Da var det min tur…

Heisann!

Ute har det snødd siden jeg våknet i dag, og kanskje en stund før det også. Temperaturen ligger rundt -2C.

Jeg har hanglet siden lørdagen, hvor jeg egentlig trodde jeg bare var sliten etter julemarkedet om fredagen. Jeg har følt meg i ganske god form på dagen, men så på ettermiddagen har feberen skutt i været. I går kveld tenkte jeg at det var best å ta en test, og som du ser på bildet over her var den positiv. I gjennom hele pandemien klarte jeg å unngå å få Corona, men nå satt den der altså. Det var vel ikke til å unngå, for før eller siden måtte det skje.

Formen er ikke så alt for ille, så forhåpentlig går dette raskt over igjen. Jeg hadde planlagt å ta vaksinen, men har bare ikke kommet så langt. Nå er det vel ikke nødvendig, for etter det jeg har forstått er jeg imun en stund framover?

Noe som også er veldig dumt, er at jeg har billett til Didrik Solli Tangens julekonsert i Lørenskog hus i kveld, og den får jeg dessverre ikke brukt. Jeg har jo gledet meg i flere måneder til denne konserten, men det var nok ikke meningen 😭

Klesvasken fra i går var tørr, så nå har jeg akkurat brettet og lagt den der den hører hjemme. Å nå skal jeg slenge bena på krakken å strikke noen runder på Bystrikkskjerfet mitt en stund. Jeg har igjen ca 8 rader før jeg skal begynne å felle, og da tar det nok ikke lang tid før det er ferdig.

Håper du får en fin torsdag 🥰


Nede for telling i noen dager

Heisann!

Ute snør og blåser det, og jeg syntes det er helt greit å være inne. Temperaturen ligger på rundt -3C.

Det ble jammen en blogg pause igjen på meg, noe som skyldes at jeg faktisk har vært nede for telling siden mandagen. Da våknet jeg opp med en hoven og betent venstre albue, med smerter nedover armen. I tillegg var lillefinger og ringfinger dovne, som de pleier å bli når det er betennelser i skulder og/eller arm. Jeg valgte da å sette resten av jule-pyntingen (og lyslenken på balkongen) på hold til slutten av uken. I går ettermiddag endte jeg opp under et par pledd i godstolen med feber og hoste. Jeg sov nok mer enn jeg var våken. Kjennes ikke ut som om jeg har noen feber i dag, men jeg hoster litt og er litt snufsete. Så jeg skal ikke gjøre de store sprellene.

Grunnen til at albuen slo seg vrang, tror jeg rett og slett kommer av all løftingen av esker og bord på fredagen + at jeg hang opp gardiner på søndagen. Ble litt for mye på en gang kan det virke som.

Den eneste som er aktiv her i Casa Fres og Knurr i dag er vaskemaskinen. Den jobber på harde livet ute på badet, med en megastor klesvask. Trodde jeg måtte dele det i to maskiner for det var så mye, men heldigvis slapp jeg det…

Da jeg skulle skifte til røde putetrekk på sofaputene min her om dagen slet jeg. For to av dem hadde nemlig ikke noe trekk igjen over fyllet, så jeg endte opp med å bare stappe fyllet inn i putetrekket. Jeg har utsatt og utsatt og kjøpe nye, men nå må jeg bare. Sjekket på nettet og så at Jysk hadde to typer, en billig med samme tynne trekk og en noe dyrere med tjukkere trekk. Jeg skal dra ned å se og kjenne på dem til uken, så får vi se hvem jeg kommer til å velge. For jeg kan ikke holde på å bare stappe fyllet inn i putetrekkene hver gang jeg skal skifte, noe jeg gjør mellom 3 og 4 ganger i året (skifter altså) 🙈

Den første koppen med kaffe er drukket opp, og det er på tide å komme seg opp av godstolen og lage seg en sen frokost.

Håper du får en fantastisk midtiukendag 🥰


Jula begynner så smått å flytte inn i dag 🎄

Heisann!

Ute er det en fin vinterdag med noe skyer på himmelen, og sola som titter fram innimellom. Temperaturen er nede på -2,1C.

