Takk for det gamle 2010 og velkommen til det unge 2011

Tenk at et Är allerede har gÄtt, skjÞnner ikke helt hvor det har blitt av.  Dessuten syntes jeg 31. desember hvert Är er en deprimerende dag, da sitter jeg gjerne Ä gjÞr opp regnskap over hva jeg ikke har gjort og skulle ha gjort. Blir gjerne litt irritert pÄ megselv for at jeg ikke har tatt meg i nakken Ä fÄtt mer ut av Äret, men IKKE DENNE GANGEN!!!

Dette Ă„ret har jeg gjort og hvert med pĂ„ mange morsomme og interesante ting, og jeg har allerede bestemt meg for at Ă„ret 2011 skal bli enda mer spennende.  Skjer det ikke noe, sĂ„ skal jeg selv sĂžrge for at det skjer.  Året 2011 skal jeg bli enda mer sosial enn i 2010, ikke noe mer eremitt-tilvĂŠrelse
. NEI UT BLANDT FOLK Ă„ HA DET GØY!!!!

Dagens fÞrste kaffekopp er nÄ snart drukket opp, og det er pÄ tide Ä komme seg inn i dusjen.  Jeg mÄ en aldrig sÄ liten tur i butikken for Ä handle litt, og det er ingen grunn til Ä vente til butikkene er NESTEN er i ferd med Ä stenge. Det er det altfor mange andre som gjÞr. Dessuten mÄ jeg en tur ned pÄ ALFASET GRAVLUND for Ä tenne lys for mamma og pappa, det vill ha vÊrt deres bryllupsdag i dag. Det er en fast tradisjon det.

Var en snartur innom bankkontoen i sta for Ă„ se hvordan stĂ„a var etter fĂžrjulshandelens shopping fest.  Hjertet banket fort og stressende, men det var ikke sĂ„ ille som jeg trodde det skulle vĂŠre.  Jeg har penger i lommeboka, og ikke akkurat overflod pĂ„ kontoen, men det er greit. Jeg hadde nok planer om at jeg skulle vĂŠre mer sparsommelig med julelĂžnningen, men etter flere mĂ„neder med dĂ„rlig rĂ„d var det sĂ„ deilig Ă„ dra kortet uten Ă„ mĂ„tte tenke pĂ„ at jeg ikke hadde rĂ„d. Derfor brukte jeg altfor mye penger
.

SĂ„ til dere som leser dette
.. HÅPER DERE FÅR EN FANTASTISK FLOTT NYTTÅRSFEIRING!!

…..det snĂžr det snĂžr tiddeli-bom!!!

Det er sĂ„ kozelig Ă„ sitte inne Ă„ kikke pĂ„ at det snĂžr ute :o) Sola forsĂžker Ă„ trenge igjennom skydekket, men lykkes ikke helt enda

   MildvĂŠret som de sa skulle komme i romjula har ikke kommet, i allefall ikke her i Oslo. Noe mildere var det 1. og 2. juledag, hvor det var oppe i – 5 og – 6C.  I dag er det nede i -12C, sĂ„ det er bare Ă„ kle pĂ„ seg godt nĂ„r en skal ut en tur etterpĂ„.

Jeg blir litt sur pĂ„ armen min
. i gĂ„r var den helt fin, men det var pĂ„ morningen.  MĂ„tte ut Ă„ handle litt, deriblant en 4 pakning med Pepsi Max, og den skulle jeg nok ikke ha bĂŠrt med den dĂ„rlige armen.  Tenkte ikke pĂ„ det da, men nĂ„r jeg vĂ„kna til morran i dag var den helt stiv og veldig vond.  Jeg lĂŠrer jo aldrig, bare fordi smertene er borte er det ikke alltid bra igjen, grrrr..

Det er godt jeg fortsatt har noen dager ferie sĂ„nn at armen kan fĂ„ roet seg igjen
.  Jeg hadde tenkt til Ă„ begynne Ă„ hekle et teppe i dag, men det mĂ„ jeg nok vente litt med.  FĂ„r heller lese litt, har endel bĂžker jeg ikke har lest som stĂ„r i bokhylla.  Synke ned godstolen med en god bok er ikke sĂ„ ille det heller :o)

FÄr vel prÞve Ä komme meg inn i dusjen, sÄnn at jeg kommer meg ut en liten tur.  Kroppen mÄ ut Ä begeve seg litt kjenner jeg, ikke sundt Ä holde seg altfor mye i ro heller.

