Jeg dro like godt bort Ă„ spiste middag

Hei og god sĂžndag!

Det er ganske grÄtt oppe pÄ himmelen i dag, og iflg yr.no sÄ skal det komme litt regn utpÄ ettermiddagen/kvelden en gang. Det er tÞrt sÄ vi trenger et godt regnskyll nÄ. Temperaturen nÄ pÄ formiddagen ligger pÄ +19,4C.

Det ble ikke mange timene sÞvn i natt, sÄ jeg valgte Ä innvilge meg en sovemorgen og sto opp fÞrst kl 10:30. Formen var elendig da jeg nÊrmest krabbet ut av senga, men nÄ begynner den Ä komme seg. At formen ikke var sÄ bra skyldes nok at jeg ikke har sovet sÄ godt, og de fÄ timene jeg fikk fram til jeg sto opp var ikke nok. NÄ er det uansett bedre, og jeg har ogsÄ fÄtt i meg litt mat


I gÄr dro jeg opp til Bestisen pÄ ettermiddagen, for en kveld med god mat og masse skravling. Hun disket opp med sin gode Chili con Carne, mmm sÄ godt det var. Vi satt en god stund ute pÄ balkongen Ä skravlet fÞr vi spiste middag. Jeg hadde tatt med meg hÄndarbeidsnettet hvor det heklede pleddet ligger, og jeg fikk ferdig en lapp. Etter det mistet jeg interessen og lot det ligge.  Vi snakket litt om hva vi skulle gjÞre nÄ som jeg har ferie, og bestemte at en av de fÞrste dagene skulle vi dra til Teknisk Museum pÄ KjelsÄs. Jeg har ikke vÊrt der siden jeg var barn, sÄ det kan bli interessant.

Hva skjer i dag? For Ă„ vĂŠre ĂŠrlig sĂ„ har jeg ikke en anelse, for jeg har null planer. Det er ikke akkurat noe BalkongvĂŠr, sĂ„ kanskje jeg krĂžller meg sammen i sofakroken med en bok đŸ€”

HĂ„per du har en fin sĂžndag đŸ„°

 

PĂ„ balkongen ventet en overraskelse

FÞrste og eneste blomst pÄ tomatplanten

Hei og god lĂžrdag!

Ute er det en nydelig sommerdag med blÄ himmel og sol, og vinden som etter hvert ble ganske kraftig i gÄr har lÞyet igjen. Temperaturen ligger pÄ +19C i skyggen og +29,7C i sola.

Jeg har sovet sĂ„ godt i natt etter at jeg la meg relativt tidlig, og har faktisk klart Ă„ fĂ„ inn 7,5 time i lĂžpet av natten og vĂ„knet fĂžr kl 8. Det er noen dager siden jeg har klart Ă„ fĂ„ inn sĂ„ mange timer, og jeg fĂžler meg utvilt og i ganske god form 😊

Vinja sitt morgenstell er unnagjort, jeg har fĂ„tt sendt inn meldekortet til NAV, og jeg har fĂ„tt ordnet litt opp. Da jeg ryddet i fryseren for et par dager siden, tok jeg ut en boks med lapskaus som hadde stĂ„tt der litt for lenge. Satte den pĂ„ benken til tining innen jeg skulle kaste den
. Å den har jeg selvsagt helt glemt, og nĂ„r jeg kom pĂ„ kjĂžkkenet i dag stinket det noe helt forferdelig 🙈. NĂ„ er den heldigvis fjernet, men jeg synes lukten henger i allikevel, grĂžss.

Jeg vet ikke om du husker, men jeg fortalte for en stund siden at jeg arvet en tomatplante etter en gammel nabo. Den stĂ„r pĂ„ balkongen og jeg har vannet og stelt den, men har ikke helt trodd at det skulle bli noe ut av den i Ă„r. I dag oppdaget jeg en blomster oppe mot toppen, se bilde, sĂ„ kanskje det kan bli tomat(er) allikevel. Det hadde vĂŠrt veldig spennende og gĂžy om det hadde skjedd 😊 Oppdatering fĂžlger


PÄ tide Ä fÄ i seg litt mat, har ikke kommet sÄ langt enda. Kjenner at det rumler litt i magen, og jeg fikk lyst pÄ kokt egg til frokost/lunch.