Energibarometeret var nesten på topp i dag da jeg sto opp, og jeg var helt klar for å skifte til julegardiner i heimen. Jeg har allerede vært nede i kjelleren å hentet opp den store plastboksen med gardiner og duker, stolputene til kjøkkenstolene og så fant jeg den helt nye lyslenken til balkongen som jeg ikke fant i fjor. Tenkte å få opp julegardinene i stua først, så gå ut å henge opp lyslenken på balkongen i god tid innen det blir mørkt. Da kan jeg kose meg inne med julemusikk eller film på tv i mens jeg stryker og henger opp resten 🥰

 

Om fredagen før jeg sto på julemessa var jeg en tur innom Søstrene Grene, hvor jeg kjøpte meg to juletre lykter, nissejente og nissegutt. Juletrærne kom både i hvitt og i grønt, og jeg endte opp med de hvite da jeg syntes de passet best til duker ol.

Planen var å bruke gavekortet jeg fikk av kollegene når jeg sluttet i fjor, men overraskelsen var stor da butikken ikke tok det. Jeg kunne jo bruke det i de andre butikkene på senteret. Selv om prisene ikke er så ille på Søstrene Grene ble det jo noen kroner ut av bankkontoen jeg ikke hadde regnet med. Veldig kjedelig, og jeg har tenkt til å klage til senterledelsen. De er et Thon senter, og kortet skal da fungere i alle butikkene inne på senteret. Stemmer ikke det?

Nei nå får jeg løfte baken fra godstolen og komme i gang, sånn at jeg blir ferdig i dag.

Ønsker deg en fantastisk søndag 🥰

Dagen derpå 🥱

Heisann!

Da jeg våknet utpå formiddagen i dag snødde det, så kom sola før det snødde litt igjen. Nå er himmelen mer eller mindre blå og sola skinner. Temperaturen ligger på -1,9C.

Det er ikke ofte jeg sover til langt ut på formiddagen, men i dag gjorde jeg det. Satte ikke på noen alarm når jeg la meg i går, og da ble det bare sånn. Jeg sto jo på julemesse på Triaden, Lørenskog i går, og var ikke hjemme før klokka dro over kl 22. Ettersom jeg hadde spist lite i løpet av dagen, hadde ikke kroppen noe å jobbe med heller og jeg ble ekstra sliten.

Vi var 5 damer som sto på julemessa fra kl 18, hvor E hadde stått der fra et par timer tidligere. Vår stand var plassert sånn at vi hadde en krakk å sitte bak oss, som vi kunne sitte å hvile på innimellom. På dette bilde tok noen av damene en pause da det bare var en kunde innom som ble ekspedert.

På bordet hadde vi en del gensere, babytepper, luer og noen heklede ting mm.

Vi hadde mye sokker, og det gikk en del av dem. En dame jeg ekspederte kjøpte 4 par sokker som hun skulle gi bort i julegave. Vi hadde klassiske sokker, noen lange som du ser til venstre på stativet og noen tøfler.

På dette stativet hadde vi votter, gensere og noen sett bestående av genser med kjole eller skjørt til. Vi hadde også noen sjal og jakker satt sammen av bestemor ruter. Det gikk dessverre ikke så mye av de heklede tingene, noe å tenke på til neste julemarked.

Når klokka dro over 20 kom det noen kunder å kikke litt, og når de gikk begynte vi å pakke ned i plastboksene og slå sammen bordene. Vi lånte traller fra Jula og fikk kjørt det ut i bilene, og vi fylte opp E sin bil først før resten fikk plass i min bil.

Jeg hadde kjøpt ribbe hos Meny tidligere på kvelden, og den hadde de lagt på kjølerommet for meg. Før vi dro fra Triaden var jeg innom å hentet den.

Det gikk raskt å kjøre bort til lageret, men vi slet noe innmari for å få opp døra inn til boden. Jeg visste jo at den var vanskelig å åpne fra vi var der om tirsdagen. Til slutt løftet og dro vi den åpen så vi fikk plassert inn alt vi hadde med oss. Når jeg satt meg inn i bilen igjen kjente jeg at nå var strikken strekt litt for langt.

