Strikkekino med både latter og tårer

Heisann og god formiddag!

Nok en nydelig dag utenfor stuevinduene mine, og sola har akkurat kommet inn på balkongen. Temperaturen ligger på +8C.

Jeg valgte å ikke ha på noen alarm i dag heller, og sov helt til klokka nærmet seg 10:30. Jeg klarte ikke å lande og senke skuldrene i går kveld etter at jeg kom hjem. Derfor endte jeg opp med å sitte oppe å se på Tik Tok videoer i noen timer. Til slutt kjente jeg at det var på tide å legge seg, og da hadde klokka passert midnatt med god margin…..

A man called OTTO

I går kveld var Bestisen, kusinen og jeg på strikkekino i Lillestrøm, og så på “A man called OTTO”. Det var ikke fult i salen, noe som sikkert kom av at filmen ikke lenger var ny. Mange hadde nok allerede vært å sett den. Jeg var veldig spent på hvordan filmen var, ettersom jeg hørt mye om den både fra media men også Tom Hanks under diverse intervjuer. Vi lo en god del, men undertoner i filmen var egentlig ganske trist. OTTO var en sur og ensom mann som irriterte seg over det meste, og i løpet av filmen får vi vite hvorfor det har blitt sånn. Tapet av kona Sonja som betydde alt for ham, var nok hovedfaktoren. Gikk det bra til slutt? Se det må du finne ut av selv, om du ikke alt har sett filmen 🤔

Bak oss satt to staute karer, som ikke hadde fått med seg at det var strikkekino. Vi fleipet litt med dem om det før filmen. Kusinen overhørte at en av dem sa i det filmen var slutt, at han hadde blitt blank i øynene. Ikke så ofte man ser eller hører at menn viser og forteller om hvordan de føler det. Han var ikke den eneste som tørket vekk tårer i løpet av filmen.

Før jeg dro på kino strikket jeg ferdig de 4 cm som var igjen før bolen skulle deles. Jeg ville ikke sitte med det på kino, for da hadde det blitt bare tull. Jeg fikk satt forstykket på en hjelpelisse, og strikket et par omganger for å komme i gang. I løpet av filmen klarte jeg å strikke 7 cm på bakstykket.

I dag er venstre skulder i dårlig humør, så jeg lar strikketøyet ligge til i morgen. Da er det Strikkekafé igjen, og den vil jeg jo være med på. Jeg har presset skulderen litt mye med å sitte for lenge å strikke i 2 dager i strekk, og sånt straffer seg alltid. Det er bedre å bruke litt lenger tid på genseren, enn å ende opp med en ubrukelig skulder i flere uker og kanskje lenger også.

Håper du får en fantastisk tirsdag 🥰

Bare 4 cm til 🧶

Heisann og god formiddag!

Ute er himmelen igjen knallblå og solen kommer snart på besøk ute på balkongen. Temperaturen ligger på +5,3C i skyggen.

Jeg har sovet så godt i natt, og våknet av meg selv ved 10-tiden. Det var ikke noen grunn til å sette på noen alarm til i dag, så jeg lot kroppen får bestemme hvor lenge jeg skulle sove. Kjenner at det gjorde veldig godt. Jeg er helt feberfri i dag, så forkjølelsen er over for denne gangen. Allergien får jeg ikke gjort så mye med…

Nå har jeg akkurat satt meg ned med den først kaffekoppen og nyter den. Tro nå ikke at jeg bare har gått rundt å sosa, for det har jeg ikke. Etter å ha ordnet Vinja sinn morgenstell, var det min tur. Først så gikk jeg løs på tåneglene mine, som trengte å bli klippet og filt litt. Kroppen var ikke så veldig stiv, så jeg klarte å få bena opp på doringen sånn at jeg fikk klippet neglene. Etterpå var det fram med min elektriske neglefil for å jevne på kantene. Så nå går jeg rundt med happy feet igjen 👣. Etterpå stupte jeg inn i dusjen og nå sitter jeg her å lar håret mitt lufttørke.