HĂ„per du fĂ„r en nydelig lĂžrdag đŸ„°

 


Fredda og ferien banker pÄ dÞra

Image by geralt from Pixabay

Heisann og god fredda!

Ute er det en nydelig sommerdag, med sol og litt vind. Temperaturen ligger pÄ rundt +24C trur eg.

I dag begynte balkonglivet litt senere, for jeg hadde avtalt med Bestisen at vi skulle dra til OBS pĂ„ LillestrĂžm Ă„ handle. PĂ„ min handleliste sto det ikke mange tingene, men helt uten at jeg var klar over det selv var det store gjenbruksnettet fult. Å sluttsummen ble langt hĂžyere enn forventet. Jeg klarte Ă„ holde meg langt vekk fra godterihyllene, sĂ„ det var ikke noe usunt som ble med meg hjem.

Etter Ä ha skvist varene inn i det allerede fulle kjÞleskapet, gikk jeg ut pÄ balkongen og sank ned i den velbrukte plaststolen. Har to av dem, og burde helt klart ha byttet de ut med noe mer moderne og kanskje mer behagelig Ä sitte. SÄ tenker jeg at de holder nok et Är til
..

Det er endelig fredag igjen, og pĂ„ mandag startet jeg med 4 uker ferie. Gleder jeg meg? Ja det skal jeg love deg at jeg gjĂžr 😊 Har jeg planer for ferien? Ja det har jeg, men det skal jeg komme tilbake til etter hvert.

Å for at det er fredag, har jeg sprettet en Brooklyn Lager som jeg nyter her ute i varmen pĂ„ balkongen đŸș

HĂ„per du har en fin fredda đŸ„°

 

Balkongliv med senkede skuldre

Bokserie: Familien pÄ Villa Solgry

Heisann og god kveld/natt!

I dag har det vÊrt balkongliv fra tidlig pÄ formiddagen til klokka nÊrmet seg 21, hvor jeg mÄtte inn for Ä medisinere Vinja.

Det har vÊrt dÄrlig med leselyst ganske lenge, og da tenker jeg pÄ en fysisk bok og ikke lydbok. I dag derimot nÄr jeg satt ute pÄ balkongen, kjente jeg at roen kom over meg og jeg klarte Ä konsentrere meg til Ä begynne Ä lese igjen. Normalt sÄ leser jeg nesten bare kriminalromaner, men i dag ga jeg meg i kast med en romanserie som heter Familien pÄ Villa Solgry. Skrevet av Jeanette Semb. FÞrste bok fikk jeg gratis da jeg abonnerte pÄ Hjemmet, og sÄ syntes jeg den virket spennende sÄ nÄr bok 2 bok for et par uker siden kjÞpte jeg den.

En liten digresjon
 Jeg har et personlig forhold til navnet Solgry, for mine fÞrste 6 uker i dette livet bodde jeg pÄ et barnehjem drevet av Frelsesarmeen i DrÞbak som het nettopp det. De driver fortsatt stedet, og nÄ heter det Frelsesarmeens barne- og familievern, Solgry.

Jeg leste meg igjennom fĂžrste boka pĂ„ 2,5 time, og sĂ„ sluttet den sĂ„ spennende at jeg mĂ„tte bare leste fĂžrste kapitlet i bok 2. Hihi, og sĂ„ neste og neste og plutselig hadde jeg lest ut den boka ogsĂ„. Selvsagt sluttet den boka ogsĂ„ veldig spennende, men nĂ„ mĂ„ jeg vente helt 02.09. fĂžr neste kommer. Akkurat det er veldig irriterende og det er vel derfor jeg som regel styrer unna serier 😉

Jeg har virkelig kost meg og slappet ordentlig av i dag. Ikke noe musikk som forstyrret roen, og det var akkurat ro jeg trengte i dag kjente jeg 😍

 

I gĂ„r ble det roadtrip til….

Heisann og god torsdag!

Ute skinner solen fra en relativt blÄ himmel, og det blÄser lett. Temperaturen nÄ pÄ formiddagen ligger pÄ +20C i skyggen, men er stigende.

