Jeg dro like godt bort å spiste middag

Hei og god søndag!

Det er ganske grått oppe på himmelen i dag, og iflg yr.no så skal det komme litt regn utpå ettermiddagen/kvelden en gang. Det er tørt så vi trenger et godt regnskyll nå. Temperaturen nå på formiddagen ligger på +19,4C.

Det ble ikke mange timene søvn i natt, så jeg valgte å innvilge meg en sovemorgen og sto opp først kl 10:30. Formen var elendig da jeg nærmest krabbet ut av senga, men nå begynner den å komme seg. At formen ikke var så bra skyldes nok at jeg ikke har sovet så godt, og de få timene jeg fikk fram til jeg sto opp var ikke nok. Nå er det uansett bedre, og jeg har også fått i meg litt mat…

I går dro jeg opp til Bestisen på ettermiddagen, for en kveld med god mat og masse skravling. Hun disket opp med sin gode Chili con Carne, mmm så godt det var. Vi satt en god stund ute på balkongen å skravlet før vi spiste middag. Jeg hadde tatt med meg håndarbeidsnettet hvor det heklede pleddet ligger, og jeg fikk ferdig en lapp. Etter det mistet jeg interessen og lot det ligge.  Vi snakket litt om hva vi skulle gjøre nå som jeg har ferie, og bestemte at en av de første dagene skulle vi dra til Teknisk Museum på Kjelsås. Jeg har ikke vært der siden jeg var barn, så det kan bli interessant.

Hva skjer i dag? For å være ærlig så har jeg ikke en anelse, for jeg har null planer. Det er ikke akkurat noe Balkongvær, så kanskje jeg krøller meg sammen i sofakroken med en bok 🤔

Håper du har en fin søndag 🥰

 

På balkongen ventet en overraskelse

Første og eneste blomst på tomatplanten

Hei og god lørdag!

Ute er det en nydelig sommerdag med blå himmel og sol, og vinden som etter hvert ble ganske kraftig i går har løyet igjen. Temperaturen ligger på +19C i skyggen og +29,7C i sola.

Jeg har sovet så godt i natt etter at jeg la meg relativt tidlig, og har faktisk klart å få inn 7,5 time i løpet av natten og våknet før kl 8. Det er noen dager siden jeg har klart å få inn så mange timer, og jeg føler meg utvilt og i ganske god form 😊

Vinja sitt morgenstell er unnagjort, jeg har fått sendt inn meldekortet til NAV, og jeg har fått ordnet litt opp. Da jeg ryddet i fryseren for et par dager siden, tok jeg ut en boks med lapskaus som hadde stått der litt for lenge. Satte den på benken til tining innen jeg skulle kaste den…. Å den har jeg selvsagt helt glemt, og når jeg kom på kjøkkenet i dag stinket det noe helt forferdelig 🙈. Nå er den heldigvis fjernet, men jeg synes lukten henger i allikevel, grøss.

Jeg vet ikke om du husker, men jeg fortalte for en stund siden at jeg arvet en tomatplante etter en gammel nabo. Den står på balkongen og jeg har vannet og stelt den, men har ikke helt trodd at det skulle bli noe ut av den i år. I dag oppdaget jeg en blomster oppe mot toppen, se bilde, så kanskje det kan bli tomat(er) allikevel. Det hadde vært veldig spennende og gøy om det hadde skjedd 😊 Oppdatering følger…

På tide å få i seg litt mat, har ikke kommet så langt enda. Kjenner at det rumler litt i magen, og jeg fikk lyst på kokt egg til frokost/lunch.

Håper du får en nydelig lørdag 🥰

 


Fredda og ferien banker på døra

Image by geralt from Pixabay

Heisann og god fredda!

Ute er det en nydelig sommerdag, med sol og litt vind. Temperaturen ligger på rundt +24C trur eg.

I dag begynte balkonglivet litt senere, for jeg hadde avtalt med Bestisen at vi skulle dra til OBS på Lillestrøm å handle. På min handleliste sto det ikke mange tingene, men helt uten at jeg var klar over det selv var det store gjenbruksnettet fult. Å sluttsummen ble langt høyere enn forventet. Jeg klarte å holde meg langt vekk fra godterihyllene, så det var ikke noe usunt som ble med meg hjem.

