God formiddag :o))

Å for en strålende morgen… å for en strålende dag :o))  Sola skinner fra en skyfri himmel, og temperaturen er ikke så ille den heller. Går vi mot lunere og varmere tider kanskje??

Vår faste sommervikar Line er på plass, og skal være hos oss til ut i august da hun skal på skole i USA. Er så greit med henne, for hun setter i gang selv å vet hva som skal gjøres… Hun hadde litt problemer med å få logget seg inn i alle systemene, men det var ikke hennes feil. Det er Terje’s gml maskin, og når han sluttet ble alle programmene fjernet…. Vi fixa det etter en stund!!

I lunchen skal jeg ta meg en tur på Brilleland… Har vel innsett at det ikke går lenger med et sett med “gåbriller” og et sett med “lesebriller”!!! Orker ikke å fly å skifte hele tiden sånn som jeg holder på med nå, på tide å få seg kombibriller… vet det ikke heter det, men jeg husker ikke navnet akkurat nå, hehehe!!!

I hele dag er RONJA og VINJA 2 år gamle… GRATTIS TIL PUSENE MINE :o))

Ha en fortsatt flotters dag :o))

Hvor ble denne helga av….????

Syntes det var i går jeg satt å gledet meg til to dager fri, og nå er det allerede søndag kveld. Det verste er at jeg har omtrent ikke gjort en dritt disse to dagene. Bare gått rundt å surra, ikke for det at det er det verste man kan gjøre innimellom…

Jeg har forsøkt å sitte ute på verandaen, men det har ikke vært så veldig varmt akkurat. Regnet har bøtta ned innimellom, og det har blåst så kraftig at det var ikke noe varmt i det hele tatt. Det er godt at det er en uke igjen til de siste glassene mine er ferdige, da slipper jeg å fryse mer… hvis dette været skal fortsette en stund til!!!

Jeg har fortsatt ganske vondt i kjeven, og i musklene rundt så det blir noen smertestillende i løpet av dagen…. Det vil vel avta ettersom dagene går håper jeg.

I flere etapper har hustandene i Oslo blitt tatt ut for å sortere søppelet sitt, og fra 1. juni er det vår tur. Da jeg var på Europris for noen dager siden kom jeg over disse søppelbøttene…. Inntil da hadde jeg helt glemt bort at vi skulle begynne å sortere, og hva jeg skulle bruke til å sortere i. Den gamle søppeldunken hadde uansett måtte bli byttet ut, den hadde gjort nytten sin.


I morgen har Ronja og Vinja bursdag, da blir de 2 år gamle :o)) Dagen skal ikke feires, så skrullete er jeg ikke, hehehe. Jeg syntes jo ikke at det er lenge siden jeg hentet de i Skånevik bare 9,5 uke gamle å nå er de alt blitt 2 år. Før var de små å rampete…, nå er de ikke små lenger, men rampete er de å veldig nydelige :o))

På tide å få seg litt søvn kanskje…. Denne uka blir det bare 3 arbeidsdager, siden jeg har tatt meg fri på fredag… torsdag er det jo himmelspretten :o) Onsdag skal jeg tilbake til tannlegen for etterkontroll og ta stingene han la inn.

Nå pøser regnet ned igjen…, det er god sovemedisink det :o)))

Godt natt!!! 

Gooood morgen!!! Nei foresten!!!

Det var egentlig ingen god morgen da alarmen gikk i dag…  Jeg våknet med kjempesmerter i kjeven og feber, og måtte slenge i meg noen smertestillende å legge meg ned igjen. Mest av alt hadde jeg lyst til å bli under dyna i dag, men det var ikke et alternativ jeg kunne velge…

Ute plasket regnet ned, men det var ikke så kaldt.. litt i overkant av + 10 C.

Jeg har litt problemer med å holde øynene åpne kjenner jeg, noe som skyldes at jeg ikke har orket å spise noe mer enn en liten yoghurt i dag pluss smertestillende. Det var oxo første måltid etter at jeg spiste lunch i går ved 11 tiden. Hadde egentlig ikke lyst på noe til morran i dag heller, men jeg måtte bare tvinge det i meg.

