Litt jåleri

Jeg er nok ikke av de som står opp grytidlig om morningen for sminke meg etter alle kunstens regler… Det der er jeg alt for trøtt til, og så er min tid timet og tilrettelagt sånn at fra klokka ringer til jeg må være ute av døra, er det ikke alt for lang tid. Det blir bare å dekke til noen flekker i huden, litt farge i fjeset sånn at jeg ikke ser alt for blek ut og litt ekstra farge på kinnbena. Deretter er det bare å komme seg av gårde.

I november en gang klarte jeg å slipe ned neglene mine på overflaten, sånn at de ble veldig tynne. Det resulterte i at de fliset seg opp og knakk hele tiden. Jeg har aldri noen gang hatt så dårlige negler som jeg hadde de siste månedene. Men nå har endelig den tynne delen av neglene vokst ut, og de har igjen blitt stein harde som de alltid har vært.

Så den eneste måten jeg er jålete på er å ha lange negler og skifte jevnlig neglelakk. I dag var det på tide å bytte igjen, og etter å ha sittet å stirret på alle flaskene med lakk i alle regnbuens farger en lang stund, falt valget på Essie, og smurfene Hackus og Vexy viser fargen jeg valgte :o))

Det er ikke ofte jeg skriver om sminke og den slags, men nå følte jeg for å gjøre det… 😄 

#jåleri #jålete #sminke #negler #neglelakk #essie #smurfer #hackus #vexy #blogg

Det var ikke greit

Etter at “Plata” ble stengt for gjengen som pleide å oppholde seg der, har de nå flyttet til Storgata/Brugata. Dette har ikke vært noe stort problem for meg, selv om jeg ved et par anledning har holdt på å bli slått ned. Ingen av gangene var det noe usnakket med meg som var årsaken. Her var det snakk om uoverenstemmelser mellom to andre. Siste gangen skulle den ene personen slå til en annen med en plastpose, som det var noe tungt i, og han bommet på hode mitt med noen milimeter. Selv om det gikk bra, så var det ikke greit

Garasjehuset jeg “noen” ganger parkerer i nede på Lilletorget er i utgangspunktet lukket, og man må taste inn en kode for å komme inn. Likevel hører jeg at det finnes gjester i oppgangen om ettermiddagen, når jeg kommer for å hente bilen min. De har som regel sittet i etasjen over der jeg har bilen min. Jeg har egentlig ikke tenkt så veldig mye over det, bare registrert at de har vært der.
                            
I dag klarte jeg å forsove meg, så jeg valgte å ta bilen til byen. Da jeg kom ut i trappeoppgaven i parkeringshuset, så det ikke ut der. Det lå søppel og skrot nedover trappen, og midt på det ene trappetrinnet holdt jeg på å trå på en blodig sprøyte. Å DET VAR IKKE GREIT! Jeg skjønner at det er fristende å sitte i oppgangen hvor det er varmt på denne tiden av året, men det er ikke noe hyggelig å måtte smyge seg forbi for å komme fram. 

Jeg blir så oppgitt over å måtte vasse i dritten, og ikke bare det… I disse trappene er det jo ikke bare voksne som beveger seg, det hender nemlig at det kryr av unger der. Spectrum ligger like i nærheten, og når det er isshow eller konserter der borte bruker jo folk parkeringshuset. Ikke spesielt festlig å tenke på at en barn skulle løpe opp foran foreldrene å finne en sprøyte, plukke den opp….!! Det er heler ikke greit.

Opprørt som jeg var ringte jeg på i vakta, men der var det ingen som lukket opp så jeg bestemte meg for heller å ringe dem når jeg kom på jobb. Det slapp jeg heldigvis, for securitasvakta for bygget kom akkurat ut fra Rema1000 da jeg kom gående, og jeg stoppet han for å fortelle hva jeg hadde funnet. Han skulle kontakte vaktmesteren for å få det fjernet. Vel og bra det tenkte jeg, men det hjelper jo ikke mye… De vil jo komme tilbake igjen senere på ettermiddagen. Hva med å ta seg en ekstra runde fra tid til annen for å sikre at det ikke er noen der i det hele tatt. DET VILLE VÆRT GREIT DET.