Planen for i dag var at jeg skulle kjøre rundt med støvsugeren og dra over golvene, og så gå ned i kjelleren for å hente opp julegardinene og få de opp. Den planen har blitt flyttet til i morgen, for jeg er så sløv og har så lite energi at det er ingen ide å prøve på det en gang.

Håper du har hatt en fin lørdag så langt 🥰


Freddie (F: 05.09.46 – D: 24.11.91)

I dag er det 32 år siden Freddie Mercury døde bare 45 år. I høst ville han ha fylt 78 år.

(F: 05.09.46 – D: 24.11.91)

 

En hektisk uke er snart over…

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Heisann og god kveld!

Da er det snart bare en dag igjen av denne uken, som jeg har vært på farten hver eneste dag. Kjenner veldig godt at det har tatt på, og som jeg sa tidligere i dag så har jeg vært ekstremt sliten på kveldene.

Hva har holdt på med denne uka da?

Mandag var jeg på julebord sammen med VIP Snellene, hvor vi koste oss med god mat fra Sabrura. Ikke noen julemat, men sushi, vårruller, noe innbakte greier og deilige sterke kyllingspyd. Til dessert hadde H bakt verdens beste ostekake, en sånn man steker i ovnen. Syntes jeg kjenner smaken av den bare når jeg tenker på den. Som underholdning hadde vi karaoke, hvor jeg valgte å være tilskuer denne gangen 😉

Tirsdag gikk turen til Fjellhamar kirke for et par timer i Arbeidsstua, sammen med en gjeng hyggelige damer fra Lørenskog Revmatikerforening. Bestisen, M, G, N og jeg dro litt tidlig for å kjøre til lageret for å hente bord, stativer og x-antall kasser med strikk og hekling. Det kjørte vi så hjem til M som bor på Fjellhamar og lesset dem av der. Etterpå dro Bestisen og jeg innom Metro hvor vi først var innom Sparkjøp. Der kjøpte jeg to nøster med Gjesdal Poppis garn til skjerfet jeg viste tidligere i dag. Vi avsluttet med en tur innom Rema, hvor jeg kjøpte kyllingfilé surret i bacon med pestosmør (tror jeg det var) som ble middagen min. Å fytti katta så godt det var 😋

Onsdag var det Strikkekafé hos Veiviseren i Lørenskog Hus, og der ble vi sittende fra kl 11 til klokka nærmet seg 14:30. Jeg var litt bekymret for at jeg skulle ha for lite garn til skjerfet, så vi stakk innom Sparkjøp igjen for å kjøpe et par nøster til. I tillegg kjøpte vi begge en sånn hårbøyle med gevir på, og som har blinkende. Den skal brukes på henholdsvis julebordet til Revmatikerforeningen, og på årets siste Musikkbingo.

I dag torsdag gikk turen til M på Fjellhamar, for å gå igjennom alt som skal selges på julemarkedet i morgen. Det var flere plastbokser å gå igjennom med strikk og hekling. En god del hadde allerede blitt priset, men det var også mye som ikke var det. Så da var det bare å lage lapper og feste på. Veldig mye fint som kommer til å bli lagt fram i morgen. Vi hadde det så hyggelig at det var nesten vondt å bryte opp når vi var ferdig. M hadde kjøpt inn baguetter som vi spiste før vi kastet oss over arbeidsoppgavene. Vi jobbet effektivt, så det ble ikke så sent som jeg først trodde.

I morgen fredag har vi i Lørenskog Revmatikerforening julemesse på Triaden, og vi står der fra klokken 10 og helt til et stykke ut på kvelden. Vi har delt opp dagen, sånn at ikke de samme står hele tiden. Dersom du bor i nærheten, eller har lyst til å ta deg en tur til Triaden i morgen, hadde det vært veldig hyggelig om du stakk innom. Å kanskje finner du noe du kan bruke til julegaver, eller kanskje bare til deg selv 🥰

Nå skal jeg nyte resten av torsdagskveld i godstolen godt innpakket i kosepleddet mitt. Det er finale i “Alle mot alle” i dag, men jeg må først se ferdig tirsdags- og onsdags programmene 😉

Håper du har hatt en fin torsdag 🥰

Mye å gjøre, men et nytt skjerf er allikevel på pinnen 🧶

Heisan!