NEI NÅ MÅ JEG TA MEG I NAKKEN… har masse å gjøre her på jobb innen jeg tar helgen. BARE Å SETTE I GANG.

Ha en fortsatt fin dag :o))

Styggedommen er nå fjernet….puh!!!

Det er jo utrolig, for bare et par måneder siden var jeg så redd for tannlegen at turte nesten ikke å gå dit. Nå har alt det blitt borte, og jeg syntes det er greit å gå….., men jeg liker det ikke, hehehe! Det er vel ingen som gjør det kanskje :o))

 

Den vonde og betente tanna mi er nå endelig ute… Det var en klotann, som ikke var spesielt lett å få ut. Etter å ha holdt på en stund så sa tannlegen at jeg tror jammen jeg må dele den for å få den ut. Ikke faaen tenkte jeg, du skal ut som du er… og ikke før jeg hadde tenkt tanken så sa det plopp å ut kom tannen.

En ting er i allefall sikkert…, jeg skal ikke være så tøff i tryne denne gangen å skryte av at jeg var i så fin form. Foreløpig er det helt greit, men så har jeg ikke følelse i halve tunga og venstre side av kinnet. Jeg skal heller ikke vente med å ta smertestillende inntil det begynner å bli vondt, det gjorde jeg sist gang å det tok en evighet før smertene ga seg… har heller ikke tall på hvor mange smertestillende piller jeg tok….!!!

 

Det er godt jeg kom meg til tannlegen når jeg gjorde, ellers så kunne det fort ha sett sånn ut inne i munnen min til slutt. Da hadde det bare vært sannering og gebiss som hadde vært aktuelt :o(

Jeg angrer litt på at jeg ikke spiste en kraftigere lunch i dag, for nå er jeg skrubbsulten.. Rumlingen i magen min overdøver nesten TV’n, men jeg får ikke lov å spise noe riktig ennå… Er ikke det typisk da…. SULTEN JEG AKKURAT NÅÅÅÅÅÅÅ!!!

Nå skal pakke meg inn et lunt fleezteppe å slæppe av en stund…

Ha en fortreffelig torsdagskveld, så kanskje jeg kommer plutselig tilbake igjen :o)))

Gooood morgen :o)

Ikke fult så strålende vær nå på morran her i Oslo, overskyet og litt under + 10C. Skal ikke klage, for jeg lever lenge på det fine været vi hadde i går… Kunne sitte ute til langt på kvelden uten å ta på vinterjakke, hehehe!!

I dag er det dagen da tannen min skal trekkes…. Jeg kjenner at jeg gruer meg ikke noe serlig, men hopper ikke av glede heller. I morgen på denne tiden er de over, og forhåpentlig ikke så ømt…!!!

Når jeg kom hjem i går så oppdaget jeg at stolheisen sto rett ved postkassen. Den blir brukt av en dame i 4 etg og en mann i 3 etg,og sistnevnte er ikke så god på å bruke den. Han glemmer å kjøre stole på plass i kjelleren når han går ut, og på loftet når han kommer hjem. Den skal stå i den posisjonen når den ikke brukes, for å lades opp. Jeg ringte opp til damen i 4 etg, og hun fortalte at det var de under som hadde brukt den…. men at de var kommet hjem for lenge siden. Hun var glad for at jeg sa fra, ellers hadde den stått der til i dag…. å da hadde ingen kunne bruke den.

Det er ikke så greit å bli gammel, glemsk og litt hjelpeløs….. Ting man lett klarte å forstå før, blir plutselig veldig vanskelige å utføre…. Jeg lovet damen i 4 å holde et lite øye med stolen, og gi henne beskjed hvis den ikke sto der den skulle.

På tide å skyve opp ermene på jakka, og fortsette på dagens oppgaver :o))

Ha en fortsatt flotters dag!!