I natt har jeg sovet sÄ godt, og har ikke vÊrt vÄken en eneste gang. Da jeg la meg kom Vinja og hoppet opp i sengen min. Etter en stund kosetrÄkking, som hun alltid mÄ fÞr hun roer seg, krÞllet hun seg sammen og la seg inn i armkroken min. Det tok ikke lang tid innen jeg var langt inne i drÞmmeland, og merket ikke at Vinja forsvant igjen Ä la seg et annet sted.

I gÄr ble det dÄrlig med blogging, rett og slett for at jeg dro pÄ en roadtrip sammen med Bestisen. Ikke det at vi kom sÄ sent hjem, men jeg blir alltid sÄ sliten og tappet for energi etter sÄnne turer.

Nordby Supermarket

Turen gikk rett og slett til Nordby Shoppingsenter ved StrÞmstad, for Ä handle inn litt forskjellige ting jeg hadde gÄtt tom for som enten de ikke har her eller er billigere i Sverige. 

Jeg plukket opp Bestisen pĂ„ Helsfyr litt over kl 9 og dro av gĂ„rde. Vi var begge to litt smale i Ăžynene etter Ă„ ha mĂ„tte stĂ„ opp tidligere enn normalt. NĂ„r det er sagt sĂ„ liker vi Ă„ komme oss tidlig av gĂ„rde, sĂ„nn at vi fĂ„r handlet i matbutikken fĂžr det kommer for mange nordmenn. Jeg vet nemlig ikke om noe verre enn Ă„ gĂ„ i kĂž Ă„ handle
 Bilen ble parkert i parkeringshuset pĂ„ Nordby kl 10:30, og da var det knapt noen biler der. 

PĂ„ Harrytur til Nordby Shoppingsenter

Det var sĂ„ deilig Ă„ gĂ„ rundt i matbutikken nĂ„r det var sĂ„ fĂ„ mennesker der, og jeg plukket med meg litt her og der til jeg hadde funnet det jeg hadde bestemt meg for Ă„ kjĂžpe. Det ble selvsagt litt ekstra, MEN ikke noe godteri denne gangen. SĂ„ stolt av meg selv at jeg klarte Ă„ la vĂŠre Ă„ kjĂžpe noe 😊 Jeg hadde bestemt meg for Ă„ kjĂžpe et brett med Monster, men ikke hvilket. Endte opp med den typen du ser pĂ„ bilde her. KjĂžpte ogsĂ„ 12 stk Mandel-melk som kostet 180,-. Ellers ble det oppvaskmiddel, dill og sitron fiskesaus (ferdig laget), ost, pĂ„legg, 6 firepakninger med Nutrilett caramel og litt annet. De hadde ikke den dusjsĂ„pen (Rose) fra Nivea som jeg bruker og Pepsi Max blanding til Sodastream maskinen, men det fikk jeg hos Rusta.

Etter Ă„ plassert alt vi hadde handlet i bilen, gikk vi opp pĂ„ Joe’s Diner i 2 etg for Ă„ spise lunch og slappe av en stund. Det verket i ledder og rygg, sĂ„ det var godt Ă„ kunne sitte ned en stund. Jeg valgte meg et “hĂžyt smĂžrbrĂžd”, som bestĂ„r av polarbrĂžd i bunnen med egg og reker pĂ„ toppen. Hadde tenkt Ă„ skeie ut med en mini dougnut og kaffe etterpĂ„, men jeg var sĂ„ mett at jeg lot det vĂŠre.

Det var en del trafikk pĂ„ veg tilbake til Oslo, men det gikk allikevel ganske radig hele veien. Jeg kjĂžrte Bestisen hjem, og var vel hjemme hos meg selv rundt 15:30 tror jeg. Da var det bare Ă„ begynne Ă„ pakke bort varene, og jammen fikk jeg alle drikkevarene inn i kjĂžleskapet. Det hadde jeg ikke trodd skulle gÄ 

Helt tom for energi og vondter over alt bare dumpet jeg kroppen ned ute pÄ balkongen og ble sittende der en god stund med en veldig selskapssyk Vinja i fanget. Hun liker dÄrlig at mamsen er borte fra henne hele dagen. 

Hva skjer i dag? Ikke veldig mye spennende tror jeg, skal snart sette meg ut pĂ„ balkongen og lese litt. Vinja flyttet ut rett etter at hun fikk medisinen sin, og ligger rett ut pĂ„ krakken sist gang jeg sjekket 😉

HĂ„per du fĂ„r en fantastisk torsdag đŸ„°

 


Katteliv, fugleliv og andre ting som flyr omkring

Naturens brumlebass

Hei og god tirsdag!