Ute er det blå himmel, og jeg har allerede sett sola skinne borte på Manglerud. Temperaturen nå på formiddagen ligger på +3,3C.

Det blir dårlig med blogging denne uken, for jeg er helt utslitt når jeg kommer hjem om ettermiddagen. Å etter at middagen er laget og ryddet bort, blir det godstolen hvor jeg sitter å glipper med øynene til jeg skal gå å legge meg for natten. Det blir bedre neste uke, for da er ikke timeplanen min så full som denne uken.

Tenkte jeg måtte vise det nye skjerfet jeg har startet på i Poppis garn fra Gjesdal. Det har samme formen som et Sofieskjerf, men er i stedet et Bystrikkskjerf. Man starter med å legge opp 5 masker. I stedet for å strikke bare rett hele tiden, strikker man en rett og en vrang over 4 pinner og på den 5 pinnen strikker man vrang over rett og rett over vrang. Samtidig så legger man ut 1 maske i kun den ene siden. Dette repeteres til man har ønsket bredde på skjerfet. Man lager heller ikke den brede i cord kanten hvor man tar av de siste 3 maskene på pinnen, for så å strikke dem på neste pinne. Her tar man av kun 1 maske i slutten av hver pinne.

Jeg strikker med dobbel tråd da Poppis garnet er veldig tynt. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å strikk med en tråd fra Poppis og en tråd fra et annet Gjesdal garn som er tjukkere, men jeg syntes ikke det ble så fint. Så da ble det som det ble over her. Garnet skifter farge etter hvert, noe som jeg syntes er veldig fint.

Er jeg ferdig med skjerfet jeg hakker på? Nei jeg er ikke det, men jeg trengte en forandring ettersom det går så sakte fremover 😉

Jeg satte Azalea’n min til drukning for snart 30 min siden, og det er vel på tide å fiske den opp fra bøtte igjen å la den renne av før den kommer tilbake i kjøkkenvinduet.

Håper du får en fantastisk torsdag 🥰                                                                         

Den føltes ikke så stram allikevel

Heisan!

Ute er det litt disig og jammen kom det ikke noen snøfnugg sent i går kveld. Temperaturen nå på formiddagen ligger på -3,3C.

Planen i går var å komme meg tidlig i seng, men så fant jeg en fin serie på You Tube som heter Aurora Teagarden Mysteries. Å da ble jeg jo sittende å se på den. En fin, koselig og lett krimserie med Candace Cameron Bure som Aurora. Om du ikke vet hvem hun er så spilte hun TJ i serien Full House (Under samme tak). Jeg burde ha vært trøtt da min firbente vekkeklokke Vinja hoppet opp på meg rett før kl 9, men faktisk ikke. Følte meg helt utvilt og våken 🥰. 

For ca en uke siden så jeg at borettslagets juletrær lå borte ved enden av garasjene, og i dag jobber vaktmesteren våres med å få de på plass. Det er et stort og nydelig tre, og han fikk hjelp av en nabo til å få det på plass å nå står det der. Lys lenken måtte han surre på i mens det lå på traktoren, ellers hadde han ikke nådd toppen. For noen år siden ble det gravd hull å satt ned et metallrør som treet skal stå i. Stammen på årets tre var alt for tjukk, så det måtte trimmes et par ganger innen det sklei ned i røret.

Over her kan du se den rosa kjolen jeg skal ha på meg på julebordet denne uken. Jeg prøvde den med den trange underkjolen tidligere i dag, og det var ikke ubehagelig i det hele tatt. Jo da, underkjolen sitter etter men den føles allikevel ikke stram. Trodde kanskje at jeg måtte finne noe annet å ha under kjolen, men det trenger jeg altså ikke.

