litt overrasket over at Mia Gundersen hadde så bra stemme, men jeg hadde hørt henne før å viste godt hvor god hun var. Historien i musicalen er jo bygget på filmen med samme navn, men er selvsagt gjort om for å tilpasse en scene. Allikevel var mye likt som filmen. 

Jeg kan varmt anbefale å gå å se den, for det er en fantastisk forestilling.

Når forestillingen var over hentet jeg jakkene våre, og ettersom jeg kom inn fra siden slapp jeg å stå å vente alt for lenge. Så gikk ferden videre ned til Østbanehallen, hvor vi skulle spise middag på “Fjøla”. Vi hadde bestilt bord til kl 19, og vi rakk det akkurat.

Meg selv og bursdags jenta (Bestisen)
Niesen og kusinen

Vi måtte jo ta noen bilder fra bursdagen, (jeg har fått lov å dele dem) og jeg ser jo selvsagt ut som en padde som har sunket sammen (med veska i fanget) og er klart til hoppe av gårde🤣 Det ble som det ble, og jeg lot være å be om å ta et nytt bilde.

Kusinen og jeg bestilte en Fjøla burger med pommes og aioli, som smakte perfekt. Jeg bestilte alkoholfri øl til maten, ettersom jeg hadde bilen på stasjonen. De andre to tok en fjøl med spekemat, da de ikke orket å spise så mye. Bestisen og jeg bestilte eplekake og is til dessert, som også smakte utrolig godt. Den var litt vel stor den eplekaken, og vi klarte bare å spise halvparten. Så vi kunne i utgangspunktet bare ha bestilt en. Både service og mat var perfekt, men jeg syntes kanskje at det var litt dårlig utvalg. Kunne ha tenkt meg at det var litt flere hovedretter, hvor man kunne velge mellom stor å liten.

Vi koste oss og ble sittende en god stund på Fjøla, men det var til tider litt vanskelig å konsentrere seg om samtalene. For på bordet ved siden av satt det 6 – 7 voksne mannfolk, som ble mer og mer høylytte. Flere ganger tok jeg meg selv i å høre mer på dem, enn på de jeg var sammen med 🙉.

Det passet veldig bra og spise middag i Østbanehallen, for kusinen og niesen skulle ta toget hjem, Bestisen skulle bort på bussterminalen og jeg ned på t-banen. Det ble til at vi ble stående litt på togstasjonen å pratet før dro til hver vår kant.

Hjemme ventet Vinja på å få godbit med medisin og ligge i fanget å kose. Etter at jeg hadde fått skiftet fikk hun medisinen sin, så ville hun ut på balkongen å lufte seg å mjaue til månen. Jeg satte opp døra en stund og hun spratt ut å jeg hørte henne holde på der ute. Når hun var ferdig på balkongen kom hun og ville ligge i fanget. Så var det kosetid resten av kvelden 🥰

Håper du hadde en fin lørdag, og at søndagen også blir det samme 🥰

 

Jeg har bare flydd rundt hele formiddagen 🏃‍♀️

Stemningsbilde fra 23.09.2022

Hei og god formiddag!

Ute er det grått men oppholdsvær, og litt tidligere i dag så jeg faktisk blå himmel. Krysser fingrene for at vi slipper mer regn i dag 🤞 Temperaturen i skrivende stund ligger på +12,8C.

Jeg har sovet så godt i natt, og våknet ganske utvilt å klar til en ny dag. Var våken kl 8, og hadde tenkt å stå opp. Så kom Vinja og ville ligge i armkroken å få koz, og det kunne jeg jo ikke nekte henne. Da sovnet vi begge to igjen, og jeg våknet en time senere. Betennelsen i skulderen ser ut til å begynne å gi seg, og ingenting er bedre enn det.

Dagen så langt har blitt brukt til å prøve alt jeg har av klær som ikke er til hverdags, for å finne noe som ikke strammer over pupper eller mage. Man har jo lagt på seg litt det siste året, sukk! Ikke så lett, men jeg fant noe som passet kroppen min og som jeg følte meg vel i til slutt. Så var det å finne en jakke, og smykker… Problemet var bare hvor hadde jeg gjemt det halskjede med matchende øredobber jeg ville ha. Etter 20 minutters leiting fant jeg det på et sted jeg allerede hadde sett igjennom 🙈 Nå er jeg endelig i mål, og kunne sette meg ned å slappe av å få i meg en matbit.

Hvorfor alt dette styret? Jo, for Bestisen har bursdag i dag, og i stedet for kaffeslabberas med kake hjemme ville hun noe annet. Hva det er skal jeg fortelle om når jeg kommer hjem igjen, eller i morgen 😉

Nå må jeg snu meg rundt og få gjort meg klart sånn at jeg ikke får alt for dårlig tid.

Håper du får en flott lørdag 🥰