Det blir en Crush genser til

Heisann!

Jeg fortalte tidligere i uken at jeg hadde vært innom Europris og kjøpt 3 nøster med Candyfloss garn. De hadde en del farge nyanser, men ikke mange nøster av hver. Det var kun to nyanser som de hadde nok til en genser til meg, og på bilde over her kan du se hvem jeg valgte. Fargene er friske og fine, og av den typen som jeg faktisk blir i godt humør av.

Det er selvsagt fristende å begynne å strikke en ny Crush genser med en gang, men jeg skal motstå fristelsen og vente til jeg er ferdig med den grønne jeg har holdt på med en stund.

Greia er bare den at jeg har rotet bort oppskriften jeg brukte sist, og jeg har endevendt heimen for å finne den igjen uten å lyktes. Jeg har oppskriften lagret på mobilen, så jeg kan bare skrive den ut på nytt. Det som er dumt med at jeg ikke finner den “gamle” oppskriften, er at der har jeg gjort en del notater. Jeg valgte å gjøre noen endringer i mønsteret, og nå i ettertid husker jeg jo ikke hva og hvordan jeg gjorde det. En genser blir det uansett, og det kan jo hende jeg klarer å se hva jeg har gjort på den forrige genseren når det gjelder endringene.

Resirkulert MORO og veranda-leppe

Heisann og god formiddag!

Ute er det en del skyer oppe på himmelen, men det ser ut til at sola gjerne vil komme fram. I følge yr.no så skal den også lyktes med det. Temperaturen nå på formiddagen ligger på +1,4C.

I natt har jeg altså sovet så godt, og iflg Fitbit klokken har jeg vært i drømmeland i over 8 timer. Jeg trengte nok det, for jeg var veldig trøtt og sliten i går kveld. Satt med mobilen i hånden på TikTok, og våknet av at den ramlet ut av hånden et par ganger. I stedet for å presse meg til å sitte “litt” til oppe, gikk jeg å la meg å sovnet igjen med en eneste gang.

Planen for i dag var å gjøre rent i hele heimen, sånn at jeg kan sette fram påskepynten i morgen. Har ombestemt meg å går ikke så hardt ut, men tar bare badet i dag og resten i morgen. Tenker det holder jeg!

I går på dagen var Bestisen og jeg tilbake i Lørenskog Hus, for å se på Jubilado revyens forestilling Resirkulert MORO i Vasshjulet. Det er en gjeng med glade og flinke pensjonister som har kommet sammen for å lage revy, noe som de også har gjort tidligere. Det var satt opp til sammen 3 forestillinger hvorav den første var på onsdagen, og så var det to i går. Vi kjente dessuten to av damene i Jubilado, og derfor var det jo ekstra gøy å se på. Da vi ventet på å gå inn, konstaterte jeg at Bestisen og jeg var de yngste der. Ikke at det var noe vi brød oss om.

Det var fin sang og morsomme sketsjer som vi lo så tårene spratt av. Et par ganger ble det litt surr i teksten, men som proffe artister så hentet de seg så fint inn igjen. En av damene vi kjente som var med nevnte det etter forestillingen, og syntes nok det var litt leit. Jeg beroliget henne med at det var det ingen som brød seg om. Dessuten ble det bare ekstra morro av måten det ble taklet på.

Etter forestillingen gikk Bestisen og jeg ned på Veiviseren for å spise lunch. Vi satt oss ved vårt faste runde bord, som det er plass til flere. Etter en stund kom noen av skuespillerne og bekjente av dem å satt sammen med oss. Praten gikk etter hvert livlig rundt bordet innen det var på tide å bryte opp.

Etter at vi hadde spist dro Bestisen og jeg opp på Gigaboks for å se om de hadde sånne spann fra Bon Bon med drops. De som i Danmark heter Losse-Pladsen og her Søppeldynga. Det hadde de og vi kjøpte hvert vårt. Jeg kjøpte jo også et for noen uker siden, men jeg har ikke tømt det enda. Syntes bare jeg måtte nevne det 😜 Så var vi en snartur innom Rema1000 for å kjøpe kattemat. Jeg hadde kun igjen til i dag, og det var greit å kjøpe opp et lager. Nå har jeg nok til et par etter påske.