……..akutt scenebetennelse!!!

Jeg skjÞnner at jeg burde ha vÊrt mer forsiktig nÄr jeg slepte og dro mÞbler rundt i stua alene.  SÄ derfor fikk jeg en julegave i gÄr jeg godt kunne vÊre foruten, akutt scenebetennelse. Bare det Ä fÄ dusjet og vasket meg i gÄr var et stort problem, nÄr jeg ikke kunne lÞfte hÞyrearmen.  Brukte en evighet pÄ noe som vanligvis tar et par minutter.

Det har heldigvis blitt litt bedre i dag, og jeg klarte Ä fÄ armen langt nok opp til Ä vaske hÄret. FÄr bare krysse fingrene for at det er enda bedre i morgen, for da mÄ jeg ut for Ä handle litt.  Da trenger man begge armene, hehe!!

2. juledag…en slapp dag!!!

I gĂ„r hadde jeg en fin feiring av bursdagen min, men venner og famlie.  Det ble litt frafall pga forkjĂžlelse og omgangssyke, men vi som var igjen hadde nĂ„ en veldig hyggelig kveld.Jeg fikk jo kaffemaskin av Anne, Kine og Sven-Erik, av Ivar og Marit fikk jeg en batteridrevet visp
 man trykker pĂ„ knappen sĂ„ rĂžrer den rundt i kjelen selv, av EldbjĂžrg og Berit fikk jeg penger. Naboen som ikke kunne komme fikk jeg et gavekort hos frisĂžren pĂ„ vask, klipp og fĂžn. Det kommer godt med pĂ„ nyĂ„ret.

Jeg var veldig fornĂžyd med kaken jeg hadde bestilt:

Siden jeg ikke har oppvaskmaskin, sÄ mÄ jeg takle haugen med kopper og skÄler fra i gÄr for hÄnd. Har sittet Ä utsatt det lenge nÄ, for jeg klarte Ä fÄ akutt betennelse i hÞyre armen i gÄr. Den tÄlte ikke at jeg lÞftet og dro for Ä fÄ mÞbler pÄ plass etter at gjestene var gÄtt i gÄr. Jeg fÄr bare ta tiden til hjelp sÄ gÄr det meste greit.

Var spent pÄ hvordan pusene ville reagere med sÄ mange mennesker her.  Vinja satt vettskremt oppe pÄ kaminen, fÞr hun for inn pÄ soverommet mitt Ä gjemte seg.  Etter en stund gikk jeg inn til henne Ä kozte litt, og da kom hun Ä satte seg pÄ dÞrstokken for Ä se ann gjengen en stund.  Ronja hadde det som plommen i egget, hun elsket at det kom masse mennesker som vill koze med henne. Etter at gjestene var godt syntes hun fortsatt at hun ikke hadde fÄtt nok, sÄ hun hoppet opp i fanget mitt  Ä sovna mens jeg strÞyk henne over ryggen :o)

Kusina mi Borghild som bor i Os ved Bergen ringte meg nettopp og gratulerte meg med dagen i gÄr. Hun hadde tenkt til Ä ringe meg i gÄr men, sÄ glemte hun det helt.  Egentlig greit det, for her var det ikke Þrens lyd i gÄr.  Det var veldig kozelig at hun ringte :o)

Stille fĂžr stormen…

NÄ sitter jeg pÄ kjÞkkenet Ä prÞver Ä senke skuldrene litt innen jeg mÄ rydde og ordne i huset. Har brygget meg en kopp kaffe med den nye Dolce Gusto maskinen jeg har fÄtt i bursdagspresang. NÄ tok jeg en kapsel med helt vanlig svart kaffe, og den smaker virkelig godt. 