Etter å ha skvist varene inn i det allerede fulle kjøleskapet, gikk jeg ut på balkongen og sank ned i den velbrukte plaststolen. Har to av dem, og burde helt klart ha byttet de ut med noe mer moderne og kanskje mer behagelig å sitte. Så tenker jeg at de holder nok et år til…..

Det er endelig fredag igjen, og på mandag startet jeg med 4 uker ferie. Gleder jeg meg? Ja det skal jeg love deg at jeg gjør 😊 Har jeg planer for ferien? Ja det har jeg, men det skal jeg komme tilbake til etter hvert.

Å for at det er fredag, har jeg sprettet en Brooklyn Lager som jeg nyter her ute i varmen på balkongen 🍺

Håper du har en fin fredda 🥰

 

Balkongliv med senkede skuldre

Bokserie: Familien på Villa Solgry

Heisann og god kveld/natt!

I dag har det vært balkongliv fra tidlig på formiddagen til klokka nærmet seg 21, hvor jeg måtte inn for å medisinere Vinja.

Det har vært dårlig med leselyst ganske lenge, og da tenker jeg på en fysisk bok og ikke lydbok. I dag derimot når jeg satt ute på balkongen, kjente jeg at roen kom over meg og jeg klarte å konsentrere meg til å begynne å lese igjen. Normalt så leser jeg nesten bare kriminalromaner, men i dag ga jeg meg i kast med en romanserie som heter Familien på Villa Solgry. Skrevet av Jeanette Semb. Første bok fikk jeg gratis da jeg abonnerte på Hjemmet, og så syntes jeg den virket spennende så når bok 2 bok for et par uker siden kjøpte jeg den.

En liten digresjon… Jeg har et personlig forhold til navnet Solgry, for mine første 6 uker i dette livet bodde jeg på et barnehjem drevet av Frelsesarmeen i Drøbak som het nettopp det. De driver fortsatt stedet, og nå heter det Frelsesarmeens barne- og familievern, Solgry.

Jeg leste meg igjennom første boka på 2,5 time, og så sluttet den så spennende at jeg måtte bare leste første kapitlet i bok 2. Hihi, og så neste og neste og plutselig hadde jeg lest ut den boka også. Selvsagt sluttet den boka også veldig spennende, men nå må jeg vente helt 02.09. før neste kommer. Akkurat det er veldig irriterende og det er vel derfor jeg som regel styrer unna serier 😉

Jeg har virkelig kost meg og slappet ordentlig av i dag. Ikke noe musikk som forstyrret roen, og det var akkurat ro jeg trengte i dag kjente jeg 😍

 

I går ble det roadtrip til….

Heisann og god torsdag!

Ute skinner solen fra en relativt blå himmel, og det blåser lett. Temperaturen nå på formiddagen ligger på +20C i skyggen, men er stigende.

I natt har jeg sovet så godt, og har ikke vært våken en eneste gang. Da jeg la meg kom Vinja og hoppet opp i sengen min. Etter en stund kosetråkking, som hun alltid må før hun roer seg, krøllet hun seg sammen og la seg inn i armkroken min. Det tok ikke lang tid innen jeg var langt inne i drømmeland, og merket ikke at Vinja forsvant igjen å la seg et annet sted.

I går ble det dårlig med blogging, rett og slett for at jeg dro på en roadtrip sammen med Bestisen. Ikke det at vi kom så sent hjem, men jeg blir alltid så sliten og tappet for energi etter sånne turer.

Nordby Supermarket

Turen gikk rett og slett til Nordby Shoppingsenter ved Strømstad, for å handle inn litt forskjellige ting jeg hadde gått tom for som enten de ikke har her eller er billigere i Sverige. 

Jeg plukket opp Bestisen på Helsfyr litt over kl 9 og dro av gårde. Vi var begge to litt smale i øynene etter å ha måtte stå opp tidligere enn normalt. Når det er sagt så liker vi å komme oss tidlig av gårde, sånn at vi får handlet i matbutikken før det kommer for mange nordmenn. Jeg vet nemlig ikke om noe verre enn å gå i kø å handle… Bilen ble parkert i parkeringshuset på Nordby kl 10:30, og da var det knapt noen biler der. 