#opprørt #skremmende #narkotika #stoff #ruseseg #storgata #brugata #lilletorget #sprøyter #spectrum #blogg #oslo

Selvlufting i lunchen

I løpet av formiddagen sprakk det litt opp i skylaget, og da begynte det å rykke i spaserbeinet mitt. Jeg bare måtte ut for å få litt god Osloeksos i lungene, og høre måkene skrike å bære seg litt.

Youngstorget

Jeg hadde ikke noe annet mål med denne selvluftingen enn å få litt forandring. Etter å ha ruslet over Youngstorget, så tok bena mine helt overhånd å styrte meg bort Torggata for å “se” litt i vinduene. Ble ikke til det da, for jeg havna på Kithn…. Stolt av meg selv for jeg handlet ikke noe. Ikke alltid jeg kan skryte av det.

På tide å komme seg hjem fra jobb tenker jeg… Måtte sitte lenger siden sengen ikke ville gi slipp på meg til morran i dag.

#luftetur #selvlufting #youngstorget #torggata #vindusshopping #blogg #oslo

Deilig og sunn middag

Etter påskens mange utskeielser, var det på tide å skjerpe seg å begynne å spise litt mer sunn og fornuftig mat. Jeg sto lenge å vaklet mellom laks og kylling, men siden jeg måtte i butikken for å handle litt likevel ble det kalkun. På Meny hadde de oppskjærte kalkunfileér, så da falt valget på det. Til det ble det ferdig rucculasalat, med litt ekstra ruccala på toppen + fetaost som jeg ikke kan være foruten!.

Kalkunfileéne stekte jeg i olivenolje, og når de var nesten ferdige helte jeg over litt Silver Swan soya saus for å få litt mer smak på den. Det smakte himmelsk godt 😋

#kalkunfile #kalkun #salat #rucculasalat #ruccula #silverswan #soyasaus #feta #ost #mat #middag #sundt #blogg

Brrrrrrrrr!!!

Ja da, jeg vet at dette ser helt idiotisk ut, men akkurat nå sitter jeg med vinter jakke på meg inne å fryser så jeg skjelver, brrrrr!! Varmeovnene står på + 25C i alle rom så det er ikke kaldt inne heller. Jeg begynte å fryse før jeg gikk fra jobben i dag, og det var vel da det hele startet tenker jeg. Så når jeg gikk ut for å kaste søppel tok jeg på meg godjakka mi, og når jeg kom inn igjen ble den bare på.

Jeg hater å syte og klage, men litt må til i dag kjenner jeg…. Det er ikke bare hånden min som er slem med meg i dag, men de andre leddene min også. Der kan det nok hende roten til alt ondt ligger. Vet fra erfaring at når leddene min er vonde, så har jeg lett for å fryse!!

Jeg må jo le oppe i alt elendet også, for hvem sitter vel med vinterjakke med pelskrave inne 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

               

Dette er nok det eneste stedet jeg er varm, under støttebandasjen… Den kom med skinne, som gjør at jeg ikke kan røre så veldig mye på håndleddet. Til og begynne med var den slettes ikke så behagelig å ha på, men den formet seg å nå er den faktisk ganske behagelig 😍

#frossen #fryser #vondter #vondt #smerter #venstre #hånd #vinterjakke #inne #støttebandasje #skinne #blogg #håndledd

Det var litt dumt

I går formiddag skulle jeg bære ned en tungt bord, av den sorten som kan slåes sammen. Halveis nede i trappen slo bordet bort i gelenderet, og jeg fikk en skikkelig “trøkk” i venstre håndleddet. Det gjorde ekstremt vondt der og da, men jeg tenkte ikke så mye over det. Hånden var vond utover ettermiddagen og kvelden, men ikke verre enn at jeg kunne bruke den. Tenkte vel at det ville gå over til i dag.

Nå har det ikke gjordt det da, og nå verker det i hånden hver gang jeg bruker den. Ikke så ille at jeg ikke holder ut, men nok til at jeg skal stikke innom apoteket i lunchen for å skaffe en støtte til hånden. Da holdes den mer i ro, og så går det nok over om en dag eller så tenker jeg :o))

Det var nok litt dumt å bære bordet bare med hånd siden det var så tung, men man lærer aldri vettu… Tror at man er sterkere enn det man er!!!

#vondter #vondt #smerter #håndledd #venstre #blogg #dumt

God morgen 😊

Bare en kort tur innom for å si god morgen, og håper dere alle får en fin tirsdag. Det var hardt å komme opp, men det gikk til slutt 😉

Nå skal første kopp med kaffe nytes, og så er det avsted.

