Takk for det gamle 2010 og velkommen til det unge 2011

Tenk at et år allerede har gått, skjønner ikke helt hvor det har blitt av.  Dessuten syntes jeg 31. desember hvert år er en deprimerende dag, da sitter jeg gjerne å gjør opp regnskap over hva jeg ikke har gjort og skulle ha gjort. Blir gjerne litt irritert på megselv for at jeg ikke har tatt meg i nakken å fått mer ut av året, men IKKE DENNE GANGEN!!!

Dette året har jeg gjort og hvert med på mange morsomme og interesante ting, og jeg har allerede bestemt meg for at året 2011 skal bli enda mer spennende.  Skjer det ikke noe, så skal jeg selv sørge for at det skjer.  Året 2011 skal jeg bli enda mer sosial enn i 2010, ikke noe mer eremitt-tilværelse…. NEI UT BLANDT FOLK å HA DET GØY!!!!

Dagens første kaffekopp er nå snart drukket opp, og det er på tide å komme seg inn i dusjen.  Jeg må en aldrig så liten tur i butikken for å handle litt, og det er ingen grunn til å vente til butikkene er NESTEN er i ferd med å stenge. Det er det altfor mange andre som gjør. Dessuten må jeg en tur ned på ALFASET GRAVLUND for å tenne lys for mamma og pappa, det vill ha vært deres bryllupsdag i dag. Det er en fast tradisjon det.

Var en snartur innom bankkontoen i sta for å se hvordan ståa var etter førjulshandelens shopping fest.  Hjertet banket fort og stressende, men det var ikke så ille som jeg trodde det skulle være.  Jeg har penger i lommeboka, og ikke akkurat overflod på kontoen, men det er greit. Jeg hadde nok planer om at jeg skulle være mer sparsommelig med julelønningen, men etter flere måneder med dårlig råd var det så deilig å dra kortet uten å måtte tenke på at jeg ikke hadde råd. Derfor brukte jeg altfor mye penger….

Så til dere som leser dette….. HÅPER DERE FÅR EN FANTASTISK FLOTT NYTTÅRSFEIRING!!

…..det snør det snør tiddeli-bom!!!

Det er så kozelig å sitte inne å kikke på at det snør ute :o) Sola forsøker å trenge igjennom skydekket, men lykkes ikke helt enda……   Mildværet som de sa skulle komme i romjula har ikke kommet, i allefall ikke her i Oslo. Noe mildere var det 1. og 2. juledag, hvor det var oppe i – 5 og – 6C.  I dag er det nede i -12C, så det er bare å kle på seg godt når en skal ut en tur etterpå.

Jeg blir litt sur på armen min…. i går var den helt fin, men det var på morningen.  Måtte ut å handle litt, deriblant en 4 pakning med Pepsi Max, og den skulle jeg nok ikke ha bært med den dårlige armen.  Tenkte ikke på det da, men når jeg våkna til morran i dag var den helt stiv og veldig vond.  Jeg lærer jo aldrig, bare fordi smertene er borte er det ikke alltid bra igjen, grrrr..

Det er godt jeg fortsatt har noen dager ferie sånn at armen kan få roet seg igjen….  Jeg hadde tenkt til å begynne å hekle et teppe i dag, men det må jeg nok vente litt med.  Får heller lese litt, har endel bøker jeg ikke har lest som står i bokhylla.  Synke ned godstolen med en god bok er ikke så ille det heller :o)

Får vel prøve å komme meg inn i dusjen, sånn at jeg kommer meg ut en liten tur.  Kroppen må ut å begeve seg litt kjenner jeg, ikke sundt å holde seg altfor mye i ro heller.

……..akutt scenebetennelse!!!

Jeg skjønner at jeg burde ha vært mer forsiktig når jeg slepte og dro møbler rundt i stua alene.  Så derfor fikk jeg en julegave i går jeg godt kunne være foruten, akutt scenebetennelse. Bare det å få dusjet og vasket meg i går var et stort problem, når jeg ikke kunne løfte høyrearmen.  Brukte en evighet på noe som vanligvis tar et par minutter.

Det har heldigvis blitt litt bedre i dag, og jeg klarte å få armen langt nok opp til å vaske håret. Får bare krysse fingrene for at det er enda bedre i morgen, for da må jeg ut for å handle litt.  Da trenger man begge armene, hehe!!

2. juledag…en slapp dag!!!