Tjolahopp for sola som endelig har kommet….

Når jeg satt på jobben å kiket ut på det fine været, håpet jeg at det fine været skulle vare til jeg hadde fått spist middag. For første gang på aldrig så lenge har sola vært opp og lyst og varmet helt til den gikk ned borte i åsen…

Det var ikke bare jeg som kozte meg ute på verandaen… pusene hadde det helt topp, her er det Ronja som sitter å kikker ut på omverdenen. Ute på bakken rusla det noen skjærer, og de ertet pusene lenge innen de fløy. Begge to lot seg tirre opp av disse ertekrokene, hehehehe!!!

Jeg hadde igjen 4 kapitler i den første dobbeltboken om Lysets Rike, og etter at jeg hadde spist middag fikk jeg lest den ut. Neste dobbeltbok ligger nå klar, men jeg begynner nok ikke på den før i morgen. Da trenger jeg noe å slæppe av med etter at jeg kommer hjem….

I morgen skal jeg nemlig tilbake til tannlegen for å trekke den betente tanna mi…  Jeg gleder meg ikke akkurat til å gå til tannlegen, men siden tannen plager meg mer og mer for hver dag, skal det bli godt å få den bort. Ettermiddagen og kvelden kommer vel ikke til å være så god tenker jeg, men så blir det bedre :o))))

Rockface (UK) tv show photo

Nå skal jeg gå å lage meg en stor kopp kaffe, og gå ut å sette meg en stund til…. Før jeg legger meg skal jeg se på den Skotske serien Rockface (PÅ kanten av stupe) på NRK. Den begynner så sent at jeg tenker at jeg ser den fra senga, da er det bare å legge seg med en gang etterpå.

I Oslo har det blitt bygget en trehytte i et fredet tre i Kristparken på Hammersborg. Hytta henger i wire for ikke å skade treet. Den skal brukes til et miniteaterhar vært bruk i tiden 20. mai – 2. juli. Tror ikke jeg har hørt om noe lignende prosjekt tidligere. Kanskje man skulle ta seg en tur bortom å se på en kveld :o))

Jeg fikk vite i dag at gode Spell, hunden til min niese Linda, har dødd. På bilde over er hun sammen med mine to små pusetasser. Linda forteller at hun har vært sjuk, og hadde det ikke så godt Det er jo veldig trist alikevel :o( Spell var en hærlig hund…

Det er fortsatt ganske lunt og fint ute, så nå går jeg ut å setter meg en stund med en stor og god kopp kaffe.

Ha en fortsatt fin kveld :o))))

God morgen…

Stakk bare en rask tur innom innen førse møtet begynner om ikke så lenge…  Det blir den dagen i dag gitt, det ene møtet etter det andre hele dagen. To av dem har jeg valgt selv å ta i dag, for å få en møtefri dag i morgen :o)

Det blåser fortsatt ganske frisk ute her i Oslo, men ikke like ille som det har gjort de siste dagene. Jeg forsov meg litt i dag og glemte helt å se på gradestokken.

Før jeg la meg i går glemte jeg nemlig å sette telefonen på lading, og i løpet av natten hadde den ladet seg helt ut…. Det ble derfor dårlig med vekking fra den kanten, men heldigvis våknet jeg av meg selv 20 min etter at jeg skulle opp. Pusene kom ikke inn å vekket meg de heller…. var nok veldig trøtte de oxo, hehehe! Klarte å ta meg inn sånn at jeg var på jobb til kl 08:15… ikke så ille det.

Nå er frokosten spist, og dagens første kaffekopp skal nyyyyytes mens jeg skummer over mailene i innboksen…!!

Ha en flotters dag…., så kommer jeg plutselig tilbake :o)))

Skulle det ikke være vår nå??

Jeg gjorde et tappert forsøk på å sette meg ut på verandaen da jeg kom fra jobben, men det varte ikke lenge før jeg krøyp inn i varmen og under et lunt fleezepledd.