I går prioriterte jeg Vela-genseren min, og jeg fikk strikket ganske mange omganger. Jeg har nå kommet så langt at det er bare 4 cm til jeg skal dele strikketøyet, for å strikke for- og bakstykket hver for seg. Å de siste cm skal jeg gjøre nå på formiddagen, sånn at jeg slipper å gjøre det på strikkekino i kveld. Denne genseren går inn i historien som den jeg har gjort mest feil på. Det å strikke 2 rette og 2 vrange i to omganger og så omvendt, skulle jo ikke være så vanskelig! Tydeligvis for meg meg, for jeg har rekt opp flere ganger enn jeg kan telle. Heldigvis så skal for- og bakstykket strikkes likt som vrangborden, så der tror jeg at jeg skal klare å holde tunga rett i munnen 😉

Før jeg sto opp i dag fikk jeg melding fra fastlegen om at han hadde fornyet reseptene på Livostin nesespray og øyedråper + Ibux, som jeg ba om i går ettermiddag. Nesespray hadde jeg heldigvis 1 flaske av her hjemme, mens øyedråpene var utgått på dato for mange måneder siden. Heldigvis så trengte jeg ikke de akkurat nå, men den tiden kommer nok snart tenker jeg.

Magen rumler, og det er jo for at jeg ikke har kommet så langt som å spise enda. Kanskje på tide å få i seg litt mat innen jeg tar fatt på resten av dagen 🤔

Håper du får en fin mandag 🥰

Forkjølelse og allergi på en og samme gang 🤧

Image by fszalai from Pixabay

Heisann!

I går var det nok en dag med knallblå himmel og solskinn. Det blåste en del, så det virket nok litt kjøligere enn det faktisk var med +4C. I da er det overskyet og temperaturen ligger på +3,2C.

Feberen er på vei til å normalisere seg, samtidig som allergien min har blomstret opp. I dag måtte jeg inn i skapet for å se om jeg hadde noe nesespray, og til alt hell så hadde jeg en flaske igjen. Øyedråpene mine hadde gått ut på dato, så jeg må inn å fornye begge to etterpå sånn at jeg kan få hentet ut mer over helgen. Jeg aner ikke hva som har fått allergien min til å blomstre opp nå, men slitsomt er det nå i alle fall.

Det er ikke mye som er positivt med å ha allergi, men en ting er det da. Jeg blir trøtt og sliten av det, som igjen gjør at jeg sover veldig godt om natten 😉

I går gjorde jeg nesten ingenting, bare satt å sløvet foran tv og halvsov. Jeg prøvde å lese litt, men klarte ikke å konsentrere meg om det. Så prøvde jeg å strikke litt, men det gikk ikke noe særlig det heller. I dag føler jeg at jeg har litt mer energi, og skal nå prøve å komme meg noen cm lenger på genseren min. I morgen er det igjen strikkekino, denne gangen i Lillestrøm, og da hadde det vært veldig fint å kunne vise at jeg ikke er på stedet vil i genserprosjektet 😉

Jeg hadde bestemt at jeg skulle ha en gryterett til middag i går, og valget falt på en pose Amerikansk fra Toro. I kjøleskapet hadde jeg igjen noen små tomater, paprika og litt revet ost fra Taco forrige helg, som begynte å se litt slitne ut. Så jeg slengte de oppi gryta også. Jeg har igjen til middag i dag også, så da slipper jeg å studere på hva jeg skal ha 😉.

Senere i dag skal jeg toppe en mørk rød Coleus, og sette dem i vann for å få en ny plante. Morplanten ser ikke så fin ut lenger, så det er store muligheter for at den får reise til de evige grønne enger etter hvert. Den skal få en sjanse til å komme med nye blader, ellers så…..

Håper du får en fortsatt fin søndag 🥰

Varme kinn og sår hals 🤒

Image by Couleur from Pixabay

Heisann og god formiddag!

I natt kom det en del snø, og i løpet av dagen har det snødd litt nå og da. Temperaturen ligger så vidt opp på det røde med +0,2C det meste av dagen.