På Harrytur til Nordby Shoppingsenter

Det var så deilig å gå rundt i matbutikken når det var så få mennesker der, og jeg plukket med meg litt her og der til jeg hadde funnet det jeg hadde bestemt meg for å kjøpe. Det ble selvsagt litt ekstra, MEN ikke noe godteri denne gangen. Så stolt av meg selv at jeg klarte å la være å kjøpe noe 😊 Jeg hadde bestemt meg for å kjøpe et brett med Monster, men ikke hvilket. Endte opp med den typen du ser på bilde her. Kjøpte også 12 stk Mandel-melk som kostet 180,-. Ellers ble det oppvaskmiddel, dill og sitron fiskesaus (ferdig laget), ost, pålegg, 6 firepakninger med Nutrilett caramel og litt annet. De hadde ikke den dusjsåpen (Rose) fra Nivea som jeg bruker og Pepsi Max blanding til Sodastream maskinen, men det fikk jeg hos Rusta.

Etter å plassert alt vi hadde handlet i bilen, gikk vi opp på Joe’s Diner i 2 etg for å spise lunch og slappe av en stund. Det verket i ledder og rygg, så det var godt å kunne sitte ned en stund. Jeg valgte meg et “høyt smørbrød”, som består av polarbrød i bunnen med egg og reker på toppen. Hadde tenkt å skeie ut med en mini dougnut og kaffe etterpå, men jeg var så mett at jeg lot det være.

Det var en del trafikk på veg tilbake til Oslo, men det gikk allikevel ganske radig hele veien. Jeg kjørte Bestisen hjem, og var vel hjemme hos meg selv rundt 15:30 tror jeg. Da var det bare å begynne å pakke bort varene, og jammen fikk jeg alle drikkevarene inn i kjøleskapet. Det hadde jeg ikke trodd skulle gå…

Helt tom for energi og vondter over alt bare dumpet jeg kroppen ned ute på balkongen og ble sittende der en god stund med en veldig selskapssyk Vinja i fanget. Hun liker dårlig at mamsen er borte fra henne hele dagen. 

Hva skjer i dag? Ikke veldig mye spennende tror jeg, skal snart sette meg ut på balkongen og lese litt. Vinja flyttet ut rett etter at hun fikk medisinen sin, og ligger rett ut på krakken sist gang jeg sjekket 😉

Håper du får en fantastisk torsdag 🥰

 


Katteliv, fugleliv og andre ting som flyr omkring

Naturens brumlebass

Hei og god tirsdag!

Ute er det fortsatt grått, men det regner og blåser i alle fall ikke. Iflg yr.no så skal sola komme utover formiddagen, men vi får se 🤔 Temperaturen ligger +19C.

De siste årene har et måke par, vet ikke om det er de samme, fått unger som etter hvert har spasert rundt om blokkene. Hver gang noen beveger seg i nærheten av ungene, kommer foreldrene styrtende ovenfra og angriper. Det er ikke oss mennesker de bør passe ungene for, men i stedet katter og reven som har forsynt seg av det vandrende matfatet. Jeg er ikke glad i måker, men har allikevel vært redd for at årets unge skal bli mat også. Heldigvis har ikke det skjedd, og i går lettet den å fløy sammen med foreldrene sine 🥰

Humler er jeg derimot veldig begeistret for, og som jeg har fortalt om før så jakter jeg hvert år etter dem for å ta bilde. Dessverre må jeg slette de fleste, og det er ikke humlenes skyld men meg som skjelver på hånden så bildene blir utydelig. Bilde over her tok jeg i Botanisk hage her i Oslo i 2008 eller 2009. I år har jeg ikke vært der enda, men nå er det på tide å ta seg en tur.

Når jeg ryddet i går, fant jeg mitt gamle Sony kamera som tar veldig gode bilder. Det er så lite at det går i bukselommen, og skal få bli med meg på tur når ferien kommer.

Ettersom jeg ikke kom meg ut for å handle i går, må jeg bare ute en tur i dag. Jeg mangler både vanlig melk, mandel- og kokosmelk som jeg skal bruke til chiapudding + litt annet småtteri. Å så er det jo godt å komme seg ut en tur å se noe annet enn frk Pus 😊

På snakk om frk Pus, så kom hun nettopp løpende inn og kastet opp på stuegulvet. Var hun ferdig, å nei da, hun forflyttet se til labbetussteppe mitt å la igjen noe på to steder. Da var det bare ta fram skurebøtta… Heldigvis kom det mest på golvet. Hvorfor kan de ikke sitte på samme flekken og gjøre fra, i stedet for å fly fra sted til sted å spre det rundt… Beklager, håper du ikke er kresen 😉

Håper du får en fantastisk tirsdag 🥰

 

Orden i kaoset igjen

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Heisann!