For en uke eller to siden kjøpte jeg meg en rød termokopp (måtte matche Forden) på ESSO stasjonen, og inngikk en kaffeavtale. I går skulle jeg teste ut koppen, for å se hvor lenge den holdt på varmen. Det var flere timer det, og gjett om jeg klarte å brenne meg på leppa. Endte opp med den veranda-leppa og så ut som om noe var sprøytet inn i den. Hevelsen har gått ned til i dag, men jeg er fortsatt sår der jeg brant meg. Konklusjonen er at koppen kan være med på tur og holder kaffen varm lenge, men at jeg også må være forsiktig så jeg ikke brenner meg 🙈.

Nå har magen begynt å rumle, så det er vel på tide å lage seg frokost 😉

Håper du får en fantastisk fredda 🥰

Strikkepinnene klirret, og jeg ble veldig engasjert

Heisann sveisann!

Både i går og i dag har det i grunnen vært ganske greit vær. Kanskje litt mer sol i går. Temperaturen i dag har ligget mellom -3C og +3C.

Da jeg våknet i går var formen heller dårlig, men jeg kom meg da opp av senga og inn i dusjen. Måtte vaske håret, og det ødela hele timeplanen å gjorde at jeg ble forsinket. Til slutt kom jeg meg da ut av døra og kom meg avsted mot Lørenskog.

Onsdag er fast dag for Strikkekafé på Veiviseren. Sendte Bestisen en melding og sa at hun kunne gå i forveien, men hun ville vente til jeg kom. Når vi kom til Veiviseren så hadde 3 damer kommet, og var godt i gang med å svinge strikkepinnene. Selv var jeg både sulten og kaffetørste, så jeg priorierte det aller først. Etter hvert kom også fler av de vi strikker sammen med på andre dager.

Vanligvis snakker vi om strikking og ikke så mye om ting som setter i gang store diskusjoner. I går begynte vi derimot å snakke om dette hvor man skal skrive om barnebøker og nå Agatha Christies bøker. Dette er et tema som opptar og irriterer meg, og som gjør at jeg blir ganske engasjert når jeg snakker om det. I går ble jeg nok kanskje litt vel engasjert, og hadde litt dårlig samvittighet etterpå at jeg tok over samtalen litt vel mye….

Etter strikkekaféen dro Bestisen og jeg innom EuroPris for å handle. Jeg skulle egentlig bare ha dusjsåpe, for jeg tok å skviset ut det jeg hadde på morgenen. Innen jeg kom til kassa, hadde jeg tatt med dopapir, bakepapir, 3 nøster med Candyfloss garn og noen andre ting jeg ikke burde ha kjøpt.

Når jeg kom hjem var jeg helt gåen og frossen, så jeg pakket meg inn i pleddet mitt og ble sittende å småsove resten av kvelden.

Håper du hadde en fin dag i går 🥰

Serietips 🎬

Heisann!

De siste dagene har jeg sett på to forskjellige serier, som begge to ligger på TV2 play. Den ene ble jeg tipset om av Bestisen, og da måtte jeg jo gå inn for å se om jeg likte den. Vi har ikke helt samme smak når det gjelder serier, men denne gangen ble jeg så hekta at jeg så hele serien i løpet av (nesten flaut å si det) en dag 🙈

Den første serien er denne over her, Hope Street, hvor handlingen er lagt til en liten by i Nord Irland hvor alle kjenner alle. Så en dag dukker kriminaletterforskeren Leila Hussain opp og skal jobbe på den lokale politistasjonen. Kun hennes nærmeste sjef Finn O’Hare vet hvorfor hun har blitt overflyttet. Etter hvert får vi vite hvorfor hun er der…, men serien handler ikke bare om henne. Den handler også om livet i den lille byen. Dette er en sånn koselig serie med litt spenning, krim, kjærlighet og ikke minst drama. Første sesongen hadde premiere i 2021, og uten å røpe noe om handlingen så er det lagt opp til en sesong 2. Jeg falt plask for serien, og ble nesten litt betatt av den lille byen og kunne godt ha tenkt meg å bo der 🤩

Den andre serien jeg har sittet å sett på er Departure, som allerede ligger ute på TV2 play med 3 sesonger. Da jeg begynte å se den syntes jeg den virket kjent, og fant ut at jeg hadde sett deler av første sesongen før. Serien hadde premiere England i 2019 og i Canada/USA i 2020, og er så spennende. Handlingen går ut på at vi følger et team med TSIB (Transport Safety Investigation Bureau) inspektører, ledet av Kendra Malley. Dette er et team som etterforsker store ulykker som rammer fly, tog og båt osv. Serien er spennende og full av intriger mm, som gjør det vanskelig for teamet å vite hvem de kan stole på. Noe som går igjen i alle sesongene. 