(Bilde er fra google)

Ute blåser det så trærne er like skakke som på bilde over her. En stund var jeg litt bekymret for at min provisoriske nettingvegg skulle blåse bort, men etter å ha festet den litt ekstra ser det ut til å holde… selv om vinder gjør alt den kan for å rive og slite i den.

Pusene var veldig fasinert av vinden, og spesielt nettingveggen som beveget seg hele tiden. Vinja ble helt vill, og begynte å løpe som en gal ut og inn i en vill fart. Prøvde å ta bilde av henne, men hun var jo så rask at det ble bare en grå fartstrek… Ronja sto oppe på den ene stolen å bare glodde på henne, og lurte nok på hvorfor hun gadd å løpe sånn, hehehehe!!!

Da jeg kom tilbake på jobben etter sykemeldingen hadde alle de andre tatt Jungtesten, som viser hvilken mennesketype vi er. Dette er for å lære om hverandre, og lettere forstå hvorfor vi er eller handler på den måten vi gjør i forskjellige situasjoner osv. Jeg tok testen oxo, og nå skal vi alle snakke sammen to og to for å se å føle på hvor vi er like å hvor vi er ulike. Hvilke konflikter kan oppstå ved ulikheter osv. Når jeg fikk resultatet av min test så kjente jeg meg ikke helt igjen, så derfor tok jeg testen pånytt over nettet på engelsk å kom ut litt anderledes.Skal ta dette resultat med på jobben for å vise sjefen, for hun syntes oxo at det testresultatet jeg kom ut med der ikke helt var meg. Blir spennende å se hva hun sier til denne :o) Nedenfor er det resultatet jeg fikk på testen jeg tok på jobben.

Det er jo ganske mange likhetstrekk mellom de to resultatene… Den norske varianten jeg tok på jobben hadde man kun to svaralternativer, mens på den engelske så var det stemmer helt – stemmer dårlig med flere avkryssingsalternativer. Det gjorde at jeg kunne svare mer eksakt på spørsmålene.

Etter at alle samtalene er ferdig så burde vi vel kjenne hverandre både på godt og vondt!!!

Ha en fortsatt god mandagskveld/natt…

Lunt og fint på en kjølig dag….

Det så ikke så ille ut, værmessig altså, da jeg sto opp ved åttetiden…  Så etter at jeg hadde ryddet i en stabel med papirer på skrivebordet, og gjort et forsøk på å betale noen regninger… uten hell, brygget jeg en stor kopp med kaffe å flyttet ut på verandaen. 

Med det samme jeg tok i dørhåndtaket å åpnet døra, strøyk to grå pelsdotter forbi meg i en rasende fart. Ronja og Vinja var bare så fornøyd for å komme ut å lufte seg. Verandaen måtte jo snuses over…, fra øverst til nederst og i alle kroker. Det er det samme hver eneste dag, hehehehe!!

 

For tiden har jeg begynt å lese Margit Sandemo’s Lysets Rike.. Når den kom ut på 90-tallet ble det aldrig til at jeg kjøpte den, men nå som den har blitt utgitt pånytt har jeg gjort det. Denne gangen utgir de to bøker i en. Har kommet så langt som til bok to, litt over halvparten. Hadde glemt hvor mye jeg liker å lese den type bøker…. Husker hvor besatt jeg var når Isfolket kom ut, og jeg tror at jeg har lest serien 3 eller 4 ganger :o))


Det var kozelig å få blomster i verandakassene mine igjen…. I fjor brukte jeg ikke verandaen i det hele tatt, og gadd ikke å plante noe i kassene. Jeg hadde mistet helt gløden i fjor, og hadde ingen interesse til å gjøre noe der ute. Er veldig glad for at det kapittelet er over, for det er så kozelig med blomster og stash rundt seg :o))

Da jeg var på Plantasjen å kjøpte inn planter fant jeg ut at jeg måtte ha en ny vannkanne oxo. Sto lenge å lurte på hvilken farge jeg skulle velge, grønn eller rosa, men som dere ser så ble det den grønne. Var litt mer umph i den fargen syntes jeg.