Ute er det fortsatt grĂ„tt, men det regner og blĂ„ser i alle fall ikke. Iflg yr.no sĂ„ skal sola komme utover formiddagen, men vi fĂ„r se đŸ€” Temperaturen ligger +19C.

De siste Ă„rene har et mĂ„ke par, vet ikke om det er de samme, fĂ„tt unger som etter hvert har spasert rundt om blokkene. Hver gang noen beveger seg i nĂŠrheten av ungene, kommer foreldrene styrtende ovenfra og angriper. Det er ikke oss mennesker de bĂžr passe ungene for, men i stedet katter og reven som har forsynt seg av det vandrende matfatet. Jeg er ikke glad i mĂ„ker, men har allikevel vĂŠrt redd for at Ă„rets unge skal bli mat ogsĂ„. Heldigvis har ikke det skjedd, og i gĂ„r lettet den Ă„ flĂžy sammen med foreldrene sine đŸ„°

Humler er jeg derimot veldig begeistret for, og som jeg har fortalt om fÞr sÄ jakter jeg hvert Är etter dem for Ä ta bilde. Dessverre mÄ jeg slette de fleste, og det er ikke humlenes skyld men meg som skjelver pÄ hÄnden sÄ bildene blir utydelig. Bilde over her tok jeg i Botanisk hage her i Oslo i 2008 eller 2009. I Är har jeg ikke vÊrt der enda, men nÄ er det pÄ tide Ä ta seg en tur.

NÄr jeg ryddet i gÄr, fant jeg mitt gamle Sony kamera som tar veldig gode bilder. Det er sÄ lite at det gÄr i bukselommen, og skal fÄ bli med meg pÄ tur nÄr ferien kommer.

Ettersom jeg ikke kom meg ut for Ă„ handle i gĂ„r, mĂ„ jeg bare ute en tur i dag. Jeg mangler bĂ„de vanlig melk, mandel- og kokosmelk som jeg skal bruke til chiapudding + litt annet smĂ„tteri. Å sĂ„ er det jo godt Ă„ komme seg ut en tur Ă„ se noe annet enn frk Pus 😊

PĂ„ snakk om frk Pus, sĂ„ kom hun nettopp lĂžpende inn og kastet opp pĂ„ stuegulvet. Var hun ferdig, Ă„ nei da, hun forflyttet se til labbetussteppe mitt Ă„ la igjen noe pĂ„ to steder. Da var det bare ta fram skurebĂžtta
 Heldigvis kom det mest pĂ„ golvet. Hvorfor kan de ikke sitte pĂ„ samme flekken og gjĂžre fra, i stedet for Ă„ fly fra sted til sted Ă„ spre det rundt
 Beklager, hĂ„per du ikke er kresen 😉

HĂ„per du fĂ„r en fantastisk tirsdag đŸ„°

 

Orden i kaoset igjen

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Heisann!

I dag har det nesten vÊrt hÞstvÊr med regn og kraftig vind. Jeg hadde soveromsvinduet mitt i lufteposisjon, men det brÄkte sÄ fÊlt fra vinden at jeg mÄtte bare lukke det igjen. Vinja lÄ pÄ senga, men likte ikke lyden Ä forsvant inn i stua med et par byks.

Meningen var at jeg skulle ta meg en tur i butikken i dag, men sĂ„ begynte jeg Ă„ rydde i noen skuffer og hyller inne pĂ„ soverommet. Da glemte jeg bort hele handleturen. Det var kaos over alt sĂ„nn at jeg ikke fant igjen noen ting. NĂ„r jeg fĂžrst setter i gang med noe sĂ„nt, har det en tendens til Ă„ forflytte seg til andre rom ogsĂ„. Det var akkurat det som skjedde i dag, og jeg endte opp med Ă„ holde pĂ„ i flere timer. Jammen ble det et par poser som gikk ut i sĂžppelkassen ogsĂ„. NĂ„ er det orden i kaoset igjen, og jeg vet hva som er i de forskjellige skuffene og hyllene 😊

NÄ i kveld har endelig de grÄ skyene blÄst seg bort, vel nesten da, og jeg kan se blÄ himmel igjen. Sjekket yr.no i sta og det ser faktisk ut til at vÊret skal bli ganske greit i morgen.