Sesong 1: Handler om en flyulykke over Atlanterhavet

Kun en person overlever ulykken på en mirakuløs måte. Hvem eller hva var årsaken til at flyet havarerte, og kan den overlevende gi noen svar?

Sesong 2: Handler om en togulykke

Et hurtigtog krasjer med en tankbil og sporer av. Kan de overlevende gi noen svar på årsaken? Er det eieren av tankbilen som har ansvaret, eller må etterforskerne lete etter andre årsaker/skyldige?

Sesong 3: Handler om en båtulykke

En passasjerferge forliser under en forferdelig storm. Mange overlever heldigvis ulykken, men ikke alle er så heldige. Raskt blir en person sett på skyldig av politiet, på grunn av den merkelige oppførselen hans. Etterforskerne er ikke så sikker, men blir motarbeidet av både fergeselskapet, politiet og andre instanser når de forsøker å finne svar.

Har du lyst til å sjekke ut disse to seriene, så ligger de i alle fall på TV2 play. Jeg har ikke undersøkt om de ligger andre steder , men det kan jo godt hende de gjør.

 

Klesvask og ting som ikke ble noe av

Image by Pexels from Pixabay

Heisann og god formiddag!

Ute skinner sola fra en ikke helt knallblå himmel, og det ser ut til å bli en fin dag. Temperaturen lå nede på blått da jeg sto opp, men nå har den krabbet opp på +0,3C.

Sitter i stua og nyter den første koppen med kaffe, og hører på vaskemaskinen som jobber for fult ute på badet. Det var mye som lå i skittentøyskurven, men jammen klarte jeg å få plass til alt sammen på en vask. Så kjedelig når jeg ikke får det, for da må jeg som regel vente til dagen etter. Jeg har bare to klesstativer som holder til en maskin, men har vurdert å kjøpe et stort et til….

I går tok jeg meg en dags pause fra både strikking og sosiale medier, for jeg våknet opp helt stiv fra midt nede i ryggen til helt opp i hode. Det var så vidt jeg klarte å snu hode til venstre. For det var på den siden det satt. Som regel sitter det “bare” i skulderen, men denne gangen var det full pakke. Det har løsnet litt, sånn at jeg klarer i det minste å snu på hode.

Jeg skulle jo ha vært på strikkekino i går å sett på en film, som jeg hadde gledet meg til. Nemlig The Whale, men det måtte jeg bare droppe i denne omgangen. Jeg hadde nok klart å sitte i salen å se filmen, men det jeg ikke hadde klart var å kjøre opp til Lillestrøm…

Akkurat nå skulle jeg ha gått rundt på Nordby Shoppingsenter sammen med Bestisen og niesen, men som du skjønner så er jeg ikke der. Jeg avlyste turen for min del i helgen, da jeg følte at jeg ikke hadde råd til å dra akkurat nå. Følte at jeg måtte prioritere kommende utgifter, som blant annet er et nytt besøk hos dyrlegen i neste måned + litt andre ting. Det er jo ikke så billig i Sverige lenger som det var, men jeg hadde planer om å kjøpe noen oster, fiskesaus + litt annet som jeg vet vi ikke får her. Jeg skal heller ta meg en tur i slutten av april eller en gang i mai, vi får se.

Planen for i dag er å dra ut og kaste en stor pose med glass til gjenvinning, og en tur innom dyrebutikken for mer kattesand. Etter det tar jeg det som det kommer.

Håper du får en fin tirsdag 🥰

Sommertid, snø og sløv søndag

 

Hei og god formiddag!

Ute skinner solen fra en himmel med noen hvite skydotter her og der. Det blåser litt, så det er nok kjøligere enn gradene viser, nemlig +3C.

Har du husket å snu klokka i natt? For å si det sånn, så husket jeg på det i går kveld og tenkte at jeg skulle stille de to manuelle klokkene jeg har (på soverommet og på kjøkkenet) før jeg gikk å la meg. Husket jeg det? Nei jeg gjorde jo ikke det vettu. Ikke at det spiller så stor rolle, for det er søndag og jeg har ingen avtaler i dag.

Det som er bra nå er at vi er tilbake til den innebygde klokken til Vinja, sånn at jeg slipper maset etter våtfór en time for tidlig.

