Store forandringer….


Satt å så på gamle bilder hos Oslobilder og kom over dette bilde… Til høyre i bilde går Steners gate mot Lilletorvet og Grønland, og der det den gang lå vognparkering ligger Oslo City i dag. Jeg har hørt foreldrene mine fortelle om stedet, men det ble revet for mange år siden. Da jeg var barn og senere i tenårene kan jeg huske at det fantes en gammel mur og et inngangsparti oppe ved den hvitmalte bygningen bakerst i bilde. 

Jeg syntes det er veldig trist at mesteparten av den gamle bebyggelsen i Oslo er revet til fordel for høye stygge blokker… Hvor flott hadde det ikke vært om de kunne ha bevart deler av det, som de har gjort i andre hovedsteder… Litt har de jo flyttet ut på Folkemusset på Bygdø, men det er ikke helt det samme!! Heldigvis finnes det et stort bildearkiv hvor man kan gå inn å se hvordan det engang var….

Instagram nede…

Bruker du Instragram?? Fungerer det ikke i dag? Her kommer årsaken:


(bilde og artikkel hentet fra expressen.se)

Undrar du varför ditt Instagram inte fungerar i dag?Här är svaret: Ett jättelikt åskoväder har slagit ut elen i stora delar av Mellanvästern och östra USA. Bland annat har det drabbat bilddelningstjänstens servrar.

Ett jättelikt åskoväder, underbyggt av de extremt höga temperaturer USA just nu upplever, slog ut elen för nära fyra miljoner människor i USA i natt. Stormen drog igenom Indiana, Ohio och West Virginia innan den nådde Washington D.C. och Maryland med mängder av blixtar och mycket hårda vindar.

Servrar slogs ut:
Men följderna av stormen märs inte bara där. Många runtom i världen som har vant sig vid att dela med sig av sitt liv til andra genom att fota sin vardag, får just nu hitta andra sätt at delge sig. Den populära mobiltj¨nsten Instagram ligger nere efter att deras servrar slagits ut i ovädret.

På Twitter skriver Instagram: “We’re currently experiencing technical difficulties and we’re working to vorrevt the issues. Thanks for your patience” Det finns ¨n så länge inga uppgifter om når serverproblemen kan vara atgärdat, uppger CNN. Ovädret byggdes på av de extremt höga temperaturer som området just nu upplever. 

Et råbra tiltak….

Jeg må skryte av arbeidsgiveren min SpareBank 1 Oslo Akershus, som sammen med P5 har kommet opp med dette bra tiltaket i sommer:

Gratis «jentetaxi» i sommer-Oslo

Fra midten av juni og ut juli kan jenter fra Oslo komme trygt og gratis hjem fra byen i egen «Jentetaxi».  Gratistilbudet fra gjelder fra onsdag til søndag mellom kl.22.00 og kl.05.00. 

Se etter rosa bil med løsvipper


«Jentetaxien» vil være godt synlig i Oslo sentrum. Bilen er rosa og tydelig merket med «Jentetaxi og «Vi bryr oss». For å gjøre bilen ekstra gjenkjennelig, er den utstyrt med løsvipper på lyktene.
 
Det er SpareBank 1 Oslo Akershus og P5 som står bak «Jentetaxi». Dette er en del av det felles samfunnsengasjementet: «Vi bryr oss». Det er to sjåfører fra Christiania Taxi som skal veksle på å kjøre jentene trygt hjem.

 

Sommer uten myggstikk og solbrent hud…..

Har startet lørdagen med Popquiz med Finn Bjelke mens jeg har spist frokost og nytt dagens første kaffekopp. Utenfor er det like missmodig vær som det var i går, det regner og blåser og gjør luften fuktig og klam. Nå har jeg ingen store planer om å gå ut i regnet, men heller koze meg inne med varm kaffe og kanskje fordype meg i boka mi eller se noen filmer. Jeg skal ikke klage over været, for jeg syntes egentlig at det er litt greit at det regner innimellom. Det frisker opp både luften og naturen, og så slipper man å være bekymret for at sommerplantene ikke får nok vann!