Jeg våknet med veldig varme kinn og en sår hals i dag, så det tok litt tid innen jeg orket å komme meg opp av senga. Fikk gitt Vinja medisinen og ordnet med morgenstellet hennes, og så laget jeg meg en kopp kaffe og krabbet opp i senga å ble der en stund til. Tok en febernedsettende og sovnet igjen, og følte meg “litt” bedre når jeg sto opp igjen.

Hadde en avtale med Bestisen om å dra til Strømmen og så OBS i Lillestrøm i dag, men den måtte jeg avlyse. Jeg måtte ut for å handle inn til helgen selv om formen var dårlig, for jeg var tom for diverse ting som ikke kunne vente til over helgen. Så jeg tok en febernedsettende, og når den begynte å virke dro jeg bare en snartur ned på Coop Xtra og handlet inn.

Etter at jeg kom inn igjen har jeg ikke gjort så veldig mye, og det har jeg tenkt å fortsette med. Nå skal jeg se Forsvundet arving på DR1 fram til Mesternes Mester begynner på NRK.

Hvordan har din dag vært?

Jeg kjøpte to bøker til 📚

Heisann!

Jeg stakk innom bokhandelen enda en gang jeg, og da ble to bøker til med meg hjem. Valget falt på forfatteren Jan Erik Fjell, som jeg ikke har lest noe av fra før. Det er vel ingen overraskelse at det ble innen sjangeren krim denne gangen også. Som er det jeg liker best å lese. Den ene boken het Tysteren og den andre Skyggerom. Jeg skriver litt mer om handlingen i bøkene når jeg begynner å lese dem.

Nå kan jeg ikke kjøpe flere bøker på en stund, for jeg må få lest noen av de bøkene jeg allerede har i bokhyllene. Jeg ryddet og ga bort mange bøker i fjor eller året før, men nå er det snart like mange i hyllene igjen 🙈

Magic Mike på Strikkekino, og kalenderen fylles opp

Heisann og god formiddag!

Ute er himmelen igjen blå og om ikke lenge bader balkongen min i sol. Temperaturen er ikke så høy, og ligger på +0,8C.

I går kveld da jeg var på vei hjem snødde det tett, men det var såpass mildt at hovedveiene var relativt bare. På sideveiene hadde det lagt seg, men det var ikke så mye at det var noe problem å kjøre. Når jeg kikket ut på morgenen i dag, så hadde det faktisk kommet noen cm. Glad for at isen hadde smeltet unna inne i gården, så slipper man å engste seg for å skli å ramle…

I går kveld møtte jeg Bestisen og en av de jeg strikker sammen med, for å gå på strikkekino på Lørenskog. Filmen de hadde satt opp var Magic Mike med Channing Tatum og Salma Hayek Pinault i hovedrollene. Vi hadde valgt å sitte helt bakerst hvor det er to-seters sofaer. Jeg hadde jo egentlig tenkt å se de to første filmene om Magic Mike på Viaplay i forveien, men kom aldri så langt. Det hadde heldigvis ingen betydning. Det var vel kanskje ikke den mest spennende filmen jeg har sett, og er nok ikke en film jeg normalt ville ha kjøpt billett til. Var det steamy dans og sexy menn med sixpack, helt klart å det var ikke vondt å se på, skikkelig øyegodis 🥵

To rader nedenfor oss satt en familie på 3, mor og far og en jentunge på ca 9-10 år. Jeg tror ikke at far hadde skjønt hva slags film de hadde kjøpt billetter til, for når det ble steamy og sexy dans helt i begynnelsen ble jentungen flau og far begynte å sjekke mobilen. Ungen fikk morens mobil, og satt å så på noe på den under resten av filmen. Det var flere av oss som la merke til dette, og syntes det var litt festlig.