Da jeg dro ned for å fikse neglene mine litt etter kl 17 i går, så jeg at det kom noen få snøfnugg dalende ned. Tenkte at det blir det vel ikke noe ut av, men hvor feil kunne man ta. For i løpet av natten har det kommet såpass at det dekker alle de bare flekkene vi hadde fått de siste dagene. Krysser fingrene for at sola smelter det vekk igjen ganske fort 🌞.

Planen for denne søndagen er å strikke litt videre på genseren min. Har måtte la den ligge i noen dager igjen pga den vonde skulderen. Tenkte jeg skulle legge opp til den første armen, og så kan jeg ta med den på strikkekino i morgen. Veldig greit å ha noe som ikke er så stort når man sitter der. Utover det har jeg ikke bestemt noe mer.

Håper du får en fantastisk søndag 🥰.

Ananas 🍍 eller påske 🐣

Photo taken with Focos

Heisann og god kveld!

For det meste har det vært grått vær i dag, men jammen prøvde sola å trenge igjennom skydekket uten helt å lyktes. Temperaturen har vel ligget rundt +2C på dagen, men da jeg var ute for litt siden var den nede på 0C.

Du lurer kanskje på overskriften? Det har seg sånn at jeg har vært å fikset neglene mine nå i kveld, og da gikk jeg for ombre negler i gult og grønt negler. Noen ville kanskje kalle det påskenegler 🐣, mens andre ville kanskje si ananasnegler 🍍. Uansett hva man kaller det, så er jeg veldig fornøyd med resultatet 💛💚.

Da jeg var innom salongen og bestilte time i går ettermiddag, hadde de ledig kl 12 i dag. Et tidspunkt som passet meg perfekt…. Tidlig på formiddagen i dag ringte de fra salongen og informerte om at jeg hadde blitt dobbeltbooket, og kunne jeg komme 17:30 i kveld eller på mandag. Nå var jeg innstilt på å gå i dag, så selv om det var litt sent så tok jeg den sene timen. Det er jo så typisk at sånt skjer med meg 🙈

Nå har jeg krøllet meg sammen i godstolen, og ser på Alle mot 1. Det er et av mine favoritt program, og jeg må alltid ha det med meg.

I dag har vi vært hos dyrlegen 🙀

Vinja Lillepuzdatter av Skånevik

Mjausann 🙀

Det er ikke ofte jeg jubler når det regner, men nå om dagen gjør jeg det. For da forsvinner endelig en del av snøen. Å i dag har det regnet sånn passe jevnt og trutt. Temperaturen har vel ligget på +4C.

Jeg var så trøtt da alarmen gikk av, og hadde det ikke vært for at jeg måtte opp hadde jeg nok dratt dyna over hode.

Vinja hadde time hos Evidensia Dyreklinikk kl 12, og frk Pus var ikke fornøyd da jeg fanget henne inn å puttet henne i reiseburet. Hun mjauset og bar seg når jeg satte buret inn i bilen. Da jeg begynte å kjøre forsøkte jeg å roe henne ned, men da bare freste hun til meg. Hun roet seg litt og var ikke like stresset som sist gang.

Blodprøven ble tatt og vi kunne reise hjem igjen. Som vanlig løp hun fra rom til rom, for å sjekke at alt var som det var før vi dro 🤣. Dyrlegen sendte meg en melding på ettermiddagen i dag, og hun ville jeg skulle redusere dosen på medisin fra 0,30 ml til 0,25 ml. I tillegg ville hun vi skulle komme tilbake igjen om en måned, sukk! Blir dyrt dette her når jeg må ut med over 2000,- hver gang.

Nå ligger Vinja rett ut i sofaen og sover, men det er nok ikke lenge før hun kommer å vil ha medisinen sin og så ligge i fanget å kose 🥰

Filmer jeg så i går ettermiddag og kveld 🎬

Heisann!

Som jeg fortalte tidligere i dag, så endte jeg opp med å se på film i går. Jeg valgte filmer som jeg fant på Disney+. Ettersom jeg ikke er spesielt begeistret for drama eller kjærlighetsfilmer, så måtte det blir krim og action film.

Som regel pleier jeg å se på serier, men i går følte jeg for å se film i stedet. Vinja var selskapssyk etter at jeg hadde vært ute hele dagen, og la seg godt til rette i fanget mitt. Da det ble veldig mye lyd så forsvant hun.

Det er laget flere filmer om The Boston Strangler, men denne nye filmen handler ikke bare om massemorderen. Nei den handler mer om to kvinnelige journalister, Loretta McLaughlin (Keira Nightley) og Jean Cole (Carrie Coon). Begge disse to er ekte personer og var journalister. Det var iflg denne filmen Loretta som først oppdaget sammenhengen mellom de bestialske mordene. Sammen med kollegaen Jean finner hun spor som ikke politiet har klart å finne, eller kanskje mer riktig ikke brød seg om å finne. Selv om man kjenner historien, så var det allikevel spennende og interessant.