Jeg sa tidligere at Lavendelen min så veldig ensom ut der den sto, og da jeg dro på Plantasjen igjen i går kjøpte jeg et par Spanske Margeritter og blå potteskjulere i kjeramikk. Ble ikke så verst de vel? Lavendelen ser iallefall ikke så ensom ut, hehehe!!

Siden det var litt kjølig ute, inviet jeg den gamle lykten… Det ble ikke noe varmere, men det virket nå i alle fall sånn.

Måtte ha litt lys på bordet oxo…, skulle kanskje ha vært rødt!! Like etter jeg tok bilde kom Vinja hoppende ut av kjøkkenvinduet å stakk nesen ned i lykten, og da lukta da svidd pus med en gang. Hun har gjort dette noen ganger før, men det er en stund siden hun har gjort det så jeg trodde hun hadde lært…, å nei da!!

Når regnet kom luktet det så utrolig godt ute… Jeg har ikke tenkt så mye på det, men det har blitt veldig grønt de siste dagene, og endel av de tidlige buskene har oxo kommet i full blomst nå.

Om litt er det Den 6. sans på TV-Norge, og den må jeg få med meg… Det er vel finale i kveld, og det blir spennende å se hvem som gjør det best.. :o))

Ha en fortsatt flotters søndagskveld, og jeg er sikkert plutselig tilbake :o)))))

Hvor ble sola av?????

Da jeg sto opp ved nitiden i dag skinte sola, og jeg tenkte Yes en deilig dag ute på verandaen i solen…  Forta meg inn i dusjen, men ble lang i maska da jeg kom ut igjen…. Ute var det ikke sol lenger, bare en masse skyer å så denne forbaskede vinden som ikke er noe varm i deg hele tatt…

Selv om det ikke er så kjempevarmt å sitte her ute, på verandaen altså, så har jeg meg nok satt meg der alikevel. Frokosten er spist, og om litt skal jeg hente meg en deilig varm kopp kaffe.

Pusene har nettopp hatt en skikkelig rapptur….  De hoppet opp på bordet og inn igjennom kjøkkenviduet for så å løpe igjennom heimen å ut på verandaen. Sånn holdt de på en evighet, men nå har det roet seg igjen :o)

Vinja ligger å kikker på omverdenen fra vannbrettet, under det åpne kjøkkenvinduet. Det har blitt hennes favorittsted, om vinduet er åpent eller ei.

Ronja har benket seg oppe på klatrestativet, hvor hun holder på med å få fixet pelsen etter formiddagens løpetur. Det kommer hun sikkert til å holde på med en stund til tenker jeg.

Jeg sitter her å ikke helt får bestemt meg for om jeg skal dra på Plantasjen… Syntes at Lavendelen min ser så enslig ut, der den står på gulvet!!! Det er ingen hast for de er oppe i mange timer enda :o)

Leste nettopp et innlegg Allis hadde skrevet om Dyrlegevakta på hjemstedet som ikke ville gjøre jobben sin, når en pus var syk og desverre døde tilslutt. Dette opprører meg så innmari, og jeg får helt vondt når jeg tenker på det. Hvorfor har man en sånn viktig jobb hvis du ikke skal ta den på alvor, og gjøre den når noen trenger hjelp. Som dyreeier føler man seg helt maktesløs og forsvarsløs. Vi er jo glad i dyra våre, og vil at de skal få behandling når de er syke…. Man har dem rundt seg hver dag, og merker med en gang når ting ikke er som det skal være….

Det som er så tragisk er jo hvis man går til anmeldelse i sånn saker, så får det skjelden noen følger…. Når skal det offentlig ta dyremisshandel på alvor som de gjør i andre land??

Hmm, det var akkurat som mine to puser forsto at jeg var trist å lei… For begge to kom bort til meg for gi en nuss og koz :o)))

På tide å lage seg denne kaffekoppen…., den gjør ikke det selv :o)

Ha en fortsatt fin lørdag!!!