Da vi kom inn i kinosalen fikk alle et nett fra Garnpikene, som inneholdt et informasjonshefte, 1 nøste Fnugg garn (til venstre), 1 nøste med Rauma garn og 1 med Petunia garn. Fikk veldig lyst til å strikke en genser eller kanskje mer en jakke i Fnugg garn. Så nemlig at noen strikket av garnet på Strikkekaféen tidligere på dagen, og brukte dobbel trå og tjukke pinner. Noe som ble så fluffy og fint. Det blir i så fall etter at jeg er ferdig med den grønne Vela genseren min. Tenk det, jeg klarte å strikke meg igjennom filmen uten å gjøre feil en eneste gang, noe som jeg anser som en bragd 😊

Før Bestisen og jeg dro fra Strikkekaféen tidligere på dagen var vi innom informasjonen og kjøpte billetter til to lokale teaterforestillinger. Den første er Jubiladorevyen “Resirkulert moro” som skal spilles over 2 dager 29.03. og 30.03., og vi valgte torsdag 30.03. kl 12 på dagen. Den andre forestillingen er Vasshjulet brenner, som foregår ute ved nettopp Vasshjulet som ligger nedenfor Losby gods. I programmet står det at det er en musikalsk røverhistorie av Finn Evensen (Bjelleklang) og Ola Beskow, med Espen Beranek Holm i teten for et ensemble med 16 sangere og 4 musikere. Forestillingen spilles over 3 dager, fra 31.08. – 02.09.23, og vi har valgt å gå fredag 01.09. Det tar ca 20 min å gå fra parkeringsplassen, så det er greit med gode sko, og siden det er ute varme klær å sitteplate så man ikke blir kald i endan om 😉 Vi snakket med Eva som sitter i informasjonen mens vi fortsatt satt å strikket, og hun fortalte at billettene til Vasshjulet brenner ble revet vekk så fort. Derfor bestemte vi at det var greit å ordne med billettene med en gang. Ellers hadde vi mest sannsynlig ikke fått noen.

Naboen hadde bursdag i går, ble 89 år ung, og på veg hjem var jeg innom blomsterbutikken på Bryn og kjøpte 2 buketter med tulipaner (hvite og røde). Som jeg fikk dem til å sette pent sammen for meg. Jeg vet nemlig at hun er veldig glad i tulipaner, og pleier å kjøpe en bukett med det på dagen hennes.

Nå er kaffen drukket opp og jeg skal komme meg ut kjøkkenet å rydde i kjøleskapet, vaske opp og gå ut med en del søppel.

Håper du får en fantastisk torsdag 🥰

 

Midt i uken og Strikkekafé 🧶

Image by Myriams-Fotos from Pixabay

Heisann og god formiddag!

Enn så lenge er det litt skyer oppe på himmelen, men det er antydning til klarvær så vi får se hva som skjer utover dagen. Temperaturen ligger på +0,2C.

Alarmen ringte ved 8 tiden i dag, og jeg har fått unna morgenstell og medisineringen til Vinja. Så nå ligger hun i sofaen å dormer seg å kikker på meg, og tenker at snart skal jeg begynne å mase om å få våtfóret mitt. Kjenner jeg henne rett så tar det ikke så lang tid 😸

I dag er det Strikkekafé på Veiviseren igjen, og jeg kjenner at jeg gleder meg til å treffe den fine gjengen med damer/jenter igjen. Vi har det jo så utrolig koselig når vi treffes. Det er jo like spennende hver gang, og se hvor mange vi blir 🤔 En annen ting som er spennende er å se hvor mange ganger jeg må kjøre rundt for å finne en parkeringsplass. Noen ganger kan det være en utfordring, for garasjen blir brukt av både de som skal handle på Metro og alle som skal på arrangement i Lørenskog Hus.

Nå må jeg se å hoppe i dusjen og gjøre meg ferdig, for det er snart bare 1 time til jeg skal være der.

Håper du får en fin onsdag 🥰

Jeg måtte fikse en negl på nytt 💅

God kveld!

Jeg fortalte jo i går at jeg var å fikset neglene mine, og jeg ble veldig fornøyd med fargen. Det jeg ikke så før utpå ettermiddagen var at den høyre tommelen ikke så helt ferdig ut. Sjekk ut bilde til venstre, hvor du kan se hvor matt neglen er på venstre side. Jeg kunne selvsagt ha bare latt det være som det var, men jeg klarte ikke det og irriterte meg i går kveld og på morgenen i dag. Så på neglen og kjente på den hele tiden. Derfor dro jeg ned til salongen på formiddagen i dag, og viste neglen til hun som fikset dem i går. Et lag med overlakk og inn i UV maskinen et par minutter å vipps så var neglen like fin som de 9 andre. Se bilde til høyre 🥰

Det ser ut som det er to forskjellige farger når man ser på bildene, men det er bare at det er forskjellig lysforhold.