Sitter å ser på noen sommerbilder jeg tok i Botanisk Hage 27.06.2010… Jeg husker at vi fortet oss i skyggen etter at vi hadde fotografert blomstene, som sto så flott i solen. Det var utrolig varmt den dagen, og vi var glad for at vi kunne gå i skyggen av de store trærne når det for varmt. Vi hadde store planer om å dra tilbake å ta nye bilder i år, sånn at jeg kunne få testet ut det nye gamera og linsene jeg hadde investert i.  Bilde over får meg til å tenke på gamle engelske viktorianske hager, som jeg faktisk er så glad i :o)) Hadde jeg bodd i eget hus ute på landet ville jeg ha hatt en sånn hage!!


Det er det som er det fine med bilder, man kan finne dem frem og koze seg med dem å minnes hyggelige opplevelser… Når sommerferien min starter om 3 uker håper jeg at mange nye fine sommerminner kan festes til minnebrikken på kamera :o))

Ha en fortsatt fin lørdag :o))

Ikke noe festivalvær akkurat…..


Når jeg ser ut av vinduene i kveld så er det ikke noe kozelig vær ute akkurat…., og det har begynt å blåse ganske kraftig. Akkurat det er vel ikke så gæli, for da kanskje den trykkende tåka som ligger som et lokk over Oslo blåser bort. Det er meldt bedre vær til i morgen, og jeg håper virkelig det slår til for jeg har familie som skal opp i Kollen i morgen. Ikke noe morro å stå der i øsende regn, men hva gjør man ikke for å høre god musikk live :o))


På veg til jobb i dag ringte jeg legesenteret og fikk time kl 13, men ikke hos fastlegen min som var på ferie. Jeg kom til en hyggelig turnuskandidat som undersøkte skulderen min nøye. Det var ingen fornøyelse akkurat, når hun dro skulderen og armen i flere stillinger. Hun konkluderte med at det var nødvendig med å forlenge 50% sykemeldingen min i 14 dager til, og så fikk jeg ta kontakt igjen dersom det fortsatt ikke var bra. Jeg fikk rekvisisjon til fysioterapi, siden den gamle nå var utgått på dato. I tillegg spurte hun om jeg kunne tenke meg å være med på et prosjekt på Ullevål, hvor de holder på å teste ut to nye behandlingstyper for mine plager. Jeg må opp for å vurderes, så får vi se om jeg kommer med…..

Nå i kveld er det skikkelig ille i begge skuldrene, og jeg var helt tappet for energi da jeg kom fra legen å var nødt til å legge meg ned for å slappe av litt. Det hjalp litt på energien og jeg føler meg ikke så sliten, men smertene er jo der like forbasket…. Det skal bli godt med et par dager fri kjenner jeg :o)) Problemet nå er at jeg ikke er trøtt, og kommer til å sitte oppe leeeeenge før jeg blir tørtt nok til å få sove…

Mmmmmmm, så godt :o))


Kjøpte norske jordbær for første gang denne sommeren, og oh my oh my hvor god de var…. Hver bit jeg tok var en ren nytelse, og jeg ville ikke at det skulle ta slutt, mmmmm!!!! At det er forskjell på norske og utenlandske jordbær er det ingen tvil om. Det er ordentlig smak på de norske bærene, noe jeg definitivt ikke syntes det gjør av de utenlandske. Der er det veske med litt søt smak… Noen er helt sikkert uenig med meg. Prisen derimot for en veldig liten plastkurv kostet nesen 33,- så det var ikke billig!

I det jeg skulle gå fra jobben ringte Anne meg for å høre om jeg skulle være hjemme resten av dagen, og jeg hadde ingen planer. Hun hadde vært hos legen, som er rett nedenfor her jeg bor, og hadde tenkt til å ta seg en tur innom. Siden jeg måtte handle på veg hjem avtalte vi å møtes på Bryn Senteret. Når vi kom hjem hit var været så flott at vi satte oss ut på balkongen for litt lunch. Måtte le av Vinja, som vanligvis er så sky når andre kommer på besøk, hun strøyk seg inn til Anne og ville nesten ikke la henne være i fred. Så fikk hun blikket, hehehe… Anne satt nemlig i Vinjas kozestol, og det var jo ikke helt bra :o))


Bones er tilbake, og jeg har akkurat sett første episoden i den nye sesongen. Det er definitivt en av mine favorittserier, som jeg bare må få med meg. Jeg har alle sesongene som er utgitt på DVD, og ser de gjerne i reprise om og om igjen… Blir ikke lei dem :o))

Venstre skulder er ikke i humør i kveld, og vil ikke helt være med på noen ting. Den er stiv, hoven og veldig øm så det ser ut til at jeg må ringe fastlegen min igjen sånn at han kan se på den igjen. Det spøker oxo litt for å gå tilbake til 100% jobb igjen på mandag. Jeg får hive meg på telefonen i morgen, så kanskje jeg er heldig å får en time utpå dagen!!!!