Om noen timer kommer det venner og familie for Ă„ feire dagen min 
..50 Ă„r
., tenkt at jeg har levd et halvt Ă„rhundre!!!  Hvor har de Ă„rene blitt av???  I hode kan jeg ikke helt forstĂ„ at jeg har blitt “sĂ„ gammel”, for jeg fĂžler det ikke sĂ„nn. NĂ„ ja, man er ikke eldre enn det man fĂžler seg, sĂ„ da sĂ„ :o)

I gÄr kveld klarte jeg Ä forstrekke noe bak i ryggen, og det var sÄ vidt jeg klarte Ä komme ut av senga i dag, men etter Ä rusla litt rundt litt kjente jeg at det gikk seg til. NÄ er det nesten borte igjen. Hadde tatt seg nydelig ut at jeg gikk helt krokete nÄr gjestene kommer, he he!

Ute er det svinkaldt med 18 – 19 minusgrader, men sola er i ferd med Ă„ stĂ„ opp og himmelen er blĂ„. Fra kjĂžkkenvinduet ser jeg flagget som henger helt stivt, det er ingen vind i dag
 godt er jo det nĂ„r det er sĂ„ kaldt.  Fikk melding fra den ene fetteren min som bor pĂ„ Skarnes, og der oppe var det -29C nĂ„ til morran
brrrr det er kaldt!!

……irritert og skuffet!!!

Egentlig har jeg hatt en veldig fin juleaften, og kozt meg fra ende til annen, men



I gÄr snakket jeg med fetteren min som skulle komme innover sammen med kusina og tanta mi i dag. De skal feire juleaften sammen med sÞnnen til kusina mi og familien hans.  I den anledning sendte faren min med seg gave til meg som de skulle levere. 

Vi ble enig om at de skulle ringe meg nÄr de nermet seg Oslo, sÄ kunne vi mÞtes pÄ Statoil-stasjonen nedenfor Trosterud. Da kunne jeg dra rett bort pÄ gravlund Ä tenne lys etterpÄ.  Jeg satt inne Ä ventet pÄ at de skulle ringe meg, men klokka gikk og gikk uten at jeg hÞrte noen ting.  Tilslutt var jeg nÞdt til Ä ringe selv for Ä hÞre om det var skjedd noe, det er tross alt veldig glatt pÄ veien.  Da kusina mi glad og fornÞyd fortalt at de snart var i SÞrum, holdt det pÄ Ä sprekke for meg.

Med tanke pĂ„ at det var juleaften, og da skal vi jo vĂŠre glad og fornĂžyd klarte jeg Ă„ la vĂŠre Ă„ EKSPLODERE, men det var bare sĂ„ vidt. Med anstrengt stemme fikk jeg kvekket fram HVA, VI SKULLE MØTES
.!! Jeg har holdt meg inne hele dagen for at vi skulle treffes, og nĂ„ begynner jeg Ă„ fĂ„ dĂ„rlig tid. Hvorfor ringte dere ikke!!! Kusina mi sa det var vel ikke sĂ„ farlig, vi er jo voksne sĂ„ gaver er jo ikke sĂ„ viktig.  Det var jo ikke gaven jeg tenkte pÄ ..  Jeg tenkte jo mest pĂ„ at jeg hadde en ribbe som skulle i ovnen sĂ„nn at jeg fikk spist julemiddagen i normal tid, pluss at jeg mĂ„tte pĂ„ gravlund for Ă„ tenne lys der. Hadde jeg vist de ikke ville stoppe hadde jeg selvsagt dratt ut tidlig pĂ„ dagen



Det er helt greit at de ikke kunne eller ville stoppe, men da kunne de vel for pokker ha ringt meg. Jeg syntes det er dÄrlig gjort, og jeg syntes det er veldig trist og skuffende.  Faren min kommer vel ikke til Ä syntes det er sÄ greit heller tenker, nÄr jeg forteller han det i morgen.

NÄ har jeg fÄtt skrevet det av meg, og jeg har tenkt til Ä ikke irritere meg mer over det
 nyte resten av julekvelden!!!

God Jul til alle sammen..

Jeg Þnsker bÄde kjente og ukjente en riktig

God Jul

 

Julefreden har senket seg…..

Endelig er alt ferdigpyntet, og rÞde juleduker ligger pÄ overalt. NÄ har jula definitivt kommet inn i heimen :o)

He he, faren min ringte meg i sta for Ä gratulere meg med dagen i dag
 Han hadde glemt at det fortsatt er et par dager igjen. Det gjÞr ikke sÄ mye, bare kozelig at han ringte
 han er ikke av de som ringer for ofte akkurat.