I dag har det nesten vært høstvær med regn og kraftig vind. Jeg hadde soveromsvinduet mitt i lufteposisjon, men det bråkte så fælt fra vinden at jeg måtte bare lukke det igjen. Vinja lå på senga, men likte ikke lyden å forsvant inn i stua med et par byks.

Meningen var at jeg skulle ta meg en tur i butikken i dag, men så begynte jeg å rydde i noen skuffer og hyller inne på soverommet. Da glemte jeg bort hele handleturen. Det var kaos over alt sånn at jeg ikke fant igjen noen ting. Når jeg først setter i gang med noe sånt, har det en tendens til å forflytte seg til andre rom også. Det var akkurat det som skjedde i dag, og jeg endte opp med å holde på i flere timer. Jammen ble det et par poser som gikk ut i søppelkassen også. Nå er det orden i kaoset igjen, og jeg vet hva som er i de forskjellige skuffene og hyllene 😊

Nå i kveld har endelig de grå skyene blåst seg bort, vel nesten da, og jeg kan se blå himmel igjen. Sjekket yr.no i sta og det ser faktisk ut til at været skal bli ganske greit i morgen.

 

Hva er det som lukter så søtt?

Arkivbilde fra 2006 – Tunhovd

Heisann!

Dagens værrapport er vel ikke så oppløftende akkurat. Det er grått ute, og regner litt innimellom. Temperaturen ligger på +16,3C.

Jeg har akkurat sittet å sett igjennom bilder som jeg har lagret på en ekstern harddisk. Ryddet en del da jeg overførte bildene til harddisken, men ser at det må ryddes mer. Noen bilder ligger dobbelt og noen kan bare slettes. Kom over dette bilde over her. Jeg tok det på veg opp til Langedrag Naturpark, og hvis jeg ikke tar feil så ligger dette i Tunhovd. Det er en dam rett nedenfor her hvor vannet kommer ut av fjellet.

Vaskemaskinen går for fult ute på badet, og er vel snart ferdig med en gigantisk vask. Var litt usikker på om jeg måtte dele det opp, men tok sjansen og det ser ut til å ha gått greit. 

De siste par dagene har jeg kjent en søt lukt ute på kjøkkenet som jeg ikke har klart å finne ut av. Tidligere i dag gikk jeg grundig til verks å dro fram ovnen for å se om noe mat ol hadde ramlet ned der. Der var det ingenting, så gikk jeg løs på skapene og til slutt fant jeg syndebukken. Det var en rødløk, som hadde ligget for lenge og blitt myk og luktet. Den hadde klart å komme bak et par høye flasker med olje og ketchup, og var ikke synlig når jeg åpnet skapet. Pleier som regel å ha kontroll på sånt. Fikk fjernet løken og vasket godt inne i hyllen å luftet ordentlig ut.

Jeg har ikke sagt så mye om skulderen min i det siste, og det er for at jeg følte at jeg gjentok meg selv hele tiden. Den er fortsatt ikke bra, så jeg kommer ikke til å jobbe denne uken heller. Fra neste uke går jeg ut i 4 uker ferie, og da håper at når jeg er tilbake igjen så vil skulderen var klar for jobb.

Planer for denne dagen? Jeg må en tur i butikken å handle inn noen småting, ellers tar jeg dagen rett og slett som den kommer.

Håper du får en fin mandag 🥰

 

Sløver med lydbok i dag… 📚

Image by 0fjd125gk87 from Pixabay

Hei og god søndag!

Dagens værrapport: Jeg har sett sola i dag, men bare en kort stund. Nå er himmelen grå, og det er meldt regn utover dagen og kvelden. Temperaturen har lagt seg på +18,9C.

Det er en sløv dag her i Casa Fres og Knurr, og jeg har så langt ikke gjort annet enn å få unna medisinering av Vinja og hennes morgenstell. Frk Pus har som hun pleier flyttet ut på balkongen igjen. Balkongdøren har stått åpen på gløtt i natt, og hun har nok for det meste vært ute på balkongen. 