Liv og Røre i går, og en ikke planlagt trimtur til slutt

Image by inyoung Jeong from Pixabay

Heisann!

Ute har det vært det knallværet i dag, med sola som har varmet opp balkongen min så det er rene sommeren der ute. Temperaturen ute har ligget på +4C i skyggen og +8C i sola.

I går møtte jeg VIP Gjengen på utestedet Liv og Røre på Triaden kl 18. Som jeg har nevnt før så pleier vi å møtes hjemme hos hverandre, men vi fikk lyst til å prøve denne måten. Bestisen og jeg var først ute, og da var det helt tomt i lokalet så vi satt oss å ventet. Det tok ikke lang tid før de andre jentene kom. Litt varierende lysforhold ved bordene, men vi fant to lange sofaer som sto mot hverandre hvor det var nok lys til alle sammen. Noen av oss kjøpte litt å spise, og for min del ble det vårruller med kylling. Jeg hadde ikke orket å spise før jeg dro, så det smakte veldig godt.

Da jeg tok fram strikketøyet klarte jeg selvsagt å strikke feil med en gang, og endte opp med å rekke opp 🙈 Det var nesten så jeg ga opp men gjorde ikke det, og før jeg visste ordet av det kunne jeg begynne påan igjen. Det ble noen omganger innen vi pakket sammen for å gå hjem. Jeg tror ikke det kommer til å bli en vane å dra dit, for vi må kjøpe noe for å sitte der og da blir det fort dyrt. Derfor får vi se om vi finner en annen løsning.

Da vi skulle gå var Triaden stengt, så vi kunne ikke gå den veien vi hadde kommet for å komme til garasjen. Jeg spurte de ansatte hvor vi kunne gå, og fikk beskjed om å gå ut døra bak i lokalet og inn i garasjen den veien. Det gjorde vi men da jeg kom dit hvor Forden skulle stå så var den ikke der. Jeg kjente panikken spre seg, og trodde helt enkelt at den var stjålet. Det tok litt tid innen jeg forsto at vi var en etasje over der han sto, men problemet var bare det at ingen av dørene eller portene var åpne så vi kunne komme oss ned dit. Da var det ikke noe annet å gjøre enn å gå ut igjen, og gå rundt bygget og bortover veien til vi kom til inn/utkjøringen til parkeringshuset. Kroppen var vond og sliten før vi begynte å gå, og den ble ikke noe bedre av den ekstra trimturen. Å jeg kjenner det godt i dag også, liksom ikke noe energi….

Når jeg kom hjem fikk jeg gitt Vinja medisin, og så sank jeg så langt ned i godstolen det var mulig å komme i mens jeg fikk med noen flere episoder av Below Deck.

Håper du har hatt en fin tirsdag så langt 🥰

To nye bøker til bokhylla 📚

Heisann og god kveld!

Da jeg var på Bryn senteret og fikset neglene mine i dag, gikk jeg en runde og oppdaget at det var store endringer på gang. Flere butikker var borte, men ikke for alltid etter det jeg husker. De skal gjøre en del endringer i 2023, samtidig som Vinmonopolet flytter inn.

Jeg havnet til slutt innom bokhandelen, hvor de hadde salg på en god del bøker. Da måtte jeg jo sjekke om det var noe som interesserte meg. Jeg elsker jo krim og til slutt falt øynene på Jørn Lier Horst sine bøker. Leste min første bok av han i fjor som het Nullpunkt. I dag kjøpte jeg bøkene Slagside og Røykteppe. Jeg burde vel egentlig ha lest bøkene i kronologisk rekkefølge, men det er for mange bøker å kjøpe så det får bli som det blir. Er disse to like spennende som den første jeg leste, så har jeg virkelig noe å glede meg til 🥰 I disse bøkene er det ikke Wisting som er hovedpersonen, men Alexander Blix og Emma Ramm.

Har du lest noe av Jørn Lier Horst sine bøker?