Pusejentene min har nå tattt den nye klatrestativet til sitt hjerte….. Akkurat nå ligger Ronja inne i huset på toppen mens Vinja kamperer oppå det, et sted som har blitt en klar favoritt. Der oppe har de skikkelig utsikt over hele stua, samt ut av stuevinduet å videre. Jeg er glad de er fornøyde, kozer seg med det nye leketøyet sitt… Er de fornøyd, så er jeg det.

Ha en fortsatt fin torsdagskveld :o))

Sommerminner….

Rotet igjennom gamle bilder, og fant et lite knippe som bringer frem sommergleder og minner….

Dette er fra favorittsommerhuset i Gilleleje, som ble leid 3 år på rad… Se det innbydende bassenget vi hadde :o))

Utsikt over Rjukan fra toppen av Krossobanen

Vemork

Herlige Østensjøvannet som har et utrolig rikt fugleliv :o))

Spanske Margeritter i balkongkassen….

En av mine mange roser i nydelig rosafarge

Dette er ikke noe sommerminne, men mine hærlige rottegutter Sylvester og Luzifer som begge døde i 2008 med bare noen ukers mellomrom <3

Mamma’s fødselsdag i dag…..


I dag ville den god snille og fantastiske mamman min ha fylt 91 år…. Det går ikke en dag uten at jeg tenker på henne, og savner hennes gode humør, kvikke kommentarer. Hun kunne så mye, og hun hadde gode forslag til både store og små problemer. Dessverre så fikk hun lunkekreft som hun slet med de siste to årene av sitt liv, og det var utrolig tungt å være vitne til at hun sakte men sikkert forsvant og tilslutt sovnet inn bare 5 dager før hun fylte 85 år, 22.06.06.

Jeg var så utrolig heldig å få bli adoptert av mamma og pappa da jeg var bare 6 uker gammel… To mennesker som ga meg all den kjærlighet et barn trenger og enda litt til. Som tenåring var jeg ikke noe hyggelig mot dem, noe som sikkert mange foreldre går igjennom med hormonelle tenåringer som ikke helt har kontroll på tanker og handlinger. Heldigvis fikk jeg sjangsen til å snakke om det med dem da jeg ble voksen. 

De som betyr mye for oss kan ikke leve evig, men savnet etter dem er der alikevel….. I dag er savnet veldig stort siden det er mammas fødselsdag, men jeg kan jo prise meg lykkelig for at da både hun og pappa døde hadde vi ikke noe usnakket og jeg har så mange gode minner å tenke tilbake på :o))

Strømmen Storsenter i dag….

Etter at jeg var ferdig på jobben i dag dro jeg rett opp til Lørenskog og hentet Anne, så reiste vi bort på Strømmen Storsenter… Jeg skulle egentlig ikke ha noenting, men er ikke så vanskelig å be når det gjelder å ta noen runder i butikkene, hehehe!! Anne skulle se etter noen nye smykker hos Arts and Craft, og jeg tenkte at jeg skulle se om jeg kunne finne noen nye øredobber. Jeg fant ingen som jeg likte i dag, mens Anne fant et lekkert halsekjede med matchende øredobber. Jeg skal ta meg en tur på Oslo City, kanskje jeg finner noe der i stedet.


Etter slankeoperasjoen har Anne nå gått den over 30 kilo, og det syntes veldig godt. Jeg er veldig glad på hennes vegne at det går så bra og at hun har gått ned så mange kilo, men jeg kjenner jo at blir litt oppgitt over megselv som ikke klarer å være flink med slankingen. Nå har jeg skeiet skikkelig ut igjen, og lagt på meg….  Er ikke fritt for at jeg ganske suuuuuur på megselv :o(( Ikke noe annet å gjøre enn å ta seg i nakken å hente fram motivasjonen igjen.


Jeg hadde ikke spist noe lunch, og var veldig sulten så vi gikk inn på Opus for å få i oss litt føde… Begge to bestilte en kyllingsalat med ost og bacon, en gigantisk porsjon som jeg ikke trodde det var mulig å spise opp, og det var det nesten ikke heller… Godt var det i allefall :o))Det begynte å bli lite med såpestykker fra Lucky Duck så jeg måtte en tur innom for å kjøpe et lite utvalg. Jeg syntes at utvalget ikke er helt hva det var for noen år siden, alikevel hadde de igjen noen av mine favoritter….