I går hadde jeg en fin feiring av bursdagen min, men venner og famlie.  Det ble litt frafall pga forkjølelse og omgangssyke, men vi som var igjen hadde nå en veldig hyggelig kveld.Jeg fikk jo kaffemaskin av Anne, Kine og Sven-Erik, av Ivar og Marit fikk jeg en batteridrevet visp… man trykker på knappen så rører den rundt i kjelen selv, av Eldbjørg og Berit fikk jeg penger. Naboen som ikke kunne komme fikk jeg et gavekort hos frisøren på vask, klipp og føn. Det kommer godt med på nyåret.

Jeg var veldig fornøyd med kaken jeg hadde bestilt:

Siden jeg ikke har oppvaskmaskin, så må jeg takle haugen med kopper og skåler fra i går for hånd. Har sittet å utsatt det lenge nå, for jeg klarte å få akutt betennelse i høyre armen i går. Den tålte ikke at jeg løftet og dro for å få møbler på plass etter at gjestene var gått i går. Jeg får bare ta tiden til hjelp så går det meste greit.

Var spent på hvordan pusene ville reagere med så mange mennesker her.  Vinja satt vettskremt oppe på kaminen, før hun for inn på soverommet mitt å gjemte seg.  Etter en stund gikk jeg inn til henne å kozte litt, og da kom hun å satte seg på dørstokken for å se ann gjengen en stund.  Ronja hadde det som plommen i egget, hun elsket at det kom masse mennesker som vill koze med henne. Etter at gjestene var godt syntes hun fortsatt at hun ikke hadde fått nok, så hun hoppet opp i fanget mitt  å sovna mens jeg strøyk henne over ryggen :o)

Kusina mi Borghild som bor i Os ved Bergen ringte meg nettopp og gratulerte meg med dagen i går. Hun hadde tenkt til å ringe meg i går men, så glemte hun det helt.  Egentlig greit det, for her var det ikke ørens lyd i går.  Det var veldig kozelig at hun ringte :o)

Stille før stormen…

Nå sitter jeg på kjøkkenet å prøver å senke skuldrene litt innen jeg må rydde og ordne i huset. Har brygget meg en kopp kaffe med den nye Dolce Gusto maskinen jeg har fått i bursdagspresang. Nå tok jeg en kapsel med helt vanlig svart kaffe, og den smaker virkelig godt. 

Om noen timer kommer det venner og familie for å feire dagen min …..50 år…., tenkt at jeg har levd et halvt århundre!!!  Hvor har de årene blitt av???  I hode kan jeg ikke helt forstå at jeg har blitt “så gammel”, for jeg føler det ikke sånn. Nå ja, man er ikke eldre enn det man føler seg, så da så :o)

I går kveld klarte jeg å forstrekke noe bak i ryggen, og det var så vidt jeg klarte å komme ut av senga i dag, men etter å rusla litt rundt litt kjente jeg at det gikk seg til. Nå er det nesten borte igjen. Hadde tatt seg nydelig ut at jeg gikk helt krokete når gjestene kommer, he he!

Ute er det svinkaldt med 18 – 19 minusgrader, men sola er i ferd med å stå opp og himmelen er blå. Fra kjøkkenvinduet ser jeg flagget som henger helt stivt, det er ingen vind i dag… godt er jo det når det er så kaldt.  Fikk melding fra den ene fetteren min som bor på Skarnes, og der oppe var det -29C nå til morran…brrrr det er kaldt!!

……irritert og skuffet!!!

Egentlig har jeg hatt en veldig fin juleaften, og kozt meg fra ende til annen, men……

I går snakket jeg med fetteren min som skulle komme innover sammen med kusina og tanta mi i dag. De skal feire juleaften sammen med sønnen til kusina mi og familien hans.  I den anledning sendte faren min med seg gave til meg som de skulle levere. 

Vi ble enig om at de skulle ringe meg når de nermet seg Oslo, så kunne vi møtes på Statoil-stasjonen nedenfor Trosterud. Da kunne jeg dra rett bort på gravlund å tenne lys etterpå.  Jeg satt inne å ventet på at de skulle ringe meg, men klokka gikk og gikk uten at jeg hørte noen ting.  Tilslutt var jeg nødt til å ringe selv for å høre om det var skjedd noe, det er tross alt veldig glatt på veien.  Da kusina mi glad og fornøyd fortalt at de snart var i Sørum, holdt det på å sprekke for meg.