 

Hva er det som lukter sÄ sÞtt?

Arkivbilde fra 2006 – Tunhovd

Heisann!

Dagens vÊrrapport er vel ikke sÄ opplÞftende akkurat. Det er grÄtt ute, og regner litt innimellom. Temperaturen ligger pÄ +16,3C.

Jeg har akkurat sittet Ä sett igjennom bilder som jeg har lagret pÄ en ekstern harddisk. Ryddet en del da jeg overfÞrte bildene til harddisken, men ser at det mÄ ryddes mer. Noen bilder ligger dobbelt og noen kan bare slettes. Kom over dette bilde over her. Jeg tok det pÄ veg opp til Langedrag Naturpark, og hvis jeg ikke tar feil sÄ ligger dette i Tunhovd. Det er en dam rett nedenfor her hvor vannet kommer ut av fjellet.

Vaskemaskinen gÄr for fult ute pÄ badet, og er vel snart ferdig med en gigantisk vask. Var litt usikker pÄ om jeg mÄtte dele det opp, men tok sjansen og det ser ut til Ä ha gÄtt greit. 

De siste par dagene har jeg kjent en sÞt lukt ute pÄ kjÞkkenet som jeg ikke har klart Ä finne ut av. Tidligere i dag gikk jeg grundig til verks Ä dro fram ovnen for Ä se om noe mat ol hadde ramlet ned der. Der var det ingenting, sÄ gikk jeg lÞs pÄ skapene og til slutt fant jeg syndebukken. Det var en rÞdlÞk, som hadde ligget for lenge og blitt myk og luktet. Den hadde klart Ä komme bak et par hÞye flasker med olje og ketchup, og var ikke synlig nÄr jeg Äpnet skapet. Pleier som regel Ä ha kontroll pÄ sÄnt. Fikk fjernet lÞken og vasket godt inne i hyllen Ä luftet ordentlig ut.

Jeg har ikke sagt sÄ mye om skulderen min i det siste, og det er for at jeg fÞlte at jeg gjentok meg selv hele tiden. Den er fortsatt ikke bra, sÄ jeg kommer ikke til Ä jobbe denne uken heller. Fra neste uke gÄr jeg ut i 4 uker ferie, og da hÄper at nÄr jeg er tilbake igjen sÄ vil skulderen var klar for jobb.

Planer for denne dagen? Jeg mÄ en tur i butikken Ä handle inn noen smÄting, ellers tar jeg dagen rett og slett som den kommer.

HĂ„per du fĂ„r en fin mandag đŸ„°

 

SlĂžver med lydbok i dag… 📚

Image by 0fjd125gk87 from Pixabay

Hei og god sĂžndag!

Dagens vÊrrapport: Jeg har sett sola i dag, men bare en kort stund. NÄ er himmelen grÄ, og det er meldt regn utover dagen og kvelden. Temperaturen har lagt seg pÄ +18,9C.

Det er en slÞv dag her i Casa Fres og Knurr, og jeg har sÄ langt ikke gjort annet enn Ä fÄ unna medisinering av Vinja og hennes morgenstell. Frk Pus har som hun pleier flyttet ut pÄ balkongen igjen. BalkongdÞren har stÄtt Äpen pÄ glÞtt i natt, og hun har nok for det meste vÊrt ute pÄ balkongen. 

I gĂ„r leste/hĂžrte ferdig Abid Raja’s bok Min Skyld. Bestisen fortalte at hun hadde lest at noen syntes at boken var litt kjedelig, noe jeg ikke kan forstĂ„. Den var trist, rĂžrende og interessant, som gjorde at jeg gikk igjennom alle fĂžlelser fra start til slutt. Om du spĂžr meg, sĂ„ mener jeg at dette er bok vi alle burde lese
.