I går leste/hørte ferdig Abid Raja’s bok Min Skyld. Bestisen fortalte at hun hadde lest at noen syntes at boken var litt kjedelig, noe jeg ikke kan forstå. Den var trist, rørende og interessant, som gjorde at jeg gikk igjennom alle følelser fra start til slutt. Om du spør meg, så mener jeg at dette er bok vi alle burde lese….

Sommerminner fra 1975

I 1975 sendte NRK Barne-tv opplesning av boken “Sommeren på Mirabelløya” av Bjørn Rønningen, og jeg satt som klistret hver lørdag å fulgte med. Vivian Zahl Olsen hadde laget de fine tegningene som stadig skiftet sammen med handlingen. Jeg har alltid vært glad i hørespill og opplesning av bøker, både som barn og nå som voksen. Fikk så lyst til å høre den igjen, og var veldig glad når jeg fant den på Storytel. Nå har jeg hørt meg igjennom mesteparten av boken, har bare 1 time igjen og jeg syntes at den er like fin nå som da jeg var tidlig i tenårene 🥰

Om du var barn tidlig ungdom den gangen, hørte du på Sommeren på Mirabelløya?

Jeg har null planer for denne søndagen, skal bare kose meg å høre lydbøker hele dagen. TV’n skal forbli avslått til kvelden kommer, for nå er det ørene som skal brukes og ikke øynene 😉

Ønsker deg en fin søndag, klem 🤗

 

Nye negler på plass 💅

Nye negler hos Iris Nailbar

Heisann!

Solen skinte da jeg sto opp i dag, men nå har skyene begynt å overta og sola har gjemt seg bort. Temperaturen har landet på +18,8C.

Jeg var så sliten i går kveld, og krabbet ganske tidlig i seng å sovnet nesten før jeg rakk å dra over meg dyna. Ikke en gang har jeg vært våken, og slo først opp øynene kl 08:30. Balkongdøren hadde stått oppe i natt, og Vinja kom inn i full fart så fort hun hørte jeg var våken. Spratt opp i senga mens hun mjauet og ville ha masse kos 🥰

Som jeg fortalte i går så skulle jeg fikse neglene mine hos Iris Nailbar på Bryn senter, og om hvordan jeg surra med tiden å kom alt for tidlig. Jeg var så stresset og hadde skuldrene opp til øreflippene, men klarte å roe meg ned etter en dobbel Americano og en vaffelplate med bringebærsyltetøy på.

Jeg hadde funnet en fargekombo dagen i forveien som jeg ville ha, men når jeg så på den i går morges likte jeg den ikke allikevel. Så da var det å ta en ny runde på Pinterest, og fant etter noen minutter den komboen som jeg la fram for Kimmy. Hun hadde ikke helt de samme fargene, men sammen klarte vi å finne to som var ganske like. Resultatet kan du se på bilde over her 🥰

Bestisen hadde time rett etter meg, og hun hadde vel ikke helt bestemt seg før hun kom. Etter å ha sett litt på forskjellige farger, landet hun på en nydelig lillafarge. 

Sist gang vi var å fikset neglene våre traff vi en tidligere kollega av Bestisen og venninne, som vi spiste lunch med. I går kom først en annen kollega av Bestisen bort å pratet en stund, og så kom frisørdamen min forbi. Var nesten overdose med kjentfolk det, hihi!

Før jeg kjørte Bestisen hjem til Lørenskog spiste vi lunch hos Al Dente, og jeg bestilte en Caesar-salat som ikke fristet så mye allikevel. Ikke noe veien med maten, bare meg som ikke hadde noen matlyst. Jeg kan fort bli sånn, om jeg spiser for lite eller noe som ikke har så mye næring i seg. En vaffelplate tidligere på dagen fylte egentlig ikke behovet….

Resten av kvelden satt jeg å serie fråtsa meg igjennom noen flere episoder av “Keeping up with the Kardashian”, før øyelokkene ble for tung og jeg krabbet under dyna. Nå sitter jeg å hører på siste halvdel av boken til Abid Raja, og tenker at jeg skal komme meg igjennom hele i løpet av dagen.

Håper du har og fortsatt får en fin lørdag 🥰