Med tanke på at det var juleaften, og da skal vi jo være glad og fornøyd klarte jeg å la være å EKSPLODERE, men det var bare så vidt. Med anstrengt stemme fikk jeg kvekket fram HVA, VI SKULLE MØTES….!! Jeg har holdt meg inne hele dagen for at vi skulle treffes, og nå begynner jeg å få dårlig tid. Hvorfor ringte dere ikke!!! Kusina mi sa det var vel ikke så farlig, vi er jo voksne så gaver er jo ikke så viktig.  Det var jo ikke gaven jeg tenkte på…..  Jeg tenkte jo mest på at jeg hadde en ribbe som skulle i ovnen sånn at jeg fikk spist julemiddagen i normal tid, pluss at jeg måtte på gravlund for å tenne lys der. Hadde jeg vist de ikke ville stoppe hadde jeg selvsagt dratt ut tidlig på dagen……

Det er helt greit at de ikke kunne eller ville stoppe, men da kunne de vel for pokker ha ringt meg. Jeg syntes det er dårlig gjort, og jeg syntes det er veldig trist og skuffende.  Faren min kommer vel ikke til å syntes det er så greit heller tenker, når jeg forteller han det i morgen.

Nå har jeg fått skrevet det av meg, og jeg har tenkt til å ikke irritere meg mer over det… nyte resten av julekvelden!!!

Julefreden har senket seg…..

Endelig er alt ferdigpyntet, og røde juleduker ligger på overalt. Nå har jula definitivt kommet inn i heimen :o)

He he, faren min ringte meg i sta for å gratulere meg med dagen i dag… Han hadde glemt at det fortsatt er et par dager igjen. Det gjør ikke så mye, bare kozelig at han ringte… han er ikke av de som ringer for ofte akkurat.

Jula er en fin tid for oss tv-slaver, men det byr jo på en del problemer oxo. I allefall for meg som ikke har dekoder eller dvd-spiller som kan ta opp.  Det er alltid to, tre eller fire program som man har lyst til å se på som går samtidig. Det begynte allerede i dag, dagen før dagen på NRK, Hjelp, det er juleferie, Santa  Claus nr et eller annet på TV-Norge, Beethoven på Viasat 4, og Bingo Lotto på Svensk TV4.

Hva skjer da, jo jeg får ikke sett ordentlig på noe av det… sitter å sapper fra den ene kanalen til den andre.  Det beste ville jo heller være å slå av hele greia å høre på radio’n, men det greier jeg jo ikke.

Nei, det er ikke greit å være TV slave, he he…

Kattene var så flinke og snille i dag når jeg strøyk dukene mine…  Vanligvis skal de opp på strykebordet, leke med strykehjern-ledningen eller dra i duken etterhvert som jeg stryker.  Det er som regel en prøvelse, men ikke denne gangen.
Nå ligger englebarna i senga mi og sover så søtt…  De syntes nok at det er litt rart i stua med juletreet der, klatrestativet dems flyttet på pluss en del andre ting som måtte flyttes eller fjernes for jula

Heisann der kommer Ronja for å koze litt, og ingenting er vel mer hyggelig enn å ha en varm og lodden pusekatt i armkroken :o)

….jeg kom i mål denne jula oxo!!!

For et par dager siden var jeg så stressa, og satt å tenkte på alt jeg ikke hadde gjort enda.  Nå er de siste gavene kjøpt, juletreet er pyntet og står fortsatt oppreist og maten er i hus.  Det som gjenstår nå er å stryke og legge på juledukene å sette frem de siste juledekorasjonene.

Ribba står på benken å venter på at jeg skal sate og peppre den.  Jeg hadde ment å ha gjort det i går kveld, men så glemte jeg å ta den ut tidsnok til at den kunne tine. Syntes nesten jeg kjenner lukten av nystekt ribbe, medisterpølse og kake + surkål :o)

I går var Lars (vaktmesteren) her å hjalp meg montere de nyinnkjøpte do-sete….  Han trodde først at det skulle være enkelt, men det var ikke fult så enkelt som han trodde, hehe.  Setet satt på plass, men da gikk det ikke ann å åpne det :o) Da var det bare å begynne på nytt igjen.

Etterpå stressa jeg bort til frisørdamen, og ordna med etterveksten og klippet håret litt. Deretter var det ut på holka opp til Lørenskog for å hente Anne. Hun skulle få plukke ut sin julegave, og vi gikk på Black Design. Hun ønsket seg et vinstativ, av den sorten som står på gulvet som et tårn.  Så var vi oppe hos bakeren å bestilte bursdagskaken min…  Da hun spurte hvilke farge jeg ville ha på marsipanlokket, valgte jeg rød og med hvite roser… Passet fint til jul det.  Anne og Sven Erik skal hente den for meg i morgen, så tar hun den med til meg på 1. juledag når de kommer.

En kaffekopp til nå, så skal bære ned eskene som julepynten er i ned i kjelleren…!!!

Ha en fortsatt god dag alle sammen!!