Kjolen kjøpte jeg hos Zizzi i fjor på salg. Den hadde kostet 800,- og ble solgt ut med 70% avslag. Jeg kjøpte også en annen kjole i svart, som kostet meg omtrent det samme. Den er litt annen fasong på og rekker ned på leggen.

Jeg sa jeg skulle potte om et par planter i går, men det ble aldri til at jeg kom så langt. Jorden var ikke ordentlig tinet før sent i går men fortsatt iskald, og jeg hadde ikke lyst å sette plantene ned før den var blitt varmere. Gjorde den feilen en gang før, og planten døde for meg….

Nå mjauser Vinja høyt å sårt på meg fra kjøkkenet, for hun mener at det er på tide med litt våtfór. Det er vel like greit å gjøre som Dronningen av Casa Fres og Knurr befaler 😊

Håper du får en fin start på uken 🥰


Har du begynt å pynte til jul?

Image by Oleksandr Pidvalnyi from Pixabay

Julen, julen, julen den er her, eller….!

Jeg syntes alltid at jeg er tidlig ute med å pynte til jul, når jeg har alt klart til 1 desember eller 1 søndag i advent. Avhengig av hvem som kommer først.

Nå derimot ser jeg at flere og flere allerede har hengt opp lys ute på terrasser og balkonger. Inne er juletre og diverse annen julepynt ferdig. Er ikke det litt vel tidlig da? Eller er det innafor å pynte to uker før desember og enda før?

I år har jeg skrevet inn i kalenderen når jeg skal starte, og det blir først til neste helg. Da blir det først en grundig rengjøring og så skal julegardinene opp. Så tar jeg det litt etter litt utover i uka. Før da kroppen fungerte som den skulle, så gjorde jeg alt på en dag. Det klarer jeg ikke lenger, og må dele det opp over 2 eller 3 dager avhengig av formen.

Er du godt i gang med å pynte til jul, eller venter du litt til?

Både romslig og ettersittende på en og samme gang 🤔

Heisan og god søndag!

Ute er det litt tåke og grått, men oppholdsvær som jeg er takknemlig for. Temperaturen er litt høyere enn i går med -7,2C.

I dag våknet jeg allerede kl 6, men syntes det var alt for tidlig å stå opp da. Så jeg dro dyna over hode og forsvant inn i drømmeland igjen med en gang. Neste gang jeg slo opp mine øyne blå var et par timer senere. Da hadde kroppen fått den hvilen den trengte så jeg sto like godt opp. Vinja fikk sin medisin og resten av morgenstellet hennes ble unnagjort innen kl 08:30.

Nå sitter jeg i stua uten noen forstyrrelser fra radio eller tv med den andre koppen med kaffe, og nyter stillheten. Vel så stille det går ann å ha det når man har tinnitus, for i ørene suser det konstant. Noen ganger mer og andre ganger litt mindre. Plagsomt? Ja til tider er det jo det, men jeg har lært meg å ikke fokusere så mye på det. Heller bli litt venn med det, noe som kanskje høres rart ut men det fungerer for meg.

Til uka skal jeg på julebord sammen med VIP-Snellene, og jeg hentet fram den rosa kjolen min fra skapet. Det er en romslig kjole som er behagelig å ha på å som vaier i vinden. Noe jeg ikke husket er at den er gjennomsiktig, og det følger med en slags løs underkjole… Den er derimot ikke vid og luftig i det hele tatt, nei heller ganske ettersittende. Jeg vet ikke helt hva jeg syntes om det. Kjolen skal jeg ha på, så det blir nok en løsning.

Uka som kommer blir ganske hektisk, og jeg både gleder og gruer meg. Det er koselige ting jeg skal gjøre, men vet jo at blir det for mye så blir jeg veldig sliten. Jeg skal klare det, og dessuten vet jeg at når denne uken er over blir det roligere.

Jeg hadde egentlig tenkt å potte om et par planter i dag, men så har jeg glemt å ta inn jord sekkene fra balkongen. De er med andre ord helt frosne, og bruker noen timer på å tine. Jeg skal nå i alle fall ta de inn å sette dem i dusjen, så kanskje det blir omplanting i ettermiddag 🤔

Håper du får en fantastisk søndag 🥰