Film nummer 2 ble en skikkelig spenningsfilm, Unstoppable, med Denzel Washington og Chris Pine i hovedrollene. Dette var en film jeg hadde sett tidligere, men den var så spennende at jeg ville se den igjen. Handlingen går ut på at en togfører forlater et tog med mange vogner i sakte fart, for å skifte over vekslen (tror jeg det heter). Noe skjer i styrhuset, og toget setter opp farten uten at noen styrhuset. Flere forsøk på å stoppe toget blir gjort, som også har flere vogner med et veldig brennbart stoff, uten  at det lyktes. Til slutt er de bare Denzel og Chris igjen, og vil du vite hvordan det går må du nesten se filmen selv 😉

Dette er vel en film som de fleste har sett vil jeg tro, enten på kino eller hjemme i egen stue. For de som ikke har sett den, så går handlingen ut på av jorden blir invadert av “noen” fra annen planet som ikke vil oss noe godt. Mange forsøk på å angripe det gigantiske romskipet er til ingen nytte, men så kommer våre to helter inn i å redder dagen og planten. De to heltene er Will Smith og Jeff Goldblume. I andre roller finner man, Bill Pullmann, Judd Hirsch, Mary MacDonnell og Randy Quaid.

Har du sett noen av disse filmene?

Plantene mine fikk kjærlighet, og jeg fikk baksmell 🙈

Heisann!

Denne dagen startet ikke så bra, for på formiddagen kom det melding fra Skatteetaten om at skatteoppgjøret mitt var klart. Kjente at pulsen økte da jeg logget meg inn, og at hjertet nesten stoppet da jeg leste at jeg har fått BAKSMELL på nesten 9.000,-. Skal gå nøye igjennom tallene å sjekke, men det er sikkert riktig dessverre 😢 Ikke så mye jeg kan gjøre med det nå, og jeg har ikke tenkt å la det ødelegge dagen min 😊

Jeg fortalte jo forrige dagen at jeg hadde vært på Plantasjen og kjøpt jord, sånn at jeg kunne plante om noen av plantene mine. Orket ikke å gjøre det i går, men i dag satte jeg i gang med stor iver 🪴

For et par år siden fikk jeg for meg at jeg skulle bare (nesten) bruke leirpotter til plantene mine. Syntes det var så lekkert, men plantene trenger jo mer vann da ettersom pottene stjeler mye. Jeg er jo ikke alltid like flink til å vanne så det er en dårlig kombinasjon. I dag fikk to av plantene jeg hadde i kjøkkenvinduet komme over i plastpotter i stedet.

Jeg har samlet alle leirpottene på balkongen foreløpig, så får vi se om jeg prøver å gi de bort.

Dette er blomsteroppsatsen jeg fikk av fetteren min og kona hans før jul. Den hadde opprinnelig en Ildtopp også, men den har reist til de evige grønne enger. Julestjernen og den andre rariteten lever fortsatt i beste velgående. Jeg har ikke våget å splitte dem og sette de i egne potter, for begge ser ut til å trives veldig god der de er. Å da skal de få stå der en stund til.

Aloen min har nå endelig fått kommer over i en stor potte, sånn at den kan få strekke ut røttene sine ordentlig. De var krøllet rundt den gamle potten så hard, at jeg fikk den nesten ikke ut. Den hadde fått 5 avleggere som jeg tok vekk å satte i egen potte.

Coleus stiklingene mine hadde fylt vannglassene med røtter, så det var virkelig på tide å plante dem. Den til høyre er stiklinger fra samme art, mens den til venstre er av to forskjellige. Ettersom jeg ikke har så god plass, valgte jeg å sett dem sammen. I den midterste potten er avleggerne fra Aloen min, og den skal Bestisen overta. Jeg spurte henne tidligere i dag om hun ville ha dem, og det sa hun ja til. Hun kan jo velge å la dem stå sammen, eller i egne potter.

Før jeg gir meg og setter meg ned for å slappe av, skal jeg også ta å rive opp et par pappesker fra ODA + klemme sammen et par esker som det har vært kattesand i, og gå ut å få det i konteineren. De kommer å tømmer den i morgen, så da er det greit å bli kvitt det i dag.