Vi stakk innom Glitter for å se om det var noen spennende øredobber der, men jeg fant ingenting jeg likte. Vet ikke om det er jeg som har forandret smak eller om det helt enkelt var for dårlig utvalg. Syntes at jeg alltid fant noe der før….


Jeg måtte en snartur innom Sponkurven, hvor de har mange ting som jeg har på ønskelista mi…. Etterhvert som jeg får pusset opp heimen, skal jeg hente hjem noen ting derfra :o))


Kondommeriet ligger like i nærheten, men det var ingen av oss som trengte noe derfra i dag, hihihihi!! Hvem vet, kanskje det blir en tur innom neste gang jeg på Strømmen Storsenter, hehehe!!


Før vi dro hjem igjen var vi innom dyrebutikken for å kjøpe tørrfór og sand til kattene… Der hadde de denne artige saken til tørrfor, som kattene må jobbe litt for å få tak i maten sin. Man tømmer på oppe på toppen, og så må de stikke poten inn for å skyve de nedover…. Om mine kommer til å forstå hintet vet jeg ikke, vet jeg ikke… hvis ikke så får jeg bare hente fram den gode gamle matskålen igjen. Foreløpig har de bare spist av den maten jeg la nederst….

Den venstre skulderen min har ikke vært spesielt god i dag, og kreftene mine ble tappet litt etter litt ettersom dagen gikk… Da jeg kom hjem igjen var jeg helt tom, og var bare nødt til å slenge kroppen ned på senga for en aldrig så liten luuuuur, hehehe! Den ble litt lenger enn jeg hadde tenkt, men pytt sann jeg trengte det vel ;o))

I morgen skal jeg spise lunch med Terje, og jeg håper inderlig at det blir fint vær så vi kan sitte ute… Vi har ikke avtalt hvor vi skal gå enda, men det hadde vært hyggelig å ha premiere på Peoples…. dersom det blir bra vær altså :o)) Regner med at vi kommer til å ta en prat før det er på tide å ta kvelden.

Ha en fortsatt fin tirsdagskveld :o))

Makan til service……

Jeg trodde ikke at det fantes sånne mennesker….. Etter jobben i dag dro jeg opp på Dyrego på Lambertseter senter for å se på nytt klatrestativ til pusene. Det gamle var skikkelig utgått på dato, og de skulle fått et nytt da de fylte 3 år for en måned siden. Nok om det…. Jeg fant en flott klatrestativ som går fra gulv til tak, som kosta i underkant av 3.000,-, som jeg bestemte meg for å kjøpe. Det å få det med meg hjem og sette det opp alene var ikke noe jeg hadde klart, så jeg spurte den hyggelig karen i butikken om det var mulig å få det hjemkjørt og montert. Ja men det skal jeg ordne for deg sa han, og jeg nesten besvimte… Han fikk navn, adresse og telefonnummer, og litt over en halvtime senere dukket han opp med klatrestativet.

Pusene var veldig nysgjerrige å spratt rundt på det nye leketøyet, og det var en fryd å se dem klatre helt opp til taket å titte ned på meg. Se på dem når de satt på øverste boksen å stirret interresert ut på det som skjedde utenfor stuevinduet :o)) Jeg var litt usikker på om jeg skulle fjerne det gamle stativet og valgte derfor å beholde det…. Kanskje litt dumt, for de legger seg på det gamle og sover… De kan få beholde det til jeg kommer fra jobben i morgen, men da går det ned i kjelleren.
Nestenblondina, altså meg, har nå sunket godt ned i godstolen for å se på INK MASTER på MAX…, og en av dommerne er Chris Nunez fra Miami Ink :o)) Jeg digger jo bare å se på Tattoo programmen, og sluker dem med stor entusiasme. INK MASTER er litt anderledes, for det er en konkuranse hvor en må hjem i hvert program. Jeg vet ikke helt om jeg syntes at det konseptet passer på dette av den grunn at de må klare å gjøre klar en tattis på tid. Uansett så er det gøy å se på :o))

Vi har hatt litt regn i dag oxo, men ikke like mye som de siste dagene… Temperaturen har ikke vært så ille, men ingen sommertemperatur akkurat. På det meste har det vært oppe i + 18C.

Ha en fortsatt fin mandagskveld :o))