Jula er en fin tid for oss tv-slaver, men det byr jo pÄ en del problemer oxo. I allefall for meg som ikke har dekoder eller dvd-spiller som kan ta opp.  Det er alltid to, tre eller fire program som man har lyst til Ä se pÄ som gÄr samtidig. Det begynte allerede i dag, dagen fÞr dagen pÄ NRK, Hjelp, det er juleferie, Santa  Claus nr et eller annet pÄ TV-Norge, Beethoven pÄ Viasat 4, og Bingo Lotto pÄ Svensk TV4.

Hva skjer da, jo jeg fĂ„r ikke sett ordentlig pĂ„ noe av det
 sitter Ă„ sapper fra den ene kanalen til den andre.  Det beste ville jo heller vĂŠre Ă„ slĂ„ av hele greia Ă„ hĂžre pĂ„ radio’n, men det greier jeg jo ikke.

Nei, det er ikke greit Ä vĂŠre TV slave, he he


Kattene var sĂ„ flinke og snille i dag nĂ„r jeg strĂžyk dukene mine
  Vanligvis skal de opp pĂ„ strykebordet, leke med strykehjern-ledningen eller dra i duken etterhvert som jeg stryker.  Det er som regel en prĂžvelse, men ikke denne gangen.
NĂ„ ligger englebarna i senga mi og sover sĂ„ sĂžtt
  De syntes nok at det er litt rart i stua med juletreet der, klatrestativet dems flyttet pĂ„ pluss en del andre ting som mĂ„tte flyttes eller fjernes for jula

Heisann der kommer Ronja for Ă„ koze litt, og ingenting er vel mer hyggelig enn Ă„ ha en varm og lodden pusekatt i armkroken :o)

….jeg kom i mĂ„l denne jula oxo!!!

For et par dager siden var jeg sÄ stressa, og satt Ä tenkte pÄ alt jeg ikke hadde gjort enda.  NÄ er de siste gavene kjÞpt, juletreet er pyntet og stÄr fortsatt oppreist og maten er i hus.  Det som gjenstÄr nÄ er Ä stryke og legge pÄ juledukene Ä sette frem de siste juledekorasjonene.

Ribba stÄr pÄ benken Ä venter pÄ at jeg skal sate og peppre den.  Jeg hadde ment Ä ha gjort det i gÄr kveld, men sÄ glemte jeg Ä ta den ut tidsnok til at den kunne tine. Syntes nesten jeg kjenner lukten av nystekt ribbe, medisterpÞlse og kake + surkÄl :o)

I gĂ„r var Lars (vaktmesteren) her Ă„ hjalp meg montere de nyinnkjĂžpte do-sete
.  Han trodde fĂžrst at det skulle vĂŠre enkelt, men det var ikke fult sĂ„ enkelt som han trodde, hehe.  Setet satt pĂ„ plass, men da gikk det ikke ann Ă„ Ă„pne det :o) Da var det bare Ă„ begynne pĂ„ nytt igjen.

EtterpĂ„ stressa jeg bort til frisĂžrdamen, og ordna med etterveksten og klippet hĂ„ret litt. Deretter var det ut pĂ„ holka opp til LĂžrenskog for Ă„ hente Anne. Hun skulle fĂ„ plukke ut sin julegave, og vi gikk pĂ„ Black Design. Hun Ăžnsket seg et vinstativ, av den sorten som stĂ„r pĂ„ gulvet som et tĂ„rn.  SĂ„ var vi oppe hos bakeren Ă„ bestilte bursdagskaken min
  Da hun spurte hvilke farge jeg ville ha pĂ„ marsipanlokket, valgte jeg rĂžd og med hvite roser
 Passet fint til jul det.  Anne og Sven Erik skal hente den for meg i morgen, sĂ„ tar hun den med til meg pĂ„ 1. juledag nĂ„r de kommer.

En kaffekopp til nÄ, sÄ skal bÊre ned eskene som julepynten er i ned i kjelleren
!!!

Ha en fortsatt god dag alle sammen!!