Sommerminner fra 1975

I 1975 sendte NRK Barne-tv opplesning av boken “Sommeren pĂ„ MirabellĂžya” av BjĂžrn RĂžnningen, og jeg satt som klistret hver lĂžrdag Ă„ fulgte med. Vivian Zahl Olsen hadde laget de fine tegningene som stadig skiftet sammen med handlingen. Jeg har alltid vĂŠrt glad i hĂžrespill og opplesning av bĂžker, bĂ„de som barn og nĂ„ som voksen. Fikk sĂ„ lyst til Ă„ hĂžre den igjen, og var veldig glad nĂ„r jeg fant den pĂ„ Storytel. NĂ„ har jeg hĂžrt meg igjennom mesteparten av boken, har bare 1 time igjen og jeg syntes at den er like fin nĂ„ som da jeg var tidlig i tenĂ„rene đŸ„°

Om du var barn tidlig ungdom den gangen, hÞrte du pÄ Sommeren pÄ MirabellÞya?

Jeg har null planer for denne sĂžndagen, skal bare kose meg Ă„ hĂžre lydbĂžker hele dagen. TV’n skal forbli avslĂ„tt til kvelden kommer, for nĂ„ er det Ăžrene som skal brukes og ikke Ăžynene 😉

Ønsker deg en fin sĂžndag, klem đŸ€—

 

Nye negler pĂ„ plass 💅

Nye negler hos Iris Nailbar

Heisann!

Solen skinte da jeg sto opp i dag, men nÄ har skyene begynt Ä overta og sola har gjemt seg bort. Temperaturen har landet pÄ +18,8C.

Jeg var sĂ„ sliten i gĂ„r kveld, og krabbet ganske tidlig i seng Ă„ sovnet nesten fĂžr jeg rakk Ă„ dra over meg dyna. Ikke en gang har jeg vĂŠrt vĂ„ken, og slo fĂžrst opp Ăžynene kl 08:30. BalkongdĂžren hadde stĂ„tt oppe i natt, og Vinja kom inn i full fart sĂ„ fort hun hĂžrte jeg var vĂ„ken. Spratt opp i senga mens hun mjauet og ville ha masse kos đŸ„°

Som jeg fortalte i gÄr sÄ skulle jeg fikse neglene mine hos Iris Nailbar pÄ Bryn senter, og om hvordan jeg surra med tiden Ä kom alt for tidlig. Jeg var sÄ stresset og hadde skuldrene opp til Þreflippene, men klarte Ä roe meg ned etter en dobbel Americano og en vaffelplate med bringebÊrsyltetÞy pÄ.

Jeg hadde funnet en fargekombo dagen i forveien som jeg ville ha, men nĂ„r jeg sĂ„ pĂ„ den i gĂ„r morges likte jeg den ikke allikevel. SĂ„ da var det Ă„ ta en ny runde pĂ„ Pinterest, og fant etter noen minutter den komboen som jeg la fram for Kimmy. Hun hadde ikke helt de samme fargene, men sammen klarte vi Ă„ finne to som var ganske like. Resultatet kan du se pĂ„ bilde over her đŸ„°

Bestisen hadde time rett etter meg, og hun hadde vel ikke helt bestemt seg fÞr hun kom. Etter Ä ha sett litt pÄ forskjellige farger, landet hun pÄ en nydelig lillafarge. 

Sist gang vi var Ä fikset neglene vÄre traff vi en tidligere kollega av Bestisen og venninne, som vi spiste lunch med. I gÄr kom fÞrst en annen kollega av Bestisen bort Ä pratet en stund, og sÄ kom frisÞrdamen min forbi. Var nesten overdose med kjentfolk det, hihi!

FÞr jeg kjÞrte Bestisen hjem til LÞrenskog spiste vi lunch hos Al Dente, og jeg bestilte en Caesar-salat som ikke fristet sÄ mye allikevel. Ikke noe veien med maten, bare meg som ikke hadde noen matlyst. Jeg kan fort bli sÄnn, om jeg spiser for lite eller noe som ikke har sÄ mye nÊring i seg. En vaffelplate tidligere pÄ dagen fylte egentlig ikke behovet
.

Resten av kvelden satt jeg Ă„ serie frĂ„tsa meg igjennom noen flere episoder av “Keeping up with the Kardashian”, fĂžr Ăžyelokkene ble for tung og jeg krabbet under dyna. NĂ„ sitter jeg Ă„ hĂžrer pĂ„ siste halvdel av boken til Abid Raja, og tenker at jeg skal komme meg igjennom hele i lĂžpet av dagen.

HĂ„per du har og fortsatt fĂ„r en fin lĂžrdag đŸ„°

Â