#godmorgen #tirsdag #våken #kaffe #blogg

Jessica Jones

I dag har tv’n stått på Netflix hele tiden, og jeg har hatt seriemaraton… Plukket bare ut en serie helt uten å tenke hva jeg hadde lyst til å se på, og da endte jeg opp med Jessica Jones. En serie jeg aldri hadde hørt om tidligere, men den er faktisk ganske spennende. Det ligger 13 episoder ute på Netflix, og jeg er nå på den 12’te akkurat nå. Om det er laget flere sesonger aner jeg ikke…

Litt om hva den handler om… Jessica Jones var tidligere sammen med en mann som kunne kontrollere andres mennesker hjerne, telepatisk. Han får andre til å gjøre akkurat det han vil. Går ut av et rom, stikke seg selv med kniv eller saks, skyte segselv eller andre. Hun tror hun har drept ham, men det viser seg å være helt feil… Flere år etterpå dukker han opp igjen, og hele serien handler om hvordan Jessice Jones med hjelp av nye og gamle venner forsøker å drepe han sånn at han ikke lenger kan gjøre noe mer skade.

I rollen som Jessica Jones finner vi Krysten Ritter som har spilt i flere kjente filmer og serier, og som erkeskurken Kilgrave gjør David Tennant er bra jobb. Han har tidligere spilt Dr Who og skurk i Harry Potter.

Har du sett serien??

#tvserie #jessicajones #marvel #netflix #krystenritter #davidtennant #seriemaraton #drwho #harrypotter

Litt for mye av det gode liv

Vanligvis pleier jeg å variere kosten mellom biff,gris kjøtt, kylling og fisk, men over lengre tid så har det blitt lite av de to siste. I dag følge jeg dog at nå var det på tide å snu om, og begynne å spise noe annet enn bare kjøtt. I kjøleskapet hadde jeg en pakke med skreiburgere, som jeg kjøpte før påske. Jeg hadde ikke smakt det før, men mmmmm så godt det var 😋

Det er nok ikke bare den vanlige kosten jeg har sluntre unna med, den siste tiden gitt!! Jeg har vært sløv når det gjelder snoop også, og dyttet i meg alt for mye av det. Jeg kjøpte ikke den haugen til påsken, men det blir alikevel for mye på så få dager. Først her hos megselv, og så når jeg var borte. Noe det blir slutt på fra nå av. I morgen er det tilbake til hverdagen og det normale igjen.

Jeg har nok frotset i godsaker alt for lenge, så nå er det på tide å snu om bladet å skjerpe meg. For å få kroppen tilbake i fornøyd modus, må jeg tilbake på Middelhavskosten igjen. Da fungerte min ellers så ugreie mage og tarmer veldig fint, pluss at den sunne maten gjorde godt for leddene mine også. Problemet er bare å ikke skeie ut, for det er virkelig lett å gjøre det… iallefall for meg 😖

#kjøtt #fisk #kylling #snoop #skjerpings #sunt #godt #middelhavskost #usunt #mage #tarmer #utskeielser #ledd
 

Vet ikke hva jeg skulle gjort uten

Etter som årene går har fingrene mine blitt mer og mer stiv, og fingertuppene mer sensitive. Sistnevnte pga at jeg med jevne mellomrom skifter ham/hud. Plutselig blir jeg tørr på fingrene, og visp så løsner den å jeg må fram med saksen for å klippe vekk skinnfillene. Det høres kanskje makabert ut, men det er ikke fult så dramatisk.

Når tingene har blitt som de har blitt, er det veldig greit med litt hjelpemiddler… Nå i påsken har jeg tatt meg tid til å lage ordentlig frokost, med bløtkokt egg å alt det der. Det å skjære over toppen på egget med en kniv er helt umulig for meg, og derfor har jeg skaffet meg et hjelpemiddel….

  

Det er noen år siden jeg kjøpte denne dingsen, som veldig enkelt klipper av toppet på egget for meg, og den er uvurderlig for meg. Nå slipper jeg å brenne meg på fingertuppene, og det er svært sjelden at jeg får eggeskall opp i egget mitt. Genial  oppfinnelse!!!

#lillehjelper #egg #toppdeler #frokost #hudproblemer #sensitiv